inkiekje19 1

Inkiekje #7 | Hummusfeest, bloemenfestijn & Pippa's party

 • 19 mei 2020
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Laat mij twee weken thuis zitten en voordat je het weet ben je een heleboel kattenfoto’s verder. Oké, en een boel foto’s van andere fijne, lieve of smakelijke momenten van mijn dagen. In dit Inkiekje geef ik je weer een inkijkje in mijn dagen de afgelopen weken. Zo vierde ik in mijn eentje een hummusfeestje, had ik een huis vol bloemen en ging Pippa nogal goed op een doos met pampasgras. Ik laat het je allemaal zien in foto’s en maak er – hoe kan het ook anders als tekstschrijver? – ook weer wat woorden aan vuil.

kleurrijk pakket fleurop

Afgelopen vrijdag was mijn laatste werkdag in loondienst. Een tikkeltje gek om via Zoom afscheid te nemen van mijn collega, maar deze prachtige bos bloemen van haar maakte veel goed. Ik was blij verrast toen de bloemist opeens met deze grote bos voor de deur stond. Elke dag komen er wel nieuwe bloemen uit, waardoor ik er nog elke dag van kan genieten.

Altijd als ik bloemen krijg (wat niet per se heel vaak is), neem ik me trouwens voor om vaker zelf verse bloemen in huis te halen. Ik vind het er zo gezellig uitzien op tafel. Moet ik toch echt vaker gaan doen! Al is het maar in het kader van de inrichting van mijn thuiskantoor. Zou dat onder zakelijke kosten vallen?

boeket met lelies

De volgende dag kwam mijn vriend ook nog eens spontaan aan met een prachtige bos bloemen. Onwijs lief! Mijn woonkamer ziet er nu dus lekker fleurig uit met zulke mooie boeketten. In dit boeket zitten onder andere prachtige roze lelies (of hoe noem je dat?) die langzaamaan uitkomen. Zo mooi zijn ze!

hummus jumbo

Verder “vierde” ik één dag te laat Internationale Hummus Dag. Nooit geweten dat daar een dag voor bestaat (vast bedacht door een hummusfabrikant!), maar ik kon niet anders dan daaraan meedoen. Ik eet namelijk dagelijks hummus. Ik maak alleen uiteraard nooit foto’s als ik dat doe, maar kon het niet laten daar voor deze speciale feestdag een uitzondering op te maken. Ook mijn coronacoupe was op dat moment nog present.

kapper na corona

Gelukkig kwam aan de coronacoupe kort daarna een eind. Vrijdag ging ik voor het eerst weer naar de kapper. Best een gekke gewaarwording om met een mondkapje op onder handen genomen te worden door een kapper. Wel vind ik het heel mooi om te zien hoe de kapper (ik ga zelf naar Hizi Hair, dikke aanrader!) alle maatregelen van het RIVM heeft opgevolgd. Ik ben zelf heel voorzichtig met contacten en dingen die ik buiten de deur doe. Maar door alle maatregelen voelde een kappersbezoekje volkomen veilig. Ik geloof dat ik ook nog nooit zo enthousiast werd van een kappersafspraak. Heel fijn om niet meer steeds haren in mijn ogen te hebben en dode punten in de spiegel te zien!

Pippa was die dag overigens iets minder in haar sas. Dit is dus hoe je als kat kijkt als je bruut wordt gestoord tijdens je schoonmaakslaapje door de VVE-schoonmaker die precies dán met de stofzuiger het trappenhuis onder handen neemt. Hallo, dat soort dingen moeten toch ook even met de katten uit de flat worden afgestemd?!

xenos bestelling
pampasgras xenos

Gelukkig was het daarna al snel goed. Er kwam namelijk een flinke hebbedoos van Xenos binnen. Aangezien Pip graag haar neus in andermans zaken steekt, was ze er ook dit keer weer als de kippen bij. Een deel van mijn aankopen kon je in dit artikel al bewonderen. Het andere deel van de bestelling was dit pampasgras. Mijn idee was om deze rietpluimen een plekje te geven in mijn vaas op tafel. Ik had er dus niet helemaal rekening mee gehouden dat de pluimen 1,5 meter lang zouden zijn. Nadat Pippa de pluimen dolenthousiast van heel dichtbij had geïnspecteerd (lees: eroverheen gelopen), lag mijn hele vloer onder. Oepsie! Eens kijken of ik de pluimen met een mes kan kortwieken en de pluisjes met haarlek enigszins in toom kan houden.

molen in aalsmeer
molen in aalsmeer

Verder was vorige week helaas door omstandigheden een verdrietige week. Ik besloot een extra lange wandeling te maken om mijn gedachten te verzetten. Zo kwam ik uit bij deze molen in Aalsmeer. Ik vond het zo’n mooi Hollands plaatje met de weilanden en de strakblauwe lucht. Daar werd ik dan weer blij van.

anton pieck kaart

Verder lag er bij thuiskomst een heel lief en spontaan kaartje van een vriendin en haar vriend op me te wachten. Superlief!

orchidee knopjes

Nog een verrassing vorige week: mijn orchideeën krijgen knoppen. Je moet goed kijken om ze te zien, maar ik was er zó trots op. En ik maar denken dat mijn orchideeën op sterven na dood waren.

weekboodschappen

Verder was ik zo trots dat ik al mijn weekboodschappen in één keer in mijn uppie naar boven had gesjouwd dat ik er een foto van móest maken. Ben ik trouwens de enige die eigenlijk altijd al weekboodschappen doet? Scheelt heel veel tijd en ik heb ook het idee dat ik daardoor nooit meer koop dan ik op krijg. Alleen jammer dat al die boodschappen de trappen op sjouwen soms een uitdaging op zich is.

geurwolkje diffuser

Daarnaast zette ik mijn Geurwolkje weer eens aan, omdat ik daar heerlijk zen van word. Heel fijn tijdens een drukke werkdag in mijn laatste loondienstweek! Pippa vond het ook een hele beleving om de diffuser in actie te zien. Mevrouw moest per se vanaf de eerste rij getuige zijn van dit bijzondere tafereel.

zelf tomatensoep maken

Verder genoot ik dit weekend samen met mijn vriend van onze kookkunsten. Mijn vriend is nogal een goede soepmaker en leerde mij zelf tomatensoep maken met alleen maar verse tomaten en bouillon. Is heel simpel en vele malen lekkerder (en minder zout) dan de soep uit pak of zak!

inkiekje

Als afsluiter maakte ik gisteren deze foto van mijn allereerste officiële werkdag als fulltime ondernemer. Hoewel niet in één keer alles totaal anders is (ik werkte al veel aan freelance opdrachten), voelde het toch als een hele mijlpaal. Dat ik niet meer mijn onderneming met een baan in loondienst combineer, geeft nogal wat extra lucht. Ik moest mezelf ook echt wel een paar keer knijpen dat ik gewoon de hele week volgepland heb staan met werk voor mijn bedrijf. Daar had ik een jaar geleden niet eens van durven dromen.

Wat was jouw lichtpuntje de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 19 mei 2020 op 7:24 am - Beantwoord

  Ik wou dat ik blij werd van bloemen. Maar heel eerlijk, het is lief en ik waardeer het gebaar altijd, maar … er staan bloemen in de keuken, echt lief. … ik kijk er niet echt naar om. Ik merk het pas als ze zo dood zijn dat ik ze weggooi.
  Ik heb wel nepbloemen in de woonkamer. Dat dan weer wel.
  Ondanks alles heb ik gewoon wel een leuke wel gehad. Het is fijn om te voelen dat alles nog goed zit en dat we moeilijke dingen dus aankunnen.

 2. Shirley 19 mei 2020 op 7:38 am - Beantwoord

  Het eerste kappersbezoek tijdens corona, heerlijk. Ik heb lang haar, dus kan (en ga) het nog even uitstellen. Maar met korter haar lijkt het me heel irritant als het voor je ogen hangt. Wat goed dat je week volgepland is. En knap dat je dat zo lang hebt gecombineerd met een andere baan!

  • Romy 23 mei 2020 op 4:18 pm - Beantwoord

   Thanks! Ik vroeg me tijdens de laatste weken ook weleens af hoe ik het nog moest combineren, haha. Echt heel fijn dat ik nu mijn focus nog maar op één ding hoef te leggen qua werk 🙂

 3. Lianne 19 mei 2020 op 7:50 am - Beantwoord

  Fijn dat je eerste dag als fulltime ondernemer zo goed is bevallen! Haha, ik ben eigenlijk stiekem jaloers dat jouw vriend zo goed kan koken! Ach, elke vriend heeft zo z’n kwaliteiten, haha. Mijn orchideeën zijn gelukkig ook weer terug aangegroeid en hebben nu weer prachtige bloemen! Eerst gooide ik ze altijd weg, maar iemand zei toen nee joh, die krijgen binnenkort weer nieuwe knoppen! Hoef ik tenminste niet de hele tijd weer nieuwe te kopen 😉

  • Romy 23 mei 2020 op 4:20 pm - Beantwoord

   Haha, ik had ook nooit verwacht een vriend te vinden die koken zó leuk vindt. Daar bof ik zeker mee! Maar inderdaad, iedere vriend heeft zo zijn kwaliteiten en dingen die weer wat minder zijn 😉
   Ik moest stiekem wel lachen om je bekentenis over de orchideeën. Ik kreeg zelf van iemand de tip om orchideeën na de bloeiperiode naar een verstopplekje te verplaatsen. Die van mij staan achter het gordijn in mijn hobbykamer verstopt totdat ze weer echt volop bloeien. Dan mogen ze weer op een opvallende plek staan 😉

 4. Naomi 19 mei 2020 op 8:28 am - Beantwoord

  Die bloemen zijn echt prachtig! En ja, het eerste kappersbezoek. Ik mag morgen en ik kijk er al weken naar uit.

 5. bychristiana 19 mei 2020 op 8:36 am - Beantwoord

  Wij doen ook week boodschappen, maar vanaf deze week laten we ze weer bezorgen. Jaja, heel verwend, maar wel heel makkelijk;-) Haha, die verontwaardigde blik van Pippa, Sketch kan precies zo kijken als ze op de bank ligt en ik ga stofzuigen;-)

 6. Simone 19 mei 2020 op 8:57 am - Beantwoord

  Haha die foto van Pippa bij de geurdiffuser, zo schattig! Ik moest trouwens ook lachen om de enorme pampasgrastakken, die krijgen vast alsnog een mooi plekje. Mijn lichtpuntje waren de goede gesprekken die ik gevoerd heb!

 7. Audrey 19 mei 2020 op 9:01 am - Beantwoord

  Heel mooi, die bloemen! En die foto’s van je wandeling naar de molen zijn ook erg mooi. Ik doe meestal wel weekboodschappen, en dat vullen we dan aan met wat kleine boodschappen bij andere supermarkten. Hummus heb ik trouwens helemaal ontdekt doordat het eind vorig jaar eens in een Too Good To Go-pakket zat. Het leek me altijd vies, toen dachten we: het is best te doen, en inmiddels vinden we het allebei lekker.

  • Romy 23 mei 2020 op 4:21 pm - Beantwoord

   Grappig dat jij hummus door het pakket alsnog hebt ontdekt. Ik zou echt niet meer zonder kunnen. Er zijn ook zo veel verschillende smaken hummus tegenwoordig dat ik er waarschijnlijk nooit op uitgekeken raak.

 8. Meaghan 19 mei 2020 op 9:57 am - Beantwoord

  Hihi die foto van Pippa en die diffuser! Ze kijkt met zo’n gefascineerde blik, echt te schattig! En ik wist helemaal niet dat er een hummusdag bestond! Zelf ben ik ook dol op hummus en eet ik het dagelijks op mijn boterhammen en crackers! Wat grappig dat daar dan een speciale dag voor is. Lief ook dat je al die bloemen en kaartjes kreeg. Zeker in deze tijd zijn zulke kleine verrassingen enorm welkom! Mijn lichtenpuntje van afgelopen week was een hele lange wandeling maken met mijn vriend in een rustig natuurgebied. Wij kiezen ervoor om vroeg in de ochtend of pas na het avondeten te wandelen, omdat we gemerkt hebben dat het op andere tijdstippen best wel druk kan zijn.

  • Romy 23 mei 2020 op 4:23 pm - Beantwoord

   Hihi, ik heb stiekem zo’n vermoeden dat de hummusdag door een hummusfabrikant in het leven is geroepen. Een goede marketingtruc van diegene! 😉 Maar ik kon het toch niet laten er even bij stil te staan als groot liefhebber.
   Wat fijn dat jullie samen zo van een wandeling kunnen genieten! Het is inderdaad al helemaal fijn als het op rustige momenten kan. Ik ga tegenwoordig vaak wandelen rond een uur of half zes of zes uur. Dan is het ook lekker rustig op straat.

 9. Giovanna Jansen 19 mei 2020 op 10:06 am - Beantwoord

  Prachtig je roze lelies! Je bent zeker niet de enige die weekboodschappen doet, wij ook. Is en praktischer én voordeliger. Geweldig die foto’s van Pippa bij de diffuser en bij je rietpluimen. Ik hoop dat je ze hebt kunnen kortwieken en lakken zodat je ze toch leuk neer kunt zetten.

 10. Anouk 19 mei 2020 op 10:52 am - Beantwoord

  Ja ik doe ook altijd weekboodschappen. Wij vinden dat ideaal, maar een keer per week gedoe 🙂

 11. Rachel Kromdijk 19 mei 2020 op 11:47 am - Beantwoord

  Haha dat koppie als die kijkt naar je geurwolkje, zo leuk! en ik heb gisteren ook een flinke Xenos box binnen gekregen en ik ben zo enthousiast, ik ga nog even naar je aankopen artikel kijken 🙂 nog een fijne week verder meis en geniet ervan!

  • Romy 23 mei 2020 op 4:26 pm - Beantwoord

   Oeh leuk! Ik ben heel benieuwd naar de inhoud van jouw Xenos-doos! Ik las er op je Instagram al heel wat leuks over 🙂

 12. johanna 19 mei 2020 op 11:53 am - Beantwoord

  Het lichtpuntje was dat er weer een beetje normaliteit komt. Zo heb ik de markt weer bezocht en natuurlijk mijn lievelingsboekwinkel. Beiden waren tijdens de lockdown dicht. Verder in het restaurant geweest. Niet omdat we dat persé wilden, maar omdat we de eigenaar goed kennen en hem wilden ondersteunen. Er waren maar weinig tafeltjes, geheel volgens voorschrift, en daardoor veel rustiger, maar niet minder gezellig. Vandaag de kapper! Ik ga nog niet graag in grote winkels, daar voel ik me niet zo veilig. Veel succes met decweg naar de normaliteit en in het zelfstandig ondernemrschap.

  • Romy 23 mei 2020 op 4:27 pm - Beantwoord

   Ja, wat fijn hè dat er langzaamaan weer wat meer normale dingen mogen. Het bijzondere is dat ik er opeens meer van kan genieten dan ooit. Ik geloof dat ik een kappersbezoekje nog nooit zo erg heb gewaardeerd als nu bijvoorbeeld 🙂

 13. Annemarie Tisseur 19 mei 2020 op 12:07 pm - Beantwoord

  Lieve Romy,
  Ik denk, dat ik je moet teleurstellen, wat betreft de knoppen in jouw plant. Nieuwe knoppen beginnen tussen de bladeren. Altijd een blad hoger dan je vorige bloemen. Bij uitgebloeide stengels helemaal tot de basis weg knippen. De knoppen die nu verschijnen zijn nieuwe luchtwortels. Sorry. Na de bloei de plant wat verwaarlozen en dan komt er een nieuwe knop en begin je weer met een beetje water of badje. Succes.

  • johanna 19 mei 2020 op 1:44 pm - Beantwoord

   Klopt niet. Bij mijn komen er ook nog nieuwe knoppen / bloemen aan de al uitgebloeide stengels. Vermoedelijk zijn dan niet alle knoppen uitgekomen. Daarom knip ik de stengels nooit af. Soms verdrogen ze van zelf, en dat ja. Nieuwe stengels beginnen tussen de bladeren, dat klopt, en die moet je dan omhoog lijden. Bij mij bloeien de orgideen ook vaak weer. Ik zet ze na de bloei in een donkerder (noordzijde) hoekje, zodat ze weer op krachten kunnen komen. En als ze dan weer gaan bloeien, haal ik ze weer tevoorschijn. Zo wissel ik ze af. Op de foto is het moeilijk te zien, maar als Romy daar nieuw leven ziet, moeten het wel knoppen zijn.

  • Romy 23 mei 2020 op 4:28 pm - Beantwoord

   Oh jee, goed om te weten! Dank je wel voor de tip! Ik houd het even in de gaten of er misschien toch nog mooie bloemen uit voortkomen. En anders moet ik het misschien toch maar met nieuwe orchideeën gaan proberen 😉

 14. Iris 19 mei 2020 op 2:51 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen! Die soep ziet er lekker uit en ik krijg gelijk in om het ook te maken! En wat mooi die bloemen in die vaas. Staat heel gezellig.

 15. Bettie 19 mei 2020 op 8:36 pm - Beantwoord

  Aahh. Wat lief, Pippa bij bij de diffuser. Mij lijkt ook zo’n ding echt fantastisch. Wellicht binnenkort eens op zoek. Waar heb jij deze houten gevonden? Ik zie voornamelijk veel witte diffusers online

  • Romy 21 mei 2020 op 11:54 pm - Beantwoord

   Ja, echt superfijn is zo’n diffuser 🙂 Ben heel blij met de mijne! Ik merk dat ik er meteen wat meer ontspannen van word. De mijne is van het merk Geurwolkje. Dat merk verkoopt heel mooie houten en bamboe exemplaren.

 16. Saskia 20 mei 2020 op 3:35 pm - Beantwoord

  Wat een leuk inkIEKJE… Ik heb genoten van je vele gezellige foto’s. Die foto is super schattig met Pippa en de geurwolk.

 17. zwartraafje 20 mei 2020 op 5:20 pm - Beantwoord

  Wat een leuk inkiekje. Ik ben ook fan van het werken met een weekmenu en daardoor ook vrijwel alle boodschappen (op brood na) in één keer te kunnen doen. Normaal doe ik dat maar in deze periode mag ik niet naar de winkel gaan en heeft mijn man het overgenomen. Die was er in het begin veel tijd mee kwijt vermits hij alles moest gaan zoeken. Mijn boodschappenlijst werd plots ook een pak uitvoeriger vermits ik overal duidelijk moest bij vermelden welke soort of merk we gebruiken.

  • Romy 23 mei 2020 op 4:30 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat de boodschappen aan iemand anders uit handen geven zo eenvoudig nog niet is. Zelf zou ik het ook lastig vinden om mijn vriend er met mijn lijstje op uit te sturen, al is het maar omdat ik met veel producten nogal merktrouw ben 😉

 18. Zo simpel is dan geluk 20 mei 2020 op 6:27 pm - Beantwoord

  Katten en dozen, haha!
  Wel naar van het verdrietige nieuws. 🙁

 19. Jessica 22 mei 2020 op 10:42 am - Beantwoord

  Ondanks het verdrietige nieuws heb je wel een mooie week gehad.
  Wat een schattige foto van pippa en de diffuser.

Recente blogs

Fuck the quarterlife crisis | Wat ik leerde van dit boek?

14 augustus 2018|Lifestyle, Persoonlijke groei|

Een quarterlife crisis? Nee hoor, gelukkig is het niet zo dat ik als 25-jarige in een totale crisis zit. Wel herken ik de druk van volwassen worden en de keuzestress en bewijsdrang die twintiger (of dertiger) zijn soms met zich meebrengt. Hoe houd je je als starter staande in het werkzame leven zonder regelrecht op een burn-out af te stevenen? Hoe vind je tijd voor jezelf? En hoe ga je om met de perfecte plaatjes die je dagelijks via social media krijgt voorgeschoteld? Stuk voor stuk vragen die aan bod komen in het boek Fuck the quarterlife crisis van Femke Kamps. Wat vond ik van het boek? En welke lessen neem ik uit het boek mee?

Body positivity | 5x wat ik wél mooi vind aan mezelf

17 maart 2018|Persoonlijk|

Tevreden zijn met je uiterlijk is nog best wel een ding, zeker in een wereld van fotogenieke influencers, prachtige modellen en Photoshop. Tja, vergeleken met die perfecte lichamen ben ik inderdaad niet zo te spreken over bepaalde lichaamsdelen. Op sommige dagen kan ik me daar zelfs flink druk om maken. Juist daarom wil ik het in dit artikel over een andere boeg gooien. Vergeet het woord ‘arrogant’ even bij dit kleine lesje body positivity! Want zijn er naast die ‘minpunten’ niet ook onderdelen van je lichaam die je wél kunt waarderen? Ik doe graag een dappere poging. Dit zijn 5 dingen die ik wél mooi vind aan mijn lichaam.

En toen was mijn haar "opeens" een stuk korter!

16 november 2019|Persoonlijk|

“Weet je wat jij zou moeten doen...?” Meestal is dat niet per se mijn favoriete combinatie van woorden. Toch besloot ik die uitspraak dit keer eens niet het ene oor in het andere uit te laten gaan. “Nou?”, mompelde ik. “Aan de kapper vragen wat hij je zou adviseren.” Mijn kapsel drastisch omgooien was niet per se mijn plan, maar advies vragen kan natuurlijk nooit kwaad. En zo zat ik woensdagochtend vroeg in de kappersstoel. Voordat ik het wist, floepte de bewuste vraag uit mijn mond. En voordat ik het wist stemde ik in met het wilde plan van de kapper.