S3

Inkiekje #95 | Tegelverliefdheid, verf op de muren & Filosofietsen

 • 9 oktober 2023
 • 8 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Hopelijk ben je de verbouwspam nog niet zat, want GAMMA-bezoekjes, verfkeuzes en met rollers over muren gaan zijn zo’n beetje onze standaard weekendactiviteiten de laatste tijd. Nu de eerste muren van een kleurtje zijn voorzien (oh, wat ben ik er blij mee!), begint ons kale stulpje steeds meer te lijken op een huis dat écht ons is. Zo toverde ik een witte kamer om tot een volledig roze werkkamer met een kleurtje op alle muren, werd ik op slag verliefd op een wc-tegel die absoluut in het hokje “Je houdt ervan of niet” valt en deden we een paar totaal-niet-prio-aankopen voor het huis. Maar er waren ook nog andere dingen, zoals een leuke theatervoorstelling, een werk-evenement en waterkokerpret. Ik neem je mee in mijn weken!

S1

De herfst (die stiekem nog een beetje als een nazomer voelt) is een feit. Een fijne bijkomstigheid daarvan is dat mijn truien weer voorop de kledingstapel mogen liggen en dat ik onder andere dit vrolijke exemplaar van King Louie weer kan aantrekken. Mijn grote favoriet! Mijn kleurrijke warme kleding weer aan kunnen is één van de grote voordelen van het koudere weer.

S2

Verder kwam deze sticker met de post. Wij hebben bij ons appartement al een ‘Nee/ja’-sticker, omdat ik het zelf niet zo nodig vind om folders te ontvangen. Ik merk dat ik vooral onnodig koopdrang krijg van folders, dus ontvang ik ze liever niet (en lees ik supermarktfolders gewoon online). Nu had ik eens online gezien dat er ook uniekere ‘Nee/ja’-stickers zijn dan de standaard zwarte exemplaren. Na een beetje zoeken kwam ik deze sticker tegen voor maar € 2,50. We moeten nog testen of postbezorgers de sticker daadwerkelijk zien zitten op de brievenbus of dat hij niet genoeg opvalt. Dus of ik hem ook echt aanraad, kan ik nog niet zeggen. Maar anders vind ik het wel een geniale oplossing. Kost bijna niets en ziet er nog chique uit ook!

S3

Van iets anders wat bij de post zat (en wat geen folder was), werd ik wel zó blij dat ik erop stond om met mijn jas nog aan het pakketje open te maken. Ik verwachtte namelijk mijn roze waterkoker. Deze had ik al maanden op het oog, maar ik wilde in eerste instantie wachten met de aanschaf tot de verhuizing. Toen we ontdekten dat een waterkoker hebben tijdens de verbouwing best handig is, besloot ik deze roze waterkoker juist nu te bestellen. Dan hebben we er op beide adressen één en kan onze huidige (versleten) waterkoker daarna naar de kringloopwinkel. Ik ben helemaal in mijn nopjes met dit roze ding. Dat maakt thee drinken nog leuker. Yup, als theeleut is zo’n vrolijke waterkoker voor mij echt wat een supersonisch koffiezetapparaat voor koffieliefhebber is.

Het is trouwens deze waterkoker van het merk Create. Ik kocht hem zelf via bol.com. (De link is een affiliate link.)

S7

In het weekend probeer ik altijd 2-3 uur vrij te houden voor creatieve projecten, ook tijdens deze klusperiode. Ik merk dat ik zelf niet zo lekker ga op hele dagen aan staan en die tijd voor mezelf hard nodig heb om op adem te komen en ook met andere dingen bezig te zijn dan alleen werk, het huishouden, de verbouwing of andere verplichtingen.

Meestal betekenen ‘creatieve projecten’ in mijn geval vooral kook- en bakexperimenten. Dit keer bakte ik een mueslibrood met gedroogd fruit, rozijnen en veel zaden en pitten. Het was superlekker en goed vullend. Stiekem bakte ik het weekend daarna al hetzelfde brood nog eens, omdat ik niet zonder kon.

S5

Na die baksessie op zaterdagochtend was het tijd voor verbouwverplichtingen. Maar wel een leuke “verplichting” in dit geval: we reisden af naar de woonboulevard in Zaandam omdat we een heleboel keuzes te maken hadden. Zo moesten we nog laminaat voor op zolder, wc-tegels, diverse meubels en een behangsoort voor het washok uitzoeken. Daarnaast wilden we sommige meubels op internet bestellen (want: dikke korting!), maar vonden we het wel fijn om die eerst voor de vorm nog eens in het echt te bekijken. Nóg een goede reden om in de auto te springen naar de woonwinkels. Ik houd van dit soort interieurkeuzetripjes, dus ik had er goede zin in.

S8

Het belangrijkste doel was de zoektocht naar wc-tegels volbrengen. In eerste instantie hadden we als plan om – zoals veel mensen volgens mij – op de muur achter het toilet gekleurde baksteenvormige tegels in visgraatvorm te leggen. Mijn idee voor roze wc-tegels vond Bart niet helemaal het einde (snap ik!), maar ik vond veel andere tegels of niet mijn ding of te standaard of te donker of juist te licht voor ons toilet. Yup, ik ben echt een kieskeurigere met dit soort dingen (sorry, schat!). We besloten om in principe voor de lichtblauwe tegel achter de knalgele tegel te gaan als we niet iets nog mooiers zouden vinden. En toen…

S10

Nou ja, toen liep ik tegen iets aan waarvan ik pas wist dat ik dát zocht toen ik het voor het eerst zag. Het gaat om deze blauwe tegel met bloemetjesmotief. Het zijn grote matte tegels, die alles bij elkaar een soort behangmotief vormen (zie de foto erboven). Ik geloof dat ik twee minuten met grote, glunderende ogen naar de tegel heb gestaard. Wat is-ie mooi! Wat uniek! Wat stijlvol! Wat gaaf!

Je begrijpt: daarna kon niets meer aan deze ene tegel tippen. Bart was ook wel enthousiast, maar gaf eerlijk aan er nog een paar nachtjes over te willen slapen. Snap ik helemaal: je zult maar een vriendin hebben die dit bloemetjespatroon helemaal ziet zitten op het toilet 😉 Maar na een paar dagen gaf hij groen licht. Dus bloemetjestegels it is. Overigens houden we de rest van het toilet wel neutraal. Dat was dan weer de compromis die ik met veel liefde deed. Want wauw, ik ben hier nu al zo blij mee!

S9

Verder bekeken we behangsoorten bij Kwantum, Karwei en GAMMA. We willen het washok en misschien ook een deel van de zolder gaan behangen. Dit behang van Kwantum (dat ook nog eens superbetaalbaar is!) is tot nu toe één van de grootste behangkanshebbers. Overigens was ik ook erg gecharmeerd van de motiefjes met vogels en botanische prints. Er zijn gewoon zó veel mooie behangsoorten dat het haast jammer is dat de gemiddelde persoon (wij niet tenminste) niet oneindig veel muren heeft om te behangen.

S12

Hoe het bij ons meestal gaat bij meubelwinkelbezoekjes is dat we met veel ideeën en telefoonfoto’s terugkomen, maar hooguit een paar totaal niet noodzakelijke accessoires mee naar huis nemen. Zo ook dit keer! We kwamen bij Loods5 een paar badkameraccessoires tegen die veel te leuk waren om niet te kopen. Onze badkamer is toevallig de enige kamer waar we zo goed als niets aan hoeven te doen. We misten alleen nog sfeer met het vele beige en zwart.

Toen we deze terra cotta badmat en de roze prullenbak tegenkwamen, was dat dus een schot in de roos. Ik vind het bizar hoeveel sfeer het al geeft als je een warme badmat neerlegt! Overigens ligt de mat inmiddels opgerold in de hoek omdat we de hele badkamer voor het bouwvuil gaan bekleden met afdekzeil. Maar zodra die weg is, komt de gezellige badmat snel terug.

S11

We namen nog iets mee: een toiletborstel en opbergpotje met deze terrazzo-print. Bart en ik zijn het niet altijd in één keer eens over interieurkeuzes. Maar grappig genoeg riepen we bij dit potje tegelijkertijd “Die is leuk!”. Dus hop, mee naar huis! Die twee dingen hadden we toevallig nog nodig en geven de badkamer ook weer wat meer sfeer. Grappig hoe je soms een kamer al een mini make-over kan geven door alleen voor een paar tientjes een paar nieuwe accessoires te kopen!

S14

Op zondagochtend besloot ik mezelf een kleine pauze te geven van de verbouw- en verbouwregeldingen. Dat weekend waren de IJ-hallen geopend voor een tweedehands markt en ik besloot daar na maanden weer eens heen te gaan. Gewoon in mijn eentje! Shopdates in je eentje zijn echt zwaar onderschat, vind ik. Ik vind winkelen juist heerlijk om in mijn eentje te doen. Het was niet alleen een fijne besteding van de zondagochtend, maar leverde me ook een tas vol leuke kledingaankopen op. Bekijk mijn blogartikel met mijn aanwinsten maar.

S15

Verder deden we zondag wat klusdingen, hakten we kleurknopen door en wandelden we weer een stukje door onze nieuwe buurt. Ik heb het volgens mij al 103 keer gezegd, maar ik ben zo gelukkig met de plek waar we wonen. Ik ben niet in Amstelveen geboren of opgegroeid, maar heb wel op allerlei manieren in mijn jeugd een band met deze stad opgebouwd. Het is bijzonder dat het voelt alsof alle puzzelstukjes op hun plek vallen nu we er binnenkort echt gaan wonen. Dat we ook nog meerdere parken op maar één minuut lopen van het huis hebben, maakt deze plek nog zoveel mooier.

S13

Eerlijk is eerlijk: na een weekend verhuis- en verbouwdingen regelen vind ik het ook héérlijk om op maandag weer te doen wat ik maar al te graag doe: schrijven voor werk en voor mijn blog. Ben ik ook beter in dan in klussen, trouwens 😉 Technische handigheid is niet volledig waar mijn talent ligt, zeg maar. Dan is een maandagochtend opstarten met werk én met mijn lieve Pip op schoot daarna extra leuk.

S16

Die week stond vooral in het teken van werken, werken, werken en tussendoor nog wat verbouwdingen regelen. Ik ben de laatste tijd wat dingen op werkvlak gaan veranderen (of nou, ik ben nog bezig ze te veranderen) nu ik met een businesscoach bezig ben.

Zo ben ik – iets wat ik mega-spannend vind – meer ‘nee’ gaan zeggen tegen dan ik al deed (wat volgens hem nog helemaal niet zo veel was eigenlijk, oepsie!). Maar ook ben ik gaan inzien dat een ‘nee’ nog meer geweldig leuke ja’s kan opleveren. Zo ben ik door het traject nog meer gaan beseffen hoe blij ik word van veel langdurige opdrachten van toffe opdrachtgevers voor wie ik al maanden, soms zelfs jaren mag werken. Dat zijn absoluut de opdrachten die mijn werk als tekstschrijver zo leuk maken, ook omdat het soms haast als “collega’s” voelt wanneer je al heel lang met iemand samenwerkt. Gewoon even een besefmoment vol van dankbaarheid!

S18

Eén van die toffe opdrachtgevers is 365 Dagen Succesvol. Afgelopen donderdag woonde ik één van hun live-evenementen van het programma Miracle Roadmap bij, om input te verzamelen voor blogs én uiteraard om gewoon te proeven van de sfeer en er zelf ook nog een hoop van op te steken. Ik pende 10 pagina’s vol met aantekeningen, deed mee met de mooie oefeningen en vond het een prachtige ervaring om erbij te zijn.

Toen ik aan het eind van de dag weer naar huis ging, was Bart zo lief om me op te pikken op Schiphol. Dat scheelde me een overstap en een hoop reistijd én het betekende dat ik vanaf de bijrijdersstoel van deze mooie zonsondergang kon genieten na een mooie, maar ook enerverende dag. Blij om samen het weekend te starten!

S20

Ik hoop dat je de verbouwspam nog niet zat bent, want ook dit weekend stond in het teken van niets anders dan klussen. We hebben een strakke planning voor oktober, omdat op 30 oktober de vloeren boven worden gelegd en we dan alles geschilderd willen hebben op de bovenverdieping. Dus we hadden geen tijd te verliezen en stonden voor de zoveelste keer in een paar weken tijd bij GAMMA.

Het viel me bij mijn vorige verhuizing al op hoe grappig het is dat je je hele leven nooit bij GAMMA komt en tijdens een verbouwing of verhuizing opeens soms drie keer per dag bij die winkel naar binnen loopt om er flink wat spaargeld uit te geven aan allerlei gereedschap, verfpotten en andere plotseling noodzakelijke tools.

S19

Voordat we konden verven, moest er een boel minder voldoeninggevend werk gedaan worden. We hebben met de muren boven nogal wat tegenvallers gehad. Zo kwam bij het verwijderen van de plinten de halve muur mee (lees: die stukken moesten opnieuw gestuct worden), bleek de stukadoor niet de netste te zijn en heeft Bart dat allemaal met de hand geplamuurd en bleek vervolgens dat op sommige muren over behang heen gestukt is waardoor er van alles loskwam… Dus dat alles kostte iets meer tijd dan gehoopt. Maar zaterdag was het dan zover: na al het plamuren, schuren en zuigen konden we alle muren voorstrijken. De eerste stap richting Project Verven was gezet.

IMG 20231007 195901860

Die avond hees ik mezelf in een niet-klusoutfit. Er stond namelijk een theateruitje met mijn vader op de planning. We gingen samen naar de voorstelling Filosofietsen van Wim Daniëls: een humoristische voorstelling over de geschiedenis van de fiets. Mijn vader is een ontzettende fietsliefhebber en ik vind Wim Daniëls zelf heel leuk omdat ik – net als hij – een taalkunde-achtergrond heb. De voorstelling was echt heel leuk. Ik heb veel geleerd over de fiets, maar heb vooral een hoop gelachen.

S25

Kleuren kiezen per kamer vind ik één van de leukste maar ook één van de moeilijkste dingen om te doen. Ik heb veel te veel geld uitgegeven aan kleurtesters de afgelopen weken, omdat we voor sommige muren dé kleur maar niet konden vinden. Ik had mezelf zaterdag als deadline gegeven voor de kleurkeuze voor mijn werkkamer. Nadat ik eerst allerlei oranje en terra cotta-tinten had geprobeerd, besloot ik toch voor mijn oude vertrouwde favoriete kleur te gaan: roze. Het zal eens niet! Maar het werd wel een warm roze tint, een beetje de oranje-achtige kant op.

Daarnaast had ik een spannend plan (vond ik zelf). Van Marije van Studio Yellow Block leerde ik dat veel mensen (ik ook!) meestal kiezen voor één gekleurde muur en verder witte muren, maar dat het ook juist heel mooi kan zijn om meerdere muren een kleurtje te geven. Dan blendt het mooi over in elkaar. Hoewel ik dat een tikkie spannend vond, besloot ik me er toch aan te wagen. Dus kregen alle muren in mijn werkkamer een kleurtje. Twee muren werden Peach Pudding van Histor (de crèmetint) en twee kregen de prachtige kleur Sombrero Tan van Histor (de warm roze tint).

S27

Het resultaat is zó mooi geworden. De foto laat de kleuren niet zo mooi zien als ze in het echt zijn. In het echt straalt de kamer zoveel warmte uit, juist doordat alle muren zo’n tint hebben gekregen. Het is nog mooier dan ik me had voorgesteld en ik ben erg in mijn nopjes met deze subtiel roze cocon als toekomstige werkkamer in wording. Ik ga waarschijnlijk ook nog het plafond een crèmekleur geven, zodat dat ook mooi past bij de muren.

S30

Hier zie je de warm roze tint nog iets beter. Het is echt zo’n kleur die ik met liefde in elke kamer in huis zou smeren. Maar ja, dat wordt ook weer zo eentonig 😉

Bij het verven kregen we trouwens mega-veel hulp van Barts vader, zus en broertje. We hebben in één middag samen maar liefst 9 muren een eerste keer geverfd. Het is zo bijzonder om te zien hoeveel meer huis je huis daar meteen van wordt. Sowieso vind ik verven altijd het leukste onderdeel van klussen. Ik ben technisch niet de handigste en heb ook niet de beste spierballen voor het zware sjouwwerk. Maar voor verven kun je altijd bij mij aankloppen. Ik vind het vooral heel leuk om me op de kleine hoekjes te storten met een mini-roller of kwast en die dan zo precies mogelijk af te werken.

S29

Barts zus en broertje namen onder andere Barts nieuwe werkkamer onder handen. Die kreeg de kleuren ‘Linde’ van GAMMA-huismerk (de groene tint) en ‘Sandy Beach’ van Flexa (de beige tint). Hier zie je de eerste (toen nog natte) laag verf. Bart is er helemaal blij mee en ik vind het ook heel tof geworden. Het is zo leuk om te zien hoe we allebei een werkkamer hebben met tinten die helemaal bij elk van ons passen.

Deze week gaan we de muren nog een tweede keer oververven en alle plafonds en deuren moeten nog gedaan worden. Maar daarna is de eerste verdieping helemaal klaar voor de nieuwe vloer. Ik kan niet wachten!

S28

Naast dat we bergen werk verzet hebben, was het ook gewoon gezellig om dit met elkaar te doen. We sloten af met afhaaleten, leuke gesprekken en ook met een enigszins lege batterij. Mijn bui na die dag had wel wat weg van die van Toedels (de hond van Barts vader): “Mij even niet bellen, hoor!”. Moe maar voldaan sloten we het weekend af. Het huis verandert langzaamaan van kale bouwput in een echt fijn huis waarvoor we zelf elke keuze hebben gemaakt. Ik ben blij. Blij met wat we gedaan hebben. Blij met het huis. Maar stiekem ook blij om morgen weer aan het schrijfwerk (in plaats van aan het klussen) te mogen 😉

Wat was jouw hoogtepunt van het weekend?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 9 oktober 2023 op 8:13 am - Beantwoord

  Wauw, je werkkamer vind ik echt prachtig! Ik vind het altijd zo tof om te zien hoe jij met kleur sfeer kunt creëren. En waar ik bang ben dat kleur gelijk ‘donker in huis’ betekent, laat jij zien dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.
  Leuk om even tussen het klussen door een uitje met je vader te doen.
  Dat je direct viel voor die blauwe tegels met bloemmotief snap ik wel. Gelukkig was Barts oordeel uiteindelijk ook positief;).

 2. chucky1012 9 oktober 2023 op 9:26 am - Beantwoord

  Prachtig vindt ik vooral de kleuren die je had uitgezocht voor de werkkamer.
  Zo een mooi resultaat.
  Het behang is pretty maar ook de kleur van de tegel.
  Ben zo benieuwd als alles af is…….

 3. Daenelia 9 oktober 2023 op 1:09 pm - Beantwoord

  Op een flinke loopafstand van ons huis is ook een ‘wilde plek’ in Amstelveen: Elsenhove. Dat was mijn hoogtepuntje dit weekend. Een fijne herfstwandeling, in de warmte, met de hond en mijn gozer. Heerlijk. Hond ook blij, hij had een nieuw vriendje gevonden.

 4. Simone 9 oktober 2023 op 5:20 pm - Beantwoord

  Super leuk om je verhuis- en verbouwontwikkelingen te zien! En die kleur op je werkkamer, loooove it!

 5. Nynke 9 oktober 2023 op 5:46 pm - Beantwoord

  Wij hebben een paar weken terug het koopcontract voor ons nieuwe huis getekend. Ik doe dus veel inspiratie op uit je inkiekje! Met name het concept om meerdere muren in een kleur te verven vind ik erg goed. Ik hou van kleur! Succes met jullie verbouwing en aanstaande verhuizing!

 6. Ria 9 oktober 2023 op 7:11 pm - Beantwoord

  Wat wordt het allemaal mooi en wat leuk, dat je dit alles met ons wilt delen, het ziet er nu allemaal al supermooi uit en die voorstelling metWim Daniels leek me ook heel gaaf.

 7. Trudy 12 oktober 2023 op 12:07 pm - Beantwoord

  Zo leuk om te lezen en alle vorderingen te zien! Waarschijnlijk komt dat ook omdat ik best wel dezelfde smaak heb. De kleuren van jouw werkkamer komen heel erg overeen met de kleuren die ik ooit op mijn kleine studentenkamer had. De deur en vensterbank had ik de donkere kleur en de muren de lichte kleur. Dat was zo’n fijne warme kamer! Ik snap je keuze dus helemaal! En ik vond dit een geniale zin: ‘Nou ja, toen liep ik tegen iets aan waarvan ik pas wist dat ik dát zocht toen ik het voor het eerst zag’. Geweldig! Wat een eyecatcher zal dat zijn in de wc en ook extra leuk, omdat het echt uniek is.
  Wat wordt jullie huis mooi! Kunnen jullie niet samen als het af is in een video een rondleiding geven? Lijkt me heel erg leuk om jullie op bewegend beeld samen trots door jullie stulpje te zien lopen en de interactie tussen jullie te zien!

 8. Maaike 14 oktober 2023 op 10:00 pm - Beantwoord

  Wow, wat een gave tegeltjes! Heel tof. En die roze waterkoker is zo gaaf!! <3

Recente blogs

29 leuke dingen om te doen met je oma

8 december 2017|Lifestyle|

"Oma's aan de top! Het feesten kan niet op", zong K3 ooit. Ze hadden gelijk. De band met een oma kan heel bijzonder zijn. Oma’s zijn er voor een arm om je heen, voor een lachbui en voor inspirerende verhalen. Ik realiseer me maar al te goed hoe blij ik mag zijn dat ik nog steeds twee lieve oma’s heb. Juist daarom zou ik vaker een op een willen afspreken met mijn oma's. Omdat nú het moment is om mooie herinneringen met hen te maken. Maar wat zijn nu leuke dingen om te doen met je oma? Ik geef je graag inspiratie met deze 25 leuke dingen om te doen met je oma. En er zit, als het goed is, voor elke oma iets wils tussen.

Vegan zoete-aardappel-curry met kikkererwten & pinda’s

20 maart 2024|Recepten|

Een lekkere curry is nooit verkeerd op een frisse dag, toch? Stiekem ben ik zelfs zo verzot op curry's dat ik ze gerust ook op snikhete zomerdagen nog eet. Maar hét curryseizoen is nu en daar maak ik dankbaar gebruik van door lekker vaak een stomende en heerlijk geurende curry te serveren. Deze vegan zoete-aardappel-curry bijvoorbeeld! Hij zit tjokvol groenten, is heerlijk smeuïg, barst van de eiwitten én is lekker simpel te maken. Oh ja, en er zit een vleugje pindakaas in. Need I say more? Lees hoe je de curry zelf maakt in maar 30 minuten.

13 dingen waar ik dankbaar voor ben na mijn herstel van een eetstoornis

7 juni 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Uiteraard denk ik niet met heel veel plezier terug aan de periode waarin mijn leven bestond uit drie uur rondjes fietsen op een lege maag en elke dag vechten tegen een stemmetje dat niets anders riep dan “Jij mag niet eten!”. Tot zo’n vijf/zes jaar geleden streed ik dagelijks tegen een eetstoornis. Tegenwoordig probeer ik zoveel mogelijk mijn “message out of the mess” te maken (de meest verschrikkelijke Nederlands/Engelse zin ooit, maar hij dekt wel de lading). Door alles wat ik heb meegemaakt, ben ik bijvoorbeeld vandaag de dag nog veel dankbaarder voor kleine dingen waar niet iedereen zomaar bij stilstaat. Het niet afwegen van mijn muesli. Etiketten niet meer hoeven checken. Dat soort dingen. Vond ik een mooie reden om een dankbaarheidslijstje te maken!