pippa

Inkiekje #68 | Dansen, duinen, diagnose & diploma’s met confetti

 • 26 september 2022
 • 9 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Confetti in je pakketje stoppen is altijd een goed idee – not. Ach, het leverde weer een leuk bloopermoment op waar ik smakelijk om kon lachen. Verder danste ik op één avond meer dan ik in drie jaar heb gedaan (wat een unicum is voor mij als doe-mij-maar-een-pyjama-avond-meid). Ik werd heel blij van een doos groenten, een uitstapje naar Utrecht en een bijzondere pen die met een bijzondere brief bij de post zat. Verder waren het ook twee weken van verwarring, stress en opluchting (allemaal door elkaar) doordat ik eindelijk ontdekte waar mijn buikpijn vandaan komt. Kiek je mee naar mijn Inkiekje?

boekweitpannenkoeken

Falen is niet erg. Je moet soms falen om te ontdekken hoe je het de volgende keer beter kunt aanpakken. Daar is dit stapeltje pannenkoeken hét bewijs voor.

We begonnen de week met iets wat in mijn hoofd fantastisch lekker zou moeten zijn, maar wat in de praktijk vies tegenviel. Letterlijk. Ik maakte groentenpannenkoeken met courgette, doperwten en boekweitmeel, maar het werd een papperig hoopje pannenkoek dat meer weg had van stamppot in een krokant jasje. Ach, misbaksels horen er ook bij als je wat experimenteert met koken. Op naar een nieuw recept!

houten tafels

Nog iets waar ik niet zo over te spreken was, waren deze tafels. Bij ons vlakbij zit een meubelwinkel waar alleen dit soort meubels te koop staan. Ik heb er nog nooit iemand binnen gezien en vraag me ook af of er veel mensen zijn die de stoelen links fantastisch vinden zitten. Lijkt mij in elk geval wat – ehm – houterig. Iemand wiens stijl dit wel zou zijn?

zonsopkomst

Het voordeel van het najaar zijn de mooie zonsopkomsten die je weer bewust kunt meemaken. Ik sta altijd vrij vroeg op en zie de laatste tijd steeds mooiere roze en oranje luchten door het keukenraam. Voor mij als zomermens zijn het echt dat soort kleine dingen die het najaar zoveel fijner maken. Ook als de herfst totaal niet jouw seizoen is, zijn er vaak kleine puntjes die je wél waardeert.

brood bakker leo

Op Instagram volg ik allerlei glutenvrije receptaccounts. Ik had voordat ik Bart kende de ballen verstand van glutenvrij eten. Maar omdat Bart glutenvrij moet eten vanwege intolerantie, maak ik er graag een sport van om alsnog lekkere dingen voor hem te maken of in huis te halen. Ik ben inmiddels aardig goed thuis in waar gluten in zit (of kan zitten) en welke meelsoorten goed werken in baksels. Vind het ook helemaal leuk om me daarin te verdiepen!

Laatst was een van die Instagrammers lovend over Bakker Leo: een glutenvrije bakker waar je online brood, muffins en koek kunt bestellen. Het wordt vers gebakken en je kunt het twee dagen per week laten bezorgen. Wij bestelden een enorme box (een deel ervan was voor Barts zus), en waren inderdaad heel enthousiast. Bart klaagt vaak dat kant-en-klaar glutenvrij brood zo sponsachtig is (ik moet zeggen: zo ziet het er ook uit). Maar dit brood is echt anders. Mocht je ook glutenvrij eten, dan kan ik je dit adresje zeker aanbevelen. Het brood kun je trouwens prima invriezen, zodat je een tijdje vooruit kunt.

havermoutpap met banaan

Nog een voordeel aan de herfst vind ik dat het weer warme-havermout-tijd is. Nu eet ik in de zomer ook gerust kommen met warme havermout, maar in het najaar smaakt het net wat lekkerder. Een van mijn nieuwe lievelingscombinaties is deze: 50 gram havermout met 150 ml amandelmelk, 1 geprakte banaan, 1 theelepel koek- en speculaaskruiden en een eetlepel sojakwark even opwarmen in een pannetje. Daarna schepte ik er nog wat kwark, rozijnen, pindakaas, vers fruit, nootjes, kokos en cacao nibs bij. Een lekker warm en kruidig ontbijtje!

stekje vetplant

Bart spotte op de grond opeens dit stekje van een van onze vetplanten. Blijkbaar groeit er aan het blad een nieuw mini-plantje, inclusief enorme wortels, ondanks dat het blad van de plant af was gevallen. Uiteraard gunden we het stekje een nieuw potje om heel groot te groeien.

Helaas had Pippa andere plannen en vond ze dit stekje een leuk spele-ding. Een paar dagen later lag er een boel aarde op de vensterbank en lag het stekje verschrompeld op de grond. Ach ja, hopen dat deze plant snel nieuwe kindjes baart! Die geven we dan uiteraard een plekje boven Pippa-hoogte.

l15

Deze foto maakte ik net na terugkomst van het ziekenhuis, toen ik de diagnose adenomyose had gekregen (lees hier wat het inhoudt). Het voelde heel dubbel. Aan de ene kant had ik letterlijk gehuild van geluk dat er “iets” was gevonden. Ik stelde me dus niet aan al die tijd, iets wat ik door een eerdere huisarts oprecht was gaan geloven. Mijn menstruaties wáren heel heftig. De buikpijn, rugpijn en alle andere klachten hádden ergens mee te maken.

Aan de andere kant is het een rotdiagnose waar niet één oplossing voor bestaat. Of ja, die is er wel: je baarmoeder laten verwijderen. Is alleen uiteraard geen optie als je een kinderwens hebt. Ik voelde me eerst opgelucht, toen verdrietig en gespannen, en daarna vooral verward. Gelukkig heb ik daarna met een paar professionals kunnen overleggen, leerde ik maar weer eens dat googelen geen goed plan is als je net een diagnose hebt gekregen en heb ik een plan liggen waarmee de klachten hopelijk minder worden. Keep you posted!

pen Vaker Vrolijk

Die avond lag er een pakketje in de brievenbus van een relatiegeschenkenbedrijf. De slimmerds hadden een pen met mijn logo geprint met een brief erbij of ik er misschien 1000 wil bestellen. Heb ik uiteraard niet gedaan (geen idee aan wie ik die pennen moet slijten), maar met deze ene pen ben ik wel heel blij. Een onverwacht cadeautje!

Grappige anekdote: als tekstschrijver ben ik altijd extra kritisch op acquisitiebrieven en ik had nog best wat aan te merken op deze brief. Moest vooral lachen om de benaming “Alpha Soft Touch Stylus” op twintig plekken in de brief. Het is maar net welke naam je een balpen geeft natuurlijk 😉 Anyway, wel een toffe vorm van acquisitie!

Ben & Jerry's Cookies on Cookie Dough

Sinds ik lactosevrij eet, heb ik geen ijs meer gegeten. Suf eigenlijk! Het kwam gewoon niet in mijn hoofd op dat er ook vegan ijs bestaat, totdat Bart opeens voorstelde “Zullen we een ijsje meenemen?” en ik met mijn neus op een paar vegan ijsjes werd gedrukt. Wauw, die bestaan gewoon! En ze zagen er ook nog verdomd goed uit. Ik heb ‘m nog niet geproefd overigens, maar mijn verwachtingen zijn hooggespannen.

paarse heide

Vorige week zaterdag was ik bij een vriendin die net een huis in Brabant heeft gekocht. Mij hoor je niet klagen over vriendinnen die een ander stukje Nederland als woonplaats uitzoeken. Zo kom je nog eens ergens! Bovendien had ze de Loonse en Drunense Duinen zo’n beetje in haar achtertuin liggen, dus we konden meteen een mooie wandeling maken. Er was zelfs nog paarse heide te vinden tussen de zandvlakten.

Loonse en Drunense Duinen

Het leuke van met een ander stel wandelen is dat je nog eens foto’s van jezelf met je partner kunt maken zonder dat het een ongemakkelijke selfie wordt. Ik heb zelf niet altijd evenveel zin om vreemden te vragen om een foto, dus we komen vaak zat van uitjes terug zonder foto’s van ons samen of met hooguit een enkele selfie. Dubbelblij met deze foto dus!

pompoen

Herfst = pompoenenseizoen. Dat is nog zoiets wat ik wel kan waarderen aan deze tijd van het jaar. Je kunt ze natuurlijk ook op andere momenten in het jaar kopen, maar vaak zijn ze dan zo klein dat je na het schillen en ontpitten weinig pompoen overhoudt. Heel blij dat er weer mooie grote pompoenen te vinden zijn! Mijn hoofd stroomt al over van de pompoenideeën: pompoensoep (bekijk mijn lievelingsrecept!), pompoencake, pompoenhavermout, pompoenpasta, pompoenlasagne… Tja, wat kun je niet met deze oranje herfstgroente?!

L21

Zondag schoonmaakdag. Op een van de weekenddagen houd ik een dagdeel vrij om het hele huis schoon te maken (uiteraard doet Bart ook zijn eigen taken). Niet mijn favoriete moment van de week, maar ik ben wel altijd heel blij als daarna weer alles netjes op orde is. Er gaat niets boven een schone start van de week met alles fris gestoft, gewassen en gedweild.

pindakaaswinkel pindakaas met appeltaart

Bart was vorig weekend een dagje in Leiden en nam het beste souvenir voor me mee dat ik maar kon wensen. De Pindakaaswinkel heeft een nieuwe smaak pindakaas: appeltaart. Uiteraard was ik daar heel nieuwsgierig naar. Er zit hier alleen geen Pindakaaswinkel in de buurt (enkel het magazijn van de winkel). Extra lief dus dat Bart speciaal voor mij de Pindakaaswinkel binnenstapte en deze pot voor me meenam. Je weet dat je vriend je goed kent als hij dit soort persoonlijke cadeaus mee naar huis neemt in plaats van een standaard fles douchegel. Goh, zo is een pot pindakaas romantischer dan je denkt.

royal canin calm voer review

Oeps, ik had weer een gevalletje unsuccesful adulting. Het kattenvoer van Pip was bijna op en daar kwamen we in het weekend pas achter. Pip heeft speciaal kalmerend voer (werkt bij ons heel goed overigens!) en dat is niet bij winkels in de buurt te krijgen. Uiteraard had de online winkel geen levering op de volgende dag, waardoor de arme Pip haar eten maandagochtend twee uur later geserveerd kreeg. Wie katten heeft, weet vast dat katten routinedieren zijn. Ik probeerde nog of ze natvoer misschien kon waarderen, maar daar snapte ze niets van (“Dat eet ik toch altijd pas om zes uur?!”). Gelukkig kwam de postbezorger snel en kon mevrouw weer gewoon haar geliefde brokjes eten. Lesje voor de volgende keer: altijd een zak op voorraad hebben.

KitchenAid foodprocessor

De pakketjesbezorger kwam die week nóg een keer langs. Dit maal voor ons. Onze foodprocessor werd bezorgd! Ik heb nog nooit zo enthousiast de doos uit de handen van de pakketbezorger gegrist. Het was even een flinke gebruiksaanwijzing om door te ploegen, maar tot nu toe ben ik erg in mijn nopjes met het apparaat. Waar onze vorige smoothiemaker/blender zeker vijf pogingen nodig had om een goede pastasaus te maken, had deze binnen 30 seconden een smeuïge saus zonder stukjes klaarstaan. Yes! Deze week wil ik er ook bananenbroodbeslag mee maken. Benieuwd hoe dat mijn nieuwe keukenvriend afgaat!

Leuk detail: de dag na ontvangst gebruikte ik onze oude blender nog een laatste keer. Dat bevestigde maar weer dat we hard toe waren aan een vervanger. Ik schepte de saus erin, wilde de blender starten en toen plopte het opzetstuk eraf en zat er óveral op het aanrecht (gelukkig niet op de witte muren!) courgette-pompoensaus. Zelfs drie dagen later kwam ik het nog tegen in kiertjes…

confetti uit pakketje

Over strooien gesproken… in onze brievenbus trof ik een onverwachts pakketje aan, dat aan mijn bedrijf gericht was. Of ik het iets te fanatiek heb opengemaakt zonder te weten dat er confetti in zat? Eh, misschien. Buiten de confetti om zat er mijn diploma in voor een cursus die ik laatst heb afgerond en een Tony’s Chocolonely-reep. In elk geval een leuk pakketje waar ik de extra stofzuigronde door het huis wel voor over had.

chocolade-havermout

Ben jij ook zo gek op kokos? Naast pindakaas is dat één van de dingen die ik bijna overal wel bij kan eten. Ik strooi over vrijwel elk ontbijtje kokosrasp en ben helemaal weg van dat spul. Na 1,5 jaar is deze chocolade-havermout nog steeds mijn lievelingsontbijt. Ik gooi er steeds weer andere toppings op, maar vindt deze havermout met de smaak van chocomousse zó lekker. Het is bovendien een van mijn allersimpelste ontbijtjes. Op Instagram deelde ik laatst nog drie simpele ontbijtjes die ik eet als ik hooguit 5 minuten heb om iets te maken.

kat bang voor glazenwasser

Ach, arme Pip! Normaal kijkt ze vrolijk en nieuwsgierig uit haar ogen, maar dit is Pippa’s angstige blik als de glazenwasser net is geweest. Zodra de beste man de rammen lapt, zit Pippa zeker drie uur verstopt in een hoekje. Het enige wat bij ons helpt, is (als we weten dat de glazenwasser komt) Pippa opsluiten in een kamer waar ze de glazenwasser niet ziet. Dan is het alsof er niets is gebeurd, maar anders…

Utrecht Oudegracht

Ik word er altijd blij van als ik een werkafspraak in een andere stad heb. Een soort uitstapje onder werktijd! Dit keer had ik voor werk met iemand afgesproken in hartje Utrecht. Uiteraard moest ik daarna even over de gracht lopen en een winkeltje in gaan. Zo fijn om hier te zijn op een nazomerdag! Dat deed me meteen beseffen dat ik weer vaker naar Utrecht moet gaan. Bart komt ervandaan, dus we kamen er bijna wekelijks in onze datingperiode en toen hij nog thuis woonde. We moeten snel weer eens een ouderwetse Utrecht-date plannen!

Too Good To Go groenten- en fruitbox

Het was alweer even geleden dat ik voor het laatst een Groente- en Fruitbox bij Lidl ophaalde. Ik had heel veel zin om er weer één in te slaan en de inhoud stelde me zéker niet teleur. De box zat supervol en eigenlijk alles zou ik zelf ook kunnen kopen. Met de puntpaprika’s was ik extra blij. Die kopen we zelf bijna nooit, terwijl ik ze wel heel lekker vind. Bloemkool, paprika, bananen en tomaten stonden al op ons boodschappenlijstje. Perfecte box dus! En dat voor maar € 2,99.

grote kartonnen doos

Oké, sommige dozen… Je zou op basis van deze enorme doos denken dat we op z’n minst een nieuwe tafel of kast hebben besteld. In werkelijkheid zat er alleen een stapeltje serviesgoed in. Heel goed natuurlijk dat ze dat stevig in bubbeltjesfolie inpakken, maar ik gok dat de doos wel een keer of vier kleiner had gekund. Ach ja, goed voor de spierballen en het was meteen een uitstekende reden om weer eens naar de stort te rijden om andere dozen weg te brengen.

albert heijn papierblokken

Oh yeah, de eerste knutselspullen voor kerst zijn in huis! Deze blokken kwam ik tegen bij Action en zijn perfect om kaarten te maken zonder dat je daar veel extra spul voor nodig hebt. Er zit al papier, figuurtjes, stickers en decoratie bij. Motiveert meteen extra om alvast kerstkaarten te maken, want ik weet uit ervaring dat last-minute in december alles maken geen groot succes is.

l9

En toen hadden we een feestje op zaterdagavond. Als introverte huismus breng ik mijn avonden meestal het allerliefst thuis in mijn badjas door. Maar soms moet je de pyjama in de kast laten liggen en een uitzondering maken. We hadden een trouwfeest van mijn oom en zijn vriendin in een bruine kroeg, en het was zó leuk. Ik ben normaal niet iemand die de hele avond staat te dansen, maar dit keer besloot ik mijn ik-kan-niet-dansen-schaamte na een paar ongemakkelijke eerste dansminuten overboord te gooien en heb ik drie uur gesprongen, gedanst en gezongen. (En ja, dat alles zonder een druppeltje alcohol!)

Achteraf was ik bekaf en een tikkeltje schor, maar ook dolgelukkig. Die avond was een goede reminder dat je jezelf best mag laten gaan door je eigen twijfels aan je laars te lappen en gewoonweg te doen waar jij zin in hebt. Genoten! Om daarna uiteraard doodop als een blok in slaap te vallen en de volgende ochtend gewoon weer om half acht naast mijn bed te staan (mijn inwendige klok doet niet aan uitslapen). Feestje of niet, ik blijf óók een young granny.

Wat was de laatste keer dat jij helemaal opging in de muziek?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marloes 26 september 2022 op 8:49 am - Beantwoord

  Ben nou wel benieuwd of die pindakaas met appeltaartsmaak een aanrader is (of heb ik daar overheen gelezen?). Die ben is leuk zeg! De laatste keer dat ik opging in de muziek was op mijn bruiloft twee maanden geleden 😄

 2. Naomi 26 september 2022 op 8:59 am - Beantwoord

  Een inkiekje met hoge hoogten en diepe dalen, zo voelt het een beetje. Ik snap best dat je ‘blij’ bent dat je nu weet wat er aan de hand is qua buikpijn, maar het is niet niks, zo’n diagnose. Leuk hoogtepunt, dat feestje. Ik had er wel filmbeeld bij gewild;).

 3. Daenelia 26 september 2022 op 9:39 am - Beantwoord

  Arme Pippa, eerst geen droogheid en toen ook nog eens de enge glazenwasser… Onze kater is minder kieskeurig, dus die vindt het geen probleem om een blikje ipv droogheid te eten, als ik te laat bestel. Alleen bleek dus achteraf dat we nog een hele zak hadden staan, die ik over het hoofd had gezien.
  Op een bruiloft in Engeland hadden ze een DJ en een leuke dansvloer. Niemand danste. Dus stond ik daar in mijn eentje. Briljant. Geen schaamte.

 4. Lianne 26 september 2022 op 10:08 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Wat vervelend en heftig van je diagnose! Ik kan me voorstellen dat het fijn is dat je eindelijk weet dat er wat is, maar het blijft niet leuk om zoiets te hebben natuurlijk. Hopelijk is er een oplossing voor te bedenken om het draaglijker te maken. En wat grappig, ik heb die pen ook gekregen! Bij jou hebben ze echt je gehele logo gekopieerd, bij mij hebben ze er gewoon Liannes Letters op geschreven in een bepaald lettertype 😛 Ik heb de rest van het pakket weggegooid, maar inderdaad wel een leuke gratis pen gekregen! 😉 Hahaha, dat jij kokos zo lekker vindt! Dat is een van de weinige dingen die ik echt heel vies vind 😛 Maar ach, ieder z’n smaak natuurlijk. En ik snap je helemaal! Ik zit meestal ook liever ’s avonds thuis, maar heel soms een feestje met gezelligheid en muziek vind ik heel leuk. Soms mag die innerlijke danseres in me los, haha!

 5. Johanna 26 september 2022 op 4:19 pm - Beantwoord

  Vetplanten kun je altijd “stekken” door er een blaadje af te halen en op de aarde te zetten. Je hoeft niet te wachten tot er een afvalt. En zo’n pen heb ik hier ook meermaals (2 keer?) gekregen, en die overige 1000 nooit besteld. Het ziet er te goedkoop uit voor een relatiegeschenk. Ben benieuwd wat je met die blender gaat maken. En ja, hier is pompoenseizoen ook altijd fijn. Verder hebben we nog wild, verschillende paddenstoelen en gepofte kastanjes. Hoort allemaal bij elkaar. Dat maakt de herfst tot herfst. En natuurlijk de wijnoogsten. Succes!

 6. Lisa 27 september 2022 op 7:16 am - Beantwoord

  Bijzondere mix van alles, dit inkiekje. Ik eet havermout met yoghurt, kan helaas niet warm.

 7. Saskia 27 september 2022 op 11:38 am - Beantwoord

  Wat een fijn inkiekje weer. Heel dubbel om zo’n diagnose te krijgen, ik kan me de blijdschap voorstellen omdat je weet wat het is, maar het verdriet ook voor de gevolgen. Heel veel sterkte met het proberen om het een plekje te geven.
  Bakker Leo is echt een begrip binnen de glutenvrije community 🙂 Als je lid bent van de Nederlandse Coeliakie Vereniging, krijg je volgens mij ook korting bij Bakker Leo. Ze hebben erg lekkere dingen, maar mijn dochter vind toch het brood dat ik zelf bak het allerlekkerst (misschien een idee om te gaan proberen). Je kan via de NCV ook bakworkshops volgen voor brood en andere lekkere dingen.
  Utrecht is echt mijn lievelingsstad. Heerlijk over de grachten slenteren.

 8. Johanne 29 september 2022 op 12:20 pm - Beantwoord

  He Romy, dat is niet niks zo’n diagnose. Wel heel fijn dat je klachten eindelijk een naam hebben, maar nu de rest nog. Hoop dat je het snel een plekje kunt geven en je een goed behandelplan krijgt om de klachten te verminderen. Liefs!

 9. patriciakleijn 2 oktober 2022 op 2:57 pm - Beantwoord

  een top voor het kattenvoer, kijk eens op zooplus daar bestel ik mijn voer ook altijd is net wat goedkoper als bij andere

Recente blogs

Blij Lijstje #59 | 5 kilo uien, 25 kattenfilmpjes & 1 dierbaar compliment

29 november 2022|Positiviteit, Persoonlijk|

Dit weekend was er één met een gouden randje. Daar droegen 5 kilo uien ook zéker aan bij. Tja, iets met een Sinterklaas-dobbelspel, een paar creatieve cadeautjesbedenkers en een cadeau om van te huilen (van het lachen). Vertel ik je zo meer over! Daarnaast werd ik heel blij van de fantastische nieuwe aankoop die ik mezelf dit weekend cadeau deed, van soep, zonnige novemberdagen en van mooie woorden die spontaan in mijn oor gefluisterd werden. Oh ja, en ik werd blij van Barts eerste hulp bij technische issues die onze springvorm een enkeltje prullenbak bespaarde. Tijd voor een Blij Lijstje!

Blij Lijstje #31 | Pizzasokken, pony-knipbeurt & pakjesavond

7 december 2020|Persoonlijk|

Foute sintcadeaus kopen, Bart mijn haar laten knippen en dubbel liggen om een hilarische beginzin in een Sinterklaas-gedicht - mijn weekend alleen al was gevuld met heel wat fijne momenten. Een goede reden om je weer eens mee te nemen in een Blij Lijstje! Van pizzasokken tot een nadeel dat toch ook z'n voordeel bleek te hebben - ik geef je een inkijkje in mijn lichtpuntjes van de afgelopen week.

DIY | Zelf kaarten maken met washi tape

25 januari 2018|DIY|

Van washi tape heb ik inmiddels een flinke verzameling liggen. Je kunt het tegenwoordig overal vinden (bij Action, Xenos en HEMA of op AliExpress) en kunt er van alles en nog wat mee opfleuren. Dit keer maakte ik met verschillende rolletjes roze washi tape in de aanslag zelf een vrolijke verjaardagskaart. Benieuwd hoe je zelf kunt kaarten maken met washi tape? Ik laat je stap voor stap zien hoe ik deze kaart heb gemaakt.