Badkamer inspiratie

Inspiratie voor mijn luxe droombadkamer

 • 4 augustus 2020
 • 13 Reacties
Categorieën: Interieur

Als ik de loterij zou winnen, dan weet ik wel wat mijn eerste uitgave zou zijn. Een gloednieuwe badkamer! Mijn badkamertje is klein maar fijn. Geen Pinterestwaardig droomplekje, maar wel helemaal prima voor nu. Maar ooit (in een volgend huis?) zou ik nog wel mijn droombadkamer willen realiseren. Ik weet al precies hoe die eruit moet komen te zien. Nu alleen de loterij nog winnen… In het kader van “dromen mag” deel ik 10 must-haves die niet in mijn droombadkamer mogen ontbreken.

inspiratie droombadkamer
Producten in collage: Zwarte kraan ‘Lomazoo’ – bol.com: € 49,00 | Spiegel Noble – Home24: € 179,99 | Oudroze afvalemmer – Westwing: € 49,99 | TX500 waterontharder | Grijze hexagon wandtegels – Sanitairkamer.nl | “Fryken”-mandjes – IKEA: € 8,99 | Roze plankje met zeeppomp en bekers – Made.com: € 35,00 | Badmat “Fes” – Made.com: € 19,00 | Donkerblauwe handdoeken ‘whkmp’s OWN’ – Wehkamp: € 39,75 | Badjas ‘Perri Rosalee blauw’ – Essenza: € 119,95 | Rituals Amsterdam-handzeep – Rituals: € 11,50.
 1. Hexagon wandtegels. Misschien ben ik wel iets te veel beïnvloed door alle badkamers die ik in mijn enthousiasme op Pinterest heb opgeslagen, maar achthoekige wandtegels vind ik dus helemaal het einde. Liever niet te mini trouwens, want dat is niet zo praktisch met schrobben (zo ben ik dan ook wel weer!). Grote grijze tegels zoals deze vind ik wel praktisch én mooi. Stiekem lijken roze of blauwe tegeltjes me ook prachtig, maar ik weet inmiddels dat felgekleurde basics in huis met mijn wispelturigheid niet zo handig zijn voor het geval ik er na een jaar op uitgekeken ben.
 2. Houten badkamermeubel. Mijn huidige badkamermeubel stond er nog van de vorige eigenaren. Prima is het wel, heel mooi niet. Het is een MDF-kastje met een laagje zwart folie eroverheen. Op zich oké, maar mijn droom zou een massief houten badkamermeubel zijn. Kost wat, maar dan heb je ook wat. The real deal zeg maar.
 3. Het toppunt van romantiek: twee waskommen. Ook heb ik een zwak voor waskommen. Nog zo’n gevalletje “gezien op Pinterest”. Het lijkt me trouwens al helemaal geweldig om twee waskommen te hebben, zodat je nooit je partner in de weg loopt bij het tandenpoetsen, wassen, etc. Daarnaast vind ik het wel wat romantisch hebben, samen tandenpoetsen. Maar ja, naar elkaar kijken terwijl je een tandenborstel in je mond hebt en probeert geen tandpasta over je fris gewassen pyjama te morsen, is misschien in romcoms romantischer dan in het echt.
 4. Zwarte waskraan. Ik ben meestal van de lichte kleuren, maar om een of andere reden vind ik zwart in badkamers wel heel mooi. Wat dat betreft bof ik op met mijn zwart-witte badkamer. Wat wel nog ontbreekt in mijn badkamer? Een zwarte kraan. Vind ik er zo chic uitzien!
 5. Waterontharder. Ook hoog op mijn lijstje staat een waterontharder. Een wat? Tja, ik heb hier al veel enthousiaste verhalen over gehoord. Een waterontharder, zoals die van TX5000, schroef je op de waterleiding (vaak in je meterkast of kruipruimte) en voorkomt dat er kalk in je water komt. Daardoor hoef je o.a. je douchewand en kranen minder vaak schoon te maken en blijven je apparaten ook langer goed. De TX5000 waterontharder lijkt me al helemaal een uitkomst. Dit is een waterontharder-magneet die voorkomt dat magnesium en calcium gaan kristalliseren. Een effectieve manier om kalk tegen te gaan! Lijkt me ideaal (ook voor o.a. het toilet en de keuken), omdat ik nogal vaak kalkaanslag aan het wegboenen ben.
 6. Géén bad. Ik behoor dus niet tot die groep mensen voor wie een eigen bad een droom is die uitkomt. Het baddergen is duidelijk aan mijn neus voorbijgegaan. Sterker nog, ik zou nooit zelf een bad in mijn badkamer laten installeren. Doe mij maar een snelle douchesessie in plaats van ’s ochtends steeds lang te wachten op een volgelopen bad. Je maakt mij blijer met een lekker grote douchecabine met glazen wand. Of een fijne inloopdouche met vrolijk douchegordijn – ook prima!
 7. Roze en blauwe accessoires. Mijn droombadkamer is qua basis vrij neutraal. Al is het maar zodat je er nog alle kanten mee op kunt door alleen maar accessoires te verwisselen. In de accessoires zou ik dan weer wel lekker losgaan met kleuren. Wel warme kleuren dan, zoals oudroze, pastelroze en donkerblauw. Het plaatje hierboven geeft vast een goed beeld van wat ik mooi vind. Vooral dat leuke pastelroze setje zie al helemaal staan schitteren op mijn wasbak.
 8. Opbergruimte en handige sorteerbakjes. Dat zijn twee dingen waar je mij zielsgelukkig mee maakt. In mijn badkamerlades heb ik al mijn make-up (de hoeveelheid valt best mee!) gesorteerd in bakjes. Tot aan de lipbalsem aan toe. Eén blik op die lade en ik ben een gelukkig mens. Dat zou ik in mijn droombadkamer dus zeker ook willen.
 9. Een héérlijke badjas en lekkere zeep. Als ik dan die droombadkamer heb, dan wil ik daar natuurlijk wel in stijl gebruik van kunnen maken. Deze superzachte en chique badjas van Essenza helpt daar vast en zeker bij. En als we toch op de luxe toer gaan, doe mij dan ook maar een luxe handzeep van Rituals. Goed voor het hotelgevoel!
 10. Súperzachte handdoeken. En als laatste om het hotelgevoel compleet te maken: lekker zachte handdoeken. Je weet wel: van die hotelhanddoeken waarvan je niet kunt wachten om ze te gebruiken. Helaas voor mij heb ik geen droger en kan ik geen wasverzachter verdragen (daar reageert mijn huid niet goed op). Goede kwaliteit handdoeken heb ik al en op lage temperaturen wassen doe ik ook, maar zacht worden mijn handdoeken niet. Ik kwam op Gelukkigerwonen.nl wel dit lijstje met tips voor zachte handdoeken zonder droger tegen. Maar ik vermoed dat dit voorlopig bij een droom zal blijven.

Voor nu ga ik vooral vrolijk door met pinnen op mijn Pinterest-borden voor die droombadkamer. Maar wie weet wordt dit Pinterest-moodboard toch nog eens werkelijkheid. Eerst nog maar even doorsparen. Of toch eens een staatslot kopen…

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit? Of heb je al de droombadkamer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 4 augustus 2020 op 6:54 am - Beantwoord

  Hele mooie items, ik had ze ook allemaal uit kunnen kiezen. Twee jaar geleden hebben wij onze badkamer gerenoveerd en we zijn er helemaal blij mee.

 2. Naomi 4 augustus 2020 op 8:05 am - Beantwoord

  Die zwarte kraan vind ik prachtig! En grappig, want ik heb nu geen bad, maar dat is voor mij voor een volgend huis (ooit) echt een voorwaarde voor de badkamer. Ik mis het echt, een bad.

 3. bychristiana 4 augustus 2020 op 8:23 am - Beantwoord

  Owwww, die donkerblauwe handdoeken! Die ga ik ook op mijn lijstje zetten;-) Een waterontharder is ook een goed idee. Wij hebben zelf een zwarte vloer en hoe vaak ik ook schoonmaak, ik merk toch dat er wat kalkaanslag op de vloer zit waar we altijd staan te douchen.

 4. Audrey 4 augustus 2020 op 8:44 am - Beantwoord

  Ik vind zulke tegels ook helemaal te gek, maar heb wel gehoord dat ze vrij prijzig zijn. Maar ach, als je aan het dromen bent… Ik zou ook sowieso geen bad hoeven.

 5. Sanne 4 augustus 2020 op 9:37 am - Beantwoord

  Ik vind die hexagon wandtegels ook fantastisch! Of tegels die in visgraatmotief op de wand zitten, ook al zo leuk. Ik ben dus duidelijk team bad! Zelfs zo erg, dat ik bijna had overwogen om dit huis niet te kopen, omdat er geen bad in zat. Ik weet daarom ook zeker dat er ooit nog een bad in gaat komen, maar dat zal wel enorm passen en meten worden, haha.

 6. Amy 4 augustus 2020 op 11:08 am - Beantwoord

  Zo’n zwarte kraan en waskommen zijn inderdaad heel mooi! Ik heb ook wel wat wensen voor een nieuwe badkamer, haha!

 7. Iris 4 augustus 2020 op 11:42 am - Beantwoord

  Leuke spulletjes! Ik ben ook altijd wel opzoek naar leuke items om de badkamer mee op te vrolijken.

 8. Sharon 4 augustus 2020 op 1:38 pm - Beantwoord

  Ik moest wel lachen om je hexagon wandtegels met acht hoeken. Waarom zou het HEXAgon heten? 😛

  Maar verder kan ik me helemaal vinden in je smaak. Volgend jaar wordt ons nieuwbouwhuis opgeleverd, mét waterontharder en zwarte kranen (al moet ik mijn man nog overtuigen…)

 9. Tamara 4 augustus 2020 op 3:58 pm - Beantwoord

  Dat bad gevoel deel ik met je, maar een douche met douchegordijn totaal niet! Ik heb het nu wel, maar wat vind ik dat een ergernis. Constant in gevecht met het gordijn die aan je benen plakt, vooral tijdens het scheren van je benen. Ik droom van een glazen douchewand, een must in ons nieuwe huis haha.

 10. Mariska 5 augustus 2020 op 8:13 am - Beantwoord

  Oh ja een zwarte kraan vind ik zo mooi! Ik zit er aan te denken om ook een mooie zwarte kraan te nemen als ik ben verhuisd naar een andere woning 🙂

 11. Janne 5 augustus 2020 op 10:19 pm - Beantwoord

  Bij het idee van een zwarte kraan en andere zwarte badkamerspullen moet ik meteen aan kalk- en tandpastavlekken denken. Ik kan me voorstellen dat je alles erop ziet, en de badkamer schoonmaken is nou ook weer m’n hobby niet. Tegels in leuke vormen lijken me dan wel weer heel mooi. En ooit hoop ik een badkamer met een raam te hebben, zodat ik er planten kan houden. 🙂

 12. Saskia 8 augustus 2020 op 1:09 pm - Beantwoord

  Onze droombadkamer gaat er nog komen. We willen de huidige badkamer nog verbouwen, echter gaat dit nog een aantal jaartjes duren. Een fijnere handigere indeling en zo’n doorzichtige blokken douchewand lijkt me wel wat <3

 13. Anna 14 augustus 2020 op 11:41 am - Beantwoord

  Wat een leuke wishlist! En oh, die wandtegels zijn echt fantastisch! In een toekomstig huis zou ik wel graag een bad willen hebben, het lijkt me echt heerlijk om in het weekend een uitgebreid bad te kunnen nemen.

Recente blogs

Mijn 9 favoriete artikelen uit 2016

30 december 2016|Persoonlijk|

Oké, ik geef toe dat ik de prijs voor originaliteit niet verdien met deze blogpost. Toch kan ook ik het niet laten om vandaag een overzichtje met mijn favoriete artikelen van 2016 te laten zien. Of nou ja, van de laatste vier maanden van het jaar, want zo lang blog ik nu. Ik heb gekozen voor een mix van goed scorende artikelen en artikelen waar ik zelf trots op ben. Benieuwd? Lees dan snel verder en klik op de artikeltitels om ze te lezen.

29 situaties waarin ik me een 29-jarige Young Granny voel

6 januari 2023|Persoonlijk|

Op Nieuwjaarsdag waren we bij mijn opa en oma op bezoek. 80 en 81 jaar oud zijn ze. Enthousiast vertelde mijn oma dat ze de avond ervoor tot half vier waren opgebleven. Een tikkeltje gegeneerd gaf ik daarna toe dat ik al trots was dat ik het tot twaalf uur had geschopt. In het half uur voor klokslag twaalf uur glipte er zeker eens per minuut een gaap uit mijn mond. Was het al bijna tijd? En tja, die neiging om maar liever niet na middernacht op bed te liggen is niet mijn enige neiging tot "young granny" zijn. Dit zijn nog 29 situaties waarin mijn innerlijke oma naar boven komt:

Je schuldig voelen? Nergens voor nodig in deze 10 situaties!

20 februari 2019|Persoonlijke groei|

Schuldgevoelens zijn een lastig ding. Natuurlijk zijn ze terecht als je bijvoorbeeld de lievelingstrui van je moeder op 100 graden wast, op de tenen van je kat staat of in een vlaag van verstandsverbijstering een vertrouwelijk mailtje naar de verkeerde persoon stuurt. Maar er zijn ook heel wat situaties waarin je schuldig voelen nergens voor nodig is. Dit zijn 10 situaties waarin je je schuldgevoelens absoluut (zonder schuldgevoel!) het raam uit mag gooien.