Juli 2018| De maand van… Hollandse hitte, kraambezoek & Bridget Jones

1 aug 2018 | Persoonlijk | 34 reacties

De maand juli is alweer tot een eind gekomen. Een zomerse maand waarin Nederland kampte met extreme hitte, die ongetwijfeld niemand is ontgaan, en waarin de kranten duidelijk leden aan een ernstige vorm van komkommertijd. Maar voor mij was het ook de maand waarin ik mijn huidige werkgever definitief verruilde voor een nieuwe uitdaging. Daarnaast werd ik deze maand stapelverliefd op twee kleine jongens van nog geen 1 kilo en wisselde ik leuke uitjes af met keihard lachen om Bridget Jones’ Diary. Tijd voor een terugblik in vogelvlucht!

maandoverzicht juli 2018

Juli 2018 was de maand van…

 • …hitte. Ha, ik zou bijna geen Nederlander zijn als ik niet zou beginnen met een opmerking over het weer. Terwijl heel Nederland buiten leek te puffen van de hitte, was ik vooral héél dankbaar voor de goede airco op kantoor. Joh, die vakantie naar Italië was met deze on-Nederlandse warmte bijna niet nodig geweest. Met de nadruk op “bijna” natuurlijk!
 • …melkflessen en huidkleurige tape. 37 graden of niet, ik word nog altijd vergezeld door mijn onmiskenbare melkflessen. Gelukkig heb ik daar inmiddels niets meer op tegen. Een paar dagen moest ik zelfs met tape van de fysiotherapeut over mijn hele been naar buiten. Even twijfelde ik of dat er niet heel suf uitzag, maar vervolgens besloot ik dat mijn beentjes net zo goed zonlicht mogen zien. Spierwit of niet. En de fysiotape? Die kan vast wel voor body art doorgaan!
 • …mijn eerste belastingaangifte als ondernemer. Ik voelde me even op en top ondernemer toen ik deze maand met mijn paperassen voor de Belastingdienst in de aanslag mijn aangifte indiende. Niet veel spannends overigens, want de Belastingdienst is er best aardig in geslaagd om die aangifte misschien niet leuker, maar wel makkelijker te maken. In augustus wil ik overigens meer werk gaan maken van mijn onderneming. Daar heb ik nu eindelijk de tijd voor. Stap 1 is een zakelijke fotoshoot met Iris! Leuk!
 • ...kattenkraambezoek bij Tommy en Charlie. Lianne heeft sinds kort gezinsuitbreiding van twee stoere, kleine katers. Tommy en Charlie zijn niet alleen lief en schattig, maar ook nog eens onwijs ondeugend. Uiteraard vond ik het totáál niet erg om haar kant op te rijden voor kraambezoek. *smelt*
 • …vakantiekriebels. De laatste dag van juli betekende ook tijd voor vakantie. Oh, dat woord alleen al! Deze week nog neem ik het vliegtuig naar Bologna. We hebben al genoeg plannen gesmeed (en boeken ingepakt) om onze heerlijke week in Italië door te komen met onder andere dagtripjes naar Verona, Venetië en Florence. Tijd om mijn SD-kaart vol te schieten, te genieten van de Italiaanse zon, lekker te ontspannen en vooral heel veel mooie herinneringen te maken!

maandoverzicht juli 2018

 • …afscheid nemen. Op de laatste dag van de maand nam ik ook afscheid op mijn huidige werk. Ik ben dus zo’n sentimenteel persoon die nog net geen traantje wegpinkt bij de laatste keer thee pakken op kantoor! Maar ik heb het op een fijne manier kunnen afsluiten en ben een paar mooie aanbevelingen op LinkedIn rijker (tip van een collega om daar nog om te vragen voor mijn vertrek). Gisteren werd ik uitgezwaaid door mijn collega’s, kreeg ik een mooie speech en gaven ze me zelfs een prachtige etagère, vorkjes én kaart van Blond Amsterdam. Mijn collega’s kennen me té goed!
 • …scripties nakijken. Na mijn studie heb ik een tijdje bijna fulltime scripties nagekeken op taal en spelling en nu nog steeds beleef ik daar veel plezier aan. Toen mijn broertje bijna klaar was met zijn thesis, heb ik hem nog net niet gesmeekt of ik die als vriendendienst mocht redigeren. Gelukkig vertrouwde broerlief me die taak wel toe. Leuk om te doen weer! Mocht jij nog een scriptie hebben die je graag kritisch gecheckt wilt hebben, mail me gerust. Ook als freelancer kijk ik graag je scriptie na voor een betaalbaar tarief
 • …vriendinnentijd! Mijn maand zat ook propvol met leuke dingen doen met vriendinnen. Van verjaardagen tot bijkletsen op terrasjes en in de kersverse eigen tuin van een vriendin. Ook ontdekte ik met Lianne de leuke kringloopwinkels van Alkmaar en ging ik afgelopen weekend in mijn eentje naar de IJ-hallen. Ik laat mijn aankopen binnenkort nog zien.
 • ...Netflix ontdekken. Die propvolle weekenden wisselde ik overigens af met scrollen door Netflix op zoek naar films die ik móet zien. Ik heb nu opeens een “ding” met films. Bij series haak ik nog weleens tussentijds af, maar een film ben je zo doorheen. En zo zat ik dus op mijn zaterdagavond Bridget Jones te kijken. Party hardy hoor op zaterdagavond! Mij hoor je niet klagen!
 • …lieve reacties. Ten slotte wil ik deze maand jou, lieve lezer, in het zonnetje zetten. Ik heb de afgelopen maand best wel wat lieve reacties en mailtjes gekregen van bloglezers. Zo lief! Ik vind het echt heel bijzonder als mensen de moeite en tijd nemen om een persoonlijk berichtje achter te laten of te mailen. Dankjulliewel! ♥ Made my day month! 

Wat was jouw belangrijkste mijlpaal deze maand?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

34 Reacties

 1. Marije

  Ik moet stiekem een beetje lachen om die fysiotape aangezien ik al de hele maand een mooie huid kleurige kous aan heb die net zo charmant is. Maar it’s doing it’s job en na de operatie voelt het heel erg fijn.

  Mooie momenten!

  Antwoord
  • Romy

   That’s the spirit! Het doet er eigenlijk niet toe hoe charmant zo’n kous of tape is, als het maar zijn werk doet :) Ik ben allang blij dat ik op deze manier iets heb gevonden dat het vocht uit mijn onderbeen en enkels afvoert met de warmte :)

   Antwoord
 2. Iris - Thebeautymagazine.nl

  Wat gaaf dat je voor de eerste keer de belastingaangifte deed! En wat goed dat je een nieuwe stap in je carrière gaat maken. Heel veel succes!

  Antwoord
 3. Shirley

  Wat een mooie maand. En volgens mij ga ik sowieso huilen bij afscheid op mijn werk, dus ik vind dat je het goed hebt gedaan! Geniet van je vakantie en ik weet zeker dat er na het sluiten van deze deur mooie nieuwe dingen op je pad komen. Mijn maand stond in het teken van meubels kopen, haha. En ik heb mijn relatie kunnen voortzetten na het in elkaar zetten van drie Ikea-meubels (woehoe!).

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Het viel mij eigenlijk alles mee dat ik niet op mijn werk in tranen uitbarstte ;) Ik word al snel nogal emotioneel van dit soort mijlpalen, dus ik begrijp helemaal dat ook jij het op je laatste dag niet droog zou houden.
   Haha, wat een (positieve) mijlpaal dat jullie relatie de grote Ikea-test heeft doorstaan. Dat belooft alvast veel goeds voor het samenwonen binnenkort :)

   Antwoord
 4. evelien

  Ik snap je helemaal, ik zou ook echt een traantje wegpikken als je bij je eerste werkgever weggaat. Zo lief alle cadeau’s!
  En super tof dat je je eerste aangifte hebt gedaan. :)
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
 5. Amy

  Ah, ik ben zo benieuwd hoe je laatste dag was! Viel het je mee? Zo te zien heb je een heerlijke maand gehad en nu: lekker genieten van de vakantie!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Mijn laatste dag viel gelukkig mee. Ik kreeg mooie woorden te horen van collega’s en heb het voor mijn gevoel goed kunnen afsluiten. Nu op naar een nieuw avontuur op de universiteit én naar Italië om me daar alvast voor te bereiden op deze spannende volgende stap :)

   Antwoord
 6. Lianne

  Leuke maand heb je gehad! O die foto van Charlie <3 *smelt!*

  Antwoord
  • Romy

   Ja, wat een fotomodel is Charlie, hè?! Echt een schatje! <3

   Antwoord
 7. Lizzy

  Wat een fijne maand was juli voor jou! Ik heb deze week ook mijn laatste week van mijn eerste ‘grote-mensen-baan’. Helaas kon ik geen vakantie opnemen tussen de twee banen, dus ik begin maandag al met mijn nieuwe baan (spannend!). Gelukkig heb ik wel nog een klein weekje Malaga in de planning staan voor een bruiloft begin september. In de tussentijd geniet ik indirect van al jouw vakantieavonturen (die je ongetwijfeld met ons zal delen ?).

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat onwijs spannend dat jij ook deze week afscheid neemt bij je eerste grotemensenbaan. Toch een enorme stap! Alvast heel veel plezier en succes op je eerste werkdag maandag! Hopelijk wordt het een fijn begin van een nieuw avontuur.
   Dat weekje Malaga is ook een heerlijk vooruitzicht trouwens. En ik zal zeker de nodige vakantie-avonturen delen binnenkort. Daar heb ik nu al zin in :)

   Antwoord
  • Romy

   Oh wat onwijs spannend dat jij ook deze week afscheid neemt bij je eerste grotemensenbaan. Toch een enorme stap! Alvast heel veel plezier en succes op je eerste werkdag maandag! Hopelijk wordt het een fijn begin van een nieuw avontuur. Wat voor werk ga je doen? :)
   Dat weekje Malaga is ook een heerlijk vooruitzicht trouwens. En ik zal zeker de nodige vakantie-avonturen delen binnenkort. Daar heb ik nu al zin in :)

   Antwoord
 8. Darina

  Hele mooie momenten! Ben zo benieuwd naar je Italië avonturen! Hele fijne vakantie gewenst.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik kan zelf ook niet wachten op alle avonturen die ik vast in Italië ga beleven én zie er al net zo erg naar uit om die allemaal op mijn blog te delen :)

   Antwoord
 9. Simone

  Wat een mooie momenten heb je weer verzameld! Mijn belangrijkste mijlpaal is natuurlijk de start van mijn eigen bedrijf en de leukste? Mijn vrijgezellenfeest!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een fijne momenten om op terug te kijken van deze maand. Ook jij hebt mooie hoogtepunten beleefd in juli zo te horen :)

   Antwoord
 10. Katrien

  Wat een leuk, vrolijk overzicht. Geniet nu van je welverdiende vakantie!
  In juli geen grootse mijlpalen hier maar het was wel mijn laatste maand als 39-jarige ;-). En dat heb ik al met een paar vrienden heel fijn gevierd.

  Antwoord
  • Romy

   Gefeliciteerd alvast met de magic 40! Een mooie leeftijd, hoor! :) Hopelijk ga jij ook een fijne maand augustus tegemoet.

   Antwoord
 11. Haydée

  Oh, Bridget Jones is altijd een goed idee!! :) Hoe vaak je die films ook ziet, ze blijven goed.

  Antwoord
  • Romy

   Zeker weten! Ik baalde zelfs een beetje toen ik ontdekte dat Bridget Jones 2 niet op Netflix staat ;) Gelukkig heb ik de dvd liggen, dus waarschijnlijk ga ik die morgenochtend nog snel kijken op tv voordat we vertrekken. Zo’n leuke film kan gewoon even niet wachten :)

   Antwoord
 12. Els

  Wat een heerlijke maand en fijn dat je bij je oude werkgever zo fijn bent weggegaan! Wat een leuk cadeautje heb je gehad!

  Antwoord
 13. Lisa

  Wat een mooie maand voor je! En wat een leuke cadeautjes heb je gehad van je collega’s! Mijn maand juli stond vooral in het teken van proberen positief te zijn en de kleine dingen in het leven te waarderen, soms best lastig als je een hele slechte dag heb door de ziekte van Crohn.

  Antwoord
  • Romy

   Wat knap dat je, ondanks je gezondheid, toch positief kon blijven en ook waardering kon voelen voor de kleine fijne dingen in het leven. Ik hoop dat je in augustus meer goede dagen zult hebben om van te genieten. In ieder geval heel mooi en bewonderenswaardig hoe je nog steeds de positiviteit weet vast te houden! :)

   Antwoord
 14. Johanne

  Je gelooft het waarschijnlijk niet, maar mijn benen zijn ein-de-lijk melkfles-af. Het is een heel proces geweest, maar het is me gelukt. Het zijn voornamelijk mijn knieen die wat zon hebben gepikt, maar dat mag de pret niet drukken. Hoop dat je een goede laatste dag hebt gehad. Je hebt iig een mooi kaartje gekregen, dus de afsluiter was vast hartstikke goed. En alvast heeeeel veel pelzier op vakantie. Heb je verdiend! <3

  Antwoord
  • Romy

   Oh echt?! Dat geeft zelfs mij als eeuwige bleekscheet hoop dat mijn benen misschien ooit een klein beetje bruin worden ;) Wie weet!
   Dankjewel voor je mooie en lieve woorden! Het was zeker een fijn afscheid. Een mooie manier om mijn eerste baan af te sluiten! Ik heb ook al zo veel zin op vakantie. Echt een heel fijn vooruitzicht en ik zie er ook nu al naar uit om daar lekker wat rust te pakken en mooie nieuwe plekken te ontdekken :)

   Antwoord
 15. Geke

  Wat een mooie en afwisselende maand was juli voor jou!
  Lekker genieten nu van de vakantie en van het ontdekken van de geplande reis!

  Hier was afgelopen week erg fijn, een uitje naar mijn tante aan zee en daar heerlijk uitwaaien, fijn bijgepraat met een vriendin om een lommerrijk terrasje in het park en afgelopen zondag voor het eerst sinds erg lang nog eens geskeelerd, dat smaakt weer naar meer.

  Antwoord
  • Geke

   oeps, stukje tekst weggevallen ivm de reis, dat moest zijn ‘het ontdekken van een prachtige streek tijdens de geplande reis’

   Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve reactie! Dat genieten gaat vast lukken :) Er zijn daar zo veel mooie plekken om te ontdekken, dus daar zie ik enorm naar uit.
   Zo te horen heb jij ook een heerlijke week achter de rug. Wat een fijne dingen allemaal om te doen met dit zomerse weer!

   Antwoord
 16. Nikita

  Juli was de maand van mijn eerste studentenjob (ik had voorheen gewoon nooit iets tekort, vandaar dat ik niet werkte) en de hittegolf. Van die warmte draag ik nu de gevolgen, ik ben van boven tot onder verbrand door op mijn vrije dag te liggen zonnen en lezen. Je hoort me absoluut niet klagen! Juli was een maand van hard werken, maar aangezien ik komende maand een dag minder per week werk, komt daar verandering in! Ik wil gewoon heel graag verder studeren en een laptop kost geld. Maar ik moet niet vergeten ook te genieten, zoals vandaag ;)

  Antwoord
  • Romy

   Goed zo! Genieten hoort er ook helemaal bij, juist nu je vakantie hebt. Wat fijn dat je werk goed bevalt en sowieso heel stoer dat je deze stap naar vakantiewerk hebt gezet. Hopelijk ga je nog een paar fijne werkweken mét ook tijd voor ontspanning tegemoet :)

   Antwoord
 17. noor

  Belgen klagen ook over het weer, dus… het mag nu echt wel eens gedaan zijn met het warme weer! Ik verlang naar de winter eigenlijk… Dr Martens, mantels, sweaters,… kan niet wachten!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, gelukkig is het klagen over het weer niet alleen een “Hollands kwaaltje” ;) Zo nu en dan trekt de winter mij ook wel, hoor. Hoewel ik de lange avonden wel heel erg kan waarderen, is het ook op zich wel fijn als het iets koeler is.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs