Ik heb héél leuk nieuws (ja, alweer!)!

14 dec 2017 | Persoonlijk | 129 reacties

Tja, deze titel spreekt boekdelen. Ik heb namelijk nieuws waar ik zeker wel vrolijk van word. En dat heeft, net als 7 maanden geleden, alles met mijn werk te maken. Stiekem was ik namelijk al een tijdje met iets bezig, waar ik vandaag ein-de-lijk goed nieuws over kan delen. Al een paar weken had ik een blogconcept klaar staan waarin ik meer vertel over wat ik nu eigenlijk voor werk doe. Er is alleen één probleem: sinds deze week is dat artikel niet meer up-to-date. Maar met een goede reden, want ik heb iets leuks te vertellen. Klinkt cryptisch? Ik houd je niet langer in spanning en vertel je graag meer over mijn goede nieuws.

interne sollicitatie promotie

Het grote nieuws van 7 maanden geleden

Inmiddels 7 maanden geleden had ik “leuk, te gek & supergaaf nieuws” te delen op mijn blog. Na maanden van solliciteren met afwisselend hoop of juist teleurstelling kreeg ik het nieuws waar ik al zo lang op hoopte. Ik mocht direct beginnen als junior-communicatiemedewerker bij een heel tof bedrijf. Een bedrijf met leuke en inspirerende mensen, waar ik me al na een paar weken thuis voelde. En ook een bedrijf waar ik al snel veel mooie kansen kreeg. Ik mocht niet alleen briefteksten en mailings opstellen, maar ook meewerken aan mooie campagnes, uitdagende projecten oppakken en zelfs een paar speeches schrijven. Ook na iets meer dan een half jaar ga ik dan ook dagelijks met plezier naar mijn werk.

Alweer solliciteren?!

Een van mijn leukste opdrachten van de afgelopen tijd was het opstellen van vacatureteksten. Ik had alleen nooit verwacht dat ik zelf op een van mijn opgestelde vacaturetekst zou solliciteren. Een bijzondere uitdaging! Door omstandigheden was er een vacature vrijgekomen voor communicatieadviseur, een functie die een niveau hoger is dan wat ik nu doe. Tot mijn verbazing werd ik binnen het bedrijf uitgenodigd om op die vacature te solliciteren. Ik besloot ervoor te gaan, hoe spannend ik het ook vond. Dat betekende opnieuw een sollicitatiebrief schrijven, me voorbereiden op een gesprek en een assessment maken. Wat was ik zenuwachtig! Een interne sollicitatie is toch weer heel wat anders. En wat nu als ik het niet zou worden?

Een nieuwe uitdaging (binnen hetzelfde bedrijf!)

Afgelopen dinsdag kreeg ik het verlossende bericht. Ik ben het geworden! Vanaf januari heb ik officieel promotie gemaakt (hoe bizar klinkt dat!) en krijg ik ook een vast contract (eerst had ik een jaarcontract). Ik ben er nog steeds een beetje beduusd van, maar ben vooral ook onwijs blij. Een nieuwe baan betekent nieuwe uitdagingen, meer verantwoordelijkheden, nieuwe groeikansen en opleidingsmogelijkheden. Ik zal nog steeds veel met schrijven bezig zijn, maar krijg er ook andere projecten bij. Heel erg tof! Tegelijkertijd blijf ik binnen hetzelfde fijne team. Omdat ik nu al vaker werk op dit niveau heb gedaan, zijn mijn werkzaamheden niet in één keer totaal anders. Ik krijg vooral stapje voor stapje de kans om me nog verder te ontwikkelen en dat is iets waar ik nu al veel zin in heb.

Over hoe alles kan veranderen in een jaar tijd!

Tja, 2017 is een bizar jaar. Het is een jaar dat ik begon in onzekerheid. Zou ik een leuke baan vinden? Waar zou ik terechtkomen? Wat nu als die mooie baan er helemaal niet zou komen? En het is een jaar dat ik eindig met een leuke baan, een vast contract en een kersverse promotie op zak. Hoe mooi kan het soms lopen?!

Ook hoop ik dat mijn verhaal ook jou misschien een sprankje hoop geeft. Of het nu gaat om solliciteren of om iets anders. Misschien ben je de hoop soms verloren of vraag je je af of iets ooit nog gaat lukken. Dan hoop ik dat je toch volhoudt en blijft geloven dat alles écht – tegen je verwachtingen in – in positieve zin kan veranderen. Wie weet hoe jij er over een jaar bij zit ♥

Wat is jouw mooiste nieuws van de afgelopen tijd?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

129 Reacties

 1. Maaike

  Wauw!!!! Van harte gefeliciteerd! En wat een fijn gevoel moet het geven dat je ‘gezien’ wordt op het werk! Heel veel plezier toegewenst in je nieuwe functie. Super goed gedaan!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Het is zo fijn om waardering te krijgen voor wat ik doe :) Dankjewel voor je reactie!

   Antwoord
 2. Sylvia - alovelyadventure

  Wat onwijs gaaf! Gefeliciteerd met je “nieuwe” baan.

  Antwoord
 3. Yvonne

  Mooie uitdaging zeg! Gefeliciteerd!

  Antwoord
 4. Darina

  Geweldig nieuws! Gefeliciteerd!

  Antwoord
 5. Laetitia

  Zo hee, dat is nog eens carrière maken! Goed bezig. Van harte gefeliciteerd en heel veel plezier in je nieuwe functie

  Antwoord
 6. Shirley

  Wauw, wat goed. Gefeliciteerd! Mooi dat dit nu op je pad komt. Het is je gegund. En wie weet biedt dit ook wat mogelijkheden voor je huizenzoektocht. Spannend!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben er ook zo blij mee. En een vast contract maakt inderdaad ook meteen mijn huizenzoektocht iets makkelijker :)

   Antwoord
 7. evelien

  Wat super goed! Je bent goed bezig <3
  Heel spannend maar ook natuurlijk heel erg leuk!
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Ik vind het zo leuk om binnenkort echt in deze functie te beginnen. Dankjewel :)

   Antwoord
 8. Benthe

  Yayyy wat gaaf Romy ?, dat heb je goed gedaan! Van harte gefeliciteerd en succes met deze nieuwe uitdaging!

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel :)

   Antwoord
 9. Lieke

  Wat onwijs leuk! Gefeliciteerd! ?

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief, dankjewel!

   Antwoord
 10. Lies

  Gefeliciteerd!
  Ik,heb ook lang gezocht baar een leuke job maar die zoektocht ligt ondertussen gelukkig al een aantal jaren achter me.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) En wat fijn dat jij inmiddels ook de banenzoektocht achter je hebt kunnen laten. Het is zo’n fijn gevoel als je echt op je plek zit :)

   Antwoord
 11. Iris

  Wat goed!! Echt super knap dat je al zo snel promotie hebt gekregen! Gefeliciteerd!! Je gaat het vast geweldig doen!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een lieve reactie! Dankjewel!

   Antwoord
 12. Anita te Gussinklo

  Gefeliciteerd met je promotie.
  Dat doe je goed.

  Antwoord
 13. Jessica J.

  Wauw, geweldig nieuws! Gefeliciteerd, Romy!

  Antwoord
 14. Annette

  Wat heerlijk, gefeliciteerd!

  Antwoord
 15. Laura

  Wat gaaf voor je! Ben blij voor je en gefeliciteerd, zo cool dat je op je eigen geschreven vacature mocht reageren haha! Ik ga ook communicatie studeren!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) En wat gaaf dat jij ook communicatie gaat studeren. Ik kan je in ieder geval vertellen dat daar hele leuke banen in te vinden zijn ;) Ik heb zelf Nederlands gestudeerd, maar ben nog altijd blij met mijn beroepskeuze.

   Antwoord
 16. Sofie

  Gefeliciteerd!!! Dat is echt prachtig nieuws. Wat een fantastisch jaar heb jij gehad, het kan inderdaad allemaal zo snel veranderen! Wees trots op jezelf!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! :) Het is inderdaad bizar hoe het dit jaar verlopen is en hoe alles zo positief heeft uitgepakt.

   Antwoord
 17. Josephine

  Gefeliciteerd! Binnen 7 maanden promotie, dat klinkt als een hele goede prestatie! Het lijkt me wel een beetje gek om inderdaad op een zelfgeformuleerde vacature te reageren – of had je daardoor juist het idee, dat je beter wist wat ze zochten in een kandidaat?

  Ik wens je in ieder geval heel veel plezier! :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je felicitatie! :) Het was inderdaad wel apart om op mijn ‘eigen’ vacature te solliciteren. Ik heb daarom in mijn sollicitatiebrief maar een grappige openingszin gebruikt om daar kort naar te verwijzen en ben verder niet zo veel ingegaan op de vacaturetekst in mijn brief en in het gesprek. Dat werkte eigenlijk wel goed :)

   Antwoord
 18. Melle

  Wat superleuk Romy! Echt onwijs gefeliciteerd. Wohoooo! Zoveel talent, ik snap het wel :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat onwijs lief, je reactie! Dankjewel :)

   Antwoord
 19. Fleur

  Oh wat tof Romy! Of je hebt niets of het wordt je gewoon in je handen geschoven! Be proud en geniet er van! Meer dan verdiend:).

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve woorden! Het is inderdaad bizar hoe het allemaal is gelopen, maar ik ben zó blij!

   Antwoord
 20. Talitha

  Gefeliciteerd! Top ook dat je meteen een vast contract krijgt! Handig voor de toekomstige huizenjacht ?

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Dat vaste contract kan ik heel goed gebruiken :)
   Dankjewel voor je felicitatie!

   Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Een mooier einde van het jaar had ik me inderdaad niet kunnen wensen :)

   Antwoord
 21. Martine

  Wat leuk voor je Romy, gefeliciteerd!

  Antwoord
 22. Patricia

  Wat goed zeg! Van harte gefeliciteerd ??

  Antwoord
 23. Mariska

  Dat is inderdaad wel heel erg leuk nieuws zeg, gefeliciteerd en heel veel succes! :)

  Antwoord
 24. Loes

  Wat een super fijn nieuws, gefeliciteerd! Mooie uitdaging weer!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met deze nieuwe uitdaging :)

   Antwoord
 25. Iris

  Wat geweldig! Gefeliciteerd!

  Antwoord
  • Romy

   Zo lief! Dankjewel! :)

   Antwoord
 26. Cindy

  Wauw Romy wat geweldig!! Jou kerst kan niet meer stuk!! Enorm gefeliciteerd!! ?? Een mooi begin van het nieuwe jaar dus.
  Kussies en tot snel!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! ♥ Het is inderdaad het mooiste begin van het nieuwe jaar dat ik me kon wensen.
   Tot snel! :)

   Antwoord
 27. Linda

  Van harte gefeliciteerd liever Romy, wat onwijs fijn dat je binnen dit leuke bedrijf zo aan het klimmen bent. Enorm leuk nieuws om het jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te starten. Ik wil jou alvast veel plezier toewensen (en wat succes natuurlijk) in je nieuwe functie!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! ♥ Ik had me inderdaad geen mooiere afsluiter van 2017 én geen mooier begin van 2018 kunnen voorstellen :)

   Antwoord
 28. Kim

  Gefeliciteerd!

  Antwoord
 29. Amy

  Wat gaaf Romy, van harte gefeliciteerd! Wat een waanzinnig nieuws om het jaar mee te eindigen.. veel succes met deze nieuwe uitdaging :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Het is inderdaad het mooiste nieuws dat ik als afsluiter van dit jaar had kunnen krijgen :)

   Antwoord
 30. Janne

  Gefeliciteerd Romy! Je bent echt heel goed bezig! :)

  Antwoord
 31. Natasja

  Wat leuk, gefeliciteerd! Mooie afsluiter van 2017 en begin van 2018!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Dankjewel voor je lieve felicitatie! :)

   Antwoord
 32. Simone

  Wat ontzettend gaaf! Gefeliciteerd!! Wat een mooi vooruitzicht en afsluiter.

  Antwoord
 33. Hilde

  Dat verdient natuurlijk een hele dikke proficiat! Soms is het kwestie van durven en er gewoon voor gaan wat jij ook gedaan hebt. Met resultaat. Ik wens jou alle succes toe in deze nieuwe uitdaging. Wat een mooi begin voor 2018 weldra. Echt wow!

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dankjewel voor je mooie woorden! Het was inderdaad even een kwestie van durven, maar ik ben zo blij dat ik het toch heb gedaan. Een geweldig begin van 2018 zo :)

   Antwoord
 34. Jenn

  Wat een mooi nieuws, gefeliciteerd!

  Antwoord
 35. Lesley

  Wauw Romy! Gefeliciteerd met je promotie! Super tof voor je en het is je zeker gegund. ??

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel! :)

   Antwoord
 36. Charel

  Wauw zo super goed! Je mag zo trots op jezelf zijn! Dit was een mooi jaar voor jou!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Het was een ontzettend fijn jaar, zeker op werkgebied :) Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 37. Annika

  Wat geweldig! Gefeliciteerd!

  2018 wordt alvast helemaal jouw jaar.

  Antwoord
 38. Marlieke

  Wat onwijs leuk voor je! Super goed gedaan, gefeliciteerd!

  Antwoord
 39. Liese

  Oh Romy, super, proficiat! Hoe snel het allemaal kan lopen :) maar natuurlijk ook: wat fijn dat je harde werk opgepikt wordt!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, het is echt bizar hoe het allemaal is gegaan, maar ik ben er zo blij mee.
   Dankjewel voor je lieve felicitatie!

   Antwoord
 40. Nienke

  Ooh, dit vind ik echt zo leuk voor je! Heel veel plezier en succes. Wat een geweldige uitdaging, je verdient deze kans echt. <3

  Antwoord
  • Romy

   Onwijs lief zeg! Dankjewel voor je lieve reactie!

   Antwoord
 41. Marloes

  Wat gaaf zeg! Gefeliciteerd met je promotie! Je mag echt trots zijn op jezelf, wat een mooie uitdaging :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel :)

   Antwoord
 42. Nienke

  Wow, dat is een mooie afsluiting van het jaar en een goede start voor het nieuwe jaar en dat binnen zo’n korte tijd. Gefeliciteerd! En jouw verhaal geeft mij inderdaad weer een beetje hoop. Ik solliciteer nu al zolang maar er schijnt niet echt iets voor mij te zijn op dit moment. Maar je weet wat ze zeggen…..niets komt voor z’n tijd. Succes in het komend jaar!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) En ik vind het zo mooi om te horen dat mijn verhaal jou ook een beetje hoop geeft. Houd vooral hoop, blijf zoeken en eventuele kansen (stages, werkervaringsplekken) pakken. Jouw moment gaat ook komen. Echt waar! :)

   Antwoord
 43. Marije

  Gefeliciteerd! Mag je super trots op zijn.

  Antwoord
 44. Elisabeth

  Wat leuk! Gefeliciteerd met je promotie! Succes met je nieuwe uitdaging!

  Antwoord
 45. Kirsten

  Gefeliciteerd met je promotie! Superleuk dat je 2017 zo tot jouw jaar hebt gemaakt, en dit is natuurlijk een mooie kers op de taart. Heel veel succes met je nieuwe functie.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zeker weten! Ik had me geen mooier einde van dit jaar kunnen voorstellen. Dankjewel voor je felicitatie :)

   Antwoord
 46. Iris

  Wauw, wat super goed van je zeg, gefeliciteerd! Ik kan mij voorstellen dat dat spannend moest zijn geweest, zo tof dat jij het bent geworden :D

  Antwoord
  • Romy

   Superlief! Dankjewwel voor je reactie :)

   Antwoord
 47. Evelyne

  Gefeliciteerd!! Dit verdien jij zo hard! Zo zie je ook maar hoe men jouw capaciteiten apprecieert, anders hadden ze je nooit aangeraden om voor die job te solliciteren. Geniet van je promotie en ga er ten volle voor!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! :)

   Antwoord
 48. Marleen

  Wat een fijn nieuws Romy!!! Gefeliciteerd!!

  Antwoord
 49. Johanne

  Las het al op Insta maar wilde toch hier ook even op reageren. Vind het echt fantastisch voor je! Zo knap hoe de sprong hebt durven nemen en dat je deze stap mag nemen. Geweldig dat ze je zo op waarde schatten! Heel veel plezier en succes. Ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden, maar komt vast meer dan goed. ?

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! :) Ik ben ook zo benieuwd wat deze functie me allemaal zal brengen. Ik kan niet wachten om dat allemaal te ontdekken volgend jaar :)

   Antwoord
 50. Marina

  Gefeliciteerd collega wat een mooie uitdaging op naar 2018 bij een bijzonder bedrijf.

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief dat je reageert! Dankjewel voor je felicitatie! :) En op naar 2018 inderdaad!

   Antwoord
 51. Anna

  Wauw, Romy, wat ontzettend goed! Heel fijn om dit zo te lezen, ik word er ook heel erg blij van, ik gun het je echt! Daar mag je echt wel trots op zijn, gefeliciteerd! <3

  Antwoord
  • Romy

   Superlief, je reactie! Dankjewel! :)

   Antwoord
 52. Nesrin

  Ik word heel blij van dit soort nieuws. 2017 was wat werk betreft ook voor mij een heel goed jaar, ik had dit vorig jaar in de maand december niet durven dromen.
  Gefeliciteerd Romy!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En ik vind het zo mooi om te horen dat 2017 ook echt jouw jaar was op werkgebied. Je mag supertrots zijn over alles wat je hebt weten te bereiken in het afgelopen jaar :)

   Antwoord
 53. Nikita

  Gefeliciteerd lieve Romy! Ik ben echt blij voor je. Succes met deze nieuwe job en alle mooie uitdagingen die op je pad komen. Ik gun het je van harte. En inderdaad, een mooier 2017 kan je je nu niet wensen. Super! Ik ben zo blij voor je dat ik het amper onder woorden kan brengen! Je snapt me wel haha.

  Ik heb helaas gisteren minder leuk nieuws gehad. Mijn nichtje smste me en ze zei dat mijn vertrouwenspersoon vanwege zijn rugproblemen geopereerd wordt. En na de kerstvakantie is hij er een maand en misschien zelfs langer niet op school. Ik hoorde het en had al niet zo.n fijne dag, maar toen was hij compleet om zeep. Ik zit er wel mee in, maar het komt wel goed. Ik heb vanaf vandaag tot woensdag examens en ik ga ze knallen. Zodat ik hem volgende week een mailtje kan sturen dat ik een mooi rapport heb. Ik ga kracht uit de situatie halen. Desalniettemin ga ik hem missen die tijd, en ik weet dat dat gek klinkt over een leerkracht. Maar het is wel zo. Ik wens je een prettig weekend Romy!

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat een onwijs lieve woorden zeg! Dankjewel voor je felicitatie!
   Maar wat een onwijs naar bericht over je vertrouwenspersoon op school. Ik kan me voorstellen dat je daar flink van ondersteobven bent, zeker omdat je hem normaal zo regelmatig ziet. ik vind het juist daarom heel knap en krachtig hoe je er toch mee om weet te gaan. Het is niet makkelijk, maar ik weet zeker dat je er ook zonder hem wel komt de afgelopen weken. En ik weet ook zeker dat jouw mailtje hem heel erg zal opvrolijken in deze lastige tijd :) Veel sterkte!

   Antwoord
 54. Ilvy

  Wat gaaf, gefeliciteerd Romy!

  Antwoord
 55. Saskia

  Wel gelezen en gereageerd op Twitter, maar nog niet hier.

  GEFELICITEERD!

  Ik ben echt super blij voor je<3

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve reactie! ♥

   Antwoord
 56. Sabine

  Super super leuk! Het is je onwijs gegund ?

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief! Dankjewel!

   Antwoord
 57. Jantine

  Gefeliciteerd, Romy! Wat een mooi nieuws!
  Veel plezier in je “nieuwe” baan.
  Groetjes
  Jantine

  Antwoord
 58. Odetta

  Wauw, wat een geweldig nieuws, ik ben trots op jou!!!
  Heel veel succes toegewenst!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve bericht!

   Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ja, 2018 kan nu al niet anders dan geweldig worden :)

   Antwoord
 59. roelina

  Geweldig, van harte gefeliciteerd. Wat goed dat het bedrijf je vroeg. Het vertrouwen is hoog. Super! Veel plezier in je nieuwe uitdaging.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs