Tja, deze titel spreekt boekdelen. Ik heb namelijk nieuws waar ik zeker wel vrolijk van word. En dat heeft, net als 7 maanden geleden, alles met mijn werk te maken. Stiekem was ik namelijk al een tijdje met iets bezig, waar ik vandaag ein-de-lijk goed nieuws over kan delen. Al een paar weken had ik een blogconcept klaar staan waarin ik meer vertel over wat ik nu eigenlijk voor werk doe. Er is alleen één probleem: sinds deze week is dat artikel niet meer up-to-date. Maar met een goede reden, want ik heb iets leuks te vertellen. Klinkt cryptisch? Ik houd je niet langer in spanning en vertel je graag meer over mijn goede nieuws.

interne sollicitatie promotie

Het grote nieuws van 7 maanden geleden

Inmiddels 7 maanden geleden had ik “leuk, te gek & supergaaf nieuws” te delen op mijn blog. Na maanden van solliciteren met afwisselend hoop of juist teleurstelling kreeg ik het nieuws waar ik al zo lang op hoopte. Ik mocht direct beginnen als junior-communicatiemedewerker bij een heel tof bedrijf. Een bedrijf met leuke en inspirerende mensen, waar ik me al na een paar weken thuis voelde. En ook een bedrijf waar ik al snel veel mooie kansen kreeg. Ik mocht niet alleen briefteksten en mailings opstellen, maar ook meewerken aan mooie campagnes, uitdagende projecten oppakken en zelfs een paar speeches schrijven. Ook na iets meer dan een half jaar ga ik dan ook dagelijks met plezier naar mijn werk.

Alweer solliciteren?!

Een van mijn leukste opdrachten van de afgelopen tijd was het opstellen van vacatureteksten. Ik had alleen nooit verwacht dat ik zelf op een van mijn opgestelde vacaturetekst zou solliciteren. Een bijzondere uitdaging! Door omstandigheden was er een vacature vrijgekomen voor communicatieadviseur, een functie die een niveau hoger is dan wat ik nu doe. Tot mijn verbazing werd ik binnen het bedrijf uitgenodigd om op die vacature te solliciteren. Ik besloot ervoor te gaan, hoe spannend ik het ook vond. Dat betekende opnieuw een sollicitatiebrief schrijven, me voorbereiden op een gesprek en een assessment maken. Wat was ik zenuwachtig! Een interne sollicitatie is toch weer heel wat anders. En wat nu als ik het niet zou worden?

Een nieuwe uitdaging (binnen hetzelfde bedrijf!)

Afgelopen dinsdag kreeg ik het verlossende bericht. Ik ben het geworden! Vanaf januari heb ik officieel promotie gemaakt (hoe bizar klinkt dat!) en krijg ik ook een vast contract (eerst had ik een jaarcontract). Ik ben er nog steeds een beetje beduusd van, maar ben vooral ook onwijs blij. Een nieuwe baan betekent nieuwe uitdagingen, meer verantwoordelijkheden, nieuwe groeikansen en opleidingsmogelijkheden. Ik zal nog steeds veel met schrijven bezig zijn, maar krijg er ook andere projecten bij. Heel erg tof! Tegelijkertijd blijf ik binnen hetzelfde fijne team. Omdat ik nu al vaker werk op dit niveau heb gedaan, zijn mijn werkzaamheden niet in één keer totaal anders. Ik krijg vooral stapje voor stapje de kans om me nog verder te ontwikkelen en dat is iets waar ik nu al veel zin in heb.

Over hoe alles kan veranderen in een jaar tijd!

Tja, 2017 is een bizar jaar. Het is een jaar dat ik begon in onzekerheid. Zou ik een leuke baan vinden? Waar zou ik terechtkomen? Wat nu als die mooie baan er helemaal niet zou komen? En het is een jaar dat ik eindig met een leuke baan, een vast contract en een kersverse promotie op zak. Hoe mooi kan het soms lopen?!

Ook hoop ik dat mijn verhaal ook jou misschien een sprankje hoop geeft. Of het nu gaat om solliciteren of om iets anders. Misschien ben je de hoop soms verloren of vraag je je af of iets ooit nog gaat lukken. Dan hoop ik dat je toch volhoudt en blijft geloven dat alles écht – tegen je verwachtingen in – in positieve zin kan veranderen. Wie weet hoe jij er over een jaar bij zit ♥

Wat is jouw mooiste nieuws van de afgelopen tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 14 december 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  Mooie uitdaging zeg! Gefeliciteerd!

 2. Darina 14 december 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  Geweldig nieuws! Gefeliciteerd!

 3. Maaike 14 december 2017 op 7:14 am - Beantwoord

  Wauw!!!! Van harte gefeliciteerd! En wat een fijn gevoel moet het geven dat je ‘gezien’ wordt op het werk! Heel veel plezier toegewenst in je nieuwe functie. Super goed gedaan!

  • Romy 15 december 2017 op 7:19 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Het is zo fijn om waardering te krijgen voor wat ik doe 🙂 Dankjewel voor je reactie!

 4. Laetitia 14 december 2017 op 7:15 am - Beantwoord

  Zo hee, dat is nog eens carrière maken! Goed bezig. Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier in je nieuwe functie

 5. Shirley 14 december 2017 op 7:16 am - Beantwoord

  Wauw, wat goed. Gefeliciteerd! Mooi dat dit nu op je pad komt. Het is je gegund. En wie weet biedt dit ook wat mogelijkheden voor je huizenzoektocht. Spannend!

 6. Benthe 14 december 2017 op 7:22 am - Beantwoord

  Yayyy wat gaaf Romy ?, dat heb je goed gedaan! Van harte gefeliciteerd en succes met deze nieuwe uitdaging!

  • Romy 15 december 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben er ook zo blij mee. En een vast contract maakt inderdaad ook meteen mijn huizenzoektocht iets makkelijker 🙂

  • Romy 15 december 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel 🙂

 7. Lieke 14 december 2017 op 7:34 am - Beantwoord

  Wat onwijs leuk! Gefeliciteerd! ?

 8. Neverdullmoments 14 december 2017 op 7:34 am - Beantwoord

  Waauw jij gaat als een trein, gefeliciteerd Romy!! Geweldig!

 9. Lies 14 december 2017 op 7:43 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd!
  Ik,heb ook lang gezocht baar een leuke job maar die zoektocht ligt ondertussen gelukkig al een aantal jaren achter me.

  • Romy 15 december 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel!

  • Romy 15 december 2017 op 7:21 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En wat fijn dat jij inmiddels ook de banenzoektocht achter je hebt kunnen laten. Het is zo’n fijn gevoel als je echt op je plek zit 🙂

 10. Sylvia - alovelyadventure 14 december 2017 op 7:50 am - Beantwoord

  Wat onwijs gaaf! Gefeliciteerd met je “nieuwe” baan.

 11. Iris 14 december 2017 op 7:57 am - Beantwoord

  Wat goed!! Echt super knap dat je al zo snel promotie hebt gekregen! Gefeliciteerd!! Je gaat het vast geweldig doen!

 12. Anita te Gussinklo 14 december 2017 op 8:00 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je promotie.
  Dat doe je goed.

 13. Veronique 14 december 2017 op 8:00 am - Beantwoord

  Wat fijn!!! Proficiat! ?

 14. Jessica J. 14 december 2017 op 8:19 am - Beantwoord

  Wauw, geweldig nieuws! Gefeliciteerd, Romy!

 15. evelien 14 december 2017 op 8:21 am - Beantwoord

  Wat super goed! Je bent goed bezig <3
  Heel spannend maar ook natuurlijk heel erg leuk!
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 15 december 2017 op 7:22 am - Beantwoord

   Thanks 🙂

  • Romy 15 december 2017 op 7:22 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Ik vind het zo leuk om binnenkort echt in deze functie te beginnen. Dankjewel 🙂

 16. Annette 14 december 2017 op 8:23 am - Beantwoord

  Wat heerlijk, gefeliciteerd!

 17. Laura 14 december 2017 op 8:26 am - Beantwoord

  Wat gaaf voor je! Ben blij voor je en gefeliciteerd, zo cool dat je op je eigen geschreven vacature mocht reageren haha! Ik ga ook communicatie studeren!

 18. Sofie 14 december 2017 op 8:36 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd!!! Dat is echt prachtig nieuws. Wat een fantastisch jaar heb jij gehad, het kan inderdaad allemaal zo snel veranderen! Wees trots op jezelf!

  • Romy 15 december 2017 op 7:23 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En wat gaaf dat jij ook communicatie gaat studeren. Ik kan je in ieder geval vertellen dat daar hele leuke banen in te vinden zijn 😉 Ik heb zelf Nederlands gestudeerd, maar ben nog altijd blij met mijn beroepskeuze.

  • Romy 15 december 2017 op 7:24 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! 🙂 Het is inderdaad bizar hoe het dit jaar verlopen is en hoe alles zo positief heeft uitgepakt.

 19. Josephine 14 december 2017 op 8:36 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Binnen 7 maanden promotie, dat klinkt als een hele goede prestatie! Het lijkt me wel een beetje gek om inderdaad op een zelfgeformuleerde vacature te reageren – of had je daardoor juist het idee, dat je beter wist wat ze zochten in een kandidaat?

  Ik wens je in ieder geval heel veel plezier! 🙂

  • Romy 15 december 2017 op 7:25 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! 🙂 Het was inderdaad wel apart om op mijn ‘eigen’ vacature te solliciteren. Ik heb daarom in mijn sollicitatiebrief maar een grappige openingszin gebruikt om daar kort naar te verwijzen en ben verder niet zo veel ingegaan op de vacaturetekst in mijn brief en in het gesprek. Dat werkte eigenlijk wel goed 🙂

 20. Melle 14 december 2017 op 8:36 am - Beantwoord

  Wat superleuk Romy! Echt onwijs gefeliciteerd. Wohoooo! Zoveel talent, ik snap het wel 🙂

 21. Marieke 14 december 2017 op 8:39 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd!

 22. Fleur 14 december 2017 op 8:56 am - Beantwoord

  Oh wat tof Romy! Of je hebt niets of het wordt je gewoon in je handen geschoven! Be proud en geniet er van! Meer dan verdiend:).

  • Romy 15 december 2017 op 7:26 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! Het is inderdaad bizar hoe het allemaal is gelopen, maar ik ben zó blij!

 23. Talitha 14 december 2017 op 8:56 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Top ook dat je meteen een vast contract krijgt! Handig voor de toekomstige huizenjacht ?

 24. Sam - singlereadytomingleblog 14 december 2017 op 9:02 am - Beantwoord

  Zo leuk! Heel erg gefeliciteerd! Echt tof om het jaar zo af te sluiten 🙂

  • Romy 15 december 2017 op 7:26 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Dat vaste contract kan ik heel goed gebruiken 🙂
   Dankjewel voor je felicitatie!

  • Romy 15 december 2017 op 7:26 am - Beantwoord

   Dankjewel! Een mooier einde van het jaar had ik me inderdaad niet kunnen wensen 🙂

 25. Martine 14 december 2017 op 9:06 am - Beantwoord

  Wat leuk voor je Romy, gefeliciteerd!

 26. jonna@burgertrutjes 14 december 2017 op 9:13 am - Beantwoord

  Wat gaaf meis, gefeliciteerd!!

 27. Mariska 14 december 2017 op 9:54 am - Beantwoord

  Dat is inderdaad wel heel erg leuk nieuws zeg, gefeliciteerd en heel veel succes! 🙂

 28. Loes 14 december 2017 op 10:05 am - Beantwoord

  Wat een super fijn nieuws, gefeliciteerd! Mooie uitdaging weer!

  • Romy 15 december 2017 op 7:27 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met deze nieuwe uitdaging 🙂

 29. Iris 14 december 2017 op 10:05 am - Beantwoord

  Wat geweldig! Gefeliciteerd!

 30. Cindy 14 december 2017 op 10:41 am - Beantwoord

  Wauw Romy wat geweldig!! Jou kerst kan niet meer stuk!! Enorm gefeliciteerd!! ?? Een mooi begin van het nieuwe jaar dus.
  Kussies en tot snel!

  • Romy 15 december 2017 op 7:27 am - Beantwoord

   Zo lief! Dankjewel! 🙂

  • Romy 15 december 2017 op 7:27 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! ♥ Het is inderdaad het mooiste begin van het nieuwe jaar dat ik me kon wensen.
   Tot snel! 🙂

 31. Patricia 14 december 2017 op 10:43 am - Beantwoord

  Wat goed zeg! Van harte gefeliciteerd ??

 32. Linda 14 december 2017 op 10:45 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd liever Romy, wat onwijs fijn dat je binnen dit leuke bedrijf zo aan het klimmen bent. Enorm leuk nieuws om het jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te starten. Ik wil jou alvast veel plezier toewensen (en wat succes natuurlijk) in je nieuwe functie!

 33. Kim 14 december 2017 op 11:15 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd!

  • Romy 15 december 2017 op 7:28 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! ♥ Ik had me inderdaad geen mooiere afsluiter van 2017 é