Vandaag is het de laatste dag van juli. Hoe dan?! Van mij mag het nog wel even zomer blijven. Oké, zonder de extreme hittegolfdagen graag, maar verder geniet ik zeker van dit seizoen. De laatste dag van juli betekent ook dat mijn laatste vakantiedag er alweer op zit. Ik heb er twee fijne weken vakantie op zitten, beleefde een dagje Antwerpen, kreeg een tv-ploeg over de vloer (echt waar!) en genoot van een diner in een voor mijn doen nogal chic restaurant. Dat en meer lees je in mijn maandoverzicht in (iets meer dan) steekwoorden.

maandoverzicht juli 2019
 • Puffen in de hitte deed ik, net als vrijwel iedere Nederlander, zeker de afgelopen weken. Mijn appartement veranderde in een sauna (ben ik even blij dat ik verduisterende gordijnen heb gekocht!) en mijn energieniveau daalde naar een absoluut dieptepunt, waardoor ik zelfs een dag thuis blijven verkoos boven de Negen Straatjes bezoeken. Tja, alleen al voor mijn nachtrust en productiviteit ben ik blij dat de thermometer geen 37+ graden meer aantikt.
 • Met broerlief naar Nijmegen. Maar het grootste deel van de tijd liet ik me niet door de hitte tegenhouden. Zoals ik al vertelde in dit artikel was ik een dag in Nijmegen te vinden. Mijn lieftallige broer gaf me een kleine rondleiding door de stad en ik trakteerde hem op een drankje. Ondertussen deelde broerlief – mijn grote kookidool – zijn beste kooktips met mij, waardoor ik de volgende dag opeens allerlei kruiden en verse groenten ging inslaan om mijn beginnersmaaltijden voortaan een kleine culinaire boost te geven.
 • Diner met alles erop en eraan. Over eten gesproken: om de vakantie in te luiden, ging ik met collega’s uit eten. Bij een voor mijn doen nogal chic restaurant in Amsterdam. Eerlijk? Van de helft van de ingrediënten weet ik de naam niet meer, maar ik heb nog nooit zulke chique en lekkere liflafjes op mijn bord gehad.
 • Twee weken vakantie dus. Eind juli genoot ik dus van twee weken vrij zijn van mijn vaste baan. Ik heb wel (met plezier) aan freelance opdrachten gewerkt, maar heb daarnaast tijd genomen om rustig aan te doen, wat in huis te rommelen (mijn lievelingsbezigheid), Pippa te overladen met aandacht, leuke dingen te ondernemen en eens goed over het leven na te denken. Het was héérlijk.
 • Nieuwe bril. Ook trakteerde ik mezelf op een nieuwe bril. Mijn vorige bril had helaas een scheef pootje, dat zich niet zomaar liet rechtzetten. En dus vond ik dat ik wel een nieuw montuur van betere kwaliteit had verdiend. Mijn nieuwe montuur is weer wat donkerder. Zie de foto hierboven of mijn Instagram. Overigens ga ik hem af en toe afwisselen met mijn vorige montuur, dat ik ook nog steeds leuk vind.
 • Dagje Antwerpen. Staycation of niet, afgelopen maandag was ik alsnog een dagje in het buitenland. Ik reisde met de FlixBus af naar Antwerpen om daar Shirley voor het eerst te ontmoeten. Het werd een geslaagde dag. We kletsten nogal wat af, ik kreeg de nodige inside information over Antwerpen, we bekeken de stad vanaf grote hoogte (vanuit het reuzenrad) en ik mocht vervolgens Shirley’s zelfgemaakte risotto proeven (die helemaal goedgekeurd was!).
maandoverzicht juli 2019
 • Een tv-ploeg over de vloer. En ik deed nog wat spannends! Een week geleden werd ik via mijn blog benaderd door een redacteur van Man Bijt Hond of ik in een kort item wat wilde vertellen over mijn kledingstijl. Even twijfelde ik. Zenuwen, cameraschuw, angst voor stopwoordjes. En wat nu als ik domme dingen zeg? Maar hé, sommige dingen komen maar één keer op je pad. En dus zei ik ja, maakte ik mijn huis drastisch schoon en verwelkomde ik daarna de vriendelijke filmploeg, die me prima begeleidde tijdens de opnames. Een hele ervaring! Het fragment komt waarschijnlijk in augustus op tv.
 • Pippa’s krantendebuut. Ook Pippa maakte een mediadebuut. Oké, kleine kanttekening: het was in een piepkleine foto in het lokale krantje, nadat ik haar foto instuurde voor een fotografiewedstrijd. Duim je met me mee voor de grote finaleronde, waarin ik blijkbaar een tuincentrumbon kan winnen? Het zou best leuk zijn om daar nieuw plantengezelschap voor mijn pannenkoekenplant te kopen én om natuurlijk als beloning traktaties voor Pippa te scoren.
 • Beugelperikelen. Verder kwam ik deze maand voor een dilemma te staan. Na een aantal sessies bij de orthodontist heb ik een behandelplan gekregen, maar dat is niet helemaal wat ik had gehoopt. Ik zal je de tandheelkundige details besparen, maar 2,5 jaar een slotjesbeugel én een kaakoperatie was niet per se het beugelfeest dat ik op deze leeftijd voor ogen had met mijn gebit dat aardig recht staat (note: ik word al zonder beugel heel vaak jonger geschat). Ik overweeg nu om alleen onder een (witte) slotjesbeugel te nemen voor één jaar. Zijn er mensen die ervaring hebben met een slotjesbeugel als volwassene? Of met een “halve” beugel? Alle tips zijn welkom!
 • Hobbykamer af! Gelukkig kon ik me ook op leukere “moetjes” storten dan orthodontistbezoekjes. Ik heb namelijk eindelijk mijn hobbykamer helemaal kunnen afmaken. Alleen mijn mintgroene gordijnen moeten nog geleverd worden, maar verder is de kamer volledig naar mijn zin. Zó fijn! Ik heb dan ook voor het eerst sinds tijden weer kaarten gemaakt – mijn favoriete manier om volledig tot rust te komen. Onder andere na deze drie kaarten heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Op naar nog meer creatieve uitspattingen in augustus!

Wat was voor jou de belangrijkste gebeurtenis in juli?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ilona Wielinga 31 juli 2019 op 7:38 am - Beantwoord

  Klinkt als een heerlijke maand die inderdaad weer snel is gegaan. Super leuk trouwens dat je in man bijt hond komt! En je nieuwe bril staat je goed 🙂

  • Romy 31 juli 2019 op 7:57 am - Beantwoord

   Dank je! Ik ben ook wel heel benieuwd hoe het fragment bij Man Bijt Hond zal worden. Toch wel even spannend hoe ze het zullen monteren 🙂

 2. Darina 31 juli 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand heb je beleefd en wat gaaf dat je een tv ploeg over de vloer had. En ik vind je nieuwe bril heel mooi, staat je goed!

  • Romy 2 augustus 2019 op 10:56 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En het was inderdaad wel heel bijzonder om een keer een tv-ploeg over de vloer te krijgen 🙂

 3. bychristiana 31 juli 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Oh meid, een kaakoperatie??? Dat is erg heftig! Wat willen ze dan gaan doen? Een kaakverplaatsing? Ik heb dat natuurlijk twee jaar geleden gehad. Mijn kaak moest aan beide kanten gebroken worden en is daarna een paar mm verplaatst vanwege die zenuwoperatie. Ik kan me voorstellen dat dat nogal als een koude douche kwam. Maar gelukkig had je ook leuk nieuws; een tv ploeg over de vloer, wat een super leuke ervaring. Je zal wel uitkijken naar augustus;-)

  • Romy 31 juli 2019 op 10:34 am - Beantwoord

   De kaakoperatie zou zijn om mijn onderkaak naar voren te halen. Ik heb als kind nooit een beugel gehad (de tandarts was altijd lovend over mijn gebit), maar stoorde me zelf aan een paar millimeter overbeet. Ik had goede hoop dat ik dat met een Invisalign of hooguit 1 jaar beugelen zou kunnen oplossen, maar helaas is er echt een operatie voor nodig om de kaakstand te veranderen. Daarnaast blijk ik wat ruimtegebrek te hebben in mijn onderkaak, waardoor ik op termijn last van verschuiving van mijn tanden zou kunnen krijgen. Het is nu dus een kwestie van kiezen: wil ik alleen het ruimtegebrek oplossen (met waarschijnlijk een vrijwel niet zichtbare beugel onder) of vind ik die paar millimeter erg genoeg om voor 2,5 jaar beugelen en een operatie te kiezen? Ik neig zelf naar het eerste, zeker omdat mijn tanden verder helemaal recht naast elkaar staan (veel mensen in mijn omgeving vragen zich zelfs af waarom ik überhaupt een beugel overweeg). Maar ik vind het nog best wel een lastige keuze om te maken. Je kaak laten opereren lijkt me in ieder geval geen feestje, ook het herstel van zo’n operatie.

 4. Shirley 31 juli 2019 op 8:21 am - Beantwoord

  Laat maar weten wanneer we je op tv kunnen bewonderen. Fijn dat het goed ging! Een kaakoperatie? Dat is heftig. Een beugel bij volwassenen vind ik helemaal niet gek. Als je (kort) een beugel draagt, zorg dan dat ze een foto nemen voor hij eruit gaat. Je tanden staan vaak eerder goed dan de wortels. Ik ken iemand die daardoor 2x een slotjesbeugel heeft gehad.

  • Romy 2 augustus 2019 op 10:59 pm - Beantwoord

   Zodra ik weet wanneer het item wordt uitgezonden, laat ik het zeker weten. Ik ben zelf ook wel heel benieuwd hoe ze het fragment gaan knippen. Dat is altijd even afwachten als ze van 3 uur opnames een fragment van 2,5 minuut maken 😛
   Goed dat je het zegt trouwens van de foto voordat een beugel wordt verwijderd! Eén keer een beugel dragen is meer dan genoeg. Ik heb overigens na goed nadenken besloten om de kaakoperatie niet te doen en alleen onder een beugel te nemen. Dat maakt het allemaal al iets minder ingrijpend dan wat de ortho schetste. En met een beetje mazzel is er voor anderen niet veel van de beugel te zien.

 5. Naomi 31 juli 2019 op 8:25 am - Beantwoord

  Wow, spannend en leuk, zo’n opname van Man bijt Hond. Ik weet niet eens dat dat nog (weer?) uitgezonden werd joh.
  Succes met weer aan het werk gaan!

  • Romy 2 augustus 2019 op 10:59 pm - Beantwoord

   Ja, het programma komt weer terug op tv 🙂 Echt leuk! Ik ben ook wel heel benieuwd hoe mijn fragment zal zijn geworden.

 6. Audrey 31 juli 2019 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat leuk allemaal! Ik ben heel benieuwd naar het item in Man bijt hond.

 7. Josephine 31 juli 2019 op 9:51 am - Beantwoord

  Wat een volle maand, Romy! Leuk dat je op tv komt, ik ben heel benieuwd!
  Succes met je beugel trouwens, lijkt me heel vervelend.

  • Romy 2 augustus 2019 op 11:02 pm - Beantwoord

   Ik ben ook erg benieuwd naar het fragment bij Man Bijt Hond. De redacteur had me verzekerd dat het een mooi item wordt waarin ik me kan herkennen, dus mijn verwachtingen zijn (hopelijk terecht) hooggespannen 😉

 8. marije 31 juli 2019 op 10:05 am - Beantwoord

  Ha Romy,
  hier een stille lezer. Maar wel 1 met ervaring qua traject beugel en kaakoperatie. Als puber ben ik vroegtijdige gestopt met mijn traject bij de ortho omdat ik er wel klaar mee was. Als volwassene (26) ging ik me steeds meer storen aan de scheve voortanden en de tandarts had al een paar keer gezegd dat een bezoekje aan de ortho geen gek idee was. Daar kreeg ik uiteindelijk te horen dat door de stand van mijn kaken en overbeet mijn gebit heel snel sleet en ik dan rond mijn 40ste een kunstgebit zou moeten. Dat laatste leek mij overdreven maar ik had wel last van mijn overbeet, mijn boven gehemelte achter de voortanden was heel vaak kapot door mijn onder voortanden.

  Het behandelplan ingediend bij de verzekering en alles zou vergoed worden. En dan stap je in een treintje die blijft rijden, met als hoogte of diepte punt de operatie. Absoluut ingrijpend maar ik ben heel blij me het resultaat. En mijn 2,5 jaar werd uiteindelijk een krappe 2 jaar qua beugel.

  Dat is in het kort mijn verhaal, als je meer wil weten, stuur gerust een berichtje.

  En tot slot, ik geniet van je blog en je verhalen! Dank je wel daarvoor.

  • Romy 2 augustus 2019 op 11:05 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je uitgebreide reactie! Wat ontzettend fijn en attent dat je de tijd neemt om jouw ervaringen te delen met een beugel na de puberteit. Daar heb ik heel veel aan.

   Je hebt zo te horen een heftig beugeltraject achter de rug (zeker met een kaakoperatie erbij), maar wat fijn dat het zo positief heeft uitgepakt met een mooi resultaat tot gevolg.
   Ik heb er zelf de afgelopen week erg goed over nagedacht, dingen uitgezocht en nog een keer met de ortho gesproken en ben er inmiddels uit. Mijn tanden staan wel recht, maar ik heb een kleine overbeet en onder heb ik (blijkbaar) één voortand te veel, waardoor ik wat ruimtegebrek heb. Ik heb besloten de minimale overbeet voor lief te nemen (dat scheelt 1,5 jaar beugelen en een kaakoperatie) en alleen onder een slotjesbeugel te nemen en de tand te laten trekken. Dat maakt het gelukkig al minder ingrijpend en gaat me volgens de ortho al heel veel verschuivingen in mijn gebit besparen over een paar jaar.

   • marije 3 augustus 2019 op 4:41 pm - Beantwoord

    Fijn dat je een keuze hebt gemaakt en hij klinkt heel logisch. Zeker omdat je nergens last van hebt en er geen risico’s zijn.
    Ik las in een andere reactie dat de overbeet pas vanaf 4 mm vergoed wordt, grappig dat ik geen idee heb hoe groot mijn overbeet was maar blijkbaar meer dan 4 mm want alles is vergoed.
    Fijn weekend nog!

    • Romy 6 augustus 2019 op 8:00 am - Beantwoord

     Wat fijn dat je alles vergoed hebt gekregen voor je behandeling! Zo’n beugeltraject blijft (helaas) toch vrij prijzig.
     Nogmaals bedankt voor je fijne reactie! En een mooie nieuwe week toegewenst!

 9. Simone 31 juli 2019 op 10:51 am - Beantwoord

  Wat gaaf dat je je tv debuut gaat maken! Lijkt mij inderdaad ook wel erg spannend hoor, zo’n cameraploeg over de vloer. Ik heb toen ik 21 was pas een beugel genomen. Ik ben blij dat ik het toen alsnog heb gedaan. Ik kan het alleen maar aanraden, hoe jonger je bent hoe minder pijnlijk het is (zeggen ze).

  • Romy 2 augustus 2019 op 11:07 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je een positieve ervaring hebt met beugelen na je puberteit! Ik had zelf ook zoiets van “Liever nu dan over tien jaar”. Ik heb toch voor een wat minder intensief beugeltraject gekozen en neem waarschijnlijk alleen een beugel onder. Hopelijk heb ik daar al veel baat bij.

 10. Anna 31 juli 2019 op 11:00 am - Beantwoord

  Wat een leuk overzicht! Heerlijk dat je twee weken vrij was, echt genieten 😀 En wat tof dat je op TV komt, deel je het tegen die tijd ook even op je blog? Ik ben zo benieuwd!

  • Romy 2 augustus 2019 op 11:08 pm - Beantwoord

   Ja, wel echt heel tof om een keer een tv-ploeg over de vloer te krijgen. Ik zal het zeker delen zodra het fragment wordt uitgezonden. Ik ben zelf ook heel benieuwd, want die uitzending wordt voor mij ook de eerste keer dat ik het fragment te zien krijg 🙂

 11. Meaghan 31 juli 2019 op 11:30 am - Beantwoord

  Wat een drukke, maar leuke maand! Super leuk dat je op tv komt. Dat lijkt mij ook wel enorm spannend, echt heel leuk dat ze je wilden interviewen. Ik ben benieuwd naar het item. En wat leuk dat je in Antwerpen was, mooie stad he en het is altijd leuk om mensen die je online kent in het echt te ontmoeten! Wat leuk van Pippa zeg! Jullie zijn straks gewoon een bekend duo hihihi! 🙂 Mijn belangrijkste gebeurtenis in juli is dat ik mijn pre-master heb gehaald!

  • Romy 2 augustus 2019 op 11:09 pm - Beantwoord

   Ja, Antwerpen is echt een mooie stad! En het was extra leuk om Shirley ook eens in het echt te ontmoeten.
   Wat een mooie mijlpaal heb jij in juli beleefd met het halen van je pre-master! Nogmaals gefeliciteerd! Daar mag je echt heel trots op zijn 🙂

 12. Jessica J. 31 juli 2019 op 11:37 am - Beantwoord

  Héél blij te lezen dat mijn stad je goed behandeld heeft. ? En hoe spannend, die tv-ploeg! Ga je het fragmentje hier volgende maand linken? Heel erg benieuwd!

  • Romy 2 augustus 2019 op 11:10 pm - Beantwoord

   Haha, Antwerpen blijft ook gewoon een leuke stad. Het lijkt me ook zeker een fijne plek om te wonen trouwens 🙂
   Zodra het fragment op tv komt, ga ik een linkje delen. Ik ben zelf ook wel heel benieuwd geworden inmiddels 😉

 13. Liset - Beautydagboek 31 juli 2019 op 11:42 am - Beantwoord

  Ah wat leuk dat je benaderd bent door Man bijt hond, zo grappig! Ben heel benieuwd wanneer het precies op tv komt (exacte datum), dan ga ik zeker even kijken :). En jee, een beugel! Een paar jaar is inderdaad wel lang, maar waarvoor is het eigenlijk nodig? Heb je veel last? Want zo op het eerste gezicht ziet je gebit er prachtig uit!

  • Romy 31 juli 2019 op 4:21 pm - Beantwoord

   Lief dat je dat zegt! Dankjewel!
   Ik heb zelf nooit een beugel gehad, omdat mijn tanden inderdaad wel heel recht staan. Ik heb alleen een “onderbeet”, wat betekent dat mijn onderkaak een paar millimeter te ver naar achteren staat. Daar heb ik op zich geen last van en zou ik mee kunnen leven, want het valt eigenlijk alleen op als ik heel breeduit lach. Het is meer de orthodontist die daar een punt van maakte en me daarom de kaakoperatie aanbeveelt. Maar daarnaast blijk ik één tand onder te veel te hebben, waardoor ik wat ruimtegebrek heb in mijn onderkaak (en dat zou over 10-20 jaar steeds wat erger worden). Dat zou op te lossen zijn door die tand te trekken en alleen onder een beugel te nemen. Dan voorkom ik dat mijn tanden uit zichzelf de komende jaren gaan verschuiven. Naar dat laatste gaat dus mijn voorkeur uit, ook omdat een beugel onder niet zo heel erg opvalt en ik dan geen 2,5 jaar bezig ben met beugelen 🙂
   De aflevering komt waarschijnlijk in de laatste week van augustus op tv, maar ik laat het zeker weten zodra ik de exacte datum weet.

 14. Johanne 31 juli 2019 op 11:48 am - Beantwoord

  Wow, wat gaaf dat je binnenkort op tv komt. Wat lijkt me dat spannend zeg!! Je laat het ons vast weten wanneer de uitzending is of waar we het terug kunnen kijken :D.

  En geweldig, ik heb ook Shirleys risotto mogen proeven. Heerlijk!

  • Romy 2 augustus 2019 op 11:12 pm - Beantwoord

   Ik vond het inderdaad wel héél spannend om op tv te komen. Mijn ervaring met video’s opnemen was precies nul ;), dus ik vond dat eerst even een dingetje. Ben heel benieuwd hoe het fragment zal zijn geworden. Ik zal zeker nog een linkje delen zodra het wordt uitgezonden 🙂

 15. Irene 1 augustus 2019 op 12:42 pm - Beantwoord

  Ieeh wat leuk en spannend dat je op televisie komt! Ik hoop dat we het fragmentje vanuit België ook eens kunnen bekijken. Ga je het hier delen? 🙂
  Beugelen zou ik niet zo mee inzitten als volwassene eigenlijk. Het is niet uitzonderlijk en ook niet permanent en als het je verder helpt zou ik er alleszins niet over twijfelen 🙂 Zo’n operatie is wel een pak heftiger natuurlijk! Als je de keuze hebt tussen opereren of beugelen zou ik alleszins voor de beugel gaan (ben geen held met operaties :p ).

  • Romy 2 augustus 2019 op 11:55 pm - Beantwoord

   Ja, echt heel spannend dat het fragment binnenkort wordt uitgezonden. Ik ben ook héél benieuwd. Ik zal de link zeker delen zodra het fragment is uitgezonden.
   Een kaakoperatie leek mij ook niet echt een feest trouwens. Het was in mijn geval helaas echt én de beugel 2,5 jaar én de kaakoperatie, maar ik heb uiteindelijk besloten om mijn minimale overbeet voor lief te nemen en alleen onder een beugel te nemen voor het andere probleempje (ik heb onder blijkbaar een tand te veel). Dat scheelt een operatie én 1-1,5 jaar beugelen, en de beugel onder is ook nog eens een stuk minder goed zichtbaar. Superfijn!

 16. Karin 1 augustus 2019 op 8:15 pm - Beantwoord

  Ik heb ook “later” (op mijn 26ste) een beugel gehad. Mijn tweede want als tiener had ik ook een beugel. Maar door de stand van mijn kaken gingen mijn tanden aan de wandel. Volgens mij heb ik hetzelfde als jij: een overbeet van een paar mm. Ik ben bij verschillende ortho’s geweest voor een second opinion. De kaakoperatie zag ik ook niet zitten. Kennelijk vergoed de verzekering dat ook pas met 4 mm. Ik heb een dik jaar een witte slotjesbeugel gehad en dat ging best prima. Viel me ontzettend mee. Nu draag ik wel trouw mijn nachtbeugel bijna iedere nacht. Ik kan hier nog heel veel over vertellen (kan je ook mailen), maar ik heb destijds ook een blog bijgehouden waarop je alle details kunt vinden: https://karinkay.nl/beugel/ laat maar weten als je meer wilt weten 🙂

  • Romy 3 augustus 2019 op 9:45 am - Beantwoord

   Superfijn, je reactie! Heel toevallig kwam ik laatst bij het googelen op je site uit en ik heb er heel wat handige informatie vandaan kunnen halen. Echt heel fijn dat je je ervaringen online deelt! We hebben inderdaad vrijwel hetzelfde probleem. Ik kwam bij de orthodontist voor mijn kleine overbeet, maar kreeg al snel te horen dat dat alleen met een kaakoperatie op te lossen is in combinatie met 2,5 jaar slotjes dus. Dat vond ik erg heftig. Ik bleek alleen nog een ander probleem te hebben: onder heb ik blijkbaar één tand te veel, waardoor ik ook kans heb dat mijn tanden aan de wandel gaan de komende jaren.
   Na lang wikken en wegen en overleggen heb ik besloten om alleen dat laatste probleem aan te pakken met een slotjesbeugel onder en om de overbeet voor lief te nemen (gelukkig staan mijn tanden verder kaarsrecht boven). Dan ben ik als het goed is ook na ruim een jaar en zonder kaakoperatie klaar. En hopelijk valt de beugel onder wat minder op. Ik ben heel benieuwd 🙂

   Mocht ik nog ergens benieuwd naar zijn, dan laat ik het je zeker weten. In ieder geval al fijn om te merken dat ik niet de enige ben die op latere leeftijd aan de beugel gaat 🙂

 17. Lisa 2 augustus 2019 op 7:48 am - Beantwoord

  Leuk, jij op tv! Gezellig, Antwerpen. En een beugel lijkt me geweldig i.p.v. een kaakoperatie. Ik ken iemand die een operatie ook als enige oplossing kreeg te horen. Toch maar een second opinion laten uitvoeren en verder lezen (dank voor de comments hier en de blog van Karin).

  • Romy 3 augustus 2019 op 9:49 am - Beantwoord

   Wat goed dat diegene er uiteindelijk ook zonder kaakoperatie van af kon komen. Ik ben uiteindelijk zelf bij de orthodontist gekomen met een alternatieve oplossing waar geen operatie voor nodig is. Heel blij mee!

 18. Karin 3 augustus 2019 op 11:02 am - Beantwoord

  Grappig! 😀 Soms denk ik dat ik dat blog offline moet halen want ik houd niet van het feit dat ie niet meer wordt geupdate, maar van de andere kant, er staat wel veel info op waar aan iemand die aan een beugel gaat beginnen, wat aan heeft.

  Ik zou als ik jou was ook echt niet voor een kaakoperatie gaan. Het is zo’n kleine overbeet! Volgens mij zie je een beugel onder gewoon niet hoor. Juist bij een overbeet vallen je ondertanden achter je voortanden, dus ik zelf waarschijnlijk niet eens voor witte slotjes kiezen (bespaart kosten maar witte slotjes zijn ook iets moeilijker te verwijderen. Tenminste, zo was dat eerder). Vervelend van die ene tand… Niet dat ik het aanraad ofzo, maar zou het niet gemakkelijker zijn om hem te trekken? En zijn je verstandskiezen er al uit? Ook al vind ik het verschrikkelijk om gezonde kiezen te trekken, dan heb je in ieder geval geen kans meer dat alles nog een keer wordt weggedrukt door je verstandskiezen.

  Waar je wel goed voor moet zorgen (misschien weet je dit al hoor, maar just in case), is dat je een spalkje achter je boventanden geplaatst krijgt. Want je boventanden krijgen druk van je ondertanden wanneer die gaan verschuiven, en je wilt niet dat je boventanden ook anders gaan staan. Interessant trouwens dat je toch van jezelf rechte tanden hebt bij een overbeet; bij mij stonden de twee buitenste voortanden continu onder druk door mijn overbeet en onder was kaarsrecht… Iedereen is weer anders 😉 Oh, en voor je onderkaak zou ik ervoor zorgen dat je in het begin genoeg wax in huis hebt, want je onderlip komt er wel vaak tegenaan en de slotjes zijn wel een beetje ruw. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat, maar jou kennende lees ik er straks vast wel over op je blog 😀 Succes iig!

  • Romy 5 augustus 2019 op 7:59 am - Beantwoord

   Onwijs bedankt voor je fijne reactie en tips! Heb er echt heel veel aan 🙂 En wat je blog betreft, ik zou die zeker niet offline halen. Ik weet zeker dat veel mensen er wat aan hebben.

   Ik overwoog eerst witte slotjes, maar heb ook besloten om maar gewoon voor ijzerwerk te gaan. De orthodontist legde uit dat het in meerdere opzichten bij mij niet zo handig was en onder is toch nauwelijks wat van mijn beugel te zien. Dan maar voor de real deal gaan 😉 De tand onder moet inderdaad getrokken worden om het ruimtegebrek op te lossen. Daarna schuift de beugel dan, als het goed is, alles recht en heb ik geen risico meer dat tanden over elkaar gaan schuiven. Ik zie wel een beetje op tegen het “gat” dat ik dan een paar weken zal hebben, maar je moet er iets voor over hebben 😉 Mijn verstandskiezen ben ik gelukkig al een paar jaar van verlost, dus dat scheelt.

   Dat van het spalkje wist ik nog niet. Goed dat je het zegt! Dat ga ik zeker even navragen bij de orthodontist. En wax ga ik dankzij je tip ook zeker even in huis halen. Goed om te weten! Ik ben sowieso heel benieuwd hoe zo’n beugel zal aanvoelen in het begin.

   Dat het bij mij de boventanden zijn die recht staan, ligt op zich in lijn met jouw verhaal. Ik heb namelijk officieel niet een overbeet, maar een onderbeet (mijn onderkaak staat te ver naar achteren). Nooit geweten dat dat ook nog kon (net als een tand te veel hebben trouwens).

   Zodra ik de beugel echt heb, zal ik er zeker een keer wat over vertellen 🙂 Ik ben benieuwd hoe lang het nog zal duren, maar word hopelijk deze week gebeld voor een eerste afspraak.

 19. Mariska 3 augustus 2019 op 1:50 pm - Beantwoord

  Kan me heel goed voorstellen dat je zenuwachtig was voor de opnamen, maar hé, het is wel uniek dat je bent uitgekozen en ze bij jou willen komen. Leuk dat je hebt toch hebt gedaan 🙂