blazer Studio Anneloes

Inkiekje #85 | Vogelcadeautjes, verjaardagsvoorbereidingen & vintage vondsten

 • 22 mei 2023
 • 6 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Door mijn telefoonfoto’s scrollen blijft een fijne bezigheid. Ben ik blij dat ik dat elke twee weken traditiegetrouw doe voor dit Inkiekje! Zo kun je nog eens wat fijne (en soms ook minder fijne) momenten herbeleven. Met dit keer onder andere een niet heel welkom en zeer slecht getimed cadeau van de vogels, een fijne verrassing van Albert Heijn, culinaire voorbereidingen op mijn verjaardag, verdergaan met onze huizenjacht (compleet met hoge spanningsniveaus) en een mini-thuiswerkgadget die ik mezelf cadeau deed en die nu al een ware verademing blijkt.

pippa en romy

Maandagochtenden vind ik nooit een straf. Ik ga erg lekker op routine en vind het dan ook altijd wel wat hebben om na het weekend weer meer structuur in mijn leven te hebben. Daarnaast scheelt het natuurlijk dat ik werk doe dat ik leuk vind. Toen ik nog bij mijn vorige werkgever werkte, had ik om eerlijk te zijn altijd tegenzin op zondagavond om de dag erna weer te moeten werken. Sinds ik voor mezelf werk, enkel nog voor toffe opdrachtgevers aan de slag ga en zelf keuzes kan maken in wat ik voor werk doe en wanneer ik werk, vind ik maandagochtenden meestal heerlijk. Wat het uiteraard nog leuker maakt, is dit katachtige gezelschap, dat mij graag dwingt om totaal onergonomisch op de stoel te zitten. Je moet wat over hebben voor je kat!

loop oordopjes

Ik kreeg twee weken geleden langverwachte post binnen: mijn nieuwe Loop-oordopjes. Deze gebruik ik nu regelmatig tijdens het thuiswerken. Ze maken omgevingsgeluid (zoals zingende buren, bellende mede-thuiswerkers of bouwvakkers voor de deur) minder aanwezig, terwijl je de telefoon of deurbel er wel doorheen hoort. Ik ben er tot nu toe zeer over te spreken. Zeker als je je bedenkt dat je er maar € 20 voor betaalt! Deze week of volgende week zal ik er nog een uitgebreidere review over schrijven.

groene thee met cranberry

Deze thee houden wij dus altijd over uit de variatieboxen met groene thee van Pickwick. Ik vind alle smaken uit zo’n pakje lekker, maar cranberry-thee is de enige variant waarbij “niet zo lekker vinden” voor mij nog een understatement is. Ik krijg deze smaak écht niet weg en ben dan ook altijd blij als we toevallig bezoek treffen dat deze thee wél lekker vindt. Dan geef ik hen met liefde een hele stapel overgebleven theezakjes mee. Meestal is mijn schoonzusje de klos (overigens geheel vrijwillig).

K23

Wat er bij ons wél goed in ging, was deze Overblijvers-box van Albert Heijn (de vegetarische variant). We hadden dikke mazzel dit keer, want er zaten alleen maar dingen in die we lekker vinden. Deze groentemix met kikkererwt, munt en spread is bijvoorbeeld fantastisch (ik at hem samen met wat falafel en extra groenten als avondeten). Van verse mango ben ik groot fan en laat Bart nu net een meloenliefhebber zijn. We kregen allebei ons zin dus! Ook de rucola en sla komen altijd wel op, hoewel we wel wat enthousiast moesten strooien met rucola om door deze berg heen te komen. Maar verder was het een méér dan prima box voor € 4,99!

geschilde asperges

Even speciale aandacht voor deze asperges. Ik koop meestal groene asperges uit de diepvries, omdat ik die wat lekkerder vind dan witte én omdat ik de witte asperges enorm duur vind. Wat een mazzel dat deze prijzige groenten nu gewoon in onze box zaten voor véél minder geld! Dat betekende uiteraard een grote pan aspergesoep maken (sorry, dat was mijn eerste niet-zo-creatieve ingeving met asperges!).

haarlem molen

Vorige week zaterdagmiddag was ik in Haarlem te vinden. De bestemming van de dag? De Koepelgevangenis! Niet voor crimeserie-achtige taferelen, maar voor The Maker Market: een leuke creatieve markt waar mensen zelfgemaakte producten verkopen. Mijn vriendin Laurie stond daar ook met haar prachtige kaarten, posters en weefsels, dus ik wilde haar uiteraard even zien. Daarnaast was er nog veel meer tofs te bewonderen. En sowieso is een dagje Haarlem nooit weg! Met het openbaar vervoer sta ik in no-time in het centrum en ik vind het een heerlijke stad om te winkelen, terrasjes te pakken en gewoon van de mooie historische panden te genieten.

kaarten Studio Laurie & Ko

Ik kocht bij Lauries kraampje onder andere deze prachtige kaarten. Allemaal op de millimeter af zelf getekend door haar! Zo knap hè?! Nadat wij laatst – uiteraard net voor een verjaardag – tot de ontdekking kwamen dat we geen enkele kaart meer hadden liggen, was een stapel nieuwe verjaardagskaarten zeer welkom. Die hebben we nu! Alhoewel ik ze stiekem te leuk vind om op te sturen. #firstworldproblems

onderzetters terrazzo

Mijn andere aankoop waren deze terrazzo-onderzetters. Onze vorige bamboe onderzetters zagen er niet meer uit door alle lelijke kringen, dus dat leek me een goed excuus om deze nieuwe, handgemaakte én mega-toffe exemplaren in huis te halen. Ik koos voor chic zwart met wat vrolijke kleurtjes tussendoor. De foto doet ze helaas niet echt recht; in werkelijkheid staan de onderzetters prachtig op tafel. Zelfs zo mooi dat ik ze standaard opgestapeld op tafel laat liggen “voor de mooi”, ook als er helemaal geen onderzetters nodig zijn.

K7

Voordat ik naar Haarlem ging, was ik op de culinaire toer en maakte ik het eten voor die avond (gnocchi met paddenstoelen en zongedroogde tomaat) én een kersen-chocolade-taart. Meestal ben ik een vrij georganiseerd persoon, maar mijn gestructureerdheid verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra ik ga koken, bakken en fotograferen tegelijk. Dit was de situatie nadat ik beide creaties had gemaakt en gefotografeerd: één grote ravage.

taart met kersen

Maar er kwamen wel erg lekkere dingen uit rollen! Zo maakte ik deze kruimeltaart met kersen en chocola. De afgelopen weken ben ik volop aan het experimenteren met taart bakken. Dat ik binnenkort 30 word, leek me een mooi excuus om veel taarten te bakken zodat ik de lekkerste straks aan onze visite kan voorzetten. Deze kersen-kruimeltaart is zeker een goede kanshebber voor de glansrol van verjaardagstaart. Het recept zal ik binnenkort ook op de blog delen.

appel & ei kleding

Bij een bezoekje aan Haarlem kan ik het nooit laten om even bij Appel & Ei te spieken: mijn favoriete tweedehands winkel voor piekfijne tweedehands kleding (ook van duurdere merken). Ik ging dit keer met twee items naar huis: deze prachtige bloemetjesjurk in donkere tinten en een vrolijke blauwe rok met heel veel streepjes. Best een goede vondst tijdens een bliksembezoek (ik had vijftien minuten voordat ik naar de bus moest), toch?!

blazer Studio Anneloes

Over kleurrijke kleding gesproken, ik trok mijn nieuwe gekleurde blazer met bloemetjes de laatste tijd vaak uit de kast. Deze kocht ik met Koningsdag (voor maar € 5!) en is van het mooie merk Studio Anneloes. Hij matcht prachtig met mijn kanten gele jurk en de blazer zit ook nog eens fantastisch. Ik kan me echt een bofkont voelen als ik dit soort pareltjes voor weinig geld tweedehands op de kop tik!

park Amstelveen

Als ik ergens met de bus naartoe kan in plaats van met de auto (en dat niet enorm ver omrijden is), dan doe ik dat graag. Busritjes hebben altijd iets rustgevends, vind ik. Het staat voor mij gelijk aan heerlijk meehobbelen over de weg, zonder op te letten op de weg naar buiten kunnen staren en langzaamaan de omgeving zien veranderen in de plek waar je naartoe gaat of juist in je eigen fijne thuishaven. Nog een pluspunt vind ik het feit dat je vanaf de bushalte meestal een gedwongen wandeling hebt naar de plek waar je moet zijn. Dat is met dit zonnige weer nooit een straf! Ja, ik ben gek op busritjes – zelfs als ze lang duren!

paarse regen

Hoe magisch is alle blauwe regen in tuinen op dit moment! Ik droom ervan om ooit een blauwe regen aan een eigen schutting te hebben hangen, en ik geloof dat die blauwe-regen-droom bij Bart nog groter is dan bij mij. Wat dat betreft zitten we qua huisdromen in elk geval op één lijn!

vegan kip harissa

Ik flanste laatst een nieuw uitprobeersel in elkaar: vegan kip-harissa, en dat smaakte nog lekkerder dan ik me had bedacht! Je maakt het simpelweg door vega-kipstukjes te bakken in twee flinke scheppen harissa (de saus, niet het poeder!), wat knoflookpoeder, peper en olijfolie. Daarnaast wok ik wat groenten met edamame-boontjes en kruiden en kook ik rijst. Et voilà, zo heb je heerlijk knapperige en goed gekruide kipstukjes en een lekkere maaltijd!

blauwe blazer

Tussen het koken, werken en bloggen door gingen we verder met dé huizenjacht. Ik moet zeggen dat het soms een heuse rollercoaster kan zijn: dagelijks Funda stalken, soms denken dat een huis het misschien is en dan bij een bezichtiging wat teleurgesteld raken, of juist verliefd worden en blijven op een huis en vervolgens de spanning door je lijf voelen gieren over of je het wel of niet gaat worden. Het blijft een avontuur apart. Wordt vast binnenkort vervolgd!

K22

Gelukkig kan ik op zulke momenten het werk overlaten aan mijn goed ingewerkte collega. Die kent het klappen van de zweep als geen ander en werkt – op haar 23-uur durende middagslaapje na – harder dan welke collega dan ook. Het gaat om kwaliteit van werken, niet om kwantiteit, nietwaar?! Pippa vervult haar dubbelrol als Chief Happiness Officer en Hoofd Personeelszaken van mijn eenmanszaak in elk geval met verve.

pindakaas met mokka

De postbode stond op de stoep met bijzonder leuke post: de nieuwe pindakaassmaak van De Pindakaaswinkel: pindakaas met mokkaboontjes. Deze special is er al eens eerder geweest en ik was er toen al zeer over te spreken. Ik deed wel een paar sprongetjes in de lucht toen De Pindakaaswinkel me vroeg of ze me twee potten pindakaas mochten opsturen. Ik ben een pindakaasfan en dit was een beetje een mini-droom die uitkwam.

park Amstelveen

Zaterdag was een heerlijke dag. Na een volle week hadden Bart en ik weer eens een hele dag voor onszelf zonder dat één van ons de deur uit hoefde. We maakten van de gelegenheid gebruik door ’s ochtends lekker aan te rommelen in huis en ’s middags een mooie wandeling te maken door Amstelveen (de plek waar we hopen te gaan wonen). Misschien ben ik lichtelijk bevooroordeeld, maar ik vind dit toch wel een heel fijn stukje Nederland, met (zeker voor een Randstad-stad) heel veel groen.

vegan chocoladetaart

En de verjaardagstaart-experimenten gingen door! Dit was absoluut mijn best gelukte taartcreatie tot nu toe: een mini-chocoladetaartje met vegan chocolade-ganache. Ik voel me een gelukkig mens dat er nog twee van deze taartjes in de koelkast staan om deze week van te eten. Mij hoor je niet klagen! Taart als lunch of als extra tussendoortje is nooit verkeerd.

vegan kipburger

Waar ik ook een blij ei van werd, was een bezoekje aan een Jumbo waar ik normaal nooit kom. Ik ben één van die mensen die boodschappen doen fantastisch vind, en dan vooral in “vreemde” supermarkten. Dan sprint ik altijd naar het vega-schap om te zien of ze daar weer andere producten hebben dan bij onze eigen supermarkt. Dat was dit keer inderdaad het geval! Ik kwam met een enorme buit aan vega-dingen om te proberen thuis.

Eén van de dingen waar ik het meest benieuwd naar ben, zijn deze vegan kipburgers. Ze zijn mega-dik en daarmee ook perfect om op een broodje te eten. Mijn eindoordeel houd je nog tegoed in een volgende vega-review!

K24

Het ritje naar huis was goed voor een moment waarop ik wel kon lachen en huilen tegelijk. We waren net naar de carwash geweest (waar ik dus sowieso al niet zo vaak kom als de gemiddelde autobezitter), omdat de idyllische lente-vogels als minder idyllische bijkomstigheid hebben dat je auto vaker onder de poep zit. Mag jij raden wat er tijdens onze rit naar huis vanaf de carwash gebeurde… Juist, een vogel vond onze auto er schijnbaar wel erg schoon uitzien en besloot daar opnieuw wat aan te doen. Dat wordt zelf boenen vandaag. Cadeautje van de vogels!

K25

We sloten de week af met gezellig bezoek gisteren van vrienden. Zij namen ook alvast een verjaardagscadeautje mee. Superlief! Mijn vriendin kent mijn Ikea-voorliefde té goed en had een IKEA-cadeaukaart voor me gekocht. IKEA is typisch één van die winkels waar ik altijd wel dingen kan gebruiken (en waar ik zelfs wat weet te vinden als ik helemaal niets nodig heb).

Daarnaast kreeg ik een prachtige toilettas. Die kon ik goed gebruiken, want tot nu toe nam ik mijn toiletspullen altijd mee op reis in boodschappentasjes. Vanaf nu niet meer dus! Dat is een cadeau waar ik binnenkort in Londen vast veel plezier van ga hebben.

Wat was jouw hoogtepunt van dit weekend?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 22 mei 2023 op 7:37 am - Beantwoord

  Ik moest lachen om de ‘ontplofte’ keuken. Zo heerlijk herkenbaar! Ik ben ook heel gestructureerd en netjes, maar als ik ga koken, lijkt het of er een bom ontploft is;).
  En tja, dat met die vogelpoep op de auto is herkenbaar. En ik snap die vogels wel hoor. Jij hebt toch ook graag een schone wc?:)

 2. Daenelia 22 mei 2023 op 9:10 am - Beantwoord

  Oh, de keuken behind-the-scenes foto: zo blij dat ik niet de enige ben met ontplofte taferelen! Taarten! Yay! Ik ben zelf heel gek op appel-kersentaart … en misschien kan ik daar ook chocola aan toevoegen (of wordt dat te machtig?
  We hebben ook fijne, maar drukke, weken gehad. Druk, omdat er soms gewoon dingen af moeten die je niet kunt uitstellen. En fijn, omdat we er toch maar weer lekker doorheen zijn gerold, inclusief een bioscoopbezoek. En nu weer een fijne week, voor mij iets rustiger! Voor mijn gozer helaas niet. Maar ach, die komt er ook wel weer doorheen.

 3. Imke 22 mei 2023 op 2:39 pm - Beantwoord

  Leuke kleurrijke (tweedehands) vondsten. Heb jij weleens gekookt/gebakken met ghee? Geen idee wat daar allemaal mee kan.

 4. Irene 22 mei 2023 op 2:58 pm - Beantwoord

  Haha je keuken, blij dat te zien eigenlijk. Zo ziet het er bij mij ook altijd uit als ik gekookt heb. Benieuwd naar je review van die neppe kipburgers. Wij gaan wel regelmatig naar de Jumbo, als ze lekker zijn, zoek ik ze volgende keer eens!

 5. Johanna 23 mei 2023 op 4:57 pm - Beantwoord

  Asperges kun je ook invriezen als je ze niet direkt gebruikt. Kan dan later in een risotto. En watermeloen kun je momenteel verser en goedkoper waarschijnlijk bij een turksewinkel krijgen. Hier in elk geval wel. Daar worden ze direkt voor je gesneden in parten. Heerlijk.

 6. Zo simpel is dan geluk 27 mei 2023 op 9:15 am - Beantwoord

  Het kwijl loopt nog net niet uit mijn mond bij het zien van die heerlijke taart. Ik kan me voorstellen dat het zoeken naar een huis echt een rollercoaster kan zijn.

Recente blogs

5 fijne tips om vandaag EXTRA lief voor jezelf te zijn

14 februari 2019|Persoonlijke groei|

14 februari. Dé dag waarop je je dierbaren eens flink in het commerciële zonnetje kunt zetten. Of niet, omdat je het te veel commercieel gedoe vindt. Dat kan natuurlijk ook! Maar hoe zit het nu eigenlijk met jezelf? Of je nu je leven deelt met een partner die je vandaag overlaadt met Valentijnscadeaus of juist hoopvol naar de brievenbus staart als single vrouw, je hebt alle reden om jezelf eens liefdevol in het voorzichtige lentezonnetje te zetten. En daarom stelde ik een stappenplan op met 5 lekker concrete tips waarmee jij vandaag EXTRA lief voor jezelf kunt zijn.

Verhuizen, interieur, het huis uit gaan? | Een update!

18 januari 2019|Persoonlijk|

Voor de kerstvakantie brak er voor mij een nieuw hoofdstuk aan. Ik tekende namelijk het (voorlopige) contract voor mijn allereerste koophuis. De eerste weken als toekomstig huiseigenaar waren een ontzettend spannende tijd, waarin ik helemaal wegwijs ben geworden in de wereld van hypothekers, en tientallen woonwinkels van binnen heb gezien. Verhuizen, het huis uitgaan en interieurshoppen - het brengt allemaal heel wat met zich mee. Tijd voor een kleine update! Hoe gaat het nu eigenlijk? Wat heb ik al gekocht voor mijn interieur? En wat staat er nog op mijn lange verhuis-to-do-list?

Wat te doen als het regent? Dit zijn 56 leuke tips!

8 november 2018|Lifestyle|

Niet elke dag zijn we gezegend met stralend weer en zomerzon. Soms worden we niet verrast met warme zonnestralen, maar juist met een fikse regenbui. Wat kun je doen als het regent? Hoe maak je van een regenachtige dag toch nog een feestje? Dan kun je natuurlijk Netflix opzetten. Maar voor wie wel eens iets anders wil, heb ik 50 tips voor leuke dingen om te doen als het regent.