vier jaar samen

Inkiekje #92 | Vier jaar samen, visgraatkeuzes & ons huis in de verkoop

 • 28 augustus 2023
 • 5 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De afgelopen twee weken zaten zo vol met mijlpalen dat we er eentje zowaar vergaten. We waren vier jaar samen en kwamen daar allebei pas de dag ervoor achter. Niet heel gek, want tegelijkertijd gebeurde er nogal wat: een fotograaf zette ons appartement op de foto én ons huis verscheen op Funda. Nu er ook nog een ’te koop’-bord aan de gevel hangt, is het al helemaal officieel. We gaan dit fijne plekje straks echt verlaten, en dat besef ging niet zonder een paar traantjes. Gelukkig waren er ook leuke verhuisvoorbereidingen. Zo hakten we een visgraatknoop door, hadden we een giga-lachbui toen we met de complete katteninboedel en strijkplank op de gang moesten wachten (iets met de Funda-foto’s) en spotten we de eerste heide. Kiek maar mee!

W4

Daar gingen we dan: na een paar weken flink schrobben, opruimen en klussen in huis mocht ons fijne appartement op de foto voor Funda. Normaal staat op deze tafel mijn complete laptopstellage om thuis te werken en is de gele stoel vervangen door mijn minder interieurwaardige bureaustoel. Maar voor deze foto’s gingen we voor all the way netjes. Heel bijzonder hoe je door zo’n fotoshoot opnieuw verliefd wordt op het huis dat je net in de verkoop gaat zetten. Ik heb die twee dagen heel wat traantjes gelaten. Vond ik eerst stom (we gaan namelijk in een fantastisch ander huis wonen!), inmiddels heb ik besloten dat ook dat erbij hoort.

huis verkopen ervaring

Wat je niet ziet op de Funda-foto’s, is dat wij er in het trappenhuis van de flat ondertussen zo bij stonden. Samen met al onze niet zo fotogenieke spullen die we niet in onze mobiele opbergplek (lees: de auto) kwijt konden of die Pip gewoon nodig heeft. Oftewel: de complete katteninboedel, de strijkplank en Pippa’s voerbakjes.

Gelukkig gedroeg Pippa zich tijdens de 1,5 uur durende fotoshoot voorbeeldig! Wij hadden het er al op gegokt dat ze tijdens de fotoshoot waarschijnlijk zo onder de indruk zou zijn dat ze wel op één stoel zou blijven zitten. En inderdaad! Ik had stiekem nog gehoopt op een photobomb van onze kattenvriendin (aangezien ze daar meestal erg goed in is!), maar Pippa bleef braaf op één plek zitten. Alleen de zeer oplettende kijker kan op twee Funda-foto’s (na flink inzoomen) een kleine glimp van Pip op de stoel opvangen.

huis verkopen leegmaken

Van tevoren had ik best wel wat stress over de bezichtigingen en Funda-foto’s, omdat je zó veel moet doen. Achteraf vond ik het vooral een grappig avontuur. En je krijgt er ook nog een éxtra opgeruimd huis voor terug. Oké oké, de krabpaal, de strijkplank en de in onze auto’s verstopte wasmanden, het wasrek en de schoenenverzameling kwamen na het weggaan van de fotograaf snel terug in huis. Maar onze kapstok ziet er bijvoorbeeld nog steeds zo leeg uit. Laten we het erop houden dat er meer in de bakken onder het bed bleek te passen dan we dachten 😉

roze tegel voor keuken

Ik had het net nog over onze photobombende kat die zich keurig gedroeg tijdens de Funda-fotoshoot. Daarna pakte ze haar photobomb-taken in huis weer serieus op. We kregen een staaltje van roze tegels voor de keuken binnen, waarvan ik graag een foto naar Bart wilde appen. Dat lukt bij ons thuis alleen nooit zonder dat er ergens op de foto een kat opduikt. In dit geval ook nog vrij prominent! Tja, je moet toch ook de goedkeuring van je kat hebben voordat je tegels in de keuken laat ophangen.

roze tegel voor keuken

Maar we zijn er dus eindelijk uit! Nadat eerder vier roze tegeltjes “net niet” door de keuring kwamen (te pastellerig, te donker, te mat, te bobbelig…), hebben we eindelijk dé perfecte tegel gevonden. Dit zijn de tegels waarvan we zowel een strook op de muur als op ons toekomstige “barretje” krijgen. Mocht je ze net zo leuk vinden als ik, het zijn de ‘Oud-Hollandse witjes roze’ van Tegel Mega Shop.

keuzes voor keuken

Verder hadden we die week een leuke afspraak met Marije van Studio Yellow Block, die onze keuken heeft ontworpen, en met Jorik Maakt (die de keuken gaat bouwen). We hebben de laatste knopen doorgehakt, zodat Jorik eind november echt onze droomkeuken kan installeren. Zó gaaf! Dit is één van de dingen waar ik het allermeest naar uitkijk van de verhuizing.

In een ander artikel liet ik al een glimp van onze nieuwe keuken zien. Hierboven zie je de materialen die we hebben gekozen: de kastjes worden lichtgrijs (de kleur van het vierkante staaltje bovenop de stapel), de tegels worden dus roze en voor twee hoge kasten gebruiken we de houtlook-print. De achterste grijze tint is voor de binnenkant van de kastjes. Ja ja, er ging een wereld voor me open. Ook dáár kun je nog allerlei keuzes (met elk een ander prijskaartje) voor maken.

gingko-boom

Ondertussen werd ik heel blij van hoe fleurig ons balkon erbij staat. Oké, laten we het niet hebben over de uitgebloeide zonnebloem ernaast. Maar deze mini-ginkgo-boom ziet er wel volop bloeiend uit. Ik kocht die twee jaar geleden voor Bart voor ons tweejarig jubileum en het doel was toen al dat we de boom ooit een plekje zouden geven in onze toekomstige tuin samen. Hij kan namelijk 2-3 jaar in een pot groeien en heeft daarna wel echt meer ruimte nodig. Zo leuk om te zien hoe goed hij het ook op ons kleine balkonnetje doet! Ik ben nu al heel benieuwd hoe de boom er over tien jaar in onze tuin bij zal staan.

mini-vaasje voor één bloem

Ook in huis staat er van alles vrolijk in bloei. Zo was dit één van de bloemen uit het boeket dat ik voor de Funda-foto’s kocht (dat leek me toch iets gezelliger dan een kale tafel!). Bart had het er al twee jaar over dat hij mini-vaasjes wilde hebben waar één bloem in past, zodat je geknakte of hangende bloemen uit een boeket eruit kunt halen en in zo’n vaasje los kunt neerzetten. Toen mijn moeder vroeg om cadeausuggesties voor Barts verjaardag, moest ik dan ook direct daaraan denken. Hoe leuk: dankzij haar cadeau hebben we nu regelmatig dit soort mini-bloementafereeltjes op tafel staan.

speculoosmuffins

Na een volle week door de Funda- en verhuisvoorbereidingen had ik heel veel zin om in het weekend een bakexperiment uit te voeren dat al lang in mijn hoofd zat. Ik ben gek op de Lotus-koekjes én op speculoospasta en ik had zo’n vermoeden dat het wel verrukkelijk móet smaken als je die twee in muffinbeslag gooit. Zo kwamen deze muffins uit mijn oven tevoorschijn. Ze waren inderdaad heerlijk! Ik kreeg er direct herfstvibes en zelfs een piepklein beetje herfstzin van. Het recept voor de muffins zal ik over een tijdje delen.

zonsopkomst

Over herfst gesproken, ik merk nu al dat het steeds weer ietsje korter licht blijft. Meestal word ik daar niet heel vrolijk van als lente- en zomermens. Maar de laatste jaren kan ik de herfst en winter gelukkig meer waarderen. Ik ben vooral gaan kijken naar wat ik dan wél leuk vind aan de herfst en winter. Eén van die dingen is dat ik ’s ochtends weer bewust de zon kan zien opkomen (zonder daarvoor voor dag en dauw mijn bed uit te hoeven) en dat dat dit soort mooie plaatjes oplevert.

eijerkamp veenendaal

Dat weekend reisden we af naar Veenendaal om de woonwinkel Eijerkamp te bezoeken. Mede-kijkers van ‘Kopen Zonder Kijken’ of ‘vtwonen Weer Verliefd Op Je Huis’ zullen die naam vast kennen. Als groot fan van die woonprogramma’s wilde ik al heel lang een keer deze woonwinkel bezoeken. Om eerlijk te zijn vonden we het achteraf niet de (voor ons) 1 uur durende autorit waard. Er staan vooral veel nogal trendgevoelige meubels, veel items vond ik wat overpriced en ik vond het aanbod aan banken, stoelen en tafels in de winkel niet enorm (maar het schijnt dat ze online meer opties hebben). Alsnog hebben we zeker leuke inspiratie opgedaan voor als we straks echt aan het meubels shoppen slaan.

lampen bij eijerkamp

Soms verbaas ik me over de prijzen van bepaalde meubels en accessoires. Zo kosten deze houten lampen maar liefst € 910 per stuk. Hoe dan?! Misschien ben ik een simpele ziel en heb ik geen oog voor design, maar bij zoiets denk ik wel echt “Hoe kunnen die paar stukjes gebogen hout zó veel geld kosten?”. Ik heb zelf ook een grote houten lamp op de slaapkamer hangen en die kostte me zeker niet zo’n grote rib uit mijn lijf 😉

kopjes HK Living

Bij Eijerkamp ging het precies zoals het meestal bij ons gaat bij woonwinkels: na 1,5 uur rondlopen door de winkel liepen we de deur uit met alleen twee mini-espressokopjes. Haha! We gaan dan ook niet zozeer al die winkels af om eens flink te shoppen, maar vooral om rond te kijken wat er zoal is, om prijzen te vergelijken en om zo uiteindelijk knopen door te hakken. Die methode helpt bij mij altijd heel goed om geen interieurmiskopen te doen en niet twee maanden na aankoop alweer te denken “Oh nee, nu kom ik iets nóg veel leukers tegen!”.

heide in Ede

Maar we waren niet alleen voor die twee espressokopjes richting Veenendaal gereden. Ik had op internet gelezen dat de paarse heide weer in bloei staat en laat Eijerkamp nu niet gek ver bij de heide in Ede vandaan zijn. Dus reden we na ons winkelbezoekje die kant op in de hoop om grote uitgestrekte velden met heide te zien. Zo uitgebreid paars was het er nog niet (waarschijnlijk heb je deze week al meer geluk dan wij vorige week!). Maar het was er alsnog prachtig en ik vond het sowieso heerlijk om tussen alle drukke dingen door even uit te waaien in een stukje natuur dat je bij ons in de omgeving niet kunt vinden.

W20

Verder werd er uiteraard gewoon gewerkt. Ik begon onder andere met een heel tof nieuw project. Ik ga namelijk een videomodule over tekstschrijven en bloggen maken voor de cursus Affiliate Playground van Jennifer. Jennifer is expert in affiliate marketing en kan altijd superenthousiast en toegankelijk vertellen over affiliate marketing. Ik schrijf al een paar jaar teksten voor haar en word altijd heel blij van die samenwerkingen. Supergaaf om nu op een compleet andere manier samen te werken en mijn schrijfkennis te delen in video’s!

Haar e-mail hierover was nu echt zo’n e-mail waarbij ik na ontvangst alleen maar direct kon roepen “Jááá!”, gevolgd door een grote lach op mijn gezicht. Precies dit vind ik zo gaaf aan ondernemen: je krijgt heel vaak onverwachte kansen op je pad die je dwingen om een stapje uit je comfortzone te gaan en dingen te proberen die dan reuze-tof blijken.

boek Vegan Vibes

De meeste dingen die ik de laatste tijd koop, hebben te maken met het huis. Maar voor één niet-huis-aankoop maakte ik met veel liefde een uitzondering: het boek Vegan Vibes. Ik heb al wel een aantal vegan en vegetarische kookboeken in mijn kast staan. Maar Vegan Vibes is geen gewoon kookboek. Het is een vrij dikke pil met heel veel informatie over alles waar je aan moet denken als je vegetarisch of vegan eet.

Lisa is diëtiste gespecialiseerd in plantaardige voeding, dus ze weet waar ze het over heeft en deelt veel fijne, praktische informatie. In het boek vertelt ze bijvoorbeeld hoe je aan voldoende calcium komt als je geen zuivel gebruikt, waarom de sojamythe niet klopt en welke bonen makkelijk of juist moeilijk verteerbaar zijn. Ik vind het echt een mega-fijn boek! Ik heb er al veel handigheidjes uit gehaald om mijn prikkelbare darmen blijer te maken én om geen tekorten op te lopen nu ik (naast vlees en vis) ook geen zuivel meer gebruik.

te koop bord

En toen was het officieel: ons huis staat op Funda! Mocht je uit pure nieuwsgierigheid een kijkje willen nemen (ik spiek zelf ook graag bij anderen binnen via Funda), je kunt ons fijne huis hier bekijken.

Wat ben ik blij met hoe de Funda-advertentie en de foto’s zijn geworden! Ik mocht de Funda-tekst zelf schrijven, wat ik een fijne manier vond om van dit huis afscheid te nemen. Ik weet dat ik licht bevooroordeeld ben als ik zeg dat dit één van de fijnste plekjes van Aalsmeer is. Maar ik laat dit fijne appartement absoluut met een klein brok in mijn keel achter over een paar maanden. Ik heb hier de afgelopen 4,5 jaar met zo intens veel plezier gewoond (eerst alleen, later met Bart samen)! Aan de andere kant vind ik het ook mooi om nu samen een plekje te hebben met iets meer ruimte én om het stokje door te geven aan iemand anders. Ik hoop vooral vurig dat de volgende bewoner net zo blij zal worden van dit fijne huis als dat wij er altijd van werden.

vier jaar samen

Alsof dat ‘Te koop’-bord aan het raam nog niet genoeg was qua mijlpalen in één week, waren we afgelopen vrijdag ook nog precies vier jaar samen. Normaal gesproken doen we op die dag standaard iets leuks samen en geven we elkaar cadeaus, maar dit jaar hadden we allebei vooral behoefte aan thuisblijven en gewoon van een thuisdiner genieten. Dus zaten we thuis aan de wraps, kocht ik een bosje bloemen en keken we ’s avonds naar een opruimprogramma (‘Je huis op orde’!) om vooral niet te laat naar bed te gaan. Niet heel romantisch misschien, maar voor ons was het de perfecte besteding van deze avond! Volgend jaar, als we vijf jaar samen zijn en uit de verhuisdozen zijn, maken we er weer iets feestelijkers van.

havermout met peer

Zaterdag is meestal bakdag hier in huis! Ik kan soms de hele week fantaseren over lekkere dingen die ik in het weekend wil bakken, en kan dan niet wachten totdat ik op zaterdag de tijd heb om uitgebreid de keuken in te duiken. Dit keer stond ik in de keuken voor een nieuw havermoutprobeersel: gebakken havermout met cacaopoeder, peer en hazelnoten. Het bleek een smakelijk succes! Chocola en peer is sowieso een verrassend lekkere combinatie.

ikea ivar kast

Daarna was het tijd voor een tripje naar IKEA. Ook hier gingen we puur ter inspiratie naartoe. IKEA heeft soms geweldige betaalbare alternatieven voor allerlei dure kasten, dus ik was benieuwd of we wat leuks zouden tegenkomen. Deze IVAR-kast is alvast een goede kanshebber. Ik zie op Instagram vaak leuke hacks met deze kast voorbijkomen. Je kunt hem heel goed verven in welke kleur je maar wilt of van een mooie laklaag voorzien. Zo wordt het opeens een heel chique kast, terwijl je er maar net iets meer dan € 100 voor betaalt. Hij staat dan ook hoog op mijn mogelijke-meubels-lijst.

roze vaas ikea

Ook de IKEA liepen we uit met alleen een paar kleine aankopen (2 verpakkingen met harenrollers voor als Pip weer eens een heleboel pluis heeft geloosd op de kussens, op de bank of op mijn kleding). Maar van één item weten we wel al bijna zeker dat we hem willen: deze vaas. Hij kost iets meer dan een tientje, maar is prachtig qua kleur en materiaal. Daar word ik blij van!

visgraatvloeren lab21

Eigenlijk gingen we naar Amsterdam Zuidoost voor een vloerenwinkel: LAB21. Voor beneden hadden we al een vloer uitgezocht, maar we zochten nog een vloer voor op de tweede etage. En jeetje, wat is vloeren kiezen toch lastig. Alles lijkt in mijn ogen op elkaar en het is ook moeilijk voor je te zien hoe een vloer er in je huis uitziet. Gelukkig werden we bij deze winkel heel goed geholpen. We mochten de platen zelfs mee naar buiten slepen, omdat we ze dan in natuurlijk licht konden bekijken. Verder stimuleerde de verkoper ons om vooral héél veel platen naast elkaar uit te stallen. Dat de vloer daardoor bezaaid lag met visgraat-pvc vond hij geen probleem.

visgraatvloer
visgraatvloer

Uiteindelijk hebben we voor deze visgraatvloer van pvc gekozen (foto 1 is in kunstlicht, foto 2 bij daglicht). Beneden wilden we geen visgraat, maar al kijkend naar vloeren kwamen we erachter dat we visgraat voor de bovenverdieping wél heel tof vinden. Ook hebben we boven een iets warmere kleur vloer dan beneden. Ik ben zó blij met de vloer! Het grappige is dat ik de dagen daarvoor best een beetje sip was over het ‘Te koop’-bord aan ons huis. Maar sinds we de vloerkeuze hebben gemaakt, zit ik weer helemaal in de “Yes, we gaan naar een prachtige plek verhuizen!”-bui. Ik vind het gewoon heel tof dat ons nieuwe huis met dit soort keuzes steeds iets meer vorm krijgt. Nu we deze vloer hebben gekozen, voelt het al helemaal heel echt.

noedels met pindakaas

Ik eindigde de zaterdag met mijn nieuwe favoriete maaltijd van de laatste tijd: noedels met pindakaas, zoete aardappel en diverse groenten. Een romig sausje en pindakaas maken noedels zó veel lekkerder. Bovendien heb ik de udon-noedels helemaal ontdekt als noedelsoort. Dat zijn van die superdikke noedels, zoals ze die ook bij o.a. Eazie serveren. Sinds ik die in de supermarkt heb gepot, wil ik eigenlijk geen andere noedels meer.

30

Ik kan onmogelijk opruimprogramma’s kijken zonder daarna zelf aan het (her)organiseren te slaan in huis. Na de vorige ‘Je huis op orde’-aflevering (wij kijken ze terug via NLZIET) moesten ook onze voorraadlades eraan geloven. We hebben meer kruiden, nootjes en zaden dan opbergplek, dus het is altijd een kwestie van passen en meten. Maar het is weer gelukt: alles zit keurig in kratjes, potjes en bakjes! Daar word ik zo zen van.

Overigens wil ik er in ons nieuwe huis nog eens een project van maken om alle kruiden in één type potje te stoppen. Nog meer zenheid! Maar we gaan eerst maar de basics voor het huis op orde krijgen voordat we ons op de ordening van de kruidenpotjes storten 😉

pippa op bed

Ik eindig dit Inkiekje met een foto van onze Pippa. Deze week wordt namelijk een spannende week voor zowel ons als voor Pip. We krijgen de eerste bezichtigingen van het huis (superleuk en spannend!). Op de bezichtigingsdagen ga ik op mijn oude slaapkamer bij mijn ouders werken samen met Pip (en haar krabpaal en complete katteninboedel mogen mee). Heel benieuwd hoe dat zal gaan, aangezien ons meisje niet zo dol is op avonturen buiten de deur!

Maar ik hoorde laatst in deze Instagram Live van Anne Ermens en een kattengedragsexpert iets wat ik me steeds probeer in te prenten: wanneer ik als baasje ergens niet te veel over stress, dan hoeft Pip dat ook niet over te nemen. Dus we laten het gewoon op ons afkomen. Pippa is bij mij, ze heeft haar favoriete mandjes bij zich en ze heeft een hele nieuwe kamer om elk hoekje van te besnuffelen. Het gaat vast helemaal goed komen!

Heb jij al eens een vloer uitgezocht? Hoe heb jij dat aangepakt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 28 augustus 2023 op 7:09 am - Beantwoord

  Is wel erg leuk om jouw enthousiaste verhaal te lezen. Ik heb Pippa ook niet gevonden!
  De ivar kasten hebben bij onsaltijd in de berging gestaan en gaan dus bij I intensief gebruik ook lang mee. Als je ze pimpt, hartstikke leuk!

 2. Naomi 28 augustus 2023 op 8:08 am - Beantwoord

  Wat veel verschillende dingen zeg, deze afgelopen weken. Ik vind dat je fijne appartement prachtig is vastgelegd op Funda. Want ja, uiteraard heb ik zodra je de link op Instagram deelde een kijkje genomen;). Maar ik kan me ook je dubbele gevoel over het bord aan het raam wel voorstellen. Spannend dat de eerste bezichtigingen al gepland staan.
  En heel slim om de toekomstige vloer ook even buiten bij daglicht te bekijken. Zou ik niet aan gedacht hebben, maar kan inderdaad zo’n ander beeld geven.

 3. Ling 29 augustus 2023 op 8:14 am - Beantwoord

  Sinds vorige zomer hebben wij ook een pvc visgraat vloer in de woonkamer waar we nog steeds heel blij zijn. Een nieuwe keuken uitzoeken is zeker spannend. Hoe zou het worden? Uiteindelijk zijn we ook blij met onze nieuwe keuken.

 4. Saskia 31 augustus 2023 op 1:52 pm - Beantwoord

  Super leuk, ik keek al eventjes met je mee via Insta. Mooi huisje hebben(hadden 😉 ) jullie. Wij moeten ook ooit een keer de vloer doen en willen dan ook voor visgraad gaan.

 5. Giovanna Jansen 1 september 2023 op 11:40 am - Beantwoord

  Wat leuk allemaal! Gefeliciteerd met jullie jubileum en leuk om te zien (en te lezen) hoe jullie je huis foto-waardig maakte voor Funda (uiteraard ook even gespiekt, hoewel het door je blogpost voelt alsof ik je huis al van onder tot boven ken haha). Slimme oplossing om dingen als de wasmand even in de auto te parkeren en de strijkplank en krabpaal in het portiek.

Recente blogs

Buikslaper? 7 tips om ergonomisch te slapen (+ duurzaam kussen van Be Koala)

6 juni 2023|Lifestyle|

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik een buikslaper. En nee, buikslapen afleren is voor mij geen optie. Ik zweer bij liggen op mijn buik en val op geen enkele andere manier in slaap. Nu weet ik uit allerlei hoeken dat op je buik slapen niet het beste is voor je lijf. Daarom ben ik me al een paar maanden aan het verdiepen in manieren om wél op mijn buik te slapen en toch ietsje beter voor mijn nek, rug en schouders te zorgen. Mij heeft een kussen op maat goed geholpen tegen wakker worden met een stijve nek, maar ook een paar andere trucs doen mijn stramme buikslaperslijf goed. Dit zijn 7 tips die mij (en wellicht mede-buikslapers ook) helpen om klachten te voorkomen.

Vleesvervangers in de test | Deel 2

16 oktober 2019|Lifestyle|

In de 13 jaar dat ik nu vegetariër ben, heb ik al heel wat vleesvervangers zien komen en gaan. Sommige zijn overheerlijk, andere zijn - zacht uitgedrukt - iets minder succesvol naar de zin van mijn smaakpapillen. Eerder deelde ik al mijn lekkerste vleesvervangers van dit moment en dat smaakte wat mij betreft ook figuurlijk naar meer. Daarom wil ik in een nieuwe terugkerende rubriek mijn nieuw uitgeprobeerde vleesvervangers delen. Met daarbij mijn ongezouten mening als zelfbenoemde fijnproever. Dit keer onderwierp ik onder meer een kaasburger (altijd spannend!) aan mijn kritische test, en proefde ik een burger die precies nergens naar smaakte.

5 slechte adviezen die ik niet zou opvolgen

27 mei 2019|Persoonlijke groei|

Of we nu willen of niet, adviezen krijgen we allemaal wel te pas en te onpas. Adviezen van je eigen ouders, van leraren, van leidinggevenden en misschien zelfs wel van de beruchte schoolpleinbrigade. Soms zijn adviezen welkom en fijn, maar er zijn ook adviezen die je misschien het liefst het ene oor in en het andere oor weer uit laat gaan. Dit zijn 5 slechte adviezen waarvoor ik inmiddels maar al te graag vriendelijk bedank.