U15

Inkiekje #88 | Training geven, thee in de hitte en taartgelegenheden

 • 3 juli 2023
 • 3 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De afgelopen weken waren extra leuke werkweken. Ik gaf namelijk een training bloggen én had een vaartocht met een team van tekstschrijvers met wie ik samenwerk. Er zijn slechtere werkdagen! Daarnaast dronk ik liters thee (ook op de hittegolfdagen) en ging er heel wat taart naar binnen. We hadden namelijk nogal wat feestjes in een paar dagen tijd. Verder hielp Pippa ons onbedoeld mee met ontspullen en vervolgden we onze meubeljacht om vervolgens weer eens vooral met spullen thuis te komen die we totaal níet nodig hadden. Kortom: mijn telefoon stond weer vol met foto’s om een Inkiekje mee te vullen. Komt-ie!

U1

Twee weken geleden draaide de ventilator nog op volle toeren en klonk er een hoop geklaag in het hele land over hoge temperaturen. Ik dronk (van achter de ventilator, dat wel!) nog steeds gewoon loeihete thee. Ik vind dat dus veel lekkerder dan koud water of frisdrank en heb zelfs op warme dagen nog behoefte aan mijn vertrouwde kopje thee. Alhoewel ik dan wel extra dicht voor de ventilator ga zitten, zodat de thee wat drastischer afkoelt.

Toen ik op Instagram vroeg wie er nog meer met warm weer thee drinkt, bleek dat ik bij lange na niet de enige ben. Het schijnt zelfs beter te zijn voor je buik om bij warm weer ook voor warm drinken te kiezen. Dat is dan weer een mooie onbewuste bijkomstigheid!

plantje.nl plant

Er werd een bestelling gebracht door Plantje.nl. Eentje waar we erg naar uitkeken! Ons parapluboompje naast de open kast had helaas last van bladluis. En niet zo’n beetje ook! De hele plant zat onder en we leerden van het internet dat we hem maar het beste weg konden doen voordat de beestjes ook naar een andere plant zouden overspringen. Dus zeiden we het plantje gedag en kwam er een nieuw exemplaar van dezelfde soort plant op het krukje te staan. Fingers crossed dat de luizen ons dit keer bespaard blijven!

ficus plant in huis

Uit de doos kwam ook nog een andere plant tevoorschijn: deze ficus. Ik vind het een schitterend ding met zijn grote bladeren en ben benieuwd of hij in de loop der tijd nog groter gaat worden. Dan kunnen we hem in het nieuwe huis vast ook een mooi plekje in een grote pot op de grond geven.

U6

Verder waren de afgelopen twee werkweken best druk. Maar wel om een leuke reden! Of om twee redenen eigenlijk. Ten eerste ga ik bijna met vakantie en wil ik dan allerlei dingen netjes afronden, zodat opdrachtgevers wel gewoon dezelfde hoeveelheid teksten aangeleverd krijgen als anders. Dat betekent vaak net even een tandje bij zetten in de weken voor de vakantie, maar daarna ook extra hard relaxen. En de tweede reden was dat er een training bloggen op de planning stond bij Douro Media (dat inmiddels Edumia heet). De afgelopen weken heb ik dan ook veel tijd gestoken in het maken van de PowerPoint, het zoeken naar voorbeelden en de training voorbereiden. Als ik iets doe, dan wil ik het goed doen ook! En ik weet inmiddels: bij presenteren is een goede voorbereiding (meer dan) het halve werk.

quichevorm blokker

Toen ik mijn verjaardag vierde, waren veel mensen op vakantie. Het voordeel daarvan is wel dat ik veel losse bezoekjes van vriendinnen kreeg de afgelopen weken. Supergezellig1 Zo kwam vorige week een lieve vriendin langs die ook nog een tof cadeau voor me had gekocht. Ik kreeg onder andere deze quichevorm. Zoiets zocht ik al heel lang, omdat ik zo’n geschulpte rand aan taarten zo mooi vind. Quiches ga ik er waarschijnlijk niet mee maken, zoete taarten wel. Ik kan niet wachten!

U8

Die vrijdag stond een bijzondere werkdag op de planning. Of nou ja, van werken was niet echt sprake. Ik ging namelijk met het team van Papier is passé, een tekstbureau waar ik voor werk als freelancer, varen op de Vecht. We werden eerst getrakteerd op een leuke training (inclusief een persoonlijkheidstest, wat ik zelf altijd heel interessant vind!). Daarna werden er foto’s gemaakt voor de site, waarbij ik werd vergezeld door een lieve kat die maar kopjes bleef geven (*smelt*). Ik kreeg later een paar foto’s doorgestuurd die de fotograaf stilletjes had gemaakt van mij met de kat. Zo leuk! Uiteraard vond ik die foto’s stiekem leuker dan de nette profielfoto’s. Maar ik kan me voorstellen dat ze niet helemaal geschikt waren voor op een zakelijke site 😉

varen over de vecht

Vervolgens gingen we een paar uur varen over de Vecht door dorpjes als Vreeland, Nigtevecht en Nederhorst den Berg. Het was een geweldige middag, ook omdat ik het heerlijk vond om met mede-tekstschrijvers te kletsen over the good and the bad van het vak. Het was een dag met een gouden randje!

Afgelopen jaar had ik mezelf voorgenomen om meer leuk contact te hebben met andere ondernemers, vaker bij opdrachtgevers langs te gaan en ook specifiek met tekstschrijvers te sparren. Dat doel is in de eerste helft van 2023 alvast heel goed gelukt en ik geniet er enorm van. Hoe graag ik ook in mijn zzp-bubbel aan mijn eigen eettafel zit, het is ook heel fijn om af en toe zo’n activiteit te hebben met mensen die hetzelfde ondernemersvuurtje (en in dit geval ook dezelfde schrijfpassie) hebben als ik.

U10

Die zaterdag hadden we ’s avonds een feestje van mijn oom en tante, die 25 jaar getrouwd waren. Een groot deel van mijn familie woont in de kop van Noord-Holland, dus we maakten een mooi ritje door de polder op weg naar het feest. Het was een heel geslaagde avond.

De volgende ochtend was ik wel tamelijk gaar. Ik merk dat zo’n hele vrijdag buiten de deur gevolgd door twee avonden met verjaardagen tot in de late uurtjes iets te veel van het goede was voor mijn introverte ik 😉 Maar ach, soms horen die weekenden erbij! De dag erna had ik dan ook tegen iedereen die vroeg of ik tijd had voor X of Y, gezegd dat ik een afspraak had met mezelf. Even tot rust komen!

muffins met sinaasappel

Die zondag ging ik lekker aan de slag met dé activiteit waar ik altijd ontspannen van word: bakken en koken. Vaak borrelen er in de loop van de week allerlei bak- en kookideeën op en kan ik al een paar dagen niet wachten om die in het weekend uitgebreid uit te proberen. Dit keer bakte ik onder andere sinaasappelmuffins, die gelukkig heerlijk uitpakten. Het recept zal ik over een tijdje delen op de blog.

U11

Verder besteedden we de zondag aan onze nieuwe favoriete zondagactiviteit: woonwinkels bekijken. We hebben nog steeds geen enkel meubel gekocht, maar vinden het wel leuk om inspiratie op te doen. Vaak krijg je al wandelend door zo’n winkel in elk geval een steeds beter beeld bij wat je mooi vindt en wat je juist niet kunt waarderen. Zo zitten Bart en ik aardig op één lijn qua wensen voor een eettafel en bank, maar hebben we dé bank en tafel nog niet gevonden. We hopen volgend weekend te gaan kijken bij de winkel waar mijn huidige bank ook vandaan komt (Zitmaxx in Ter Aar) en waar ze duizenden bankopties hebben. Daar weten we vast wél iets te vinden waar we met plezier op neerploffen.

wenskaarten loods5

Grappig genoeg lopen we nooit met lege handen een woonwinkel uit. Maar in plaats van dat we de meubels vinden die we zoeken, nemen we meestal dingen mee die niet bepaald op het boodschappenlijstje stonden. Zo zag ik bij Loods5 allerlei leuke wenskaarten liggen. Nu komen die altijd wel van pas en vind ik mooie kaarten vinden altijd een lastige uitdaging, dus deze hele reeks ging mee naar huis.

De kaart met het hertje wil ik waarschijnlijk ingelijst in het nieuwe huis gaan ophangen aan de muur. Ik heb al jarenlang een idee voor een gallery wall, maar we hebben in ons appartement geen muren over om die te creëren. Met iets meer muren in het nieuwe huis moet het er vast straks wél van komen.

U13

Ook totaal niet nodig maar te leuk om niet mee te nemen: dit prachtige servies! Ik ben totaal geen big spender en koop soms wekenlang niets anders dan boodschappen en cadeautjes voor verjaardagen. Maar servies móet ik altijd meenemen als ik iets moois zie liggen. Borden opmaken en eten fotograferen is gewoon zo fijn om te doen. Ik houd van eten en alles daaromheen en daar hoort een kast vol mooi servies ook bij.

Dat we voor de verkoop van dit huis ook wat moeten ontspullen om het huis leger op de Funda-foto’s te zetten, vergat ik voor de gelegenheid maar even 😉

vaas kapot

“Gelukkig” kregen we goede hulp bij het ontspullen. Kuch! Toen we in bed lagen, hoorden we gerinkel vanuit de woonkamer en ik had al zo’n vaag vermoeden dat onze viervoeter daar iets mee te maken zou hebben. En inderdaad, daar lag mijn lievelingsvaas in heel veel kleine stukjes. Ik ben aan veel spullen in huis niet specifiek heel erg gehecht, maar deze vaas had nu net wel emotionele waarde. Ik kocht hem ooit als 13-jarige en had destijds al mijn spaargeld bij elkaar geraapt om deze vaas van € 35,- te kunnen betalen, omdat hij zo mooi paste bij mijn meisjeskamer (de interieurliefde zat er toen al in!). Ik had hem dus al 17 jaar.

Ach ja, echt rouwig om kapotte spullen wil ik nooit zijn. Ik was blij dat Pippa ongedeerd was en we zoeken voor het nieuwe huis wel weer wat anders moois uit.

linzen-dahl met rijst

Toen ik vorige week ’s avonds moest doorwerken om een paar dingen af te ronden, was Bart zo lief om mijn lievelingseten te maken. Dit is mijn favoriete dahl met rijst. Het schattige is dat Bart er zelfs het recept van mijn blog bij pakt als hij dit gerecht maakt. Het resultaat was heerlijk, en ik vond het vooral lief dat hij er speciaal voor de keuken in dook (zeker omdat hij die avond zelf iets anders, vleesachtigs, at).

U15

Het moment waarop ik voor het eerst sinds weken weer een vest uit de kast kon trekken, voelde als een heus juichmoment. Het is weer frisser in huis en dat doet mijn energieniveau best goed (zeker in een appartement dat ’s zomers vrij heet wordt). Ik trok er mijn lievelingsblouse bij aan, waarvan ik een beetje was vergeten dat ik hem had en die ik onderop de stapel weer tegenkwam, en voelde me helemaal happy met mijn outfit.

U17

Toen was het zover: vrijdag gaf ik de training bloggen in Rosmalen. Het was mega-leuk om te doen. Ik blog inmiddels bijna zeven jaar (zowel voor Vaker Vrolijk als voor toffe opdrachtgevers) en vind het niet alleen leuk om te bloggen, maar ook om mijn kennis erover te delen met anderen. Extra tof dus dat ik aan een paar beginnende bloggers met te gekke plannen mocht leren hoe je dat goed aanpakt, waar je op moet letten en wat er allemaal bij komt kijken.

Het was een ontzettend leuke dag. De deelnemers stelden veel vragen en ik vond het helemaal leuk om met elkaar mee te denken over hoe ze bepaalde dingen kunnen aanpakken. Het smaakte wat mij betreft zeker naar meer (en de volgende trainingen staan ook al gepland 🙂).

U22

Op de terugweg kwam Bart me ophalen op Schiphol (voor de duidelijkheid: bij het treinstation, ik ben niet naar Rosmalen gevlogen ;)) mét deze prachtige bos bloemen. Zo ontzettend lief! Hij had ze speciaal op kleur voor me uitgekozen, omdat ik zo van roze houd. De bos bloemen staat nu mooi op tafel te pronken.

U25

De dag daarna startte ik in de opruimmodus. Vanwege de verkoop van dit huis binnenkort en onze verhuizing ben ik elke keer een stukje van onze woning aan het opruimen. Nu hebben we op zich niet héél veel spullen, maar ik kom toch regelmatig iets tegen wat ik niet per se hoef te houden. Dit keer mocht mijn kledingkast eraan geloven! Ik deed een paar dingen weg, sorteerde alles opnieuw op kleur en vond het resultaat heel satisfying.

havermout met speculoos

Daarnaast trakteerde ik mezelf vanwege het druilerige weer op een lekker herfstachtig ontbijt: warme havermout met speculoos én speculooskoekjes. Het was een probeersel, maar smaakte zo lekker dat ik het recept meteen heb uitgewerkt om over een tijdje op mijn blog te delen. Speculoos doet me altijd denken aan mijn kindertijd, toen ik gek was op dit goedje voor op brood. Maar door de havermout smaakt het ook zeker erg lekker! Al helemaal als je er voor de lekker een speculooskoekje bij eet. Niet de gezondste optie – ik weet het – maar ik vind dat dat af en toe best kan 🙂

U20

Die middag en avond stond de verjaardag van mijn schoonzusje op de planning. Het was een onwijs gezellige dag, en we maakten meteen van de gelegenheid gebruik om naar een woonwinkel te gaan die bij haar in de buurt is. Bij Sofa Company hebben ze altijd heel toffe Scandinavische banken en stoelen. Helaas vonden we veel banken niet fantastisch zitten en moest je 25% bijbetalen als je een bank in een ander stofje wilde dan de standaard-opties. Toch maar even verder kijken dus! Alhoewel we deze teddy-stoel wel allebei erg leuk vonden.

U21

Die zaterdag waren we laat thuis, dus het was fijn om de zondag rustig te starten met een schoonmaakronde door het huis en wat bloggen. Ook Pippa zat in de zenmodus. Zij zag in mijn bureau een goede plek voor een ochtenddutje… Soms vraag ik me echt af hoe katten hun slaapplekjes uitkiezen. Als je kunt kiezen tussen een lekker zacht kleedje, een heerlijk vilten mandje en een koud en hard bureau, waarom zou je dan voor dat bureau gaan? Ach, Pip-logica!

U24

We sloten de afgelopen twee weken af met wéér een stukje taart (veel verjaardagen = veel taart!). Zondag vierde mijn moeder namelijk haar verjaardag en brachten we de dag bij mijn ouders in de tuin door met andere familieleden. Supergezellig! Mijn broertje had zich flink uitgesloofd door deze heerlijke vegan cheesecake met rabarber te maken. Ik bof maar met zulke culinaire familieleden, waardoor ik altijd weer iets lekkers en kunstigs krijg voorgeschoteld.

Wat is het lekkerste dat jij de afgelopen dagen hebt gegeten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 3 juli 2023 op 7:52 am - Beantwoord

  Geweldig van die blogtraining. Die cursisten hebben vast en zeker een enorme boost gekregen voor hun blog(s). En ik vind het echt heel grappig dat Bart voor het koken recepten van jou gebruikt;).

 2. Daenelia 3 juli 2023 op 9:32 am - Beantwoord

  Leuk dat je training hebt gegeven. Moet je vaker doen! Dat is ook een manier om achter de keukentafel vandaan te komen. Zelf sta ik op het punt om … toch weer … buiten de deur te gaan werken. Zolang ik geen eigen afgesloten kantoor thuis kan maken, moet ik toch echt een kantoorruimte buitenshuis hebben. Ach. Ik kan de hond meenemen (en ik mag ook gasten uitnodigen …)
  Wij hebben ook te veel taart gegeten de afgelopen week. Wel lekker, maar ik hoef even niet meer. Maar ik heb van overgebleven rijsttafelrestjes (scrabblewoord) heerlijke sandwiches kunnen maken en dar ben ik erg door verrast.

 3. Sandy 4 juli 2023 op 6:56 am - Beantwoord

  Tof die blogtraining. En zo leuk om jullie zoektocht naar meubelen zo te volgen. Ik heb voor het eerst bananenbrood zelf gebakken: leuk en lekker.

Recente blogs

Mijn ultieme recept voor meal prepping (< 10 minuten)

21 september 2019|Recepten|

Soms heb je van die dagen waarop je je afvraagt hoe je in vredesnaam tijd moet vinden om iets klaar te maken. Tot voor kort waren dat de momenten waarop ik naar de supermarkt sjeesde om een maaltijdsalade te kopen. Een euro of zes armer werkte ik een van de twee vega-opties uit het koelschap naar binnen. Niet echt vullend en nogal prijzig. Dat moet toch anders kunnen, bedacht ik laatst. En dus duik ik tegenwoordig zelf de keuken in als ik haasje-repje wat te eten moet hebben. Dit is mijn ultieme recept voor meal prepping dat je binnen 10 minuten klaar hebt. Doet het goed op een bord én in een tupperwarebakje om mee te nemen!

Mijn review van het boek '999 vragen aan jezelf'

10 februari 2017|Lifestyle|

Vraag jij jezelf weleens iets af? Het leek mij leuk om mezelf 999 keer iets af te vragen. Toen ik mezelf afgelopen week iets inspirerends cadeau wilde doen, kocht ik daarom het boek '999 vragen aan jezelf'. Dat deed ik onder andere op aanraden van een paar van jullie. Mijn pakketje lag deze week op de deurmat en enthousiast ging ik aan de slag met het beantwoorden van een aantal vragen. Wat kun je precies van dit boek verwachten en ben ik nog steeds zo enthousiast? Je leest het in deze review.

Ik heb hoogtevrees (in een tikkeltje vreemde vorm, geloof ik)

7 december 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Ik loop met mijn moeder door het Palacio de Pena: het prachtige knalgele kasteel in Lissabon. Mijn tintelende kuiten laten wel merken dat ik er net een flinke wandeling op heb zitten (we hadden de memo gemist dat de meeste mensen met een tuktuk of bus omhoog gaan en dat dat misschien een reden heeft…). Maar het uitzicht is het zó waard. Ik pers er een zucht van opluchting uit: wat is het prachtig hier. Met mijn camera in de aanslag wandel ik richting het uitzichtpunt. Om twee stappen later verstijfd stil te staan als ik zie dat een modelachtig uitziend meisje op een muurtje boven de afgrond staat te balanceren voor dat ene #instaperfect-kiekje. Bam. Mijn hoogtevrees is weer van de partij.