huis2 2

11 interieurdingen bovenaan mijn wensenlijst voor een volgend huis

 • 16 november 2021
 • 20 Reacties
Categorieën: Interieur

Nee hoor, ik ben niet dagelijks op Funda te vinden en het ‘Te koop’-bord hangt hier voorlopig niet voor het raam. Maar ergens volgend jaar hopen we wel dé stap te zetten naar een huis voor ons samen. Ik heb de prio’s alvast heel helder. Eerst fantaseren over de inrichting, dan pas een keer basale keuzes gaan maken. Waar in Nederland dat huis moet staan bijvoorbeeld. Ach, first things first. Wat zou ik qua inrichting het allerliefst zien in een toekomstig huis? Van een terra cotta muur tot – mijn grote droom als huismus – een eigen washok.

Waar ik van droom in een volgend huis?

 • Een bank mét ligplek. Toen ik dit huis kocht, twijfelde ik over wel wel of niet een hoekbank nemen. Omdat ik zelf totaal geen bankzitter was, leek het me onnodig om een groot exemplaar in huis te halen. Maar ja, toen kwam Bart in mijn leven en bleek bankzitten toch wat gezelliger (en belangrijker) dan ik dacht. En toen ontdekte ik opeens dat deze bank voor twee man en een kat (die graag de leuning claimt) nul ligmogelijkheden biedt. Of nou ja, knus is het wel, maar echt comfortabel lig je niet met je benen ingetrokken. Ik geloof dat een grote hoekbank met ligfaciliteiten vooral Barts nummer 1 interieurwens is. Ik ga daar bij nader inzien graag in mee.
 • De ultieme droom: een washok met behang. Sommigen hebben een villa met oprijlaan als stoute meisjesdroom. Mijn grote droom is een washok. Ja, mijn huismusstatus neemt akelig serieuze vormen aan. Onze wasmachine staat nu in de keuken (lees: pal naast mijn werkplek. Aangezien wij niet zo’n hippe muisstille wasmachine hebben, is wassen onder werktijd vaak niet heel praktisch tijdens calls. De wasmachine in een aparte kamer wegstoppen waar je ook nog eens netjes alle wasmanden kunt opbergen lijkt me zo’n grote luxe. Kan geen oprijlaan tegenop, hoor. Overigens weet ik nu al dat ik zo’n washok ook maar al te graag zou behangen met een lekker fout behangetje. Je weet wel: van dat behang dat je nooit op je woonkamermuur zou aanbrengen, maar dat in een washok wel superhip is.

Sommigen hebben een villa met oprijlaan als stoute meisjesdroom. Mijn grote droom is een washok. Ja, mijn huismusstatus neemt akelig serieuze vormen aan.

 • Een magnetron of combi-oven. Wij hebben een mega-oven en dat is natuurlijk geweldig als je een keer de thuisbakker uithangt of, zoals hier meestal, wat lekkers te ontbijten in de oven schuift. Het is alleen minder praktisch dat het opwarmen een kwartier duurt en dat we geen plek hebben voor een magnetron, waardoor we meestal eten in de pan opwarmen. En nu komt-ie – bereid je voor op first world problems – waardoor ik geen mugcakes kan maken. Mijn Pinterest-borden staan vol met lekkere mugcake-recepten. Ooit komt die magnetron ervan en ga ik vast zoveel cakejes in mokken maken dat ik geen mugcake meer kan zien. Oh ja, en kaas smelten of lasagne van de dag ervoor in een paar minuten warm maken. Oh, de mogelijkheden! Echt, als je een magnetroneigenaar bent, waardeer wat je hebt! 😉
 • Een zelf uitgezochte keuken. Het lijkt me geweldig om ooit een keuken from scratch te maken. Althans, uitzoeken in de keukencatalogus. Bij het uitdelen van ruimtelijk inzicht en klustalent stond ik helaas niet vooraan in de rij, dus zelf maken wordt een onmogelijke missie. Ik geloof dat Bart en ik op één lijn liggen in wat we mooi vinden qua keukens. Een beetje strak, maar wel sfeervol. Iets met hout of beton zou gaaf zijn. Wij zijn in dit appartement verwend met een geweldige keuken die net zo groot is als de woonkamer. Aan de andere kant hebben we weinig opbergruimte. Een keuken met veel keukenkastjes (ook op ooghoogte) zou dan ook een droom zijn. Ik vind bijvoorbeeld een U-keuken heel fijn. Op dit moment hebben we ook een fornuis dat gericht is naar de woonkamer, waardoor je altijd gezellig met visite kunt kletsen als je in een pan roert. Fijn! Als ik in tv-programma’s een luxe keuken (vooral die met licht houten kastjes en gouden greepjes bij deze link, wauw!) zie met bijvoorbeeld een ingebouwde afzuiger en een weggewerkte oven word ik daar ook laaiend enthousiast van. Wie weet ooit! Ik geloof dat op dit moment mijn interieurwensen soms groter zijn dan mijn budget.
 • Een nieuw likje verf op mijn mooiste kastje. Toen ik hier kwam wonen, tikte ik via De Kastjesdokter de okergele tv-kast van mijn dromen op de kop. Zie maar eens een tv-kast in het geel te vinden. Marktplaats was de plek waar ik wist te slagen. Ik ben nog steeds dolgelukkig met dit kastje. Het mooie van zo’n opgeknapt vintage meubel is dat je het maar een likje verf hoeft te geven en dat het er dan alweer uitziet als nieuw. Het lijkt me geweldig om het bij een verhuizing weer een fris kleurtje te geven. Dan wordt het echt zo’n pronkstuk dat een leven lang meegaat en steeds met je interieur mee verandert.
volgend huis
 • Een badkamer met gekleurde tegels. Nee hoor, ik ga er geen Villa Kakelbont van maken. Maar ik heb nu al te veel mooie kleurrijke badkamers voorbij zien komen op tv en op Pinterest om voor simpele rechthoekige witte tegels te kiezen. Oudroze, heel licht blauw, zachtgeel – iets in die richting lijkt me wel wat. Mijn huidige badkamer is iets groter dan een postzegel, maar voor ons precies groot genoeg. Mochten we ooit een groter huis (en ergens een spaarpotje met budget) hebben, dan lijkt het me geweldig om er een droombadkamer van te maken. Eentje met bijzondere tegels, misschien achthoekig of rond. Van die chique waskommen, een eikenhouten meubel en zo’n toffe bamboe kast van IKEA waarvoor ik nu geen plek heb. 
 • Een eigen voordeur. Het lijkt me zó gek om een huis met een eigen voordeur te hebben. Ik ben gewend om mijn voordeur aan de straat met vijf andere appartementeigenaren te delen. De deur voor mijn appartement heb ik ook niet zelf gekozen. Anders was-ie allang roze geworden. Grappig genoeg lijkt een eigen voordeur hebben me een van de geweldigste dingen aan een nieuw huis. Het lijkt me gewoon zo gaaf om een deur te hebben die van jou is. Dat je daar dan ook nog je eigen naambordje naast hebt hangen, maakt het al helemaal compleet. Tel daarbij op dat je je boodschappen zonder trappen lopen in de gang kunt zetten. Hemels!
 • Terra cotta op de muur. Ik ben nog steeds dol op alle muurkleuren die ik hier in huis gekozen heb. Maar fantaseren over nieuwe kleuren is een van mijn lievelingsdingen om te doen op interieurgebied. Terra cotta, oudroze en okergeel (a.k.a. een romantisch interieur) is een kleurencombinatie die de laatste tijd mijn interieurhart gestolen heeft. Helaas zijn er nu geen muren om te verven over. Maar wie weet als ik ergens anders woon is een terra cotta muur in een van de kamers opeens wel een mogelijkheid. En anders kan ik die kleur altijd nog op de muur in dat gedroomde washok knallen.
 • Een gallery wall in de gang. Of boven de trap. Hoe dan ook: ergens een gallery wall met een heleboel dierbare foto’s onder elkaar lijkt me het einde. Ik koop regelmatig wenskaarten die voor mij een speciale betekenis hebben. Het idee daarachter? Al die kaarten ooit, samen met mooie foto’s, inlijsten en daar een gallerij van maken. Daar hebben we nu helaas geen muren voor over, maar het lijkt me een geweldige manier om de gang in een toekomstig huis wat op te leuken. Tot die tijd ga ik lekker door met het verzamelen van kaarten.
 • Extra plek voor nieuwe accessoires en planten. Niets is zo geweldig als een blanco interieurcanvas hebben waarin je alles nog helemaal naar jouw wens kunt maken. Nope, daarmee bedoel ik niet een kluswoning (doe me er ook twee klushanden bij cadeau!). Maar gewoon een instapklaar huis waarin je nog talloze lege plekjes hebt om op te vullen met planten, woonaccessoires en al het andere moois dat je bij het afstruinen van woonboulevards toevallig tegenkomt. Dát is wat mij betreft het allerleukste aan een huis eigen maken.
 • Een hoop bestaande meubels een nieuwe plek geven. Uiteraard hebben we ook al heel veel staan wat tegen die tijd gewoon mee zou kunnen. Zo vinden we gelukkig allebei mijn bestaande eetkamerstoelen heel mooi. Die krijgen zeker ook in een ander huis een mooie plek aan de tafel. Ook de tafel gaat waarschijnlijk gewoon mee. Ons heerlijk liggende bed mag niet achterblijven. En de roze stoel in de woonkamer is dan misschien niet Barts favoriet (zacht uitgedrukt!), maar die verdient sowieso een nieuwe plek in ons huis dan. Al is het maar in een hoekje op zolder. Ik zet mijn veto alvast in.

Wat zou jou in je huidige huis of in een ander huis nog geweldig lijken?

Dit artikel bevat een samenwerking met Nuva Keukens.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 16 november 2021 op 9:25 am - Beantwoord

  Zo leuk om weg te dromen, hè? Ik heb een hoekbank en dat is een absolute aanrader. Ik heb een bijkeuken waar de wasmachine én een magnetron staan (en een grote vriezer trouwens ook), echt heerlijk. Ik zou alleen wel willen dat er ook een droogrek zou passen daar. Nu we de babykamer daarvoor niet meer kunnen gebruiken, staat het soms wel in de weg namelijk.

  Ik zou je trouwens adviseren om wel echt voor de combinatie echte oven + magnetron gaan. Combi-magnetrons vind ik om in te bakken echt ondingen.

  • Romy 17 november 2021 op 11:30 pm - Beantwoord

   Wat een verademing moet het zijn, zo’n ruime bijkeuken! Lijkt me zo fijn! Net als een grote vriezer. Nu ik erover nadenk, staat dat ook wel op mijn interieurwensenlijstje. Wij komen altijd ruimte tekort in de vriezer (of ik sla gewoon te veel diepvriesfruit in, kan ook!).
   De droogrekfrustratie begrijp ik wel trouwens. Dat staat bij ons ook in de keuken vaak voor de servieskast.

 2. Darina 16 november 2021 op 9:29 am - Beantwoord

  Leuk om hierover na te denken. Voordat we ons huis gingen verbouwen, heb ik ook zo’n lijstje gemaakt en ik ben heel blij dat we heel wat van het lijstje hebben kunnen doen. 10 jaar geleden hebben we een schuifpui laten zetten en een overkapping, hier ben ik op de dag van vandaag nog zo blij mee. Het is echt een verlengde van ons huis geworden.

  • Romy 17 november 2021 op 11:28 pm - Beantwoord

   Wat slim dat jullie ook met zo’n lijstje zijn begonnen! Een mooie overkapping in de tuin lijkt mij ook geweldig om te hebben. Dan kun je ook met wat minder weer nog lekker buiten zitten.

 3. Daenelia 16 november 2021 op 10:41 am - Beantwoord

  Ja. Ik ga daar volledig in mee: een eigen voordeur is de enige reden om een eigen huis te hebben boven een appartment én ruimte voor een washok zou eigenlijk standaard in elke woning, flat of niet, moeten zijn. Ik snap nog steeds niet dat mensen de wasmachine en plek om te drogen als een soort van achteraf-gedachte hebben (after thought: dat woord kennen we ook niet eens in het nederlands, het is dus nog minder belangrijk dan achteraf denken).
  Maar we hebben nu een U-keuken en ik ben daar dus niet blij mee. Ik wil gewoon een lange L-keuken, het liefst apart van de woonkamer mét een deur. Dit is de eerste keer dat ik in een woning woon waarbij een open keuken zit en ik vind dat ook 3x niks. Ik droom er dus over om die keuken weer met een wandje van de woonkamer te scheiden. Achterlijk gedoe; koken in je woonkamer.

  • Romy 17 november 2021 op 11:27 pm - Beantwoord

   Koken in je woonkamer heeft inderdaad voor- en nadelen. Zo kan ik regelmatig meegenieten van Barts herriemakende koffiezetapparaat tijdens het werk en vind ik het niet altijd handig om in de etensgeur te zitten 😉 Wie weet kan zo’n wandje je van de frustratie af helpen. En het geeft ook meteen wat extra opbergruimte, omdat je tegen wandjes weer kasten kunt zetten 🙂 Win-win!

 4. bychristiana 16 november 2021 op 10:59 am - Beantwoord

  Ah wat een mooie woonwensen heb je! Ik kan je een washok met een tof behangetje zeker aanraden. Sowieso vind ik het leuk om te werken aan alle ruimtes in huis;-)

 5. Meaghan 16 november 2021 op 1:48 pm - Beantwoord

  Super leuk dat jullie volgend jaar willen zoeken naar een andere woning! Ik heb zelf voor mijn nieuwe huis ook een nieuwe keuken uitgezocht en laten ontwerpen. Aan de ene kant vond ik dat erg tof om te doen, omdat je alles naar wens en naar smaak kan maken. Aan de andere kant vond ik het ook heel veel werk en heel stressvol. Want je wilt natuurlijk niet ingaan op de offerte van de eerste de beste keuken zaak. Dus ik ben naar 4 verschillende winkels geweest om een ontwerp te laten maken en een kostenplaatje daarbij te maken. Uiteindelijk had ik een favoriet die juist een van de duurdere opties was en daar ben ik toen met die andere offertes in de hand gaan afdingen. Ik vond het een vrij slopend proces achteraf, maar nu ben ik heel blij dat alles rond is en dat ik een keuken krijg die volledig naar mijn zin is!

  Mooie wensen heb je! Ik hoop ook echt voor je dat je ze grotendeels allemaal kan realiseren en natuurlijk dat je er op deze woningmarkt tussen gaat komen en een prachtig huis voor jou en Bart gaat vinden!

  • Romy 17 november 2021 op 11:21 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve wens! En het proces van een eigen keuken laten ontwerpen klinkt zo inderdaad iets minder geweldig en rooskleurig dan hoe ik het voor me zag 😉 Ik heb ook weleens gehoord dat het best een gedoe is om alles passend te krijgen binnen de ruimte.
   Gelukkig heb je uiteindelijk na al het geregel en afdingen wel dé keuken gekregen die helemaal jouw stijl is. Dat resultaat is het vast helemaal waard geweest, ondanks het slopende proces.

 6. Naomi 16 november 2021 op 3:03 pm - Beantwoord

  Grappig van die magnetron. Mijn moeder had er één en die gebruikte ik ook toen ik nog bij haar woonde. Sinds ik op mezelf woon (nu bijna tien jaar), heb ik geen magnetron en ik heb ‘m ook nog nooit gemist. Want eh, geloof mij: spaghetti opgewarmd in een koekenpan is echt véél lekkerder dan die slappe hap die je krijgt als je iets opwarmt in de magnetron. Vind ik dan;).
  Een washok heb ik wel en ja, dat is echt huisvrouwenvreugd hoor! Net als bij jou hier overigens ook voorzien van dingen op de wand die de huiskamer niet zullen halen (lees: poster(s) van koninklijk gezin:)).
  Leuk om die woonwensen te lezen. En ik hoop natuurlijk stiekem dat je ons op je blog gaat meenemen in het proces op zoek naar jullie huis.

  • Romy 17 november 2021 op 11:20 pm - Beantwoord

   Ah hoe leuk, zo’n washok met posters! Het washok is gewoon echt dé ruimte om lekker los te gaan op het interieur (net als het toilet – daar mag ook alles, vind ik).
   Enne, zodra de zoektocht serieuze plannen aanneemt, ga ik er vast wat over delen. Eerst nog een keer rondjes gaan rijden in dorpen om te ontdekken waar we eigenlijk naar een huis willen kijken 😉

 7. Irene 16 november 2021 op 4:55 pm - Beantwoord

  Oh ja een hoekbank en microgolf, dat snap ik helemaal! Wij hebben recent een nieuwe hoekzetel gekocht omdat onze vorige heel mooi was maar geen hoek had en je er ook niet zo makkelijk met twee in kon chillen. Nu kunnen zowel mijn man als ik languit liggen zonder elkaar in de weg te liggen :p Ik zou ook niet echt zonder microgolfoven kunnen eigenlijk. Ik gebruik dat héél vaak.
  Hopelijk kan je je wensen waarmaken in je nieuwe huis! ^^

  • Romy 17 november 2021 op 11:17 pm - Beantwoord

   Oh wat heerlijk, die bank! Enne, de magnetron ook natuurlijk 🙂 Lijkt me echt zo geweldig om te hebben! Ooit… 😉

 8. Johanna 16 november 2021 op 5:32 pm - Beantwoord

  Leuk om te dromen. Een washok en aparte droogruimte hebben we, gedeeld met andere flatbewoners, met een inschrijfrooster. Heel praktisch. Ik zou graag iets meer zelf kunnen of mogen doen. Hier zijn de vloer (parket) en de muren (en de keuken etc) door de verhuurder bepaald, en die mag je niet naar eigen idee veranderen. Dus geen gele muur. En onze muren en vloer zou eigenlijk een nieuw verfje kunnen gebruiken, maar hoe doe je dat, als je er in woont. Dus daar moet ik nog een oplossing zoeken. En een nog iets betere keuken ja, maar dan met 2 ovens. (magnetron heb ik niet nodig) maar in 1 zou een steamer kunnen zitten. En dan wel hooggeplaatst, niet onder de aanrecht. Dat lijkt me ideaal. Al het andere hebben we. Succes met dromen!

  • Romy 17 november 2021 op 11:16 pm - Beantwoord

   Klinkt als mooie interieurdromen! Verven is inderdaad helaas een wat grotere uitdagingen als er al meubels in huis staan, heb ik zelf ook gemerkt. Maar wie weet: waar een wil is, is een weg 🙂

 9. Evelyne - Gouden Momenten 17 november 2021 op 8:53 pm - Beantwoord

  Ik heb ook wel zo van die dingen die ik later wil in huis.. Vooral veel licht en open ruimtes 🙂 Maar wat ik zeker wil doen is een gallery of een hoekje maken in de hal of living met alleen foto’s van mijn lieve oma en opa zaliger.. Ik heb toen we hun huis destijds verkochten en leeghaalden al hun foto’s meegenomen en die staan nu op zolder te wachten op een plaatsje in mijn toekomstige woonst..

  • Romy 17 november 2021 op 11:11 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend mooi om die dierbare foto’s een bijzonder plekje te geven in een gallery wall. Ik snap heel goed dat je daar nu al naar uitkijkt.

 10. Katja 18 november 2021 op 11:36 pm - Beantwoord

  Voor nog geen 50 euro haal je bij Media Markt al een magnetron. Wat houdt je tegen of is het meer ruimtegebrek? Is een klein bijzettafeltje, zo eentje van Ikea geen optie?

  • Romy 19 november 2021 op 10:29 pm - Beantwoord

   Onze keuken staat al aardig vol, dus vandaar dat we geen magnetron hebben 🙂 We hebben een vrij groot koffiezetapparaat, dus veel plek is er niet over. Maar in een volgend huis past het vast wel, en ga ik er zeker een kopen.

 11. Martijn de Wit vloeren 3 december 2021 op 10:45 am - Beantwoord

  Leuke blog, vloeren kunnen ook echt het verschil maken in je huis. Iedere vloer heeft geeft een andere sfeer!

Recente blogs

Online vs. offline | Hoe kom ik eigenlijk over?

3 juni 2018|Persoonlijk|

Soms vergelijk ik mijn blog met een dagboek. Het verschil met een dagboek is alleen wel dat ik niet de enige lezer ben van wat ik schrijf. Elke dag vertrouw ik jou als bloglezer mijn belevenissen, gedachten en ervaringen toe. Zo kun jij, lieve bloglezer, dagelijks een glimp opvangen van mijn leven. Soms vraag ik me dan ook af hoe ik overkom door wat ik schrijf. Heb jij een beeld van mij zoals ik echt ben? Of zie je me misschien wel heel anders dan als je me offline zou kennen? Een intrigerende vraag waar ik graag eens bij stil wil staan!

15 succesjes uit mijn prille bestaan als huisvrouw

16 augustus 2019|Persoonlijk|

Op jezelf wonen betekent niet alleen meer vrijheid. Het huishouden krijg je er ook nog eens bij cadeau. Nu is het niet zo dat het bij mijn ouders thuis een hotel was en dat ik niets deed, maar dat ik nu wekelijks wasjes draai en dagelijks zelf kook is toch wel wat andere koek dan. Gelukkig vermaak ik me best prima als nieuwbakken huisvrouw. Sterker nog, er zijn heel wat huisvrouwtaferelen die me stiekem bijzonder blij maken. Dit zijn 15 succesjes waar ik in mijn prille bestaan als huisvrouw best wel blij van word. Dit om mijn minder succesvolle pogingen tot volwassenheid van laatst te compenseren.

Vegan kip-kerrie met rijst & gebakken banaan

6 september 2023|Recepten|

Als er een combinatie is waarmee je bij mij altijd goed zit, dan is het wel kip-kerrie. Maar dan wel de vega-variant in mijn geval! Als klein meisje zweerde ik al bij die Johma-bakjes met deze gouden combinatie. Tegenwoordig eet ik vegan kip-kerrie het liefst in combinatie met rijst. Sinds kort heb ik een heerlijke variant op het traditionele recept: vegan kip-kerrie met rozijnen en gebakken banaan. Daardoor krijgt de kip-kerrie een lekker zoet tintje. Als je net zo goed gaat op gebakken banaan als ik, dan word je vast blij van dit snelle én overheerlijke gerecht.