BB10

Inkiekje #65 | Kraskaarten, Kopenhagen & kleine-badkamer-perikelen

 • 15 augustus 2022
 • 7 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Gesprekken tot in de late uurtjes en een weekend lang rondstruinen door Kopenhagen – dat waren mijn grootste hoogtepunten van de laatste weken. Maar er was meer: mijn eigen badkamer extra gaan waarderen door ons bijzondere verblijf in Kopenhagen bijvoorbeeld. En ook dolgelukkig zijn met een stel kraskaarten en gratis spullen, en voor het eerst sinds tijden zonder lange tanden aan de aardappels zitten. Van een toilet in de woonkamer tot een douche in het toilet – dit waren de afgelopen twee (niet saaie) weken.

BB1

Vrienden die speciaal je lievelingsfruit voor je in huis halen én je het restant mee naar huis geven – beter wordt het niet! Dit fruitige ontbijtje heb ik dan ook volledig te danken aan een vriendin en haar vriend. Zo lief! En het wordt toch nóg beter: we spraken elkaar twee weken geleden op vrijdagavond en het was zo gezellig dat ik de tijd compleet vergat en pas om half twee ’s avonds thuis was. Een goed teken! Toen ik thuiskwam, besefte ik weer hoe erg GENIETEN het is om zó in een gesprek op te gaan dat je de tijd compleet vergeet.

BB2

De volgende dag moest ik (enigszins brak door de korte nacht) alweer vroeg mijn bed uit, want de wc-vloer werd vervangen. De tegels waren door de vorige bewoners niet goed vastgeplakt, waardoor we kans hadden op lekkage. Dan maar een nieuwe vloer erin! Ik had de “verbouwing” alleen ietsje onderschat. Onze klusjesman had geen geweldig talent voor timing. Hij gaf van tevoren aan dat de klus in twee uur gepiept zou zijn en dat we dus hooguit twee uur zonder toilet zouden zitten. Maar uiteindelijk stond de wc-pot acht uur op deze manier in de woonkamer. Niet superpraktisch als je maar één wc hebt. Bijna niet drinken en na 7 uur maar eens bij de buren rondvragen of ik naar het toilet kon, bleek een goede oplossing. Maar toch, ik was heel blij toen het toilet weer een bruikbaar kamertje was. Inclusief strakke nieuwe vloer!

bloemen op balkon

Zondag gebruikten we allebei om bij te komen. Ook al hadden we zaterdag de hele dag thuisgezeten, zo’n dag met een klusser, veel herrie, overal stof en uren schoonmaakwerk kostte de nodige energie. Daarom planden we zondag iets minder intensiefs: een uitstapje naar het tuincentrum. Onze balkonbak is weer gevuld met vrolijke bloemen. Afgelopen dagen hebben we de bloemen maar even op de balkonvloer geparkeerd, zodat de hitte ze niet zou flamberen. Maar hopelijk kunnen ze vanaf maandag weer op hun vertrouwde plek aan de balkonreling hangen.

Too Good To Go box vega

Ook maakten we een uitstapje naar de Appel & Ei in Haarlem, waar ik met twee mooie tweedehands aanwinsten vandaan kwam. En ik nam nog iets mee uit Haarlem: een vegetarische (!) Too Good To Go-box van Albert Heijn. Ik hoop dat meer supermarkten de optie gaan bieden voor Too Good To Go-boxen zonder vlees en vis. Deze van de Albert Heijn was in elk geval een succes. Voor € 4,99 kreeg ik al het bovenstaande mee naar huis. De vega-kipschnitzels waren overigens nog een maand houdbaar. Helemaal top! En de wortel opmaken bleek ook geen groot probleem. Die avond stond ik carrot cake-muffins te bakken in de keuken. Dan gaan ze er rap doorheen.

AVG'tje maar dan anders

Wat er die avond op het menu stond? Uiteraard onder andere krieltjes en wortels. Ooit was ik dol op AVG’tjes, maar de laatste tijd heb ik er niet zoveel meer mee. Met gekookte aardappels en stamppotten maak je me niet enorm blij. Elke keer dat Bart aardappelmaaltijden voorstelt, trek ik schijnbaar een ietwat vies gezicht. Maar goed gebakken krieltjes vind ik dan weer wel heel geslaagd. Ik maakte er een geïmproviseerd AVG’tje van in mijn stijl: alle groenten met een scheut olijfolie en kruiden geroosterd in de oven en de krieltjes gebakken in de oven. Falafelballetjes erbij en tahin eroverheen gestrooid. Zo vind ik aardappels wél heel geslaagd!

ondeugende kat

Als wij blij zijn met de inhoud van een doos, is Pippa vooral blij met de verpakking ervan. Deze doos vond mevrouw al helemaal geslaagd. De doos stond blijkbaar precies goed om snode plannen uit te voeren: op het kastje klimmen en recht op haar doel afgaan (de droogbloemen slopen). Dus ja, na het maken van deze foto ben ik er toch maar als een consequente kattenouder op afgegaan om Pip van het kastje plukken voordat de droogbloemen zouden sneuvelen. Ondeugd!

roze slaapkamer

Je kunt je misschien wel voorstellen dat de onpraktische berg kussens op het bed meer mijn ding is dan dat van Bart. Ik ben dan ook helemaal gelukkig als hij een enkele keer speciaal voor mij de kussens allemaal netjes op het bed teruglegt. Precies in de juiste samenstelling zelfs. Meestal ben ik degene die de kussens ’s ochtends ergens van de grond af plukt, maar om mij een plezier te doen doet hij het nu regelmatig uit zichzelf. Word ik een blij en extra verliefd mens van! Waar je al niet blij van kunt worden…

glutenvrije week Lidl

Vorige week was het de glutenvrije week bij Lidl. Een feestje! Dat betekent dat je er voor (relatief) een prikkie glutenvrije broodjes, koek en andere dingen kunt scoren. We slaan er vaak een flinke voorraad in, omdat Bart glutenvrij eet en de meeste glutenvrije producten niet bepaald goedkoop zijn. Tot nu toe vallen alle aankopen goed in de smaak.

BB10

Voor werk zit ik de laatste tijd lekker in een vakantieritme. Klinkt alsof ik met mijn benen languit en mijn laptop dichtgeklapt hele dagen zit te zonnen. Maar nee, dat bedoel ik niet. Vakantieritme betekent voor mij dat ik veel lange-termijnopdrachten heb en daar lekker op mijn tempo aan kan werken. Vaak met weinig spoedjes tussendoor. Heerlijk! Ik geniet daar echt van.

Vorige week schreef ik ook een aantal teksten voor een nieuwe opdrachtgever over marketinggerelateerde onderwerpen. Helemaal mijn ding! Dat was het al heelmaal toen ik een te gek mailtje van de opdrachtgever terug kreeg met mooie complimenten. Dat soort berichten kopieer ik altijd naar Word en sla ik dan in een complimentenmap op mijn harde schijf op. Geniale tip die ik ooit van een leidinggevende kreeg! Er komt vast een moment waarop je aan jezelf twijfelt of een keer kritiek krijgt. Dan is het heel welkom om in dat mapje een paar welverdiende complimenten terug te lezen. Dat zet de boel in perspectief!

BB11

Vrijdag was het de grote dag: tijd om naar Kopenhagen af te reizen. Het was mijn eerste keer vliegen sinds 3,5 jaar, maar gelukkig verliep het allemaal vlekkeloos. We waren binnen een kwartier door de douane heen en hadden toen nog zeeën van tijd (3,5 uur!) totdat de vlucht vertrok. Grappig genoeg ben ik juist door deze vliegreis onze auto- en treinvakanties meer gaan waarderen. Ten eerste stap ik vanwege het klimaat liever alleen het vliegtuig in als de bestemming anders wel heel ver weg of onbereikbaar is. Ten tweede vind ik reizen met de trein of auto toch wat relaxter. Je kunt zoveel vloeistoffen meenemen als je wilt, hoeft niet ver van tevoren aanwezig te zijn, hoeft je spullen niet overal heen te slepen… Ja, ik ben die lange autoritten zowaar gaan waarderen na onze Duitsland-vakantie.

extra beenruimte vliegtuig

Nu moet ik wel zeggen dat de vliegtuigstoelen met extra beenruimte het vliegen iets aangenamer maken. Bij Vueling kun je blijkbaar geen handbagage groter dan een kleine tas meer meesjouwen tenzij je aparte bagage bijboekt of een plek met extra beenruimte kiest. Wij gingen voor het laatste. Win-win! Toch onze koffers mee en iets comfortabeler reizen. Die paar centimeter voor je knieën vond ik oprecht een groot verschil maken.

ontbijt met blauwe bessen

Yes, om elf uur ’s avonds waren we eindelijk in het appartement! Mijn lichaam zat die nacht blijkbaar nog vol adrenaline, dus ik had niet al te best geslapen. Gelukkig heb ik meestal niet zo’n last van opstartproblemen na een slechte nacht. Goede ontbijtjes zoals deze doen wonderen! In Kopenhagen hebben ze superveel vega(n) opties, dus ik kon gewoon mijn vertrouwde Alpro-kwark scoren. De rozijntjes, spelt, kokos en een mini-potje pindakaas had ik van thuis meegesmokkeld. Noem me een gewoontedier of een typische Hollander met de pindakaas, maar ik kon niet zonder mijn favoriete eigen ontbijtjes!

poedel

Daarna was het tijd om Barts gezin op te zoeken in Kopenhagen en samen de stad te verkennen. Heel grappig eigenlijk om in een compleet ander land bij een eettentje af te spreken met mensen die je kent! Toedels (de hond) vond het al helemaal een rare gewaarwording: loop je zomaar midden in een vreemde stad bekenden tegen het lijf. Hij was door het dolle heen, hoewel deze foto dat niet zo goed laat zien. We hebben heerlijke dagen gehad in Kopenhagen. Alle verhalen en ervaringen heb ik in dit artikel over Kopenhagen gebundeld.

BB15

Bart en ik verbleven samen in een Airbnb. Op de Airbnb-site waren we vooral gevallen voor de grote hoeveelheid planten in dit huisje. Overal waren joekels van planten te zien. Heel gezellig!

Op de planten na waren we alleen iets minder lovend over deze Airbnb. Het dieptepunt was de badkamer/wc. Dat was dus een toilet met een douchekraan erboven gehangen. Ik ben best gewend aan kleine badkamers (die van ons bestaat ook alleen uit een douche en wasbak), maar dit sloeg alles. Als je het kleedje weghaalde, de wc-rol aan de kant legde en de wc-bril dichtklapte, kon je precies tussen de muur en het toilet in staan om je te douchen. Na afloop moest je de vloer weer goed aandweilen en de wc schoonmaken, zodat je niet bij een toilet-bezoekje natte voeten oploopt.

Knusse taferelen, zullen we maar zeggen! Ik ben er wel onze eigen badkamer extra door gaan waarderen. Je waardeert pas de postzegel-badkamer die je hebt als je ziet dat het nog veel kleiner kan.

Kopenhagen

Slecht weer of niet, ik moest en zou mijn zomerse Fabienne Chapot-jurk aantrekken. Dan maar met een spijkerjasje eroverheen! Het was zondag in Kopenhagen een paar uur regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken. We zaten heerlijk in een ontbijttentje, gingen varen door de haven met paraplu’s en maakten ondanks het bedompte weer fijne wandelingen. Als er geen zon is, trek je gewoon zonnigste outfit aan. Dan wordt het vanzelf iets zonniger. Of verf, zoals deze mensen, je huis geel. Werkt ook!

BB18

Maandagochtend landden we weer op Nederlandse bodem na een geslaagde vlucht. Iemand was heel blij om ons weer te zien: mevrouw Pip. En ik uiteraard ook om haar te zien. Pippa is alleen na een vakantie of weekend weg altijd bang dat we wéér weg gaan. Deze plek bij de bureaustoel is dan heel handig: zo kunnen je baasjes weinig kanten op.

het IJ

Verder was deze week een werkweek met wederom het fijne vakantieritme. Ik merkte zelfs dat ik zo lekker op dit ritme ga dat ik met een businesscoach samen heb besloten om structureel wat dingen aan te passen in mijn werk. Zo ga ik vaker mijn telefoon op stil zetten onder werktijd en meer lange-termijn-planningen afspreken met opdrachtgevers met wie ik dat nog niet doe.

Vrijdag had ik een leuk gesprek bij een nieuwe opdrachtgever (diegene van de e-mail vol complimenten), voor wie ik aan de slag ga. Superleuk, ook omdat een vriendin van mij voor dat bedrijf werkt. Hun pand zit pal aan het IJ, dus ik kon het niet laten om na het gesprek een foto van het uitzicht te maken.

Romy

Het voelt alsof ik de laatste tijd steeds meer mijn draai vind in het ondernemen. Ik zeg altijd: ik vind eigen baas zijn het geweldigste wat er is, juist omdat het me zo vaak dwingt om aan mezelf te blijven werken en uitdagingen aan te gaan. Ondernemen is een zoektocht en het ondernemerschap barst van de uitdagingen. Het maakt mij als zit-wel-goed-waar-ik-zit-persoon veel avontuurlijker dan ik anders ooit zou zijn. En het dwingt me om dingen niet weg te stoppen maar aan te gaan.

Vooral als je, zoals ik, geen ster bent in ‘nee’ verkopen is ondernemen soms best uitdagend. Dan is het extra leuk om te merken dat ik er meer en meer mijn weg in vind, op mijn eigen nette manier. Toen ik voor een baas werkte, werden dat soort grenzen vaak voor me aangegeven of regelde een leidinggevende een oplossing voor lastige situaties. Nu ik ondernemer ben, doe ik dat allemaal zelf. Ik geloof oprecht dat dat me ook op persoonlijk vlak enorm heeft geholpen. Als je eigen baas bent, dan móet je dingen vaak wel zelf doen. Hoe spannend ook.

kat in hitte

Wat een hitte hè?! Ik moet zeggen dat het me enigszins meeviel hoe warm het in ons broeikas-appartement op twee hoog werd de afgelopen dagen. Ik heb het zelfs zonder ventilator gered. De nachten waren wel snikheet, maar met wat huis-tuin-en-keuken-trucjes (gordijnen overdag dicht, deuren open, etc.) kom je een heel eind. Pippa hield er haar eigen huis-tuin-en-keukentrucjes tegen de hitte op na, zoals op de koude vloer liggen met de poten in de lucht.

albert heijn krassen boodschappen

En als laatste: mijn geluksmomentje op de vrijdagavond. Waar de meeste mensen dan heel gelukkig worden van cocktails en goede dj-muziek, was ik vooral heel blij met onze gratis bij elkaar gekraste producten van Albert Heijn. Toffe actie is dit! Aan de meeste producten hebben we wel wat of ik ken anderen die ik er blij mee kan maken. Spaaracties voor bestek of uitjes sla ik vaak over, maar bij deze actie riep ik voor het eerst iets te luid en enthousiast “JA!” toen de caissière vroeg of we aan de nieuwste actie meededen.

Word jij ook zo blij van dit soort spaaracties?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 15 augustus 2022 op 3:29 pm - Beantwoord

  O, zo’n dag met een bouwvakker over de vloer en een toilet in de woonkamer…vreselijk! Gelukkig is het inmiddels allemaal netjes opgelost en ja, zéker veel fijner dan de postzegel in jullie verblijf in Denemarken.
  De spaaractie van de AH ging bij mij iets fout (ik doe altijd de zelfscan), dus het lukte niet, maar ik vind het een geweldige actie! Overigens spaar ik met messen en handdoeken e.d. altijd voor anderen. Er is altijd wel iemand in de omgeving die de zegels wél spaart.

 2. Daenelia 15 augustus 2022 op 3:48 pm - Beantwoord

  Kleine badkamertjes, oh ja. Wij zaten in een prachtig apartment verder in Italië, met een hardstikke mooi groot toilet, met natuurlijk een bidet ernaast. … Alleen hadden ze voor de douche een kleine kast omgebouwd, van ongeveer 50×50 cm – ik overdrijf niet. Nou ben ik niet zo heel groot, maar zelfs ik had moeite om me in de douche om te draaien of lekker te wassen. Steeds een elleboog of knie tegen een muur!

 3. Johanna 15 augustus 2022 op 3:50 pm - Beantwoord

  Leuk overzicht! Makkelijk dat je bij die krasloten altijd prijs hebt. Bij ons moet je van de 4 vakjes er 3 openkrassen en dan moeten daar drie dezelfde symbooltjes staan. Kortom een geringe kans op het produkt. En ik win altijd de minst interessante produkten…. Maar ach… Leuke foto’s van Pippa weer. Wat zat er overigens in die megadoos? De badkamervloer?

  • Romy 13 september 2022 op 7:57 am - Beantwoord

   De doos was van de ergonomische zitzak die ik laatst had gekregen 🙂 Echt een mega-ding om in ontvangst te nemen van de postbezorger, maar wel een heel leuk mega-ding.

 4. Zo simpel is dan geluk 15 augustus 2022 op 5:03 pm - Beantwoord

  Haha, die badkamer was wel heel erg klein ja!
  Oeeeh dat ijs is echt super lekker!

 5. bychristiana 16 augustus 2022 op 8:28 am - Beantwoord

  Haha, ik weet ALLES over klusjesmannen die niet kunnen plannen;-) Gelukkig kunnen ze wel heel goed werken. Zonder toilet zitten is inderdaad enorm onhandig. Inmiddels zijn mijn badkamer en toilet gedaan en zit ik nu zonder keuken. Ook niet praktisch, vooral om geen koelkast te hebben. Ik woon dus nog steeds niet echt in mijn nieuwe huisje, maar slaap er af en toe wel een nachtje en dat moet ik dan goed plannen met eten (gelukkig kan ik zelf wel redelijk goed plannen haha;-)).

  • Romy 13 september 2022 op 7:56 am - Beantwoord

   Zo rot dat het bij jou ook allesbehalve vlekkeloos verliep met de klusjesmannen! Ik hoop dat je nieuwe keuken nu wel helemaal in orde is (of dat daar in elk geval zicht op is) en vooral dat je enorm kunt genieten in je nieuwe woning 🙂

Recente blogs

Deze 12 dingen zou ik NOOIT doen

12 oktober 2017|Persoonlijk|

Ik heb een waslijst met dingen die ik ooit nog eens zou willen doen. En dat is maar goed ook, want zo blijf je leuke plannen voor jezelf maken. Maar naast die lijst met plannen voor ooit, zijn er ook heel wat dingen die ik juist NOOIT zou doen. Dan heb ik het niet over dingen als 'ik zou nooit iemand vermoorden', want dat lijkt me vanzelfsprekend. Ik heb het juist over dingen die misschien bij menigeen hoog op hun bucketlist staan, maar die ik juist niet snel zou doen. Omdat het niet bij me past, omdat ik het niet leuk vind of omdat ik het als held op sokken gewoonweg niet durf. Wat de reden ook is, deze 12 dingen laat ik graag aan mijn neus voorbijgaan.

5 tips om piekeren een halt toe te roepen

12 februari 2017|Persoonlijke groei|

Ben ik wel leuk genoeg? Doe ik het allemaal wel goed? Wat als het allemaal verkeerd uitpakt? Piekeren is helaas iets waar ook ik me regelmatig schuldig aan maak. Soms breken we ons mooie hoofdje onterecht over dingen waar we eigenlijk niet zoveel aan kunnen veranderen. En dat is knap lastig! Nu ben ik helaas nog geen kampioen in piekergedachten wegbonjouren, maar er zijn wel een aantal dingen die mij hebben geholpen om het piekeren te verminderen. Vandaag deel ik 5 tips met jou.

De grappigste zoektermen waarop mijn site is gevonden

24 augustus 2019|Lifestyle|

Zo nu en dan duik ik graag in mijn blogstatistieken. Niet omdat ik mijn groei zo nodig nauwlettend in de gaten wil houden, maar vooral omdat ik gek ben op grappige feitjes. Bijvoorbeeld de zoektermen waarop mensen mijn blog weten te vinden. Want soms zoeken bezoekers toch wel heel bijzondere dingen die ze waarschijnlijk niet echt op mijn blog wisten te vinden. Ach, dan heb ik achter de schermen weer iets vermakelijks om terug te lezen. Dit zijn 15 bijzondere zoektermen waarop mijn blog - om een of andere reden - door mensen is gevonden.