We rolden van het Valentijnsdiner zo naar ons 3,5-jarig jubileum. En van het ene verjaardagsfeest in het andere. De afgelopen weken waren een drukke maar leuke bedoening. En eentje die ik doorbracht met veel koppen snert, een heleboel wandelingen tussen de krokussen en een stel nieuwe vleesvervangers waar ik erg blij van werd. Verder kwam ik een fantastisch leuk cadeau tegen (niet voor mezelf!), werkte ik verder aan een leuk project en laste ik bakzondag in als nieuw fenomeen. Spiek je mee naar mijn twee weken?
De lange lichte dagen zitten er weer aan te komen. Hoera! Ik word er al zo blij van dat ik tijdens mijn wandeling na werk weer dit soort mooie vergezichten kan bewonderen. Hoewel ik mezelf ook ’s winters (soms met enige tegenzin vooraf) wel voor een dagelijkse wandeling naar buiten sleep, is dat blokje om toch een stuk fijner nu je ’s avonds nog iets van de omgeving ziet.
De afgelopen weken waren qua werk tamelijk druk. Ik had een paar tijdelijke projecten lopen met krappe deadlines, dus daar gingen de nodige uren inzitten. Zonder klagen overigens! Ondernemer zijn betekent nu eenmaal dat de ene periode drukker is dan de andere. En als het te veel is, dan weet ik gelukkig inmiddels hoe ik ‘nee’ kan zeggen (en dat doe ik ook zeker regelmatig). Inmiddels zijn drie projecten afgerond en kan ik weer met een iets meer gestructureerde agenda de nieuwe maand in gaan. Kom maar door!
Op 14 februari was het Valentijnsdag (duh). En hoewel wij zeker niet elkaar opeens overladen met bossen bloemen, romantische woorden en extra veel liefde (dat alles kan immers elke dag van het jaar!), doen we er altijd wel wat aan. Al is het maar om er even extra bij stil te staan hoeveel je om elkaar geeft. We kochten ook allebei een klein cadeautje voor de ander. Van Bart kreeg ik mijn lievelingsparfum: ‘Fleur de l’Himalaya’ van Rituals. Ik vind de parfums van Rituals altijd óf geweldig óf drie keer niks (“muf”, “te zwaar”, etc.). Maar dit luchtje is dus een absolute topper als je het mij vraagt. Mijn vorige flesje was op, dus ik was een blij mens dat ik nu weer een nieuw flesje op mijn parfumplank heb staan.
Ook gingen we die avond uiteten. Uit eten gaan is niet iets wat we heel vaak doen (ik houd zelf erg van koken en etentjes zijn soms best prijzig), dus dit leek ons een mooie gelegenheid om weer eens buiten de deur te eten. Het restaurant waar we naartoe gingen, was qua eten geen grote aanrader, maar de sfeer was er wel erg goed. Overal hingen hartjesballonnen en zaten verliefde stelletjes (althans, zo zagen ze er op het eerste gezicht uit). Het voelde alsof we ons in een Amerikaanse romcom waanden.
Over het eten was ik persoonlijk iets minder te spreken. Ik ben meestal echt niet heel kritisch op eten en vind bijna al het restauranteten wel lekker. Maar bij een “curry” verwacht ik op zich iets anders dan tomatensaus met diepvriesgroenten en parelcouscous. Ach ja, je kunt niet alles hebben! De chocolademousse toe was gelukkig wel een succes.
Ik ben wel benieuwd: heb jij ooit in een restaurant iets geserveerd gekregen waar je niet heel blij van werd?
Ondertussen ging ik verder met een heel tof werkproject waar ik mee bezig ben (en waar ik – als alles definitief doorgaat – vast snel iets over kan vertellen). Ik ben nu samen met het bureau waarvoor ik dit gaan doen, de laatste puntjes op de ‘i’ aan het zetten en de grote lijnen aan het uitstippelen.
En dit klinkt nu allemaal heel stoer en zelfverzekerd. Maar om het in perspectief te zetten: de dag nadat ik ‘ja’ had gezegd kreeg ik een acute nachtelijke zenuwinzinking over “of dit wel allemaal zou lukken”. Ook die kant en die angst mag er zijn. Als je je daardoor maar niet laat tegenhouden om dingen te doen die je gaaf lijken. Sowieso denk ik dat iedereen weleens onzeker is als je iets voor het eerst doet. Zelfs de meest ervaren professionals zullen nog weleens plankenkoorts of nieuwe-dingen-kriebels hebben. Dus weet dat je nooit alleen bent (dat prentte ik mezelf op dat paniekerige moment ook weer even in).
Terwijl ik mega-blij was omdat ik net over dat leuke project goed nieuws had gehad, hield mevrouw Pip me met beide benen op de grond. Pips blik straalt altijd iets uit als “Couldn’t care less. Heb je mijn eten al gefixt?”. Mooi, zo’n kat. Houdt je lekker nuchter!
Vorig weekend besloten we spontaan een uitje op de fiets te plannen. We gingen fietsend naar de kringloopwinkel in een ander dorp en konden het niet laten om ook even de Albert Heijn XXL in te duiken. Ik vind zo’n mega-supermarkt altijd een uitstapje op zich, omdat ze er meestal veel meer producten hebben dan in de supermarkt bij ons op de hoek.
Zo kwam ik in de vriezer deze vegan kroketten tegen, waar ik mega-benieuwd naar ben. Na 16 jaar vegetariër zijn, is er geen enkele vleessoort die ik mis (ik was al nooit zo’n vleeseter), op eentje na: kroketten. Daar werd ik als kind heel blij van. Benieuwd of deze vegan exemplaren me terugbrengen naar die tijd!
Nog meer supermarktnieuws: ik kocht voor het eerst een Too Good To Go-pakket bij Plus voor € 4,99 en was enorm verrast door alles wat we uit de box haalden. Het vlees gaven we weg en een deel van de aardappels hebben we ingevroren, maar verder konden we hier zeker heerlijke dingen mee maken. Vooral de erwtensoepgroenten waren zeer welkom. Daar hebben we een week lang heerlijke erwtensoep van gegeten bij de lunch.
Bij Plus gaan we ongetwijfeld vaker ons gezicht laten zien voor een Too Good To Go-box!
Kijk nou, hoe leuk! Ons mini-boompje (hij heet een “vingerboom”) krijgt nieuwe bladeren en die zien er in het begin zo uit. Zo schattig! Ik ben sowieso echt een plantenliefhebber geworden en geniet er enorm van om te zien dat veel planten volop bloeien en groeien.
Zondag is hier de laatste tijd vaak bakdag. Ik vind het helemaal leuk om dan in de keuken te staan en iets te bakken waar ik die week (deels) van kan lunchen. Soms probeer ik iets nieuws, soms doe ik een poging om eerder bedacht recept verder te finetunen. Zo maakte ik met de geraspte wortels uit de Too Good To Go-box dit worteltaartje. Ik had hem al drie keer eerder gemaakt, maar was nu eindelijk 100% tevreden over het recept. Over een tijdje zal ik het recept op mijn blog delen.
Vorige week waren we op verjaardag bij mijn vader. Heel gezellig! Mijn broertje had gekookt en had zich flink uitgesloofd in de keuken voor een heleboel heerlijkheid. We kregen onder andere een vegan quiche, bonenschotel en “kipnuggets” van tofu. Ik heb het al vaker gezegd, maar eten bij broerlief overtreft menig restaurant.
Op maandag trok ik een heleboel kleur uit de kast. Bij de kringloopwinkel had ik dit gele vest gescoord en dat kon ik onmogelijk langer dan twee dagen in de kast laten hangen. Helemaal blij met dit lange vest dat lekker warm en vrolijk gekleurd tegelijk is. Ik was al heel lang naar zoiets op zoek en nu scoorde ik het zowaar voor maar € 4,95.
Zoals bijna elke werkochtend, startte ook mijn maandagochtend zo. Pip heeft altijd een uur waarin ze continu bij me wil zitten en dan vooral niet relaxed gaat liggen met haar kop omlaag, maar lekker meekijkt naar wat je zoal aan het typen bent op je beeldscherm. Niet heel praktisch, wel erg gezellig!
Wandelen vind ik om nog een reden extra leuk in deze tijd van het jaar: elke week komen er weer nieuwe bloemen boven de grond uit. Deze snelle telefoonfoto is niet ’s werelds mooiste bloemenfoto. Maar het gaat om het idee: er zijn weer krokussen, en dat kan ik wel van de daken schreeuwen. Wat ben ik dol op de lente!
Vorige week stond er weer een kappersafspraak op de planning. De laatste tijd ga ik niet meer naar de krullenkapper, omdat ik het best een onderneming vond om daarvoor met het OV naar Amsterdam af te reizen. Daarom nu maar weer gewoon een kapper in eigen dorp! Ik heb meerdere kappers geprobeerd, maar heb nu eindelijk een kapper gevonden waar ik oprecht tevreden over ben. Ben ik de enige die het soms best spannend vind om mijn haar over te laten aan iemand anders? Ik ben vooral als de dood dat iemand “de puntjes” als meer haar interpreteert dan hoe ik het bedoel.
Gelukkig geeft deze kapper er precies de goede interpretatie aan en heeft ze vaak ook goede haaradviezen. Ik kan er weer een paar maanden tegenaan! Enne, zo mooi als ze het hier heeft geföhnd, zit het uiteraard nu niet meer. Ik ben en blijf iemand die haren stylen echt een saaie bezigheid vindt en daar nooit de tijd voor neemt.
Verder was er veel snert afgelopen week! Ik ben meestal niet zo van de Hollandse kost, maar met snert maak je mij wel altijd blij (oké, behalve op snikhete augustusdagen). Niet verkeerd dus om dit een paar keer bij mijn broodjeslunch geserveerd te krijgen!
De snert at ik op een heuse snertdag. Het regende de hele dag en was flink koud buiten. Dus trok ik maar mijn vrolijkste T-shirt uit de kast met bloesem erop. Ook dit is trouwens een kringloopaanwinst. Ik heb de laatste tijd echt veel pareltjes gevonden bij de kringloopwinkel en vind het helemaal leuk om daardoor weer wat “nieuwe” outfitcombinaties te hebben. Deze is ook nog eens 100% lenteproof.
Voor het maken van een foto moest ik even een stoel aan de kant schuiven. Pip vond deze nieuwe kamerindeling een doorslaand succes en ontdekte opeens dat ze op dit tafeltje kan zitten (geen idee waarom ze daar nu pas achterkomt…). In elk geval heeft mevrouw wel een uur nieuwsgierig rondgelopen en ontdekt hoe fantastisch dit tafeltje is om je verdekt op te stellen voor langs vliegende vogels. Helaas voor Pip vonden we de gebruikelijke kamerindeling toch praktischer.
Wauw, het uitje voor de weekboodschappen leidde tot een blije mij. Ik ontdekte dat Albert Heijn een hele berg nieuwe vleesvervangers in het assortiment heeft. Ik nam deze vier mee naar huis en ga die met ontzettend veel plezier testen. Vooral naar het nieuwe vegan gehakt ben ik erg benieuwd. Perfect voor nachschotels! Tenminste, daar ga ik optimistisch van uit 😉
Verder hadden we deze twee weken heel veel verjaardagen. Afgelopen zaterdag waren we op de verjaardag van mijn schoonzus. We kochten voor haar dit prachtige kettinkje in de webshop Fable England. Ik had die webshop al heel vaak in advertenties voorbij zien komen, maar had me tot nu toe weten in te houden met bestellingen. Aangezien roodborstjes voor mijn schoonzus een speciale betekenis hebben, kon ik het niet laten om deze ketting voor haar te bestellen.
De ketting werd precies op tijd in een supermooie cadeauverpakking bezorgd (vanuit Engeland). Dus zeker een aanrader om eens in die webshop rond te kijken! Ze hebben er ook schitterende tassen overigens. Ik denk er al twee jaar over of ik mezelf er eens één cadeau wil doen, maar tot nu toe weet ik mezelf zoveel mogelijk uit de webshop weg te houden. Maar voor hoe lang nog? 😉
Op 25 februari waren we precies 3,5 jaar samen. We deden daar niet echt iets bijzonders voor, aangezien alle Valentijnsperikelen net achter de rug zijn en dat halfjaarjubileum nu ook weer niet zó bijzonder is. Maar ik kon het niet laten om toch een bos rozen te halen. Elk moment is een goed moment om te laten weten dat je van iemand houdt (en dat hoeft uiteraard niet per se met rozen te gebeuren)!
Zondag gingen we door naar de volgende verjaardag: die van mijn vader. Hij vierde het in twee keer en we vonden het wel gezellig om er beide keren bij te zijn. Zo spreek ik nog eens alle ooms en tantes die ik niet wekelijks zie. Het was een geslaagde middag met vooral veel geklets (en daarna met oortjes in achter de PC zitten om even bij te komen van het drukke verjaardagsweekend – ook dát is het leven van een introvert).
Ik eindigde de week met een heel blij moment. Om mijn bakskills steeds iets beter te maken (en om mezelf lekker eten te kunnen geven!) ben ik elk weekend wel in de weer met bakblikken, mixers en ovens. Dit keer voor een vegan chocoladecake! Het was een probeersel en ik was er helemaal op voorbereid dat het vast niet meteen perfect zou worden, maar ik was mega-verrast en de cake was zowaar heel goed gelukt. Daar kan ik altijd zo blij van worden! Dat ik nu de hele week gezonde chocoladecake te eten heb, maakt het uiteraard nog beter. Kom maar door, nieuwe week!
Wat was jouw hoogtepunt van het weekend?
BLIJF OP DE HOOGTE
Ik ben benieuwd wat jij vindt…
Recente blogs
Vegan nasi met saté & tofu (simpel gerecht!)
Als er een gerecht is dat bij Bart en mij allebei enthousiast wordt ontvangen, dan is het wel nasi. Voeg er een flinke klodder satésaus aan toe en wij zijn allebei een gelukkig mens. Nu eet ik er zelf uiteraard geen kip of gehakt bij. Maar gelukkig zijn er prima opties om een vegan nasi te maken die minstens zo lekker is. Deze nasi maak ik met tofu, een zelfgemaakte satésaus en veel groenten. Strooi er wat uitjes en pinda's bij en je hebt een heerlijk gerecht dat vast bij meer nasi-liefhebbers in de smaak valt.
Een studie kiezen? Volg je hart! (+praktische tips)
Een studie kiezen? Best een uitdaging als je last hebt van keuzestress! Zeker als je, zoals ik, elke ochtend al twijfelt of je kiest voor een bril of toch voor lenzen. Je kunt je vast voorstellen dat ik met een studie kiezen als 18-jarige twijfelaar al helemaal nogal wat moeite had. Stikzenuwachtig begon ik aan een opleiding, maar het voelde niet goed. Wat nu? Wat moest ik doen? Hoe kon ik weten of ik de juiste keuze had gemaakt? Het antwoord bleek simpel: door te luisteren naar mijn hart. Ik deel mijn ervaringen en geef je 8 praktische tips voor een studie kiezen!
39 kleine gelukjes die mij altijd vrolijk maken
Dat ik een groot voorstander ben van kleine gelukjes, zullen mijn trouwe lezers wel weten. Kleine gelukjes zijn de dingen die je juist op een dag vol pech niet over het hoofd moet zien. Ze zijn een geweldig medicijn tegen een negatieve spiraal en helpen je om het wat positiever in te zien als je denkt dat alles tegenzit. Juist dan is een lijstje met fijne dingen samenstellen dus heel waardevol. Omdat ik laatst een dag vol pechmomenten (voornamelijk OV-gerelateerd) had, besloot ik in de trein een lijstje op te stellen met 39 kleine, simpele dingen die mij altijd opvrolijken.
Dit weekend hebben we een fijne spelletjesmiddag gehad en ik heb een SEO cursus deel 1 gedaan. Daar heb ik echt veel aan gehad, omdat de instructeur al snel doorhad dat we redelijk onderlegd waren in SEO en we kregen dus een diepte-cursus waarbij voor mij een aantal SEO mythes werden opgeblazen en onduidelijkheden werden helder gemaakt. Nu nog deel twee. En ik denk dat ik me heel erg ga verdiepen in … nou ja, dat komt nog wel. Het was in ieder geval allemaal erg gezellig.
Wat is Pippa toch een lekker rustige dame. Ik moest net mijn katertje weer uit de gordijnen halen. (Het ‘katertje’ is nu een 6 kilo zware puber die niet meer weet dat de gordijnen geen speelplek zijn.)
Wauw, daar heb ik nou nooit aan gedacht; aardappeltjes invriezen. Nooit geweten dat dat kon. Dank je wel voor deze tip!
Hoogtepunt? Ach, de cursus die ik momenteel volg over selfpublishingen verder het zonnige weer, als dat er is. Een gewone rustige week. Overigens kun je die plant ook heel goed stekken. Ik heb er zo een al zeker 35 jaar, en van tijd tot tijd knip ik er eens een hele plant af, dan groeit hij gewoon weer verder vanuit een bladknoop (of hoe heet zo iets), en het afgeknipte deel verklein ik, en zet het in het water tot het wortels krijgt. Zo eenvoudig. Anders wordt hij ook veel te groot.
Afgelopen weekend weer eens mijn glutenvrije vegan brownies gemaakt met rum aroma erdoor voor bij het bordspelen van Catan met mijn man en broertje samen. Beide waren mooie hoogtepunten van het weekend. De heerlijke volle chocoladesmaak van de brownie en het fanatieke maar gezellige samen spelen van de 3 potjes Kolonisten van Catan 🙂
Wat een fijne weken had je!