Al tijden speelde ik met het idee om weekdagboekjes te maken. Maar aangezien ik mijn week grotendeels achter mijn laptop doorbreng en op sommige dagen de supermarkt het spannendste uitje van de dag is, leek een fotodagboek me wat ver gaan. Ik kan wel elke maandag vertellen dat ik weer bij pilates was en elke woensdag een laptopselfie delen, maar bijster interessant is dat vast niet. Daarom bedacht ik laatst iets nieuws toen ik weer eens dolenthousiast mijn nieuwe telefooncamera aan het testen was. Vanaf nu geef ik je graag zo nu en dan een ramdom ‘Inkiekje’ in mijn leven’ aan de hand van telefoonfoto’s. Kiek je mee?

Oké, even een kleine disclaimer vooraf: mijn telefoonfoto’s zijn dus geen uitgebalanceerde weergave van mijn leven. Bereid je voor op een lading Pippaspam, foto’s van eten en nogal random kiekjes – geen perfecte plaatjes. Dat zijn namelijk precies de dingen die ik graag tussendoor vastleg.

Pippa-spam dus. Ook Pippa zelf was er na een tijdje wel klaar mee, zoals je ziet. Foetsie!

Gisteren vierden mijn vriend en ik ons halfjaarjubileum. Op het menu stond een recept van de Libelle-website, dat bij ons allebei uitstekend in de smaak viel. Het is pompoenlasagne met ricotta, mozzarella en spinazie. Echt heerlijk! En het is ook nog eens heel makkelijk klaar te maken en ideaal als je glutenvrij eet. In dit recept zijn de lasagnebladen namelijk vervangen door schijven pompoen. Smaakt goed, kan ik je vertellen!

Alle credits voor het recept gaan naar Libelle.

We aten dit maaltje overigens tussen de rozen en waxinelichtjes. Op z’n tijd houd ik wel van romantische clichés.

Eerder deze week at ik wat minder fotogenieks: dit AVG-tje met een flinke berg groenten (en wat aardappels verstopt onder die groenten) en een vega-burger. Ben ik de enige die regelmatig foto’s van (doodgewoon) avondeten maakt? Ik doe er verder weinig mee, maar om een of andere reden haal ik er voldoening uit als ik mijn eten op de foto heb gezet. Het lot van alleen wonen en voor jezelf koken is namelijk dat je je eerst een tijdje uitslooft in de keuken om vervolgens razendsnel je eten op te hebben en van niemand te horen te krijgen dat het goed smaakt. Als ik er een foto van maak, heb ik het idee dat mijn maaltje me nog iets langer bijblijft.

Ook al klinkt dit nu vast zieliger dan bedoeld…

Toen ik vorige week een doosje met enorme aardbeien in de supermarkt moest liggen, kon ik daar natuurlijk niet zomaar voorbijlopen. Hup, in het mandje daarmee! Op een hoopje kwark in een roze bakje smaakten ze nog lekkerder.

Let’s keep it real! Het grootste deel van mijn week ziet er dus zo uit. Achter mijn toetsenbord werkend aan teksten met de kat op schoot. Ik heb absoluut niets te klagen. Ik geniet van mijn werk en van mijn leuke pluizige gezelschap. Overigens is het een zeldzaamheid dat Pippa hier netjes op mijn schoot ligt. Meestal staat ze met haar kop boven de tafel en zit ik onhandig om haar kop heen te typen terwijl zij nauwlettend in de gaten houdt op welke toetsen mijn vingers eindigen. Teamwork!

Om vervolgens op deze manier om een beetje extra aandacht te vragen. Ja hoor, komt voor elkaar!

Onlangs was ik voor mijn werk een paar uurtjes in Groningen op een druilerige donderdag. Toch kon ik het niet laten dit roze straatje in te lopen om een foto te maken. Later ontdekte ik overigens dat deze “pittoreske” huisjes die ik zo enthousiast stond te fotograferen eigenlijk de rosse buurt van Groningen zijn. Oeps! Zo kwam de onwetende toerist in mij weer eens naar boven.

Weer een foto op mijn uitzicht vanaf mijn thuiswerkplek (a.k.a. de eettafel): mijn favoriete theemok. Ja, ik drink in februari nog steeds thee uit een kerstmok. Dat deed ik stiekem in juli vorig jaar ook al. Ik ga hem vast nog eens vervangen door een andere Blond-mok. Of nou ja, het is inmiddels nog maar een dag of 300 tot Kerstmis natuurlijk.

Deze foto was meer bedoeld als een shout out naar de Wegenwacht. Het weekendje weg naar Venlo met mijn vriend begon namelijk met een bezoekje van de Wegenwacht. Een tijdje geleden liet de accu van mijn autootje het afweten en moest ik die laten vervangen. Helaas werkte bij die garage blijkbaar niet zo’n handige monteur, waardoor de accu niet goed gemonteerd was en mijn auto het 3 maanden later voor de deur van mijn vriend opeens begaf. Je raadt het al: wij stonden net klaar om aan ons Valentijnsweekend te beginnen. Gelukkig hielp een aardige monteur ons weer op weg en heeft hij het prutswerk opgelost. Het mooie is dat het ons weekend totaal niet heeft verpest.

Eerder kon ik weleens flink van dit soort dingen balen. Nu was ik eigenlijk vooral heel blij dat dit voor de deur van mijn vriend gebeurde (= lekker binnen in huis wachten op de Wegenwacht) en niet bij een tankstation langs de weg. En ik voelde me ook een echte mazzelkont dat we zo snel goed en kosteloos geholpen werden.

e-chopper tour venlo

Met de gemaakte auto crosten we door naar Venlo, waar we onder andere op een e-chopper rondreden. Ik voelde me net een bikerchick op dit toffe ding. Ook al vond ik het eerste half uur racen stiekem nogal spannend.

Ook spannend was het proeven van deze vegan hamburgers van Lidl. Zoals dat wel vaker gaat als ik nieuwe vleesvervangers tegenkom in het koelvak, kon ik ze onmogelijk laten liggen. De burgers zijn een variant op de ‘Beyond Meat’-burgers, maar dan een stuk goedkoper (€ 3,25 per twee, geloof ik!). Ik vond ze echt ge-wel-dig smaken. Ook mijn broertje, die nog regelmatig vlees eet, vond ze heel geslaagd. Dus ik zou zeggen: gaat dat proeven als je net als ik wel van een vega-experimentje houdt.

Waar maakte jij jouw laatste telefoonsnapshot van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 26 februari 2020 op 6:42 am - Beantwoord

  Heerlijk zo’n inkijkje met gezellige foto’s. Ik ben nu ook nieuwsgierig geworden naar de burgers. Mijn laatste snapshot was van de woonkamer die net gestuukt is.

 2. Anouk 26 februari 2020 op 6:59 am - Beantwoord

  Leuk om te zien! Die beyond meat burger vond ik nog steeds erg duur, maar wie weet komt hij eens in de aanbieding

  • Romy 1 maart 2020 op 12:19 am - Beantwoord

   Het is inderdaad niet de voordeligste vleesvervanger, maar héél lekker is hij wel. Ik hoop ook dat hij nog eens voor een iets fijner prijsje te koop is.

 3. Marije 26 februari 2020 op 7:42 am - Beantwoord

  Mijn werk weken zien er precies hetzelfde uit met thuis werken. Heb er nu een oppashondje bij om toch buiten te komen op bepaalde dagen.

  Leuk gedaan zo met de inkijkjes.

  • Romy 1 maart 2020 op 10:47 am - Beantwoord

   Ah wat heerlijk dat je een oppashondje hebt! Z’n beestje kan zo veel gezelligheid bieden, zeker als je veel alleen thuis bent 🙂

 4. Naomi 26 februari 2020 op 7:48 am - Beantwoord

  Leuk, zo’n kijkje in je dagelijks leven. En ja, ik herken het wel, eten op de foto zetten. Ik vrees dat ik het ook regelmatig doe;). Sowieso als ik een keer iets ‘nieuws’ heb gemaakt.

 5. bychristiana 26 februari 2020 op 7:54 am - Beantwoord

  Om maar meteen antwoord te geven op je vraag; mijn laatste foto was van Sketch die slaapt. Daarvoor van Sketch die gaapt. Daar weer voor van Sketch die op schoot ligt. En voor die foto maakte ik een foto van Sketch die vanaf mijn schoot op het bureau springt….Afijn, you get the point;-) Ik vind dit soort artikelen juist altijd leuk om te lezen, ik vind het dus altijd juist heel interessant om te zien hoe andere mensen hun dagen vullen, en dan vooral collega-bloggers;-)

  • Romy 1 maart 2020 op 10:50 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk toch! Het is haast onmogelijk om je huisdier níet op de foto te zetten.
   Ik vind dit soort fotoverslagjes trouwens ook altijd heel leuk om bij anderen te lezen. Zeker als er een huisdier bij om de hoek komt kijken 😉

 6. Audrey 26 februari 2020 op 8:45 am - Beantwoord

  Ooeee, die burger ga ik sowieso zoeken als ik weer bij de Lidl ben! Leuke rubriek, dit. Ik heb net als jij ook dat een echt fotodagboek maken bij mij niet opschiet, haha.

  • Romy 1 maart 2020 op 10:51 am - Beantwoord

   Yes, zeker doen! Deze burgers zijn zó lekker. Mijn broertje is best kritisch op vleesvervangers en zelfs hij vond hem heel geslaagd.

 7. Simone 26 februari 2020 op 9:10 am - Beantwoord

  Heel leuk idee dit! Ik vind van die random foto’s vaak heel leuk om te zien. Ik ben super benieuwd naar die burger van de Lidl, zeker omdat ze normaal zo duur zijn.

 8. sandra 26 februari 2020 op 9:27 am - Beantwoord

  Wat is pippa toch knap!!

  • Romy 1 maart 2020 op 10:52 am - Beantwoord

   Ja, wat een knapperd hè?! Ik kan haar soms stiekem ook wel minutenlang bewonderen.

 9. Jessica J. 26 februari 2020 op 9:43 am - Beantwoord

  Pippa’s buikjeee!! Niet normaal, zo fluffy!
  Ik ben even gaan spieken: mijn laatste telefoonfoto was er uiteraard eentje van de kat, haha.

  • Romy 1 maart 2020 op 10:52 am - Beantwoord

   Ja, zo lief en fluffy hè?! Ik kan ook niet anders dan totaal vertederd naar haar kijken als ze haar buikje weer eens laat zien.

 10. Giovanna Jansen 26 februari 2020 op 10:01 am - Beantwoord

  Heel leuk! Het de hele week achter je computer/laptop zitten werken en dan de supermarkt als spannendste uitje van de dag, haha zo herkenbaar. Ik ga het voor mijzelf even variëren, door zo meteen even naar de Ako te gaan. 😉
  Ik neem overigens ook regelmatig foto’s van mijn eten. Weet je waar je die dan weer reuze handig voor kan gebruiken? Inspiratie voor als je even niet weet wat te gaan koken deze week! Dus helemaal niet zielig, maar reuze handig! 🙂

  • Romy 1 maart 2020 op 10:54 am - Beantwoord

   Goed idee! Op die manier is een foto van je eten eigenlijk zo’n slecht idee nog niet. Ik vind het zelf soms ook wel leuk om terug te zien wat ik zoal voor maaltjes heb gemaakt, zeker als ik eens wat anders dan anders heb gekokkereld.

 11. Meaghan 26 februari 2020 op 10:05 am - Beantwoord

  Leuk zo’n inkijkje! Ik vind mijn dagen ook vaak te eentonig voor een fotodagboekje, daarom maak ik dit soort artikelen ook alleen in weken dat ik veel leuke dingen heb gepland die niet veel te maken hebben met studie, sporten, lezen, series kijken en andere alledaagse dingen. Oeh die burgers heb ik wel eens zien liggen bij Lidl, top dat ze zo in de smaak vielen! En alle Pippafoto’s zijn natuurlijk ook super schattig! <3

  • Romy 1 maart 2020 op 10:55 am - Beantwoord

   Ook een leuk idee om dit soort fotodagboekjes juist te maken in bijzondere weken! Misschien ga ik dat tijdens een vakantie eens doen 🙂 Maar voor nu vind ik dit soort inkijkjes die geen minuut-tot-minuut-verslag zijn ook wel leuk om te maken. Dan valt het niet zo op als ik op doordeweekse dagen niet heel veel spectaculairs heb meegemaakt, haha.

 12. johanna 26 februari 2020 op 10:36 am - Beantwoord

  Ook ik drink mijn thee nog uit een kerstbeker omdat die zo mooi zijn. Heb ook nog een paasbeker. En het goede, na kerst of pasen zijn ze maar half zo duur.

  Onze poes is ook zo’n pluis, alleen een ander design, cypers. (?) . Maar ook een (middeneuropese) boskatmix.

  Succes

  • Romy 1 maart 2020 op 10:58 am - Beantwoord

   Wat leuk! Ik ben, zeker sinds ik Pippa heb, gek op pluizige katten. Al is het maar omdat je ze zo heerlijk kunt kroelen.

 13. Anna 26 februari 2020 op 10:43 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Ik kan echt genieten van dit soort artikelen :D. Ik moest wel lachen om de foto die je in Groningen had gemaakt, hahaha! Ik herkende de straat ook niet meteen en nu weet ik dus waarom… :p Die straat probeer ik altijd te mijden :p

  • Romy 1 maart 2020 op 10:59 am - Beantwoord

   Haha, ik vroeg me eerst nog af hoe het kwam dat ik bijna nooit foto’s voor deze roze huisjes zie van Groningse influencers. Dat werd me dus snel duidelijk 😉

 14. Iris 26 februari 2020 op 11:15 am - Beantwoord

  Leuk overzichtje van je week! Ik vind dit altijd heel leuk om te zien. Ik zou het zelf eigenlijk ook weer op moeten pakken…

 15. Janne 26 februari 2020 op 11:22 am - Beantwoord

  Ik ben altijd voor artikelen met Pippa-foto’s, dus ik werd al helemaal blij toen ik de intro van dit artikel las!

  Ik heb een tijd gehad dat ik ook vaak foto’s maakte van mijn eten, ook al zag dat er net zo on-spectaculair uit als het jouwe. Inmiddels doe ik dat niet meer, want ik wil gewoon meteen aanvallen. 😉

  Mijn laatste telefoonfoto was gisteren, om aan mijn vriend te laten zien dat mijn borduurwerk bijna af is. Ik ben bezig met een pakketje met twee uiltjes op een tak, en ik moet alleen de achtergrond nog. Nu is de achtergrond lichtblauw met witte stipjes, waardoor je amper ziet wat je aan het doen bent met borduren op een witte lap stof, dus ik zal heel blij zijn als ik klaar ben. Ik denk dat ik nog een uurtje nodig heb om het blauw af te maken, en misschien de rest van een avond voor het wit, terwijl ik nu toch al wel 10 avonden of zo alleen maar met lichtblauw heb zitten prutsen. Bijna-bijna-bijna af!

  • Romy 1 maart 2020 op 11:01 am - Beantwoord

   Wat een fijne bezigheid, zo’n borduurwerk! Maar ik kan me wel voorstellen dat je er na een tijdje alleen maar blauw en wit wel een beetje klaar mee bent 😉 Hopelijk ben je inmiddels klaar met de achtergrond en kun je het borduurwerk daarna een mooi plekje in huis geven.

 16. Irene 26 februari 2020 op 11:40 am - Beantwoord

  Haha ik maak ook vaak foto’s van mijn saaie avondeten, ook geen idee waarom :p Leuk trouwens, dit soort blogjes. Ik lees dat altijd graag!

 17. Evelyne 26 februari 2020 op 2:09 pm - Beantwoord

  Ik ben er nu een jaar mee bezig om telefoonfoto’s op mijn blog te zetten, maar een groot succes is het bij mij niet. Ach, ik zie wel. Ik kijk in ieder geval wel uit aar de jouwe 😉

  • Romy 1 maart 2020 op 11:02 am - Beantwoord

   Het belangrijkste is dat je die fotoblogjes zelf leuk vindt om te maken, toch?! Ik vind dat soort blogjes ook juist altijd leuk om te lezen bij anderen.

 18. Linda 26 februari 2020 op 3:48 pm - Beantwoord

  Wat is het toch heerlijk werken met zo’n harige pluizenbol op schoot. Zo gezellig! En wat ziet Groningen er toch prachtig uit. Het wordt echt eens tijd dat ik een ritje naar het noorden in ga plannen, ben er namelijk nog nooit geweest.

  • Romy 1 maart 2020 op 11:04 am - Beantwoord

   Ja, Groningen is echt wel een leuke stad! Ik weet zeker dat jij daar de prachtigste foto’s zou weten te maken.

 19. Olga // Daar Was Eens 26 februari 2020 op 9:59 pm - Beantwoord

  Niks mis met die mokken hoor, ik drink nog steeds uit mijn sinterklaasmok!

 20. Rachel Kromdijk 27 februari 2020 op 3:09 pm - Beantwoord

  Wat heerlijk zeg ik wil ook zo graag een huisdier..liefst een hond omdat dat dan echt je maatje is die je met alles meeneemt.

  • Romy 1 maart 2020 op 11:22 am - Beantwoord

   Ah wat leuk dat je ook een huisdier zou willen! Zo’n beestje brengt zo veel gezelligheid in huis.

 21. Suzanne 27 februari 2020 op 6:45 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Gefeliciteerd met jullie jubileum!

 22. Nikita 2 maart 2020 op 12:01 pm - Beantwoord

  Die foto van Pippa op je vloerkleed. Die is echt geweldig. Zou mevrouw te weinig snoepjes krijgen van je haha :p Ik denk het overigens niet. Ik denk dat Pippa heel veel geluk heeft met haar lieve baasje.
  Ik vind zo’n simpel inkiekje wel leuk eigenlijk. Omdat veel bloggers (de laatste tijd steeds minder, of ik volg ze gewoon te weinig) vaak foto’s maken en verhalen vertellen over de grootste fuiven en de meest coole blogevenementen. En vervolgens gaan ze peperduur eten en dan shoppen. Ik heb absoluut niks tegen die levensstijl, ik sta voor het feit dat je vooral moet doen wat jou gelukkig maakt. Maar het zijn de kijkjes zoals de jouwe die realiseren waar het echt om draait in het leven. Niet om al die duren etentjes en spullen. Maar het simpele. Gewoon het leven zoals het is eigenlijk. Het leven draait niet om hard werken en daarna minstens even duur gaan eten of reizen naar de tofste hotspots. Het leven draait om genieten en dankbaar zijn voor wat je meemaakt. En daar is jouw blog echt de perfecte reminder voor. Een van mijn favoriete foto’s maakte ik ergens vorige week, ik had een foto gemaakt van mijn vogeltje, maar met het licht van de ondergaande zon erop. Beide zijn een uitdaging om scherp op te foto te krijgen. Ik ga hem binnenkort gebruiken voor een artikel

  • Romy 12 maart 2020 op 11:24 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je juist zo’n wat simpeler inkijkje met plezier bekijkt! Zelf vind ik ook juist simpele fotodagboekjes heel leuk, leuker dan de fotodagboekjes van mensen die wel elke week op een tropische vakantie lijken te zijn 😉
   Ik ben heel benieuwd naar jouw foto van Jacqueline trouwens. De foto klinkt alleen al prachtig.

   P.S. Ik ga morgen de tijd nemen om je mail uitgebreid te beantwoorden 🙂

 23. Talitha 15 maart 2020 op 4:58 pm - Beantwoord

  Random vraag, maar knabbelt jouw Pippa aan je planten? Je hebt er namelijk ook een hoop, en zelfs een Calathea zie ik nu, maar die heb ik al naar de slaapkamer moeten verhuizen omdat ze blijkbaar de favoriete snack van onze katten zijn. Ik word er echt helemaal gek van :’)

  • Romy 6 april 2020 op 11:54 pm - Beantwoord

   Haha, goede vraag! Pippa zit gelukkig niet aan de planten zelf. Wel vind ze de aarde in de plantenpotten iets te leuk. Zo nu en dan daagt ze me flink uit door met haar potje de aarde uit de potten te scheppen, maar gelukkig blijft dat bij één keer in de maand. Blijft een uitdaging, katten en planten 😉

Recente blogs