Mijn KvK-inschrijving | Dromen niet uitstellen, maar DOEN!

16 mei 2018 | Carrière en ondernemen, Persoonlijk | 77 reacties

Eigen baas, zzp’er, #girlboss, ondernemer? Hoe je het ook wilt noemen, ik mag me sinds maandag ook tot die groep mensen behoren. En wat voelt dat stoer! Al jarenlang spookte het plan door mijn hoofd om ooit voor mezelf te beginnen. Niet als enige inkomstenbron, maar op freelance basis naast een vaste baan met collega’s. Zou het niet leuk zijn om zo zelf opdrachten binnen te halen? Om mijn blog daaronder te scharen? En om zo stap voor stap in het ondernemerschap te groeien? Afgelopen maandag was het zover en stond ik met knikkende knieën bij de KvK. Klaar om mij in te schrijven als blogger en tekstschrijver!

inschrijving bij kamer van koophandel

Mijn meisjesdroom

Als klein meisje droomde ik al van een eigen zolderkamer waar ik – met uitzicht op de paarden vanuit mijn enorme boerderij (ha, ik had hoge verwachtingen!) – dagenlang teksten zou schrijven. Een eigen onderneming zag ik wel zitten, alhoewel ik nooit de ambitie heb gehad om fulltime als freelancer aan de slag te gaan. Zekerheid en collega’s om me heen vind ik namelijk ook best fijn. Nee, een onderneming leek me puur een geweldige aanvulling op een vaste baan. Een leuke manier om kleine opdrachten voor allerlei bedrijven op te pakken. En dé reden om me eens op totaal andere projecten te storten dan waar ik me op kantoor mee bezighoud!

Niets geen uitstel meer!

Helaas kwamen er talloze excuses om de hoek kijken om de stap naar de KvK niet te zetten. Al twee jaar geleden bezocht ik de KvK-startersdag. Ook volg ik al tijdenlang blogs van zzp’ers met ondernemerstips, maar ik wilde nog graag “even” afwachten tot het perfecte moment waarop ik ALLES voor elkaar zou hebben. Eerst moest ik precies weten hoe het zit met de belastingaangifte, moest ik een prachtige site hebben, moest ik mijn uurtarieven weten en een geweldig businessplan hebben liggen. Tja, dat is nogal wat! Gelukkig leerde ik bij de Masterclass Ondernemen dat je gewoon ergens moet beginnen. Het ondernemerschap vraagt soms om een sprong in het diepe. Niets geen uitstel meer! Want waarom zou je alles moeten weten en kunnen om stap 1 te zetten?!

Niets te verliezen!

Wat mij uiteindelijk over de streep trok, is dat ik niets te verliezen heb. Ik krijg maandelijks keurig salaris op mijn rekening gestort, dus mijn maandelijkse verplichtingen lijden er niet onder als de onderneming in het ergste scenario niets oplevert. Elke verdienste is mooi meegenomen, maar niet hard nodig. En dat is wel een fijn uitgangspunt. Bovendien levert een onderneming je belastingvoordeel op, is het handig voor blogsamenwerkingen en kun je er veel van leren. Zelfs van de Belastingaangifte (leuker kunnen we het niet maken!) word je uiteindelijk niet dommer. Buiten dat alles om, leek het me een geweldig avontuur om aan te gaan!

inschrijving bij kamer van koophandel

Beginnen met een dappere stap 1

Daarom maakte ik op een willekeurige avond een afspraak bij de KvK. Nee, ik had mijn website nog niet klaar. Ik weet nog steeds niets van belastingaangiftes doen. En ik moet van alles nog gaandeweg ontdekken. Maar een stap 1 zetten kan altijd, ook als je stap 2 t/m 10 nog niet in kaart hebt gebracht. En dus baande ik me samen met mijn geliefde Google Maps-app maandagmiddag een weg naar het KvK-kantoor. Voor de medewerker van de KvK was het niet meer dan een stapel papierwerk en een welgemeende felicitatie waarbij hij me de hand schudde. Maar voor mij was mijn inschrijving een stap naar het verwezenlijken van mijn kleine-meisjesdroom!

Niet dromen en uitstellen, maar doen!

Trots als een pauw stapte ik het kantoor weer uit. Ik baande me opnieuw een weg langs het drukke Amsterdamse verkeer en de flinke zandhopen. Voor iedere autobestuurder op die weg was dit gewoon een chaotische maandag met een irritante wegomleiding, een vervelende file en de stress van de crèche en werkafspraken die niet kunnen wachten. Maar hoe mijn dag was? Nou, best gaaf! I did it! Ik heb een eigen onderneming! Een stapel papieren onder mijn arm rijker liep ik dan ook naar de bus. Apetrots en een belangrijke les wijzer…het leven gaat niet om dromen uitstellen, maar om DOEN! En die eigen website? Die volgt binnenkort wel!

Live your dream, don’t dream your life!

Wat is een mooie droom die jij hebt waargemaakt?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

77 Reacties

 1. Shirley

  Gefeliciteerd! Hopelijk komen er mooie klussen op je pad. Door te doen zul je alles wel ontdekken. Er zijn veel forums, waar zo ongeveer iedere vraag die je kunt hebben te vinden is.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik vertrouw er inderdaad ook op dat ik gaandeweg wel steeds meer wegwijs zal worden in “de wereld van zzp’ers”. Alleen al van andere blogs heb ik al heel wat kunnen opsteken over ondernemen en ook in Facebook-groepen is gelukkig genoeg te vinden :)

   Antwoord
 2. Nikita

  Gefeliciteerd Romy! Ik wist nooit zo goed wat het betekende, maar nu wel. Ik hoop dat dit je vele mooie kansen gaat bieden. En wat betreft niet dromen maar doen, daar heb je helemaal gelijk in! Ik moet mezelf daar ook altijd aan herinneren. Je dromen zijn er om waar gemaakt te worden en niet om eindeloos uit te stellen. Ik hoop echt dat dit je nieuwe kansen en unieke kansen biedt. Zo blij voor je! You can do this girl!

  Trouwens, het is dubbel feest vandaag want mijn vertrouwenspersoon is jarig vandaag. Dus ik ben dubbel blij vandaag. Helaas is het vandaag staking en hij staakt mee. Dus verder dan een felicitatie via facebook zal het niet gaan vandaag haha. Maar ik zal hem nog wel zien dit schooljaar, geen ramp haha

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je onwijs lieve en motiverende reactie! Ik krijg hiervan echt zin om lekker aan de slag te gaan en op zoek te gaan naar mooie uitdagingen :)
   Gefeliciteerd met de verjaardag van je vertrouwenspersoon! Jammer dat je hem vandaag niet kon spreken, maar ik weet zeker dat hij alleen al de felicitatie op Facebook vast heel erg kon waarderen.

   Antwoord
 3. Darina

  Gefeliciteerd! Geweldig dat je deze stap hebt genomen. Ooit hoop ik ook naar de KvK te gaan :) Succes!!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! En ik hoop dat ook jij die spannende stap naar de KvK durft te maken! :)

   Antwoord
 4. evelien

  Wauw Romy, gefeliciteerd! Zo tof dat je deze stap hebt gezet.
  Ik denk nu al twee jaar na op mij in te schrijven bij de kVk, ik ga er vanavond eens naar kijken en misschien gewoon doen, je hebt inderdaad gelijk dat er niks is te verliezen. :-)

  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Soms moet je over dit soort keuzes eigenlijk niet al te lang nadenken en het gewoon doen als het goed voelt. Je hebt niets te verliezen en het kan je alleen maar heel veel mooie nieuwe kansen en ervaringen bieden :)

   Antwoord
 5. Meaghan

  Gefeliciteerd! Wat gaaf zeg dat je dit doet. Het lijkt me inderdaad wel spannend en een hoop geregel, maar toch goed dat je je droom achterna gaat en ervoor gaat! Veel succes, maar vooral ook veel plezier!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je onwijs leuke en enthousiaste reactie! :)

   Antwoord
 6. Manon

  Gefeliciteerd! Ontzettend goed dat je deze stap hebt gezet. Heel veel succes en veel plezier met het waarmaken van je droom!

  Antwoord
  • Romy

   Bedankt voor je fijne reactie! :)

   Antwoord
 7. Iris - Thebeautymagazine.nl

  Wat gaaf dat je deze stap gezet hebt! Super tof! En je hebt helemaal gelijk. Het is zonde om het uit te stellen. Je site ziet er goed uit en het is juist goed om het idee te hebben dat hij nog niet af is. Dat motiveert juist om verder te ontwikkelen.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je fijne reactie! :) En soms is het inderdaad juist goed om nog iets in de steigers te hebben staan. Mijn website voor freelance klussen wil ik gedeeltelijk lostrekken van Vaker Vrolijk, dus ik moet nog even kijken hoe ik dat precies voor me zie. Maar alleen al het nadenken daarover geeft me al een boost om daar snel lekker mee verder te gaan :)

   Antwoord
 8. Els

  Wow, wat goed :-). Veel succes! En wat je zegt, dromen met je doen en niet uitstellen. Maar ja.. soms moet ik ook verstandig zijn ;-).

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En haha, sommige dromen kun je inderdaad maar niet direct achternagaan. Een camping beginnen in Frankrijk zonder Frans te spreken bijvoorbeeld (lees: de ‘Ik vertrek’-scenario’s) ;)

   Antwoord
 9. Susan

  Gefeliciteerd! Het enige wat mij tegenhoudt op dit moment is de belastingaangifte..

  Antwoord
  • Romy

   De belastingaangifte is inderdaad niet het meest leuke aspect van zzp’er zijn. Maar volgens mij is het echt zo erg nog niet. Natuurlijk is het geen leuk klusje, maar het schijnt best mee te vallen om één keer per 3 maanden belastingaangifte te moeten doen, zeker als je alles standaard netjes bijhoudt in Excel. En soms kun je ook hulp vragen van iemand met kennis van boekhouden. Mijn vader gaat me daar bijvoorbeeld bij helpen, dus dat scheelt al :)

   Antwoord
 10. Yvonne

  Gefeliciteerd! Ik dacht meteen: maar je hebt toch al een superleuke en mooie website? Maar je bedoeld er dus een naast Vaker Vrolijk ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Dat is stiekem best een mooi compliment! :) Dankjewel! Mijn inschrijving is inderdaad bedoeld voor zowel Vaker Vrolijk als voor tekstschrijfklussen. Voor die tekstschrijfopdrachten wil ik een aparte site gaan maken, die ik wel weer aan Vaker Vrolijk koppel.

   Antwoord
 11. Daenelia

  Ha! Gefeliciteerd, ondernemer! Je hebt gelijk. Je moet gewoon ergens beginnen. Mijn startpositie is heel anders, maar in elke situatie geldt dat je gewoon die eerste stap moet zetten!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ook voorjou geldt dat je stap 1 vaak met een gerust hart kun zetten. Het heeft geen zin om dingen uit te stellen die je heel graag wilt en een eerste stap is vaak zo groot nog niet, maar is wel een mooie manier om je droom dichterbij te halen :)

   Antwoord
 12. Odetta

  Wauw, wat dapper van je!
  Ik wilde ook ooit ondernemer zijn, maar het lef ontbreekt mij en ik heb een vaste baan.
  Eventjes bezig geweest om een Primera-vestiging te staren, maar de investering was mega en dan moest dan nog eens een keer worden terugverdiend.
  Ook vind ik in het in deze tijd van de verzadiging in zaken en diensten het heel erg moeilijk om te bedenken wat ik zou willen en waarvan je kunt leven.
  Ik wens jou heel veel succes toe!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je succeswens! Het is inderdaad wel lastig om volledig voor jezelf te beginnen, zeker als je ook veel kosten moet maken voor je eigen onderneming, zoals bij een winkel. Ik heb de mazzel dat ik dit naast mijn vaste baan kan doen en dat ik nauwelijks kosten maak als tekstschrijver/blogger. Daardoor heb ik letterlijk niets te verliezen, ook niet als ik bij wijze van spreken maar 1 opdracht in een heel jaar tijd zou hebben ;) Maar ik snap dat de keuze lastiger te maken is als er veel meer van afhangt of als er heel wat kosten bij komen kijken.

   Antwoord
 13. Anna

  Super Romy! Gefeliciteerd! Ik wil ook zeker ondernemer worden. Ik merk dat ik slecht “onder” mensen werk, een dat ik eigenlijk gewoon eigen baas moet worden haha! Liefs!

  Antwoord
  • Romy

   Wat gaaf dat je ook ondernemer wilt worden! Zeker als je graag eigen baas bent, is dat natuurlijk de perfecte keuze :) Ik heb zelf juist wel behoefte aan collega’s om me heen, maar vind het heel tof om dit naast mijn werk te doen ter afwisseling.

   Antwoord
 14. Anna

  Super goed dat je toch die stap hebt gezet! Ik sta nu sinds een halfjaar ingeschreven en ik ben er ook nog steeds zo blij mee. Maakt het verdienen met je blog (en andere dingen) toch een stuk makkelijker. Zo fijn eigenlijk dat het in Nederland allemaal zo makkelijk is om je eigen bedrijfje te beginnen, dat is in andere landen wel anders!

  Antwoord
  • Romy

   Zeker weten! Het is echt wel een luxe dat je in Nederland zo makkelijk een eigen bedrijfje kunt beginnen. Ik heb weleens gelezen dat dat bijvoorbeeld in België al een stuk ingewikkelder is. Wat gaaf dat jij ook bij de KvK bent ingeschreven! Het maakt inderdaad geld verdienen met je blog of met freelance klussen al een stuk makkelijker :)

   Antwoord
 15. marije

  Gefeliciteerd! Stoere stap om te zetten en het is idd gewoon doen.

  Antwoord
 16. Simone

  Dit blog doet mij herinneren aan toen ik bij de KvK binnen stapte om mij toen der tijd in te schrijven. Jeetje, wat was dat spannend! Inmiddels heb ik geen eigen onderneming meer en ben ik uitgeschreven. Toch moet ik eerlijk toegeven dat wanneer je er eenmaal van hebt geproefd, het altijd blijft kriebelen.

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me wel voorstellen dat het ondernemerschap altijd een beetje blijft trekken. Het geeft mij ook wel een soort kick dat ik nu zelfstandig iets run. Alleen al dat maakt het zo leuk om deze stap naar een KvK-inschrijving te zetten :)

   Antwoord
 17. Wendy (B)

  Proficiat :)

  Antwoord
 18. Johanne

  Jaaa, super hoor! Gefeliciteerd :D Ben heel benieuwd wat het freelancerschap je gaat brengen. Zou fijn zijn als je er een mooi zakcentje en leuke opdrachtgevers bij kreeg! Ik vond het ook zo enorm spannend om de KvK binnen te stappen! Hoewel nooit mijn grootste droom is geweest, werd het toch wel eentje toen ik mijn blog opstarte. Dus het was fijn dat ik laatst in het kader daarvan ook gewoon een factuurtje vanuit mijn administratiesysteem kon sturen. Zo leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Oeh, het is ook wel echt een heel gave mijlpaal als je je eigen factuur vanuit je administratie kunt versturen. Ik kan me voorstellen dat dat je een flinke kick geeft :)
   Dankjewel voor je fijne reactie! Ik ben ook zo benieuwd wat het me allemaal zal brengen. Eerst maar binnenkort eens rustig met die eigen website aan de slag!

   Antwoord
 19. Jessica J.

  Gefeliciteerd! Hier in België is het helaas niet zo simpel, anders had ik het ook al lang gedaan.

  Antwoord
  • Romy

   Wat balen inderdaad dat het in België een stuk lastiger is om een eigen onderneming te beginnen! Ik heb er inderdaad weleens wat over gelezen op andere blogs. Dan voel ik me toch wel een beetje een geluksvogel dat het in Nederland zo eenvoudig te regelen is.

   Antwoord
 20. Janneke

  Wat goed van je Romy, heel goed dat je deze stap hebt gezet. Heel veel succes!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

   Antwoord
 21. Sylvia - alovelyadventure

  Wauw gefeliciteerd! Ik wil mijn blog ook heel graag inschrijven maar zie een beetje op tegen de belastingaangifte. Ik snap daar dus echt helemaal niks van.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve felicitatie! En wat betreft je twijfels over een KvK-inschrijving, ik zou het niet laten zitten om de belastingaangifte. Ik vermoed dat er niet veel ondernemers zijn die daar echt veel kennis over hebben als ze hun bedrijf net beginnen, maar uiteindelijk komt het volgens mij altijd wel goed. Je krijgt bij je inschrijving ook een boekje mee met tips en kunt er op de KvK-site ook veel over lezen. En misschien ken je wel iemand met kennis van boekhouden die je een stapje op weg kan helpen bij de kwartaalaangiftes :)

   Antwoord
 22. Jacqueline

  Gefeliciteerd!

  Maar wat ik niet helemaal snap: wordt de belastingaangifte ingewikkelder als je zzp’er bent? Zonder ingeschreven te zijn bij de KvK moet je toch ook al je inkomsten van je blog opgeven?

  En om antwoord te geven op jouw vraag: een droom die ik heb waargemaakt, is dat ik bij een professioneel dansgezelschap dans. Had nooit gedacht dat dat me ooit nog zou lukken, zeker toen het dansen op mijn benen niet meer ging. En bijkomend voordeel: ik krijg een vrijwilligersbijdrage, die hoef ik niet op te geven aan dd belastingdienst. ;-)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :)
   De belastingaangifte wordt wel echt ingewikkelder als je zzp’er bent. Nu dien ik mijn bloginkomsten in als ‘Overige inkomsten’ bij de jaarlijkse belastingaangifte in april. Als zzp’er moet je daarentegen vier keer per jaar aangifte doen en moet je daarbij ook veel meer kunnen verantwoorden. Om voor bepaalde kortingen in aanmerking te komen, moet je bijvoorbeeld precies bijhouden hoeveel uur je per week in je bedrijf steekt. Ook moet je al je gedeclareerde kosten met bonnetjes verantwoorden. Uiteindelijk is dat natuurlijk alleen maar voordelig, omdat je er aftrek mee kunt krijgen, maar het is wel flink wat uitzoekwerk ;)

   Wat ontzettend gaaf trouwens dat je bij een professioneel dansgezelschap zit, zeker omdat je nooit had verwacht dat met je benen te kunnen doen. En die vrijwilligersbijdrage is natuurlijk ook mooi meegenomen :)

   Antwoord
   • Jacqueline

    Ah, ja dat klinkt wel als wat meer werk erbij.

    Antwoord
 23. Justine

  Jaaaa, wat goed! Gefeliciteerd!
  Ben hartstikke blij voor je dat je deze stap hebt gezet. Wat stoer! Ik hoop voor je dat de rest nu allemaal ‘vanzelf’ gaat en dat je rustig aan je weg erin vindt. In ieder geval super gaaf en wat mag je trots zijn op jezelf! <3

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve reactie! ♥ Ik word er helemaal enthousiast van.

   Antwoord
 24. Lianne

  Van harte gefeliciteerd Romy! Echt supergoed dat je eindelijk die stap hebt gezet <3 En je hebt gelijk, er is nooit een beter moment dan nu. Wat heb je te verliezen? Ik dacht, waarom niet? Ik wil mijn dromen achterna jagen en het is nog niet zo erg als het aan het begin nog niet lekker loopt, want ik heb er nog een baan naast. Maar dan is het begin er al, en dat voelt zo goed :) En ik had ook nog geen website, hoor ;) Haha, die jongen die ik had feliciteerde me niet eens, hij zei gewoon 'veel succes' en schudde me de hand. Oké, voor die mensen is het een normale werkdag, maar ze mogen wel eens beseffen dat het voor de ondernemer zelf wél een mijlpaal is. Ach ja, voor mij voelde het heerlijk en heb er nog steeds geen spijt van :) Ik merk nu ik mijn website en eigen email heb, mensen steeds geïnteresseerder worden en ik heb er van de zomer hopelijk 2 opdrachten als manuscriptbeoordelaar bij :) Ik ben zo benieuwd naar jouw verloop! Hopelijk heb je er al snel een paar mooie opdrachten bij <3

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve woorden! ♥ Daar word ik echt vrolijk van :) En wat je zegt over mij geldt ook zeker voor jou. Ook jij mag heel trots zijn op je eigen bedrijf!
   Je hebt ook helemaal gelijk dat we eigenlijk allebei niets te verliezen hebben met een baan ernaast. Ik heb ook niet de ambitie om volledig zzp’er te worden, maar zie mezelf altijd wel een leuke vaste baan hebben. Alleen al daarom voel ik weinig druk en dat is wel zo fijn :)
   Haha, ik was inderdaad ook wel een beetje verbaasd dat de man bij de KvK me alleen één keer feliciteerde door me de hand te schudden en bijvoorbeeld niet eens een kijkje nam op mijn blog ofzo. Ik had verwacht dat hij ook wel verplicht zou zijn om even te checken wat ik precies doe ofzo, haha. Nou ja, gelukkig krijg ik er op mijn blog en om me heen wél heel enthousiaste reacties op :)

   Ik vind het zo leuk dat jouw bedrijfje nu echt gaat lopen en dat je er hopelijk straks nog twee opdrachten bij hebt. Dat zou zo gaaf zijn! Ik ben in ieder geval supertrots op je! ♥ Ik hoop ook binnenkort wat fanatieker op zoek te gaan naar opdrachtgevers én een mooie eigen site op te richten. Ik kan nu al niet wachten :)

   Antwoord
 25. Irene

  GEFELICITEERD! Ik vind het echt zo stoer dat je de stap gezet hebt! En je hebt helemaal gelijk. Er zal altijd wel iets zijn wat er voor zorgt dat het net niet het juiste moment is dus je kan maar beter gewoon ergens beginnen. De rest komt wel als het moment daar is! :)
  Ik wens je alleszins héél veel succes en nog veel meer plezier met je eigen onderneming! Komt helemaal goed!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve en enthousiaste reactie! ♥

   Antwoord
 26. Anja - Minimalist Dutchie

  Juist! Gewoon professioneel aanpakken is het beste! Ik ben al 10 jaar zelfstandig ondernemer en het is met de belastingen niet altijd leuk, maar zou niet meer anders willen. Ondernemen is een vak maar ook een passie.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat jij al zo’n lange tijd zelfstandig ondernemer bent! Ik kan me voorstellen dat je uit het ondernemen zo veel voldoening en plezier haalt, zeker als je het al zo lang doet. Heerlijk om op die manier te kunnen doen waar je passie ligt! :)

   Antwoord
 27. Haydée

  Proficiat Romy! Wat leuk dat je de stap gezet hebt!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve felicitatie!

   Antwoord
 28. Evelyne

  Gefeliciteerd Romy! Ik ben apetrots op jou, want jij volgt je dromen! De eerste stap is nu gezet en ik ben er zeker van dat de rest ook prima zal lukken! Ik ben zeer benieuwd naar het verloop van deze gebeurtenis en hoop er meer over te lezen op je blog. Heel veel succes!!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie op mijn KvK-inschrijving! :) Ik zal zeker over een tijdje nog eens een update geven als ik wat langer bezig ben.

   Antwoord
 29. Saskia

  Van harte gefeliciteerd! Mag je terecht trots op zijn<3 Mooi dat je deze (eerste) stap nu hebt kunnen zetten. Ik vind het nog steeds een lastig dingetje, want mijn blog is een hobby blog en zie ik niet echt als 'onderneming' dus die stap is mij toch net iets te groot. Maar echt super stoer van je! Je dromen volgen is ALTIJD belangrijk en ben ik ook allemaal zeker aan het verwezenlijken (ben al een heel eind op weg)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! ♥ Ik kan me voorstellen dat je een KvK-inschrijving als hobbyblogger niet zo ziet zitten. Ik heb mezelf ook bewust niet per se onder de naam Vaker Vrolijk ingeschreven, maar onder mijn eigen naam. De inschrijving is namelijk vooral bedoeld voor freelance tekstschrijfopdrachten. Ik vond het vooral handig om daarnaast ook mijn blog ingeschreven te hebben. Maar verder blijf ik bloggen vooral gewoon met heel veel plezier doen omdat ik het leuk vind en niet zozeer om maandelijks heel veel geld uit te slepen ;)

   Antwoord
 30. Vivian

  Wat gaaf Romy, van harte gefeliciteerd! Ik vind het mooi wat je zegt: je kunt altijd een stap 1 zetten, ook als je stap 2 t/m 10 nog niet hebt uitgewerkt. Zo is het maar net :) veel succes in ieder geval! Ik heb laatst een nieuwe freelanceklus binnengesleept die me aan het denkenheeft gezet over of een teksten schrijven-onderneming misschien niet ook iets voor mij zou zijn. Is zeker iets waar ik verder over na ga denken en mee ga puzzelen.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve succeswens! ♥ En wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over een tekstschrijfklus dat je ook overweegt om als tekstschrijver te gaan freelancen. Volgens mij past het perfect bij je en zou je het geweldig doen :)

   Antwoord
 31. Zo simpel is dan geluk

  Gefeliciteerd! Helemaal leuk dat je deze stap hebt genomen. Ik wens je veel succes en plezier.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 32. Iris

  Woehoeee, zo goed en leuk! Gefeliciteerd meid :D

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je leive bericht! :)

   Antwoord
 33. Yvonne

  Dus toch gedaan :D Gefeliciteerd! Ik ben precies zo begonnen als jij: naast een fulltime baan, met de intentie om bij te klussen. Ik doe het nog steeds naast een kantoorbaan maar intussen werk ik daar nog maar parttime. De afwisseling vind ik heel erg fijn. En je leert gaandeweg! Ik ben benieuwd naar je website. Ohja, ik zag je trouwens ergens vermelden dat je uren moet bijhouden. Ja, dat is in principe waar, maar eigenlijk alleen belangrijk als je meer dan een dikke 1200 uur per jaar in je onderneming stopt, en dat haal je niet zomaar. Dus daar zou ik niet te zwaar aan tillen als ik jou was. Ook kun je je administratie heel erg versimpelen. Je hebt veel minder verplichtingen. De kleineondernemersregeling is overigens wél een hele fijne regeling voor kleine zzp’ers :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! :) Wat leuk om te horen dat jij je freelance werkzaamheden inmiddels hebt uitgebreid en minder uren maakt bij je kantoorbaan. Die afwisseling lijkt mij ook heerlijk.
   Bedankt ook voor je fijne praktische tips! Daar heb ik zeker wat aan, want qua belasting en regelgeving is het nog wel wat uitzoekwerk ;) Ik ga me eens verdiepen in de kleineondernemersregeling. Omdat ik best veel uren in mijn blog steek elke week, weet ik vrijwel zeker dat ik boven de 1200 uur per jaar voor freelancen én bloggen samen zal uitkomen (inclusief alles wat bij het bloggen komt kijken, zoals mailcontact, foto’s maken en artikelen promoten). De tijd die ik in mijn blog steek, is alleen uiteraard grotendeels tijd waarin ik geen geld verdien. Daarom moet ik nog even goed uitzoeken hoe dat precies zit en of ik dan ook nog voor die aftrek in aanmerking kom. Een goed uitzoekwerkje om dit weekend mee aan de slag te gaan :)

   Antwoord
   • Yvonne

    Oh ja, als je die tijd ook meetelt dan zal het inderdaad wel hard gaan! Ik weet eerlijk gezegd niet hoe je dat in dit geval moet doen. Voor mij is mijn blog vooralsnog puur hobby :) Overigens hou ik desondanks wel mijn tijd bij, bij veel klussen werk ik op uurbasis en het is ook goed om inzicht te krijgen in je schrijftempo. En ik weet daardoor gelukkig ook dat mijn freelance uren, ondanks al het uitzoekwerk en alles er omheen, het zeker waard zijn. Daarnaast word ik er ook gewoon héél blij van. Succes! :)

    Antwoord
    • Romy

     Je tijd bijhouden is inderdaad hoe dan ook nuttig. Het is altijd fijn om inzicht te hebben in hoe je je tijd besteedt.
     Zo mooi om te horen dat je echt blij wordt van je freelance werk. Ik weet zeker dat het mij ook heel veel plezier zal opleveren en kan nu al niet wachten om aan de slag te gaan :)

     Antwoord
 34. Annika

  Van harte gefeliciteerd! Ik twijfel zelf nog een beetje, maar dat komt vooral doordat je BSN je BTW-nummer wordt en doordat de KvK al je gegevens doorverkoopt aan derden. Ik heb ruim 10 jaar geleden ook al heel kort iets gedaan en ik krijg nog steeds post en soms zelfs telefoontjes via die onderneming, en daar zit ik dus niet op te wachten.

  Maar ik kan het ook gewoon nog af met de gewone belastingaangifte, de voordelen wegen nog niet op tegen de nadelen, zodra de balans omslaat schrijf ik me ook in.

  Heel veel succes!

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt als een goede, weloverwogen keuze! Je inschrijven bij de KvK of niet is ook wel iets wat je alleen moet doen als je er helemaal achter staat en meer voordelen ziet dan nadelen.
   Overigens kon ik wel in mijn inschrijfformulier aanvinken dat ik geen reclame van derden wil ontvangen. Ik heb het idee dat dat allemaal nu wel een stuk strenger is (misschien ook door de nieuwe privacywet). Tot nu toe ben ik in ieder geval gelukkig nog niet doodgegooid met reclame ;)

   Antwoord
 35. Karin

  Nog gefeliciteerd! En heel veel succes :)

  Antwoord
 36. Esmeralda

  Wat stoer! Ik ben ook bezig met het opstarten van m’n eigen bedrijf. Vanaf 1-9 ga ik fulltime als ZZP’er aan de slag, zooo veel zin in! :D

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat onwijs gaaf dat je de stap hebt gezet en fulltime als zzp’er gaat werken. Ik wens je alvast heel veel plezier en succes met dit geweldige avontuur!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs