unnamed file 4 2

Jezelf opvrolijken? 15 manieren hoe je dat kunt doen!

 • 9 januari 2017
 • 46 Reacties
Categorieën: Positiviteit

“Het leven is een feestje. Je moet alleen zelf de slingers ophangen.” Het is een spreekwoord waar ik mezelf graag aan herinner als ik om wat voor reden dan ook even niet zo vrolijk ben. Als het lijkt alsof een dag geen lichtpuntjes heeft, kun je vaak zelf met een beetje moeite toch een vrolijk moment creëren. Natuurlijk kun je daarvoor, net zoals Beertje, in een bananendoos met de tekst ‘Just smile’ kruipen. Maar gelukkig zijn er ook manieren die minder acrobatische skills vereisen. Wil jij jezelf opvrolijken? Dit zijn 15 simpele manieren om jezelf een oppepper te geven.

jezelf opvrolijken

 1. Doe eens iets anders dan anders. Somberheid of chagrijnig zijn is vaak het gevolg van een vicieuze cirkel. Die cirkel kun je soms doorbreken door eens iets anders dan anders te doen. Ga eerder naar bed of sta eerder op, neem een andere route naar je werk of ga eens praten met een collega die je normaal niet spreekt.
 2. Wandelen. Maak een fijne wandeling door het bos, langs het water, over het strand of wandel gewoon een blokje om. Frisse lucht en nieuwe indrukken kunnen je ontzettend goed doen.
 3. Mooie kleding. Twijfel niet en trek juist op een gewone dag eens je mooiste jurkje, je favoriete pumps en die prachtige oorbellen uit de kast. Oh ja, vergeet ook die rode lipstick niet! Als je straalt aan de buitenkant, heeft dat vaak ook een positief effect op hoe je je voelt.
 4. Wees impulsief. Als ik mezelf wil opvrolijken, gaat dit altijd het beste door eens iets impulsiefs te doen. Juist door een onverwachts avondje weg te gaan of last minute met een vriendin af te spreken, kan ik van een hele gewone dag toch een feestje maken.
 5. Plan iets leuks. Heb je nu geen tijd om iets leuks te doen? Bel dan eens die vriendin op om alvast iets af te spreken voor het weekend of voor volgende week. Of maak alvast vakantieplannen. Alleen al het feit dat je je ergens op kunt verheugen, kan je vandaag een kleine boost geven.
 6. Gezellige inrichting. Als mijn omgeving er fijn en gezellig uitziet, werkt dat vaak ook goed voor mijn stemming. Kaarslicht in de kamer brengt ook meteen een lichtje in mijn dag en ook een mooi hoekje in huis kan me echt opvrolijken.
 7. Muziek. Ik merk bij mezelf vaak in de auto dat een lange autorit meteen iets vrolijker wordt als ik op de radio mijn favoriete liedjes hoor. Zet dus ook eens in huis de radio of Spotify aan en schroom vooral niet om gezellig mee te zingen.
 8. Trakteer jezelf op een leuke aankoop. Wil je al tijden een lekker luchtje? Of hunker je al maanden naar die ene leuke trui? Waarom zou je jezelf niet eens verwennen met een aankoop. Twijfel je nog? In dit artikel geef ik 5 redenen waarom je het soms verdient om jezelf iets cadeau te doen.
 9. Verras een ander. Soms kun je jezelf opvrolijken door juist iemand anders blij te maken. Verras je moeder met een zelfgemaakte kaart of geef je geliefde een bosje bloemen. Als hij of zij blij is, geeft dat jou misschien ook een oppepper. Inspiratie nodig? In dit artikel bespreek ik 30 dingen die je voor een ander kunt doen.
 10. Maak foto’s. Fotografie helpt mij altijd heel erg om meer aandacht te krijgen voor de mooie dingen om me heen. Ik zie dan opeens de mooie natuur, de prachtige kleuren en de vrolijke mensen om me heen veel meer.
 11. Lees blogs van anderen. Ik begin elke dag altijd met een rondje blogs lezen. Als ik zoveel mooie foto’s voorbij zie komen en interessante, inspirerende of soms ook grappige teksten lees, kan ik niet anders dan de dag met een glimlach beginnen.
 12. Dieren. Misschien ligt het aan mij, maar dieren kunnen mij altijd weer opvrolijken. Een gekke actie van onze katten of een knuffelsessie met de cavia’s en ik kan er weer even tegenaan.
 13. Tijd voor creativiteit. Er bestaat niet voor niets zoiets als creatieve therapie. Met creativiteit kun je nare herinneringen een plekje geven, maar je kunt er ook heel veel vrolijkheid uithalen. Struin eens Pinterest af of bedenk zelf iets leuks. Maak een tekening, ga aan de slag met naald en draad of pak er een schaar en papier bij.
 14. Pak er een fijn tijdschrift bij. Boeken lezen vind ik hartstikke leuk, maar ook tijdschriften heb ik herontdekt. Zelf vind ik bijvoorbeeld Daphne’s Diary en Flow Magazine erg leuk, omdat deze tijdschriften op positiviteit gericht zijn en boordevol inspiratie staan.
 15. Maak lijstjes. Eerder schreef ik dit artikel met 15 lijstjes om vrolijk van te worden. Misschien staat daar wel een leuk lijstje tussen dat jou kan opvrolijken. Schrijf bijvoorbeeld eens je dromen op of sta stil bij waar je trots op bent. Vrolijkheid gegarandeerd!

Wat is jouw ultieme manier om jezelf op te vrolijken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Aneta 9 januari 2017 op 8:09 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje. Daar word ik al vrolijk van! Mijn ultieme manier is de muziek harder zetten dan normaal en gek dansen Hihi. Of iets impulsiefs doen met een vriend, vriendin of mijn ouders

  • Romy 9 januari 2017 op 9:18 am - Beantwoord

   Impulsieve dingen vind ik ook altijd heerlijk! En iets geks doen door bijvoorbeeld lekker te dansen op de muziek werkt ook altijd 🙂

 2. Susan 9 januari 2017 op 8:46 am - Beantwoord

  Heel leuk! Muziek helpt bij mij ook altijd, hoewel het er wel aan ligt wat voor soort haha!

  • Romy 9 januari 2017 op 9:17 am - Beantwoord

   Haha, dat kan ik me voorstellen! Van Hollandse smartlappen vrolijk ik bijvoorbeeld ook niet echt op 😉

 3. Josephine 9 januari 2017 op 9:30 am - Beantwoord

  Goede tips! Naast even erop uit gaan word ik het meest vrolijk van een goed boek op de bank, met wat lekkers erbij. 🙂 Oh ja, en een knuffel van mijn man, uiteraard. 🙂 (Maar dat is natuurlijk geen oplossing voor als je even sip en alleen bent.)

  • Romy 9 januari 2017 op 7:04 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! Katten zijn inderdaad altijd de ideale opvrolijkers met hun gekke acties of heerlijke knuffels. Zo fijn 🙂

  • Romy 9 januari 2017 op 7:05 pm - Beantwoord

   Dat zijn ook inderdaad echt dingen om blij van te worden! Het schrijven van blogjes was ik vergeten te noemen. Daar kan ik ook altijd vrolijk van worden 🙂

  • Romy 9 januari 2017 op 7:06 pm - Beantwoord

   Ja, heerlijk hè hoe dieren je echt kunnen opvrolijken. Die filmpjes kunnen soms ook zo heerlijk melig zijn. Het is fijn om op die manier even je gedachten te verzetten 🙂

  • Romy 9 januari 2017 op 7:08 pm - Beantwoord

   Een knuffel is natuurlijk ook altijd fijn! Daar maak je volgens mij zelfs hormonen door aan die je een beetje vrolijker maken. En met een boek op de bank zitten vind ik ook zo fijn!

 4. Mariëlle 9 januari 2017 op 9:45 am - Beantwoord

  Oh dieren, ja!! Ik hoef mijn hond maar te zien en ik voel me al beter 🙂 Lijstjes maken vind ik ook heerlijk, iets leuks plannen geeft me ook een goed gevoel én muziek is zo belangrijk <3

 5. Veerlez 9 januari 2017 op 10:27 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje is dit! Je hebt helemaal gelijk dat somber zijn vaak voort komt uit een vicieuze cirkel, doorbreek de sleur en ga aan de slag! Heerlijk!

 6. Irene 9 januari 2017 op 11:15 am - Beantwoord

  Als ik sip ben, kijk ik dierenfilmpjes. Jee ik kan daar echt geweldig gelukkig van worden! En knuffelen met echte dieren is nog fijner. Dan neem ik onze poezen er even bij voor een knuffelsessie en dan komt alles weer goed 🙂

 7. Monique | WritingMonique 9 januari 2017 op 11:40 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Kaarslicht helpt mij ook altijd, ik word er zó ontspannen van! En wat leuks op de planning hebben staan is ook altijd fijn!

 8. Sofie 9 januari 2017 op 11:51 am - Beantwoord

  Muziek en meezingen vind ik de beste. En een kop thee zetten. Of een leuke serie kijken en gedachten verzetten.

 9. Sanne 9 januari 2017 op 12:10 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Ik gebruik heel vaak muziek om mijzelf wat op te vrolijken of ik ga lekker op de bank een boek lezen 🙂

 10. Lesley 9 januari 2017 op 1:06 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips heb jij! Ik ga dan vaak even lekker wandelen met mijn hondje, dat helpt op me op te vrolijken. 🙂

 11. Florence 9 januari 2017 op 1:32 pm - Beantwoord

  Super handige tips! Bedankt Romy 🙂

 12. Sandra 9 januari 2017 op 1:48 pm - Beantwoord

  Wandelen, blogs lezen, blogs schrijven, op YouTube video’s kijken, rondsnuffelen op internet naar mooie plekken op de wereld, lekker eten… Genoeg waar ik vrolijk van word! Haha. Fijn om zo’n lijstje van jou te zien. Ik lees bijvorobeeld

  • Sandra 9 januari 2017 op 1:49 pm - Beantwoord

   Ho, ik klikte per ongeluk al op verzenden.
   Ik lees bijvoorbeeld nooit tijdschriften, maar dat zou eigenlijk ook best nog een blijmaker kunnen zijn bedenk ik me nu!

 13. Lieke - Life as Lieke 9 januari 2017 op 3:26 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke dingen! Het is zo fijn om jezelf weer op te kunnen vrolijken!

 14. Iris 9 januari 2017 op 4:42 pm - Beantwoord

  Ah, wat een lieve foto:) doet me denken aan een blogpost die ik ooit heb gelezen over poezen die je dag wel zouden opvrolijken (werkt bij mij altijd:)! Thanks voor de inspiratie, leuke blog heb je:) Liefs

 15. Anne-Marije 9 januari 2017 op 5:15 pm - Beantwoord

  Leuk! Goed lijstje.. als ik chagrijnig ben, doe ik altijd iets wat me dus juist nog meer chagrijnig maakt, niet zo slim.. 😉
  Ik ga eens iets van jouw lijstje uitproberen! Dankjewel!

  • Romy 9 januari 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Dat herken ik wel een beetje inderdaad. Soms zit je in zo’n vervelende vicieuze cirkel. Wat leuk dat je mijn lijstje wil gaan uitproberen 🙂

 16. Lisette 9 januari 2017 op 5:16 pm - Beantwoord

  Dank je wel voor de inspiratie Romy, ik heb vandaag niet helemaal mijn dag hahaha. En ben al een stuk blijer door jouw blog.

  • Romy 9 januari 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

   Wat onwijs leuk om te horen dat mijn blogje je kon opvrolijken. Ik hoop dat het toch nog een beetje je dag wordt!

 17. Loïs 9 januari 2017 op 5:22 pm - Beantwoord

  Creativiteit helpt mij vaak! De rest van het lijstje is ook allemaal heel leuk!

 18. Iris 9 januari 2017 op 8:41 pm - Beantwoord

  Goed lijstje voor deze tijd van het jaar! Alles is zo somber buiten. Ik vind het ook leuk om creatief aan de slag te gaan.

 19. Claire Codi 9 januari 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

  Leuke tips Romy! Op zo’n dag als vandaag (maandag na de kerstvakantie) voel ik me echt somber. Ik ga dan expres naar buiten en gun het mezelf om rustig aan te doen 😉 Maar vooral het fijn knuffelen van mijn kat helpt haha.

 20. Evelyne 9 januari 2017 op 9:02 pm - Beantwoord

  Ik vind het best lastig om mezelf op te vrolijken als ik weer eens down ben. En geloof me, dat gebeurt geregeld dat down zijn. Ik doe dan altijd mijn best om iets vrolijks te doen zodat ik er even niet aan hoef te denken, maar toch lukt dat niet altijd. Helaas..

  • Romy 9 januari 2017 op 11:18 pm - Beantwoord

   Wat vervelend om te horen dat je jezelf regelmatig down voelt. Het is inderdaad niet altijd zo makkelijk als het lijkt om vrolijke dingen te ondernemen als je je niet zo voelt. Ik vind het wel heel knap dat je in ieder geval vaak een poging doet. Ik hoop dat er snel weer een lichtpuntje voor je komt en dat je je minder vaak down voelt.

 21. Rebecca 9 januari 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

  De laatste tijd merk ik ook dat ik de afgelopen tijd veel te weinig afleiding in muziek heb gezocht. Nu ik het weer elke dag aan heb in de speaker en lekker hard (niet vervelend voor de buren) er naar luister word ik er zo vrolijk van. Schoonmaken en ondertussen met mijn twee lieve katten spelen. Ah, de kleine dingen..

  • Romy 9 januari 2017 op 11:19 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je zowel van je katten als van spelen met de katten een beetje vrolijker kunt worden. Zo fijn dat dieren en muziek echt iets voor je stemming kunnen doen. Soms zijn het inderdaad echt die kleine dingetjes die je zoveel goed kunnen doen.

 22. Sytse - Het Groene Broertje 9 januari 2017 op 10:14 pm - Beantwoord

  Goede tips hoor!! Vooral 10-11-12-13 werken voor mij altijd erg goed!

 23. Charel 9 januari 2017 op 10:19 pm - Beantwoord

  Heerlijk! Ik moet mezelf ook meer oppeppen is zo belangrijk hihi! hier kan ik wel wat mee bedankt Romy xxx

 24. Patricia 9 januari 2017 op 10:27 pm - Beantwoord

  Wat een handige tips! Zeker nu de winter nog wel even aanhoudt! Onverwachte uitjes word ik ook altijd vrolijk van?

 25. Nesrin 9 januari 2017 op 10:40 pm - Beantwoord

  Wandelen vind ik zo fijn. Tot voor kort had ik het geduld er niet voor, ik ben een hardloper 😉

  • Romy 9 januari 2017 op 11:21 pm - Beantwoord

   Haha, ik heb er ook echt moeite mee gehad om een rustig tempo aan te houden. Ik was gewend alleen te wandelen in plaats van te rennen als ik naar de bushalte liep en ook dat deed ik in een flink tempo. Nu probeer ik het toch iets langzamer aan te doen. Anders mis ik juist alle fijne dingen om me heen 😉

 26. Lilian 9 januari 2017 op 11:48 pm - Beantwoord

  Handige tips! Ik luisterde vandaag country, daar wordt je ook zo vrolijk van. Qua muziek heb ik verder toch een tamelijk depressieve smaak….

  Kleuters zijn ook erg goede vrolijkmakers, trouwens 😉

  • Romy 10 januari 2017 op 8:08 pm - Beantwoord

   Haha, van mijn nichtje van 6 word ik inderdaad ook altijd erg blij. Heerlijk om een kleuter om je heen te hebben die vrolijke liedjes zingt, gekke bekken trekt en flauwe moppen vertelt. Dan kan ik niet anders dan lachen 🙂

 27. Priscilla 10 januari 2017 op 3:01 pm - Beantwoord

  Goede tips! Ik vrolijk mijzelf vaak op met muziek, wandelen (met m’n hond) kroelen met m’n katten of knuffelen met m’n kippen. Oh, en ik mag ook graag iets leuks / lekkers voor mezelf kopen, al is die vrolijkheid toch altijd van korte duur. Oja, en koken! Dat helpt mij ook tegen een chagrijnige bui.

  • Romy 10 januari 2017 op 8:01 pm - Beantwoord

   Dat zijn ook stuk voor stuk heerlijke dingen om jezelf mee op te vrolijken. Wat zijn dieren toch een fijne wezens op het moment dat je even een oppepper nodig hebt 🙂

 28. Yanine 10 januari 2017 op 6:14 pm - Beantwoord

  Haha wat een leuke foto, en goede tips!

 29. Justine 10 januari 2017 op 11:18 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje!
  Lastig om te zeggen hoe ik mezelf opvrolijk, omdat ik 1) niet vaak niet vrolijk ben (YES!) en 2) het hangt heel erg af van de reden dat ik niet vrolijk ben. MAAR alles laten voor wat het is en dan gewoon alleen doen waar ik zin in heb en ook alleen ik is meestal al goed genoeg. Of dat nou het kijken van een serie, lezen van een boek, lekker doelloos tv kijken of een uur lang in bad zitten is! 😀

  • Romy 11 januari 2017 op 10:09 am - Beantwoord

   Wat heerlijk om te horen dat je gewoon uit jezelf bijna altijd vrolijk bent 🙂 En anders is badderen of lezen of lekker tv kijken inderdaad ook heerlijk!

 30. bwrites 13 januari 2017 op 8:59 am - Beantwoord

  16. Begin de dag met de blog van Romy.

  • Romy 13 januari 2017 op 10:21 am - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂

Recente blogs