De eerste maand van 2019 zit er alweer op. Een frisse start van het jaar, zowel figuurlijk als letterlijk dankzij de eerste sneeuwbuien. En weet je wat het gekke is? Het voelt voor mij alsof 2019 alweer een paar maanden bezig is. Ik wijt het maar aan het feit dat ik met mijn hoofd bij mijn verhuizing zit. Tijd dus om stil te staan bij wat er afgelopen maand is gebeurd! Het was een maand waarin ik meer woonwinkels van binnen zag dan ooit tevoren, een mini-vakantie boekte en iets heel spannends deed. Lees snel verder.

maandoverzicht januari 2019
 • Mijn leven in de steigers. Nee hoor, dit is niet zo dramatisch als het klinkt. Verre van! Maar het voelt alsof ik in een soort tussenfase zit. Het is alsof ik langzaam al afscheid neem van mijn ouderlijk huis en in gedachten heb ik mijn nieuwe huis al helemaal ingericht, maar ondertussen laat de verhuizing nog even op zich wachten. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet fantaseer over hoe mijn toekomstige bed zal liggen. Het blijft een bizar, leuk én spannend idee dat ik over 2-3 maanden de deur van het ouderlijk huis achter me dichttrek!
 • Een groot YAY-moment! Een huis kopen betekent ook serieuze dingen. Zo was er een avond waarop ik loonstroken uit 2016 uit alle hoeken van mijn computer tevoorschijn moest zien te toveren. Ook kwam er een akte om de hoek kijken waarin sommige alinea’s vol stonden met ingewikkelde notariële abracadabra. Maar dat alles met een goed doel! Begin januari was namelijk de financiering voor mijn huis officieel rond. YAY!
 • Winkel in, winkel uit. Je uitzet bij elkaar kopen kost wat tijd én geld. Gelukkig blijkt interieurshoppen mijn nieuwe hobby te zijn. Ik heb inmiddels meerdere grote items van mijn “boodschappenlijst” kunnen afvinken, waaronder een bank, een bed, eetkamerstoelen en een stoel. Ik geniet volop van het rondneuzen in woonwinkels, op Pinterest en in webshops. Het wordt nog afkicken als ik straks alles compleet heb.
 • Naar de grootste kringloopwinkel van Amsterdam. Juist nu ik op zoek ben naar mooie meubels en accessoires, kom ik graag bij de kringloopwinkel. Deze maand bracht ik voor het eerst een bezoekje aan Rataplan in Amsterdam (het filiaal aan de Generatorstraat). Echt een mooi gesorteerde kringloopwinkel! En zelfs op zondag geopend! Hier ga ik vast vaker komen.
 • Sneeuw, ijzel en koukleumen. Ook stond deze maand, zoals je vast niet is ontgaan, deels in het teken van sneeuw. Sneeuwfoto’s maakte ik niet, behalve eentje van mijn Ford Ka onder het mom van “My car’s first snow”. Wel keek ik vanaf mijn werkplek op de twaalfde verdieping uit over de besneeuwde Zuidas. Ook geen straf, zeker niet omdat het binnen beter vertoeven was voor een koukleum als ik.
maandoverzicht januari 2019
 • Welkom in de wondere wereld van Pinterest. Al tijden dacht ik eraan om mijn Pinterest-account eens af te stoffen. Toen Veerle zo lief was om me een subtiel duwtje in de rug te geven, voegde ik de daad bij het woord. En dus richtte ik een paar borden in en verdwaalde ik vervolgens in de vele droominterieurplaatjes. Pinterest, wat ben je leuk! Mocht je me willen volgen (leuk!), klik dan hier voor mijn account.
 • Nieuw jasje! Mocht het je nog niet zijn opgevallen, deze maand plaatste ik een nieuwe header bovenaan mijn blog. Met dank aan Karlijn kon ik Vaker Vrolijk in een nieuw turquoise jasje steken dat helemaal bij mij past. In dit artikel vertelde ik meer over het hoe en waarom.
 • Cijfertjes, teksten en ander werk. Qua werk was januari een meer dan geslaagde maand. Voor mijn vaste baan als beleidsmedewerker zit ik nu middenin de enquêtes. Verrassend leuk, zo’n statistische analyse, zeker als je daar een uitgebreid verslag over mag schrijven. Daarnaast werkte ik deze maand aan meerdere toffe freelance opdrachten. En er staat wat leuks op de planning voor februari, want ik ga volgende week een e-book redigeren. Ik kan niet wachten!
 • Blind date! Nee, geen smeuïge details, want die zijn er niet. Maar ik deed deze maand iets spannends: ik ging op blind date dankzij een dappere koppelpoging van iemand anders. Het bleef bij een poging zonder vervolg. Maar hé, weer iets van mijn bucketlist afgevinkt!
 • Vakantie geboekt! Je leest het goed: ik boekte een mini-vakantie! Geheel budgetproof ga ik over 2 weken een weekend naar Valencia om daar een vriendin op te zoeken. Ik kan niet wachten om te genieten van deze kleurrijke stad en de Spaanse zonnestralen samen met de lieve vriendin die ik al 21 jaar ken.
 • Oude dozen en herinneringen. Ten slotte was januari een maand van terugblikken. Op een druilerige zaterdagmiddag kwam ik namelijk een doos gevuld met oude dagboeken, een vriendenboekje en een poëziealbum tegen. Van opruimen kwam daarna weinig meer terecht, maar ik heb genoten van de trip down memory lane. Over mijn dagboek van 13 jaar geleden schreef ik dit artikel.

En nu is het tijd om februari in te luiden. Een maand vol verjaardagen, nóg serieuzere verhuisvoorbereidingen (en opruimplannen) en mijn mini-vakantie. Laat februari maar komen! Ik wens je een mooie maand toe.

Wat was jouw hoogtepunt van januari?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 februari 2019 op 6:49 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand heb je gehad. Zo leuk om bezig te zijn met je nieuwe huis. En een heel fijn vooruitzicht dat je naar Valencia gaat, lijkt mij een prachtige stad!

 2. Marije 1 februari 2019 op 7:13 am - Beantwoord

  Mooie start van 2019 heb je gehad! Ik vind januari gewoon lang duren en heb daarom het gevoel alsof ik er al een half jaar op heb zitten ?

  • Romy 1 februari 2019 op 8:17 am - Beantwoord

   Haha, het zou inderdaad kunnen dat het gewoon iets met januari te maken heeft. Ik vond het wel een bijzonder besef, want normaal vind ik de tijd altijd juist razendsnel voorbijgaan 😛 Het zal wel een januari-dingetje zijn.

 3. Inge 1 februari 2019 op 7:35 am - Beantwoord

  Oooh Valencia! Ik ga er eind deze maand ook naartoe met mijn mama, broer en zus. Er zullen veel herinneringen bovenkomen van mijn Erasmustijd daar. ’t Is echt een topstad, je gaat het zeker fantastisch vinden! 🙂 Zeker eens door de Turia wandelen. 🙂 Groetjes!

  • Romy 1 februari 2019 op 8:20 am - Beantwoord

   Oh wat leuk dat jullie ook naar Valencia gaan, zeker als je al heel goede herinneringen hebt aan die stad 🙂 Valencia is inderdaad geweldig! Ik ben er drie of vier jaar geleden geweest en vond het toen al geweldig. Ik kan niet wachten om het mooie Turia-park weer te kunnen zien 🙂 Jij ook alvast heel veel plezier tijdens je tijd daar!

 4. Yvonne 1 februari 2019 op 8:14 am - Beantwoord

  Goed begin van het jaar, zeg! Toevallig ben ik me ook net eens in Pinterest gaan verdiepen. Heb er natuurlijk weleens interieurideetjes vandaan gehaald, maar eigenlijk nooit echt verder gekeken. Terwijl je er als blogger best wel wat mee kan.

  • Romy 1 februari 2019 op 8:22 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jij je ook in Pinterest aan het verdiepen bent! Het schijnt inderdaad dat je er heel wat extra verkeer uit kunt halen als blogger. En eigenlijk is het nog verrassend leuk om mee bezig te zijn ook 🙂

 5. Shirley 1 februari 2019 op 8:21 am - Beantwoord

  Klinkt als een drukke maand. Laat de verhuizing maar komen, want zo te horen ben je er klaar voor. Nog een paar maanden geduld. Het is zo grappig dat ik sommige dingen herken nu. Zoals de akte, alleen moest ik opeens mijn paraaf onder ‘verkoper’ zetten. Ik deed het bijna fout, haha.

  • Romy 1 februari 2019 op 7:22 pm - Beantwoord

   Haha, daar kan ik me iets bij voorstellen! Het lijkt me zo bijzonder om alles vanuit de verkoperskant mee te maken. En heel spannend dat voor jou de echte verhuizing er ook aan zit te komen binnenkort 🙂

 6. Jessica J. 1 februari 2019 op 9:13 am - Beantwoord

  Hoezo volgde ik jou nog niet op Pinterest?! Ik ben het net maar even gaan doen. 😉 Ohh, wat heerlijk dat je de zon gaat opzoeken, ik ben jaloers! Veel plezier en voorpret gewenst! 🙂 Wij gaan begin maart een paar dagen naar Londen.

  • Romy 1 februari 2019 op 7:23 pm - Beantwoord

   Leuk! 🙂 Ik ben jou ook meteen gaan volgen. Hiervóór deed ik eigenlijk precies niks met Pinterest, dus niet vreemd dat je me daar nooit had gevonden 😉
   Wat een heerlijk vooruitzicht trouwens, die paar dagen Londen! Dat blijft zo’n leuke stad!

 7. Mirjam 1 februari 2019 op 9:27 am - Beantwoord

  Wat heerlijk om te lezen! En ik snap helemaal dat je uitkijkt naar de verhuizing. Ik wil je alvast heel veel plezier en succes toewensen. Januari was voor mij een heel productieve maand en ik kijk er met veel plezier op terug!

  • Romy 3 februari 2019 op 11:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En wat mooi om te lezen dat jij ook een fijne maand achter de rug hebt! Ik duim met je mee dat februari minstens zo leuk wordt <3

 8. Femke 1 februari 2019 op 9:29 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand! Ik was interieurshoppen op een gegeven moment zo beu haha! Leuk dat je jouw vriendin in Valencia gaat opzoeken :-)!

 9. Irene 1 februari 2019 op 9:58 am - Beantwoord

  Ik zit echt al eeuwen op Pinterest maar heb me er nooit echt in verdiept. Zo leuk dat je naar Valencia gaat! Ik heb ook wel nood aan wat zonneschijn maar ik ga binnenkort een weekje naar zee. Ook leuk ^^ En dat interieurshoppen, ik doe het nog altijd graag en ons huis is zo goed als volledig ingericht. Al heb ik wel nog een gang en een slaapkamer die moeten aangekleed worden dus daar kijk ik al naar uit 😀

  • Romy 1 februari 2019 op 7:24 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat ik misschien over een paar maanden ook wel klaar ben met het interieurshoppen en blij ben als het meeste staat 😉

  • Romy 1 februari 2019 op 7:30 pm - Beantwoord

   Leuk dat jij ook op Pinterest zit! Ik ga je meteen even toevoegen 🙂
   En heerlijk dat jij gewoon nog steeds kunt interieurshoppen! Ik vrees dat ik ook wel altijd accessoires zal blijven kopen. Met de grote meubels ben ik blij als ik ze eenmaal allemaal heb, maar die kleine accessoires blijven gewoon leuk om te scoren 🙂

 10. Zo simpel is dan geluk 1 februari 2019 op 9:59 am - Beantwoord

  Wat een super fijne dingen! Zelfs ik ben inmiddels al helemaal benieuwd hoe je huisje er straks uit komt te zien!
  Geniet lekker van je mini-vakantie.

  • Romy 1 februari 2019 op 7:30 pm - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Ik kan ook niet wachten totdat een paar kamers af zijn en ik die kan laten zien 🙂

 11. Anna 1 februari 2019 op 10:20 am - Beantwoord

  Wat heerlijk dat je naar Valencia gaat! En wat goed dat je Pinterest ook hebt opgepakt deze maand, ik ben je een paar dagen geleden gaan volgen :D. Wat spannend dat je op blind date ging, dat lijkt mij echt zo eng, hahaha! Super tof dat je het gewoon hebt gedaan!

 12. Lizzy 1 februari 2019 op 10:45 am - Beantwoord

  Ah, dit klinkt als een hele fijne eerste maand van het jaar! Ik herken het gevoel van een tussenfase zelf ook heel erg. Toen ik op mijn nieuwe huisje zat te wachten, had ik hetzelfde gevoel. Toch fijn dat je lekker druk bezig bent geweest deze maand met zoveel verschillende projecten. En wat heerlijk dat je binnenkort op vakantie gaat! Veel plezier alvast. <3

  • Romy 1 februari 2019 op 7:31 pm - Beantwoord

   Leuk dat je me volgt op Pinterest! 🙂 Ik volg jou ook. Je hebt echt toffe borden!
   Haha, die blind date was inderdaad wel spannend van tevoren. Heb ik ook weer eens zoiets meegemaakt 😉

  • Romy 1 februari 2019 op 7:33 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3 Ik ben blij om te horen dat dat tussenfasegevoel niet alleen aan mij ligt 😉 Gelukkig vermaak ik me in de tussentijd wel, zeker met een vakantie in het vooruitzicht. Maar ik zal toch blij zijn als ik eenmaal in mijn huisje zit.

 13. bychristiana 1 februari 2019 op 10:47 am - Beantwoord

  Ik hoor de laatste tijd steeds meer dat Pinterest weer helemaal ‘hot’ is, terwijl ik er op een gegeven moment juist mee ben gestopt omdat ik dacht dat het passe was…Wellicht moet ik het ook weer nieuw leven gaan inblazen. Heerlijk zeg Valencia, dat is iets om naar uit te kijken. Net als naar je nieuwe huis, wat een geweldig vooruitzicht! Ik herken wel wat je schrijft, zo’n tussenfase. Ik heb dat ook gehad in bepaalde fases van mijn leven. Niet altijd heel fijn omdat je het gevoel hebt dat je een beetje stilstaat en alleen maar aan het ‘wachten’ bent, maar uiteindelijk komt er een mooie nieuwe fase achteraan.

  • Romy 1 februari 2019 op 8:28 pm - Beantwoord

   Grappig hoe een medium opeens weer in kan raken! Ik heb Pinterest jarenlang gebruikt voor mijn scrapbookcreaties en heb mijn account nu maar weer nieuw leven in geblazen. Eigenlijk is het ook best een leuk medium voor interieurinspiratie. Er staan heel wat mooie interieurfoto’s en DIY’s op 🙂
   Zo’n tussenfase voelt inderdaad een beetje als stilstaan, terwijl dat natuurlijk eigenlijk niet zo is. Maar zoals jij ook al zegt, ik weet zeker dat het uiteindelijk wel tot iets heel leuks leidt als ik mijn nieuwe huisje heb.

 14. Lianne 1 februari 2019 op 11:10 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand met veel mooie terugblikken en dat heerlijk in het teken stond van interieurshoppen! Ik ga er binnenkort ook weer eens op uit om mijn werkkamer op te knappen en in een leuk nieuw jasje te steken 🙂 Mijn maand stond in het teken van een nieuwe hobby ontdekken (yoga) en mijn overweging helemaal te gaan ZZP’en!

  • Romy 1 februari 2019 op 8:48 pm - Beantwoord

   Wat een fijn vooruitzicht al dat je je werkkamer helemaal eigen wilt gaan maken! Ik ben zo benieuwd naar het resultaat 🙂 En wat een mooie stappen heb je gezet in januari door fulltime te gaan zzp’en (en vanaf nu ook nog eens helemaal officieel!) en door met yoga te beginnen. Goed om te horen dat yoga je zo goed bevalt!

 15. Sandra 1 februari 2019 op 11:12 am - Beantwoord

  Januari duurt voor mijn gevoel ook altijd heel wat maanden. Die wil gewoon niet voorbij, dus ik ben inmiddels blij dat het februari is. Alleen het weer mag nog wel iets beter. Ik heb een gruwelijke hekel aan sneeuw en die valt in het Oosten net even iets te vaak en te veel momenteel.

  Super spannend alle veranderingen bij jou! Heel veel leuke dingen ook!

  • Romy 1 februari 2019 op 8:50 pm - Beantwoord

   Gek hè dat deze maand zo lang leek te duren! Ik duim ook voor wat extra zonnestralen in februari. Doe mij ook maar een zomerzonnetje, hoor 🙂

 16. Mariska 1 februari 2019 op 12:31 pm - Beantwoord

  Dat zijn wel hele leuke momenten en kan me zo goed voorstellen hoe je je voelt met dat wachten op je nieuwe huis, haha! Heb het ook vaak gehad 🙂

 17. Amy - Sommarmorgon.com 1 februari 2019 op 1:42 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand vol hoogtepunten heb je gehad! Zeker met je nieuwe huis met stip op nummer 1, zo gaaf dat je deze stap gaat zetten! Nog even maar in de tussentijd lekker shoppen voor je nieuwe inrichting, heeeeeeel vervelend 😉

  • Romy 1 februari 2019 op 8:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je reactie! En dat interieurshoppen is inderdaad vre-se-lijk, haha. Nee hoor, echt genieten om alles bij elkaar te kunnen kopen en elk weekend wel bij een nieuwe winkel te gaan kijken 🙂

 18. Evelyne 1 februari 2019 op 2:59 pm - Beantwoord

  Wat een fijne maand heb je gehad! Dat de volgende 11 maanden even fijn mogen zijn 😉 Oeh, een blind date.. Jammer dat het niets werd, maar dit kun je idd ook weer even afstrepen, haha. Daten is totaal niets voor mij, maar ja.. ik zal toch ooit ook eens de stap moeten zetten vrees ik.

  • Romy 1 februari 2019 op 8:52 pm - Beantwoord

   Als jij je niet prettig voelt bij daten, is daar niets mis mee, toch?! Niemand die je verplicht om dat te doen 🙂 Ik heb er zelf in het begin ook aan moeten wennen en vind dates nog steeds spannend, maar niet meer zo erg als eerst. Maar nogmaals, het is net wat jij fijn vindt. Als je daten niets vindt, dan hoeft dat ook niet 🙂

 19. Nikita 1 februari 2019 op 4:59 pm - Beantwoord

  Januari was tot bijna het eind gewoon een studeermaand. En dat vond ik niet zo leuk, zeker ook de resultaten kwamen wat hard aan. Maar ik ben gekalmeerd ondertussen, gelukkig maar. Mijn hoogtepunt was afgelopen maandag, toen ik met twee vrienden in Brugge was. Mijn kast is inmiddels weer netjes gevuld. Maar ik merk ook dat ik het negatieve terug begin binnen te krijgen boven het positieve. Ik heb donderdag een afspraak met mijn therapeut, dus ik ga het er eens met haar over hebben. Ondanks dat het niet altijd makkelijk is, merk ik door middel van Instagram wel dat ik de positieve dingen wel altijd in beeld weet te krijgen. Zo zie je maar dat ik wel het positieve nog zie in een dag. Ik denk dat ik spijtig genoeg de oorzaak of ‘diagnose’ weet, maar zeker weten doe ik het niet. Dat zal donderdag wel uitwijzen denk ik.

 20. Saskia 1 februari 2019 op 8:26 pm - Beantwoord

  Wat een super fijn overzichtje! Ik vind je nieuwe look helemaal leuk…
  En leuk he, al die oude herinneringen. Ik kom ze ook tegen nu we de zolder hebben opgeruimd…

  • Romy 1 februari 2019 op 8:54 pm - Beantwoord

   Je hebt een heftige maand achter de rug. Zo rot! Ik ben blij om te horen dat je nu een beetje gekalmeerd bent en van een welverdiende vakantie kunt genieten inclusief kleine puntjes die wél leuk zijn. Ik hoop dat de afspraak met je therapeut je goed zal doen donderdag en dat je dit weekend ook een beetje kunt uitrusten na deze heftige tijd. Je hebt het meer dan verdiend!

  • Romy 1 februari 2019 op 8:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment over mijn nieuwe bloglook! En wat leuk dat jij ook allerlei herinneringen tegenkomt nu je de zolder aan het opruimen bent. Dat zijn toch wel de leukste aspecten van spullen opruimen 🙂

 21. Iris 2 februari 2019 op 1:22 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen allemaal deze maand! Ik ben zo benieuwd hoe je huis eruit gaat zien. Heerlijk he kijken naar hoe je alles wil inrichten. Wij zijn ook naar huizen aan het kijken zoals je weet en kan echt niet wachten dat proces in te gaan. En heerlijk dat je een vakantie hebt geboekt, altijd fijn om naar uit te kijken!

  • Romy 2 februari 2019 op 11:40 pm - Beantwoord

   Dat hele proces van interieurinspiratie opdoen en interieurshoppen is inderdaad zó leuk! Wat leuk en spannend dat jullie nu ook naar woningen aan het kijken zijn. Ik ga duimen dat jullie snel een mooi plekje vinden om helemaal naar jullie smaak in te richten 🙂

 22. Meaghan 3 februari 2019 op 11:49 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje en mooie dingen om de eerste maand van het jaar mee te beginnen! Super spannend dat je een blind-date hebt gehad, dan heb je dat ook weer eens een keer meegemaakt haha! En heerlijk dat je binnenkort naar Valencia gaat! Daar was je toch al een keer eerder geweest? Gezellig dat je die vriendin gaat bezoeken! Haha en ik voel met je mee met die statische analyses. Voor mijn pre-master ben ik dit blok ook bezig met statistiek en dat kan soms best pittig zijn, maar als je het eenmaal doorhebt, is het wel leuk om te doen!

  • Romy 3 februari 2019 op 11:36 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij nu ook volop met statistieken bezig bent! Het is inderdaad wel een puzzel soms, maar het is zo fijn als je dat eenmaal snapt en lekker bezig bent 😉 Ik vind het echt wel een leuk “klusje”.
   Naar Valencia zie ik absoluut nu al heel erg uit. Zo’n fijn vooruitzicht dat ik straks in Spanje zit! Ik ben inderdaad 3 of 4 jaar geleden al eens in Valencia geweest met mijn ouders en broertjes. Toen vond ik het al een prachtige stad, dus ik kan niet wachten om er nog een keer naartoe te gaan en dit keer daar tijd met een vriendin door te brengen 🙂

 23. Jenn 5 februari 2019 op 10:23 am - Beantwoord

  Leuk, klinkt als een heerlijke maand!