je huis verkoopklaar maken 2

Je huis verkoopklaar maken – onze 14 tips uit eigen ervaring

 • 17 oktober 2023
 • 4 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Interieur

Twee maanden geleden stond ons appartement te shinen op Funda. Je eigen huis opeens als verkoopobject op internet zien staan, was best een bijzonder avontuur. Eén van de door ons lichtelijk onderschatte onderdelen van dit avontuur, was ons huis verkoopklaar maken. Hoewel ons appartement instapklaar is en ik mezelf eerder een opruimfanaat dan een hoarder zou noemen, hadden we er nog best wat weekenden werk aan. Iets met rondrijden met volle auto’s, de katteninboedel verhuizen en schoonmaken in hoekjes die niet vaak een Swiffer zien. Het leek me leuk om andere (toekomstige) huizenverkopers een inkijkje te geven in onze avonturen. Dit zijn 14 tips die ik aan anderen zou geven om het verkoopklaar maken goed en vooral met minder stress dan ik aan te pakken.

Je huis verkoopklaar maken – onderschat het niet

“Oh joh, dat doe je even in een weekend.” Daar was ik van tevoren oprecht van overtuigd. Ik ben van mezelf nogal opruimerig en volgens mij is ons interieur geen bij elkaar geraapt rotzooitje, maar enigszins met gevoel gecombineerd. Maar ook dán kun je nog heel wat weekenden zoet zijn met je huis verkoopklaar maken.

Achteraf denk ik vooral met een grinnik terug aan die periode. De ochtenden dat ik met een wasrek op mijn bijrijdersstoel naar mijn ouders reed, hadden wel iets komisch. En als ik eraan terugdenk dat Bart op zijn werk aankwam met twee wasmanden en een complete schoenenverzameling op zijn achterbank, heeft dat ook wel iets grappigs. Maar veel werk was het wel. Je huis verkoopklaar maken is toch iets anders dan de boel op orde maken als je visite verwacht. Visite geef je meestal geen rondleiding door je badkamer als je ergens al een paar jaar woont (tenminste, wij niet). Maar bezichtigers gaan wel elk hoekje bekijken. Dus ja, die wasmand met vieze onderbroeken móet ergens verstopt zijn.

Onze 14 tips uit eigen verkoopervaring

Achteraf gezien vond ik een huis verkopen best een stressvolle ervaring. We hadden een fantastische verkoopmakelaar die alles in goede banen leidde en ons veel stress wegnam (#nospon, maar ik kan onze verkoopmakelaar uit Amstelveen zeker aanraden als je in Amstelveen, Amsterdam, Aalsmeer of omgeving woont). Toch vond ik het wel een zenuwslopende aangelegenheid. En dan vooral je huis verkoopklaar maken (eerst voor de Funda-foto’s, daarna nog een paar keer voor de bezichtigingen).

Dit zijn 14 tips die ik na onze eerste verkoopervaring aan anderen zou geven. Het zijn zowel tips om je huis er verkoopklaar uit te laten zien als broodnodige tips om het hoofd koel te houden tijdens dit hele proces.

Tip 1. Minimaliseer (zoveel als je kunt)

Je huis verkoopklaar maken komt in feite vooral op één ding neer: minder spullen. Véél minder spullen. Zelfs als je denkt dat jouw inboedel al best meevalt qua grootte, zal een verkoopstylist je nog tippen om dingen weg te doen. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je allemaal spullen die je nog nodig hebt naar de kringloopwinkel brengt. Maar je huis verkopen is wel de ultieme stok achter de deur (met een deadline ook nog) om eens flink de Marie Kondo uit te hangen. Wij zijn die weken wel een paar keer op en neer gereden naar de kringloop met allerlei overbodige spullen waarvan ik moest toegeven “No, it doesn’t spark joy”.

Ga bijvoorbeeld kritisch door je lades, door de berging, de voorraadkast, etc. Ik legde mezelf een uitdaging op om elke dag een X aantal spullen weg te doen. Ook ik merkte dat je vaak van meer dingen afscheid kunt nemen dan je van tevoren denkt. Zo had ik nog spullen in de berging staan in verhuisdozen die er al 4,5 jaar onuitgepakt stonden. Tja, hoe belangrijk zijn die spullen dan eigenlijk?!

Oh ja, met spullen wegdoen bedoel ik niet alles in de vuilnisbak gooien. Je kunt er vaak nog anderen blij mee maken. Ik deelde eerder al eens 11 manieren om spullen weg te doen en ze daarbij een tweede leven te geven.

je huis verkoopklaar maken 4
De foto’s in dit artikel zijn allemaal gemaakt door onze Funda-fotograaf. En – misschien niet nodig om te noemen – maar dit is dus ons huis. Tenminste, nog twee maanden 😉

2. Begin op tijd en maak een planning

Zoals ik al liet doorschemeren: je huis verkoopklaar maken is niet iets wat je de avond van tevoren even snel doet. Of nou, misschien wel als je zelf al in een showroom woont en nergens overbodige spullen hebt staan of een jas te veel hebt hangen. Maar anders is het best slim om al op tijd een plan te maken. Wij hebben ook een Excel-sheet gemaakt en daarin genoteerd wie wat wanneer zou doen. Dat was echt niet heel strak afgekaderd, maar gaf wel enige houvast om op tijd klaar te zijn. Bovenal gaf die lijst me het vertrouwen dat we het wel op tijd zouden redden. Wat best fijn is als je, zoals ik, in dit soort stressvolle situaties kip-zonder-kop-neigingen kunt hebben.

Dus: maak een lijst. Noteer er werkelijk álles op wat je moet doen, geef er een datum aan en houd je aan het lijstje. Met een goed en realistisch plan op de plank, ben je al haast halverwege.

3. Ruim tijd in voor achterstallige klusjes

Iedereen heeft wel van die klusjes waarvan je elke vrijdagavond denkt “Oh ja, dat ga ik dit weekend maar eens doen” en waarbij je vervolgens op maandag weer beseft dat je er “niet aan toe gekomen bent” (vrij vertaald: er geen zin in had, in ons geval). Dat gold voor ons bijvoorbeeld voor het handdoekrekje dat al drie jaar opgehangen moest worden, een bel die al heel lang niet werkte, een muur die een fris laagje witte verf kon gebruiken en een douchedrempel die de klusjesman nooit netjes had afgewerkt.

Dat soort dingen kostten bij ons nog het meeste werk in de weken voorafgaand aan de verkoop. Bart was er de twee weekenden voor de verkoop urenlang druk mee (terwijl ik ondertussen als een opruimwervelwind door het huis heen ging). Ik zou dan ook anderen tippen: maak een lijstje van dingen die je nog wilt doen. Denk aan kapotte lampjes, vlekken op de muur overschilderen, scheve deurtjes fixen of het labeltje dat nog aan de stoelen hangt er eindelijk afknippen (true story!). Noteer alles op een afvinklijst en maak een planning. Dan kun je er op tijd mee starten en voelt het niet als een hele kluif.

4. Gebruik je auto als opslagplek

“Waarom neem je geen loods?”, vroeg iemand aan ons. Maar wij hadden een beter plan: Bart en ik hebben allebei een eigen auto, dus we gebruikten die gewoon als opslagplekken op wielen. Het zal je verbazen wat er zelfs nog in een kleine Ford Ka (mijn geliefde autootje!) past. Ik heb erin rondgereden met één wasmand, twee opbergdozen, een wasrek, een zielig piepende kat (die geen zin had om mee te gaan voor een bij-mijn-ouders-werk-dag tijdens de bezichtigingen) en een complete katteninboedel. Met wat passen en meten kun je meer spul kwijt in je auto dan je denkt!

Wij gebruikten de auto’s vooral voor spullen die we op de dag zelf moesten wegwerken, zoals de wasmanden met vieze was, het wasrek, de kattenspulletjes en een paar keukenspullen (snif snif, mijn waterkoker kwam niet door de Funda-proof-keuring).

je huis verkoopklaar maken 3

5. Laat je niet gek maken

Achteraf heb ik me misschien iets drukker gemaakt over het verkoopklaar maken van ons huis dan nodig was. Ik herinner me nog dat ik dan de avond voor de bezichtigingen stofzuigde en om 7 uur ’s ochtends alweer ergens een pluisje zag dwarrelen en nóg een keer de hele kamer doorging met ons zuigende bakbeest. Achteraf zou ik tegen mezelf en anderen willen zeggen: maak je niet té druk om pietluttige dingen. Vraag je regelmatig af “Hoe erg is dit nu echt?”.

Wij hadden bijvoorbeeld geen opbergplek voor de strijkplank. Maar ja, hoe vreselijk is het als die in een hobbykamer in je huis staat? Mensen zullen het huis er niet opeens stom door vinden. En hoe erg is het als er een verdwaald kattenpluisje rond dwarrelt? De meeste bezichtigers liggen echt niet op hun buik op de grond om de stofstatus van het huis te inspecteren.

Ik merkte sowieso dat je het zo gek kunt maken als je wilt. Ook het internet barst van de tips, zoals “Gebruik alleen maar neutrale kleuren” of “Koop lampen die minder licht wegnemen”. Tja, je kunt het zo gek maken als je wilt. Natuurlijk kun je ook je complete inboedel verruilen voor een showroominterieur en allerlei accessoires inruilen voor iets nieuws of een schilder de hele boel wit laten verven. Maar vraag je wel af: hoe hard nodig is het? Wij hebben ons huis ook gewoon verkocht met een okergele logeerkamermuur en een niet bepaald neutraal bloemetjeskussen op de bank.

Als jij tijgerprint in de hele woonkamer hebt hangen, is een muurtje wit schilderen misschien geen slecht idee. Maar verder kunnen bezichtigers in mijn ogen echt wel door dingen heen kijken. Ze krijgen dat ene kussentje of schilderij toch niet bij het huis cadeau.

6. Film je huis voordat je alles Funda-proof maakt

Als je, zoals ik, nogal veel emotionele waarde hecht aan het huis dat je verkoopt, is dit zeker een aanrader. Ik kreeg dit door een paar mensen getipt toen ik vertelde dat ik mijn huis wel echt met een brok in mijn keel te koop zette. Het was mijn eerste eigen huisje en er zitten ontzettend veel dierbare herinneringen in dit huis. Daarom wil ik er graag op mijn manier afscheid van nemen. Nu wist ik dat het huis na alle Funda-voorbereidingen al niet meer helemaal mij zou voelen. Het is een stuk leger dan het was en veel persoonlijke spullen moesten we opbergen. Daarom wilde ik nog graag een video maken van het hele huis zoals ik het ken.

Het was geen spectaculaire video om op Instagram of met vrienden te delen. Het was gewoon een video van het huis zoals het is. Met wasmanden en met Pippa’s afgeragte krabpaal en al. Dat is hoe ik me het huis wilde herinneren, gewoon zoals het eruitzag toen wij erin leefden. Na die video ben ik officieel begonnen met alles opruimen, dingen wegwerken, spullen verslepen, etc. Dat hielp mij enorm.

7. Bedenk wat je met je huisdier doet

Het was misschien wel mijn eerste vraag aan de makelaar toen we het hadden over de bezichtigingen: “Wat doen we met Pippa tijdens die dagen?”. Zij gaf aan dat mensen vaak één van deze twee dingen doen:

 1. In principe adviseerde ze om het huisdier en alle spullen van het huisdier uit huis te halen. Voor veel huisdieren kan het best stressvol zijn om al die vreemde mensen over de vloer te krijgen. Bovendien zijn geïnteresseerden misschien allergisch voor huisdieren en wordt überhaupt niet iedereen even blij van harige huisgenoten als jij. Het voordeel is ook dat de makelaar niet steeds hoeft op te letten waar je huisdier nu uithangt. Als je dier niet naar buiten mag, is dat soms een fijner idee.
 2. De andere optie is om je huisdier in huis te laten. Sommige dieren zijn zo gehecht aan hun veilige plek dat je ze echt geen plezier doet door ze weg te halen. Je loopt dan wel het risico dat geïnteresseerden die erg allergisch zijn, daar last van krijgen. Of misschien heb je net een huisdier dat het niet zo op heeft met vreemden (zo kan Pippa bezoekers altijd erg doordringend aanstaren, wat er niet heel erg als een “Leuk dat je er bent!” uitziet voor bezichtigers).

Wij kozen ervoor dat ik die dagen met Pippa bij mijn ouders zou gaan werken. Hoewel Pippa geen fan is van autoritten, reismandjes en van vreemde plekken, vond ik dit voor mezelf een fijner idee. Pippa mag niet naar buiten en ik wilde de makelaar er ook niet mee lastigvallen dat ze al die keren moest opletten welke deuren wel en niet open konden. Bovendien is Pip erg op mij gesteld en heeft ze het meestal niet zo op met vreemden. Ik gokte erop dat ze beter af was op een vreemde plek met mij dan in haar bekende huis met in- en uitloop van allerlei mensen die ze nog nooit heeft gezien.

Ik zou zeggen: kijk vooral wat in jouw ogen het beste is voor je huisdier. Overleg eventueel met de dierenarts of een dierengedragsexpert. Als je je huisdier meeneemt naar een andere plek, sjouw dan ook wat spullen van je viervoeter mee. Pippa voelde zich al snel meer thuis toen ze ontdekte dat op haar vakantieonderkomen voor één dag in ieder geval haar vertrouwde krabpaal stond.

je huis verkoopklaar maken

8. Dubbelcheck de geur in het huis

Ik word zelf altijd wel blij als het huis naar een heerlijke curry ruikt. Maar ik kan me voorstellen dat niet elke bezichtiger met een brede glimlach het huis in loopt als het ruikt naar net gemaakte curry, een iets te gaar geworden cake of het ei dat je vanochtend hebt gebakken. Het is maar iets kleins, maar ik wilde er toch rekening mee houden. Daarom ruilde Bart zijn geliefde omelet-ontbijt op de twee bezichtigingsdagen in voor iets anders, zetten we die ochtenden de ramen open om het te laten luchten en spoot ik extra roomspray in de woonkamer. It’s all in the details.

Wil je extra uitpakken en aan alle huis-verkoop-clichés voldoen? Dan kun je natuurlijk ook een verse appeltaart maken voor de lekkere geur. Maar daar had ik om eerlijk te zijn na de opruimperikelen de puf en zin niet meer voor.

9. Haal te persoonlijke spullen weg

Eerlijk is eerlijk, mijn fotomuur in de slaapkamer heb ik gewoon zo gelaten. Daar hecht ik te veel waarde aan om die al een half jaar voor onze verhuizing van de muur te trekken. Maar verder is het advies voor je huis verkoopklaar maken wel om persoonlijke spullen weg te halen. Dat hebben wij dan ook zoveel mogelijk gedaan. Ze zeggen weleens dat de bezichtiger zich als het ware in je huis moet zien wonen. Als je door die ogen kijkt, zijn er meer spullen “persoonlijk” dan je misschien beseft.

Zo zijn dit een paar spullen die wij om deze reden opborgen:

 • spullen die doen denken aan overleden dierbaren;
 • een IXXI met foto’s aan de gangmuur;
 • een paar vegan kookboeken;
 • badkamerspullen die niet per se mooi zijn (zoals je elektrische tandenborstel);
 • boeken met titels die je niet aan iedereen wilt tonen (zo had ik wat boeken over hoogsensitiviteit verstopt);
 • spullen van je huisdier;
 • heel smaakgevoelige accessoires;
 • potten met ingrediënten op het keukenaanrecht;
 • sieraden die in het zicht liggen;
 • een hoop jassen aan de kapstok en schoenen in de hal.

Je zult merken dat je huis er na het weghalen van dat soort spullen al minder “jij” of “jullie” uitziet, waardoor bewoners zich er sneller zien wonen. Overigens was ik hier ook weer niet té fanatiek in. Zo kregen we vaneen verkoopstylist de tip om allerlei accessoires weg te doen die in mijn ogen juist sfeer geven aan het huis. Die heb ik gewoon laten staan en grappig genoeg kregen we van sommige bezichtigers juist complimenten over die kleine details.

10. Koop verse bloemen voor de bezichtigingen

Klinkt suf, helpt wel! Ik kocht voor de bezichtigingen en voor de Funda-foto’s een mooi plukboeket, zodat we niet (zoals de meeste dagen in het jaar) een zielige lege vaas op tafel hebben staan. Bloemen geven meteen extra sfeer.

11. Benut elke centimeter opbergruimte

Je wilt niet weten hoe mijn kledingkast er in die periode uitzag. Omdat we twee hele kasten hebben leeggeruimd en weggedaan (zodat mijn hobbykamer Barts werkkamer kon worden), zat er na een tijdje allerlei knutselspul naast mijn beha’s gepropt. In mijn nachtkastje zaten mokken verstopt en onze waterkoker was tijdens de bezichtigingen in een keukenkastje in de papierbak weggewerkt.

Voor je huis verkoopklaar maken moet je vaak best wat minimaliseren, maar dat betekent niet dat je alles moet wegdoen. Met een beetje pas- en meetwerk kun je de opbergruimte die je hebt beter benutten dan je denkt. Zo bleek in onze PAX-kledingkast heel veel extra ruimte voor knutselspullen te zijn en bleken ook de opbergbakken onder het bed groter dan gedacht.

je huis verkoopklaar maken 2

12. Haal overal een schoonmaakdoek overheen

Als schoonmaakmiep nam ik dit nogal serieus. Ook plekken waar ik normaal niet wekelijks met een Swiffer of plumeau langsga, nam ik dit keer onderhanden. Zo heb ik alle luxaflex schoongemaakt (mijn minst favoriete schoonmaakklus), ben ik met met een harenroller langs de gordijnen gegaan en hebben we de voegen in de badkamer nog eens extra geboend. Ook de kozijnen aan de buitenkant van het huis en de balkontegels werden voor het eerst sinds tijden op een doekje getrakteerd. Het kost even wat werk, maar dan oogt het wel meteen extra fris. En als je er zelf nog woont, heb je ook nog een tijdje zelf lol van het resultaat.

13. Pas de standaard verkoopstyling-trucs toe

Vanuit onze makelaar kregen we een verkoopstylist op bezoek voor een uurtje advies. Hoewel ik het niet met alle adviezen eens was (en soms lekker mijn eigen plan trok), heb ik er wel veel van opgestoken over een huis verkoopklaar maken. Zo waren dit nog een paar handige algemene tips die ze gaf:

 • Maak open kasten en vensterbanken leger dan je gewend bent. Hoe meer ruimte, hoe beter.
 • Doe je luxaflex (half) omhoog, zodat er meer licht naar binnen valt.
 • Zorg ervoor dat de entree er netjes uitziet, omdat dat het eerste is wat mensen van je huis zien.
 • Strijk je beddengoed op het bed. Wij deden dat supersnel in 2 minuten, maar het zorgde toch voor iets strakkere dekbedovertrekken.
 • Check je uitpuilende fruitschaal. Ik sla nog weleens iets te enthousiast fruit in, maar dat oogt meteen propvol dan.
 • Haal overbodige spullen uit het toilet en de badkamer weg, zoals een toiletborstel, spray of shampooflessen.
 • Leg een opgerolde handdoek in je badkamer. Dat tipte onze makelaar. Zag er best hotel chic-achtig uit.
 • Haal dode planten van je balkon of uit je tuin. Yup, wij hadden een paar tikkie verwaarloosde exemplaren die er niet zo gezellig meer uitzagen.
 • Zet je tuinsetje leuk neer op het balkon of in de tuin. Ook als je er zelf nooit op zit.

14. Vergeet niet te blijven lachen

Achteraf kijk ik met een glimlach terug op dit hele verkoopavontuur. Niet alleen omdat we ons huis goed verkocht hebben en we een fijne makelaar hadden, maar ook omdat het best een hele ervaring was. Iets wat je niet vaak meemaakt! Ik moet nog steeds glimlachen als ik terugdenk aan hoe we bij de Funda-foto’s met onze katteninboedel op de gang stonden te wachten totdat de fotograaf klaar was. Of aan de momenten dat ik met een auto vol spullen bij mijn ouders aankwam om met een krijsende kat even te komen werken. Hoewel ik er op dat moment soms even doorheen zat, had het achteraf allemaal wel iets grappigs en weet ik zeker dat het over tien jaar een mijlpaal is waar ik glimlachend aan terugdenk.

Dus wat ik tegen iedereen zou willen zeggen die een huis te koop gaat zetten of dat misschien ooit meemaakt: vergeet niet de humor van dingen in te zien, soms te lachen en het allemaal niet té serieus te nemen. Ja, het is een hoop werk. Ja, het is vervelend als je bijvoorbeeld niet thuis kunt zijn of de zoveelste Swiffer over de vensterbank moet halen. Maar je doet het met een goed doel voor ogen en wie weet denk je er, net als ik, weken later met een dikke lach aan terug.

Maak het jezelf makkelijk, trakteer jezelf op een afhaalmaaltijd en laat dat ene pluisje maar rond dwarrelen.

Heb jij al eens een huis verkocht? En hoe heb jij dat ervaren? Alle ervaringen en leuke anekdotes of tips zijn welkom 🙂

je huis verkoopklaar maken

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 17 oktober 2023 op 8:43 am - Beantwoord

  Nu ben ik toch wel benieuwd hoe een verkoopmakelaar naar mijn huis zou kijken. Het is bij mij vrij minimalistisch, zonder allerlei frutseltjes, maar als ik dit lees, denk ik dat ik toch ook nog op zou moeten ruimen.
  Heel goed idee om vóór de opruimsessies nog een filmpje te maken van hoe je huis echt je thuis was.

 2. Daenelia 17 oktober 2023 op 10:02 am - Beantwoord

  Oh joh. Ons huis is als een ontplofte rommelmarkt, soms 😀 Bij onze laatste verhuizing hadden we ook geen tijd om echt goed op te ruimen. Er is roen heel vee gewoon naar de kringloop gegaan, zonder er al te veel over na te denken. En ook te veel hebben we gewoon in de afval gekieperd: geen tijd om naar de kringloop te brengen. Het was een hectische tijd. En we hadden dan ook een dubbele inboedel, dus je kan nagaan hoe lastig dat was. Oh ja, we hebben nog wel de dubbele eettafel, het logeerbed en wat andere dingen kunnen verkopen. En ik had mijn boekenverzameling uitgedund van 3000+ naar 2000+ boeken. Die staan nog steeds ongesorteerd achter me, op de planken.
  Ik zou heel eigenwijs lekker mijn Kamasutra pontificaal op tafel leggen. Punt. 😀

 3. Ilona 17 oktober 2023 op 1:03 pm - Beantwoord

  Heb je even…in 2017 overleed mijn schoonmoeder, zij woondde in Hoofddorp en het huis(je) was zacht gezegd eigenlijk in niet zo’n beste staat. Het was 30 jaar oud en ze had er vrijwel niets aangedaan behalve wat geschilderd. De makelaar vond het een gevalletje ‘appeltje/eitje’ en zou het binnen 2 maanden verkopen. Niet dus: lang verhaal kort uiteindelijk besloten we er zelf te gaan wonen. Ons appartement in Nieuwegein moest wel even verkocht worden en dat vonden wij zelf heel netjes. Maarre…veel wanden waren in verschillende kleuren geschilderd er zat een (weliswaar dure Sie Matic) keuken in maar die was lavendelblauw en we hadden vloerbedekking….het is uiteindelijk verkocht maar we hadden beter kunnen investeren in een (goedkope) laminaatvloer en witte muren dan had het huis veel meer opgebracht. Huis in Hoofddorp opgeknapt maar het bleek uiteindelijk toch te klein (65 m2) en we kochten weer een huis in Nieuwegein. Nu was het huisje in Hoofddorp wel snel verkocht omdat alles nieuw was en volgens de laatste maatstaven qua kleur en inrichting…in Nieuwegein werd mijn man ziek en we hadden ons toch verkeken op zo’n groot huis (4 verdiepingen). Via de makelaar namen we een styliste in de hand maar was echt waardeloos. Uiteindelijk zelf allerlei accesoires bij Ikea gekocht (en de prijskaartjes vakkundig verstopt voor de foto’s) en alles later teruggebracht. Huis was snel verkocht. Op naar ’s Hertogenbosch weer een appartement maar door de ziekte van mijn moeder was dit veel te ver van Amsterdam dus weer terug naar Nieuwegein (volg je het nog)….In ’s Hertogenbosch hadden we ook een (top!!) styliste die ons hele huis omtoverde tot een prachtig appartement, de basis was van ons en in haar ogen veel te saai. Binnen 10 dagen was het verkocht en nu wonen we weer in een appartement in Nieuwegein. In 2019 kregen we poes Amy via verhuisdieren en zowel in Nieuwegein als in ’s Hertogenbosch deed de makelaar bezichtigingen in blokken van ochtenden of middagen. Amy ging dan in de reismand en wij gingen met de auto weg, ook inclusief strijkplank, wasrek, kattenbak etc. Ik vond het allemaal wel heel stressvol en moet er niet aan denken dat het maanden geduurd zou hebben voordat al onze huizen verkocht waren. De moraal van dit verhaal: Zelf denk je dat je huis/appartement er netjes en opgeruimd uitziet maar dat valt vies tegen als je moet opruimen vóór een bezichtiging. Overigens kregen wij ook de tip om in één van de kamers in Nieuwegein een bed neer te zetten zodat het een logeerkamer leek. Wij huurden via de styliste een bed van karton maar met een sprei en kussens erop was dit onzichtbaar. Ik hoorde later dat er ook bedrijven zijn die allerlei spullen verhuren om een leeg huis er bewoond uit te laten zien omdat een leeg huis slecht verkoopt.

 4. Audrey 18 oktober 2023 op 6:07 pm - Beantwoord

  Oef, dit zou in ons geval zo’n monsterklus worden dat ik wel twee keer na zou denken of ik wel zo nodig moet verhuizen 😅 Ik vind je tip om het huis vooraf te filmen wel een heel goede.

  Bij je ontbijt-geurtjes-voorbeeld moest ik denken aan een huis dat ik ooit rond 10 uur ‘s ochtends bezichtigde en waar de frituurpan nog op het aanrecht stond. Vond ik ook niet zo aantrekkelijk…

Recente blogs

Duizelingwekkende mijlpaal! | 1000 blogartikelen op Vaker Vrolijk

7 juni 2019|Persoonlijk|

In mijn bestaan als blogger sla ik mijlpalen niet graag over. Maar de mijlpaal die ik vandaag heb bereikt, vond ik het zeker wel waard om even bij stil te staan. Dit is namelijk mijn 1000e blogartikel. Duizend. 1000. Er staan gewoon duizend schrijfsels online op Vaker Vrolijk. Dat betekent honderdduizenden woorden en zeker wel een paar duizend uur die ik met plezier schrijvend heb doorgebracht. Hoe bizar! Tijd voor een korte trip down memory lane door mooie mijlpalen, heerlijke herinneringen en vooral veel vrolijkheid.

Vloggen?! Dit is waarom ik daar maar niet aan begin

11 november 2017|Persoonlijk|

Dagelijks geniet ik van de vlogs van anderen. Ik luister bijvoorbeeld graag naar Anna Nooshin of Sanny zoekt geluk tussen mijn bezigheden door. Soms zet ik zelfs vlogs aan als achtergrondgeluidje wanneer ik een vervelend klusje te doen heb. Steeds vaker zie ik bloggers ook gaan vloggen en lijkt het online leven zich naar YouTube te verplaatsen. En dat terwijl ik niet eens een videocamera heb en geen idee heb wat ik voor de camera zou kunnen vertellen. Vloggen, waarom doe ik dat eigenlijk niet? Waarom kies ik ervoor om me niet met mijn hoofd op YouTube te wagen?

Waarom verkeerde keuzes zo "verkeerd" nog niet zijn?

3 oktober 2018|Persoonlijke groei|

In het dagelijks leven worden we doodgegooid met keuzes. Ooit hoefde je je als kind alleen maar druk te maken over de beste besteding van het spaargeld dat in je zak zat te branden. Werd het een barbiepop of toch een kauwgombal? Later komen daar de studiekeuze, carrièrekeuzes, financiële keuzes en nog meer volwassen dilemma's bij. Leuk, uitdagend, maar soms ook lastig. Want wat nu als een keuze anders uitpakt dan gehoopt? Wat nu als je "verkeerd" kiest? Nou, dit zijn 5 redenen waarom verkeerde keuzes zo verkeerd nog niet zijn.