IMG 20200525 104217426 2

Inkiekje #8 | Plantenpraat, pakketjes & Pippa-acties

 • 3 juni 2020
 • 26 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Joehoe, ik schoot mijn telefoon weer eens vol met vrolijke plaatjes. Deels voor de leuk en deels om je weer op een foto-overzichtje te kunnen trakteren. Zo laat ik je mijn huis vol feestelijke slingers zien, praat ik je bij over de huidige status van een wel heel bijzondere plant en laat ik je meegenieten van mijn adembenemende thuiswerkuitzicht (spoiler: het is niet wat je denkt).

Voirge week maandag was ik een blij ei als kersverse 27-jarige. De kamer hing vol slingers en ballonnen, er stond een bos verse bloemen van broerlief op tafel én ik had mijn lievelingsjurk weer eens aan. Gewoon omdat sommige jurken te mooi zijn om alleen voor themafeestjes te bewaren. Ik vierde geen groots feest die dag, maar voelde me alsnog een enorm verwend feestvarken. Wat een heerlijke dag!

kat op tafel

Pippa bouwde die week haar eigen feestje. Mevrouw weet heel goed dat op de tafel zitten niet de bedoeling is, maar mevrouw weet ook dondersgoed dat de momenten waarop ik buiten een wandeling maak dé kans zijn om het toch te doen. Beetje jammer alleen dat ze vergat om acuut van de tafel te springen toen ik thuiskwam. Beetje jammer misschien ook wel dat ik het tafereel eerst op de foto wilde vastleggen voordat ik haar vriendelijk doch dringend verzocht op de grond te springen. Ach, hier kun je toch bijna niet boos op worden?!

Ondertussen ging een van mijn planten een heel eigen leven leiden. Toen ik laatst tussen het werken door een blik wierp op de vensterbank, viel mijn oog opeens op deze enorme stengel. Ik dacht dat het een vuiltje was, maar het is dus serieus een bloem die uit het midden van de plant groeit. Of nou ja, bloem? Bloemen heb ik nog niet gezien, wel een soort dorre knopjes. We zien wel wat het wordt. Ik was alleen al dolblij dat ik blijkbaar iets goed doe met deze plant.

Ook mijn orchidee zet het op een bloeien. De knopjes zijn nu echt niet meer te missen. Ben zo benieuwd hoe de bloemen er straks uit zullen zien! Ik heb de orchidee plechtig beloofd dat hij eindelijk weer uit het verdomhoekje achter mijn gordijn vandaan mag komen zodra hij mooie bloemen heeft.

stippenplant

Nu we het toch over planten hebben, ook maar meteen even een update over mijn stippenplant. Die begint aardig uit proportie te groeien, zoals je kunt zien. Het wordt hoog tijd dat ik hem binnenkort wat ga snoeien en zijn stekjes een nieuw onderkomen geef. Ben benieuwd of die het net zo goed zullen doen!

glutenvrije appeltaart

Genoeg plantenpraat. Er was namelijk ook lekker eten de afgelopen weken. Zo bakten mijn vriend en ik deze glutenvrije appeltaart van amandelmeel voor mijn verjaardag om mijn familie en schoonfamilie (en vooruit, ook onszelf!) op te trakteren. Het was nog best een uitdaging om er een dag lang tegenaan te moeten kijken zonder er een stukje van te eten. Toch is het ons maar mooi gelukt om het aansnijden netjes uit te stellen tot mijn verjaardag. De taart was het wachten gelukkig meer dan waard, want hij smaakte net zo lekker als dat hij eruitzag.

Iets anders waar ik blij van werd, was dit spontane kaartje dat ik van een vriendin kreeg om me een hart onder de riem te steken. Jolanda ken ik al meer dan 10 jaar en we hebben samen heel wat kaarten gemaakt, geknutseld, gekletst en geappt in al die jaren. Zo leuk om dit lieve en mooie zelfgemaakte kaartje van haar te ontvangen!

P.S. Pas toen ik de foto zag, viel het me op dat het kaartje ook nog eens matcht met mijn gele theedoek. Dubbel leuk!

kat op krabpaal

Zoals ik in mijn maandoverzicht al verklapte, heeft mijn krabpaal een nieuwe plek gekregen bij het raam in mijn logeerkamer. Dit tot grote vreugde van Pippa, die nu vanaf “grote hoogte” de straat in de gaten kan houden. Mevrouw heeft hier echt haar nieuwe plekje gevonden.

Deze krabpaal van Lidl is trouwens nog steeds een van mijn beste aankopen. Ik vind het zo’n mooi stijlvol ding, Pippa maakt er dankbaar gebruik van, en na een jaar (en intensief gebruik) ziet hij er nog steeds heel netjes uit. En dat voor maar € 50!

pakketje

Verder ontving ik een leuk pakketje en mocht ik op Instagram en Facebook meer van dit soort verrassingspakketjes weggeven. Reden genoeg om een lipstickje op te doen en voor de verandering eens een selfie (met pakketje) te maken. Je kunt via Instagram of Facebook nog meedoen aan de winactie als je dat leuk vindt. Donderdag trek ik willekeurig 3 winnaars uit alle reacties.

Vrijdag werd nóg een leuk pakketje bezorgd: spullen voor diamond painting. Inmiddels heb ik alle kleuren steentjes gesorteerd en in de bakjes gedaan (een leuke bezigheid op zich!), zodat ik echt aan de slag kan gaan. Tot nu toe vind ik diamond painting echt een leuke en ontspannende bezigheid. Binnenkort lees je er meer over op mijn blog!

En dan mijn beloofde thuiswerkuitzicht! Natuurlijk moest er ook gewerkt worden de afgelopen weken. Ik schreef heel wat teksten, maakte offertes, typte blogartikelen en had leuke Zoom- en Skype-calls met klanten. De gezellige pluisoortjes waarop ik ondertussen uitzicht had, maakten de werkdagen nóg beter. Ik bedoel: dit is toch geen straf om urenlang tegen aan te kijken?!

Wat is jouw uitzicht vanaf je werkplek op dit moment?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 3 juni 2020 op 7:56 am - Beantwoord

  Die oortjes zijn zo lief. Daar zou ik ook best uitzicht op willen. Lief dat zezo graag in je buurt zit. Ik werk aan de keukentafel en heb uitzicht op een deel van de keuken en een kast met planten.

 2. Naomi 3 juni 2020 op 8:06 am - Beantwoord

  Dat uitzicht vanaf je werkplek was wel wat ik dacht hoor;). Ben heel benieuwd wat die ene plant gaat doen. Leuk inkiekje weer.

 3. bychristiana 3 juni 2020 op 8:10 am - Beantwoord

  Haha, die Pippa, die laatste foto is zo grappig;-) Wij kregen gisteren onze nieuwe tuinsets binnen; een loungeset en een set met een eettafel en stoelen. Ik had Sketch op de loungebank gelegd, maar ze sprong er direct af, ze vond het maar niks. Dus later zaten we een ijsje in de tuin te eten, ik dacht: even kijken of ze wel op de gewone stoel wil zitten. Dat wilde ze wel; ze probeerde omhoog te kijken maar was veel te klein om boven de tafel uit te komen, ik heb dus precies zo’n zelfde foto van Sketch als jij van Pippa maakte;-)

  • Romy 11 juni 2020 op 11:23 pm - Beantwoord

   Haha, wat een leuk gezicht moet dat zijn geweest met Sketch die net boven de tafel uitkwam! Schatjes zijn het ook, die huisdieren van ons! En hoe leuk trouwens dat jullie nu echt de loungesets hebben staan! De foto’s van de tuin zagen er op je Instagram Stories al geweldig uit.

 4. Tineke 3 juni 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Die appeltaart ziet er heel lekker uit, wat vrolijke foto`s allemaal!
  Liefs

 5. johanna 3 juni 2020 op 8:59 am - Beantwoord

  Lekkere appeltaart. En een mooie blauwe jurk.
  Overigens als die orchidee gaat bloeien, moet je hem misschien nog iets beter bevestigen. Niet dat het takje met bloemen knakt, want de bloemen zijn best zwaar.
  En ja, op een poes kun je niet kwaad worden, alleen maar lief vinden.

  • Romy 11 juni 2020 op 11:29 pm - Beantwoord

   Dank je voor de tip over de orchidee! Hij staat nu officieel in bloei, dus ik zal hem voor de zekerheid nog wat extra versteving geven. Een extra klemmetje doet vast wonderen.

 6. Hermien - KouweKleren 3 juni 2020 op 9:13 am - Beantwoord

  Wat heerlijk dat je huis in bloei gaat! Stippenbegonia’s kunnen trouwens ook gaan bloeien, wie weet! Onze kat gaat ook altijd ‘mee aan tafel’ zitten. Mijn keukentafel is nu ook mijn werkplek, dus ik heb altijd wat te aaien in de buurt.

  • Romy 11 juni 2020 op 11:29 pm - Beantwoord

   Heerlijk toch, zo’n katachtige collega naast je die altijd wel om een aaitje verlegen zit? 🙂
   Mijn stippenbegonia bloeide toevallig vorig jaar ook. Zo’n leuk gezicht! Hopelijk doet hij het dit jaar net zo goed!

 7. Darina 3 juni 2020 op 9:26 am - Beantwoord

  Ik krijg enorme trek van de appeltaart, ziet er heerlijk uit! En je planten staan er prachtig bij. En Pippa is zo fotogeniek haha!

 8. Audrey 3 juni 2020 op 9:37 am - Beantwoord

  Die appeltaart ziet er inderdaad heerlijk uit! Leuk, al die plantjes die het zo goed doen. Ik werk nu even aan de eettafel totdat mijn vriend klaar is op de werkkamer boven, dus ik zie nu een stuk muur en een stuk keuken.

 9. Saskia 3 juni 2020 op 9:37 am - Beantwoord

  Och die appeltaart is echt wel lekker <3 Heerlijk al die foto's; vooral van Pippa.

 10. Bettie 3 juni 2020 op 9:39 am - Beantwoord

  Ook aan het diamond painten? Iedereen in mijn omgeving doet het ook. Sommige kunstwerken worden wel echt mooi. Ben benieuwd naar die van jou

 11. Lianne 3 juni 2020 op 10:28 am - Beantwoord

  Leuk inkijkje! Wat heerlijk dat je zelf appeltaart hebt gebakken, kan me voorstellen dat zoiets nog lekkerder smaakt dan uit een winkel 🙂 Ik hoor veel over diamond painting en het lijkt mij ook wel leuk me er eens aan te wagen. Alhoewel ik sommige van die schilderijen er echt heel goedkoop uit vind zien, maar misschien zijn er ook leuke dingen te maken!

  • Romy 11 juni 2020 op 11:34 pm - Beantwoord

   Klopt, sommige diamond paintings van AliExpress zien er best wel goedkoop uit. Ik heb zelf een wat duurdere met een mooi bloemenmotiefje. Echt een mooie kwaliteit en ik vind het resultaat ook heel tof worden. Wat mij betreft zeker een aanrader als ontspannende hobby 🙂 Ik word er helemaal zen van als ik ermee bezig ben. Zelfs Bart vond het erg leuk om (samen) te doen.

 12. Anouk 3 juni 2020 op 10:47 am - Beantwoord

  Ik ben al tijden nieuwsgierig naar diamond painting dus ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Ik denk dat ik het heel leuk zou vinden, maar wat doe je na het ‘painten’ met je schilderij? Ik denk niet dat ik het op zou hangen en vind het zo zonde als ik het weggooi.

  • Romy 11 juni 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Goede vraag! Ik heb bewust een diamond painting gekozen die ik wel mooi genoeg vind om een plekje in huis te geven en die in mijn interieur past. Ik ga hem waarschijnlijk op een houten plank bevestigen en dan op een kast neerzetten.

 13. Meaghan 3 juni 2020 op 10:58 am - Beantwoord

  Hihi wat een ondeugende dame toch ook die Pippa! Heerlijk nonchalant op de tafel zitten. Ik vind al die bloemen en planten trouwens super gezellig staan! Zo sfeervol! De appeltaart die je vriend heeft gebakken ziet er ook heerlijk uit! Wat bijzonder om het met amandelmeel te maken. Dat moet ik onthouden! Ik gebruik vaak amandelmeel voor bananenbrood, maar ook voor een appeltaart kun je het natuurlijk prima gebruiken. Ik werk momenteel gewoon op mijn slaapkamer aan mijn bureau met mijn roze laptop, omringd door boeken, een enorm glas water, een gezellig plantje en een foto van mij en mijn vriend!

  • Romy 11 juni 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Ja, goed idee hè van het amandelmeel?! Het smaakte daar echt heel lekker mee. Mijn vriend heeft glutenintolerantie, waardoor we altijd alternatieven voor meel zoeken. Deze was een blijvertje wat mij betreft 🙂
   Wat tof trouwens dat je een roze laptop hebt! Jouw werkplek klinkt ook superfijn.

 14. Daenelia 3 juni 2020 op 10:58 am - Beantwoord

  Leuks foto’s! Ik kijk lekker uit het raam. Beste beslissing, om mijn buro vlak voor het raam te zetten aan de noordkant van het huis. Heerlijk licht, geen overlast van de zon.

 15. Giovanna Jansen 3 juni 2020 op 12:13 pm - Beantwoord

  Wat ziet die appeltaart er heerlijk uit! Amandelmeel i.p.v. gewoon meel geeft het (naast dat het glutenvrij is) ook een heerlijke, spijsachtige smaak, denk ik. Geweldig weer je Pippa foto’s! En bijzonder zeg die lange (bloem)stengel uit je plant, ik benieuwd wat voor bloem daar aan zal komen.

  • Romy 11 juni 2020 op 11:41 pm - Beantwoord

   Klopt! Het amandelmeel smaakte een beetje spijsachtig. Zo lekker!
   De stengel uit mijn plant is trouwens inmiddels uitgekomen. De bloemetjes vielen een beetje tegen, haha. Maar toch een leuk idee dat de plant het blijkbaar goed genoeg doet om te gaan bloeien 😉

 16. Anna 3 juni 2020 op 1:20 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s weer! Die appeltaart ziet er echt verrukkelijk uit, haha :D. Wat een leuke planten heb je trouwens, ook fijn dat ze het zo goed doen!

 17. Janne 4 juni 2020 op 1:11 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien hoe het met je verschillende planten gaat! Ik vind orchideeën ook heel mooi. Mijn ervaring met die vetplant is dat hij vooral gaat bloeien als je niet zo goed voor ‘m hebt gezorgd (sorry…). Mijn broer heeft die plant, en hij kreeg de plant aan het bloeien toen hij ‘m een tijd lang zoveel water had gegeven dat de binnenpot in de buitenpot dreef. Verder laat hij zijn planten ook regelmatig compleet verdrogen. Arme plant! Ik geloof dat als je hem te weinig water geeft, hetzelfde gebeurt — dat is hoe het er bij mijn vriend uitzag. De bloemetjes aan die lange stengel verdrogen dan. Ik zou je dus aanraden om hem voortaan toch een scheutje meer te geven.

  De kaart die je hebt gekregen is prachtig, en de appeltaart minstens net zo. Ik hoop dat je ervan genoten hebt op je verjaardag.

  • Romy 11 juni 2020 op 11:50 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Toch jammer dat de plant niet bloeit uit waardering vanwege de geweldige verzorging Overigens heeft de plant ook een stekje gekregen, dus volgens mij doe ik toch nog ergens iets goed Ik zal de plant in ieder geval voor de zekerheid wat extra scheutjes water geven. Dank je voor de tip!
   Enne, mijn verjaardag was oprecht héérlijk en een heel geslaagde dag 🙂

 18. Heidi 9 juni 2020 op 9:18 pm - Beantwoord

  Leuke vrolijke foto’s zijn het..

Recente blogs

BLIJ #1

16 september 2016|Persoonlijk|

In de Linda staat elke maand de rubriek STOM, waarin bekende Nederlanders een opsomming geven van dingen die zij stom vinden. Ik vraag me elke keer weer af hoe mijn STOM-lijstje eruit zou zien. Ik denk dat het vooral een ontzettend lang lijstje zou zijn. Ik vind zoveel dingen stom. Maar hoe STOM is het eigenlijk om je elke dag weer focussen op alles wat stom, irritant en frustrerend is? Daarom bedacht ik een nieuwe rubriek voor mijn blog: het BLIJ-lijstje. Elke twee weken wil ik een opsomming geven van een aantal dingen waar ik vrolijk van werd. Helaas zijn dat meestal geen geweldige bungeejumpsessies, intieme onderonsjes met Brad Pitt en andere spannende avonturen, maar vooral gewoon allerlei simpele dingen die even een lach op mijn gezicht toverden. Vandaag mijn eerste BLIJ-lijstje van de afgelopen twee weken.

Vegan cheesecake (van cashewnoten) met aardbeiensaus

11 juni 2023|Recepten|

Geen melkproducten meer eten en drinken valt me op zich alles mee. Maar af en toe zijn er wel gerechten die ik mis. De nummer één? Cheesecake! Als je mij écht blij wilt maken met een stukje taart, dan haal je cheesecake in huis. Maar ja, dat is natuurlijk één en al melk, en dat staat bij mij gelijk aan een flink opgeblazen buik. Gelukkig is voor alles een alternatief te bedenken. Na heel wat uitproberen heb ik een recept voor vegan cheesecake bedacht waar ik zelf dolgelukkig van word. Het is een lekker stevige vegan cheesecake gemaakt van cashewnoten (yes, dat is verrassend lekker!) met een subtiele banaansmaak en een heerlijke saus van aardbeien. Kortom: een taart die té lekker is om voor speciale gelegenheden te bewaren.

5 jaar ondernemer | 11x wat ik nu anders doe dan toen ik begon

7 april 2023|Carrière en ondernemen|

Wauw, op 30 april is het vijf jaar geleden dat ik het kantoor van de Kamer van Koophandel binnenliep om een "papiertje" te ondertekenen. Een papiertje dat mijn leven veranderde! Toen de stap naar mijn eigen bedrijf als tekstschrijver eenmaal gezet was, werd er een ondernemerskriebel in me aangewakkerd die nog steeds niet is uitgekriebeld. Het was díe kriebel die me drie jaar geleden mijn baan liet opzeggen en die me zelfs op maandagochtend zonder tegensputteren uit mijn bed sleurt voor een nieuwe werkdag. Tegelijkertijd is ondernemen mijn meest uitdagende baan en heb ik talloze uitglijders gemaakt. Daarom had ik zin in een uitglijden-en-opkrabbelen-recap: deze 11 dingen doe ik nu anders dan 5 jaar geleden.