ij-hallen

Inkiekje #62 | Van IJ-hallen naar cocktailbar naar eindelijk VAKANTIE

 • 4 juli 2022
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Net voor onze vakantie ontdekte ik dat mijn filmrol zó vol staat dat ik met gemak na een week alweer een Inkiekje kon vullen. Het was dan ook een bruisende week. Of nou ja, bruisend voor mij als introvert met een voorliefde voor de granny lifestyle. Ik was op mijn 29e voor het eerst in mijn leven in een cocktailbar (waar het blijkbaar ook als niet-alcoholdrinker prima vertoeven is), telde de dagen af tot onze vakantie, verbaasde me over een onbenullig supermarktproduct waar ik me gek genoeg door liet verleiden, en beleefde het hoogtepunt van de afgelopen twee maanden: een bezoekje aan de IJ-hallen. Ik neem je graag mee: van IJ-hallen naar coctailbar naar vakantie (inclusief de nodige inpakstress die daar bij mij aan voorafgaat).

ij-hallen

Wie weleens op deze plek is geweest, herkent de boog van graffiticontainers vast uit duizenden. En voor wie het niet herkent: hier móet je een keer naartoe gaan als je van kringloopshoppen houdt. Het zijn namelijk de IJ-hallen. Yes, mijn natuurlijke habitat als tweedehands-shop-liefhebber! Ik was er al 2,5 (!!) jaar niet geweest door de welbekende pandemie, dus ik maakte een sprong in de lucht toen ik deze vertrouwde containerboog weer zag. Het was als vanouds leuk, gezellig en fijn om hier de kraampjes te bekijken en voor weinig geld een hoop unieks en moois te scoren.

ij-hallen

Bart was ook mee naar de IJ-hallen. Geheel vrijwillig overigens – de lieverd! Hij vond het vooral leuk om mij zo op te zien gaan in alle kraampjes met kleding, maar gaf achteraf toe dat er voor mannen niet heel veel te vinden is en dat het wel héél véél kraampjes zijn. Volgende keer ga ik vast gezellig met mijn moeder of met zijn zussen. Maar dat er snel weer een volgende keer komt, staat vast. Ik werd zelfs half-hyper wakker die zondag vanwege het vooruitzicht dat ik hier weer tussen de kraampjes zou rondlopen.

bloemetjestop

Een overzicht van mijn geweldige aankopen komt deze week online op mijn blog. Deze top kon ik je niet onthouden. Die scoorde ik voor maar € 3,- en is het van het merk Guess. Hij zit als gegoten en heeft fantastische ruches en een geweldige bloemetjesprint. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat deze top alvast een plek in mijn vakantiekoffer heeft veroverd.

vegan appelmuffins

Benauwd weer of niet, ik kan het niet laten om de oven aan te zetten voor baksels. Meestal bak ik in het weekend één keer een hele stapel muffins, een bananenbrood of een probeersel dat daar op lijkt. Daar kan ik dan de hele week lekker van eten. Dit keer probeerde ik iets nieuws uit: vegan appelmuffins. Ze zijn verrassend goed gelukt en zijn ook zonder ei onwijs goed gerezen. Ik kan er zo gelukkig van worden als ik iets nieuws bak en dat het dan goed lukt én lekker smaakt (juist omdat dat zéker niet altijd het geval is). Het recept houd je nog even van me tegoed. Ik wil nog wat kleine dingen aanpassen om hem daarna een keer online te zetten.

smoothiefruit

Ik denk altijd van mezelf dat ik wel goed ben in slimme marketingtrucs doorzien in de supermarkt en onbenullige producten laten staan. Maar dit keer ben ik er toch maar mooi ingetuind. Ik kocht dit potje onder de noemer ‘smoothiefruit’. Handig, dacht ik. Ik zocht nog een soort mangopuree om in mijn ontbijt te gooien, en dacht dat het een puree-achtige substantie was waar je eeuwen mee doet. Toen ik afgelopen week helemaal zin had in een mango-ontbijtje, draaide ik het deksel nietsvermoedend open.

En wat ik toen zag, zal je verbazen… *oké, zo erg als die clickbait zin doet vermoeden, was het ook weer niet*Maar na het opendraaien bleek dat dit potje gewoon stukjes mango in water bevat. Letterlijk niets meer en niets minder dan dat. Ik betaalde € 1,49 voor dit potje met 10 (!) stukjes mango en een flinke scheut water, terwijl je voor € 4,99 een diepvrieszak met 1 kilo mango koopt. Dus: compleet ingestonken.

Ik vraag me altijd af of dit soort producten nou echt lopen. Of ben ik gewoon een overdreven enthousiaste ontbijtmaker als ik in zo’n geval liever zelf wat water met diepvriesmango meng voor een kwart van het geld?

kat bij computer

Work, work, work! Het waren drukke werkweken omdat ik de laatste dingen voor de vakantie wilde afronden en voor sommige projecten wat vooruitwerkte. Hoor je mij niet over klagen trouwens. Ik vind het wel prima om soms wat druk op de ketel te hebben. Grappig genoeg doe ik het daar af en toe wel lekker op en kan het mijn creativiteit ook juist extra stimuleren. Pippa was ook weer van de partij. Mevrouw zit altijd op zo’n manier op schoot dat je precies niets meer kunt doen. Ach, ik zie het maar als een teken van het universum dat het tijd is voor een mini-pauze én voor een beetje aandacht voor onze zwaar verwaarloosde kat des huizes.

allerhande zomer

Nou en of, zin in zomer heb ik zeker. Zin om deze Allerhande te lezen ook! Ik word er altijd heel blij van als er weer een nieuwe editie in het schap ligt bij Albert Heijn. Tegenwoordig lees ik nog maar weinig tijdschriften (liever verlies ik me lekker in blogs, online artikelen en boeken), maar voor de gratis supermarktmagazines heb ik een zwak. In de Allerhande staan ook nog eens vaak lekkere en simpele recepten. In elk geval leuk om inspiratie op te doen!

opgeblazen buik

Even een stukje echtheid op je scherm, want tussen de vrolijke shopavonturen en lekkere ontbijtjes door is ook dit mijn leven. Nee, deze foto is geen zwangerschapsaankondiging van een trotse mama in spe. Het is de opgeblazen buik, die me de laatste tijd zeker dagelijks gezelschap houdt. Van mezelf heb ik altijd een platte buik gehad, maar de laatste maanden zijn mijn klachten van prikkelbare-darm-syndroom zo heftig dat ik elke dag wel last heb van mijn buik. Het is dan zo opgeblazen dat zelfs een (normaal niet heel strak zittende) panty te veel druk geeft.

Ik heb al van alles geprobeerd, ook met voeding, maar tot nu toe heb ik dé oplossing nog niet gevonden. Wel heb ik eindelijk de doorverwijzing van mijn huisarts gekregen waar ik zo op hoopte. Eerst nog een wachttijd van ongeveer 100 dagen uitzitten en dan kan ik terecht. Zo fijn! Ik merk dat het vooruitzicht alleen al dat ik ergens terecht kan (en het feit dat deze fijne huisarts me serieus neemt), maakt dat ik me minder druk maak over de klachten. Ik ben ervan overtuigd dat we linksom of rechtsom wel tot een oplossing komen. Als ik weer eens in de krochten van Google zoek op symptomen om op enge diagnoses stuit, fluister ik mezelf steeds weer toe: “Het komt wel goed!”.

saint clairmont

Even iets vrolijks: dit kettinkje. Mijn lieve moeder was afgelopen weekend jarig en ik wilde haar graag iets bijzonders geven voor haar verjaardag. Omdat mijn opa en oma (haar ouders) in maart/april twee dagen na elkaar zijn overleden, was ik er snel over uit dat het een aandenken aan hen moest worden. Na een ochtend googelen kwam ik de webshop Saint Clairmont tegen (#nospon, gewoon een welverdiende shout out!). De eigenaar, Anouk, verkoopt prachtige sieraden en graveert die allemaal zelf. Ik viel als een blok voor haar kettingen met geboortebloemen.

De geboortebloemen van mijn opa en oma bleken een narcis en een viooltje te zijn. Heel toepasselijk, want de tuin van opa en oma stond altijd vol met viooltjes en op tafel had oma aan het begin van de lente ook standaard een vaas met narcissen staan. Ik vroeg Anouk of ze ook beide bloemen op één ketting kon graveren en dat was geen enkel probleem. Bij ontvangst werd ik zelfs een beetje emotioneel van het resultaat. Zo’n mooi aandenken! Gelukkig was mijn moeder er ook heel blij mee. Zo kan ze opa en oma altijd een beetje met zich meedragen.

J13

Vrijdag was het zover: om half zes rondde ik de allerlaatste werkdingen af. Oftewel, in één woord samengevat: VAKANTIE! Werk loslaten vind ik sinds ik zzp’er ben best een ding. Ik heb geen collega’s die ik een zorgvuldig uitgewerkte overdracht kan sturen en ik heb vaak zo’n 10-15 opdrachtgevers tegelijk, voor wie ik allemaal projecten netjes wilde afronden voor de vakantie. Maar het is helemaal gelukt. Ik ben een echte planner en dat komt in dit soort situaties goed van pas. In een eerder artikel deelde ik vorig jaar mijn tips om vakantie te nemen als ondernemer. Ik heb ook dit jaar zelf al die tips toegepast. Dus: tijd voor twee weken vrij.

cocktails

Voordat we in de auto stappen naar Duitsland hadden we eerst nog een verjaardagsweekend voor de boeg. Vrijdagavond vierde Barts zusje haar verjaardag, zaterdag een vriendin van mij en zondag mijn moeder. Druk, druk, druk! Maar wel met leuke dingen allemaal. Barts zusje vierde haar verjaardag in een cocktailbar en dat was verrassend leuk. Als niet-alcoholdrinker dacht ik – tikkeltje naïef misschien – dat ik daar weinig te zoeken zou hebben. Maar ze bleken ook heerlijke alcoholvrije cocktails te drinken. Ik kreeg dit enorme glas met een mierzoete mix van ananas, vanille, hibiscus en andere zoetigheid. Heel leuk om eens te proberen!

foodfoto's

De volgende ochtend stond ik al vroeg mijn ontbijtje te fotograferen. Foodfotografie is één van mijn grote liefdes geworden afgelopen jaar. Het is zelfs zo “erg” dat ik nog een stuk of 10 recepten als concept heb klaarstaan om te plaatsen en dat er steeds meer nog te plaatsen recepten bij komen. Ach, het komt vast een keer van pas dat ik er nog een heleboel op de plank heb liggen.

Toen ik laatst een mango-ontbijtje met havermout maakte, was ik zo’n fan dat ik er per se een fotowaardige versie van wilde maken. Die komt vast ooit – ergens na die andere 10 recepten – op mijn blog te staan. Hier zie je alvast een glimp van mijn geïmproviseerde fotostudio: twee planken die op een krukje tegen de badkamerdeur leunen. Werkt perfect!

vetplant bloeit

Weet je nog dat ik in mijn vorige Inkiekje riep dat de bloemen uit onze vetplant maar saai zijn? Die woorden neem ik terug. Sorry, plant! Na een paar dagen geduldig afwachten, werden we getrakteerd op deze mini-bloemetjes. Schattig wel! Ze zijn nu alweer uitgebloeid, maar het was wel een grappig gezicht: zo’n kleine plant met een stengel van 25 centimeter eruit en een paar bloemetjes bovenop.

oranje koffer

Verder stond het weekend in het teken van inpakken, schoonmaken en pre-vakantiestress. Ik mag dan geen stress over werk hebben vóór de vakantie, het inpakproces verandert me wel in een complete (stress)kip zonder kop. Ik wil dan alles netjes achterlaten thuis, alles schoongemaakt hebben, de kastjes netjes ordenen, zeker weten dat ik niets net dat potje lievelingscrème mis in mijn koffer, een slimme maaltijdplanning maken voor de dagen voor vertrek zodat er niets in de koelkast hoeft te verpieteren, mijn SD-kaart leegmaken… Je kunt het er maar druk mee hebben. Gelukkig is Bart iets meer zen in dit soort situaties, waardoor ik alsnog met een gerust hart mijn koffer kon dichtklappen. Allemaal gelukt! Ik probeer mezelf ook maar in te prenten: als er ergens een verloren hoekje nog stoffig is of als we de tandenborstel vergeten, dan is er ook heus geen man overboord.

J11

Vandaag nog even afscheid nemen van dit lieve, vrolijke, pluizige meisje en dan is het tijd voor vakantie. Hoewel ik ook een pietsie last van heimwee heb, heb ik ook heel veel zin in onze reis. We hebben veel leuks gepland en tussendoor ook genoeg ruimte overgehouden voor helemaal niets. Heel veel zin om samen het mooie Zwarte Woud, het prachtige Colmar en allerlei plekken daar in de buurt te ontdekken. Oh ja, en om eindelijk weer eens van een échte rodelbaan (die heb je in mijn ogen alleen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) af te gaan. Here we come!

P.S. Gelukkig wordt voor ons huis en dit meisje ook uitstekend gezorgd. Pip krijgt elke dag bij ons thuis liefde, brokjes, vers water en éxtra lekker voer van Gourmet van mijn lieve ouders. Is het ook voor haar een beetje vakantie!

Heb jij voor deze zomer vakantieplannen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 4 juli 2022 op 8:38 am - Beantwoord

  Wens jullie een hele fijne vakantie! En gecondoleerd met je opa en oma :(.
  Ik be nieuwsgierig over de vegan muffins!
  Leuke blog, Romy! Hugs!

  • Romy 5 juli 2022 op 9:28 pm - Beantwoord

   Dank je voor je lieve reactie <3

 2. Naomi 4 juli 2022 op 9:05 am - Beantwoord

  Ai, die buik ziet er pijnlijk uit, of toch minstens alsof die een vervelend gevoel geeft. Fijn dat er nu verder naar gekeken wordt en ja, ik zou Google maar achterwege laten.
  Dat verhaal van de mango vind ik vreemd. Ik zou dan ook gaan voor de diepvriesvariant, terwijl wat jij verwachtte wel heel erg lekker klonk.
  Heel erg mooi, die ketting voor je moeder, zowel de symboliek als de uitvoering.
  Fijne vakantie!

 3. Daenelia 4 juli 2022 op 9:25 am - Beantwoord

  Die marketingtrucs zijn ook precies waarom ik de ingredientenlijst altijd naloop. Maar … ook ik tuinde er in: ik kocht andere broodsalade en daar zaten achteraf nou net de dingen in die ik eigenlijk wilde vermijden. Wel lekker, maar ook weer niet zo lekker dat ik mijn normale salade hier permanent door ga vervangen. Zelfs bij dingen als yogurt let ik op wat ik wil eten. Daarom bijvoorbeeld ook nooit yogurt met ’toegevoegd fruit’ of zo’n schepje muesli. Dat gooi ik er dan wel zelf vers bij als ik dat wil.
  Ik ben gelukkig nog in de fase waarbij ik me geen zorgen hoef te maken dat mijn weekje weg nadelig is voor mijn klanten. Maar … ik ben zeker in staat om op afstand alsnog iets te regelen als dat nodig is. We gaan dit jaar nog niet weg van huis. Lekker thuis en dan dagjes weg is prima. En misschien later in het jaar de trein naar Londen!

  • Romy 5 juli 2022 op 9:27 pm - Beantwoord

   Klinkt als een heerlijk vooruitzicht! Met de trein naar Londen gaan staat ook nog hoog op ons lijstje (we hadden die trip zelfs al gepland twee jaar geleden, maar toen kwam corona ;)).

 4. Mirjam Hart 4 juli 2022 op 10:14 am - Beantwoord

  Wat een mooie top heb je gescoord! Even een vraagje: waar heb je die planken vandaan die je gebruikt voor Food fotografie ? Ik heb backdrops van vinyl en die kan ik dus niet makkelijk neerzetten. Dit lijkt mij ideaal!

  • Romy 5 juli 2022 op 9:26 pm - Beantwoord

   Ik heb ze gekocht bij Fotoachtergronden.nl 🙂 Daar kun je zelf je materiaal kiezen voor de fotoachtergronden. Ik kies altijd voor board (met frezen) en dat werkt perfect. De platen zijn helaas wel wat krasgevoelig (als je bijvoorbeeld te veel met borden eroverheen schuift), maar verder ben ik er heel blij mee.

 5. Irene 4 juli 2022 op 11:50 am - Beantwoord

  Haha wat een tegenvaller dat potje mango! Maar ik denk dat ik dat ook wel zou meemaken. Ik ben daar best gevoelig aan, al let ik tegenwoordig wel meer op.
  Fijne vakantie!

 6. Evelyne - Gouden Momenten 4 juli 2022 op 12:28 pm - Beantwoord

  Heel veel plezier op de rodelbaan 😉 Geniet er van!

 7. Johanna 4 juli 2022 op 12:41 pm - Beantwoord

  De IJ-hallen lijken me erg interessant! Veel kringloop op een hoop…. En dat met die buik herken ik momenteel ook, ik geef het warme/hete weer en de toegenomen Coronaviruslast in de lucht de schuld. Of dat klopt, wie weet. Verder een prettige vakantie!

  • Romy 5 juli 2022 op 9:23 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En inderdaad, het warme weer kan zeker bijdragen aan PDS-klachten. Ik merk ook dat ik er nu wat meer last van heb dan anders.

 8. Imke 4 juli 2022 op 2:42 pm - Beantwoord

  Rodelen klinkt als een leuke vakantie activiteit. Heb nog nooit gehoord dat iemand dat deed. Zou je daar na je vakantie!! 😉 een artikel over willen schrijven? Fijne vakantie!

  • Romy 5 juli 2022 op 9:22 pm - Beantwoord

   Zeker 🙂 Na terugkomst ga ik absoluut een fotodagboek delen van de vakantie-highlights en ik heb zo’n vermoeden dat het rodelen daar ook tussen zal staan 🙂

 9. Cindy 4 juli 2022 op 8:28 pm - Beantwoord

  Fijne vakantie Romy!!
  Ennuh… het kettinkje voor je moeder is in het echt veel mooier dan op de foto hoor ..hihi
  Erg origineel kan ik zeggen.

  Groetjes van Cindy

  • Romy 5 juli 2022 op 7:25 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen 🙂 Ja, de ketting was heel lastig te fotograferen. Maar ik vond hem er in het echt ook zo mooi uitzien.

 10. Zo simpel is dan geluk 4 juli 2022 op 9:50 pm - Beantwoord

  Ik wens jullie een enorm fijne vakantie toe!

 11. Darina 5 juli 2022 op 8:19 am - Beantwoord

  Een hele fijn vakantie. Geniet ervan!

 12. Nynke 5 juli 2022 op 2:22 pm - Beantwoord

  Fijne vakantie!
  Ik heb een paar dagen terug muffins gemaakt. Het ei had ik vervangen door lijnzaad met kokend. Je laat het even staan en dan krijg je een zelfde textuur als ei zou hebben. De verhouding is 3 eetlepels lijnzaad en 1 eetlepel kokendheet water.

  • Romy 5 juli 2022 op 7:24 pm - Beantwoord

   Super om te horen dat het op die manier ook perfect werkte 🙂 En helemaal leuk om te horen dat ze zo goed smaakten!

   • Nynke 29 juli 2022 op 11:09 am - Beantwoord

    Het bleek toch anders te zijn. De verhoudingen zijn 1 eetlepel lijnzaad en drie eetlepels kokend water.
    Dyscalculisch zijn is niet altijd makkelijk, blijkt maar weer!

 13. Nynke 5 juli 2022 op 2:23 pm - Beantwoord

  De muffins waren trouwens erg smaakvol! Miste het ei totaal niet!

 14. Simone 5 juli 2022 op 4:06 pm - Beantwoord

  Poeh wat een opgezette buik! Super rot zeg. Ik ben helaas ook bekend met PDS, maar eerlijk gezegd kan ik er ook de vinger niet op leggen. Het lijkt er wel op dat ik slecht tegen stevig kruiden kan (maar dan ook wel echt stevig) en sowieso gaat rozemarijn op de één of andere manier altijd fout. Hopelijk kunnen ze wat voor je betekenen…

  • Romy 5 juli 2022 op 7:23 pm - Beantwoord

   Ja, ik hoop het ook! Het blijft toch lastig om voor PDS, wat echt door honderdduizend dingen kan komen, dé oplossing te vinden. Op kruiden en ui lijk ik niet heel heftig te reageren, alleen op melk een beetje. Hopelijk lukt het jou ook om de oorzaak van je PDS steeds wat beter te achterhalen. Het is al zo fijn als je weet waar het door komt.

 15. Anna 6 juli 2022 op 8:54 pm - Beantwoord

  Fijne vakantie! Het Zwarte Woud is prachtig. Sowieso vind ik Zuid Duitsland en Oostenrijk echt geweldige vakantiebestemmingen. Zwitserland ben ik nog nooit geweest! En ah, zo’n opgeblazen buik is zo naar. Ik heb het ook al snel na het eten van koolhydraten en het drinken van bier en frisdrank met prik. Sowieso altijd na uit eten gaan, omdat ik thuis best wel gezond en vetarm eet. Maar ik hou zo van uit eten gaan haha. Super vervelend, gelukkig is het de ochtend erna altijd weer weg. Heb jij er meerdere dagen last van als het zo is? Heel goed dat je een doorverwijzing hebt gekregen, ben heel benieuwd wat bij jou zo’n reactie veroorzaakt!

  • Romy 17 juli 2022 op 9:33 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je van jezelf weet waar de opgeblazen buik vandaan komt! Maar natuurlijk wel rot dat je op die stoffen zo heftig reageert!
   Toevallig heb ik ook bijna altijd na het uit eten gaan een opgeblazen buik, ook als ik gerechten zonder zuivel bestel. Zo balen soms! Maar net als jij ga ik alsnog regelmatig buiten de deur eten. Dat laat ik me niet afpakken 😉

   Tot nu toe lijkt er verder niet echt een pijl op te trekken qua eten. Het enige wat ik tot nu toe heb ontdekt, is dat ik op lactose wat meer lijk te reageren (daarom eet ik zo goed als lactosevrij) en dat rauwe groenten + sla bij mij niet zo’n succes zijn 😉
   Meestal ontstaat de opgeblazen buik na mijn eerste maaltijd ’s ochtends en heb ik er dan de hele dag last van. Soms is het ’s ochtends na het opstaan wat beter, maar niet altijd. Beetje vaag dus helaas. Maar hopelijk brengt de doorverwijzing me een stap verder 🙂

Recente blogs

Blij Lijstje #66 | Verbouwkeuzes, vakantievooruitzichten & verbintenissen bij de notaris

10 juli 2023|Persoonlijk, Positiviteit|

Er was en is een hoop om blij van te worden deze weken. Hoewel ik zo nu en dan veranderde in een stresskippie vanwege de verhuisperikelen (sorry, Bart!), stuiterde ik vooral vaak de dagen door uit blijheid over leuke plannen en toffe dingen. Ik verzamelde dan ook weer eens een lijst vol blijheid voor de blog! Zoals een geslaagde kastdeuroperatie, levelen met iemand van mijn oma's leeftijd op een luidruchtig feestje, Londen-plannen smeden, potten pindakaas in koffers proppen en naar de notaris gaan voor een niet heel romantisch maar wel belangrijk verbintenis-ding. Dit is mijn lijstje vol blije dingen!