koningsdag amstelveen

Inkiekje #84 | Keukenhof, kroketafspraken & dé kapper

 • 8 mei 2023
 • 4 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De afgelopen twee weken zaten stampvol met fijne dingen. Soms waren dat kleine meevallers op het moment dat je het ergste verwacht, soms waren het momenten van puur geluk tussen de tulpen. Ook ontdekte ik na een lange zoektocht eindelijk dé kapper waar ik wel met een gerust gevoel in de stoel plaatsneem. Verder matchte ik met ons nieuwe douchegordijn, was ik creatief met verjaardagskaarten en maakte ik een vreugdesprongetje bij het zien van een nieuwe Lidl-box vol boodschappen. En het leukste van deze twee weken: een spontane ontmoeting bij het chipsschap die resulteerde in een superleuke meidendate. Kijk mee naar mijn inkijkje!

L21

De weken van de schoolvakanties vind ik altijd heerlijke werkweken. Ik neem bewust juist die weken geen vrij, omdat je vaak zo lekker kunt doorwerken in die periode. In die weken heb ik extra veel tijd om ongestoord te schrijven met weinig afspraken en dingen tussendoor. Het was een fijne productieve week en ook nog een week die een dag korter duurde met een heel leuke reden…

koningsdag amstelveen

…Koningsdag! Op dagen als Hemelvaartsdag of Bevrijdingsdag doe ik nooit zoveel bijzonders. Maar Koningsdag is een feestdag die altijd groot omcirkeld en geel gemarkeerd al maanden van tevoren in mijn agenda staat. Ik ben dol op de vrijmarkt en maak er elk jaar maar al te graag al vroeg ’s ochtends een leuk uitstapje van. Met mijn vader en Bart ging ik naar de grote vrijmarkt in Amstelveen. Naast dat het heel gezellig was en ik me, zoals altijd, suf heb gelachen om allerlei grappige spelletjes en producten op kleedjes (iemand belangstelling voor “het Poep-spel”, dat we drie keer op kleedjes tegenkwamen?), kocht ik ook een heleboel leuke spullen. Mijn Koningsdag-aankopen deelde ik al in een apart artikel.

L5

Na afloop bleven we nog even in de oranje sferen met een kom pompoensoep. Geheel per ongeluk afgestemd op Koningsdag overigens! Ik ben nu ook weer niet zo fanatiek dat ik die dag alleen maar oranje dingen naar binnen werk.

Trouwens een tip voor wie ook baalt als het pompoenseizoen voorbij is: sla de laatste weken van de pompoenperiode groots in. Wij kochten toen drie pompoenen en hebben daar nu nog steeds profijt van. Zolang je pompoenen niet opensnijdt, blijven ze nog wel even goed. Daardoor kunnen we komende week ook weer een flinke kom pompoensoep maken.

L9

Eén van mijn Koningsdag-aankopen moest en zou ik de volgende dag direct aantrekken: deze streepjestrui. Er zit een subtiel glittertje in, dat ook terugkomt in mijn colbert. En toevallig is de kleur groen in het truitje ook nog eens bijna dezelfde kleur als de kleur in mijn jasje. Je begrijpt: dat maakte me éxtra blij met dit truitje. Ik heb het enkel afgelopen week al een paar keer gedragen.

L13

Het truitje bleek niet alleen te matchen met mijn jasje, maar ook met ons gloednieuwe douchegordijn. Toch fijn als je niet vloekt met je douchegordijn 😉 Na een paar jaar was ons oude douchegordijn heel hard aan vervanging toe. Ik zocht iets wat niet te prijzig was en er toch leuk uitziet. Bij H&M Home spotte ik dit fleurige douchegordijn gemaakt van gerecycled polyester. Helemaal leuk! Zo kreeg onze badkamer voor drie tientjes een heuse upgrade.

L6

Vorige week vrijdag stond een afspraak op de planning waar ik héél hard aan toe was: een knipbeurt. De afgelopen 1,5 jaar ben ik lang op zoek geweest naar dé perfecte kapper. Ik ging eerst naar een krullenkapper, maar vond die uiteindelijk toch het nogal hoge bedrag én de lange reis naar de RAI in Amsterdam niet waard. Toen ging ik op zoek in mijn eigen woonplaats en heb ik daar twee keer een kapper geprobeerd. Die had alleen mijn haar de tweede keer zo overdreven in laagjes geknipt dat ik al een paar weken met piekhaar rondliep dat écht niet goed geknipt was. Dus struinde ik het internet af op zoek naar meer kappers in de omgeving.

Uiteindelijk kwam ik via de online reviews terecht bij Hairblitz in Amstelveen. Dit was de eerste keer in een jaar tijd dat ik mega-tevreden bij de kapper vandaan kwam. Wat ik altijd miste bij de kappers is dat je gaat zitten en dat de kapper je dan zelf advies geeft over wat voor haar je hebt, wat bij je gezichtsvorm past en hoe je haar het mooist valt. Deze kapper kon daar onwijs veel over vertellen en knipte me voor veel minder geld dan de krullenkapper precies zoals ik het wilde (zonder dat ik wist dat ik het zo wilde ;)).

Dus hierbij een welverdiende shout out: mocht je in de buurt van Amstelveen wonen, ik vond deze kapper een heel fijne (en betaalbare) aanrader én ben heel blij met mijn boblijn met extra veel slag.

L7

Bart ging vorige week naar het tuincentrum om wat broodnodige inkopen te doen en videobelde me omdat er wel heel veel planten waren die te leuk waren om te laten staan. Uiteindelijk kozen we (al videobellend) voor deze mini-varen. Is het geen schatje?! Ik vind hem helemaal leuk.

L8

Zaterdagochtend is vaak bakochtend in huize Veul. Ik kan er vrijdagavond al naar uitkijken om op zaterdag weer te experimenteren in de keuken en lekkere dingen in elkaar te flansen. Dit keer stond een vegan chocoladetaart op de planning, die heel goed uitpakte. De foto hierboven doet niet helemaal recht aan hoe de taart écht is. Maar geloof me: hier stukjes van nemen was bepaald geen straf. Dit is een kanshebber om op mijn 30e verjaardag binnenkort nog eens op het menu te zetten!

L10

Na het bakken van de taart stond er iets anders leuks op de planning: een uitstapje naar de Keukenhof samen met Barts zus. Ik hang hier altijd heel graag elk jaar de toerist in eigen land uit, en het was heel leuk om dat nu eindelijk zonder tijdsdruk en lockdowns te doen (vorig jaar moesten we vanwege een gereserveerd tijdslot in 1,5 uur het hele park door crossen).

We hadden ook nog eens geheel per ongeluk de allerzonnigste dag van april uitgekozen. Het grappige is dat we eigenlijk de week daarvóór wilden gaan, maar dat voor die dag alle tickets al uitverkocht bleken. Achteraf kwam de regen juist die dag met bakken uit de hemel, terwijl wij dus (door een gedwongen planningswijziging) een week later daar rondliepen in de fijne lentezon. Wat een mazzel!

L11

Het was er zoals elk jaar weer enorm druk, maar ik heb daar nooit zo’n moeite mee als ik voor close-upfoto’s van bloemen weer eens in de meest ongemakkelijke houdingen tussen de bloemenvelden lig met mijn camera voor mijn neus. Als je een paadje inslaat of de bloemen door je lens bekijkt, voelt de drukte alweer ver weg. Wat is het sowieso toch mooi om te zien, al die kleuren bij elkaar! Dat doet me nog meer dromen van onze eigen tuin ooit. Nu heb ik niet de illusie dat die er zó mooi zal bijstaan (daar hebben we nog wat plantenkennis voor op te doen!). Maar alleen al het idee dat we een paar bloemen kunnen planten, is geweldig.

L25

Vorige week waren ook mijn broertjes jarig (ze zijn een tweeling, dus het is geen puur toeval dat ze op dezelfde dag verjaren ;)). Omdat we op zondag bij ons in de buurt nergens leuke verjaardagskaarten konden vinden, besloten we er maar een grapje van te maken. Met een kleine aanpassing waren deze twee wél vrolijke kaarten ook helemaal geschikt. Gelukkig konden mijn broertjes er wel om lachen!

L14

Maandag was het tijd voor de aanvraag van het STAP-budget (een gratis studiebudget van € 1.000 dat de overheid een paar keer per jaar aan Nederlandse burgers beschikbaar stelt). De vorige keer was ik er niet doorheen gekomen, dus ging ik de aanvraagronde dit keer met een slimme strategie in: al de dag van tevoren inloggen in de STAP-omgeving.

Gelukkig lagen mijn verwachtingen van tevoren al laag, want ook dit keer was mijn wachtrij pas ten einde toen al het budget al vergeven was. Geen STAP-budget voor mij dus, maar dat maakt me niet zo uit. Ik probeer het over twee maanden gewoon nog eens.

L15

Mijn Pippa is al net zo’n lenteliefhebber als haar baasjes. Mevrouw zoekt overdag graag de zon op om dan op de meest onhandige plekken midden in huis te gaan luieren in de zonnestralen. Het liefst op deze manier met de poten wijd, zodat je al haar buikfluff nog beter kunt zien. Te schattig!

L16

Yes, ze zijn terug van weggeweest: de zomersproeten! Vroeger vond ik het vreselijk dat ik “al die vlekjes” op mijn gezicht had. Maar sinds een jaar of vijf vind ik mijn sproeten juist helemaal leuk. Het past bij me en ik vind het wel wat hebben dat sproeten – net als ik – zo lekker eigenwijs zijn. Ze poppen op waar ze willen en verschijnen en verdwijnen als zij daar zin in hebben. Op deze zonnige dagen zijn ze weer helemaal van de partij, en daar word ik zelf ook erg blij van.

Ook blij werd ik trouwens van het roze vest dat ik hier draag. Ook dát is een Koningsdag-aankoop en ik ben er erg mee in mijn nopjes. Het vest zit fantastisch en heeft een leuk en vrolijk kleurtje.

L19

Oh yes, het was alweer lange tijd geleden dat ik bij Lidl een Too Good To Go-box ophaalde. Deze week wist ik weer een Lidl Groente- en Fruitbox te bemachtigen en de inhoud was een groot succes. We kregen al deze producten voor in totaal € 2,99. Vooral toen ik zag dat er een doosje aardbeien in de box zat, glunderde ik van oor tot oor. Wat een cadeautje! Ze zijn overigens nu – twee dagen later – alweer tot de laatste snipper op. Ik kon het niet laten!

L20

Als ik bij Lidl ben, moet ik altijd even spieken of ze nog nieuwe vega(n) producten in de schappen hebben liggen. En jawel, ik kwam weer het nodige tegen. Zo spotte ik een vegan chocolademousse die een stuk betaalbaarder is dan die van merken als Almhof. Heel benieuwd of het wat is! Daarnaast nam ik de nieuwe vegan vissticks mee naar huis en spotte ik falafel die ik nog niet ken. Als falafelfanaat ben ik daar altijd wel voor in!

L18

Elke keer dat ik deze foto zie, smelt mijn hart een beetje. Een aanhankelijke schootkat hebben is tijdens het thuiswerken niet altijd even praktisch (vooral niet als Pip mijn hand de perfecte slaapplek vindt terwijl ik aan het typen ben…), maar wel mega-gezellig. Bijna elke werkdag start op deze manier en ik geniet daar – ondanks de ergonomische uitdagingen van deze manier van zitten – altijd enorm van.

L22

Waar ik ook van genoot, was een heel leuk uitstapje afgelopen weekend. Op Instagram volg ik Melissa al heel lang: een leuke foodblogger die de lekkerste dingen bakt en kookt én dat alles prachtig op de foto zet. We ontdekten laatst pas dat we op loopafstand van elkaar wonen in hetzelfde dorp. Toch waren we nooit op het idee gekomen om elkaar een berichtje te sturen om af te spreken (met dat soort dingen ben ik echt een niet-proactieve bange schijterd…). Dat was totdat ik laatst voor Bart een zak chips ging halen en bij het chipsschap van Albert Heijn opeens Melissa’s gezicht herkende. Perfecte ontmoetingsplek ook wel!

Dus terwijl we daar allebei met een zak chips in onze handen stonden, raakten we aan de praat én besloten we om eens wat te gaan drinken samen. Afgelopen weekend was het zover en belandden we bij het leukste restaurant van Aalsmeer: Het Tuinhuis. Het was onwijs gezellig! We hebben wel drie uur gekletst en ik heb ook nog de allerlekkerste groentekroketten gegeten die ik ooit op heb.

L23

Ook die zaterdag dook ik weer enthousiast de keuken in om wat recepten te proberen, uit te werken en te fotograferen. Eén van mijn lievelingsrecepten van de laatste tijd is deze vegan kip-kerrie met krokant gebakken banaan. Het is een supersimpel gerecht, maar de banaan geeft het een lekker zoet tintje. Het was een vrij spontaan kookidee, maar zowel Bart als ik waren laaiend enthousiast. Het recept staat inmiddels op de foto, dus ik zal binnenkort het recept een keer verklappen op de blog.

L24

Hoewel “meevaller” vast niet het eerste woord is dat in je opkomt bij het zien van deze foto, staat deze foto toch echt voor een mega-meevaller. Het leek de afgelopen tijd wel alsof ons huis het nog even besloot te begeven voordat we hét volgende huis hebben gevonden. Dit keer hadden we een vochtplek in de muur. Gelukkig bleek het voor de loodgieter zo te fixen en hoefde niet – zoals wij vreesden – de hele muur open. Het bleek dat een leiding die vanaf de buren loopt bij ons achter de muur niet goed dichtzat (deze kamer was ooit een keuken). Kwestie van de leiding goed dichtmaken via een klein gaatje! Dat is nu gelukkig helemaal opgelost en het bleef bij dit niet al te grote gat in plaats van een compleet gesloopte muur. Nu nog dichtmaken en opnieuw schilderen en onze kamer is weer als nieuw!

Wat was jouw meevaller van afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 8 mei 2023 op 7:39 am - Beantwoord

  Ondanks dat het minder erg is dan verwacht, is zo’n gat in de muur natuurlijk wel heel erg balen. Zeker als je binnenkort een bord aan het raam wilt hangen.
  Heel herkenbaar dat je een kapper wil die zelf ook iets aangeeft van wat je staat en wat goed bij je gezicht past. Ik zoek zoiets ook altijd in een kapper.

 2. Johanna 8 mei 2023 op 8:42 am - Beantwoord

  Het kapperprobleem herken ik. Sinds een jaar of 5 heb ik een super kapper, die in zijn eigen eenmanssalon werkt. Ben zeer tevreden en ga standaaard elke 5 tot 6 weken. Helaas is hij ongeveer even oud als ik, dus eens gaat hij met pensioen… Verder was de afgelopen week niet zo gezellig.. behalve dan dat we ons terras met planten weer aan het inrichten zijn, en goed vooruit komen.

 3. Daenelia 8 mei 2023 op 9:16 am - Beantwoord

  Ik denk dat ik die kapper ook eens ga proberen. Het is al zeker een jaar Hoog Tijd Dat Ik Mijn Haar Laat Knippen-tijd. Maar ook ik heb nog niet echt een super-kapper gevonden. Zelfs eenvoudige instructies als ‘een gewone normale bob, geen laagjes, geen pony, geen kortere zijkant-plukjes’ is som verwarrend. Want welke vrouw wil nou geen ingewikkelde coup? Nou. Ik. Mijn haar valt prima als het echt gewoon op één lengte is. Maar dan ook alléén als het echt op één lengte is. Sorry, mijn haar is nou eenmaal makkelijk. Ik hoef gelukkig ook niet elke week in de kappersstoel te klimmen. En hou de fohn bij mijn haar weg! 😀
  Wij hebben iets leuks in Amsterdam gedaan. Niet Koningin-eh-koningsdag maar een uitstapje met de hond naar het Sarphatipark. En onze Chihuahua vond dat ontzettend leuk! Ik vermoed dat er een stadshondje in Chi schuilt, die zelfs Amstelveen maar een saai, slapend dorpje vindt.. de snob. 😉

 4. Nikita 8 mei 2023 op 10:12 am - Beantwoord

  Het gat in de muur lijkt me niet leuk, maar aan de andere kant ook wel een meevaller want voor hetzelfde geld moest je een halve muur open breken. Ik ken verhalen waar dat wel het geval was met een vochtprobleem. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk. Wat tof ook dat je tussen de rekken van de supermarkt een vriendin tegenkwam en daardoor ook kon afspreken met elkaar. Zo wordt een bezoekje aan de supermarkt nog veel leuker natuurlijk. Volgens mij was dat gewoon meant to be dat jullie elkaar een keer gingen tegenkomen. Ik kan me niet direct een meevaller bedenken (of misschien wel, maar dan dingen die ik liever niet online deel) maar sowieso de afgelopen weken waren heel fijn. Ik begin de vruchten te plukken van mijn trauma recovery en daardoor zit ik in het algemeen beter in mijn vel. En ik voel me ook iedere week een beetje beter op mijn werk, waar ik echt zo dankbaar voor ben. Een goeie werkplek hebben is zeker niet vanzelfsprekend maar ik ben zo blij dat ik die wel heb en dat ik bijna dagelijks met plezier en zin ga werken. Dat zijn twee dingen die niet perse meevallers zijn want voor beide heb ik zelf hard gevochten, maar daardoor waardeer ik ze beide nog des te meer.

Recente blogs

Deze 9 dingen kun je beter loslaten voor meer geluk!

24 oktober 2018|Persoonlijke groei|

Hét recept voor een gelukkig leven bestaat niet. Iedereen wordt immers van andere dingen gelukkig. Wel zijn er dingen die je beter NIET kunt doen om een gelukkig leven te leiden. Dat zijn de obstakels en beren op de weg die je dagen er over het algemeen niet leuker op maken. Ik zet 9 dingen op een rij die je maar beter kunt loslaten voor meer geluk. Hoog tijd om die dingen op het vliegtuig naar Verweggistan te zetten of met een enkeltje naar een verre planeet te sturen. Hup, weg ermee! 

Blij Lijstje #31 | Pizzasokken, pony-knipbeurt & pakjesavond

7 december 2020|Persoonlijk|

Foute sintcadeaus kopen, Bart mijn haar laten knippen en dubbel liggen om een hilarische beginzin in een Sinterklaas-gedicht - mijn weekend alleen al was gevuld met heel wat fijne momenten. Een goede reden om je weer eens mee te nemen in een Blij Lijstje! Van pizzasokken tot een nadeel dat toch ook z'n voordeel bleek te hebben - ik geef je een inkijkje in mijn lichtpuntjes van de afgelopen week.

Wij hebben een HUIS gekocht (mét tuin, voordeur & alles erop en eraan)!

29 mei 2023|Persoonlijk|

Oké oké, heel veel laat die titel niet te raden over. Maar sommige nieuwtjes zijn veel te leuk om pas ergens in de laatste alinea van een artikel vol cliffhangers te verklappen. En vooruit, we zijn ook gewoon zó enthousiast dat ik het al een hele opgave vond om dit nieuws een paar dagen voor me te houden. De laatste anderhalve week stond namelijk in het teken van een geweldig nieuw avontuur waar we de komende maanden enorm naartoe gaan leven: wij hebben een huis gekocht! Een huis met een tuin. En een voordeur. En een boven en beneden. En meer dan genoeg plek voor twee thuiskantoren. En nou ja, alles wat we ons kunnen wensen! Kortom: hier spreken twee blije eitjes, die je graag een inkijkje geven in de fantastisch leuke rollercoaster die de laatste weken waren.