Niet veel mensen krijgen een inkijkje in mijn slaapkamer, maar voor jou als lieve bloglezer maak ik graag een uitzondering. Mijn slaapkamer is misschien wel een van de kamers waar ik het meest trots op ben. Het is geen gigantische master bed room, maar voor mij voelt hij alsnog geweldig mooi en groots. Dankzij een oudroze muur, een stapel fleurige kussens, een heel fijn kleed en een héérlijk matras kan het haast niet anders dan dat ik hier vele uren heerlijk slapend zal doorbrengen. Ik laat je dan ook graag meegenieten van het interieur in mijn (subtiel) roze slaapkamer. En van het mooie gevlochten kleed van Sukhi dat op deze kamer ligt te pronken.

roze slaapkamer interieur

Even een kleine disclaimer van de perfectionist in mij: mijn slaapkamer is nog niet helemaal af. Ik wil in de loop der tijd nog meer leuke persoonlijke dingen toevoegen. Een spiegel, misschien wat foto’s, mandjes op mijn nachtkastje en misschien wat andere tierelantijntjes. Maar ook nu al is het een fijne kamer!

Het pronkstuk van mijn roze slaapkamer: het bed!

Het allerfijnste (en uiteraard meest prominente) onderdeel van mijn slaapkamer is natuurlijk mijn bed. Wat een luxe om na een leven lang slapen in een eenpersoonsbed opeens een tweepersoonsbed helemaal voor mij alleen te hebben. Ik heb een pastelgroen ledikant van Beter Bed (het ledikant heet ‘Miodormio’) met daarin een héérlijk matras. Ik ben een middag matras gaan testen in de winkel – sowieso geen verkeerde bezigheid! – en geniet nu elke nacht van een matras dat echt heel lekker slaapt. Net als van mijn heerlijke ergonomische kussen.

roze slaapkamer interieur

Onder een roze deken

Een dekbedovertrek en kussens vond ik misschien nog wel de leukste spullen om naar op zoek te gaan voor mijn bed. Ik wilde maar al te graag onder een roze dekbed in slaap vallen. Uiteindelijk heb ik twee verschillende dekbedovertreksets, waarvan deze roze-wit geruite set mijn favoriet is. Deze set is van het merk Walra en voelt echt heel fijn aan. De kussens op mijn bed zijn van Pip Studio. Het lichtblauwe exemplaar kocht ik vorig jaar op Koningsdag; het andere kussen vond ik de “rib uit mijn lijf” wel waard. Het extra roze-wit geruite kussen komt dan weer gewoon van Ikea.

oudroze muur slaapkamer

Een roze muur in mijn slaapkamer

Over de kleur van de muur achter mijn bed heb ik wekenlang getwijfeld. Dat ging van okergeel naar donkerblauw en van oudroze naar misschien toch mintgroen. Uiteindelijk kwam roze als winnaar uit de bus. Geen knalroze, maar een subtiele oudroze tint (de kleur ‘Think Pink’ van Gamma, maar dan gemengd van het merk Flexa). Nog steeds ben ik erg blij met deze kleurkeuze. Alle andere muren zijn overigens wit, zodat het allemaal niet té roze wordt. Ook voor mijn gordijnen heb ik bewust een vrij neutrale (aubergine)kleur gekozen om het allemaal niet te zoetsappig te maken.

roze slaapkamer interieur
plankje met foto's in slaapkamer

Fleurig plankje boven mijn bed

Boven mijn bed hebben mijn vader en ik vorig weekend een fotoplankje bevestigd (lees: ik hield het plankje vast, hij deed de rest!). Het plankje is van het merk Woood en kocht ik bij Wehkamp. Dit plankje leek me handiger dan voor elke fotolijst een apart gat in de muur boren. Zo kan ik nog eens variëren. Op het plankje staan drie posters van Desenio (die ik al een tijdje had voor mijn uitzet) samen met mijn grote trots, oftewel de twee schilderijtjes die Pippa Knus heeft gemaakt van mijn opa’s en oma’s. Ik wilde ze eerst in mijn hal ophangen, maar vond dat zulke dierbare schilderijtjes wel een plek in mijn slaapkamer verdienden.

sukhi gevlochten vloerkleed

Handgemaakt vloerkleed van Sukhi

Op de vloer ligt een van mijn favoriete aanwinsten, namelijk een handgemaakt vloerkleed van Sukhi. De mooie visie en de prachtige kleden van dit merk bewonder ik al een aantal jaar. Sukhi staat erom bekend dat hun kleden allemaal met de hand en op maat gemaakt worden in onder meer India en Marokko tegen een eerlijk loon. Dit is de missie van Sukhi:

Over de hele wereld helpen wij vakmensen om hun tradities te bewaren. Handgemaakte kleden is hun kunst op zich. Met een grote betekenis en een geschiedenis die heel ver terug gaat. Uiteraard gebruiken we nooit machines. Want dat is niet volgens de nobele traditie van kleden maken. Voor ons alleen puur handwerk.

sukhi gevlochten kleed ali
slaapkamer met kleed van sukhi
Sukhi gevlochten kleed
De vrouw rechts is de maakster van mijn kleed.

Het leek me geweldig om zo’n mooi handgemaakt kleed van Sukhi in huis te hebben liggen. Superfijn om het product nu zelf te mogen zien en voelen, zodat ik mijn eigen mening over het kleed kan delen. Eerst dacht ik voor een van hun vrolijk gekleurde bolletjeskleden te gaan, maar uiteindelijk viel ik als een blok voor het gevlochten kleed. De grove gevlochten structuur van vilt vond ik direct geweldig aan dit kleed. Ook vind ik het kleed stoer en stijlvol tegelijk staan naast mijn bed. En – ook niet geheel onbelangrijk – ik heb nooit koude voeten als ik uit mijn bed stap!

Het leuke aan de kleden van Sukhi is dat ze met een label worden geleverd waarop de naam van de maker staat. Dat maakt het nog net wat persoonlijker.

sukhi gevlochten vloerkleed

De nachtkastjes waar ik héél lang naar zocht

Verder zie je op de foto hierboven mijn nachtkastjes, waar nu nog bijzonder weinig op staat. De foto’s zijn dan ook gemaakt voordat ik echt in mijn woning introk en voordat ik me had bedacht dat het best handig is om batterijen in het klokje te doen. Ach ja!

De nachtkastjes zijn gewoon van Ikea en luisteren naar de mooie Scandinavische naam ‘Selje’. Na een lange zoektocht naar het perfecte Scandinavische nachtkastje vond ik uiteindelijk deze kastjes wel heel gaaf. Op beide nachtkastjes staat een koperkleurig nachtlampje van Eglo (gekocht bij Wehkamp). Het klokje is van het merk Karlsson en heb ik gekocht bij Wonen met Lef.

roze slaapkamer interieur

Inkijkje in mijn roze slaapkamer

Hopelijk vond je het leuk om een inkijkje te krijgen in de inrichting van mijn roze slaapkamer. Ik ben er zelf erg mee in mijn nopjes en ben ook heel blij dat ik nu echt in dit fijne bed kan slapen, mijn voeten ’s ochtends op het fijne Sukhi-kleedje kan zetten en mijn bril ’s avonds op mijn geliefde Scandinavische nachtkastje kan leggen. En vanuit mijn slaapkamer kan ik zo mijn balkon op lopen. Ook zeker niet verkeerd op een zonnige zondagmorgen!

Welke kleur(en) heeft jouw slaapkamer?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. chucky1012 16 mei 2019 op 6:22 am - Beantwoord

  Zo een prachtig ingerichtte slaapkamer…..
  Mooie kleuren combinatie’s.

  Een fijne dag 😉

  • Romy 16 mei 2019 op 8:22 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Fijne dag! ?

 2. Darina 16 mei 2019 op 6:55 am - Beantwoord

  Prachtig ingericht! Mooie kleurkeuze, het voelt heel warm aan. En het kleed is echt ook een eyecatcher, prachtig! Leuk dat je weet wie je kleed heeft gemaakt. Dat maakt het zeker heel bijzonder.

  • Romy 16 mei 2019 op 8:22 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het is inderdaad extra leuk dat ik weet wie de maakster is. Dat maakt het kleed toch wel heel bijzonder ?

 3. Ik ben natuurlijk ook heel erg bezig met de inrichting van ons nieuwe huis (zie blog) en hoewel onze stijlen behoorlijk uit elkaar liggen, haal ik er zeker inspiratie uit en vind ik het heerlijk om te lezen. Ziet eruit als een fijne ruimte om te ontspannen. Geniet ervan meis!

  • Romy 16 mei 2019 op 8:21 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel! Ik ga ook snel een kijkje nemen op jouw blog ? Ben wel benieuwd!

 4. Audrey 16 mei 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Heel erg tof! Ik heb een grijze muur in mijn slaapkamer – klinkt een beetje saai, maar er zit een beetje blauw door, waardoor het echt een mooie kleur is waar ik heel blij mee ben. De andere muren zijn ook wit. Of ja, RAL9010 😉 Staat je kledingkast trouwens in een andere kamer?

  • Romy 16 mei 2019 op 8:20 am - Beantwoord

   Een grijze muur kan ook heel sfeervol zijn! Leuk dat je die hebt gecombineerd met verder witte muren ? De kleur 9010 zit bij mij volgens mij ook op alle witte muren en deuren. Volgens de deurenschilder is die kleur echt een begrip, haha.
   Mijn kledingkast staat inderdaad in een andere kamer. Mijn slaapkamer is niet enorm groot, dus dit kwam net iets handiger uit ?

 5. Irene 16 mei 2019 op 8:25 am - Beantwoord

  Het roze op de muur vind ik echt super mooi! Een kleur die ik zelf ook zou kiezen. Wij willen onze gang roze doen maar het is moeilijk om dé perfecte kleur te kiezen. Subtiel maar het moet ook wel duidelijk echt roze zijn. Dat wordt nog een avontuur 😉 En dat kleed is ook super tof. Fijn ook dat je weet wie het maakte. Onze slaapkamer is volledig bekleed met osb (van die planken gemaakt uit houtschilfers). Mijn vriend vond dat super mooi en hoewel ik eerst niet helemaal overtuigd was, vind ik het nu ook heel tof.

  • Romy 18 mei 2019 op 11:57 am - Beantwoord

   Hoe tof dat jullie de gang roze willen verven! Het is inderdaad wel een uitdaging om precies de goede kleur roze te vinden. Dat vond ik ook nog wel even lastig, maar deze kleur “voelde” direct wel goed. Er zijn ook gewoon zo veel tinten roze te vinden dat de keuze er niet makkelijker op wordt, haha.
   Wat gaaf trouwens, een muur van planken. Het klinkt wel echt heel erg mooi en sfeervol.

 6. Lianne 16 mei 2019 op 8:46 am - Beantwoord

  Wat ziet het er leuk uit! Om vrolijk van te worden 🙂 Wat toevallig, dat roze geruite dekbedovertrek heb ik ook! Daar heb ik ook heerlijk onder geslapen toen ik op mezelf woonde! Helaas voelen jongens er niet zoveel voor om zoiets op bed te hebben, heb ik gemerkt 😉 Nadeel van samenwonen! Dus nu ligt hij al heel lang onaangeraakt in de kast en dat vind ik wel jammer. Als je wil mag je hem wel hebben. Vind het anders zo zonde dat hij niet wordt gebruikt en dan heb jij er tenminste nog een extra 🙂
  Wel een leuk vloerkleed trouwens! Ik kende het merk helemaal niet, maar het klinkt als een prachtige visie!

  • Romy 18 mei 2019 op 12:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Hoe toevallig dat jij hetzelfde dekbedovertrek hebt gehad. Haha, ik vrees ook dat – mocht ik ooit met een leuke jongen samenwonen – dit dekbed er als eerste uit zal moeten 😛 Maar tot die tijd geniet ik er lekker van.
   Wat onwijs lief dat je aanbiedt dat ik jouw dekbedovertrek mag hebben. Is het een dekbedovertrek van 200 x 220/240 (lits-jumeaux)? In dat geval zou ik hem heel graag van je overnemen in ruil voor iets leuks van Blond 🙂

   • Lianne 18 mei 2019 op 4:14 pm - Beantwoord

    Ja hij is 200 x 220, dus ik denk dat hij dan wel moet passen 🙂 leuk dat je hem wilt hebben en lief dat je wilt ruilen voor iets van Blond! Alhoewel dat niet per se hoeft hoor 😉 Ik vind het gewoon fijn dat het dekbed dan tenminste weer gebruikt wordt!

    • Romy 18 mei 2019 op 5:04 pm - Beantwoord

     Superlief zeg! Dankjewel! <3 Ben er helemaal blij mee! Altijd handig om er eentje achter de hand te hebben of om te gebruiken als mijn huidige dekbedovertrek in de was zit en ik toch graag een roze dekbedovertrek wil gebruiken 🙂
     Ik heb zelf nog iets leuks van Blond staan waarvan ik denk dat je het wel leuk vindt, dus dat geef ik je er graag voor terug 🙂

     • Lianne 18 mei 2019 op 6:36 pm

      Dat is erg lief van je! 🙂 Ik zal het dekbed klaarleggen, dan neem ik het mee naar je verjaardag!

     • Romy 19 mei 2019 op 11:51 pm

      Helemaal goed! Ik zie ernaar uit 🙂 Super bedankt! <3

 7. Jessica J. 16 mei 2019 op 10:17 am - Beantwoord

  Jouw nachtkastjes zijn inderdaad erg tof! De onze zijn wat massiever, het zijn de MALM-nachtkastjes van IKEA. Die doen tegelijkertijd dienst als sokken- en onderbroekenlades. ? En dat kleed! Het eerste wat ik dacht, was inderdaad ‘nooit met je voeten op de koude grond!’ Wat een mooi verhaal erachter, ook.

  • Romy 18 mei 2019 op 12:01 pm - Beantwoord

   Haha, het is inderdaad heerlijk om ’s ochtends meteen mijn voeten op een zacht kleed te kunnen zetten in plaats van op de koude vloer. Ben alleen al daarom helemaal blij met het kleedje!
   De MALM-serie van IKEA vind ik trouwens ook heel tof (ook de handige grote kastjes uit die serie!). En inderdaad ideaal dat je daar heel wat spullen in kwijt kunt 😉

 8. Claire 16 mei 2019 op 10:54 am - Beantwoord

  Wauw wat heb je een mooie slaapkamer! Heel kleurrijk maar ook heel rustig 🙂 Wat fijn ook datje zo’n heerlijk, groot bed hebt!

  • Romy 18 mei 2019 op 12:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3 Ben er ook zo blij mee, ook met het heerlijk grote bed. Dat slaapt zo fijn!

 9. Naomi 16 mei 2019 op 11:16 am - Beantwoord

  Wauw! Heel erg mooi!

 10. Saskia 16 mei 2019 op 11:49 am - Beantwoord

  Heel erg leuk zo’n kijkje in je slaapkamer. Echt een fijn plekje<3
  Onze slaapkamer is zacht blauw/grijs en we hebben een bruine muur… Hangt ook weinig op de muur om zo de rust te bewaren.

  • Romy 18 mei 2019 op 12:04 pm - Beantwoord

   Wat een mooie en sfeervolle kleuren voor de slaapkamer! En juist wel fijn inderdaad om de slaapkamer rustig te houden qua decoratie.

 11. Tineke 16 mei 2019 op 12:09 pm - Beantwoord

  Wauw, wauw en nog eens wauw! Meer kan ik er niet over zeggen.
  Liefs

 12. Anouk 16 mei 2019 op 1:25 pm - Beantwoord

  De voordelen van een vrouw alleen zijn zijn duidelijk: je kan je slaapkamer roze verven! Wat is het gaaf geworden, ik ben stiekem wel een beetje jaloers!

  • Romy 18 mei 2019 op 12:06 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Haha, ik dacht ook: wie weet maak ik nooit meer mee dat ik zonder rekening te moeten houden met een mannelijke mening mijn slaapkamer kan verven – dus roze moest-ie worden 😉

 13. CreaCat 16 mei 2019 op 2:05 pm - Beantwoord

  WoW, echt een leuke kamer! Komt er weer snel een scrapblog of schoplog online? Ik ben daar namelijk echt dol op!

  • Romy 18 mei 2019 op 12:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Toevallig is er vandaag weer een blog met Action-spullen online gekomen 🙂 Ik hoop dat ik weer vaker dat soort artikelen kan delen als ik binnenkort mijn hobbykamer helemaal heb ingericht en daar lekker gebruik van kan gaan maken.

 14. Veronique 16 mei 2019 op 2:40 pm - Beantwoord

  Wat mooi en rustig! Prachtig kleed!

 15. Ilona Wielinga 16 mei 2019 op 4:38 pm - Beantwoord

  Wauw erg mooi, past ook echt bij je!

 16. Meaghan 16 mei 2019 op 11:55 pm - Beantwoord

  Prachtige slaapkamer Romy! Past ontzettend goed bij je. Die kleur roze is heel mooi en ook het kleed vind ik echt geweldig! Echt een kamer om trots op te zijn hoor! Mijn slaapkamer heeft twee rode muren en 3 witte muren. De meubels zijn rood, wit en zwart! Voor nu helemaal prima. Het zijn kleuren die ik tijdens mijn puberteit heb gekozen en ik vind het nog steeds leuk, maar als ik volgend jaar ga verhuizen, zal ik niet zo snel meer voor rood gaan. Daarin is mijn smaak toch wel veranderd!

  • Romy 18 mei 2019 op 12:18 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn slaapkamer! Jouw kleurencombinatie klinkt ook wel heel tof trouwens. En juist wel leuk om te merken dat je interieursmaak in de loop der jaren wat kan veranderen 🙂 Op mijn slaapkamer bij mijn ouders had ik bijvoorbeeld ook een tijdje allerlei meubels in een nogal landelijke stijl staan, terwijl ik die meubels nu niet meer zo snel zou uitzoeken.

 17. Josephine 17 mei 2019 op 8:00 am - Beantwoord

  Heel mooi Romy, lekker kleurrijk maar toch ook rustig. Die kleur roze vind ik erg mooi. Een disclaimer had niet gehoeven, hoor, het ziet er nu al perfect uit! Behalve dan dat batterijtje in de klok, haha! 😉

  • Romy 18 mei 2019 op 12:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment over mijn slaapkamer! En leuk om te horen dat de disclaimer (op het batterijtje na, haha – ik realiseer me nu dat ik die vanavond maar eens écht moet vervangen) niet nodig was geweest 😉

 18. Anneke 17 mei 2019 op 8:00 am - Beantwoord

  Wat een geweldige slaapkamer! Je hebt echt gevoel voor goede kleurencombinaties

 19. Karin 17 mei 2019 op 10:26 am - Beantwoord

  Wat een mooie kleurencombinaties! Vooral de gordijnen vind ik erg mooi. Onze slaapkamer is nog een beetje een work-in-progress, want de nachtkastjes en lampjes hangen nog niet. Wij hebben ook een muur geverfd, in donkerblauw en dan met witte en gouden accenten. Ik ben van plan om nog een wand blauw te maken want 3 wanden wit vinden we toch wel erg saai.

  • Romy 18 mei 2019 op 1:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Met de gordijnen ben ik ook erg blij. Ik wilde eerst voor zachtroze gordijnen gaan, maar ben heel blij dat ik toch voor deze donkere tint heb gekozen. Dat maakt de kamer net wat sfeervoller, denk ik.
   Leuk dat jullie ook met de slaapkamer bezig zijn! Een donkerblauwe muur met witte en gouden accenten klinkt in ieder geval al heel leuk. Twee blauwe muren heeft ook wel weer wat trouwens. En misschien zou twee verschillende tinten blauw ook zo’n gek idee nog niet zijn 🙂 Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar het eindresultaat.

 20. Anna 19 mei 2019 op 11:32 am - Beantwoord

  Wauw wat een prachtige slaapkamer! Dat kleed ziet er ook heerlijk zacht uit, heel erg bijzonder dat je weet wie jouw kleed heeft gemaakt! 😀

 21. Odetta 20 mei 2019 op 12:54 pm - Beantwoord

  Wat een sfeervol slaapparadijsje! Ik vind de kleur van jouw bed schitterend.! En met zo’n knuffelzachte, zelfgemaakte vloerkleed onder jouw voetjes wordt het opstaan een stuk makkelijker.
  Overigens de kleur van mijn slaapkamer toen ik voor het eerst op mijzelf ging wonen was wit met een zweempje rose.

  • Romy 22 mei 2019 op 7:58 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn slaapkamerinrichting! Ik was zelf ook direct weg van het bed toen ik het zag. En het ligt gelukkig ook nog eens heerlijk 🙂
   De kleur van jouw eerste slaapkamer klinkt trouwens ook prachtig. Roze (een beetje of een beetje veel) is een mooie rustige kleur voor de slaapkamer.

 22. Mariska 26 mei 2019 op 2:14 pm - Beantwoord

  Oh wat heb je dat leuk ingericht! Die roze kleur vind ik heel mooi inderdaad en niet té roze. Gewoon iets wat een mooi en zacht accent geeft.

  • Romy 30 mei 2019 op 12:02 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik ben ook helemaal blij met hoe de kleur roze heeft uitgepakt op de muur 🙂

 23. bychristiana 13 juni 2019 op 1:38 pm - Beantwoord

  Wat een fijn plekje heb je ervan gemaakt. Ik vind de combinatie van kleuren heel mooi. Lief, maar niet te zoetsappig! Ook leuk hoe je je Pip kussens gecombineerd hebt met een budgetkussen van Ikea. Ik hou er ook van om dat te doen, het geeft altijd verrassend mooie combinaties om merken en stijlen met elkaar te mixen.

  • Romy 13 juni 2019 op 9:36 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve complimenten over mijn slaapkamer! Ik vind het zelf ook heel leuk om wat duurdere spullen te combineren met meer betaalbare (of soms zelfs tweedehands) spullen. Wat heerlijk dat jij dat ook graag doet! Zo kun je echt iets unieks van een ruimte maken 🙂