Ik heb héél leuk nieuws (ja, alweer!)!

Tja, deze titel spreekt boekdelen. Ik heb namelijk nieuws waar ik zeker wel vrolijk van word. En dat heeft, net als 7 maanden geleden, alles met mijn werk te maken. Stiekem was ik namelijk al een tijdje met iets bezig, waar ik vandaag ein-de-lijk goed nieuws over kan delen. Al een paar weken had ik een blogconcept klaar staan waarin ik meer vertel over wat ik nu eigenlijk voor werk doe. Er is alleen één probleem: sinds deze week is dat artikel niet meer up-to-date. Maar met een goede reden, want ik heb iets leuks te vertellen. Klinkt cryptisch? Ik houd je niet langer in spanning en vertel je graag meer over mijn goede nieuws.

interne sollicitatie promotie

Het grote nieuws van 7 maanden geleden

Inmiddels 7 maanden geleden had ik “leuk, te gek & supergaaf nieuws” te delen op mijn blog. Na maanden van solliciteren met afwisselend hoop of juist teleurstelling kreeg ik het nieuws waar ik al zo lang op hoopte. Ik mocht direct beginnen als junior-communicatiemedewerker bij een heel tof bedrijf. Een bedrijf met leuke en inspirerende mensen, waar ik me al na een paar weken thuis voelde. En ook een bedrijf waar ik al snel veel mooie kansen kreeg. Ik mocht niet alleen briefteksten en mailings opstellen, maar ook meewerken aan mooie campagnes, uitdagende projecten oppakken en zelfs een paar speeches schrijven. Ook na iets meer dan een half jaar ga ik dan ook dagelijks met plezier naar mijn werk.

Alweer solliciteren?!

Een van mijn leukste opdrachten van de afgelopen tijd was het opstellen van vacatureteksten. Ik had alleen nooit verwacht dat ik zelf op een van mijn opgestelde vacaturetekst zou solliciteren. Een bijzondere uitdaging! Door omstandigheden was er een vacature vrijgekomen voor communicatieadviseur, een functie die een niveau hoger is dan wat ik nu doe. Tot mijn verbazing werd ik binnen het bedrijf uitgenodigd om op die vacature te solliciteren. Ik besloot ervoor te gaan, hoe spannend ik het ook vond. Dat betekende opnieuw een sollicitatiebrief schrijven, me voorbereiden op een gesprek en een assessment maken. Wat was ik zenuwachtig! Een interne sollicitatie is toch weer heel wat anders. En wat nu als ik het niet zou worden?

Een nieuwe uitdaging (binnen hetzelfde bedrijf!)

Afgelopen dinsdag kreeg ik het verlossende bericht. Ik ben het geworden! Vanaf januari heb ik officieel promotie gemaakt (hoe bizar klinkt dat!) en krijg ik ook een vast contract (eerst had ik een jaarcontract). Ik ben er nog steeds een beetje beduusd van, maar ben vooral ook onwijs blij. Een nieuwe baan betekent nieuwe uitdagingen, meer verantwoordelijkheden, nieuwe groeikansen en opleidingsmogelijkheden. Ik zal nog steeds veel met schrijven bezig zijn, maar krijg er ook andere projecten bij. Heel erg tof! Tegelijkertijd blijf ik binnen hetzelfde fijne team. Omdat ik nu al vaker werk op dit niveau heb gedaan, zijn mijn werkzaamheden niet in één keer totaal anders. Ik krijg vooral stapje voor stapje de kans om me nog verder te ontwikkelen en dat is iets waar ik nu al veel zin in heb.

Over hoe alles kan veranderen in een jaar tijd!

Tja, 2017 is een bizar jaar. Het is een jaar dat ik begon in onzekerheid. Zou ik een leuke baan vinden? Waar zou ik terechtkomen? Wat nu als die mooie baan er helemaal niet zou komen? En het is een jaar dat ik eindig met een leuke baan, een vast contract en een kersverse promotie op zak. Hoe mooi kan het soms lopen?!

Ook hoop ik dat mijn verhaal ook jou misschien een sprankje hoop geeft. Of het nu gaat om solliciteren of om iets anders. Misschien ben je de hoop soms verloren of vraag je je af of iets ooit nog gaat lukken. Dan hoop ik dat je toch volhoudt en blijft geloven dat alles écht – tegen je verwachtingen in – in positieve zin kan veranderen. Wie weet hoe jij er over een jaar bij zit ♥

Wat is jouw mooiste nieuws van de afgelopen tijd?

Volg:
Deel:

129 Reacties

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:19

   Ja, zeker weten! Het is zo fijn om waardering te krijgen voor wat ik doe :) Dankjewel voor je reactie!

 1. Sylvia - alovelyadventure
  14 december 2017 / 07:50

  Wat onwijs gaaf! Gefeliciteerd met je “nieuwe” baan.
  Sylvia – alovelyadventure blogde over…De verjaardag tag

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:20

   Dankjewel! Ik ben er ook zo blij mee. En een vast contract maakt inderdaad ook meteen mijn huizenzoektocht iets makkelijker :)

 2. evelien
  14 december 2017 / 08:21

  Wat super goed! Je bent goed bezig <3
  Heel spannend maar ook natuurlijk heel erg leuk!
  Liefs,
  Evelien
  evelien blogde over…De pérfecte kerstetalages

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:22

   Ja, zeker weten! Ik vind het zo leuk om binnenkort echt in deze functie te beginnen. Dankjewel :)

 3. 14 december 2017 / 07:22

  Yayyy wat gaaf Romy ?, dat heb je goed gedaan! Van harte gefeliciteerd en succes met deze nieuwe uitdaging!

 4. Lieke
  14 december 2017 / 07:34

  Wat onwijs leuk! Gefeliciteerd! ?

 5. 14 december 2017 / 07:43

  Gefeliciteerd!
  Ik,heb ook lang gezocht baar een leuke job maar die zoektocht ligt ondertussen gelukkig al een aantal jaren achter me.
  Lies blogde over…5 jaar

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:21

   Dankjewel! :) En wat fijn dat jij inmiddels ook de banenzoektocht achter je hebt kunnen laten. Het is zo’n fijn gevoel als je echt op je plek zit :)

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:22

   Wat een lieve reactie! Dankjewel!

 6. Anita te Gussinklo
  14 december 2017 / 08:00

  Gefeliciteerd met je promotie.
  Dat doe je goed.

 7. Annette
  14 december 2017 / 08:23

  Wat heerlijk, gefeliciteerd!

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:23

   Dankjewel! :) En wat gaaf dat jij ook communicatie gaat studeren. Ik kan je in ieder geval vertellen dat daar hele leuke banen in te vinden zijn ;) Ik heb zelf Nederlands gestudeerd, maar ben nog altijd blij met mijn beroepskeuze.

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:24

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! :) Het is inderdaad bizar hoe het dit jaar verlopen is en hoe alles zo positief heeft uitgepakt.

 8. 14 december 2017 / 08:36

  Gefeliciteerd! Binnen 7 maanden promotie, dat klinkt als een hele goede prestatie! Het lijkt me wel een beetje gek om inderdaad op een zelfgeformuleerde vacature te reageren – of had je daardoor juist het idee, dat je beter wist wat ze zochten in een kandidaat?

  Ik wens je in ieder geval heel veel plezier! :-)
  Josephine blogde over…Zo maak je zelf een victoriaanse kerstkrans

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:25

   Dankjewel voor je felicitatie! :) Het was inderdaad wel apart om op mijn ‘eigen’ vacature te solliciteren. Ik heb daarom in mijn sollicitatiebrief maar een grappige openingszin gebruikt om daar kort naar te verwijzen en ben verder niet zo veel ingegaan op de vacaturetekst in mijn brief en in het gesprek. Dat werkte eigenlijk wel goed :)

 9. 14 december 2017 / 08:36

  Wat superleuk Romy! Echt onwijs gefeliciteerd. Wohoooo! Zoveel talent, ik snap het wel :)

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:25

   Wat onwijs lief, je reactie! Dankjewel :)

 10. 14 december 2017 / 08:56

  Oh wat tof Romy! Of je hebt niets of het wordt je gewoon in je handen geschoven! Be proud en geniet er van! Meer dan verdiend:).

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:26

   Dankjewel voor je lieve woorden! Het is inderdaad bizar hoe het allemaal is gelopen, maar ik ben zó blij!

 11. 14 december 2017 / 08:56

  Gefeliciteerd! Top ook dat je meteen een vast contract krijgt! Handig voor de toekomstige huizenjacht ?
  Talitha blogde over…Dankbaar voor… #1

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:26

   Ja, zeker weten! Dat vaste contract kan ik heel goed gebruiken :)
   Dankjewel voor je felicitatie!

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:26

   Dankjewel! Een mooier einde van het jaar had ik me inderdaad niet kunnen wensen :)

 12. Martine
  14 december 2017 / 09:06

  Wat leuk voor je Romy, gefeliciteerd!

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:27

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met deze nieuwe uitdaging :)

 13. Cindy
  14 december 2017 / 10:41

  Wauw Romy wat geweldig!! Jou kerst kan niet meer stuk!! Enorm gefeliciteerd!! ?? Een mooi begin van het nieuwe jaar dus.
  Kussies en tot snel!

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:27

   Dankjewel voor je lieve reactie! ♥ Het is inderdaad het mooiste begin van het nieuwe jaar dat ik me kon wensen.
   Tot snel! :)

 14. 14 december 2017 / 10:45

  Van harte gefeliciteerd liever Romy, wat onwijs fijn dat je binnen dit leuke bedrijf zo aan het klimmen bent. Enorm leuk nieuws om het jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te starten. Ik wil jou alvast veel plezier toewensen (en wat succes natuurlijk) in je nieuwe functie!

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:28

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! ♥ Ik had me inderdaad geen mooiere afsluiter van 2017 én geen mooier begin van 2018 kunnen voorstellen :)

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:29

   Dankjewel! Het is inderdaad het mooiste nieuws dat ik als afsluiter van dit jaar had kunnen krijgen :)

 15. Janne
  14 december 2017 / 11:19

  Gefeliciteerd Romy! Je bent echt heel goed bezig! :)

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:29

   Ja, zeker weten! Dankjewel voor je lieve felicitatie! :)

 16. 14 december 2017 / 11:49

  Dat verdient natuurlijk een hele dikke proficiat! Soms is het kwestie van durven en er gewoon voor gaan wat jij ook gedaan hebt. Met resultaat. Ik wens jou alle succes toe in deze nieuwe uitdaging. Wat een mooi begin voor 2018 weldra. Echt wow!
  Hilde blogde over…moOImenten (november 2017)

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:30

   Wauw, dankjewel voor je mooie woorden! Het was inderdaad even een kwestie van durven, maar ik ben zo blij dat ik het toch heb gedaan. Een geweldig begin van 2018 zo :)

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:31

   Ja, zeker weten! Het was een ontzettend fijn jaar, zeker op werkgebied :) Dankjewel voor je lieve reactie!

 17. Marlieke
  14 december 2017 / 12:40

  Wat onwijs leuk voor je! Super goed gedaan, gefeliciteerd!

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:31

   Ja, het is echt bizar hoe het allemaal is gegaan, maar ik ben er zo blij mee.
   Dankjewel voor je lieve felicitatie!

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:32

   Onwijs lief zeg! Dankjewel voor je lieve reactie!

 18. Marloes
  14 december 2017 / 16:01

  Wat gaaf zeg! Gefeliciteerd met je promotie! Je mag echt trots zijn op jezelf, wat een mooie uitdaging :)
  Marloes blogde over…Kerst met zijn tweeën

 19. 14 december 2017 / 15:50

  Wow, dat is een mooie afsluiting van het jaar en een goede start voor het nieuwe jaar en dat binnen zo’n korte tijd. Gefeliciteerd! En jouw verhaal geeft mij inderdaad weer een beetje hoop. Ik solliciteer nu al zolang maar er schijnt niet echt iets voor mij te zijn op dit moment. Maar je weet wat ze zeggen…..niets komt voor z’n tijd. Succes in het komend jaar!

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:33

   Dankjewel! :) En ik vind het zo mooi om te horen dat mijn verhaal jou ook een beetje hoop geeft. Houd vooral hoop, blijf zoeken en eventuele kansen (stages, werkervaringsplekken) pakken. Jouw moment gaat ook komen. Echt waar! :)

 20. Elisabeth
  14 december 2017 / 16:47

  Wat leuk! Gefeliciteerd met je promotie! Succes met je nieuwe uitdaging!
  Elisabeth blogde over…Weer aan het werk.

 21. 14 december 2017 / 16:56

  Gefeliciteerd met je promotie! Superleuk dat je 2017 zo tot jouw jaar hebt gemaakt, en dit is natuurlijk een mooie kers op de taart. Heel veel succes met je nieuwe functie.

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:33

   Ja, zeker weten! Ik had me geen mooier einde van dit jaar kunnen voorstellen. Dankjewel voor je felicitatie :)

 22. 14 december 2017 / 17:12

  Wauw, wat super goed van je zeg, gefeliciteerd! Ik kan mij voorstellen dat dat spannend moest zijn geweest, zo tof dat jij het bent geworden :D
  Iris blogde over…Reading Challenge #5

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:33

   Superlief! Dankjewwel voor je reactie :)

 23. 14 december 2017 / 19:00

  Gefeliciteerd!! Dit verdien jij zo hard! Zo zie je ook maar hoe men jouw capaciteiten apprecieert, anders hadden ze je nooit aangeraden om voor die job te solliciteren. Geniet van je promotie en ga er ten volle voor!
  Evelyne blogde over…Mijn 365daysofphotography-project | week#48

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:35

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! :)

 24. 14 december 2017 / 20:23

  Las het al op Insta maar wilde toch hier ook even op reageren. Vind het echt fantastisch voor je! Zo knap hoe de sprong hebt durven nemen en dat je deze stap mag nemen. Geweldig dat ze je zo op waarde schatten! Heel veel plezier en succes. Ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden, maar komt vast meer dan goed. ?
  Johanne blogde over…13 manieren om je dertiger jaren ten volle te leven

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:36

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! :) Ik ben ook zo benieuwd wat deze functie me allemaal zal brengen. Ik kan niet wachten om dat allemaal te ontdekken volgend jaar :)

 25. Marina
  14 december 2017 / 20:37

  Gefeliciteerd collega wat een mooie uitdaging op naar 2018 bij een bijzonder bedrijf.

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:35

   Wat lief dat je reageert! Dankjewel voor je felicitatie! :) En op naar 2018 inderdaad!

 26. 14 december 2017 / 20:41

  Wauw, Romy, wat ontzettend goed! Heel fijn om dit zo te lezen, ik word er ook heel erg blij van, ik gun het je echt! Daar mag je echt wel trots op zijn, gefeliciteerd! <3

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:36

   Superlief, je reactie! Dankjewel! :)

 27. 14 december 2017 / 22:03

  Ik word heel blij van dit soort nieuws. 2017 was wat werk betreft ook voor mij een heel goed jaar, ik had dit vorig jaar in de maand december niet durven dromen.
  Gefeliciteerd Romy!
  Nesrin blogde over…Een nieuwe keuken kopen

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:37

   Dankjewel! En ik vind het zo mooi om te horen dat 2017 ook echt jouw jaar was op werkgebied. Je mag supertrots zijn over alles wat je hebt weten te bereiken in het afgelopen jaar :)

 28. Nikita
  15 december 2017 / 06:58

  Gefeliciteerd lieve Romy! Ik ben echt blij voor je. Succes met deze nieuwe job en alle mooie uitdagingen die op je pad komen. Ik gun het je van harte. En inderdaad, een mooier 2017 kan je je nu niet wensen. Super! Ik ben zo blij voor je dat ik het amper onder woorden kan brengen! Je snapt me wel haha.

  Ik heb helaas gisteren minder leuk nieuws gehad. Mijn nichtje smste me en ze zei dat mijn vertrouwenspersoon vanwege zijn rugproblemen geopereerd wordt. En na de kerstvakantie is hij er een maand en misschien zelfs langer niet op school. Ik hoorde het en had al niet zo.n fijne dag, maar toen was hij compleet om zeep. Ik zit er wel mee in, maar het komt wel goed. Ik heb vanaf vandaag tot woensdag examens en ik ga ze knallen. Zodat ik hem volgende week een mailtje kan sturen dat ik een mooi rapport heb. Ik ga kracht uit de situatie halen. Desalniettemin ga ik hem missen die tijd, en ik weet dat dat gek klinkt over een leerkracht. Maar het is wel zo. Ik wens je een prettig weekend Romy!

  • Romy
   Auteur
   15 december 2017 / 07:38

   Wauw, wat een onwijs lieve woorden zeg! Dankjewel voor je felicitatie!
   Maar wat een onwijs naar bericht over je vertrouwenspersoon op school. Ik kan me voorstellen dat je daar flink van ondersteobven bent, zeker omdat je hem normaal zo regelmatig ziet. ik vind het juist daarom heel knap en krachtig hoe je er toch mee om weet te gaan. Het is niet makkelijk, maar ik weet zeker dat je er ook zonder hem wel komt de afgelopen weken. En ik weet ook zeker dat jouw mailtje hem heel erg zal opvrolijken in deze lastige tijd :) Veel sterkte!

 29. 15 december 2017 / 21:05

  Wel gelezen en gereageerd op Twitter, maar nog niet hier.

  GEFELICITEERD!

  Ik ben echt super blij voor je<3

  • Romy
   Auteur
   16 december 2017 / 08:47

   Dankjewel voor je superlieve reactie! ♥

 30. 16 december 2017 / 10:26

  Gefeliciteerd, Romy! Wat een mooi nieuws!
  Veel plezier in je “nieuwe” baan.
  Groetjes
  Jantine

 31. Odetta
  16 december 2017 / 20:42

  Wauw, wat een geweldig nieuws, ik ben trots op jou!!!
  Heel veel succes toegewenst!

  • Romy
   Auteur
   17 december 2017 / 09:08

   Dankjewel voor je lieve bericht!

  • Romy
   Auteur
   18 december 2017 / 23:48

   Dankjewel! Ja, 2018 kan nu al niet anders dan geweldig worden :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge