Collage januari 2021

Januari 2021 | Van kerstboom naar nieuwe avonturen (en project S.)

 • 1 februari 2021
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
januari 2021

Dat 2021 nu pas 31 dagen duurt? Ik kan er niet bij. Maar het is toch echt zo dat ik begin deze maand de kerstboom nog had staan. Het was een maand waarin we niet alleen op een zeldzame sneeuwbui, maar ook op een avondklok werden getrakteerd. De maand bracht ook mooie dingen. Mijn gloednieuwe website ging live, ik startte met een heel tof nieuw project, en Bart en ik zetten de eerste stappen richting ons samenwoonavontuur. Mijn ups & downs (gelukkig vooral ups) van januari lees je in dit maandoverzicht.

 • Dag kerstboom, hallo nieuwjaar. Van het “weer inkomen” na de kerstdiners en oliebollen had ik gelukkig niet zo’n last. Ik vond het eigenlijk wel fijn om deze maand weer mijn eigen routines op te pakken zonder allerlei (online) sociale verplichtingen. Dat langzamere leven tijdens de lockdown vind ik wat dat betreft geen straf.
 • Volle agenda en lesjes nee-zeggen. Tegelijkertijd was mijn agenda niet bepaald leeg. Een collega-ondernemer zei laatst al tegen me: “De laatste weken van december zijn rustig, maar in januari barst het los!”. En inderdaad, ik merkte de eerste weken van het jaar dat er allerlei toffe werkdingen op me afkwamen. Tegelijkertijd besloot ik dat ik vaker “nee” wilde zeggen op opdrachten die niet goed voelden. Dat deed ik maar meteen een paar keer. Tuurlijk is dat spannend, maar elke keer dat ik het doe voelt het heel goed om zelf het heft in handen te nemen.
 • Lockdownleven. Nieuw jaar, nieuwe maand in lockdown. Mijn leven speelde zich grotendeels tussen vier muren af – what’s new? – en ik probeerde er vooral het beste van te maken. Ik merk dat ik mijn hoofd ook bewust wat heb afgesloten voor coronanieuws. Er speelt persoonlijk best wel veel (niet met mij, maar met mensen om me heen), waardoor ik me liever niet te veel focus op negativiteit rond corona. Ik richt me maar vooral op positieve dingen die mij helpen om deze tijd goed door te komen. Zo ging ik helemaal op in een toffe online cursus over meditatie, werkte ik aan een leuk schrijfplan voor mezelf en heb ik heel veel podcasts gebingelistened (is bij dezen een woord!).
 • Kaakfysio. Nieuw jaar, nieuwe doelen. Een daarvan was om met mijn spanningsklachten aan de slag te gaan. Om de daad maar meteen bij het woord te voegen, zat ik de eerste week van januari al bij de kaakfysio. Dat kaakklemmen en tandenknarsen moest toch maar eens afgelopen zijn. Een bijzondere gewaarwording, zo’n fysio die je gezicht aan alle kanten masseert en met zijn handen in je mond zit. Maar het lijkt te helpen.
 • Vaarwel beugel! Er speelde zich nog meer af in en rond mijn mond: ik nam afscheid van het ijzerwerk dat ik meer dan één jaar heb gedragen. Mijn beugel mocht eruit! Heel gek om na al die tijd weer mijn ondertanden te kunnen zien! Ik ben nog steeds heel blij met het resultaat, ook al zijn de spalkjes nog even wennen.
 • Sneeuw en snert. Bitterkoud was het deze maand. Een goede reden om eindelijk een winterproof outfit voor mezelf te regelen! Zeker toen we na lange tijd weer eens op een laagje sneeuw werden getrakteerd. Verder heb ik deze maand zeker 10 koppen (vega) snert gegeten. Oepsie! Les voor de volgende keer: altijd even afstemmen wie van de twee het soeppakket koopt, zodat je er niet meteen twee in huis hebt.
 • Nieuwe zakelijke site. Nog een grote mijlpaal: deze maand ging mijn gloedjenieuwe website voor mijn bedrijf live. Mijn eerdere site had ik ooit zelf in elkaar geknutseld. Was op zich best aardig gelukt, maar in de praktijk stonden dingen nooit helemaal zoals ik wilde en zat ik wekelijks met HTML te prutsen. Vaak met gematigd succes, want achter de schermen klopte er van alles niet. Websitebouwer Astrid was mijn reddende engel en heeft er zoiets moois van gemaakt. Zelfs met van die invliegende elementen, waarop ik altijd jaloers was op websites van anderen. De nieuwe teksten zijn van mijn hand; de rest is allemaal Astrids werk.
 • Hej Ikea! Bart en ik plaatsten een mega-bestelling bij de bekende Zweedse meubelwinkel. Hoogtepuntje van de maand! Een paar dagen later stonden er al twee mannen met een paar enorme dozen voor de deur. Wat erin zat? Onder andere een nieuw vloerkleed, een extra PAX-kast en wat spullen voor een mini-verbouwing die eraan zit te komen. Leuk leuk leuk! Daarover hieronder meer.
 • Project S. (van Samenwonen). Ja, die verbouwing dus. Er zijn wat spannende dingen gaande in huize Vaker Vrolijk, want over een tijdje komt vriendlief hier intrekken. Heel leuk! Dat betekent ook dat er het nodige in huis anders moet. Gelukkig voor mij kan Bart mijn kleurrijke interieur wel waarderen en heb ik hem zelfs niet hoeven om te praten om mijn roze stoel te mogen houden. Wel gaan we de logeerkamer omtoveren tot zijn nieuwe thuiskantoor. De hele coronaperiode tegenover elkaar aan de eettafel werken, leek ons wel een erg grote test van het samenwoonavontuur. Onze eerste test hebben we al overleefd trouwens. De PAX-kast staat inmiddels. Zowel de kast als onze relatie heeft er geen deukje door opgelopen.
 • Groot werkproject. Deze maand kwam er nog een heel leuk project op mijn pad. Ik mocht een offerte maken voor een schrijfklus waar ik een jaar lang 16 uur per week mee bezig ben. Daar kreeg ik na wat onderhandelingen dus een ‘JA!’ op. Alle reden om een enorme vreugdesprong te maken! Ik ga voor een financieel dienstverlener heel veel blogs en webteksten schrijven over onder andere besparen, hypotheken, huizen kopen en verzekeringen. Maar dan in gewone-mensen-taal. Zo tof! Een jaar geleden, toen ik nog twijfelde over het opzeggen van mijn vaste baan, had ik nooit durven dromen dat ik aan zoiets tofs zou mogen werken.
 • Avondklok. Die kregen we er deze maand bij cadeau. Voor mij persoonlijk heeft het geen grote gevolgen, behalve dat het soms wat lastiger met Bart afspreken is (ach, ook gezellig als hij meteen komt logeren!). Tegelijkertijd dringt wel tot me door dat we echt in een gekke situatie zitten, die voor veel mensen grote gevolgen heeft. Laten we samen onze schouders eronder zetten in de hoop dat het oude “normaal” snel weer wat normaler wordt.
 • Mediteren. Ik mediteren? Ik heb tot twee jaar geleden altijd geroepen dat dat niets voor mij was. Maar heel toevallig ontmoette ik (online) iemand die toch mijn interesse voor meditatie wekte. Ze nodigde me uit om een keer mee te doen met haar geleide meditatie. En mán, dat was echt precies wat ik nodig had om wat meer te ontspannen. Bizar dat zelfs ik – Mrs. Staat Altijd Aan – na een kwartier bijna in slaap viel. Dat was dus niet de laatste keer.
 • Smeltmoment. Ook dit mag niet ontbreken: een van mijn lievelingsmomentjes van de maand, ook al duurde het maar 10 minuten. Mijn twee favoriete wezens (Bart en Pippa) zaten bij elkaar. Woohoo! Pippa is nogal eenkennig en heeft het nooit zo op met mensen met wie ze mij moet delen. Maar laatst ging ze spontaan bij Bart op schoot zitten om daar dus ook langer dan 5 minuten te blijven en heel hard te spinnen. Je begrijpt: mijn hart smolt.
 • Verhuisnieuws! We sloten de maand af met heel leuk verhuisnieuws. Nee hoor, niet voor mij (laten we beginnen met samenwonen), maar wel voor een van mijn broertjes. Broerlief heeft vorige week zijn eerste eigen huis gekocht in Nijmegen. Da’s nog eens een goed begin van dit jaar! Ik kan niet wachten om het te bewonderen en om (hopelijk) met verfrollers te hulp te schieten.

Wat was jouw favoriete lockdownbezigheid deze maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 februari 2021 op 8:03 am - Beantwoord

  Een heel mooi maandoverzicht en wat leuk dat Bart en jij gaan samenwonen en ook het mooie Pippa moment.

 2. Lilian 1 februari 2021 op 9:08 am - Beantwoord

  Wat leuk dat jullie gaan samenwonen! En dat het blijkbaar ook goedgekeurd is door Pippa

  • Romy 6 februari 2021 op 8:01 pm - Beantwoord

   Haha, Pippa’s akte voor de samenwoonvoorwaarden ligt nog bij de notaris “Gij zult niet mijn aandacht opeisen” is natuurlijk voorwaarde #1.

 3. Shirley 1 februari 2021 op 9:28 am - Beantwoord

  Wat leuk dat jullie gaan samenwonen! Die werkkamer is geen overbodige luxe denk ik. Mij lijkt het wel gezellig tegenover elkaar werken, maar waarschijnlijk zou ik veel te veel kletsen. Goed dat je het nieuws minder leest. Ik hoop dat alles ok is met de dingen die spelen.

  • Romy 6 februari 2021 op 7:58 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben bang dat Bart ook iets te veel zou kletsen als we de hele dag tegenover elkaar werken 😉 Ach, wel gezellig dan weer!

 4. Annelies 1 februari 2021 op 9:30 am - Beantwoord

  Veel succes met samenwonen!

 5. Linda 1 februari 2021 op 10:01 am - Beantwoord

  Vind het zooo enorm leuk om te lezen dat jullie gaan samenwonen! Ze zeggen het he, samen klussen of een Ikea kast in elkaar zetten is de ultieme relatie test. De PAX kast komt hier ook nog, gaan we binnenkort bestellen. Wel hebben we samen een Ikea keuken in elkaar gezet. Toen wist ik het zeker, dat samenwonen komt helemaal goed haha!

  • Romy 6 februari 2021 op 7:57 pm - Beantwoord

   Haha, dan hebben jullie de ultieme samenwoontest inderdaad ook succesvol doorstaan! Ben heel benieuwd naar jullie PAX-kast 🙂 Ze hebben zulke mooie opties bij IKEA en het is ook gewoon een heerlijk idee om al je kleding en accessoires mooi geordend in de kast te hebben liggen.

 6. Johanna 1 februari 2021 op 10:53 am - Beantwoord

  Leuk dat jullie gasn samenwonen, hopelijk mis je je eigen vrijheid niet. Ik ben jalours op jullie Ikea, hier is dat met bestellen een ramp. Duur en duurt eeuwig. Ergens hebben die een logistirk probleem, meg gevolg dat ik al heel lang niet meer daar was. Gefeliciteerd met die klus, is bijna een halve week! Succes met alles!

  • Romy 6 februari 2021 op 7:56 pm - Beantwoord

   Hmm, wat vervelend inderdaad dat IKEA niet echt meewerkt in Zwitserland! Ik moet wel zeggen dat IKEA in Nederland ook niet alles kan afleveren. Ik had twee kasten op het oog, maar die zijn blijkbaar ook allebei niet meer leverbaar. Ach, ik ben al heel blij dat de PAX-kast en het bureau er nog waren. Als ik de horrorverhalen van anderen hoor, mag ik blij zijn dat wij ze zelfs al binnen een week in huis hadden.

 7. Daenelia 1 februari 2021 op 10:54 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met het aanstaande samenwonen 🙂 Gaat helemaal goed komen. En voor je het weet verlies je Pippa een beetje aan Bart. Onze poezenkoningin is meer gehecht aan kijn gozer dan aan mij… dus ik projecteer natuurlijk. En een apart kantoor is nu inderdaad nodig. Ook omdat je aan het einde van de dag je werk echt aan de kant wilt schuiven.
  Wij gooien de Pax er na 20 jaar uit. Ik hoop dat we binnenkort ook kunnen verhuizen, en dan gaan de kasten niet mee. Maar … je ziet hoe lang ze meegaan. Ehm, alleen hebben wij niet samen de kasten in elkaar gezet. Wij kunnen veel samen doen en we hebben ook de keuken gebouwd, maar het shoppen in Ikea is pas de echt grote test.
  En mijn lockdown bezigheid is gewoon doorgaan met waar ik mee bezig ben 😛 Ik snap niet dat mensen nu ineens zeeën van tijd over hebben voor nieuwe dingen. Dat had ik hiervoor namelijk ook al. Ik ben met Japans leren begonnen, mijn handwerkjes weer opgepikt en ik teken. Gewoon, wat ik normaal dus ook doe.

  • Romy 6 februari 2021 op 7:55 pm - Beantwoord

   Wauw, 20 jaar is een aardige tijd! Ik hoop ook dat deze PAX-kasten nog wel een tijdje meegaan, ook ooit in een volgend huis. Daar heb ik ze twee jaar geleden op uitgezocht.
   Tof dat je Japans bent gaan leren! En inderdaad, eigenlijk is het belangrijk om altijd tijd voor leuke hobby’s te maken. Lockdown of niet.

 8. Anna 1 februari 2021 op 11:08 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Wat leuk dat jullie gaan samenwonen, dat komt vast helemaal goed :-). En wat tof dat je een mooi werkproject hebt binnengehaald! Bij mij is januari eigenlijk altijd heel rustig, maar dat vind ik nu wel fijn, want vandaag lanceer ik mijn nieuwe e-book!

 9. bychristiana 1 februari 2021 op 11:17 am - Beantwoord

  Oh wauw, wat een onwijs leuk nieuws dat jullie gaan samenwonen. Dat is zo heerlijk! Gefeliciteerd met dit leuke vooruitzicht. Ik kijk al uit naar jullie grote S.-plannen, gaat er een hoop veranderen in huis?

  • Romy 6 februari 2021 op 7:49 pm - Beantwoord

   Ja, ik kan ook niet wachten! Heb er ook al helemaal zin in om er uitgebreid over te bloggen natuurlijk 🙂
   Het idee was om niet heel veel te veranderen in huis, maar puntje bij paaltje hebben we toch twee kamers best wel flink aangepakt 😉 De logeerkamer is nu Barts werkkamer geworden en op mijn hobbykamer staat nu een extra kledingkast. Toen we toch bezig waren, wilde ik ook maar meteen een paar nieuwe hobbykasten in huis halen en een nieuw kleed in de woonkamer, haha. Je leest het: ik had het verandervirus weer te pakken 😉

 10. Evelyne - Gouden Momenten 1 februari 2021 op 11:50 am - Beantwoord

  Wat een leuk maandoverzicht met al die leuke dingen! Waauw en hoe spannend word komend jaar wel niet met al dat leuks! Het samenwonen op zich is al spannend en dan nog het samen verbouwen word ook een fijn project. Veel succes hiermee! Ik kijk er naar uit om te lezen hoe dat verloopt 😉

 11. Audrey 1 februari 2021 op 12:39 pm - Beantwoord

  Wat tof dat jullie gaan samenwonen! Top ook dat de kleurtjes gewoon mogen blijven. Ben benieuwd naar het eindresultaat. En wat goed ook dat je zo’n toffe vaste klus hebt weten binnen te slepen. Dat lijkt me een heel fijne basis.

 12. Giovanna Jansen 1 februari 2021 op 2:46 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat jullie gaan samenwonen! En wat een heerlijke maand heb je gehad. Prachtig is je nieuwe website geworden ook.

 13. Meaghan 1 februari 2021 op 4:06 pm - Beantwoord

  Awww wat leuk dat jij en Bart gaan samenwonen! Wat een mooie stap in jullie relatie. Helemaal top ook dat jullie de eerste samenwoonrelatietest (Ikea) hebben doorstaan! En ook tof dat Bart niet al te veel aan jouw woning wil veranderen. Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik ga dit jaar ook (eindelijk) samenwonen met mijn vriend na zes jaar (tegen die tijd al bijna 7 jaar) een relatie. In mijn eigen koophuis! Helaas duurt het nog even, want eind augustus krijgen we pas de sleutels, maar het is wel heel fijn dat het gelukt is en ik heb er ook zo veel zin in!
  En al je andere punten zijn ook leuk om te lezen trouwens. Heel tof die opdracht en ook gaaf dat je broertje zijn eigen woning heeft!

  • Romy 6 februari 2021 op 7:47 pm - Beantwoord

   Echt zo zo zo leuk dat jullie een eigen koophuis hebben! Ik las net je blogartikel en kreeg het gewoon helemaal warm toen ik las dat het jullie is gelukt om een huis te kopen – en dan ook nog eens een mooi rijtjeshuis waar jullie je echt fijn in voelen. Het is jullie zó gegund, want ik herinner me nog van je eerdere comments hoe hard je hiervoor hebt gespaard en hoe vurig je hier al heel lang op hoopte 🙂

   • Meaghan 8 februari 2021 op 11:40 am - Beantwoord

    Wat onwijs lief, dank je wel Romy voor je lieve woorden en ook je reactie op mijn artikel. Inderdaad ontzettend fijn dat het is gelukt en dat we iets hebben om naar uit te kijken! Hihi wel ontzettend leuk dat we allebei in de fase terecht zijn gekomen waarin we gaan samenwonen! 🙂

 14. Naomi 1 februari 2021 op 4:52 pm - Beantwoord

  Wauw, wat een mijlpalen deze maand! Ik ben heel benieuwd naar wat jullie gaan doen met het thuiskantoor. Ik verwacht natuurlijk stiekem wel een snufje Vaker Vrolijk in het interieur;).

  • Romy 6 februari 2021 op 7:46 pm - Beantwoord

   Yes, het thuiskantoor ziet er gelukkig nog net zo kleurrijk uit als eerst 😉 Ben heel blij dat van Bart de okergele muur mocht blijven, haha. We hebben ook alvast wat nieuwe plantjes in huis gehaald. Die mochten natuurlijk niet ontbreken.

 15. Zo simpel is dan geluk 1 februari 2021 op 10:30 pm - Beantwoord

  Helemaal leuk dat jullie gaan samenwonen! En wat fijn dat je broertje ook een eigen huis heeft gekocht!

 16. Anne 3 februari 2021 op 10:59 am - Beantwoord

  Ah wat leuk, ik ga ook aankomend jaar met mijn vriend samenwonen. Hij keurde gelukkig ook mijn inrichting goed 😉 En fijn dat het zo lekker gaat met je bedrijf. Zo’n grote klus binnenslepen lijkt me dan echt een overwinning 🙂

  • Romy 6 februari 2021 op 7:31 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk! Zowel dat je gaat samenwonen als dat je vriend je interieur helemaal heeft goedgekeurd. Ik was daar stiekem best wel opgelucht over 😉

 17. Anouk 6 februari 2021 op 1:52 pm - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk dat jullie gaan samenwonen, gefeliciteerd! Ik vermoede het al toen ik op je instagram voorbij zag komen dat jullie de logeerkamer hadden omgetoverd tot kantoortje, maar ik liep wat achter met je blog lezen dus ik had het nieuwtje blijkaar gewoon gemist!

  • Romy 6 februari 2021 op 4:21 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik had het bewust niet heel groots bekendgemaakt, omdat het niet zo is dat we op een specifieke datum volledig gaan samenwonen. We gaan het gewoon geleidelijk aan doen en dan zien we wel wanneer we volledig samenwonen. Een werkkamer maken was alvast een toffe eerste stap 🙂

 18. Saskia 10 februari 2021 op 10:32 am - Beantwoord

  Tof dat jullie gaan samenwonen stapsgewijs, gefeliciteerd! Super fijn hoor lekker samen bij elkaar.
  Ik heb echt genoten in de sneeuw de afgelopen dagen met Noa <3

Recente blogs

14 tikkeltje verrassende spullen die ik altijd in mijn vakantiekoffer meeneem

2 oktober 2023|Persoonlijk|

Als er iemand zeer belabberd is in "licht" op reis gaan, dan ben ik het wel. Zelfs voor een lang weekend weg kom ik al met een handbagagekoffer, een weekendtas én mijn cameratas aanzetten. In het vliegtuig benut ik de maximale bagagegrootte graag tot op de laatste centimeter. Ook onderweg naar Londen en Windsor zeulde ik op weg naar de trein een grote blauwe koffer achter me aan, terwijl Bart het een week redt met de helft van de kofferruimte. Kortom: ik neem een hele berg aan spullen mee die veel ervaren reizigers vast thuis zouden laten. Dit zijn 14 verrassende dingen die ik standaard in mijn reiskoffer prop.

5 levenslessen die ik het liefst vandaag nog zou leren

8 februari 2017|Persoonlijk|

Hoe zou het zijn als je opeens 10 jaar ouder bent en terugblikt op de persoon die je nu bent? Zou je jezelf dan met terugwerkende kracht iets willen bijbrengen? Of misschien wil je jezelf zelfs wel streng toespreken. Ik stelde mezelf deze vraag en realiseerde me dat ik met sommige wijze levenslessen nog liever vandaag dan morgen aan de slag zou gaan. Want waarom zou je wachten tot je 33, 45 of zelfs 70 bent om te doen wat goed voelt? Daarom zet ik 5 levenslessen op een rijtje die ik mezelf het liefst vandaag nog zou willen influisteren.

Vaker Vrolijkheid #8: schommelen en "Oh ja"-momenten

15 mei 2017|Persoonlijk|

Yay! Het is weer tijd voor een nieuwe editie van Vaker Vrolijkheid met mijn blijmakers van de afgelopen weken. Ik merkte dat er wat overlap is tussen mijn maandoverzichten en Vaker Vrolijkheid. Daarom probeer ik vanaf nu om ook kleinere blijmakers in Vaker Vrolijkheid te bespreken. Geluk zit immers soms in een klein hoekje. Deze maand werd ik onder andere blij van een schommel op hele grote hoogte, van mijn eigen stuntelige acties en van onverwachte kortingen. Lees je mee?