Collage januari 1

Januari 2020 | 1 dagje Leuven, 2 narcissen & 1000 zumba-pasjes

 • 1 februari 2020
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Ben ik de enige die januari een bijzondere maand vind? Niet alleen omdat het de enige maand is die je met vuurwerk (niet lang meer!) en champagne inluidt, maar ook omdat deze ietwat lege maand altijd even wennen is na de drukke feestdagen. Gelukkig stonden er ook deze maand genoeg leuke dingen op de planning om er wat moois van te maken. Zo werd ik de trotse eigenaar van een paar narcissen, schreef ik er lustig op los, werd ik geïnterviewd voor het buurtkrantje en bracht ik een dagje door in Leuven. En ik beleefde een heuse mijlpaal door mijn allereerste zumbales te overleven.

 • Back to normal! Ik ging weer volle bak aan het werk na de kerstvakantie. Het was een paar dagen wennen, maar inmiddels zit ik er alweer lekker in. Mede dankzij een paar handige planninghacks, die ik in dit artikel deelde.
 • Ik schreef er deze maand op los. Ik mocht onder andere meerdere ondernemers blij maken met teksten voor hun website. Ook heb ik onder meer een vaste opdracht gekregen als tekstschrijver voor Happlify, een prachtig online platform over geluk. Echt genieten, dit soort schrijfklussen!
 • Mijn vriend en ik vierden de Tulpendag in Amsterdam gezellig mee. We zagen het wel zitten om op z’n Hollands met een zelfgeplukt bosje tulpen op de Dam te staan. De werkelijkheid was iets minder idyllisch, zoals je in dit artikel kon lezen, maar daarmee zeker niet minder leuk.
 • Samen met Yrla maakte ik foto’s in Amsterdam. Een leuk spontaan fotografietripje, waar er hopelijk nog meer van zullen volgen!
 • Ik ontdekte een theehuisje aan het water in mijn eigen dorp. Hoe kan het dat ik daar nog niet eerder was geweest? Het smaakte (letterlijk en figuurlijk) naar meer.
 • Geen Amsterdam, maar Leuven was deze week de eindbestemming voor een werkbespreking. Samen met mijn collega bracht ik een paar vrije uurtjes door in het mooie centrum van deze stad (inclusief toeristenkiekje). Leuven is inmiddels zonder twijfel op mijn nóg-een-keer-naartoe-gaan-lijstje beland.
 • Ik waagde me aan een lesje zumba. Echt waar! Het was verrassend leuk, ook al kon ik niet alles even goed bijbenen. Daar volgt trouwens nog een apart artikel vol met anekdotes over.
 • De eerste tekenen van lente! En dat gewoon in huis. Ik kreeg laatst een mandje vol bloembollen cadeau en zag deze week mijn eerste twee narcissen en een krokus uitkomen. Wat een feest! Sommige Nederlanders hopen nog op sneeuw, maar van mij mag de lente wel komen.
 • Pippa vond de uitgekomen bollen overigens ook erg indrukwekkend en bekeek het tafereel graag van dichtbij. Althans, dat vermoeden had ik zomaar toen ik de volgende dag nogal wat aarderesten verspreid over de hele keuken aantrof.
 • Ik ging deze maand weer eens bowlen. Daarvoor moest ik overigens wel eerst wat moed bij elkaar rapen, want ik herinner me uit het verleden vooral heel veel ballen in de goot en zelfs een bal die ik ooit over de bumper heen op de baan van de buren wist te krijgen. Gelukkig bleef het dit keer bij de nodige in de goot (ik noem bewust geen aantallen!) en ging het daarna voor mijn doen best aardig. En het belangrijkste: het was leuk!
 • Mijn ouders kwamen aanzetten met een hele stapel fysieke herinneringen: foto’s, rapporten, werkstukken en vriendenboekjes van vroegâh. Ik keek mijn ogen uit. Vooral mijn werkstuk uit de brugklas voor levensbeschouwing over wie ik ben was nogal bijzonder om terug te lezen. Het grappige is dat ik mijn schrijfstijl op mijn blog zelfs al in dat werkstuk van 14 jaar geleden kon herkennen.
 • Verder werd ik deze week voor een artikel in het dorpskrantje geïnterviewd over mijn onderneming. Elke week is een van de ondernemers uit mijn coachingstraject aan de beurt. Deze week was het aan mij om een leuk vragenvuur op me afgeworpen te krijgen. Als het goed is, verschijnt het resultaat ervan binnenkort in het krantje.
 • Tegelijkertijd was januari een maand die me dwong een beetje liever voor mezelf te zijn. Ik voelde me deze maand wat gespannen en worstelde met een lastig dilemma waar ik niet zomaar een keuze in wilde en kon maken. Dé reden om mezelf wat vaker een rustdag te gunnen, regelmatig met Pippa op de bank te ploffen en mezelf zo nu en dan te trakteren, bijvoorbeeld op een mooie bos bloemen.

Op naar de tweede maand van het jaar! Een echte verjaardagsmaand waarin ik al heel wat leuke dingen gepland heb. Ik hoop dat februari ook voor jou weer veel mooie nieuwe dingen in petto heeft.

Wat was jouw hoogtepunt van januari?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Else-Marie 1 februari 2020 op 7:57 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke rij met hoogte punten. Mijn hoogte punt is dat we eindelijk zijn begonnen met het slopen van de douche. Kijk nu al uit naar onze nieuwe douche over 2 weken:)

  • Romy 3 februari 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

   Ah wat een heerlijk vooruitzicht! Heel veel succes met het klussen! Daarna kun je hopelijk nog heel lang volop van het mooie resultaat genieten 🙂

 2. Naomi 1 februari 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  Wat leuk, zo’n stapel herinneringen! En ja, Leuven is echt de moeite waard. Je kunt er ook heerlijk eten, kan ik je vertellen;).

  • Romy 3 februari 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Oeh, dat is een extra reden om binnenkort nóg een keer naar Leuven te gaan. Ik heb nu alleen ergens met toast geluncht, dus hoog tijd om nog een keer lekker in Leuven te avondeten 🙂

 3. Darina 1 februari 2020 op 9:17 am - Beantwoord

  Een hele fijne januari maand heb je beleefd. Wat leuk al die mooie herinneringen. Ik ben wel benieuwd geworden naar Leuven, lijkt mij een prachtige stad.

 4. Meaghan 1 februari 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Wat een fijne maand heb je achter de rug! Zo veel leuke dingen allemaal! Leuven is inderdaad een prachtige stad. Leuk dat je daar was! Oeh en al die herinneringen en spullen van vroeger! Ik kan daar ook zo van genieten. Super leuk dat je ouders dat voor je hadden meegenomen. Mijn maand bestond voornamelijk uit studeren, papers schrijven en lange dagen maken. De maand februari gaat stukken beter worden! Dinsdag heb ik mijn laatste tentamen en daarna staan er allerlei leuke dingen (tussen de schooldingen) door gepland, zoals twee keer mijn verjaardag vieren. Eén keer met mijn vriend en één keer voor mijn vriendinnen. Ook ga ik uit eten met een vriend van mijn vorige studie die ik echt al bijna een jaar niet meer heb gezien. Ik ga voor het eerst in mijn leven schaatsen met mijn vriend (haha, hoe spannend is dat!). Dus genoeg leuks na- en tussen het harde werken!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:55 pm - Beantwoord

   Wat een heerlijke plannen allemaal! Helemaal verdiend na de drukke periode die je door je studie hebt gehad. Hopelijk kun je er volop van genieten.
   Enne, heel veel succes met schaatsen! Ik ben heel benieuwd hoe het je zal bevallen 😉

 5. Shirley 1 februari 2020 op 10:33 am - Beantwoord

  Leuven is zeker leuk voor een weekend! Wat vervelend dat je worstelt met een dilemma. Hopelijk kun je doen wat voor jou goed voelt. Goed dat je jezelf in ieder geval wat rust gegund hebt. Mijn hoogtepunten waren de dagen die ik met vrienden doorbracht.

  • Romy 3 februari 2020 op 11:54 pm - Beantwoord

   Ja, dilemma’s zijn nooit leuk. Maar ik merk dat wat rust en veel praten al helpt om dingen op een rij te zetten. En pilates, waarvan ik vandaag mijn eerste lesje had, werkt blijkbaar ook verrassend goed. Wie weet word ik er net zo enthousiast over als jij 🙂

 6. Lien 1 februari 2020 op 1:12 pm - Beantwoord

  Toffe dingen dat je hebt gedaan afgelopen maand! En leuk dat je naar “mijn stad” Leuven bent geweest

  • Romy 3 februari 2020 op 11:53 pm - Beantwoord

   Oh woon je in Leuven? Wat een mooie woonplaats! 🙂

 7. Jessica J. 1 februari 2020 op 2:09 pm - Beantwoord

  Toevallig, ik heb ook pas wat dingen over zumba opgezocht! Lijkt me erg leuk. Ik kijk uit naar je artikel! En Leuven is inderdaad een ontzettend fijne stad. Vooral in de zomer, ideale stad om op een terrasje te zitten en mensen te kijken.

  • Romy 3 februari 2020 op 11:53 pm - Beantwoord

   Yes, ik wil zeker in de zomer nog eens terug naar Leuven. Het was echt een gezellige en leuke stad en ik kan me zo voorstellen dat het er op een zomerse weekenddag nog net wat bruisender zal zijn 🙂

 8. Jenn 3 februari 2020 op 1:27 pm - Beantwoord

  Klinkt als een heerlijke maand. Ons hoogtepunt was toch onze minivakantie, en mijn verjaardag. Verder was de maand niet zo spannend eigenlijk.

  • Romy 4 februari 2020 op 12:22 am - Beantwoord

   Wat een leuke hoogtepunten van de afgelopen maand. Nog gefeliciteerd met je verjaardag trouwens!

 9. Maaike 4 februari 2020 op 12:01 am - Beantwoord

  Gelukkig was jouw maand heel leuk. Ik vind januari altijd een lege, eenzame maand. Ik ben gek op de feestdagen in december en dan is het voorbij en alles is weer zo normaal.

  • Romy 4 februari 2020 op 12:25 am - Beantwoord

   Januari is inderdaad vaak wel een wat “saaie” maand na de gezellige decembermaand. Gelukkig gaan we alweer richting de lente en laten ook de paasdagen en de vrije dagen daarna niet lang meer op zich wachten 🙂

 10. Nikita 4 februari 2020 op 8:48 pm - Beantwoord

  December was op zijn zachtst gezegd echt een rotmaand. Die feestdagen, mijn verdriet… ik ben denk ik nog nooit zo blij geweest dat januari er was en alles achter de rug was. Dat betekent niet dat ik nu geen verdriet meer heb. Er zijn nog zo vaak momenten dat ik overvallen wordt door een bom aan gemis en verdriet. Maar dat is nu eenmaal het rouwproces. We zijn bijna drie maand later en ik mag niet verwachten van mezelf dat het ineens allemaal verwerkt is. Maar ik ben niet klaar met vechten tegen dipjes en tegenslagen. Het gaat wel al een stuk beter en januari had zeker een paar hoogtepunten. Eentje daarvan was dat ik en mijn nichtje bijpraatten tijdens een middagje Brugge. Ik had mijn nichtje al zeker vijf maand niet meer gezien. En het was echt heel gezellig.

  • Romy 16 februari 2020 op 10:20 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat januari je toch nog een lichtpuntje kon bieden in de vorm van het bijkletsen met je nicht. Ik kan me voorstellen dat januari ups en downs had en natuurlijk gaat het rouwen niet zomaar over. Dat kost tijd en die tijd mag je nemen – alle tijd die je nodig hebt <3

 11. Suzanne 6 februari 2020 op 9:26 pm - Beantwoord

  Ik vond het zelf ook weer heerlijk om in het normale ritme te komen na de feestdagen!

Recente blogs

Auto rijden: 15 gedachtes achter het stuur

1 oktober 2016|Lifestyle|

Twee jaar geleden was het moment, na drie keer gezakt te zijn, dan eindelijk daar. Ik kreeg te horen dat ik voor mijn rij-examen geslaagd was en mocht mijn felbegeerde roze papiertje gaan ophalen. Op dat moment kon ik de examinator wel omhelzen en kreeg ik bijna de neiging om een bedankspeech te houden en iedereen te bedanken die al die tijd in me was blijven geloven. Nog steeds ben ik dolblij dat ik destijds niet heb opgegeven en nu elke week weer profijt heb van het feit dat ik zelf kan auto rijden. Ik merk dat mijn gedachten achter het stuur vaak van hot naar her schieten. Natuurlijk hebben we allemaal zo onze gedachtes over onze medeweggebruikers en zijn die niet altijd even positief. Maar voor vandaag leek het me leuk om me eens te richten op een paar positieve, grappige of zelfs gênante gedachtes achter het stuur. Ik ben benieuwd of je ze bij jezelf herkent.

Blij Lijstje #73 | Lente loading, lánge looprondjes & leren loslaten

5 maart 2024|Persoonlijk|

Zodra de donkere dagen plaatsmaken voor straaltjes zonlicht en roze bloesem komt mijn glimlach sowieso extra vaak tevoorschijn. Maar de lente op komst was niet het enige waar ik de laatste tijd van ging glunderen. Zo werd ik ook vrolijk van vloerkleedverrassingen, maffe acties van onze viervoeter, een einde maken aan uitstelgedrag, geldboompjes in huis (maar dan zonder het geld), letterlijke heidagen en citroenvaasdiscussies. Dit is mijn Blije Lijstje vol vrolijke, fijne en soms vooral grappige momenten van vorige maand.

Outfit | Een roze pantalon? Yes please!

9 juni 2018|Outfits|

Voor modetrends ben ik nooit echt gevoelig geweest. Zo heb ik nooit Uggs, crop tops of harembroeken gedragen. Ik houd liever vast aan mijn eigen stijl en laat me niet leiden door wat hip, hot & happening is. Alleen voor trends waar ik oprecht enthousiast van word, maak ik met alle liefde een uitzondering. Mooie pantalons bijvoorbeeld, waar ik steeds meer vrouwen in zie lopen de laatste tijd. Voor een stijlvolle en vrolijke pantalon met strik wilde ik graag een plekje vrijmaken in mijn kledingkast. Inmiddels is dit plekje veroverd door een roze pantalon, die ik je graag laat zien in dit artikel.