Yes, het is zover! Het is tijd voor een eerste inkijkje in een van de kamers in mijn woning. Er gaan vast nog veel interieurartikelen volgen, maar mijn badkamer mag het spits afbijten. Mijn badkamer is dan misschien geen enorme balzaal, maar ik ben er dolblij mee. Het is een kleine (maar fijne) badkamer die precies alles heeft wat ik nodig heb. En dankzij een paar toegevoegde kleurrijke accessoires is de badkamer nu ook echt helemaal mijn ding. Kijk je mee naar de inrichting van mijn kleine badkamer?

Mijn kleine maar fijne badkamer

Bij het zoeken naar een woning had ik een aardig wensenlijstje. ik wilde bijvoorbeeld een lichte woning met meerdere kamers en het liefst een open keuken. Alleen een luxe badkamer was niet een van mijn eisen. Badderen doe ik eigenlijk nooit, dus ik was al blij met een moderne badkamer met douche en nette tegeltjes. En blij werd ik zeker toen ik voor het eerst deze badkamer binnenliep.

“Stralend wit”

Ik kon haast direct gebruikmaken van mijn badkamer. Heel fijn! Natuurlijk heb ik alles wel eerst aan een flinke (!) schoonmaakbeurt onderworpen en mijn douchekop vervangen voor een fris exemplaar, maar verder hoefde er weinig te gebeuren. De deur is “stralend wit” (zo heet de kleur officieel!) geschilderd door een schilder en mijn vader heeft de badkamerkastjes opnieuw van een wit kleurtje voorzien, maar dat is dan ook alles wat we eraan hebben moeten doen.

inrichting kleine badkamer
vrolijk douchegordijn

Zwart-wit met een kleurrijk tintje

Mijn badkamer is een paar jaar geleden volledig gerenoveerd en ziet er daardoor gelukkig heel modern uit. De witte tegels op de muur en zwarte kastjes en vloertegels zijn ook echt mijn ding. Wel zou ik ‘ik’ niet zijn als ik de badkamer niet een kleurrijk tintje zou geven. Dat heb ik dan ook zeker gedaan. Stap 1 was voor mij het vinden van een kleurrijk douchegordijn. Het bleek nog een flinke (online) zoektocht te zijn naar een opvallend exemplaar waar geen prijskaartje van €60,- aan hangt. Maar uiteindelijk stuitte ik bij H&M Home op dit douchegordijn met mooie bloemen. Die moest het worden!

luxe badhanddoeken
tips voor inrichting kleine badkamer

Zachte én felgekleurde handdoeken

Verder heb ik het beetje extra kleur vooral in de badkameraccessoires gezocht. Het was dan ook een mooi toeval dat ik door Badkamerstore werd benaderd of ik een paar items wilde uitzoeken. Kwam dat goed uit! Deze webwinkel heeft een groot assortiment aan badkameraccessoires, onder meer handdoeken van goede kwaliteit. Als ware interieurliefhebber werd ik dolenthousiast toen ik de vele kleuren, soorten en maten handdoeken zag. Ik koos uiteindelijk voor roze en turquoise handdoeken in verschillende maten, bijpassende washandjes en een opvallende zeepdispenser. Vooral met het badtextiel ben ik héél blij. De handdoeken zijn heerlijk zacht, hebben precies de kleuren die ik zoek en voelen fijn aan.

blauwe badmat
tips voor inrichting kleine badkamer

Finishing touches

Op de vloer ligt een matchende douchemat, die heerlijk zacht voelt aan mijn blote voeten. Zo hoef ik me geen zorgen te maken over koude voetjes. Verder zie je op de gootsteen mijn fijne zeepdispenser staan in een opvallende blauwe kleur. De overige spullen rond de wasbak had ik al een tijdje. De mandjes scoorde ik alweer heel wat jaren geleden bij Ikea en bleken perfect te passen op dit plankje. Verder staat een bescheiden verzameling parfumflesjes uitgestald op de plank boven de wasbak Vooral het flesje van The Body Shop (mijn grote favoriet!) heeft zijn ereplaatsje op deze plank wel verdiend.

inrichting badkamerkast

Goed gevulde badkamerkastjes

Ik zal je niet mijn hele badkamerkastje laten zien, omdat nog niet al mijn spullen over zijn. Maar een deel van mijn bescheiden verzameling douchespullen (die stiekem toch wat groter bleek dan verwacht!) heb ik al netjes uitgestald in mijn badkamerkastje. Hoe fijn dat ik nu een heel kastje tot mijn beschikking heb en de badkamerkast niet meer met een heel gezin hoef te delen. Alhoewel ik zo’n vermoeden heb dat ook dit kastje zich vast wel snel tot de nok toe laat vullen. Oeps! Het zal mij benieuwen.

organiseren make-up
tips voor inrichting kleine badkamer

Mijn neurotische badkamerlades

Verder heb ik veel spullen in het kastje onder mijn gootsteen opgeborgen. Noem me een beetje gek, maar ik fantaseerde dus al jarenlang over netjes gesorteerde badkamerlades waarin je je make-upspullen nooit meer kwijt ben. Bij Ikea vond ik deze sorteerdoosjes voor make-upspullen, waar de neuroot in mij direct dolenthousiast van werd. Ik had de tijd van mijn leven toen ik mijn nagellak op kleur sorteerde en in bakjes zette en daarna alle andere spul netjes gesorteerd in bakjes en vakjes een plekje gaf. Elke keer dat ik de lade opentrek, word ik er weer blij van.

Joh, een eigen badkamer is zo verkeerd nog niet. Mijn badkamer mag dan klein zijn, maar voor mij voelt alleen al het hebben van een eigen kastje én een perfect gesorteerde lade als een grotere luxe dan ik me had kunnen wensen.

Heb jij een grote of (net als ik) een kleine badkamer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Neverdullmoments 3 mei 2019 op 7:28 am - Beantwoord

  Wow, hoe je een badkamer zo eigen kunt maken! Heel gezellig! Jij kunt niet anders dan je dag vrolijk te starten in zo’n fijne kamer. Enne… heerlijk, die make-up zo neurotisch gesorteerd 😉

 2. Naomi 3 mei 2019 op 7:47 am - Beantwoord

  Prachtig! Gewoon basic en tóch lekker vrolijk. Ik heb ook een kleine badkamer. En eh…tja, als ik verhuis, is een bad wel echt een vereiste, want die mis ik dus heel erg in mijn huidige huis.

  • Romy 5 mei 2019 op 9:51 am - Beantwoord

   Dankjewel! Een badkamer met bad is stiekem ook wel héél fijn, denk ik.

 3. Jantine 3 mei 2019 op 8:11 am - Beantwoord

  Ziet er mooi uit!
  Onze badkamer is wit met donkergrijze vloertegels en het kastje is van licht hout. Heel neutraal dus ook. Ik heb donker-en licht turquoise handdoeken en badmat als kleuraccenten, heerlijk!
  Geniet van je mooie badkamer met georganiseerde laatjes!
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 5 mei 2019 op 9:51 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie op mijn badkamer! Jullie badkamer klinkt trouwens ook prachtig. Heel mooi, zo’n wat neutrale basis met een aantal kleuraccenten.

 4. Cindy 3 mei 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Romy, wat leuk! Ik kan hier echt van genieten; die kleuren en die ingerichte make-uplade! Love it! Kan bijna niet wachten tot je er woont! 🙂 XX

  • Romy 5 mei 2019 op 9:55 am - Beantwoord

   Wat een lieve en leuke reactie! Dankjewel! 🙂 xx

 5. Daenelia 3 mei 2019 op 8:34 am - Beantwoord

  Precies zo groot, klein, was mijn eerste badkamer. Groot genoeg en eigenlijk ook heel makkelijk schoon te houden. Ik had alleen geen opbergruimte. Stom geplaatste radiator maakte dat niet mogelijk.
  Nu is onze badkamer iets groter en vooral … donker. Vind ik ook prima en eigenlijk wel gezellig.
  Ga nou lekker verhuizen 😉

  • Romy 5 mei 2019 op 9:55 am - Beantwoord

   Haha, ik ga over een paar dagen verhuizen, dus dan kan ik écht van de badkamer gaan genieten 🙂
   Een voordeel van kleine badkamers is inderdaad ook wel dat ze makkelijk schoon te houden zijn. Het zou alleen maar veel werk zijn als ik een balzaal als badkamer zou hebben met een bad dat ik nooit gebruik 😉

 6. Audrey 3 mei 2019 op 8:34 am - Beantwoord

  Helemaal jou met die accessoires en het douchegordijn! Leuk! Mijn badkamer was ook al helemaal af en nieuw toen ik het huis kocht. Hij is iets groter dan de jouwe omdat er ook een toilet in zit, maar idd ook by far geen ruimte voor een bad ofzo. Maar ik douche toch veel liever 🙂

  • Romy 5 mei 2019 op 9:54 am - Beantwoord

   Ideaal hè, als je niet veel meer aan je badkamer hoeft te doen?! Zelf vind ik een badkamer zonder bad ook helemaal prima. Ik neem toch nooit de tijd om uitgebreid in bad te zitten, dus een douche vind ik wel zo handig 😉

 7. Laura 3 mei 2019 op 8:39 am - Beantwoord

  Wat een mooie badkamer, klein maar fijn! Ik vind het douchegordijn supermooi en dat geeft gelijk een leuke sfeer. Zelf zou ik wel graag een bad willen hebben, maar nu hebben we een grote inloopdouche en dat is ook heel erg fijn!

  • Romy 5 mei 2019 op 9:52 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zó blij met het douchegordijn. Ik heb best wel een tijdje gezocht naar een douchegordijn dat precies wat ik zocht, en deze was het meteen helemaal 🙂
   Een inloopdouche klinkt trouwens ook heel fijn!

 8. Meaghan 3 mei 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Ja heel leuk Romy! Echt een gezellige, knusse badkamer. Vooral je productenstash vind ik er heerlijk uitzien hihi! En dat douchegordijn is ook helemaal jij! Veel plezier ermee!

  • Romy 5 mei 2019 op 9:59 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik denk zeker dat ik veel plezier aan mijn fijne badkamer (en aan mijn productenstash) ga beleven 🙂

 9. Darina 3 mei 2019 op 8:57 am - Beantwoord

  Wat heb je je badkamer mooi ingericht! Ik vind het douchegordijn heel leuk, zo vrolijk! Wij hebben dit jaar onze badkamer gerenoveerd en ben er ook heel blij mee.

  • Romy 5 mei 2019 op 9:59 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Zo fijn dat jullie de badkamer hebben gerenoveerd. Ik heb het resultaat een tijdje geleden op je blog bewonderd en vind het er echt heel mooi uitzien.

 10. Shirley 3 mei 2019 op 8:58 am - Beantwoord

  Je badkamer ziet er leuk uit. Die mandjes passen echt precies in je kastje, grappig dat je ze al had. Ziet er echt uit alsof je ze op maat gekocht hebt. Mijn vorige badkamer was heel klein en de bewoner voor mij had een hele grote wasbak geplaatst. Daardoor kon je alleen zijwaarts tussen de douche en wasbak door om naar het toilet te gaan :’) ik vind dat dat soort fratsen juist hun charme hebben, haha. Nu in Antwerpen heb ik geen enorme badkamer, maar wel een stuk mooier en ruimer.

  • Romy 5 mei 2019 op 10:01 am - Beantwoord

   Haha, soms hebben dat soort onhandige interieurkeuzes inderdaad wel zo hun charme 😉 Ik moet soms wel lachen om wat voor onhandige keuzes vorige bewoners kunnen maken. Bij mij hingen bijvoorbeeld twee enorme handdoeken aan de rand van het aanrecht waar je continu voorbijloopt. Vonden de vorige bewoners bijna een slim idee. Nadat ik er in 1 week al 10x tegenaan was gelopen, heb ik ze maar weggehaald 😉
   Wel fijn dat je nu een mooiere en ruimere badkamer hebt in Antwerpen!

 11. Jessica 3 mei 2019 op 9:15 am - Beantwoord

  Ohh, dat plankje onder je badkamerkastje! Zo fijn! Wij hebben in ons huurappartement ook zo’n spiegelkastje, maar dan met een dubbele deur. En onze badkamerlades zijn lang zo net niet, haha. Ze zitten vol toilettassen die ongevéér per categorie ingedeeld zijn, maar niet helemaal. En dan moet je weten dat ik onlangs de lades al een keer helemaal uitgemest heb. ?
  Wij hebben trouwens ook zo’n kleine badkamer, maar dan gelukkig wel met een ligbad.

  • Romy 5 mei 2019 op 10:03 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat jullie toch een ligbad in jullie badkamer hebben! Haha, toilettassen en badkamerkastjes vragen er soms in de drukte ’s ochtends ook gewoon om een beetje overhoop gehaald te worden 😉 Ik heb me voorgenomen goed mijn best te doen om het zo netjes te houden als het nu is. Maar natuurlijk eerst zien dan geloven! 😉

 12. Simone 3 mei 2019 op 9:35 am - Beantwoord

  Wat een gezellige badkamer! Ik weet nog niet zo heel goed hoe groot onze badkamer wordt, maar in elk geval wel groter als jouw badkamer. Ik denk dat hij stiekem nog wel eens groter kan zijn als gedacht, maar ja dat blijft nog even een verrassing natuurlijk met nieuwbouw. Gelukkig hebben we eind deze maand een kijkdag, dus wie weet kan ik er al wat van zien!

  • Romy 5 mei 2019 op 10:03 am - Beantwoord

   Wat spannend dat je binnenkort je badkamer voor het eerst zult zien, of in ieder geval de ruimte waar de badkamer komt. Ik ben heel benieuwd hoe hij zal worden. Toch een leuke verrassing, ook voor jezelf 🙂

 13. Saskia 3 mei 2019 op 10:26 am - Beantwoord

  Wat een gezellige badkamer heb je ervan gemaakt. Lijkt heel erg op onze oude badkamer in ons flatje qua indeling/grootte. De badkamer willen wij ooit hier nog renoveren, niet onze smaak qua tegels en we zouden een andere indeling willen. Maar dat zijn projectjes voor later, eerst maar een baby op de wereld zetten 😉

  • Romy 5 mei 2019 op 10:05 am - Beantwoord

   Dankjewel! Volgens mij zijn badkamers ook best wel smaakgevoelig. Ik had wel echt mazzel dat ik de badkamer van de vorige bewoners zelf ook mooi vind. Hopelijk komt jullie badkamerrenovatie er over een tijdje van. Maar inderdaad, eerst maar eens een belangrijker project: de baby 😉

 14. Johanne 3 mei 2019 op 11:17 am - Beantwoord

  Oooh, ik wil ook zo’n fijn georganiseerde lade! Ik heb nu al mijn basics in een etui, maar dat is eigenlijk zo irritant. Maar, zoals ik je weleens heb verteld waarschijnlijk, hebben wij een verschrikkelijk lelijke badkamer waar je niets mee kunt of wil doen. Grrr! Bedoel, gele tegels?!

  Fijn dat je van de badkamer zo’n leuk plekje hebt kunnen maken.

 15. Anna 3 mei 2019 op 11:17 am - Beantwoord

  Wauw, wat een leuk douche gordijn zeg! Ik ga gauw even kijken bij H&M home, want ik wil ook nog heel graag een nieuw douchegordijn :D. En wat heb je een mooie badkamer zeg! Klein, maar fijn <3

  • Romy 5 mei 2019 op 10:06 am - Beantwoord

   Heerlijk hè, zo’n wat neurotisch georganiseerde lade?! Die glazen bakjes van Ikea zijn wel echt een aanrader. Zo heb je voor een euro of twintig opeens een veel meer georganiseerde lade.
   Hmm, gele tegels klinken inderdaad niet heel aantrekkelijk. Toch jammer dat je tegels niet zo makkelijk kunt oververven 😉

  • Romy 5 mei 2019 op 10:07 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie op mijn badkamer! Dat douchegordijn vond ik ook meteen zó leuk. Ze hebben bij H&M Home echt wel leuke spulletjes voor in huis, ook voor de badkamer 🙂

 16. Giovanna Jansen 3 mei 2019 op 11:37 am - Beantwoord

  Ziet er mooi uit! Leuke kleuraccentjes en fijn dat je er zo weinig aan hoefde te doen omdat het pas verbouwd is.
  En wat een superhandige vakjesverdeler voor je make-up!! Ik word er zelf ook altijd kriegelig van wanneer door de bak met mijn make-up moet graven, dus wie weet is dat ook wat voor mij. 🙂

  • Romy 5 mei 2019 op 10:09 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! Die bakjes voor je make-up zijn wel echt een aanrader. Voor maar een klein beetje geld heb je zo binnen een mum van tijd een mooi georganiseerde badkamerlade 🙂

 17. Irene 3 mei 2019 op 12:43 pm - Beantwoord

  Leuke badkamer! Die van ons is wat groter maar ik zou perfect gelukkig zijn met zo eentje als de jouwe! Die van ons is best oud met lelijke tegels op de muur en vloer. We willen ze ooit aanpakken maar dat is een meerjaren- / lange termijn project 😉 En vakjes en kastjes indelen vind ik héél leuk 😀

  • Romy 5 mei 2019 op 10:12 am - Beantwoord

   Heerlijk hè om bakjes of kastjes opnieuw te organiseren. Ik kan daar ook echt blij van worden.
   En een leuk vooruitzicht dat jullie over een hele tijd de badkamer willen gaan aanpakken. Ik ben benieuwd wat jullie ervan zullen maken 🙂

 18. Edith-Sofia 3 mei 2019 op 2:45 pm - Beantwoord

  Mooie badkamer, ziet er gezellig uit met al die kleurtjes. Super handig die bakjes en wat een leuk douchegordijn!

 19. Haydée 3 mei 2019 op 3:42 pm - Beantwoord

  Leuke inkijk in je badkamer! En wat we opvalt: er is nog veel plaats over in de make-up lade! 😀

  • Romy 5 mei 2019 op 10:10 am - Beantwoord

   Haha, klopt! Bij het zien van de foto’s dacht ik ook zelf even: “Ah, daar past nog wel wat nieuwe make-up bij!” 😉

 20. Evelyne 3 mei 2019 op 3:45 pm - Beantwoord

  Leuke badkamer! Thuis hebben wij een relatief kleine badkamer, maar ik meen dat die toch iets groter is dan die van jou. Hier staat er wel een bad in (waar wij in douchen ;p ), maar alles is gepast. Je hoeft er geen vreugdedansjes in te doen zonder ergens tegen te stoten, haha! Hier in huis is alles bruin en donker en ik weet nu al dat ik dat zeker in mijn toekomstig huis absoluut niet wil :p

  • Romy 5 mei 2019 op 10:13 am - Beantwoord

   Haha, als ik een bad zou hebben, zou ik daar waarschijnlijk ook in douchen. Ik ben ook gewoon geen badliefhebber 😉 Maar toch fijn om een bad te hebben! Een lichte badkamer heeft ook wel echt mijn voorkeur. Ik vind dat altijd wel mooi rustig ogen.

 21. Ik ben hoteldebotel verliefd op dat douchegordijn!

  • Romy 5 mei 2019 op 10:14 am - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Ik was zelf ook meteen helemaal weg van het douchegordijn 🙂

 22. Geke 3 mei 2019 op 5:17 pm - Beantwoord

  Wat een mooie en gezellige badkamer heb je ervan gemaakt, Romy! Het gordijn is echt super, en ook de zeepdispenser vind ik echt tof!
  Hihi, zo alles netjes rangschikken vind ik zelf ook heerlijk (en dat terwijl ik vroeger zo’n sloddervos was… ). Word dan gewoon al vrolijk van de nette lade of kast open te doen 🙂

  Wij hebben nu wel een grote badkamer. We hebben namelijk een slaapkamer ‘opgeofferd’. Dat kwam ook veel beter uit voor de leidingen: die gaan nu recht naar boven zonder omwegen. En moest er ooit een lek zijn, kunnen we er via het plafond van de garage makkelijk aan (anders was het boven de woonkamer). De smalle vroegere badkamer naast onze slaapkamer is nu een dressing geworden.

 23. Mevrouw Marloes 3 mei 2019 op 6:03 pm - Beantwoord

  Heel mooie badkamer! Leuk om de eerste hometourblogpost van je te lezen 🙂 Wij hebben ook een relatief kleine badkamer, maar zoveel ruimte heb je natuurlijk ook niet nodig.

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 5 mei 2019 op 10:15 am - Beantwoord

   Dankjewel! En inderdaad, echt veel ruimte in mijn badkamer heb ik niet nodig. Ik ben al heel blij dat ik een fijne douche en een ruim badkamermeubel heb 🙂

 24. Yvonne 3 mei 2019 op 8:23 pm - Beantwoord

  Netjes hoor! En met die gekleurde items past het toch weer goed bij je. Amai, wat netjes zo, die make-up spullen… ik heb wel van die opvouwbare bakjes in de lade, waarvan eentje voor make-up, maar daarin ligt wel gewoon alles door elkaar 😛

  • Romy 6 mei 2019 op 7:36 am - Beantwoord

   Dankjewel, leuk om te horen dat je de badkamer echt bij mij vindt passen! Deze plastic bakjes van Ikea zijn wel echt een uitkomst voor het organiseren van je make-up. Het organiseren ging bijna automatisch 😉

 25. Lianne 3 mei 2019 op 8:35 pm - Beantwoord

  Dat ziet er echt superleuk uit! Ik vind de badkamermeubels ook echt supermooi, dat is ook helemaal mijn stijl 🙂 Leuk ook hoe je het hebt opgefleurd hebt met allemaal die kleurrijke items. Onze badkamer is blauw, en op zich wel mooi en straalt lekker fris uit, maar het is iets wat we niet zelf uit hadden gekozen dus daarom willen we de badkamer ook nog wel ooit gaan vernieuwen. Haha, jij hebt nog meer make-up dan ik 😉

  • Romy 6 mei 2019 op 7:38 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met het badkamermeubel dat er al stond 🙂 Dat zou ik zeker ook zelf uitgezocht kunnen hebben. Haha, mijn make-upvoorraad viel mij nog enigszins mee. Heel wat bakjes zijn (in ieder geval vooralsnog) leeg gebleven 😛
   Een blauwe badkamer is ook mooi trouwens! En altijd leuk om de badkamer ooit helemaal te vernieuwen en daarmee écht eigen te maken 🙂 Dan wordt het vast alleen maar nog mooier.

 26. Alexandra 3 mei 2019 op 9:11 pm - Beantwoord

  Ziet er netjes en goed uit! Leuk om te zien hoe je de ruimte optimaal gebruikt 🙂
  xx

 27. Nikita 5 mei 2019 op 4:32 pm - Beantwoord

  Ik denk dat je niet anders kan dan je dag goed starten in die badkamer! En trouwens, over badspulletjes gesproken. Ik heb zelf ook een heleboel bath bombs liggen die nog aan het wachten zijn tot ze mee mogen in bad. Dus je bent niet de enige, geloof me 😉
  Dat douchegordijn vind ik echt geweldig! Zou ook direct iets voor mij zijn. Ik heb iets met bloemenprintjes, dat kun je wel zeggen haha.

  Wat me ook opvalt, bij