Besef je weleens dat je soms meer kunt dan je denkt? Dat je vaak waardevoller bent dan je je misschien realiseert? En dat ook jij in dingen uitblinkt waarmee je echt iets kunt betekenen of bereiken? Iedereen bezit wel een grote kracht of een heel waardevol talent, maar niet altijd staan we daarbij stil. Zelf ben ik geneigd om mijn focus meer te leggen op wat ik kan verbeteren. Juist daarom wilde ik eens stilstaan bij een lastige, maar mooie vraag. En daarom wil ik jou voor een positieve boost uitdagen om die vraag ook te beantwoorden… Wat is jouw grootste kracht?

jouw grootste kracht

Zet je bescheidenheid even aan de kant

Toen ik mezelf deze vraag voorlegde, was ik inwendig al aan het piepen en “Ja maar”-en. Even schoot het woord ‘kapsones’ door mijn hoofd. Misschien ben jij ook wel liever bescheiden dan te zeggen waar jouw kracht ligt. Maar het is juist goed om te weten waar jij goed in bent. Het helpt je om keuzes te maken, je passies te volgen en je talenten te benutten. Misschien ben jij dankzij jouw kracht wel een geweldige tekstschrijver, de perfecte verzorger in de dop of een psycholoog die anderen kan helpen met jouw luisterend oor en goede tips. Dat is niet iets om onder het kussen weg te moffelen. Je mag trots zijn op wat je bent. Met jouw kracht kun je namelijk vaak verder komen dan je misschien wel denkt.

Iedereen heeft een kracht

Misschien vraag je je af of je wel een kracht hebt. Of wellicht ben je liever bescheiden dan die kracht uit te spreken. Als je mij vraagt wat ik nog kan verbeteren, is mijn lijst ellenlang. Maar waar ik dan goed in ben? Die vraag kan (of beter: durf) ik niet altijd te beantwoorden. Eén ding kan ik met zekerheid zeggen: iedereen heeft een kracht. Sterker nog, vaak wel meer dan één. Misschien ben je wel ontzettend creatief, ben je heerlijk spontaan, kun je heel goed leidinggeven, voel je mensen altijd haarfijn aan of is jouw optimisme geweldig aanstekelijk. Soms kan al iets ogenschijnlijk kleins een kracht zijn. Wat dacht je van de gave om geduldig te zijn (echt waar, hóe doe je dat?!), jouw talent om orde aan te brengen of jouw nuchtere instelling?

Jouw grootste kracht

Dus ben je het woord ‘kapsones’ even vergeten en heb je je bescheidenheid in een kluis met 10 sloten verstopt? Dan is het tijd voor dé vraag. Waar ligt eigenlijk jouw kracht? Ik wil je vragen om daar eens over na te denken. Waar ben jij goed in? Wat heeft jou verder gebracht in je leven? Wat is een talent dat of een eigenschap die jou heeft doen groeien tot de persoon die je nu bent? Was het jouw doorzettingsvermogen? Je positieve instelling? Of je kracht om de daad altijd direct bij het woord te voegen? Kortom, wat is jouw grootste kracht? Laat die vraag tot je doordringen, vraag desnoods iemand om raad en sta stil bij die krachten die jij hebt. Schrijf ze op, maak een moodboard en gebruik die kracht vooral zoveel als je maar kan. Daar is hij immers voor bedoeld!

Wat is mijn grootste kracht?

Misschien ben je nieuwsgierig wat mijn antwoord op deze vraag is. Het gekke is dat ik daar uiteindelijk niet eens lang over hoefde na te denken. Diep vanbinnen weet ik wel waar mijn kracht ligt. Dat is mijn doorzettingsvermogen en het feit dat ik vanuit die eigenschap van flink doorpakken houd. Als ik iets écht wil bereiken, dan ben ik bereid daar volledig voor te gaan, hard te werken en spijkers met koppen te slaan. Net als ik, weet ik zeker dat ook jij je kracht kent. Ik wil je met deze vraag graag een boost geven, je laten zien dat ook jij waardevol bent en belangrijke talenten bezit. En weet je wat het leuke is aan een wereld vol mensen met ieder hun eigen kracht? We kunnen elkaar daarmee ook nog eens vaak ontzettend goed aanvullen.

Waarin schuilt jouw grootste kracht?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. jonna@burgertrutjes 23 juli 2017 op 7:49 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel weer Romy! En goed om eens stil te staan bij de krachten waar je goed in bent en pleizer van krijgt. Ik ben goed in het verbinden van mensen, dit vind ik wel een van mijn mooiste krachten.

  • Romy 23 juli 2017 op 7:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En mensen kunnen verbinden is zeker een hele mooie kracht waar je trots op mag zijn!

 2. Maaike 23 juli 2017 op 7:59 am - Beantwoord

  Jeetje wat een mooi artikel. Die manier waarop je het schrijft. Ik voel me op een fijne manier toegesproken geworden en tot nadenken gezet. Mijn kracht ligt denk ik in mijn open en positieve blik. En daar ben ik ook trots op.

  • Romy 23 juli 2017 op 7:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! Wat een mooie kracht, die open en positieve visie! Daar mag je zeker heel trots op zijn 🙂

 3. Marieke 23 juli 2017 op 8:21 am - Beantwoord

  Oei, wat een leuke, maar lastige vraag! Ik denk dat mijn grootste kracht ligt bij mijn openheid. Ik sta open voor anderen, ik veroordeel niet zo snel en ik vind iets niet zo snel gek of raar.

  • Romy 23 juli 2017 op 7:40 pm - Beantwoord

   Dat is zeker een hele mooie eigenschap! Juist in een wereld waarin mensen snel een oordeel over anderen hebben, is het heel waardevol als je zonder vooroordelen naar iets of iemand kijkt.

 4. Mike 23 juli 2017 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat een super leuk artikel en een super mooie vraag. Bij mij komt het niet gek laten maken door andere en doorzettingsvermogen als eerste te binnen schieten. Als ik iets wil bereiken, bijvoorbeeld een examen of het avontuur in Noorwegen, dan kan ik er ook echt voor gaan en niet meer losmaken. Wat me daarbij motiveert is dat mensen zeggen: het gaat je niet lukken. Voorlopig heb ik een mooie lijst met behaalde examens en zit ik nu in Noorwgen 😉

  • Romy 23 juli 2017 op 7:43 pm - Beantwoord

   Dat zijn beide hele mooie eigenschappen, waar je echt nog ver mee kunt komen. Wat goed dat je je niets laat wijsmaken door anderen over dingen die niet zouden lukken en dat juist als motivatie ziet om het tegendeel te bereiken. Je mag hartstikke trots zijn op wat je door die instelling al hebt bereikt.

 5. Sonja 23 juli 2017 op 9:38 am - Beantwoord

  Mooi om er eens bij stil te staan. Vaak weten we onze negatieve puntjes wel te benoemen, maar iets positiefs lijkt vaak wel niet mogelijk, mag je van jezelf dat wel zeggen? Zo ook met kracht, mijn grootste kracht is dat ik een overlever ben. Ondanks tegenslagen er nog ben, met beide voeten en alleen maar krachtiger wordt.

  • Romy 23 juli 2017 op 8:36 pm - Beantwoord

   Klopt! Ook ik sta niet snel stil bij wat ik wél goed kan of wat wél een goede eigenschap van mij is, terwijl het juist heel goed kan zijn om daar soms bij stil te staan. En het is ook zeker geen kwestie van kapsones als je eens iets positiefs aan jezelf benoemt. Wat een mooie krachtige eigenschap benoem je trouwens! Die drang om altijd hard te vechten, ondanks de tegenslagen die je meemaakt, is zeker iets waar je veel aan hebt in het leven.

 6. Aneta 23 juli 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Een mooi blogpost meis. Dat is iets om over na te denken. Zelf ben ik ook wel iemand die alleen kijkt wat hij aan zichzelf kan verbeteren. Gek he, dat is volgens mij een automatisme van een mens. Als ik naar mezelf kijk waar mijn kracht ligt, is dat denk ik in praten. Veel mensen in mijn omgeving zeggen dat ik communicatief sterk ben. Zelf moet ik daar nog best aan wennen omdat ik vaak in een gesprek naar woorden moet zoeken.

  • Romy 23 juli 2017 op 8:39 pm - Beantwoord

   Dankjewel! <3 Ja, het is inderdaad bijna een automatisme om vooral te benoemen wat je nog kunt verbeteren, terwijl iedereen wel een echte kracht heeft. Wat goed dat je communicatief sterk bent! Dat is een hele waardevolle eigenschap, waar je in veel situaties heel ver mee kunt komen. Daar mag je zeker trots op zijn 🙂

 7. Neverdullmoments 23 juli 2017 op 10:11 am - Beantwoord

  Wat goed dat je hierbij stilstaat! Leuk dat je ons ook vraagt om de bescheidenheid even opzij te zetten haha. Een kracht van mij is dat ik eigenlijk altijd wel gelukkig ben en goed in mijn vel zit, omdat ik echt met een (half)vol glas in het leven sta. Als je positief de wereld in kijkt, krijg je het ook zo binnen! Er gaan dan vanzelf veel dingen goed en leuk. Uiteraard gebeuren er wel eens nare dingen, maar zelfs dan kun je er altijd nog iets van maken.

  • Romy 23 juli 2017 op 8:40 pm - Beantwoord

   Wat mooi, die positieve instelling! En dat is zeker iets wat je heel ver kan brengen! Als je positief in het leven staat, breng je dat vaak ook weer over op anderen. Bovendien kan positiviteit je vaak door de grootste (of kleinste) tegenslagen heen helpen 🙂

 8. Loes 23 juli 2017 op 10:28 am - Beantwoord

  Poeh, dit is stiekem best een confronterend artikel! Eigenlijk staan mensen te vaak stil bij hun negatieve/mindere kanten ipv bij hun krachten. Wat is mijn kracht.. Ik denk dat ik heel behulpzaam ben! Ik sta altijd klaar voor mijn vrienden en familie en wil ze altijd helpen. Ook kan ik goed luisteren. Ik denk dat dat wel en kracht is!

 9. Sandra 23 juli 2017 op 10:31 am - Beantwoord

  Dit heb je mooi geschreven Romy! En leuk dat je ons zo betrekt bij je blog, door ons te vragen wat onze krachten zijn. Bij mij schiet positief blijven gelijk te binnen. Zonder dit was ik nu echt nergens. Door veel gebeurtenissen in mijn leven heb ik wel geleerd om altijd de goede kanten ergens van proberen te zoeken. Echt mijn redding! En verder zei een vriendin laatst tegen mij dat zij het altijd zo fijn vind dat ik écht luister. Ik denk dat dit ook wel een een kracht van mij is!

 10. Lifestyle Mommy's ~ Linda 23 juli 2017 op 10:53 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel en leuk om te lezen wat jouw grootste kracht is. De mijne is om vooral te genieten van de kleine dingen in het leven zoals een kopje koffie in het zonnetje, een wandeling door de Groote Peel. Dit vooral nadat ik na een verkeerde diagnose op enkele dagen na overleden zou zijn. Beetje jammer dat er altijd iets ergs moet gebeuren voor je door hebt dat je geluk kunt vinden in de kleinste dingen.

 11. Josephine 23 juli 2017 op 12:40 pm - Beantwoord

  Erg mooi geschreven. Mag ik stiekem even toevoegen dat je ook echt een geweldige tekstschrijver bent? Dat talent heeft echt niet iedereen, hoor. 😉

  Mijn grote kracht is doorzettingsvermogen, ookal word ik er soms flink moe van. 😉 En ik ben analytisch vrij sterk.

  • Romy 23 juli 2017 op 8:42 pm - Beantwoord

   Wat een mooie krachten benoem je! Dat sociale en de wil om mensen te helpen of naar ze te luisteren is niet iets wat iedereen bezit, maar waarmee je wel heel veel mensen vooruit kunt helpen. Zeker een kracht die je mag koesteren! 🙂

  • Romy 23 juli 2017 op 8:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! En wat mooi om te horen dat je zo’n positieve instelling hebt! Zeker als je het nodige meemaakt in je leven is dat echt een eigenschap die je heel ver kan brengen. Ook dat écht luisteren is iets waar je trots op mag zijn. Het is zo waardevol als iemand aan wie je je verhaal vertelt, zoals jij, echt een luisterend oor biedt.

  • Romy 23 juli 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je reactie! En wat een mooie eigenschap. Ik kan het altijd heel erg waarderen in mensen als ze zelfs van de kleinste dingen echt kunnen genieten. Wat heftig om te horen van die diagnose trouwens! Ik kan me voorstellen dat dat je wel met beide benen op de grond heeft gezet en heeft doen beseffen dat geluk zoeken in kleine dingen heel belangrijk is.

  • Romy 23 juli 2017 op 8:47 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂
   Wat een mooie krachten benoem je aan jezelf! Doorzettingsvermogen kan inderdaad ook weleens nogal vermoeiend zijn. Dat merk ik ook weleens als ik eigenlijk té lang doorzet 😉 Maar over het algemeen is het zeker een mooie eigenschap! En ook analytisch vermogen is iets waar je ver mee kunt komen en soms andere mensen echt door kunt helpen.

 12. Darina 23 juli 2017 op 1:25 pm - Beantwoord

  Heel mooi en inspirerend geschreven! Mijn grootste krachten zijn doorzettingsvermogen en positiviteit. Met deze twee krachten kan ik een hoop aan en hopelijk ook anderen inspireren.

  • Romy 23 juli 2017 op 8:48 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat een mooie eigenschappen benoem je aan jezelf! Dat zijn zeker twee hele waardevolle krachten, waarmee je ook nog eens voor veel anderen een inspiratiebron kunt zijn.

 13. Nesrin 23 juli 2017 op 2:16 pm - Beantwoord

  Heel mooi geschreven Romy. Wat goed om hier even bij stil te staan. Door verschillende jobs en collega’s leer ik mezelf beter kennen en durf ik nu oom hardop te roepen waar ik goed in ben.

 14. TypischKim 23 juli 2017 op 2:50 pm - Beantwoord

  Een mooi artikel, heel goed geschreven!

 15. Danique 23 juli 2017 op 4:04 pm - Beantwoord

  Wat heb je dit mooi geschreven zeg! Ik vind het inderdaad erg lastig om mijn eigen kracht te vinden. Misschien denk ik ook te moeilijk haha. Wellicht dat ik het kan zoeken in het feit dat ik best goede adviezen kan geven aan mensen. Ik heb het idee dat mensen het fijn vinden dat ze alles bij mij kwijt kunnen. Ik probeer hen dan vaak het ‘probleem’ van de positieve kant te bekijken. Ik vind dat ik dat heel goed kan bij anderen, helaas schiet ik vaak bij mijn eigen ‘problemen’ hierin tekort. Lastig.

  • Romy 23 juli 2017 op 8:49 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je in de loop der jaren hebt geleerd om meer hardop te zeggen waar jij goed in bent! Het is zo fijn als je van jezelf weet waar je krachten liggen en die ook echt kunt benutten.

  • Romy 23 juli 2017 op 8:49 pm - Beantwoord

   Dankjewel!

  • Lifestyle Mommy's ~ Linda 23 juli 2017 op 8:54 pm - Beantwoord

   Absoluut, maar ik word ook zeker altijd vrolijk van jouw posts 🙂

  • Romy 23 juli 2017 op 9:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! <3 Ik vind het alleen al mooi dat je door mijn artikel toch op zoek bent gegaan naar jouw krachten en die benoemt, hoe lastig dat soms ook is. Wat mooi dat je andere mensen echt kunt bijstaan met advies en een luisterend oor kunt bieden. Dat is zeker iets waar je heel trots op mag zijn. Het zou mooi zijn als je jezelf ook wat meer kunt helpen bij dingen waar jij tegenaan loopt. Dat kan inderdaad soms nog best lastig zijn, maar het zou zo fijn zijn als je soms 'je eigen beste vriendin' kunt zijn en jezelf ook kunt helpen in nare situaties 🙂

 16. Nikita 23 juli 2017 op 8:24 pm - Beantwoord

  Ik ben net zo iemand die niet te vaak durft op te scheppen over haar dingen die ze goed kan. Omdat ik een gloeiende hekel heb aan mensen die denken dat ze in alles perfect zijn en ik ben bang zo over te komen. Dus ik ben meestal wel bescheiden. Iets waar ik wel heel trots op ben is mijn talent voor illustreren. Omdat ik al vaker heb gehoord gekregen van leerkrachten dat ik een heel unieke stijl heb in tekenen die niet iedereen zomaar kan. En dat dat mij als illustrator nog wel ergens gaat brengen. Dat maakt me blij, want dat is mijn droomjob!

  Verder ben ik net als jij een dieharde doorzetter. Opgeven staat niet in mijn woordenboek. Ik heb er wel een keer heel dichtbij gestaan, maar het niet gedaan. Het afgelopen schooljaar was de moeilijkste uit mijn leven, omdat er gewoon veel te veel gebeurd is (en helaas wel negatief). Maar ik heb ondanks alles bij elke examenperiode en tussentijdse rapporten altijd een prachtig rapport gehad, eentje om blij mee te zijn en trots op te zijn. Ik heb gevochten. En kijk nu; het jaar zit erop, ik heb 74,1 procent in totaal en mag gewoon naar het volgende jaar! Made it 🙂

  Maar de kracht waar ik het meest trots op ben, is het feit dat ik hooggevoelig ben. Ik heb veel meegemaakt van negativiteit door andere mensen. Ben mijn hele lagere school gepest, een stuk van het middelbaar ook. Ik heb zoveel slechte ervaringen gehad met mensen waarin het beter zou zijn dat ik wat ‘harder’ werd en eigenlijk gewoon van steen zou worden. Maar dat wou ik niet. En ondanks alles ben ik nog altijd de zachte en lieve Nikita die goed wil doen voor anderen. Ondanks alles. Die nog altijd het beste in mensen (probeert) of wil zien en gewoon nog liefde wil verspreiden. En dat is niet iets wat iedereen nog heeft. Mensen wensen elkaar zo snel (stiekem) het slechte toe omdat ze zelf het beste willen. Maar ik gun een ander meestal wel hun vreugde en geluk. Oprecht. Niet iedereen heeft ook de kracht om vriendelijk te zijn tegen mensen die hun altijd hebben pijn gedaan. En oke, de mensen die mij gepest hebben zou ik ook niet meteen nu als vriend rekenen, maar ik zou wel volwassen genoeg zijn om als ze iets vragen of als ik er ooit mee zou moeten samenwerken dat wel te doen. Maar meeste van al ben ik een trotse hooggevoelige 🙂

  • Romy 23 juli 2017 op 9:32 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je zo goed kunt illustreren en daar ook veel complimenten over hebt gekregen. Dat is zeker niet iets wat veel mensen kunnen en daar mag je heel trots op zijn. Verder diep respect voor hoe je zo hard doorzet en zelfs dit lastige schooljaar zo mooi hebt weten af te sluiten. Heel bewonderenswaardig!
   Maar vooral vond ik de laatste kracht die je noemt heel mooi en bijzonder. Soms is de verleiding inderdaad zo groot om je anders voor te doen of om te veranderen door de negatieve dingen die je meemaakt en juist daarom is het superknap en mooi dat je altijd je gevoelige en zachte zelf bent gebleven. Dat is echt een eigenschap waar je, juist door wat je heb meegemaakt, ontzettend trots op mag zijn. Je klinkt echt als een hele lieve meid die heel veel sterker uit alles is gekomen wat ze heeft meegemaakt.

 17. Charel 23 juli 2017 op 8:39 pm - Beantwoord

  Het houd niet op met jouw mooie inspirerende artikelen, wauw!

 18. Lianne 23 juli 2017 op 9:59 pm - Beantwoord

  Wauw, wat een mooi artikel! Het zet je inderdaad echt aan het denken. Vaak moet je inderdaad even nadenken over datgene waar jouw kracht ligt en waar je goed in bent. Ik moest zelf ook even nadenken! Ik denk dat een van mijn krachten is om er altijd voor anderen te zijn en een luisterend oor te bieden, als heeft die kracht meer valkuilen als dat het een kracht is, vind ik. Omdat ik eigenlijk veel te lief ben. Ik ben blij dat ik mijn talent voor schrijven heb gevonden en weten te benutten, en dat ik mede daardoor aan mensen kan laten zien wie ik echt ben. En dát is mijn kracht. Ik ben trots op dat talent en dat mag jij ook zéker zijn! 🙂

  • Romy 24 juli 2017 op 8:28 pm - Beantwoord

   Wat een mooie kracht is dat! Ik kan me voorstellen dat het ook wel een valkuil is soms dat je te lief bent of jezelf wegcijfert. Maar ik vind het wel altijd heel mooi als mensen er echt zijn voor anderen 🙂 En je mag zeker heel trots zijn op je talent voor schrijven en bloggen en dat je daardoor je ware ik kunt laten zien. Een ontzettend waardevol talent! Dankjewel voor je lieve compliment trouwens! <3

 19. Vivian 24 juli 2017 op 3:36 pm - Beantwoord

  Mooi geschreven! Doet me denken aan een artikel dat ik gisteren heb geschreven over trots zijn op jezelf: dat heeft ook zoveel te maken met het laten varen van bescheidenheid en gewoon toegeven wat je waard bent!

  • Romy 24 juli 2017 op 9:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Ik ben heel benieuwd naar jouw artikel 🙂 Het klinkt als een heel mooi én raak onderwerp.

 20. Marlous 24 juli 2017 op 4:55 pm - Beantwoord

  Als je dit interessant vindt moet je ook eens googlen naar Kernkwaliteiten. Ik heb zelf eens een workshop kernkwaliteiten gevolgd en dat was zo interessant en leerzaam! Heb daar ook wat over geschreven op mijn blog, zal het linkje daarnaar even in het vakje hieronder zetten. Vooral leerzaam om eens aan anderen te vragen omdat je jezelf toch vaak onderschat.

  • Romy 24 juli 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Oeh, leuk! Ik ga je blogartikel meteen even lezen. Ben benieuwd 🙂
   Het kan inderdaad ook heel erg helpen om anderen naar je krachten of kwaliteiten te vragen. Ik heb zelf voor een coachingtraject eens iets soortgelijks gedaan met een paar vriendinnen en kreeg toen eigenschappen terug die ik echt nooit bij mezelf had gekozen. Grappig hoe anderen dan toch heel anders naar je kunnen kijken!

 21. Zo simpel is dan geluk 24 juli 2017 op 6:18 pm - Beantwoord

  Heel erg mooi geschreven! Ik vind het ook altijd lastig om te benoemen waar ik goed in ben. Op mijn werk ben ik er inmiddels wel achtergekomen dat ik goed met patiënten kan communiceren. Dat krijg ik regelmatig teruggekoppeld van mijn werkgevers. Heel erg fijn!

  • Romy 24 juli 2017 op 10:03 pm - Beantwoord

   Wat een mooie eigenschap en zeker iets heel waardevols voor patiënten! Daar mag je trots op zijn! 🙂

 22. Saskia 24 juli 2017 op 9:18 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Ik ga altijd uit van mijn krachten i.p.v. ‘zwakheden’ Ik ben blij met deze positieve dingen die ik in mijn karakter heb die mij MIJ maken.

  Ik ben een spontaan en open persoon, ik maak makkelijk contact met nieuwe mensen (maar ook zeker met kinderen). Ik kan me goed verplaatsen in anderen en ik neem vaak geen blad voor de mond (op een nette manier, niet onbeschoft). Ik ben iemand die positief in het leven staat en spontaan alle nieuwe uitdagingen aangaat. Wij werken op mijn werk met talenten. Mijn talent is vernieuwing. Kinderen nieuwe dingen aanbieden, mezelf uitdagen, prikkelen maar ook collega’s anders naar iets laten kijken. Ik ben creatief en probeer altijd het hoogst haalbare voor mezelf te halen.

  Zo en nu is mijn bescheidenheid weer terug en hou ik mijn mond haha 😉

  Nogmaals, mooi artikel!

  • Romy 24 juli 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! 🙂
   En wat mooi om te horen dat je al echt probeert uit te gaan van jouw unieke positieve eigenschappen. Alle eigenschappen die je noemt, zijn ontzettend mooi en waardevol! Ik weet zeker dat je daarmee zowel in je werk als op persoonlijk vlak heel ver kunt komen 🙂 Enne, nergens voor nodig om de bescheidenheid weer op te roepen, hoor 😉

 23. Iris 25 juli 2017 op 2:26 pm - Beantwoord

  Wat een fijne positieve post, je hebt helemaal gelijk! Ik vind het zelf zo opvallend dat het altijd zo makkelijk is om de kracht van anderen te zien en bij jezelf veel minder? Ik denk omdat je van jezelf alle kanten tegelijk ziet en je dan de rode draad een beetje kwijtraakt. Ik zou dan ook niet van mezelf kunnen zeggen wat precies dat éne is waar ik goed in ben!

  • Romy 25 juli 2017 op 8:12 pm - Beantwoord

   Precies! Vaak zie je bij anderen heel goed wat hun talent of kracht is, maar is het bij jezelf veel lastiger om dat te bepalen. Ik heb ooit eens de opdracht gekregen om aan anderen te vragen wat zij mijn positieve eigenschappen vonden. Dat hielp me wel om daarna iets meer naar mijn krachten te kijken. Het is ook grappig hoe anderen soms met positieve eigenschappen van jou kunnen komen waar je zelf misschien nooit aan had gedacht.