Werkkamer

Inspiratie voor de thuiswerkplek (mijn eigen (roze) plekje!)

 • 25 juni 2021
 • 14 Reacties
Categorieën: Interieur

Sinds het begin van coronatijd heb ik de eettafel tot mijn thuiswerkplek gebombardeerd. Dat werkte altijd prima, maar nu we samen thuiswerken verlangde ik heel erg naar een eigen plekje. Dat kon gelukkig vrij eenvoudig gerealiseerd worden met een hobbykamer over en een leeg bureau. Na lang twijfelen leek dat me toch wel een heel fijne werkplek – een plekje voor mij helemaal alleen. En met die nieuwe werkplekplannen, kwamen ook meteen de inspiratie voor mijn thuiswerkplek opborrelen. Tijd voor een moodboard!

werkkamer decoratie

Inspiratie voor de thuiswerkplek

Dit moodboard doet vast vermoeden dat er op mijn thuiswerkplek zeeën van ruimte is, met naast het bureau plek voor een leeshoek en een grote open kast. Nee helaas, de helft van de kamer wordt door PAX-kasten in beslag genomen. We moeten onze kleding toch ook ergens kwijt. Sommige van deze aankopen gaan er dan ook (nog) niet komen. Maar dromen kan altijd. En wie weet is er in een volgend huis wél plek voor die prinsesachtige schommelstoel en de kast vol planten.

Dat gezegd hebbende, laten we starten met de inspiratie voor mijn thuiswerkplek. Je kunt wel zien welke kleuren ik mooi vind, denk ik zo. Roze, oranje en mintgroen zijn mijn favoriete kleurenpalet voor in huis de laatste tijd.

 1. Vintage kelim ‘Tabriz 50 Raj 105×154 cm’ – Tapijtenkelim.nl. Werken is het allerfijnst met een superzacht en warm kleed onder je voeten. Ik heb altijd een zwak gehad voor grote Oosterse kleden. Zo’n echt antiek tapijt dat je in interieurtijdschriften of bij je hippe oma in huis tegenkomt. Niet te vinden bij de IKEA, wel bij luxe tapijtenwinkels. Het kleed hierboven vind ik geweldig doordat het enerzijds een druk printje heeft en anderzijds door de zachte kleuren ook rust uitstraalt. Het komt van de fijne webshop Tapijtenkelim.nl. Daar vind je veel mooie one-of-a-kind-kleden. Ook voor een zacht zijde tapijt zit je op hun site helemaal goed.
 2. Vaas keramiek ‘Sunset Forward’ – WAAR. In de kamer staat nu een (nog niet ingerichte) open kast waarin wat mij betreft zeker nog wat prullaria (naast boeken en planten) mogen staan. Maar dan wel iets moois natuurlijk. Aangezien ik niet iemand ben die als woeste verzamelaar heel veel van iets heeft, vul ik zo’n kast meestal maar met boeken, plantjes en decoratie. Een vrolijke vaas als deze in mijn favoriete pasteltinten zou daartussen zeker niet misstaan.
 3. Bureaustoel Järvfjället – IKEA. Terwijl ik dit artikel typ, heb ik mijn kont genesteld in de zwarte grote broer van deze stoel. Zit heerlijk, maar helaas bleek het achteraf geen heel goede aankoop. De nep leren bekleding was al na een paar maanden heel lelijk geworden. Ondanks dat ik niet heel zwaar ben, was mijn kontafdruk al na twee maanden volledig in de stoel gesleten. Dat Pip graag met haar pootjes (inclusief nagels) aan de rand van de stoel staat te kijken, helpt ook niet mee om ‘m mooi te houden. Ik denk er dan ook aan om naar IKEA terug te gaan en te kijken of ik iets kan regelen. Het zou geweldig zijn als ik (tegen bijbetaling) de beige stoffen variant van de stoel zou kunnen uitzoeken. Want lekker zitten doet de stoel zeker wel!
 4. Valencia oranje poster – Poster Store. Hier in huis kom je bijna geen kale muren tegen. Niet dat het helemaal vol hangt, maar aan elke muur iets hebben hangen vind ik wel zo leuk. In de hobbykamer lijken een paar posters me wel wat. Deze poster of iets wat erop lijkt zag ik laatst bij iemand anders (volgens mij bij Bij Bonnie) en vond ik meteen te gek. Die belandt hier vast ook nog eens aan de muur.
 5. Stapelbare regenboog – Little Dutch via bol.com. De mama’s onder mijn lezers zullen dit stuk speelgoed vast herkennen. Volgens mij staat het in heel veel Nederlandse babykamers. Plannen in die richting heb ik zelf nog niet, maar om een of andere reden vind ik deze regenboog wel geweldig. Gewoon ter decoratie voor in de open kast in de hobbykamer. Kan ook toch?!
 6. Theemok met botanische bladeren – HEMA. Werken lukt het beste als ik regelmatig een kop thee achteroversla. Het liefst een flinke mok vol. Aan mokken heb ik op zich geen gebrek met mijn complete Blond Amsterdam-verzameling. Maar deze vond ik zo leuk dat hij ook tussen de inspiratie voor mijn thuiswerkplek thuishoorde.
 7. FIXIT laptop stand van eikenhout – Good Store. Oh, over dit ding ben ik me toch enthousiast! Ik overweeg al een tijdje om er één aan te schaffen. Wat “dit” is? Het lijkt een serveerplateau voor koppen thee en taart, maar is een laptopstandaard waarmee je zowel zittend als staand kunt werken. Je kunt de plateaus namelijk verstellen en daardoor zelf kiezen hoe hoog je je laptop en eventueel ook je toetsenbord instelt. Zo kun je ook staand aan je bureau werken zonder dat je meteen in een duur volautomatisch zit-sta-bureau hoeft te investeren. Mocht iemand ervaring hebben met zo’n ding, laat het me weten. Ik ben enorm benieuwd of zoiets echt effect heeft voor je rug.
 8. Hoge kast Gravure – Homestock. Zo’n mooie grote open kast is toch wel een droom voor ooit. Moet ik alleen eerst (ooit) in een groter huis investeren inclusief een groter kantoor. Tot die tijd blijft de kast vooral op mijn wishlist staan. Je moet wat te dromen overhouden, toch?!
 9. HK Living kussen oranje witte strepen – FonQ. In mijn appartement zijn in elke kamer wel één of meerdere kussens te bekennen (met de badkamer als enige uitzondering). Ook in mijn nieuwe thuiswerkkamer mag een fijn kussen niet ontbreken. Het broertje van dit kussen ligt hier op de bank in de woonkamer en bevalt goed, dus een tweede (oranjekleurig) exemplaar zou heel welkom zijn.
 10. Rotan kattenhuis ‘Tonka’ – Made.com. Mijn enige zorg voor de verhuizing naar de nieuwe werkplek, is dat Pip mijn nieuwe verblijf misschien niet weet te vinden. Zij komt nu vaak gezellig op schoot of op de stoel naast me zitten, maar ik vermoed dat dat anders zal zijn als ik van kamer verwissel. Om haar alsnog die kant op te krijgen, wil ik maar weer eens in een nieuw kattenmandje investeren. Deze vind ik er leuk uitzien en lijkt me ook heerlijk liggen. Helaas heb je met katten alleen altijd garantie tot de deur dat ze ook echt meer met zo’n mandje doen dan er alleen naar staren.
 11. Richmond Interiors schommelstoel Rocky roze velvet – Zitmaxx. Een van de allertofste dingen uit dit lijstje met inspiratie voor de werkplek heb ik tot het laatst bewaard. Toen ik deze schommelstoel zag, was ik op slag verliefd. Wauwie! Het is dat ik nergens in huis ook maar een leeg plekje heb om hem kwijt te kunnen. Maar ik weet héél zeker dat deze ooit op een toekomstige werkkamer in een ander huis (nee hoor, we zijn nog niet Funda aan het uitspitten – wees gerust!) een plek gaat krijgen. Geen idee wat Bart daarvan vindt. Maar in mijn werkkamer kan ik vast ongezien zo’n ultieme meisjesachtige roze aankoop neerzetten.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 25 juni 2021 op 7:01 am - Beantwoord

  Wat een prachtig tapijt! Die zou ik ook zeker in mijn schrijfkamertje willen 🙂 mooie inspiratie. De laptop standaard ziet er ook heel handig uit.

 2. Daenelia 25 juni 2021 op 9:48 am - Beantwoord

  Ik heb dezelfde stoel van Ikea, met de nepleren bekleding, en twee katten. Mijn gozer heeft dezelfde stoel. We hebben de stoelen al sinds 2008 en mijn stoel is in redelijk tot goede staat (behalve de kleine krassen in mijn hoofdsteun: de kat heeft daar zijn nageltjes ingezet). Die van mijn gozer … ehh, minder. En hij heeft er notabene nog een apart kussen op liggen. Geen idee waarom bij hem het zitvlak zo is afgesleten. Maar … na ruim 10 jaar mogen ze wel eens vervangen worden en die witte/beige stoel ziet er inderdaad heel erg mooi uit. Past misschien ook beter in ons lichter-gekleurde interieur…
  Je gaat een hartstikke leuke werkplek maken 🙂

  • Romy 25 juni 2021 op 10:18 pm - Beantwoord

   Wauw, dan doen jullie al aardig lang met de stoelen. Wat goed! Zo te horen hebben jullie ook een uitstekende reden om jezelf op nieuwe bureaustoelen te trakteren. Ik ga er ook nog maar eens over denken of ik de mijne wil vervangen. Nepleren bekleding ga ik maar niet meer proberen 😉

 3. Audrey 25 juni 2021 op 10:12 am - Beantwoord

  O, die bureaustoel is mooi inderdaad! En voor dat kattenhuisje zou ik bijna een kat willen. Al past Mango er misschien ook wel in, haha. Mijn thuiswerkplek is nogal een samengeraapt zooitje, haha.

 4. Anna 25 juni 2021 op 10:20 am - Beantwoord

  Wat een leuke items! Die poster met ‘Valencia’ erop vind ik echt fantastisch!

 5. Femke 25 juni 2021 op 10:51 am - Beantwoord

  Haha wat typisch! Ik zit toevallig nu al een paar weken op de IKEA website en had vervolgens een keuze gemaakt voor een bureaustoel. Dus ik het aan mijn zusje doorgegeven, ‘als ik een kantoor heb in mijn nieuwe huis, komt deze stoel er’ maar nu ik meer achter mijn bureau zit, wil ik hem toch al eerder. En toch twijfelde ik weer, tot ik hem zojuist bij jou in deze blogpost én bij iemand op Instagram in hun story voorbij zie komen haha. Maar dat vloerkleed is ook *heart eyes*!

  • Romy 25 juni 2021 op 10:12 pm - Beantwoord

   Wat leuk, supertoevallig ook! Enne, een bureaustoel is sowieso een goede investering om nú te doen. Geen betere investering dan die in je eigen rug, toch? Dus ik zou zeggen: doe ‘m jezelf gewoon cadeau 🙂

 6. Els 25 juni 2021 op 10:54 am - Beantwoord

  Deze Richmond Interiors schommelstoel Rocky is echt super gaaf! nu ik ook veel thuiswerk heb ik ook een nieuwe bureaustoel gekocht. Echt super fijn en ook veel beter voor mijn rug.

  • Romy 25 juni 2021 op 10:11 pm - Beantwoord

   Ja, wat een mooie stoel hè?! Ik ben er ook helemaal weg van.
   En wat heerlijk dat je een nieuwe bureaustoel hebt. Het werkt zo veel fijner als je een ergonomische stoel hebt om op te zitten 🙂

 7. bychristiana 28 juni 2021 op 9:14 am - Beantwoord

  Die poster is erg leuk! En het kleed trouwens ook. Ik heb momenteel ook diverse kleden in huis liggen en ik ben overal even blij mee. Ik vond het best een zoektocht. Zo’n kleed moet ik echt 100% leuk vinden, want het is toch een groot object. Op sommige plekken zoals op mijn werkplek heb ik dus echt een paar pogingen moeten doen voordat ik het perfecte kleed vond;-) Gelukkig kun je bij de meeste webshop heel makkelijk retourneren.

 8. Giovanna Jansen 28 juni 2021 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat een leuke items! Het is dat ik geen katten meer heb, anders zou ik beslist voor die geweldig leuke kattenmand gaan. 🙂

 9. Saskia 29 juni 2021 op 7:50 am - Beantwoord

  Wat een leuke inspiratie. Hier geen thuiswerk plek 😉 maar wil wel alles goed eens gaan stylen, opruimen, weggeven, verkopen e.d. Wil per kamer starten en dit een soort style/vibe geven wat bij elkaar past. Projectje voor dit en misschien een deel volgend jaar.

 10. Bedrukken 22 juli 2021 op 1:54 pm - Beantwoord

  Wat er ook helemaal bij zou passen, is een notitieboekjes bedrukken met ”vaker vrolijk” erop! Helemaal in de stijl van je blog en het ziet er ook nog eens leuk uit!

  Jo

  • Romy 22 juli 2021 op 10:52 pm - Beantwoord

   Ja, heel tof! Lijkt me geweldig leuk om te hebben 🙂

Recente blogs

Gebakken havermout met vijgen, walnoten & chocola

15 oktober 2023|Recepten|

Ontbijtjes die smaken alsof je je tanden in een toetje zet? Daar mag je mij letterlijk voor wakker maken. Dit havermoutontbijt is er zo één! Toen Albert Heijn me er met een goede bonusaanbieding laatst aan herinnerde dat het vijgentijd is, moest en zou ik die een plek in mijn havermoutkom geven. Als er iets is waar ik met dit weer naar snak, dan is het wel een warme bak met havermout, een goede bodem voor mijn maag en een heerlijk zoet tintje. Dat alles zit met deze gebakken havermout met vijgen wel goed. Na een half uurtje wachten op de oven heb je een havermout om met plezier je vork in te zetten.

Minder oordelen over anderen | 9 tips voor een meer open blik

11 mei 2023|Persoonlijke groei|

"Het begint allemaal met woorden." Die paar rake woorden sprak de kleindochter van een oorlogsslachtoffer uit bij Dodenherdenking. Ze maakten zoveel indruk op mij dat ik die avond nog achter de PC kroop om dit artikel te schrijven. Want hoeveel mooier is de wereld als we soms dingen wél zeggen die we nu inslikken. En als we op andere momenten juist woorden (oordelen) heel even op een weegschaaltje leggen voordat we ze uitspreken. Maar hoe doe je dat, minder oordelen over anderen? Het is een thema waar ik zelf de afgelopen jaren steeds meer in aan het duiken ben. Dit zijn mijn 9 tips om vaker met een open blik te kijken.

Gekocht & gekregen | Valentijnssjaal, mobielhoesje en bananentas

20 februari 2020|Lifestyle|

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een paar nieuwe aankopen op mijn blog te showen. Omdat ik laatst al een deel van mijn salaris aan een nieuwe telefoon heb besteed, liet ik het geld verder de afgelopen maand niet heel hard rollen. Toch wisten een paar bescheiden aankopen hun weg naar mijn huis te vinden. Ook kreeg ik twee lieve dingen cadeau waar ik erg blij mee ben. Kijk je mee naar mijn nieuwste aanwinsten? Met onder andere een sjaal die ik cadeau kreeg voor Valentijnsdag, een nogal roze hoesje voor mijn telefoon en een schattige bananentas.