J16

Inkiekje #83 | Felicitatie-post, fix-zondagen & fleurige oorbellen

 • 24 april 2023
 • 10 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Van post die je eraan herinnert dat de 30 echt niet ver weg meer is tot je weer even kind voelen bij een kraam vol madeliefjes. Van drukke dagen in Amsterdam tot daarna welverdiend uitpuffen tussen de bloesem. Het waren weer twee fijne weken! Ik trok voor het eerst sinds lange tijd weer eens een broek aan, ging vroeg uit de veren voor een ondernemersontbijt en boekte een vakantie met Bart voor deze zomer naar een pek waar ik al heel lang (opnieuw) naartoe wilde. Kiek je mee?

J1

Twee weken geleden was het Pasen en en genoot ik van een heerlijke paasbrunch bij de schoonfamilie. Ze hadden voor mij zelfs vegan paasstol gevonden (die van Jumbo, een dikke vette aanrader!). Daarnaast waren er heerlijke soep, heel veel lekkers en een gezellig kaartspel. Ik ben altijd van de korte spelletjes waarvoor je geen ellenlange handleidingen door hoeft te ploegen of talloze regels uit je hoofd moet kennen, en mijn schoonvader heeft daar een kast vol mee liggen. Altijd leuk!

J4

Ik heb een broek aan! Wauw, dat is een unicum. Ik draag zo’n 99,9% van de tijd jurken of rokjes, omdat ik dat gewoonweg fijner vind zitten en bij mezelf mooier vind. Maar sinds ik deze heerlijk zittende pantalon (met de stof van een comfortabele joggingbroek) heb, loop ik opeens veel vaker rond in een broek. Gecombineerd met een vrolijke blouse voel ik me er helemaal chic in. Grappig trouwens dat je benen in een broek opeens een stuk langer lijken!

J2

Soms moet je jezelf trakteren op een feestelijke lunch. De dag na Pasen had ik nog allerlei restanten liggen en belandde dit allemaal op mijn lunchbord. Ik had vlak daarvoor een heerlijke vegan cheesecake gemaakt van cashewnoten, waarvan ik mezelf een flink stuk als feestlunch gunde. De sinaasappelcake is een baksel van mijn getalenteerde broertje. Daarnaast ging ik voor een boterham met amandelpasta voor een klein beetje balans.

J5

Twee weken geleden hakten we eindelijk de knoop door over waar we precies willen gaan wonen. Een enorme opluchting! Ik denk dat ik binnenkort een uitgebreidere update over onze huizenjacht deel. Dan zal ik ook verklappen wat dé plek wordt. In elk geval is er een last van mijn schouders gevallen sinds we weten op welke plek we hopelijk allebei heel oud en rimpelig mogen worden. Ook al hebben we nog geen huis (en zelfs nog geen bezichtiging gehad!), ik word al heel gelukkig van het idee om daar te wonen. Nu hopen dat mevrouw Pip, die het nooit zo op heeft met veranderingen en interieurmake-overs, er tegen die tijd net zo over denkt als wij.

Ik ben wel benieuwd naar ervaringen van anderen die zijn verhuisd met een kat. Hoe ging dat bij jou? Was je kat snel gewend of duurde dat even?

J6

Op de foto hierboven lijkt Pip misschien lief, poezelig en aardig, maar mevrouw heeft ook zo haar kuren. Zo trof ik de inhoud van onze prachtige vaas met droogbloemen aan het eind van de dag zo aan. De kat heeft weer lol gehad…

J10

Onderdeel van de huizenjacht was ook wijken verkennen. Deze prachtige wijk had uiteraard de bloesembomen en mooie parken als groot pluspunt. Maar nu moet ik zeggen dat bijna elke wijk er in het mooie lenteweer en met al het prachtige groen er leuk uitziet. Ik ben en blijf een lentemens!

J9

Vorige week vrijdag gingen we uit eten. Gewoon zomaar! Omdat we tussen alle Funda-stalksessies en drukke werkdingen door ook bewust tijd voor elkaar wilden maken om over totaal andere dingen wilden bijkletsen. We gingen naar Bloem in Amsterdam: mijn meest favoriete restaurant van ons land (nu ben ik uiteraard in heel veel restaurants nog nooit geweest, dus pin me niet op dat oordeel vast 😉).

Alles wat ze bij Bloem serveren, is vegan, glutenvrij en biologisch. Bloem heeft allerlei gerechten met seizoensgroenten, zelfgemaakte heerlijke sauzen en een echt verrassende kaart. Wat je hier eet, is zeker niet je standaard pasta of ovenschotel. Absoluut een aanrader om eens naartoe te gaan als je in Amsterdam bent!

J12

De volgende dag stond er ook iets heel leuks op de planning. Ik ging opnieuw naar Amsterdam, maar dan met Laurie. De eerste bestemming was een heerlijk pannenkoekenrestaurant, maar ik raakte onderweg daarnaartoe afgeleid toen ik een markt met allerlei handgemaakte producten spotte op Museumplein. Daar kocht ik nog snel deze gehaakte madeliefjes om in een vaas te zetten. Ons mini-boeketje droogbloemen zag er (mede doordat Pip het graag als speelgoed gebruikte) minder florissant uit. Die hebben nu dus plaatsgemaakt voor dit vrolijke handgemaakte boeket.

J13

Daarna ging ik door naar dé plek waar we voor kwamen: Mr. Stacks. Hier serveren ze mega-stapels met vegan pancakes (die je ook allemaal glutenvrij kunt bestellen als je geen gluten mag!) die ook niet bepaald karig zijn belegd. Helaas bleek dit restaurant tot een ware TikTok-hype te zijn uitgegroeid (wist ik veel, ik heb niet eens TikTok), want we moesten maar liefst vijf kwartier in de rij staan voordat deze pannenkoeken voor onze neus stonden. Gelukkig hadden we genoeg bij te kletsen in de rij, stonden er een paar hilarische Engelsen achter ons én was deze mega-stapel het wachten helemaal waard. Doe mij elke dag maar zo’n lunch!

J15

Daarna konden Laurie en ik het niet laten om samen nog een keer samen langs de markt te gaan. Ik nam opnieuw iets mee wat ik onmogelijk kon laten liggen: deze knalroze oorbellen. Ook handgemaakt en natuurlijk lekker vrolijk! Echte Romy-oorbellen, vond Laurie. En daar was ik het 100% mee eens.

J16

Op deze foto zie je slechts een mini-stukje van mijn groene jurk, maar ik moest en zou hem even op de foto zetten. Deze jurk kocht ik twee jaar geleden voor de bruiloft van een vriendin. Tegenwoordig draag ik hem ook gewoon op een doodgewone doordeweekse dag.

Ik heb wat kleding betreft best wel schijt aan wat andere mensen ervan vinden. Ik loop er gerust wat “overdressed” bij, vind het niet erg om op te vallen omdat ik meer kleur draag dan gemiddeld en het boeit me ook niet zo als mensen er iets over denken. Wat betreft veel andere onderwerpen heb ik nog weleens last van (mogelijke) meningen van andreren, maar qua kleding kan ik dat aardig goed loslaten.

En echt, ik kan het iedereen aanraden. Draag lekker waar jij blij van wordt! Het is doodzonde als je je outfit afstemt op hoe je denkt dat het “heurt”.

J17

Mijn eerste felicitatie voor mijn dertigste verjaardag is binnen! Ik moest hard lachen om de combinatie van titel en tekst. Nu ben ik 100% voorstander van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker en ben ik dankbaar dat dit bestaat (ik ken meerdere mensen bij wie het erger heeft voorkomen!). Maar deze titel vond ik als tekstschrijver een bijzondere match met de vrij serieuze tekst eronder.

J18

Vorige week was een vrij drukke week met veel buiten-de-deur-dingen en een hoop werk dat gedaan moest worden. Dat werd wel extra leuk door deze gezellige bos lelies, die een heerlijke geur door het huis verspreidde. Bart had ze van iemand gekregen en ik genoot er elke keer weer van als ik de kamer in stapte en de bloemenlucht kon opsnuiven.

(P.S. Ik zet lelies altijd op grote hoogte in de vensterbank van ons keukenraam, dus er is geen kattenvergiftigingsgevaar. We boffen met een kat die niet van hoogtes houdt, waardoor alles wat we daar neerzetten sowieso veilig is.)

J19

Vrijdag begon de dag extra vroeg en trok ik mijn meest chique colbert uit de kast voor een ondernemersontbijt op de vroege morgen. Ik moest er om kwart over vijf mijn bed voor uit, maar het was zeker gezellig en inspirerend om eens mee te maken.

J20

Na de werkweek was ik tamelijk moe, dus hield ik mijn zaterdagochtend lekker vrij om in de keuken te experimenteren met nieuwe gerechten. Daar laad ik altijd van op! Daarna gingen Bart en ik richting Utrecht om familie op te zoeken en om een wijk (Tuinwijk) met alleen maar bloesembomen te bewonderen. Het was een schitterend gezicht! Ook al was het weer nogal troosteloos en regenachtig, vanonder onze paraplu konden we alsnog zien hoe prachtig de bomen wel niet waren.

J21

Over regenachtig weer gesproken, wij boekten een vakantie naar het land dat bekendstaat om de regen (maar hopelijk niet op het moment dat wij er zijn): Engeland. We gaan in juli met de Eurostar-trein naar Londen en daarnaast nog een paar dagen naar Windsor en de mooie omgeving daar. Helemaal zin in! Ik ben al twee keer in Londen geweest, maar dat is járen geleden en ik ben er nog lang niet uitgekeken. Notting Hill met de kleurrijke huisjes staat al jaren op mijn bucketlist. Ik heb nu al zin om daar in het echt rond te dwalen.

I2 1

Zondag was geen al te glamorous dag, maar wel fijn. We hadden opeens allerlei achterstallige klusjes te doen, zoals een doucheventilator die het net had begeven, een doucheslang die aan vervanging toe was en een keukenla die hoog nodig uitgezogen moest worden. Voor je het weet ben je uren verder. Maar alles is weer heel, schoon en opgeruimd. Ik ga de week dus met een opgeruimd hoofd in!

(P.S. Mocht je denken “Wat een handige meid!”, dat valt wel mee. De ventilator en schroefjes waren Barts terrein voor die dag. Ik krijg al kortsluiting (pun intended) als ik elektriciteitsdraden zie en weet dat ik daar iets mee moet.)

I3 1

Ik eindigde het weekend met een wandeling met mijn broertje en bijkletsen met mijn ouders. Oh ja, en met de nieuwe oorbellen in mijn oren! Ik denk dat ik die voorlopig elke dag in mijn oren steek. Ik word altijd blij van wat vrolijkheid bungelend aan mijn oorlel.

Heb jij dit weekend nog wat leuks gedaan?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 24 april 2023 op 8:03 am - Beantwoord

  Nu maak je me heel nieuwsgierig naar die plek waar jullie willen gaan wonen;). De gehaakte madeliefjes vind ik fantastisch.

 2. Daenelia 24 april 2023 op 9:30 am - Beantwoord

  😀 Dat paadje, waar je staat 😀 Daar liep ik jaren lang met onze Chihuahua, elke middag, en ook vaak in de ochtend (hoewel we dan ook vaak een ander rondje deden door de week). Het is daar inderdaad mooi, en ons huis had ook … een bloesemboom in de voortuin. Wat ik zelf echt nóóit meer wil. Want bloesem is mooi aan de tak. Maar oh, wat een rommel als het op de grond ligt. Net als verregende confetti 🙂
  Katten zijn allemaal individuen, dus vraag vooral veel verschillende katteneigenaren hoe hun poekie op de verhuizing reageerde. Wij hebben onze katten altijd voor de daadwerkelijke verhuizing al naar het nieuwe huis gebracht. Daar dan in de badkamer gezet (raam dicht, dat was een fout van ons tot twee keer toe) en kattenbak erbij. En niet alleen laten, maar iemand moet af en toe even aandacht geven (en snoepjes, want: kat). Tijdens het inruimen van het huis, als de deur continue open staat, voele de katten zich dan hopelijk veilig genoeg om rustig in de badkamer te blijven (of een andere kamer, natuurlijk).
  Plak wel een papiertje op de deur om mensen te waarschuwen dat die deur niet open mag ivm de kat!
  En dan na de verhuizing minimaal 6 weken binnenhouden. Als dat lukt. Als je je kat helemaal niet naar buiten laat, denk dan wel eens na over een kattenren buiten. En wees gerust: onze katten zijn 2x ‘te vroeg’ naar buiten geglipt en ook allebei weer netjes thuisgekomen na 3 spannende uren.
  Punt is, katten hechten zich aan mensen. Luister niet naar mensen die iets anders zeggen: jij bent de hele wereld voor je kat. Als jij je fijn voelt in je nieuwe huis, de kattenbak en de krabpaal er is en er voldoende lekker eten is, is Pippa snel genoeg thuis. Echt.

  • Romy 5 mei 2023 op 11:32 pm - Beantwoord

   Wat fijn om jouw ervaring te lezen met een verhuizing met katten! Inderdaad, voor elke kat is het weer anders! Maar het is altijd fijn om wat tips van anderen te lezen om straks te kunnen kijken wat voor Pip het beste werkt. Een kattenren vind ik ook wel het overwegen waard. Alhoewel ik heel benieuwd vind of Pip buiten überhaupt leuk vindt. Ze schrikt soms al enorm van de lucht als het hard waait en het raam openstaat, haha 😉 Maar wat niet is, kan nog komen!

 3. Nehalennia 24 april 2023 op 9:46 am - Beantwoord

  Ik loop er bijna iedere dag vreselijk overdressed bij omdat ik dat leuk vind! Ik sta voor de klas en de kinderen helpen mee bedenken wat ik de volgende dag aan zal doen. Zij mogen de kleur kiezen; ik doe de rest!

  • Romy 5 mei 2023 op 11:30 pm - Beantwoord

   Hoe leuk dat je de kinderen erbij betrekt! Enne, overdressed bestaat niet, hoor 🙂 Wat extra kleur en vrolijkheid in je outfit, is altijd goed!

 4. Johanna 24 april 2023 op 12:44 pm - Beantwoord

  Leuke post en fijn dat jullie een plek hebben gevonden waar jullie zouden willen wonen, nu nog het huis…. Pippa is toch ook naar jou verhuisd? En ze wil zeker bij jullie blijven, dus die gaat wel mee. Of jullie moeten iets kopen waar ze niet naar buiten kan kijken etc. Overigens wordt hier een uitstrijkje standaard alle 3 tot 5 jaar door de vrouwenarts gedaan, vanaf de pubertijd (geloof ik). Ook de anticonceptie wordt door de vrouwenarts voorgeschreven en niet door de huisarts. Het zag er als een drukke week uit, voor mij te druk, maar ja… Succes met alle plannen.

  • Romy 5 mei 2023 op 11:30 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend goed dat ze bij jullie al veel eerder beginnen met uitstrijkjes! Ik vind 30 ook nog rijkelijk laat. Baarmoederhalskanker is iets wat je vrij goed in een vroeg stadium kunt ontdekken, zeker met zo’n bevolkingsonderzoek. Hoe eerder je het ontdekt, hoe beter!
   Enne, de twee weken stiekem ook voor mij iets te druk, haha. Maar soms lijkt opeens alles samen te komen in twee weken. Gelukkig houd ik doordeweeks vaak mijn avonden vrij na een druk weekend en voelt dat dan als een verlengd weekend 😉

 5. Rianne 24 april 2023 op 12:50 pm - Beantwoord

  Wij zijn 2maal verhuisd met binnen katten. Beide keren zijn goed gegaan door net wat Daenelia zegt een aparte kamer voor ze te reserveren tijdelijk en vooral te zorgen dat ze er tijdens de verhuizing zelf niet kunnen uitbreken. Ik heb naast de kattenbak, krabpaal en eten en drinken ook geprobeerd iets van de geur van het oude huis mee te nemen en van onszelf als veiligheid en natuurlijk ruikt hun kattenkrabpaal en mandjes ook naar veiligheid, Gelukkig zijn het binnen katten dat scheelt enorm. Bij mij komen ze ook niet buiten, dat overleven ze niet, veel te schrikachtig met hun bijna 11 en 14 jaar, die zitten zo onder de eerste de beste auto. De autorit vonden ze wel dramatisch haha beide in een eigen kattenbench naast elkaar met daarnaast de hond in zn gordel allemaal op de achterbank voor 2 uren lang. De één zielig mauwen, de ander piepen… maar ze hebben het overleefd haha en zijn inmiddels alweer ruim 4 jaar gewend in dit huis.

  • Romy 5 mei 2023 op 11:28 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat de verhuizing beide keren soepel is verlopen (op de intense autorit na dan!). En slim om de geur van het huis mee te nemen! Ik denk inderdaad ook dat het al scheelt om bijvoorbeeld de oude krabpaal mee te nemen, alleen al vanwege de geur en de herkenning. Een kattenexpert gaf me eens de tip om een papiertje of doekje langs de flanken van je kat te halen en dat dan over spullen te wrijven. Dan ruikt de kat nog sterker zijn eigen geur aan spullen en voelt het wat meer eigen. Bij Pip werkt dat grappig genoeg vaak wel. Ze gaat dan opeens kopjes geven aan nieuwe spullen, haha.

 6. Saskia 25 april 2023 op 1:25 pm - Beantwoord

  Super leuk die foto van jullie onder de paraplu! <3

Recente blogs

39 originele ideeën voor een date in de winter

14 februari 2020|Lifestyle|

Sorry, maar ook op mijn blog ontkom je niet aan de Valentijnshype. Zeker niet aangezien dit de eerste Valentijnsdag is die ik met mijn lieve vriend samen vier. Nu ben ik echt niet iemand die op Valentijnsdag acuut naar de hartjesconfetti grijpt en een boeket met rozen verwacht, maar voor romantische dates ben ik altijd in. Nee hoor, niet alleen op Valentijnsdag uiteraard. Kun jij ook wel wat originele ideeën voor een date in de winter gebruiken, voor Valentijnsdag of voor welke doodnormale dag dan ook? Ik deel 37 ideeën waarvan ik er zelf ongetwijfeld ook een aantal zal uitvoeren.

Meer uitdaging in je leven? 11 concrete ideeën!

17 juli 2019|Persoonlijke groei|

Al van kinds af aan heb ik veel behoefte aan uitdaging. Ik herinner me nog dat ik eind basisschool een periode niet goed sliep omdat ik simpelweg mijn hoofd niet genoeg gebruikte. Nog steeds stort ik me het liefst regelmatig op een nieuwe uitdaging. Nieuwe dingen leren, iets spannends ondernemen, cursussen doen of gewoon bijzondere mijlpalen beleven – daar blijf ik graag continu mee bezig. Toch is het niet altijd eenvoudig om uitdagingen te vinden. Maar hoe krijg je meer uitdaging in je leven? Ik geef 11 lekker concrete tips die voor mij goed werken.

Happy 2018! | Mijn doelen voor 2018

1 januari 2018|Persoonlijk|

Het is zover. Het nieuwe jaar is aangebroken. Mijn 2018 begon goed met de film Frozen en gezellig samen vuurwerk kijken met een vriendin. Geen party hardy, maar precies zoals wij het fijn vonden. Ook jou wil ik graag een geweldig mooi 2018 toewensen. Ik hoop dat het een prachtig jaar wordt waarin je de mooie dingen uit 2017 kunt voortzetten of juist met een schone lei kunt beginnen aan een mooier nieuw jaar. Ik wens je in ieder geval een jaar toe met veel liefde, geluk en fijne momenten. Net als vorig jaar heb ik 5 doelen opgesteld voor het komende jaar. Geen goede voornemens en hoge latten, maar gewoon 5 woorden die staan voor waar ik in 2018 aan wil werken.