10aug

11x Zo maak ik mijn leven makkelijker!

 • 10 augustus 2019
 • 28 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?! Oké, niet alles is natuurlijk eenvoudig op te lossen. Maar ik heb wel een aantal manieren gevonden waarmee ik het mezelf soms net wat makkelijker kan maken. Van apps die ik niet meer kan missen tot gewoontes die me heel wat stress besparen. Dit zijn 11 dingen die mijn leven makkelijker maken.

 • WhatsApp Web. Dit programma heeft me al zeeën van tijd bespaard. Ik ben meestal niet bepaald kort van stof en dat is in combinatie met mijn één-vinger-typsysteem op mijn telefoon niet bepaald handig te noemen. Op de computer kan ik wel nogal snel tikken, dus WhatsApp Web is mijn redder in “nood”. Alleen als ik van huis ben of korte berichtjes verstuur, gebruik ik de app op mijn telefoon.
 • Sommige apps juist NIET gebruiken. Maar ook maak ik het mezelf makkelijker door sommige apps juist niet op mijn telefoon te zetten. Qua social media gebruik ik alleen Instagram op mijn telefoon. Facebook, Pinterest en Twitter open ik pas ’s ochtends of ’s avonds als ik achter mijn PC zit. Wel zo rustig!
 • Lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes! Als ik nooit iets zou opschrijven, zou mijn hoofd ’s avonds waarschijnlijk propvol zitten. Zelfs de allerkleinste taakjes belanden bij mij op een to-do-list en ik loop bijna nooit de supermarkt in zonder een boodschappenlijstje. Niet omdat ik totaal neurotisch ben (althans, dat hoop ik!), maar omdat alles wat op papier staat uit mijn hoofd kan. Zoals mijn OV-chipkaart die toch echt vandaag moet worden opgeladen voordat ik zonder saldo bij de bus sta.
 • Mijn “survivalpakket”. Bepaalde spullen heb ik standaard bij me in mijn tas. Gewoon voor het geval dat. Zo ga ik de deur niet uit zonder deodorant, een flesje meeneemparfum, een doosje Smint en een kam. Mocht ik dan toevallig ergens blijven eten en flink wat knoflook voorgeschoteld krijgen of mocht het opeens met bakken uit de hemel komen (regen dus, niet knoflook!) of juist opeens zo benauwd zijn dat mijn oksels nog net niet klotsen, dan heb ik altijd een noodpakketje bij de hand.
 • Altijd een supersimpele maaltijd in huis hebben. Oké, bijna alles wat ik kook, valt onder de categorie ‘simpel’. Maar ik heb een paar maaltijden die het winnen qua simpelheid. Verse pasta met spinazie bijvoorbeeld. Ik zorg ervoor dat ik dat altijd in huis heb. Als ik dan in tijdnood kom of veel later thuis ben dan ik dacht, dan kan ik altijd nog in sneltreinvaart iets eetbaars op tafel zetten.
je leven makkelijker maken
 • Alle afspraken in mijn telefoon zetten. Over het algemeen onthoud ik afspraken vaak wel goed uit mijn hoofd, maar de kalender in mijn telefoon is een ideale back-up. Tegenwoordig noteer ik afspraken altijd direct in mijn mobiel. Vooral als je iets een paar weken vooruit moet plannen, vind ik het wel zo fijn dat alles bij elkaar staat in mijn telefoon in plaats van dat tandarts- en huisartsafspraken ergens op een kaartje tussen de deodorant en Smint in mijn tas belanden.
 • Colour Catcher-doekjes. Wat een vondst! Met dank aan de tip van mijn moeder kan ik met deze doekjes alle gekleurde was bij elkaar gooien zonder dat mijn roze jurkje opeens blauw wordt.
 • Te vroeg van huis weggaan. Ik ben een enorme last-minute-stresskip. Als ik op het punt sta de deur uit te gaan, ben ik vaak net mijn kam kwijt. Of ik besef opeens dat mijn sd-kaart nog in de computer zit. Of dat ik ben vergeten om brood te smeren. Tegenwoordig maak ik het mezelf makkelijker door 10 minuten van tevoren te beginnen met mijn voorbereidingen. Dan ben ik zelfs na het waar-is-de-kam-en-ik-moet-de-sd-kaart-nog-pakken-en-mijn-tanden-nog-poetsen-rondje door het huis nog op tijd.
 • Ver van tevoren opstaan. Nog zoiets: ik ben niet iemand die vijf minuten na het opstaan de deur uit kan rennen met een boterham pindakaas tussen haar tanden. Ik heb vaak iets meer voorbereidingstijd nodig. Daarom sta ik zelf standaard minimaal één uur op voordat ik weg moet. Al is het maar om rustig een bammetje naar binnen te werken en alle tijd te hebben om een potentiële kledingcrisis in mijn hoofd uit te vechten.
 • Energiebesparing op mijn telefoon. Als ik niet in de buurt kom van oplaadpunten, vind ik de energiebesparingstand op mijn telefoon ideaal. Voor het geval ik weer eens een beroep moet doen op de persoonlijke begeleiding van Google Maps hoef ik me dankzij die stand nooit totaal verloren te voelen. #lifesaver
 • Berichtjes niet altijd direct beantwoorden. En ten slotte heb ik mezelf aangeleerd om berichtjes niet meer altijd direct te beantwoorden. Eerder had ik weleens de neiging om alle werk uit handen te laten vallen als ik een mailtje kreeg of om à la minute op een appje te reageren. Om dan soms vervolgens spijt te krijgen dat ik te vroeg ‘ja’ had gezegd of iets niet net wat langer had laten bezinken. Dingen soms even laten rusten, maakt het leven een stuk makkelijker.

Hoe maak jij je leven makkelijker?

je leven makkelijker maken tips

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 10 augustus 2019 op 7:43 am - Beantwoord

  Leuk, ik hou van dit soort tips. Lijstjes maken lukt nog niet zo. Een paar van mij: gelijk een volgende afspraak bij de kapper maken als ik er wegga. Brood avond tevoren klaarmaken. Reminders in m’n telefoon waarmee ik probeer een routine te kweken 🙂

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:17 am - Beantwoord

   Goede tips! Die reminders in je telefoon zijn ook een slim idee trouwens. Ik doe dat wel in mijn werkmail, maar voor privédingen zijn notificaties in mijn telefoon eigenlijk wel handig.

 2. Darina 10 augustus 2019 op 7:59 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik leg mijn kleding de avond van tevoren klaar. Scheelt zoveel tijd in de ochtend. Ook ik heb een noodpakketje in mijn tas en sta altijd op tijd op zodat ik me niet hoef te haasten.

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:18 am - Beantwoord

   Kleding de avond van tevoren klaarleggen is inderdaad ook een goede. Daar zou ik ook echt nog eens mee moeten beginnen om ’s ochtends wat tijd te besparen.

 3. Naomi 10 augustus 2019 op 8:21 am - Beantwoord

  Hier zitten voor mij een heleboel dingen tussen waarmee ook ik mijn leven makkelijker maak. En nog een tip voor het koken: In mijn vriezer zit altijd door mij gemaakte soep. Als ik dan echt geen tijd / puf / zin heb om te koken, is er altijd nog soep. Gezond, lekker en snel. O, en ja, ik weet dat je ook soep uit blik kunt eten als je snel wilt zijn, maar persoonlijk vind ik mijn eigen soep lekkerder én bovendien krijg ik van mijn eigen soep geen buikpijn en van blikvoer wel;).

  • Romy 10 augustus 2019 op 10:19 am - Beantwoord

   Wat slim, die zelfgemaakte soep in de vriezer! Lekker, vers en vooral heel makkelijk als je een keer geen tijd hebt om te koken.

 4. Irene 10 augustus 2019 op 10:21 am - Beantwoord

  Goeie tips! Ik heb ook altijd zo’n noodpakketje mee, haha. Bij mij zit daar ook altijd iets om te eten bij (een mueslireep ofzo) en een flesje water want ik word gek als ik zonder water de deur uit ga. En qua simpel eten hebben wij bijvoorbeeld ook altijd ovenbroodjes, pasta en een pot saus in huis. Als het dan nodig is, kan ik wel snel iets in elkaar flansen zonder dat het veel tijd en moeite kost. Verder ook hele grote fan van te vroeg opstaan en te vroeg vertrekken om stress te vermijden. Ik leg ook mijn kleren al klaar voor de volgende dag en bereid mijn lunch ook al voor. Die WhatsApp Web vind ik wel een goeie! Wist helemaal niet dat dat kan dus die ga ik ook eens installeren / gebruiken. Lijkt me super handig.

  • Romy 13 augustus 2019 op 8:48 am - Beantwoord

   Slim om altijd wat te eten en te drinken mee te nemen! Dat zou ik eigenlijk ook moeten doen.
   WhatsApp Web is echt een dikke aanrader. Ik ben daardoor een stuk korter bezig met het beantwoorden van wat langere berichtjes 🙂

 5. Els 10 augustus 2019 op 10:58 am - Beantwoord

  Lijstje, lijstje, Lijstjes. Heel herkenbaar! ik heb sinds kort een Masha planner. Echt zo ideaal. Ben alleen nog wel opzoek naar de juiste indeling.

 6. Ilona Wielinga 10 augustus 2019 op 11:37 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk en herkenbaar lijstje. Om maar direct een mooi ezelsbruggetje te maken; ik maak ook overal lijstjes voor. Voor wat ik nog moet halen, wat ik af moet ronden en moet versturen naar opdrachtgevers tot aan lijstjes met motiverende songs of redenen waarom het leven het zeker wel waard is.
  En whatsapp web blijft een onwijs fijne uitvinding, alhoewel ik tegenwoordig bijna alle meldingen op mijn telefoon uit heb staan, wat voor mij onwijs goed werkt. Zo check ik op een paar momenten bewust even mijn telefoon en social media, en verder probeer ik vooral in het hier en nu te leven of lekker productief te werken.

  • Romy 13 augustus 2019 op 8:51 am - Beantwoord

   Het is ook gewoon fijn om voor van alles lijstjes te maken. Leuk om te horen dat jij daar ook gek op bent! En wat mooi dat je ook lijstjes maakt met bijvoorbeeld mooie liedjes.
   Wat een goede gewoonte trouwens om je notificaties bijna allemaal uit te zetten. Dat helpt meteen goed bij het leven in het nu zonder steeds met je telefoon bezig te zijn.

 7. Giovanna Jansen 10 augustus 2019 op 3:59 pm - Beantwoord

  Goeie tips! De lijstjes (to-do-lists en reminders) zijn ook mijn lifesavers. 🙂

 8. Mariska 10 augustus 2019 op 6:05 pm - Beantwoord

  Dat laten bezinken is misschien nog wel een dingetje waar ik ook wat van kan leren, haha! Whatsapp web is echt de beste uitvinding na het gesneden brood vind ik. Ideaal! Ik kan ook blind typen dus op mijn laptop kan ik heel snel tikken. Op mijn telefoon dan wel met 2 vingers, maar hele verhalen vind ik toch irritant haha.

  • Romy 13 augustus 2019 op 8:52 am - Beantwoord

   Haha, daar ben ik het helemaal mee eens. Echt een geweldige uitvinding is WhatsApp Web. Dat heeft me al zó veel tijd en frustratie met typen bespaard.

 9. Daenelia 10 augustus 2019 op 9:27 pm - Beantwoord

  Whatsapp gebruik ik alleen voor korte berichtjes ? Dat is niet gemaakt voor lange verhalen. Dat lezen mensen ook niet.
  Ik heb op mijn privé telefoon erg weinig staan, overigens. Mijn werk telefoon gebruik ik wel productief voor … werk. Daar staat dus ook mijn agenda en de algemene agenda i en alle werk apps die we gebruiken. Daar gebruik ik Whatsapp trouwens helemaal niet. Bedrijfspolicy. Mijn leven is verder niet zo heel ingewikkeld, hoor.
  Ik maak wel mijn lunch voor de hele week klaar in het weekend. Dat vries ik in en neem bevroren mee, zodat het ontdooit is tegen lunchtijd. Scheelt tijd in de ochtend!

  • Romy 13 augustus 2019 op 8:54 am - Beantwoord

   Haha, ik gebruik met een paar vriendinnen WhatsApp als een soort vervanger voor mail. Vandaar de lange verhalen 😉 Bij andere mensen probeer ik het ook kort te houden.
   Slim idee om brood in één keer voor de hele week te maken. Dat betekent toch een paar minuten extra tijd in de ochtend 🙂

 10. bychristiana 11 augustus 2019 op 9:02 am - Beantwoord

  Ik ben ook echt een ochtendmens en ik sta dus altijd vrij vroeg op, en zeker wanneer ik moet werken of andere afspraken heb. Ik vind het echt verschrikkelijk om te moeten haasten in de ochtend. Ook goede voorbereidingen treffen hoort daar echt bij. Spullen klaarleggen, route bekijken, tijdstip checken, telefoon opladen etc.

  • Romy 13 augustus 2019 op 9:06 am - Beantwoord

   Precies! Het is heel fijn om ’s ochtends even rustig aan te kunnen doen en niet bang te hoeven zijn dat je te laat komt. Daar helpen goede voorbereidingen zeker bij.

 11. Sanne 11 augustus 2019 op 8:09 pm - Beantwoord

  Haha, regen dus, niet knoflook! Dat zou wat zijn inderdaad. Vind die tip van de Colour Catcher doekjes ook echt een tip die jou op het lijf is geschreven, met al die kleurrijke kledingstukken. Ik zou trouwens willen dat ik altijd een basic maaltijd in huis had. Het bijhouden van mijn voorraad in huis is echt iets waar ik nog flink stappen in kan maken.

  • Romy 13 augustus 2019 op 8:20 pm - Beantwoord

   Haha, met mijn kleurrijke kledingkast zijn die doekjes inderdaad geen overbodige luxe.
   Een voorraad bijhouden is zó handig. Ook al kost het soms wat uitzoekwerk, het scheelt wel de nodige wat-gaan-we-eten-stress en extra supermarktbezoekjes 🙂

 12. Nikita 12 augustus 2019 op 10:44 am - Beantwoord

  Goed lijstje! Ik ben met sociale media zo erg als de rest van mijn generatie. Vaak als ik een melding krijg wil ik ‘m direct openen, maar dat is niet echt goed voor mijn rust en concentratie. Dus tegenwoordig staan mijn meldingen uit. Ik let er ook meer op dat ik niet te veel op sociale media zit. Sommige dagen mislukt dat zwaar, dat kan ik je wel zeggen. Maar ook berichtjes direct beantwoorden doe ik niet altijd meer. Mijn telefoon ligt bij het lezen of bloggen vaak ook niet bij me omdat ik me dan ten volle kan concentreren op mijn boek of blog. Dat zeg ik dus wel terwijl mijn mobieltje aan mijn laptop ligt op te laden… Oeps! Maar ik heb stopcontacten tekort, vandaar deze noodoplossing haha. Ik blijf er wel netjes af, dus eigenlijk vind ik het wel prima zo. Vroeger was ik ook een persoon die binnen het halfuur zichzelf klaarmaakte en dan naar de bus of tram ging. Daar ben ik mee gestopt, ik ga iets eerder slapen en ga iets eerder uit bed. Zo heb ik alle rust om me klaar te maken en aan te kleden. Ik ben veel rustiger met een uurtje klaarmaken. Vaak heb ik niet eens een uur nodig, dus de overige tijd is vaak leestijd of filmpjestijd. Of ik lees blogs. Ik doe er in elk geval iets rustgevends mee. Ik probeer wat minder haast in mijn leven te steken en mezelf vaak wat meer rust te gunnen. En daar heb ik wel deugd van. Mijn werk is niet dicht bij huis, waardoor ik wel een eindje reis. Maar ik lees vaak op het openbaar vervoer. Dat is voor mij ook gewoon een enorm rustmoment, maar dat is al jaren zo. Ik genoot niet voor niks zo lang van die zalige busritten onderweg naar school. Sommige dingen veranderen nu eenmaal nooit. Trouwens, ik ga werken in Brugge en niet zo ver van mijn middelbare school. Alleen al dat idee is goud waard haha. En elke dag naar Brugge, vijf dagen per week. Ik kan het niet beter treffen denk ik. Dus ik kijk er zeker naar uit!

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:13 pm - Beantwoord

   Mooi om te lezen hoe je wat meer rust voor jezelf hebt ingebouwd met een paar gewoontes in je leven. Niet altijd hoeven haasten is zó belangrijk, omdat je daarmee je leven een stuk fijner (en dus ook rustiger) maakt. Een busrit naar werk of studie kan inderdaad ook al zo’n fijn moment zijn om even tot rust te komen. Heerlijk om dan een boek te lezen, zeker met het vooruitzicht dat je onderweg bent naar je favoriete stad 🙂

 13. Claire 12 augustus 2019 op 1:20 pm - Beantwoord

  Ohhh wat een fijne tips! Ik moet ook die Colour Catcher doekjes hebben want ik ben niet zo’n held in wassen haha. Er zijn al meerdere kledingstukken verkleurd, oeps. Verder sta ik ook altijd ruim van tevoren op en heb ik altijd een flesje water mee in mijn tas! Scheelt een hoop gestress 🙂

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:35 pm - Beantwoord

   Echt een aanrader, die Colour Catcher-doekjes! Ze zijn gewoon bij de supermarkt te koop voor nog geen €2 en het scheelt vaak zó veel wasjes (en frustratie om verkleuringen).

 14. Jessica J. 12 augustus 2019 op 4:06 pm - Beantwoord

  Stel je voor dat knoflook met bakken uit de lucht kwam vallen, haha! Ik zeul stiekem altijd veel meer mee dan ik nodig heb, oeps. Nuja, beter goed voorbereid en dingen niet gebruiken dan jezelf vervloeken omdat je iets vergeten bent! ?

  • Romy 13 augustus 2019 op 11:36 pm - Beantwoord

   Haha, dat had zo mijn motto kunnen zijn. Mijn tas mag dan meestal goed gevuld zijn, maar ik heb in ieder geval bijna altijd wel bij de hand wat ik nodig heb 😉

 15. Odetta 17 augustus 2019 op 10:47 am - Beantwoord

  Van te voren de verjaardagkaarten en – post en cadeautjes regelen.
  Afspraken checken die ik gemaakt heb en bijtijds de spullen bij de hand hebben die ik nodig heb voor een afspraak.
  Of het nu voor mijn werk of privé is.
  Colorcatchdoekjes zijn altijd handig, heb ik ook.
  Op mijn werk eerst het koffiezetapparaat gereed maken, aanzetten en dan pas de vaatwasser uitruimen, terwijl de koffie doorloopt.
  Alles wat een vakantiereis betreft van te voren uitzoeken, lang leve google!

  • Romy 20 augustus 2019 op 11:46 pm - Beantwoord

   Zo te horen ben jij ook graag goed voorbereid. Het kan inderdaad zo fijn zijn om van tevoren wat dingen te hebben uitgezocht of bij de hand te hebben. Dat voorkomt de nodige stress op het laatste moment. Zeker bij het boeken van vakanties heb ik dat ook. Onvoorbereid op reis gaan zou niet zo mijn ding zijn 😉

Recente blogs

Juli 2019 | Tv-opnames, Antwerpen, Pippa's debuut & beugeladvies?

31 juli 2019|Persoonlijk|

Vandaag is het de laatste dag van juli. Hoe dan?! Van mij mag het nog wel even zomer blijven. Oké, zonder de extreme hittegolfdagen graag, maar verder geniet ik zeker van dit seizoen. De laatste dag van juli betekent ook dat mijn laatste vakantiedag er alweer op zit. Ik heb er twee fijne weken vakantie op zitten, beleefde een dagje Antwerpen, kreeg een tv-ploeg over de vloer (echt waar!) en genoot van een diner in een voor mijn doen nogal chic restaurant. Dat en meer lees je in mijn maandoverzicht in (iets meer dan) steekwoorden.

Here we go! | Ik ga op reis en ik laat thuis…

29 september 2017|Lifestyle, Persoonlijk|

Mijn propvolle koffer staat klaar, mijn Out of Office staat aan en mijn telefoon ligt aan de oplader. Wanneer ik dit schrijf, is het bijna zover: tijd voor een mini-vakantie. De afgelopen weken was het erg druk (op werk en thuis) en was het weer niet altijd even zomers. Maar nu jij dit leest, kan ik er dan echt een lang weekend tussenuit naar het nog steeds zomerse en zonnige Lissabon. Wat een heerlijk vooruitzicht is dat! Normaal gesproken stel ik hele waslijsten op met wat ik allemaal meeneem op reis. Maar dit keer is er ook het nodige dat ik vooral niet meeneem, juist om optimaal van mijn vakantie te kunnen genieten. 

13 dingen waar ik dankbaar voor ben na mijn herstel van een eetstoornis

7 juni 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Uiteraard denk ik niet met heel veel plezier terug aan de periode waarin mijn leven bestond uit drie uur rondjes fietsen op een lege maag en elke dag vechten tegen een stemmetje dat niets anders riep dan “Jij mag niet eten!”. Tot zo’n vijf/zes jaar geleden streed ik dagelijks tegen een eetstoornis. Tegenwoordig probeer ik zoveel mogelijk mijn “message out of the mess” te maken (de meest verschrikkelijke Nederlands/Engelse zin ooit, maar hij dekt wel de lading). Door alles wat ik heb meegemaakt, ben ik bijvoorbeeld vandaag de dag nog veel dankbaarder voor kleine dingen waar niet iedereen zomaar bij stilstaat. Het niet afwegen van mijn muesli. Etiketten niet meer hoeven checken. Dat soort dingen. Vond ik een mooie reden om een dankbaarheidslijstje te maken!