Vergelijk jij jezelf weleens met anderen? Denk je ook weleens dat anderen het beter voor elkaar hebben dan jij? Laatst deed ik hetzelfde toen ik als oppepper op een baaldag een paar vlogs aan het kijken was. Dat maakte me daadwerkelijk een stuk vrolijker. Tegelijkertijd vroeg ik me iets af: hoe kunnen zij nou elke dag een glimlach van oor tot oor hebben, terwijl ik nu gewoon een baaldag heb. Even later realiseerde ik me hoe krom die gedachte was. Hoe kan ik op basis van een paar video’s oordelen dat iemand helemaal happy is? En wat heeft het voor zin om jezelf te vergelijken met een ander die je niet eens echt kent?!

stoppen met jezelf vergelijken met anderen

Je ziet maar een fractie van het leven van een ander

Soms kijk ik ietwat jaloers naar video’s of foto’s op social media van mensen die altijd blij lijken. Ik zie foto’s van de meest paradijselijke plekken, maar ook ogenschijnlijk perfecte stelletjes, droomhuizen en goedlachse baby’s. “Oh, wat boft diegene toch!”, hoor ik mezelf dan denken. Ondertussen vergeet ik voor het gemak de vermoeiende vliegreis die aan die vakantie voorafging, maar ook eventuele nachtelijke huilbuien en de struggles die zelfs in de perfecte relatie voorkomen. Je krijgt als buitenstaander maar een fractie van het leven van een ander te zien. Dat geldt voor social media, maar ook voor veel mensen om je heen. Je weet niet hoe die perfecte buurvrouw zich vanbinnen voelt. Of hoe het voor die ene vlogger is om ’s avonds in haar eentje in een hotel aan de andere kant van de wereld te zitten.

Niemand is perfect

Ook ik kan het leven van een ander soms een beetje idealiseren. Dan verbaast het me oprecht als een in mijn ogen perfect stelletje opeens uit elkaar gaat. Of als ik hoor dat een superknappe vrouw net zo onzeker is over haar uiterlijk als ik. Soms lijkt iemand alles voor elkaar te hebben, maar je weet niet hoe het écht zit. Misschien zit iemand al jarenlang in de knoop met zichzelf of heeft die persoon in het verleden heftige dingen meegemaakt. Wie ben ik dan om te denken dat het leven van diegene zo perfect is? Waarom zou ik jaloers worden op het leven van een ander, terwijl dat leven net zo min perfect is als het mijne? Ik ben niet anders dan anderen als ik soms een baaldag heb of worstel met iets. Anderen hebben vaak precies dezelfde struggles. Alleen weet ik daar niet altijd iets van af.

Wat zouden andere mensen voor beeld hebben van jou?

Als je een wel heel positief (geïdealiseerd?) beeld hebt van een ander, vraag je dan eens af hoe jij jezelf naar buiten toe presenteert. Zou jij op social media plaatsen dat je vandaag een huilbui had? Of zou jij de buurvrouw vertellen over jouw struggles met jezelf? Maar maakt dat jouw leven perfect? Betekent dit dat jij altijd blij bent en dat jouw leven jaloersmakend geweldig is? Waarschijnlijk niet! Heb jij de neiging om jezelf te vergelijken met anderen? Sta dan eens stil bij dat andere mensen misschien ook wel denken dat jouw leven perfect is. Jij bent niet perfect, maar ook die ogenschijnlijk perfecte mensen om je heen zijn dat niet.

Jezelf vergelijken met anderen heeft geen zin!

Wat ik met dit artikel wil zeggen? Vergelijken met anderen heeft geen zin. Het is nergens op gebaseerd om te denken dat die ander het zoveel beter voor elkaar heeft dan jij. Er zijn misschien een paar dierbare mensen die je van binnen en buiten kent. Maar het grootste deel van de mensen die je online en offline tegenkomt, ken je niet goed genoeg om een oordeel over hen te kunnen vellen. Denk dus niet dat die ene vlogger het zoveel beter voor elkaar heeft dan jij. Of dat die kennis van jou altijd zo vrolijk en blij is, terwijl jij een lastige tijd doormaakt. Je weet nooit wat er zich achter de voordeur afspeelt. Focus je liever op jouw leven en op jouw persoonlijke groei. Gewoon omdat dat is wat er echt toe doet. ♥

Vergelijk jij jezelf weleens met anderen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 30 juli 2017 op 6:58 am - Beantwoord

  Toen ik in een mindere periode in mijn leven zat, leek iedereens leven beter en leuker. Maar toen ik dichterbij die mensen kwam, was dat dus helemaal niet zo. Toen kon ik de knop ook echt omzetten

  • Romy 30 juli 2017 op 9:22 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je die knop hebt weten om te zetten! Het is inderdaad zo dat zelfs bij ogenschijnlijk perfecte gezinnetjes vaak nog zoveel blijft te spelen. Dat besef heeft mij ook wel geholpen om me minder met anderen te vergelijken.

 2. Lisette 30 juli 2017 op 7:19 am - Beantwoord

  Ik denk dat iedereen dit wel doet en ook wel weet dat je het eigenlijk niet moet doen. Ik kijk ook wel eens vlogs. Ik vind het leuk om te zien. Maar krijg ook vaak het gevoel van , hoe doen ze dat allemaal en dat ik wat saai ben ofzo. Realiseren dat dit natuurlijk de mooie kant is moet ik dan wel doen.

  • Romy 30 juli 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Klopt, vlogs kunnen daarin soms best verradelijk zijn. Zeker als ik even een baaldag heb, ben ik snel geneigd om te denken dat andere mensen het geweldig voor elkaar hebben. Maar eigenlijk krijg je inderdaad alleen de mooie kant van hun leven te zien en heeft het geen zin om je alleen met die kant te vergelijken.

 3. Maaike 30 juli 2017 op 8:35 am - Beantwoord

  Ja, lastig is dat. Ik kijk heel weinig vlogs, maar het vergelijken doe ik ook. Het is heel frustrerend maar het kan je soms ook tot actie aanzetten. En soms realiseer ik me, door het vergelijken, dat we het heel goed hebben. Het is soms gewoon heel moeilijk om tevreden te zijn met wat je hebt.

  • Romy 30 juli 2017 op 9:24 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je aankaart hoe jezelf vergelijken soms ook juist positief kan werken. Op die manier had ik er nog niet naar gekeken, maar daar zit zeker wat in. Zolang je vergelijken gebruikt om jezelf aan een ander op te trekken, is het alleen maar mooi. Maar als je het doet om jezelf of jouw leven naar beneden te halen, dan is het wat minder handig 😉

 4. Irene 30 juli 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Om mezelf een beetje tot de orde te roepen, zeg maar, dwing ik mezelf als ik zo’n gedachten heb om te denken dat andere mensen dat misschien ook van mij denken. Dat mijn leven perfect is. Ik heb een lieve vriend met wie ik net een huis kocht. We maakten een leuk reisje. Hebben lieve dieren en een goeie job. Maar dan besef ik dat dat ook kort door de bocht is. Want het is niet perfect. Wij maken ook soms ruzie. Het is hier soms een zwijnenstal. En dat helpt wel om dan te beseffen dat het bij iemand anders ook zo kan zijn.

  • Romy 30 juli 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

   Wat een mooie redenatie inderdaad! Het zou best kunnen dat anderen jouw leven ook idealiseren, terwijl dat net zo min perfect is als hun leven. Inderdaad een goede tip om er op die manier weer bewust bij stil te staan dat anderen het ook niet perfect voor elkaar hebben!

 5. Malou | Blonde Blossom 30 juli 2017 op 9:37 am - Beantwoord

  Supergoed artikel! Ik zit de laatste tijd een beetje in de knoop met mezelf en ben hierdoor constant aan het vergelijken. Ook probeer ik mezelf te perfectioneren, iets wat ook niet zo goed werkt. Ik word er alleen maar ongelukkig en onzeker van, super vervelend! Ik ga eens aan jouw tips denken, misschien helpt dat! Malou x

 6. Sonja 30 juli 2017 op 10:56 am - Beantwoord

  Wat een oogopener! Fijn dat je dit deelt. Want onbewust doen we het toch allemaal wel eens. Wat je zegt, het is een fractie.
  Als ik een foto post met mooie make-up en mijn haar in model… wie zegt dat het die van vandaag is? Natuurlijk ben ik geen faker, want ik zit nu ook met mijn haren a la Einstein op de bank. Echter, wat er achter een plaatje gebeurt weten we niet.

 7. Marije De Gans 30 juli 2017 op 11:02 am - Beantwoord

  Ik ben inmiddels zo door de wol geverfd dat ik een paar dingen heel zeker weet ?
  Ik zou nooit willen ruilen met een ander…
  Niemand loopt met zijn of haar moeilijkheden te koop…
  Mensen kijken tegen mij op terwijl ik soms zelfs op mijzelf neerkijk…
  Niemand weet precies wat een ander denkt. Nooit…
  Wat jij schrijft zal heel veel mensen grijpen. Fijne log! X

 8. Claire 30 juli 2017 op 11:06 am - Beantwoord

  Wauw wat een super fijn artikel Romy! Je hebt helemaal gelijk. Onbewust en bewust vergelijk je jezelf toch met anderen. Vooral met sociale media is dat zo makkelijk. Iedereens leven lijkt zo perfect en Instagramwaardig terwijl dat echt niet zo is. Ik plaats zelf ook niet echt negatieve dingen op mijn sociale media. Gek eigenlijk want die momenten maakt iedereen mee. En waar ik zelf altijd aan moet denken is deze quote: “someone else’s beauty does not take yours away”. Zelfs al zie je iemand die knapper, slimmer of creatiever is dan maakt het jou niet minder knap, slim of creatief. Focus je op jezelf ?

  • Romy 30 juli 2017 op 9:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat naar om te horen dat je veel last hebt van jezelf vergelijken met anderen. Daar word je inderdaad niet echt gelukkiger van. Ik hoop dat het je lukt om iets meer naar jezelf te kijken of je anders te bedenken dat zelfs ogenschijnlijk perfecte mensen het vaak verre van perfect voor elkaar hebben <3

  • Romy 30 juli 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

   Helemaal waar wat je zegt! Bijna iedereen geeft (vaak zelfs onbewust) een mooier beeld weer van de werkelijkheid. Daar is op zich niets mis mee, maar het is wel heel goed om erbij stil te staan dat het leven niet zo perfect is bij anderen als je soms misschien denkt.

  • Romy 30 juli 2017 op 9:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! Je benoemt ook hele rake punten! Stuk voor stuk helemaal waar! Wat mooi ook dat je zegt dat je nooit zou willen ruilen met een ander. Een hele mooie gedachte om echt positief jouw leven te kunnen leiden 🙂

  • Romy 30 juli 2017 op 9:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment, Claire! <3 Dat van de social media klopt helemaal. Op een baaldag plaats ik ook geen foto's en de vervelendste nieuwtjes houd ik ook meestal buiten social media. Op zich heel logisch, maar het is ook goed om erbij stil te staan dat die ogenschijnlijk perfecte mensen precies hetzelfde doen. Wat een prachtige quote trouwens! Die ga ik zeker onthouden, want hij is helemaal waar. Ook al is er iemand die nóg beter is in iets dan jij, dat doet geen afbreuk aan hoe goed jij het doet.

 9. Saskia 30 juli 2017 op 12:12 pm - Beantwoord

  Mooi artikel! Vergelijken met anderen ben ik járen geleden mee gestopt. Heeft geen zin en je leeft een stuk positiever door naar jezelf te kijken en wat je hebt bereikt/wil bereiken. Ik ben daar een stuk happier mee. Wat je zegt: alles wordt alleen door een filter laten zien, een positieve filter.

  • Romy 30 juli 2017 op 9:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! En wat mooi om te horen dat jij de tijd van vergelijken echt achter je hebt kunnen laten. Stoppen met vergelijken kan inderdaad echt helpen om een positiever beeld van jezelf te krijgen.

 10. Josephine 30 juli 2017 op 12:12 pm - Beantwoord

  Een ontzettend goede post! Die moet bij mijn favorieten staan, zodat ik het niet vergeet.

 11. Sandra 30 juli 2017 op 12:17 pm - Beantwoord

  Ah wat ben ik blij dat ik dit al jaren ben afgeleerd zeg! Echt een verademing. Natuurlijk vergelijk ik mezelf soms nog wel met anderen, maar dat is ook wel menselijk naar mijn mening. Soms kan het natuurlijk ook wel uitdagen! Maar echt het vergelijken in de zin van dat je jezelf naar beneden haalt, dat doe ik geluklig niet meer. Het heeft inderdaad gewoon echt geen zin. 🙂

  • Romy 30 juli 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je het vergelijken met anderen niet meer doet, in ieder geval niet in negatieve zin. En inderdaad, het kan ook heel waardevol zijn als je jezelf vergelijkt met anderen en je daaraan optrekt. Dan kan het soms juist een positieve uitwerking hebben 🙂

 12. Danique 30 juli 2017 op 12:45 pm - Beantwoord

  Je hebt helemaal gelijk! Ik vergelijk mezelf ook vaak met anderen, alhoewel dat de laatste paar jaren wel flink is afgenomen. Ik denk ook altijd zo: die ander heeft waarschijnlijk iets niet wat jij wel hebt. Zo heeft iedereen zijn of haar ‘rimpels’.

  • Romy 30 juli 2017 op 9:54 pm - Beantwoord

   Helemaal waar wat je zegt! Een ander kan misschien in een droomhuis wonen en superknap zijn, maar misschien ben jij weer slimmer dan diegene. Zo hebben we allemaal onze dingen waar we goed en minder goed in zijn 🙂

 13. yvonne 30 juli 2017 op 12:54 pm - Beantwoord

  Kan niets anders zeggen dan: klopt helemaal.

 14. Rebecca 30 juli 2017 op 1:31 pm - Beantwoord

  De laatste tijd deel ik ook mijn downmomenten. In het begin niet en wilde ik dat het er uit zag dat alles prima ging. Maar nu ik echt eerlijk ben over mijn momenten, merk ik dat het veel meer gewaardeerd word. De laatste tijd weet ik wel dat mensen alleen de leuk en gezellige dingen posten dus daar kijk ik al veel minder naar.

  • Romy 30 juli 2017 op 9:56 pm - Beantwoord

   Ik vind het bij jou juist zo mooi dat je eerlijk bent en ook vertelt over dingen waar je mee worstelt. Dat maakt het zoveel echter om naar te kijken dan als je doet alsof alles heel goed gaat. Ik kijk zelf ook veel vlogs van mensen die bijna een 100% blij ei lijken te zijn, maar probeer me er wel van bewust te zijn dat ook die mensen vaak wel hun mindere momenten hebben, ook al staan die niet op camera.

 15. Darina 30 juli 2017 op 2:49 pm - Beantwoord

  Jaren geleden dacht ik ook altijd dat de ander het perfecte leven had en leidde dan ik, en deed ik veel aan het vergelijken, maar gelukkig heb ik dat afgeleerd en waardeer ik juist meer wat ik wel heb!

  • Romy 30 juli 2017 op 9:57 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jij het vergelijken met anderen achter je hebt kunnen laten. Het is inderdaad zoveel belangrijker om te waarderen wat je zelf hebt dan om te kijken naar wat anderen misschien meer hebben dan jij.

 16. Evelyne 30 juli 2017 op 3:01 pm - Beantwoord

  Ik weet dat andere mensen, koppels, ouderen ook hun problemen en struggles in het leven hebben. En wanneer iemand bij mij komt en mij hun verhaal doen over iets in hun leven denk ik, ‘ocharme, dat ze dat moet meemaken’. Terwijl ik zelf dikwijls met de gedachte rondloop (en hoe ouder ik word hoe meer ik die gedachte heb) dat ik op mijn 32ste nog niet ver sta in het leven. Ik woon nog thuis, hou niet langer van mijn job, heb geen vriendje en rondom mij lopen mijn vriendinnen met hun man en kinderen op de wereld rond. Onlangs zei een collega tegen mij: ‘wanneer ga jij er eigenlijk eens aan beginnen?’ en toen dacht ik ‘waar bemoei jij je eigenlijk mee?’ Zo zie je maar hoe mensen soms over je denken, terwijl ze niet eens nadenken over de situatie.

  • Romy 30 juli 2017 op 10:02 pm - Beantwoord

   Jeetje, wat een rotopmerking van die collega zeg! Ik vind het zelf maar naar als mensen een oordeel over anderen hebben, terwijl ze vaak niet eens de hele situatie kennen. Jij leeft jouw leven, een ander het zijne. Toch hoop ik dat je niet te veel kijkt naar wat jij niet hebt en een ander wel (kinderen of een man). Ook al lijkt het misschien niet altijd zo, ook jij hebt dingen waar je blij mee of trots op kan zijn. Misschien een afgeronde opleiding, ouders die om je geven etc. En je weet maar nooit wat er nog op je pad komt. Je bent niet ‘al’ 32, maar ‘pas’ 32. Er kan nog zoveel moois gebeuren in de komende jaren!

 17. Kimberly 30 juli 2017 op 5:19 pm - Beantwoord

  Als ik me niet zo fijn voel in m’n vel merk ik dat ik me snel met andere ga vergelijken, vooral je dan vrolijke foto’s of filmpjes ziet maar uiteindelijk word je er zelf nooit blijer van! Niemand is inderdaad perfect en dat probeer ik maar te denken in zulke situaties. Gelukkig gebeurd dat nu eigenlijk bijna nooit meer, misschien ook omdat je als puber dat toch iets meer doet

  • Romy 30 juli 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je jezelf al veel minder met anderen vergelijkt dan eerst. Ik merk dat het bij mij ook wel heel erg is afgenomen. Het is soms na een aantal jaren makkelijker om je te bedenken dat het leven van een ander vaak ook niet perfect is, ook al lijkt dat misschien zo.

 18. Nesrin 30 juli 2017 op 7:47 pm - Beantwoord

  Ik doe het GELUKKIG niet meer. Het is zoals het is en elk mens op deze aardkloot heeft goede en slechte dagen en het maakt niet uit wat je hebt want spullen maken het er niet beter op.

  Mooie post weer Romy. Mijn complimenten.

  • Romy 30 juli 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! En wat goed om te horen dat het jou is gelukt om je minder te vergelijken met anderen. Inderdaad, iedereen heeft zo zijn goede en slechte dagen en het heeft geen zin om jezelf alleen met de goede dagen van een ander te vergelijken.

 19. Iris 30 juli 2017 op 9:12 pm - Beantwoord

  Wat een goed stuk dit Romy! Heel herkenbaar ook vooral. Tegenwoordig gaat het een stuk beter, maar ik heb nog wel eens van die tijden dat ik mezelf teveel vergelijk. Dan vind ik bijvoorbeeld mijn foto’s ineens stom, zijn anderen beter, gaan sneller met hun bedrijf enzovoort. Gelukkig kan ik daar nu weer snel uitkomen en leg ik social media even aan de kant. Social media is zo leuk, maar daarom heb ik dit soms nog wel eens. Goed dat je hier aandacht aan besteedt, je hebt helemaal gelijk <3

  • Romy 30 juli 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Je hebt helemaal gelijk wat betreft social media. Soms kan het ook echt goed zijn om het even zonder social media te doen, alleen al om meer bij jezelf stil te staan in plaats van te kijken naar anderen. Er is vast altijd wel ergens op de wereld iemand te vinden die iets misschien net wat beter doet, maar dat doet niets af aan hoe goed jij het zelf doet! <3

 20. Lianne 30 juli 2017 op 10:22 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! En grappig, ik heb ook nog een onuitgewerkt artikel tussen mijn blogconcepten staan over jezelf met anderen vergelijken 😉 Vroeger deed ik het ook, iedereen was altijd beter, leuker, knapper, slimmer, succesvoller etc. dan ik. Maar je ziet inderdaad op social media e.d. vaak alleen de buitenkant. Zoals ik dan zeg: het gras lijkt misschien wel groener, maar het huis vanbinnen is soms nog wel zwarter. Tegenwoordig vergelijk ik mezelf niet meer met anderen, is zonde van je energie en je wordt er toch nooit gelukkig van!

  • Romy 31 juli 2017 op 10:04 pm - Beantwoord

   Oh leuk, ik ben benieuwd naar jouw artikel! Wat een mooie uitspraak. Je weet inderdaad nooit wat er achter het groene gras schuilgaat. Het is alleen al daarom zo zonde om te kijken naar anderen in plaats van naar jezelf. Wat goed dat het je nu lukt om jezelf niet meer met anderen te vergelijken 🙂

 21. irene 31 juli 2017 op 10:35 am - Beantwoord

  Het gras is altijd groener aan de overkant. Ik maak alleen maar blije foto’s als ik me ook happy voel. Anders voelt het voor mij niet juist.

  • Romy 31 juli 2017 op 10:08 pm - Beantwoord

   Heel herkenbaar! Ik denk dat het ook best wel een stap is om niet blij het internet op te gaan. Op zich is dat ook niet per se nodig, maar het is wel goed om je te realiseren dat anderen net zo selectief zijn in de informatie die je op het internet van hen te zien krijgt.

 22. Marloes 31 juli 2017 op 4:14 pm - Beantwoord

  Mooie blog heb je geschreven 🙂 Ik herken er zeker wel delen in. Ik heb het idee dat dit ook iets is wat je met de tijd leert. Tenminste, zo gold het voor mij. Ik ben nu blij met wat ik heb en bedenk me vaak dat iedereen wel iets heeft, ook al lijkt zijn/haar leven nog zo perfect.

  • Romy 31 juli 2017 op 10:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! En inderdaad, niemand heeft een 100% perfect en geweldig leven en dat besef alleen al is reden genoeg om vooral stil te staan bij wat jij hebt en wat jou gelukkig maakt 🙂 Bij mij is het ook gelukkig in de loop der tijd ook al heel erg afgenomen. Ik merk inderdaad dat ik steeds meer naar mezelf in plaats van vooral naar anderen durf te kijken naarmate ik ‘ouder’ wordt.

 23. Maaike 1 augustus 2017 op 12:03 am - Beantwoord

  Wauw, wat een mooi artikel. Het geeft me kippenvel. De titel schreeuwde om mijn aandacht, want ja, ik vergelijk mezelf vaak met anderen. En ik weet dat dat zinloos is, maar het is moeilijk. Thanks voor het delen! <3

  • Romy 1 augustus 2017 op 6:49 am - Beantwoord

   Wauw, wat een mooi compliment! Dankjewel! <3

 24. Nikita 1 augustus 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

  Mooie blogpost! En toch betrap ik mezelf er vaak op. Vaak keek ik naar de wereld alsof iedereen perfect was en ik alleen maar fouten maakte. Ik vergat een ding, de mensen waarmee ik mezelf vergeleek waren allemaal volwassenen die minstens 10 jaar ouder zijn dan mij. Ik moet hier heel erg aan de quote denken: ‘Don’t compare your chapter 1 with someone else’s chapter 20′. Mensen zullen vaak over vroeger vertellen, maar niet zo snel over hun fouten uit het verleden. Sociale media geeft trouwens een vertekend beeld weer van ons leven. Dat weet ik ten eerste door mijn examen Nederlands, want dat was een stukje ervan. Want ik merk zelf ook dat ik alleen maar de dingen post die mij blij maken of hebben doen lachen of waar ik naar uitkijk. En dat doen we tenslotte allemaal. Daardoor ook ben ik gewoon geminderd met sociale media want ik verlangde naar een voller leven, terwijl ik verdomd goed weet dat als ik alle dagen vol zou plannen, ik zou doordraaien. En voor sociale media was ik perfect gelukkig met wat ik in de vakantie deed. Zat ik als 13-jarige in de vakantie een week aan een stuk te simsen terwijl de rest van de wereld naar welke pretparken of concerten of wat dan ook ging? Prima, ik vermaakte me zo. En ik mis dat gevoel ook wel een beetje. Maar gelukkig word ik steeds vrolijker als ik maar eventjes in de zon gewandeld heb 🙂

  Ik moest trouwens ook aan mijn klas denken. Mensen zeggen snel dat ik een vrolijk persoon ben en een optimist want ik lach veel. Dat is ook zo, over het algemeen ben ik vrolijk en een optimist. En ik lach snel om dingen omdat ik makkelijk de slappe lach heb. Mensen zeiden tegen mij dat ik wel een perfect leventje moest hebben daardoor. Terwijl mijn klasgenoten tot voor kort niet eens wisten hoeveel pijn ik had toen oma stierf. Hoe ik me elke dag uit bed moest slepen omdat ik gewoon liever de dag oversloeg. Omdat ik voelde dat het weer een moeilijke dag zou worden. Het is grappig want ik kwam vanmorgen op Pinterest een quote tegen die hier perfect bij past: ‘Sometimes the strongest people in the morning are the people who cried all night’,

  Haha en sorry voor mijn lange reactie alweer, maar eigenlijk voelt dit wel fijn om het zo op te schrijven 🙂

  • Romy 1 augustus 2017 op 10:11 pm - Beantwoord

   Daar hoef je toch geen sorry voor te zeggen ? Ik vind jouw uitgebreide reacties juist zo leuk en fijn om te lezen! Ook omdat je vaak hele inspirerende dingen uit je eigen leven benoemt.

   Wat een mooie quote van dat hoofdstuk 1 vergelijken met hoofdstuk 20. Klopt helemaal! Sommige mensen zijn al veel verder in iets dan jij, omdat ze er ook al veel langer mee bezig zijn. Maar dat betekent niet dat jij minder trots mag zijn op het punt waar jij op dit moment staat. Social media spelen zeker een grote rol bij het vele vergelijken met andere mensen. Juist daarom is het zo goed om ook tijd offline door te brengen en lekker iets voor jezelf te doen.

   Bizar is het eigenlijk, hè, hoe mensen je karakter soms echt denken te kennen, terwijl ze maar een klein stukje van je te zien krijgen. Het is inderdaad zo dat juist de meest vrolijke mensen die altijd sterk lijken, soms de nodige zware momenten kunnen hebben gehad. Je weet het niet als buitenstaander en het is goed om daar soms bij stil te staan, al is het alleen maar om te beseffen dat een ander net zo min perfect is als dat jij dat bent.

 25. Mike 3 augustus 2017 op 4:13 pm - Beantwoord

  Wow… supermooi omschreven. Je hebt helemaal gelijk.