vleesvervangers

Inkiekje | Vuilnisvondst, verkiezingen & vega-gekte

 • 22 maart 2021
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De afgelopen twee weken fotografeerde ik vooral heel veel YES-momenten. Van die kleine positieve dingen die je vooral nog een tijdje wilt onthouden. Dat was onder andere een totaal onverwachtse vondst bij het vuilnis langs de weg en de enorme lading vega-burgers die ik voor een prikkie insloeg. En er gebeurde nog meer de afgelopen twee weken. Ik werd de eigenaar van een gloednieuwe fiets, werd getrakteerd op Barts creatieve uitspattingen en voerde een discussie over kwarkbakken. Kortom: genoeg “spannends” om een nieuw fotodagboek mee te vullen.

valess burgers

Ik geloof dat ik nog nooit zo enthousiast ben teruggekomen van het boodschappen doen als tijdens de Nationale Week zonder Vlees. Voor mij als vegetariër is het al 14 jaar wekelijks een Week zonder Vlees, maar van goede vega-aanbiedingen word ik altijd errug blij. Ik scoorde een hele stapel vleesvervangers met dikke korting. Vooral blij was ik met mijn Garden Gourmet-koopjes bij Albert Heijn. Normaal hoef ik nooit een bonnetje, maar dit keer wilde ik er alleen al een mee om mijn bonusbedrag (€ 8,- aan gratis vleesvervangers!) nog eens zwart-op-wit te kunnen zien.

Daarna was mijn koelkast aardig goed gevuld, vooral mijn vega-plank. Overigens allemaal netjes gesorteerd op houdbaarheidsdatum, zodat ik daadwerkelijk alles op krijg voordat het over datum is. Voedsel verspillen doe ik liever niet.

Afgelopen maandag ging ik in mijn eentje bij mijn oma langs op verjaardagsvisite. Ik nam deze vrolijke bos bloemen voor haar mee en vond het heerlijk om (vanaf afstand) met haar bij te kletsen. Overigens ook een lief verhaal om te vertellen: mijn oma krijgt elk jaar van mijn opa op haar verjaardag (ook meteen hun trouwdag) een bos rode rozen met net zo veel rozen als het aantal jaar dat ze getrouwd zijn. Dit jaar stond er een enorme vaas met 63 rozen in de woonkamer. Zelfs nu mijn opa aan het dementeren is, is hij die bos rozen nog nooit een jaar vergeten. Hoe lief!

Aan die bos rozen kon mijn bescheiden boeketje natuurlijk niet tippen, maar gelukkig was oma ook met mijn bloemen erg blij.

Daarnaast kon ik deze week onverwachts nog iemand heel blij maken. Bij de GFT-container in de straat viel mijn oog plotseling op dit houten vogelhuisje, dat iemand blijkbaar liever kwijt dan rijk was. Normaal zal ik niet snel tussen het vuilnis neuzen, maar ik wist zeker dat mijn moeder dit leuke vogelhuisje wel kon waarderen. En ja hoor, ze reageerde nogal enthousiast toen ik haar de foto later doorstuurde. Het huisje staat inmiddels niet meer bij het vuilnis, maar staat klaar in mijn berging om binnenkort een goed nieuw thuis in La Casa di Mama te krijgen.

Voor Pippa was er een minder leuke verrassing: de stofzuiger in huis op de vroege morgen. Nog altijd zijn Pip en de stofzuiger geen beste vriendjes. En dat is nog zacht uitgedrukt: Pip vlucht meestal weg totdat de stofzuiger volledig uit zicht is. Op deze foto zie je een heldhaftige Pip die de confrontatie met het oranje monster durfde aan te gaan. Nou ja, bijna dan. Ze bleef wachten totdat ik de stofzuiger zichtbaar had opgeborgen in de kast en durfde pas daarna weer een voet over de drempel van de kamer te zetten. Held, hoor!

Gelukkig was Pips week ook gevuld met fijne momenten. Ik schoot dit plaatje laatst toen Bart op de computer zat. Zucht, dat pootje! *smelt*

Verder was ik – net als veel andere Nederlanders – woensdag bij het stembureau te vinden. Al sinds mijn 18e stem ik elk jaar trouw, maar dit jaar vond ik het misschien wel belangrijker dan ooit. Ik heb me nog nooit zoveel verdiept in partijprogramma’s, kandidaten en idealen, en kon echt zeggen dat ik 100% achter mijn keuze stond.

Overigens was ik wel een beetje bedroefd dat ik mijn stempotlood niet mee naar huis mocht nemen, nadat ik op Instagram had gezien dat half Nederland een rood potlood als blijvend aandenken had. Ach, dan houd ik het maar bij deze foto als souvenir!

Dit weekend was goed gevuld met allerlei dingen die nog moesten gebeuren. Een van de fijnste dingen: mijn kapotte kast van Kwantum is eindelijk (na 1,5 maand) vervangen door een nieuw exemplaar. We moesten er wel zelf de oude kast (40 kilo) voor terugbrengen, die in de doos zien te proppen (past niet!), de nieuwe kast (van ook weer 40 kilo) in de auto krijgen, die vier trappen op tillen en vervolgens checken of die dan wel in orde is). Maar dan heb je ook wat: deze kast is wel 100% heel. Blij ei hier! We hadden na al het sjouwen de puf niet meer om de kast in elkaar te zetten, maar een foto van de kastdeuren kan ik je wel alvast laten zien. Wat een mooi ding hè?!

Missie 2 van het weekend was trouwens naar de fietsenwinkel gaan, omdat Bart en ik allebei een nieuwe fiets nodig hadden (en met “nodig” bedoel ik ook écht nodig, als in: hij had geen fiets, ik had een oud barrel dat zo veel herrie maakte dat je me al vanaf een afstandje kon horen aankomen). Alvast een tipje van de sluier: hij is blauw! Binnenkort, als ik hem echt mag ophalen, zal ik natuurlijk in geuren en kleuren meer over mijn nieuwste vervoersmiddel vertellen.

Verder kookte ik ook deze week weer lekkere ontbijtjes voor een heerlijke start van de dag. Omdat de havermelk uit mijn Too Good To Go-pakket op moest, at ik wat vaker dan anders gebakken havermout. Geen straf! Overigens lijkt het op de foto meer dan het is; de ovenschaal is maar met een mini-laagje gevuld. Lekker, dit soort ontbijtjes! En oprecht makkelijk om te maken. Overigens blijft mijn gebakken havermout met banaan wel echt favoriet.

Kwark met havermout en fruit is daarnaast ook favoriet. Waar ik wel benieuwd naar was: zijn er meer mensen die soms de kwarkbak als ontbijtkom gebruiken? Ik vind dat wel makkelijk als de bak toch bijna leeg is, maar Bart keek me wat vreemd aan toen ik met deze enorme bak (niet tot de nok toe gevuld uiteraard) voor hem zat. Ik vind het juist wel een slimme lifehack: scheelt weer een kom afwassen.

P.S. Mocht je nog op zoek zijn naar lekkere kwark, deze van Jumbo is echt ge-wel-dig. Sinds ik deze kwark heb ontdekt, eet ik geen enkel ander merk meer.

Gisteren was een dag van inkakmomenten. Ik mag meestal niet klagen wat betreft mijn energieniveau, maar na het gedoe met Kwantum-kasten, fietsen uitzoeken en tussendoor wat andere dingen doen was ik redelijk uitgeblust. Tijd voor een wandeling dus! Toen ik onderweg deze prachtige bloesems tegenkwam, bloeide ook ik weer helemaal op. Oh wat kan ik daar blij van worden! Mijn fototoestel maakte dan ook overuren.

De week eindigde met klussen bij Barts zus, die net een nieuwe woning heeft. Sinds mijn eigen klusavonturen voor mijn huis twee jaar geleden heb ik ontdekt dat ik schilderen niet bepaald vervelend vind om te doen. Daar kon ik dus goed bij helpen. Tussen het klussen door gaf Bart mijn klustrui een make-over met tape. Ik vond het zo leuk gelukt dat ik bijna moeite had om de trui vervolgens tapeloos in de was te gooien.

En als allerlaatste: een foto van Pip. Een van de vele Pippa-foto’s waarmee mijn telefoon weer gevuld was! Ik blijf het geweldig vinden om dankzij Pip altijd gezelschap in huis te hebben. Hoewel het soms een uitdaging is om Pippa voor de zoveelste keer weg te tillen voor mijn Zoom-scherm of teksten te tikken met een kat slapend op mijn arm, ben ik over het algemeen in deze thuiswerktijd nóg blijer met een huisdier dat me altijd fijn gezelschap biedt.

Wat was jouw hoogtepunt van dit weekend?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 22 maart 2021 op 8:04 am - Beantwoord

  Ik ben heel benieuwd naar de kast. Ziet er mooi uit. En wat lief van je opa! En wat een lieve foto van Pip. En je ontbijtje ziet er heerlijk uit.

 2. Shirley 22 maart 2021 op 9:45 am - Beantwoord

  Die laatste foto van Pippa is zo schattig. Ik vind het altijd heel leuk om katten in beeld van meetings te spotten. Dan is er een keer iets leuks te zien. Wateen lieve actie van je opa, die jaarlijkse bos bloemen.

 3. Annelies 22 maart 2021 op 9:46 am - Beantwoord

  Tuurlijk is het logisch om je kwarkbak als ontbijtkom te nemen als je aan de laatste portie bent gekomen!

 4. Giovanna Jansen 22 maart 2021 op 10:39 am - Beantwoord

  Wat een superlieve foto van Pippa! En wat gek dat jij dat potloodje na het stemmen niet mocht houden. Ik hoorde toen ik in de rij stond om te gaan stemmen dat er tegen degene voor mij gezegd werd dat hij het potlood je mocht houden, dat het anders vernietigd zou worden. Dus nam ik mijn potloodje maar mee, vernietigen vond ik wat drastisch voor dat kleine potloodje… Maar blijkbaar verschilt dat dan dus per gemeente?

  • Romy 24 maart 2021 op 12:40 am - Beantwoord

   Ja, gek hè?! Mijn vriend mocht zijn potloodje ook gewoon meenemen, dus dat is blijkbaar wisselend per gemeente. Ik had me al helemaal verheugd op mijn unieke stemsouvenir. Maar ach 😉

 5. Johanna 22 maart 2021 op 10:41 am - Beantwoord

  Vaak denkmik dat een kat begrijpt wat je schrijfz. Ook als ik die ogen van Pippa zie. Het probleem is dat we het niet kunnen testen, omdat ze niet kunnen spreken. Maar onze verstaat wel veel woorden, dat zien we aan haar gedrag of reactie.

 6. bychristiana 22 maart 2021 op 10:56 am - Beantwoord

  Haha die Pippa, hoe ze zo bang is voor die stofzuiger, arm schatje. Blij dat het nu dan eindelijk opgelost is met die kast. Tja, je kunt beter een probleem hebben met iets kleins dat niet zo zwaar en onhandig is om te vervoeren. Wauw, 63 rozen, wat enorm lief dat je opa dat elke trouwdag / verjaardag doet, zo bijzonder en speciaal.

 7. Audrey 22 maart 2021 op 11:13 am - Beantwoord

  Ik ben altijd heel blij met mijn grote vriezer als er mooie acties zijn met vleesvervangers. Tof dat je het vogelhuisje kon redden van de afvalberg. Eten uit een kwarkbak oid doe ik ook wel eens. Helemaal niet gek, maar juist heel slim!

  Enne: ik zie een markt voor die klustruien in Bart-design!

  • Romy 24 maart 2021 op 12:36 am - Beantwoord

   Haha, nou hè?! Mijn schoonvader vond ook al dat de tape-letters best eens de nieuwste mode kunnen worden.

 8. Anna 22 maart 2021 op 11:31 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s! Je havermout ontbijtje ziet er echt zo lekker uit. En de kwarkbak als ontbijt kom gebruiken doe ik ook vaak, haha!

 9. Irene 22 maart 2021 op 11:54 am - Beantwoord

  Oooh die laatste foto is zo lief! ^^
  En de lege yoghurtpot als kom gebruiken vind ik helemaal niet raar. Dat deed ik ook weleens 🙂 En zo lief van je opa! Moet een gigantische bos bloemen geweest zijn.

 10. Daenelia 22 maart 2021 op 12:05 pm - Beantwoord

  Tuurlijk gebruik je een grote bak met het laatste restje als kom. Ten eerste: je lepelt het beter leeg dan als je het eerst in een andere kom overschept. Ten tweede: minder afwas, inderdaad! Mijn gozer doet dit altijd.
  Ik ben niet zo van de kwark, maar gelukkig heb ik de perfecte yogurt voor ons gevonden, die ik niet alleen veel lekkerder vind dat kwark, maar die ook nog eens net zo hoog en soms hoger in eiwitgehalte is dan kwark! 9%? Bij mij is het dichter bij 10%. En dan denk je misschien: maar dat maakt toch niet zoveel uit? Voor mij wel, want ik ben erg klein en ik moet echt ontzettend letten op mijn calorie-inname. Alle porties zijn normaal afgestemd op mensen van 1m70, minimaal en als ik zo eet als iemand die ruim 10cm groter is, dan ben ik binnen 3 jaar tien kilo te zwaar. Of zo. Ik heb de exacte som niet gemaakt. Maar wat is het? 7000 of 9000 kcal is een kilo; Als ik elk jaar 60 of 70 extra kcal binnen krijg per dag … dan klopt het wel zo’n beetje, he? En ik heb zo’n 100/200 kcal minder nodig dan iemand van 1.70m, tenzij ik een keer in de week een marathon loop. Dat doe ik liever niet. Goed, dat was mijn rekensommetje van de dag.
  Wat hoogtepunt in het weekend betreft: ik heb veel mensen blijgemaakt met mijn overgebleven boeken en strips.

  • Romy 24 maart 2021 op 12:34 am - Beantwoord

   Wat een goede vondst, die yoghurt met extra eiwitten! Dat is ook al een hoogtepuntje op zich. En leuk om te horen dat ik niet de enige ben die fan is van lege kwarkbakken uitlepelen.

 11. 2saram 22 maart 2021 op 12:19 pm - Beantwoord

  je maakt me zeer benieuwd naar de kast.
  prachtig vogelhuisje dat je gevonden hebt.

  hier als ik iets niet meer nodig heb, vliegt het weg met een blaadje gratis aan voor de deur 😉

 12. Anouk 22 maart 2021 op 12:34 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige kast zeg, maar wat een gedoe! Mijn favoriete moment van het weekend is dat ik voor het eerst weer naar een kringloopwinkel ben geweest en 2 (!) goed passende broeken heb gevonden.

 13. Lianne 22 maart 2021 op 1:28 pm - Beantwoord

  Wauw wat ontzettend lief dat je opa dat na al die jaren nog steeds doet! Mooi teken van echte liefde <3 En wij mochten het stempotloodje wel mee naar huis nemen, het verschilt inderdaad per gemeente. Mijn ouders mochten hem ook niet meenemen, helaas. Ik vond stemmen dit jaar ook belangrijker dan ooit en stond ook meer achter mijn keuze dan ooit. Helaas was ik over de uitslag dan wat minder positief, maar mijn stem heeft gelukkig wel geholpen 🙂 Zo zie je maar hoe belangrijk jouw stem kan zijn, het kan echt een verschil maken!

  • Romy 24 maart 2021 op 12:32 am - Beantwoord

   Absoluut, met elke stem kun je het verschil maken! Supergoed dat je zo’n goed gevoel had over je stem dit jaar 🙂

 14. Ida 22 maart 2021 op 2:50 pm - Beantwoord

  Leuk inkiekje weer! Ik ging ook stemmen maar bracht mijn eigen rode viltstift mee! Als ik had geweten dat het rode potloodje zoveel waarde kreeg, had ik beslist gevraagd of ik er één mocht meenemen, haha! Mooie kast, echt leuk voor in de slaapkamer! Ben benieuwd hoe het straks staat! Wat een lieve opa heb je, je oma zal vast elk jaar verrast zijn! En pip staat ook weer leuk op de foto’s! Ze is zo schattig! Naast dat ik moest werken dit weekend, heb ik in de tuin gewerkt. Ik heb alle tuinmeubelen opnieuw gebeitst en oude planten weg gehaald en nieuwe (vaste!) planten er in gezet. Nu heb ik mooie oa. mooie primula’s staan, tulpen en narcissen staan. Heerlijk om in de tuin bezig te zijn Fijne week!

  • Romy 24 maart 2021 op 12:30 am - Beantwoord

   Wat slim, met je eigen rode stift naar het stembureau gaan! Ik zag later dat de rode potloodjes zelfs te koop werden aangeboden op Marktplaats, dus blijkbaar was het nogal een ding, haha 😉
   Zo te horen heb jij een heerlijk tuinierweekend achter de rug. Goed bezig! Zo is je tuin vast helemaal klaar voor de lente met alle prachtige bloemen en fris gebeitste tuinmeubelen. Geniet van de eerste lenteweek – hopelijk ook lekker in de tuin 🙂

 15. Naomi 22 maart 2021 op 6:08 pm - Beantwoord

  Nee sorry, hier geen ontbijtjes uit de kwarkbak, maar ik vind het eigenlijk een goed idee, dus misschien na vandaag wel af en toe;).
  En ik kreeg dus ook dat felbegeerde rode potloodje niet mee naar huis. Ik moest ‘m bij de uitgang weer inleveren. Zuinige gemeente blijkbaar, maar ik geef toe dat ik me er stiekem op verheugd had.
  De kastdeuren beloven een prachtige kast. Ik krijg er een beetje een zomers gevoel bij. Ben heel benieuwd! En succes met in elkaar zetten natuurlijk…

  • Romy 24 maart 2021 op 12:28 am - Beantwoord

   Haha, hier precies hetzelfde met het rode potloodje. Ik liep om eerlijk te zijn zelfs met het rode potloodje weg, in de veronderstelling dat dat mocht, maar werd vervolgens door de medewerker teruggefloten. Oepsie 😉
   Ik ben benieuwd trouwens of jij nu ook overgaat op de ontbijtjes uit kwarkbak. Kan het je zeker aanraden! Al is het maar vanwege de afwas.

 16. Justine 22 maart 2021 op 6:13 pm - Beantwoord

  Ohhhh dat verhaal van jouw opa en oma is zo lief! Ik heb het gelijk met mijn vriend gedeeld en heel hard HINT geroepen haha. Te aandoenlijk <3

  En ja, natuurlijk gebruik je de kwark of yoghurtbak als ie bijna op is. Zo makkelijk!

  • Romy 24 maart 2021 op 12:27 am - Beantwoord

   Haha, superleuk! Hopen dat je vriend de hint snapte 😉
   En blij om te horen dat ik niet de enige ben die dit altijd doet met kwarkbakken. Inderdaad: waarom niet? Scheelt toch weer een bakje afwassen!

 17. Simone 22 maart 2021 op 7:29 pm - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s weer! Ik heb ook geen rood potloodje meegenomen. Als ik een rood potlood wil, koop ik die wel haha. Ik snap die hele hype er om totaal niet. Wij hadden een beetje een gek weekend. Gisteren duurde de dag ook echt eeuwig…

 18. Jantine 25 maart 2021 op 9:17 am - Beantwoord

  Ik maak met de laatste kwak ook altijd mijn ontbijt in de kwarkbak, handig toch. Dan eet je echt alle kwark op! En het scheelt idd afwas. Ik heb altijd de halve liter bakken, trouwens.
  Leuk inkiekje weer!
  Groetjes
  Jantine

Recente blogs

Feestontbijt challenge | Elke dag een feestje van mijn ontbijt maken

24 februari 2021|Lifestyle, Recepten|

Voor een leuke uitdaging ben ik altijd wel in. En voor deze uitdaging al helemaal! Toen ik laatst tot mijn grote teleurstelling een akelig leeg schap zonder diepvriesmango aantrof, besloot ik er een gevalletje "omdenken" van te maken. Niet sippen dat ik een week mijn standaardontbijt van kwark met mango moest missen, maar dan maar elke dag een feestontbijt op tafel zetten. Pannenkoekjes, havermout uit de oven en kleurrijke bowls - alles kwam voorbij. Ik heb ervan genoten in elke zin van het woord. En ik laat je graag meegenieten (figuurlijk dan, hapjes nemen niet toegestaan!).

Droomhuis in de maak | Update & eerste foto's van mijn woning

22 maart 2019|Interieur|

Mijn leven stond de afgelopen weken grotendeels in het teken van verfrollers, schuurpapier, koppen thee drinken met stukadoors en heel wat andere verhuis- en klusperikelen. Van veel mensen kreeg ik de vraag hoe het er nu voor staat en of ik alvast een eerste glimp van mijn woning kan laten zien. Jazeker, dat doe ik met plezier! We zijn nog volop bezig, dus verwacht geen ingericht paleisje. Maar ik laat je met plezier een paar eerste foto's zien en vertel je graag meer over hoe het ervoor staat met mijn eigen stekkie. Schiet het al een beetje op? En wanneer trek ik in mijn appartement?

Wat staat er in mijn badkamerkastje?

24 januari 2020|Lifestyle|

Zelf vind ik niets leuker dan bij andere bloggers meespieken in hun huis. Of beter nog: in hun kastjes en lades. Ervan uitgaande dat ik vast niet het enige nieuwsgierige aagje ben, geef ik je graag een inkijkje in een van mijn kastjes. Mijn badkamerkastje! Tijdens het inrichten van mijn huis vond ik het uitstallen van mijn bij elkaar verzamelde voorraad potjes, smeersels en tubes misschien wel een van de leukste bezigheden. Er gaat dan ook geen ochtend voorbij zonder dat ik met een glimlach de producten achter de deur van dit kastje bekijk. Ik laat je graag zien wat er zoal achter mijn kastdeurtje schuilgaat.