Op jezelf wonen betekent niet alleen een zoektocht naar een huis. Nee, er komt ook een hele waslijst aan spullen bij kijken die je opeens nodig hebt. Dat zijn leuke accessoires, maar ook een stofzuiger, keukenapparatuur, een bank en een stapel kookboeken mogen vast niet ontbreken. Spaar je die uitzet dan van tevoren bij elkaar? Of koop je alles op het moment dat je daadwerkelijk jouw droomhuis betrekt? Ik wierp nog eens een blik op mijn steeds voller wordende kast en besloot dat dit een goed dilemma was om over na te denken.

uitzet sparen ja of nee

Note: Deze tekening maakte mijn broertje ooit voor mij en krijgt zeker een plekje in mijn toekomstige huis.

Een kast vol Blond Amsterdam

De voorzichtige opbouw van mijn uitzet begon een jaar of zeven geleden. Ik kreeg mijn eerste Blond Amsterdam-bord voor mijn verjaardag en besloot direct dat ik een kast vol met dit servies wel zag zitten. Nog steeds vind ik het geweldig om nu al te fantaseren over hoe ik ooit mijn zelf gekookte studentikoze diners op mijn Blond-borden zal serveren. Ook een mooie bestekset (gekregen van mijn broers!) en een theedoos zijn inmiddels onderdeel van mijn bescheiden uitzet. Daarnaast kocht ik mijn befaamde Billy-boekenkast ooit onder het mom van “Komt later van pas!” en heb ik een tweepersoonsdekbed in de kast liggen. Uit het plastic is het nog niet geweest.

Speciale vondsten

Aan de ene kant vind ik mijn uitzet sparen iets magisch hebben. “Iets voor mijn uitzet” is natuurlijk altijd een geslaagd cadeau-idee. Daarnaast is het voor mij een leuk onderdeel van de voorpret als ik al af en toe tussen woonaccessoires kan kijken op zoek naar de items van mijn dromen. Bovendien tik je de mooiste items vaak onverwachts op de kop. Die ene prachtige vaas vind je vast niet als je halsoverkop op zoek bent naar hét item om dat lege plekje op de vensterbank mee te vullen. Maar wie weet vind je dat ene pronkstuk wél als je toevallig een markt afstruint of in een souvenirwinkel staat. Dat is hoe je items met een verhaal vindt!

Waar laat je het?!

Toch is er iets wat me tegenhoudt om me nu al hele zondagen in woonwinkels te vermaken op zoek naar de perfecte items… Waar laat je het?! Ongetwijfeld zal ik later nog duizenden euro’s kwijt zijn aan vloerkleden, keukenapparatuur en al het andere dat nodig is om van een woning mijn eigen leefbare plek te maken. Maar echt handig is het nu eenmaal niet om een kamer vol te hebben staan met dozen vol spullen die staan te popelen om ooit in mijn toekomstige huis hun eigen plekje te vinden. Mijn bescheiden slaapkamer in mijn ouderlijk huis zou dan meer een opslagplek zijn waar ik for the time being alles laat staan dan dat ik me er ook nu fijn voel. Daar pas ik liever voor.

Verstreken garantie en modetrends

Daar komt nog bij dat smaak veranderlijk is en dat garantietermijnen kunnen verlopen. Zo ben ik enigszins terughoudend als ik in de winkel een roze koffiezetapparaat zie dat ik móet hebben. Tja, wie weet is de garantietermijn al verstreken tegen de tijd dat ik het apparaat eindelijk uit het plastic haal. Hetzelfde geldt voor een vaas waar ik nu wel dolenthousiast van word, maar misschien over een jaar eerder met gefronste wenkbrauwen naar kijk. Zo kan ik ook nu wel denken dat een bepaald ladekastje helemaal het einde is. Maar wat nu als ik daar straks de ruimte helemaal niet voor heb? Of als ik dan opeens alles pimpelpaars en knalgroen wil hebben?!

Hét gedroomde IKEA-bezoekje

En dus zal mijn uitzet voorlopig niet veel groter worden dan hij op dit moment is. Ook al máák ik natuurlijk graag plek voor die zeldzame gouden vondsten die het helemaal zijn voor mij. Op een paar dingen na die al maanden of zelfs jaren staan af te tellen totdat mijn Funda-zoektocht ten einde is, zal ik de meeste uitzet ongetwijfeld last-minute kopen. Ik zal heus schrikken als ik tegen die tijd naar mijn alsmaar slinkende spaarrekening kijk. Maar aan de andere kant lijkt het me geweldig om juist dan uitgebreid te interieurshoppen. Want het allermooiste van het huis uit gaan? Dat lijkt me toch echt dat ene bezoekje aan IKEA waarbij ik dolenthousiast mijn hele kar vol gooi met spullen die perfect bij mijn allereerste eigen huisje passen.

Heb jij je uitzet van tevoren bij elkaar gespaard? Of kocht jij het meeste last-minute?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 8 juni 2018 op 6:13 am - Beantwoord

  Ik heb alles last minute gekocht en was toen een van de weinigen. Ik kom nog uit de tijd dat iedereen zijn uitzet bij elkaar spaarde.

 2. Darina 8 juni 2018 op 6:28 am - Beantwoord

  Ik heb nooit gespaard voor mijn uitzet en het meeste last minute gekocht. De omstandigheden waren op dat moment een beetje anders.

  • Romy 8 juni 2018 op 10:33 am - Beantwoord

   Als dat beter bij de omstandigheden past, is het gewoon prima om alles op het laatste moment te kopen, toch?! Dat heeft ook wel zo zijn voordelen, bijvoorbeeld dat je precies kunt kopen wat je op dat moment mooi vindt en bij je huis vindt passen.

 3. Femke 8 juni 2018 op 6:49 am - Beantwoord

  Nee, dat heb ik niet gedaan en als ik dat opnieuw kon doen had ik dat zeker wel gedaan. Ik hou niet heel erg van winkelen en daarnaast had ik weinig tijd naast al het verbouwen. Ook vind ik het een flinke smak geld als je alles in 1 x moet kopen. Ik zou niet alles hebben gekocht maar een hoop kan geen kwaad… als je het kwijt kan :-).

  • Romy 8 juni 2018 op 10:36 am - Beantwoord

   Dat is zeker wel een goed punt. Er gaat nogal wat geld in zitten als je alles in 1 keer moet kopen en dingen als pannen en keukenapparatuur lijken mij ook niet echt leuk om voor te gaan winkelen ? Het is dat ik de ruimte niet heb om heel veel uit te stallen voor mijn uitzet, maar ik ben wel blij dat ik alvast wat dingen bij elkaar heb gespaard.

 4. Shirley 8 juni 2018 op 7:08 am - Beantwoord

  Ik heb zelf geld gespaard in plaats van uitzet. Maar goed ook, want anders was alles al antiek geweest eer ik het huis uitging. De perfecte vaas vind je misschien niet zomaar, maar er is ook geen man overboord als je eerst 3 maanden tegen een lege plek aankijkt. Ongetwijfeld krijg je tijdens je houswwarming iets dat totaal niet je smaak is en dan zet je dat daar tijdelijk neer, haha.

 5. Ik heb wel eens iets gekocht voor mijn uitzet, Maar toen het moment daar was vond ik het niet meer mooi. Ik heb daarom alles pas gekocht toen ik een huis had. Maar dingen als bestek of pannen zijn wel handig om te hebben.

  • Romy 8 juni 2018 op 10:38 am - Beantwoord

   Haha, goed punt van die ongewenste cadeaus op je housewarming. Daar “vrees” ik ook al voor ? Geld sparen in plaats van uitzet sparen, is ook de tactiek die ik tot nu toe heb gebruikt. Ik heb wel wat dingen staan, maar hoop het meeste op dat moment met mijn spaargeld te kopen. Als ik op mijn 18e was begonnen met mijn uitzet, had ik inderdaad ook al veel bijna antieke spullen gehad nu ?

  • Romy 8 juni 2018 op 10:39 am - Beantwoord

   Dat zijn inderdaad wel handige spullen om alvast in huis te hebben. Maar ik snap wel wat je zegt: soms koop je eerder iets wat je later eigenlijk helemaal niet mooi meer vindt.

 6. Hermien - KouweKleren 8 juni 2018 op 8:18 am - Beantwoord

  Ik ging op kamers en kreeg gewoon van alles mee uit erfenissen e.d. Mijn ouders hebben een ruime zolder waar ik kon grasduinen. Er kwam geen ikea aan te pas, op een tweedehands hoogslaper na. Naar mijn volgende kamer verhuisde mijn oude kast en bed mee uit het huis van mijn ouders en later groeide het interieur stukje bij beetje (dicht) met voornamelijk kringloopaankopen. Naar ons appartement hebben we het meeste gewoon meegenomen om eventueel later deels te vervangen. Natuurlijk, je hebt wat basics nodig, maar ik zou aanraden je interieur ter plekke te laten groeien. Pas als je ergens woont, weet je echt wat werkt en handig is. Zelfs pas na verloop van tijd. Met een specifiek spaardoel – zoals je servies – houd je de voorpret levend en dat is leuk, maar verder zou ik niet gaan. Geniet maar lekker van funda in de tussentijd!

  • Romy 8 juni 2018 op 7:32 pm - Beantwoord

   Wat heb je dat op een slimme manier aangepakt! En eigenlijk kan ik me wel helemaal vinden in jouw tip. Sommige dingen zijn handig om alvast te hebben (zoals een servies en een bestekset), al is het alleen al voor de voorpret, maar verder wacht ik af totdat ik daadwerkelijk een huisje heb. Dan komen die mooie spullen vanzelf wel en zal ik gaandeweg wel een uitzet opbouwen die bij mij en mijn gevonden huisje past.

 7. Jacqueline 8 juni 2018 op 8:32 am - Beantwoord

  Ik was net 18 en had 2000 gulden (ja, gulden, dat is dus echt heel weinig en heel lang geleden) gespaard toen ik het huis uit ging. Had al wat serviesgoed gekregen met verjaardagen voor mijn uitzet, maar de rest dus last minute gekocht/gekregen. Daardoor had ik wel een allegaartje in mijn huis en dat is eigenlijk nooit meer goedgekomen, haha!

  Overigens heb ik zojuist mijn 15-jarige dochter een blender voor haar verjaardag gegeven. Niet bewust voor haar uitzet hoor, ze wil gewoon graag smoothies maken. Maar vond het wel grappig om dan vervolgens jouw artikel te lezen over een uitzet.

 8. Marieke 8 juni 2018 op 8:51 am - Beantwoord

  Ik was 18 dat ik het huis uit ging en op kamers ging wonen. Ik had wel wat dingen als servies en keukenspullen bij elkaar gespaard (spullen die ik nu 18 jaar later nog steeds gebruik), de rest kwam bij de kringloopwinkel vandaan. Maar eigenlijk is dat nu nog steeds zo, we hebben alles mee verhuisd en nog steeds is het meeste gekregen of tweedehands. Als iets nodig is vervangen we het, maar verder laten we het zo. We hebben dan ook nooit veel geld uitgegeven aan een interieur.

  • Romy 8 juni 2018 op 7:33 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig vind ik niet perfect bij elkaar passende spullen soms juist wel leuk. Als alles perfect matcht, wordt het ook zo saai 😉
   Wat grappig trouwens van die blender! Dat sluit inderdaad wel mooi aan bij mijn artikel. En wie weet neemt ze die blender over een aantal jaar ook wel mee naar haar eerste eigen huis 🙂

  • Romy 8 juni 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

   Ik vind het eigenlijk wel heel mooi hoe je met een beperkt aantal spullen in jullie woning bent getrokken. Interieur hoeft ook niet enorm veel te kosten en het belangrijkste is dat je jezelf prettig voelt in huis. Of dat nu is met designermeubelen van honderden euro’s of met iets goedkopere spullen 🙂

 9. Yvonne 8 juni 2018 op 8:51 am - Beantwoord

  Geld sparen is echt een betere optie. Tuurlijk je Blondservies is redelijk tijdloos maar voor de rest… trends wisselen zo snel en je zit liever niet met antieke spullen in een nieuw huis toch? En ook wat je zegt qua opslag. Is meestal geen doen.

  • Romy 8 juni 2018 op 7:55 pm - Beantwoord

   Daar kan ik me wel in vinden. Ik heb zelf ook vooral geld gespaard om later mooie spullen van te kopen in plaats van dat ik een heleboel uitzet al klaar heb staan. Tegen de tijd dat ik het huis uit ga, kan ik dan gewoon spullen kopen die ik op dat moment nog steeds leuk vind en heb ik geen gedoe met opslag 🙂

 10. Loes 8 juni 2018 op 8:57 am - Beantwoord

  Eigenlijk lijkt het me heel slim om vast te beginnen met sparen, omdat je zo niet al je geld in een keer over de balk hoeft te gooien! Ik heb nooit gespaard voor mijn uitzet, maar ik ging ook eerst in een studentenhuis wonen waar we veel gezamenlijk hadden. Nu met mijn vriend hebben we heel veel van anderen gehad en ik heb natuurlijk ook mijn prachtige Blond Amsterdam mokken-collectie bijgedragen, haha.

  • Romy 9 juni 2018 op 12:09 am - Beantwoord

   Haha, toch fijn dat je je Blond Amsterdam-mokken kon meenemen naar jullie nieuwe woning! Ook wel handig op zich om spullen van anderen te krijgen. Alvast spullen sparen is ook wel handig, maar het nadeel is natuurlijk dat je na al die jaren sparen misschien wel heel andere dingen leuk vindt. De kans dat je je eigen aankopen dan opeens helemaal niets vindt, is natuurlijk klein. Maar je weet maar nooit 😉

 11. Daenelia 8 juni 2018 op 9:04 am - Beantwoord

  Kopjes en mokken, dat had ik bij elk jaar gespaard voor ik het huis uit ging. Ik kreeg het oude servies mee van mijn ouders, het oude bed van mijn tante plus een leuk heel bankje, mijn moeder gaf me haar hobby tafeltje mee als eettafel en ook de oude tv. Ik heb alleen een servieskast direct gekocht. En een stofzuiger. Langzaam verving ik allerlei spullen voor dingen van mijn eigen keus. Toch heb ik nog veel oude spullen. Het hobby tafeltje is van eettafel naar keukentafel naar bergingtafel gegaan.
  Spaar nu geld is mijn advies. Als je een huis hebt komen de spullen wel.

  • Romy 9 juni 2018 op 12:11 am - Beantwoord

   Ideaal dat je heel wat spullen kon meekrijgen toen je het huis uit ging! Dat scheelt toch weer wat kosten en vaak zijn spullen van anderen ook best prima, zeker als het je eerste huis is. Ik denk dat ik zelf ook gaandeweg wel spullen zal vervangen door iets mooiers of nieuwers. Dat maakt inrichten en in een huis wonen ook juist wel leuk, denk ik: je kunt er altijd mee bezig blijven 🙂
   Tot nu toe ben ik ook vooral geld aan het sparen om op het moment dat het zo ver is vooral nog veel te kopen. Dat lijkt me voor nu het verstandigst inderdaad.

 12. Josephine 8 juni 2018 op 9:21 am - Beantwoord

  Een aantal spullen had ik wel; de meeste spullen waren voor de keuken en had ik overigens tweedehands van verhuizende familielden gehad. Maar de serviesset die ik jaren voor mijn daadwerkelijke vertrek uit huis gekocht had, vond ik op dat moment niet meer zo mooi. Ach, het is nog steeds in gebruik als reserve-servies. 😉 Maar als ik nu iemand een tip zou moeten geven, is dat je niet te veel van tevoren koopt, als je uit uit gaat een paar belangrijke basics nieuw koop, als het kan (een bed, wasmachine, etc.), en dat je de rest eerst tweedehands koopt. Het scheelt een boel geld, en pas als je in je nieuwe huisje zit, weet je pas echt wat werk in jouw huis! Zo kies ik bijvoorbeeld nooit meer wit laminaat – je blijft vegen! 😉
  Leuk om de komende maanden jouw zoektocht naar een eigen stek een beetje te kunnen volgen!

  • Romy 9 juni 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Haha, een reserveservies hebben, is ook wel weer handig natuurlijk 😉 Ik vind spullen tweedehands kopen ook wel een slimme tip. Sommige mooie dingen als keukenapparatuur of een bank koop ik wel het liefst nieuw, maar als je tweedehands mooie eetkamerstoelen vindt, lijkt dat me bijvoorbeeld ook prima. Ik geloof graag dat je al wonend in je nieuwe huis vanzelf wel ontdekt wat wel en niet handig is. Het hele proces van uit huis gaan, is waarschijnlijk ook gewoon een proces van ’trial & error’. In ieder geval wel bij mij, gok ik zo 😉

 13. Katrien 8 juni 2018 op 9:45 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen dat je toch al wat favoriete spulletjes bijeen hebt. Ik vind het ook wel leuk om alles organisch te laten verlopen, en tijd te nemen om uit te zoeken waar je je goed bij voelt, je eigen stijl te ontwikkelen en beetje bij beetje een gezellige plek op te bouwen. Als je ergens nieuw intrekt, is het ook leuk om gewoon eerst aan te voelen wat er wel of niet past op die plek. Wij wonen nu tien jaar in ons huis en zijn soms nog bezig met de juiste spulletjes en inrichting te vinden. Veel succes en plezier met deze zoektocht.

 14. Justine 8 juni 2018 op 10:09 am - Beantwoord

  Herkenbaar dilemma! Vooral al dat Blond, dat wilde ik eerst ook altijd haha.

  Ik heb half half gespaard. Ik wist dat ik de helft van het servies thuis mee kon nemen, maar dingen zoals glazen, mokken en ‘bijzonder’ servies (saladeschaal, theeschaaltjes, spatels en dat soort dingen) had ik nog niet en ben ik langzaamaan gaan sparen. Achteraf was ik wel blij, want dat heeft me veel geld gescheeld. Toen ik eenmaal op mezelf was, hoefde ik nog maar een aantal dingen te halen, die niet meteen hoognodig waren. Op dit moment weet ik dat ik nog pannen en ovenschalen nodig heb, mocht ik -hopelijk snel- weer een eigen stekkie vinden haha.

  • Romy 9 juni 2018 op 12:15 am - Beantwoord

   Van jouw enthousiaste reactie krijg ik al helemaal zin om hopelijk ergens dit jaar mijn eigen plekje te gaan inrichten. Ik vind het zelf ook wel fijn om enerzijds al wat mooie spullen te hebben staan en anderzijds af te wachten wat ik straks bij mijn huis vind passen. En inderdaad, met inrichten ben je eigenlijk nooit klaar. Misschien is dat zelfs nog wel het leukste 🙂

  • Romy 9 juni 2018 op 12:17 am - Beantwoord

   De dingen die jij noemt, zijn inderdaad ook wel producten die ik al graag zou willen hebben voordat ik het huis uit ga. Van bijvoorbeeld glazen weet je zeker dat het wel goed van pas komt en dat je het niet opeens niet mooi meer vindt 😉 Volgens mij is het wel fijn om daar al wat van te hebben, al is het alleen al om niet in één keer een hele smak geld te moeten uitgeven.
   Hopelijk vind jij ook snel je eigen stekkie! 🙂

 15. Maaike 8 juni 2018 op 11:27 am - Beantwoord

  Ik ben destijds eerst op kamers gegaan. Daarna ben ik bij mijn man (toen mijn vriend) ingetrokken. Dus ik ben nooit echt met uitzet bezig geweest. Wel hebben we toen we in ons vorige huis woonden spullen op de groei gekocht. Bijvoorbeeld grote garderobe kasten. Want die kunnen dan mooi naast elkaar staan als we ooit verhuizen naar een groter huis. Nu wonen we groter maar pasten die kasten toch niet naast elkaar op de slaapkamer. Dus mijn advies is inderdaad, koop van te voren niet te veel. Praktische dingen heb je natuurlijk nodig als je eenmaal op jezelf woont. Maar assecoires kun je ook prima nog verzamelen als je eenmaal ergens woont. En ook dan heb je prima de tijd om tegen een mooie vaas met een verhaal aan te lopen. Succes met de huizenjacht!

  • Romy 9 juni 2018 op 12:19 am - Beantwoord

   Herkenbaar, dat idee van de kasten die je op de groei koopt! Ik heb er bijvoorbeeld ook weleens aan gedacht om nu alvast een tweepersoons bed te kopen voor in mijn kamer (ook al past dat nu nauwelijks), omdat dat handig is voor later. Toch ben ik blij dat ik dat niet heb gedaan, want wie weet heb ik er wel helemaal niets meer aan als ik eenmaal een eigen huis heb. Op een aantal praktische dingen als servies of bestek na, hoop ik het meeste ook op het moment zelf te kopen. En met die accessoires komt het vast in de loop der tijd helemaal goed inderdaad 😉

 16. Johanne 8 juni 2018 op 11:34 am - Beantwoord

  Ik wou dat ik had gespaard! Dingen vooraf kopen deed ik niet echt, maar dat had er ook mee te maken dat ik gewoonweg niet echt vooruit keek, haha. Toen ik op mijn 19e uit huis ging, ging ik naar zo’n typisch studentenhuis waar ik dan ook niet teveel moeite voor wilde doen. Maar toch moest het gevuld worden met een bad, bank, bureau en boekenkast. Dus ik ben op budget (meeeega budget, want student) naar de Ikea gegaan. Dat zou ik nu toch wel anders doen, om mijn plekje toch echt míjn plekje te maken! Als er toen een roze koffiezetautomaat was geweest, had ik die sowieso gekocht!

  • Romy 9 juni 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Haha, een roze koffiezetapparaat kan vast al wat sfeer toevoegen, zelfs aan een klein of rommelig studentenhuis 😉 Maar ik kan me voorstellen dat je op dat moment vooral alles zo goedkoop mogelijk compleet wilde hebben in plaats van bezig te zijn met wat wel en niet voor sfeer zorgt. Ik snap ook wel dat je als student nog niet echt bezig bent met sparen voor je uitzet later. Een paar jaar geleden was ik er zelf ook nog totaal niet mee bezig, behalve dan dat ik wist dat ik véél Blond Amsterdam wilde hebben, haha.

 17. Anja - Minimalist Dutchie 8 juni 2018 op 12:58 pm - Beantwoord

  Je begrijpt vast dat ik, als minimalist, het eens ben met je keuze, haha. Wie weet treft je ergens de komende maanden een geweldig leuke kerel die al een huis vol spullen heeft en trek je daarbij in!

  Trends gaan inderdaad alle kanten op en lang niet alles wat ik twee jaar geleden mooi vond, zou ik nu weer kopen.

  Kudoos trouwens voor het feit dat je ‘Ikea’ schrijft ipv ‘de Ikea’ of ‘de Action’, ik ben zo’n taalmonster die het niet kan hebben als mensen dat zeggen *rolt met ogen*. Ieder z’n achilleshiel hè 🙂

  • Romy 9 juni 2018 op 12:25 am - Beantwoord

   Haha, wie weet inderdaad! Dan zou het zonde zijn als ik die jongen moet “verblijden” met heel veel kleurrijk servies, terwijl hij al van alles heeft staan 😉
   Stiekem moest ik wel lachen om je opmerking over “de IKEA”. Ik ben ook een enorme taalneuroot en vind het stiekem geweldig als er meer mensen zijn die zich aan dit soort dingen kunnen ergeren 🙂 Alhoewel ik sommige taalirritaties (denk aan “opzoek” aan elkaar of “jou blog” zonder ‘w’) nóg erger vind 😉

   • Anja - Minimalist Dutchie 11 juni 2018 op 9:48 am - Beantwoord

    Hahaha! Een medestander! Ook zo erg: “me” in plaats van “mijn”. Effe naar me schatjuh 😉

    • Romy 12 juni 2018 op 7:05 am - Beantwoord

     Haha, absoluut! Ik ben dat zelfs weleens tegengekomen in een scriptie die ik nakeek. Zonder “schatjuh” dan, maar ik vond het toch redelijk bijzonder 😉

 18. Anna 8 juni 2018 op 1:29 pm - Beantwoord

  Ik heb al heel wat pannen en servies in mijn uitzet lade! Ook tupperwarebakjes staan klaar. Ik vind het heel leuk om alles zo langzaam bij elkaar te verzamelen! En dat IKEA uitstapje! Lijkt me echt geweldig…

 19. Evelien 8 juni 2018 op 1:38 pm - Beantwoord

  Ik heb de ‘belangrijkste’ dingen vanaf mijn 15e bij elkaar gespaard. Denk aan pannen, bestek en al het andere dat je in de keuken gebruikt, maar ook handdoeken, theedoeken en dat soort spullen.
  Dit zijn voor mij vooral dingen die ik eerder praktisch dan mooi wilde en die vrij weinig aan trends onderhevig zijn.
  Alles stond overigens keurig gesorteerd in dozen op zolder en op mijn kamer had ik een schrift waarin ik bijhield wat ik al had.

  Ik was trouwens maar wat blij dat ik al zoveel spullen had toen ik onverhoopt het huis uit moest. Dat scheelde destijds heel wat geld. Decoratie etc. kocht ik pas toen ik wist hoe mijn eigen huisje eruit moest komen te zien..
  Moet wel toegeven dat ik inmiddels ook al weer spullen heb weggedaan. Mijn broodrooster en tosti-apparaat heb ik na een half jaar ongebruikt weggegeven..

  • Romy 9 juni 2018 op 12:26 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij al wat spullen hebt staan! Tupperware komt volgens mij altijd wel goed van pas 🙂 En het proces van toewerken naar je eigen huisje heeft inderdaad ook al wel wat magisch, net als dromen van die uitgebreide shopsessie bij IKEA.

  • Romy 9 juni 2018 op 12:28 am - Beantwoord

   Zo te horen ging je heel georganiseerd te werk met je uitzet, onder andere met die boekjes en lijstjes. Knap hoor! Ik heb zelf mijn Blond Amsterdam-servies echt overal staan, dus het overzicht daarover ben ik al een beetje kwijtgeraakt 😉
   Fijn dat het jou heel wat kosten scheelde dat je sommige producten al in huis had. Een broodrooster lijkt mij trouwens ook echt iets waarvan ik denk “Ha, handig!” en wat dan vervolgens stof staat te verzamelen. Toch maar proberen om die verleiding te weerstaan dus 😉

 20. Lianne 8 juni 2018 op 2:15 pm - Beantwoord

  Ik heb niet bewust voor uitzet gespaard, want ik had dus inderdaad geen flauw idee waar ik het allemaal neer moest zetten. Als ik wel eens wat kreeg van iemand wat ‘goed van pas kwam voor later’ stopte ik het in een doos op zolder. Op zich wel fijn, want op die manier had ik al best veel borden, glazen en andere leuke, kleine sierdingetjes!

  • Romy 9 juni 2018 op 12:29 am - Beantwoord

   Wat goed dat je op die manier toch heel wat handige spullen bij elkaar hebt kunnen sparen, ook al was je er niet bewust mee bezig om je uitzet bij elkaar te sparen. Een aantal dingen alvast in dozen hebben staan, is altijd handig 🙂

 21. Evelyne 8 juni 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

  Op dit moment zijn wij volop bezig met het huis van opa en oma (die ondertussen verkocht is) aan het leegmaken. Een maand geleden ben ik er al aan de slag geweest om spullen die ik zeker wil op te bergen en op onze zolder te plaatsen (tegen dat ik ooit uit huis trek). Ook nu we met z’n allen samen de gehele inboedel aan het leegmaken zijn vind ik nog vanalles die ik wil. Vooral foto’s.

 22. Jantine 8 juni 2018 op 11:35 pm - Beantwoord

  Deels gespaard (spullen dus), deels (tweedehands) gekocht en gekregen op het “moment supreme” en in de daaropvolgende jaren langzamerhand vervangen 🙂
  Leuk om over na te denken!
  Groetjes,
  Jantine

  • Romy 9 juni 2018 op 12:31 am - Beantwoord

   Wat een klus zal het zijn om het hele huis van je opa en oma leeg te maken! Wel fijn dat je een aantal mooie of dierbare items met een verhaal zelf een plekje kunt geven in je toekomstige huis. Dat soort items met een verhaal (of mooie foto’s) zijn toch extra bijzonder 🙂

  • Romy 9 juni 2018 op 12:32 am - Beantwoord

   Dat klinkt als een perfecte mix van gekocht, gekregen en zelf later verzameld 🙂 Ideaal, lijkt me, om het op die manier aan te pakken!
   Ik vind het zelf ook wel een leuke vraag om na te denken trouwens, zeker omdat iedereen er toch weer anders in staat 🙂

 23. Odetta 9 juni 2018 op 10:01 am - Beantwoord

  Ik heb een gedeelte van de uitzet bij elkaar gespaard. Zoals borden, handdoeken, bestek en glazen. Behalve elektrische apparaten, die heb ik pas op het moment dat op mijzelf ging wonen gekocht vanwege de garantie.

  • Romy 9 juni 2018 op 2:03 pm - Beantwoord

   Slim inderdaad om met de apparaten nog even te wachten. Het is zonde als je garantie opeens verlopen is en iets niet blijkt te werken. Maar artikelen als handdoeken en bestek komen inderdaad altijd wel van pas en zijn meestal ook wel tijdloos.

 24. Ik heb vorige week mijn (huur)appartement gevonden en het is gewoon bemeubeld. Hoefde van mij niet per se, maar ik vond het wel handig aangezien ik er ook niet voor de rest van mijn leven blijf. Het ziet er allemaal heel modern en strak uit, wat meestal nog wel tegenvalt als je iets bemeubeld huurt. Superblij mee! 🙂

  • Romy 9 juni 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

   Ideaal dat er al mooie meubels in je appartement stonden! Dat scheelt heel wat kosten 🙂 En superfijn dat je een eigen huurappartement hebt gevonden 🙂 Geniet van je eigen plekje!