Bohemian interieur rechthoek

20x inspiratie voor een bohemian interieur (kleur, rotan & planten)

 • 8 maart 2023
 • 4 Reacties
Categorieën: Interieur

Kleur in huis – daar ben ik bepaald niet vies van. Een vleugje bohemian in mijn woning vind ik altijd leuk. Planten, rotan, opvallende prints, retro-kussens en velvet stoelen die je naar een exotischer land brengen – ik houd ervan! Zeker in combinatie met een niet te drukke basis kan ik een bohemian interieur wel waarderen. Fantaserend over toekomstige nieuwe huizen inrichten en volgende interieurmake-overs, struinde ik het internet af op zoek naar toffe items voor een bohemian interieur. Dit zijn 20 fleurige items die ik zelf met alle liefde in huis zou halen.

Bohemian interieur

Mooie woonitems voor een bohemian interieur

 1. Plant “Monstera deliciosa” – Plantje.nl. Volgens mij passen planten in elke woonstijl perfect. De monstera is er één die ik graag nog eens in huis zou halen als we ooit iets meer ruimte voor planten hebben. Helemaal leuk ook in een bohemian interieur!
 2. Bloemvormige hanglamp ‘Flore’ van Kidsdepot – FonQ. Deze lamp is schijnbaar bedoeld voor op de kinderkamer, maar ik zou hem zelf ook gewoon op mijn eigen slaap- of hobbykamer kunnen hangen. Al bij meerdere interieurbloggers zag ik zo’n soort lamp voorbijkomen. Als er ooit een nieuwe lamp moet komen, dan klik ik dit bloemige exemplaar zeker aan als optie.
 3. Poster met citroenen Positano – Poster Store. Posters in huis vind ik een perfecte manier om wat kleur aan te brengen. Het fijne aan posters is dat je er weinig voor betaalt en dus makkelijk kunt afwisselen. Je koopt één mooie lijst en kunt zo regelmatig iets nieuws aan de muur hangen. Deze poster met citroenen zou ik persoonlijk helemaal leuk vinden voor wat lente- en zomervibes in huis.
 4. Groene fauteuil ‘Komba’ van FAMA – Houweling interieur. Velvet stoelen zijn he-le-maal mijn ding. Wij hebben niet voor niets een roze exemplaar staan (die Bart overigens niet geweldig vindt, maar die er al was voordat Bart mijn lief was en iets aan mijn interieurkeuzes kon doen ;)). Anyway, ook deze groene fauteuil vind ik persoonlijk helemaal het einde. Met de fijne velvet stof zit hij vast ook nog fantastisch. De stoel is trouwens van het merk FAMA, dat te koop is bij Houweling Interieur. Deze winkel verkoopt allerlei toffe meubels van FAMA met een kleurrijk en soms zelfs retro tintje. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de design banken.
 5. Vaas met bloemendessin – Leen Bakker. Bloemen in een vaas kennen we allemaal. Maar bloemen óp een vaas zijn een minstens zo goed idee. Wat een vrolijk ding is dit! Toch jammer dat we al genoeg vazen hebben staan om boeketten kwijt te kunnen. Anders had ik voor dit bohemian-achtige exemplaar zeker een sprintje naar de winkel getrokken.
 6. Regenboogvormig ophangrek – H&M Home. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik in interieurwinkels dingen van de kinderafdeling ook helemaal het einde vind voor in de woon- of slaapkamer. Dit ophangrek in regenboogvorm is zo’n ding. Lekker vrolijk, een beetje bohemian en een vleugje botanisch. Ik zou hem zó ophangen in de slaapkamer om badjassen aan kwijt te kunnen.
 7. Opbergmand met deksel – H&M Home. Met manden heb ik altijd al “iets” gehad. We hebben dan ook meerdere exemplaren verspreid door het huis staan. Maar er zijn altijd nóg meer mooie manden te vinden. Dit opbergexemplaar (ook handig als wasmand met een zak erin!) zie ik ook wel voor me bij ons thuis.
 8. Zijdeboeket ‘Silky touch’ – BloomPost. Ik heb het liefst het hele jaar door bloemen staan, maar vind het zonde om wekelijks een boeket te halen. Om die bloemendrang te stillen, zijn droogbloemen en zijdebloemen wat mij betreft een uitkomst. Dit boeket is gemaakt van zijde, maar ziet er (in elk geval op de foto) best echt uit.
 9. Vaas ‘Merci pour les fleurs’ – Maisons du Monde. Van deze schitterende vaas met een Frans tintje hebben wij de grote gele broer op tafel staan. Ooit gekocht in Frankrijk! Blijkbaar hebben ze er ook een kleinere crèmekleurige versie van. Deze dus! Ook die vind ik helemaal leuk. Mooi om de zijdebloemen een plek in te geven!
 10. Mosterdgele fauteuil ‘Volta’ van het merk FAMA – Houweling Interieur. Een vriendin van mij heeft een loveseat en dat ziet er zo knus én comfortabel uit dat ik mezelf ook wel zoiets zie kopen. Uiteraard wel in een vrolijk kleurtje! Deze fauteuil van FAMA uit het assortiment van Houweling Interieur heeft veel weg van een (extra knusse) loveseat. Hij is gemaakt van velvet en je er zelf de pootjes bij kiezen. Hoe leuk! Zoek je een echte loveseat die net iets ruimer zit met twee personen? Dan kun je je hart ophalen met een gezellige ronde loveseat van Houweling Interieur.
Bohemian interieur
 1. Sierkussen met schuine strepen HK Living – Wehkamp. Kussens zijn mijn grote zwak als het op interieuraanwinsten aankomt. Als ik ben uitgekeken op bepaalde stukjes interieur is nieuwe kussens kopen voor mij dé manier om een mini make-over te doen. Je kamer ziet er met een kleine aanpassing meteen totaal anders uit. Dit is één van die vrolijke kussens die ik zelf absoluut zou meenemen als ik hem in een woonwinkel zie liggen.
 2. Gestreepte stompkaars – Sostrene Grene. Een bohemian interieur staat ook voor warmte en sfeer in huis. Laten kaarsen daar nu een perfect accessoire voor zijn. Deze past qua kleuren helemaal bij het warme palet dat ik zo mooi vind.
 3. Hangplant ‘Epipremnum Pinnatum Aureum’ – Plantje.nl. Je kunt nooit genoeg planten hebben! Meestal kies ik voor staande kamerplanten (waaronder deze 7 makkelijke kamerplanten), maar een hangplant heeft ook wel wat. Je hebt altijd wel een leeg plekje aan een kast of ladder waar zo’n vrolijke plant het goed doet.
 4. Geborduurd kussen met margrieten – Kekke Kussens. Dat ik “iets” heb met geborduurde kussens, blijkt wel uit het felgekleurde bloemetjeskussen dat wij hebben liggen op de bank (je kunt ‘m zien op deze Instagram-foto). Een kringloopkoopje dat ik vijf jaar geleden kocht voor één hele euro en dat sindsdien al jaren ligt te shinen op de bank. Deze met bloemetjes zou een goede vervanger zijn als ons andere kussen ooit “op” is. Ook vrolijk, fleurig en bohemian!
 5. Poster met blauwe bloemen ‘Björksta’ – IKEA. Met schilderijen ben ik altijd vrij kritisch. Ik vind niet veel schilderijen mooi genoeg om ingelijst aan de muur te hangen. Posters vind ik dan weer wel vaak heel mooi. Deze blauwe poster met bloemen zou leuk matchen met mijn andere favoriete kleuren: oudroze, okergeel en karamelkleur. Een niet te drukke poster die toch de muur kan opfleuren!
 6. Terra cotta fauteuil ‘Grenoble – Houweling Interieur. Ja ja, ik gooi er nog maar een velvet stoel in. Bij bijna elk woonboulevardbezoekje spot ik wel een paar velvet stoelen die ik óók zou willen. Toch jammer dat we maar plek hebben voor één zo’n stoel en dat die plek al gereserveerd is voor mijn roze stoel.
 7. Bergkast ‘Stockholm small natural’ – Troubadour. Als ik denk aan een bohemian interieur, dan zijn rotan, hout en webbing de eerste dingen waar ik aan denk. Zo’n kast past volgens mij helemaal in die stijl. Ik ben zelf ook gek op dit soort kasten. Wij hebben er één in de hobbykamer staan en ik kan niet beloven dat er niet meer van dit soort kasten bij komen.
 8. Vloerkleed Bella Off White – Kwantum. Vloerkleden zijn nog een goede manier om sfeer in huis te brengen. Wij hebben een heel donkere vloer (niet onze eigen keuze!) en dan breekt een vloerkleed dat zo mooi. Dit vloerkleed is er één dat ik zelf zou kunnen uitzoeken. Een rustige print, (deels) hoogpolig en dus lekker zacht aan de voeten!
 9. Kussen met kraamvogels ‘Diem’ van Essenza – De Bijenkorf. Wat is het toch met die woonaccessoires met kraanvogels? Om een of andere reden val ik er altijd als een blok voor. Ook dit kraanvogelkussen trok direct mijn aandacht. Ik vind het zelf altijd tof om kussens met een printje en egale kussens in vrolijke kleuren te combineren op de bank. Zo krijg je zelfs als je een vrij basic grijze bank hebt nog een kleurrijk en bohemian-achtig geheel.
 10. Roze fauteuil ‘Billhalm’ – IKEA. Ik kon het niet laten: ter afsluiting nog maar een fluweelzachte stoel. De boodschap moge duidelijk zijn: ik zit het liefst op zachte stoelen met een kek kleurtje. Misschien is dat wel mijn favoriete onderdeel van een bohemian interieur. Plant ernaast, vrolijk kussen erop en het fleurige plaatje is compleet!

Wat is jouw favoriet van deze items?

1 2 1
1 2

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 8 maart 2023 op 9:05 am - Beantwoord

  OMG!! Dat is mijn gele stoel!!! 😀 Ik werd daar ook spontaan verliefd op 🙂 En hij zit heel lekker, er is ruimte om lekker opgerold met een kat er in te zitten, ik heb er zelfs wel eens een middagdutje in gedaan 🙂
  We hebben hem nu ruim een jaar en ik ben er nog steeds blij mee (de bank van hetzelfde merk is ook prachtig, maar zakt wel elke maand een beetje meer in als je er op gaat zitten. Maar … ook daar kun je lekker op wegkruipen!).

  • Daenelia 8 maart 2023 op 9:06 am - Beantwoord

   Overigens: echt een samenwerking waar ik 100% achter sta 😉 Het is een fijne winkel met echt fijne medewerkers.

   • Romy 8 maart 2023 op 4:27 pm - Beantwoord

    Hoe toevallig dat je net die stoel hebt! Echt een pareltje is het, hè?! Ik werd er ook op slag verliefd op 🙂 En super om te horen dat je zelf ook zo’n positieve ervaring hebt met Houweling Interieur.

 2. Darina 8 maart 2023 op 9:51 am - Beantwoord

  Wat een mooie items, vooral de vazen vind ik heel mooi.

Recente blogs

Gezonde brownies van zwarte bonen (verrassend lekker!)

21 juni 2022|Recepten|

Brownies van zwarte bonen? Tja, dit is zo’n recept dat je moet proeven om te weten hoe lekker het is. Het klinkt misschien gek om je favoriete bonen uit de chili con carne in een brownie te gooien. Maar geloof me: deze brownies smaken echt naar pure-chocolade-brownies en hebben dezelfde heerlijke structuur en smaak. Zelfs mijn kritische testpanel (lees: Bart) was na het proeven overtuigd. Dus: wil jij iets lekkers te snacken hebben dat ook nog verrassend gezond is? Deze gezonde brownies wachten op je! Of nou, je moet ze wel zelf nog maken met dit recept. 

IJ-hallen shoplog | Roze vazen, vintage jurk & meer

24 september 2019|Lifestyle|

Het was alweer een paar maanden geleden dat ik voor het laatst de IJ-hallen bezocht. Regenbuien, leuke afspraken of het huishouden - er kwam steeds wat tussendoor. Ik was dan ook nogal enthousiast toen ik ontdekte dat de IJ-hallen op mijn vrije zondagmiddag plaatsvonden. Ik kwam met een zware buit thuis dit keer dankzij een prachtige vaas die ik op de kop tikte. Ik laat je mijn nieuwe tweedehands aankopen voor in de kledingkast en voor mijn interieur met plezier zien.

Wait what?! Pippa woont hier alweer 1 jaar!

31 mei 2020|Persoonlijk|

Van alle tweedehands aanwinsten die ik rijk ben, is Pippa absoluut de aller-allerbeste. En de liefste. Deze week was het precies 1 jaar geleden dat ik deze grijs-witte pluizenbol zo'n 150 kilometer verderop ophaalde. Met een miauwend meisje op de stoel naast me reed ik terug naar huis. Vanaf dat moment zou ik mijn huis met een pluizebol gaan delen. Nu - iets meer dan 365 dagen later - banjert Pippa hier alweer een jaar dagen rond en heeft zij mij veranderd in een heuse crazy catlady. Tijd voor een terugblik!