Collage juli 2020

Juli 2020 | Meevallers, mooi weer & melkavonturen

 • 31 juli 2020
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
juli 2020

De laatste dag van juli is aangebroken. Een maand waarin het volop zomer was en waarin ik mijn zomerse dagen vooral in eigen omgeving doorbracht. Met leuke uitjes, dat dan weer wel. Ook werd ik deze maand gescheiden van mijn fijne werkmaatje (a.k.a. laptop). Maar kwam daar een ander maatje voor in de plaats toen mijn vriend en ik een weekje gingen proefsamenwonen. Verder deed ik een beetje normaal, werd ik verrast door een mooie meevaller en ging ik als melkhater een nieuw avontuur aan. Kortom: tijd voor een paar highlights van mijn maand.

 • Ik speelde voor solo-toerist in eigen land. Wat zeg ik? In eigen dorp zelfs. Zo had ik op een rustige vrijdagmiddag heel FloriWorld (de nieuwste toeristische attractie van Aalsmeer) voor mij alleen. Ook bezocht ik een eiland in Aalsmeer en genoten mijn vriend en ik van een dagje naar de duinen. Nooit gedacht dat er binnen een half uur rij-afstand nog zo veel leuke dingen te doen zijn.
 • Mijn vriend en ik deden een weekje proefsamenwonen. Dat smaakte gelukkig van beide kanten naar meer. Ook na de ultieme relatietest (a.k.a. de hele week samen aan de eettafel werken, inclusief calls, daily stand-ups en de hele mikmak) vonden we elkaar nog meer dan leuk. Toch weer een mijlpaal!
 • Over mijlpalen gesproken: ik haalde mijn eerste strijkplank en strijkbout in huis. Ja ja, het huishouden neemt serieuze vormen aan. Alhoewel, laten we het niet hebben over het aantal keer dat ik die stylish strijkplank tot nu toe heb geprobeerd. Nul komma nul.
 • Waar ik wél werk van maakte? Mijn zakelijke website updaten! Teksten schrijven voor klanten vind ik altijd een feestje. Maar me aan mijn eigen webteksten wagen? Om een of andere reden is dat dus mijn ultieme uitstelklus. Tot deze maand dus! Ik sprak met mijn businesscoach een deadline af, zodat ik wel móest. Achter de schermen ben ik druk bezig om mijn site binnenkort met frisse teksten online te gooien. Zin in!
 • Tegelijkertijd had ik me helemaal voorbereid op een enorme leegte in de zomervakantie qua werk. Is dus niets van terechtgekomen! Sterker nog, ik had een paar flinke deadlineweken qua werk. Vond ik stiekem wel genieten. Ik ga best lekker op een krappe deadline hier en daar.
 • Ontspanning was er ook. Zo veranderde ik plotsklaps in een heuse bingewatcher door de serie Dertigers. Ik kon zelfs een keer niet slapen door een cliffhanger en móest de volgende dag de laatste vier afleveringen achter elkaar kijken. Zó niets voor mij! Gelukkig voor mij kan ik nu wel weer met een gerust hart slapen.
 • Een beetje normaal doen. Feestjes, etentjes, knuffels en grote groepen sla ik nog altijd af. Maar dat ik weer voor het eerst twee keer een vriendin vanaf afstand kon zien, was ook al een feestje. Ik heb de 1,5 meter-wandelingen inmiddels helemaal ontdekt. Waarom had ik daar voor corona nooit aan gedacht? Wandelen en kletsen blijkt een prima combinatie.
 • Ook vond ik een nieuwe manier om zonder drukte te kringloopshoppen. Ik ging in juli twee keer op een gek tijdstip op zondag naar een kringloopwinkel waarvan bijna niemand doorheeft dat-ie op zondag open is. Kon ik mooi toch nog mijn tweedehands-shoppen-kriebels kwijt. Ik ben alweer een paar vintage vondsten rijker.
juli 2020
 • Verder betrapte ik mezelf erop dat naar de supermarkt gaan opeens een uitje was. Ik had een kortingscode liggen van een Albert Heijn-filiaal waar ik nóóit kom en ging daar met vriendlief naartoe. Voordat ik het wist floepte er uit mijn mond “Wauw, dit is de eerste keer naar Albert Heijn sinds februari”. Tja, het zit hem in de kleine dingen.
 • Iets nog spannenders dan het supermarktuitje was het delen van dit artikel over onderprikkeling en bore-out. Een nogal persoonlijk artikel! Ik vind het superbelangrijk dat meer mensen van dit fenomeen afweten, al is het maar zodat je het zelf kunt herkennen als je ermee te maken krijgt. En zodat je je niet gek voelt als je last hebt van onderprikkeling. Ik kreeg heel wat open reacties en zelfs een paar privéberichtjes over het artikel. Zo mooi wat het kan brengen als je een persoonlijke verhaal deelt.
 • Ook spannend: ik was vanuit mijn huis getuige van een arrestatie met politiehonden, politiehelikopter en al. Pippa en ik schoten tegelijk recht overeind van schrik. Pippa kroop vervolgens weg in een hoekje. Toch fijn dat ik altijd nog een goede waakkat heb bij gevaar… not. Ach, ik ben hoe dan ook gek op mijn held op pluizige sokken.
 • Daarnaast deed ik mezelf een knalgele zomerjurk cadeau (deze!). En wat voor één! Ik voel me acuut intens gelukkig als ik me in mijn Fabienne Chapot-jurk met zonnebloemen hijs. Elke euro waard!
 • Verder bracht ik heel wat werkuren achter een leenlaptop door (met dank aan vriendlief voor de laptop). Na 1,5 jaar te hebben gewerkt achter een computer die klinkt alsof mijn kantoor een landingsbaan is, was ik het zat. Die computer móest naar de reparateur. Het arme ding bleek een kapotte ventilator in zich te hebben. Nu hopen dat er nog een vervanger beschikbaar is en dat mijn laptop en ik snel herenigd zijn.
 • Om het even in perspectief te zetten: er waren ook financiële meevallers. Zo krijg ik binnenkort kosteloos een (blauwe) vervanger voor mijn miskoop van de eeuw (a.k.a. mijn superdure maar onveilige waterkoker). Je mond opentrekken blijkt een slimme zet.
 • Héél bijzonder: ik ontdekte melk die ik wél lekker vind. Ja, dat is dus bijzonder genoeg om een plekje in dit maandoverzicht te krijgen. Al vanaf kinds af aan vind ik melk ronduit vies, dus het mag een wonder heten dat ik nu melk heb gevonden die ik uit vrije wil drink. Rijstmelk met kokos (van Alpro Soja) is blijkbaar superlekker. Superduur ook trouwens. Maar dat mag best een keertje.
 • En ik deed mezelf nog iets leuks cadeau. Of nee, ik deed een investering in mezelf en mijn bedrijf. Ik trakteerde mezelf namelijk op een kaartje voor de Instagram-cursus #worthit van Celine Charlotte over prijsstrategieën, tarieven en money mindset als ondernemers. Over deze cursus had ik zó veel goeds gehoord, dat hij de investering volgens mij meer dan waard is. Oftewel, worth it. Volgende week is de cursus en ik ben superbenieuwd.

Wat was het laatste dat jij jezelf cadeau deed?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 31 juli 2020 op 6:35 am - Beantwoord

  Wat een fijn overzichtje en dat je een nieuwe waterkoker krijgt. Terecht! En wat leuk van het proef samenwonen. De melk heb ik ook laatst ontdekt maar dan van een huismerk. Erg lekker ook.

 2. Lianne 31 juli 2020 op 7:41 am - Beantwoord

  Wat een leuke maand heb je gehad! En mooie dingen heb je jezelf cadeau gedaan! Ik heb mezelf ook getrakteerd op een cursus en een business-strategiesessie, want over ondernemen ben je nooit uitgeleerd! Verder wil ik mezelf binnenkort nog een leuk nieuw telefoonhoesje cadeau doen, nog voor mijn verjaardag. Je mag jezelf ook trakteren toch? 🙂

 3. Mirjam 31 juli 2020 op 8:17 am - Beantwoord

  Wat leuk weer om te lezen! Juli klinkt als een maand met veel belevenissen en wat zijn je foto’s (zoals altijd) weer prachtig! Goed dat je jezelf dingen cadeau doet, ik ben de laatste tijd wat minder daarvan. Ik heb jaren geld uitgegeven alsof ik er niets voor hoefde te doen, dus nu geef ik mezelf vooral dingen cadeau die niks kosten. Zoals een fijn filmavondje of een heerlijke wandeling 😉 Maar goed, van de week heb ik wel nieuwe, stevige (en helaas ook een beetje lompe) wandelschoenen gekocht, dat was een cadeautje voor m’n voeten, benen en rug 😉

 4. Naomi 31 juli 2020 op 8:26 am - Beantwoord

  Gaaf dat je een nieuwe waterkoker krijgt! Klinkt verder ook weer als een fijne maand, hoewel ik ook behoorlijk zou schrikken als ik getuige zou zijn van een arrestatie. Bibbers.

 5. Daenelia 31 juli 2020 op 8:51 am - Beantwoord

  Toevallig heb ik me ook een jurkje kado gedaan… En dat is voor mij super uniek, want eigenlijk hou ik niet van jurken en rokjes (maar heb ondertussen dus toch een collectie). En omdat ik een aanhalige kater heb die mij graag vastgrijpt met zijn klauwen, koop ik nu echt goedkope huiskleding. Dit jurkje was in de uitverkoop en lijkt katbestendig.
  Mijn juli hoogtepunt was wel dat ik verschillende javascripts gemaakt heb die ook echt werken, hehehe. Bewijs dat ik het kan.

 6. Audrey 31 juli 2020 op 9:40 am - Beantwoord

  Het laatste dat ik mezelf cadeau deed, waren nieuwe plantenpotjes 🙂 Ik vind het trouwens best wel frustrerend dat veel kringloopwinkels hier in de buurt krappere openingstijden hebben nu, waardoor het alleen maar veeeeel drukker is!

 7. Meaghan 31 juli 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand heb je achter de rug. Super fijn dat je laptop nu wordt gerepareerd en ook natuurlijk dat je een nieuwe waterkoker toegestuurd krijgt. Het was ook echt heel raar dat hij zo snel al kapot ging. Heel goed dat je gewoon contact hebt gezocht en dat je vervanging krijgt. Scheelt weer in je portemonnee! En brrr wat eng dat je getuigen was van een arrestatie. Lijkt me flink schrikken, zeker als het in jouw buurt is. Haha ik kan je ook verklappen dat ik al maanden niet meer in de Albert Heijn of überhaupt in een supermarkt ben geweest. Ik ben, vanwege een kwetsbare in mijn omgeving, ook heel voorzichtig daarmee.
  Ooh en ik heb mezelf gisteren nog wat cadeau gedaan, namelijk het nieuwe album van Taylor Swift! Helemaal fan van!

 8. Anna 31 juli 2020 op 10:25 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je jezelf een cursus cadeau hebt gedaan! En wat fijn dat je een nieuwe waterkoker krijgt. Hopelijk is je laptop trouwens gauw gerepareerd! 🙂

 9. Johanna 31 juli 2020 op 12:27 pm - Beantwoord

  Leuke post, en zoals je ziet, loont het zich om je te weren! Ik heb mezelf een aantal cursussen cadeau gedaan. Ik leer altijd graag, en daar zijn cursussen (online) natuurlijk ideaal voor. Ja en een paar nieuwe boeken. Maar die koop ik bijna het hele jaar door.
  Geniet van de zomer!

 10. Simone 31 juli 2020 op 4:10 pm - Beantwoord

  Leuke blog Romy! Mijn laatste cadeau aan mezelf was een starterspakket voor gelnagels. Daarmee ga ik bijna elke week ijverig mee aan de slag. Ook vriendinnen komen nu bij mij langs voor hun nagels 😀

 11. bychristiana 31 juli 2020 op 4:18 pm - Beantwoord

  Ik ben toevallig gisteren voor het eerst weer naar de kringloopwinkel geweest waar ik mijzelf trakteerde op wat mooie Delfts blauwe items. Ik twijfelde tussen twee vazen, en toen kwam er een oudere meneer naar me toe dat hij vond dat ik ze allebei maar moest nemen. ‘Want morgen zou ik anders vast en zeker spijt hebben’. Haha, ik heb zijn advies dus maar opgevolgd. Oh wat spannend, proef samenwonen, wie weet….;-)

 12. Giovanna Jansen 31 juli 2020 op 5:04 pm - Beantwoord

  Wat superleuk dat jullie een weekje zijn gaan proef-samenwonen en dat het goed beviel!
  Slim om op zo’n onverwacht moment naar de kringloop te gaan! Ik was er laatst op een gewoon moment en toen vond ik het onplezierig druk en niet-coronaproef.

 13. Mariska 31 juli 2020 op 7:38 pm - Beantwoord

  Wat ik mezelf cadeau gegeven heb als laatste zijn denk ik de JBL draadloze oordopjes die ik laatst kocht. Ben er echt heel blij mee. Net zoals 5 verpakking (met daarin 5 blokjes per pakje) van mijn favoriete waxmeltgeur 🙂 Inclusief een roomspray en een roomspray die ik cadeau kreeg 🙂

 14. Shirley 1 augustus 2020 op 8:45 am - Beantwoord

  Gezellig dat proefsamenwonen. Ik vind het stiekem nog steeds heel leuk om samen thuis te werken. De laatste tijd koop/bestel ik voornamelijk eten voor mezelf. Ook een cadeautje. Tof dat je die cursus gaat volgen, lijkt me heel leerzaam als ondernemer.

 15. Zo simpel is dan geluk 1 augustus 2020 op 9:47 am - Beantwoord

  Melk is ook echt niet mijn ding, haha.
  Helemaal leuk dat het proefsamenwonen goed is gegaan! En gezellig dat je weer wat vrienden hebt kunnen zien. 🙂

 16. Saskia 1 augustus 2020 op 12:28 pm - Beantwoord

  Ik ben erg benieuwd naar je kringloop vondsten. Ik wil er ook graag weer heen, sinds corona tijden niet meer geweest… Mis het toch zeker wel te struinen. Toch maar eens kijken of het een keertje weer kan (zonder Noa dan) Klinkt als een fijne maand, op naar een mooi Augustus!

 17. Iris 1 augustus 2020 op 7:50 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat jullie zijn gaan proef samenwonen. Het is vast toch even wennen om iemand wat langer en vaker om je heen te hebben dan normaal. Maar gelukkig vonden jullie het allebei heel erg leuk! Ik zeg; haal dat “proef” maar weg 😀

 18. Els 2 augustus 2020 op 11:11 am - Beantwoord

  Wat leuk dat het proef samenwonen zo goed bevallen is :-). Die cursus die je gaat doen lijkt mij ook wel erg interessant!

 19. Iris 2 augustus 2020 op 2:59 pm - Beantwoord

  Klinkt als een fijne maand! Wat leuk dat jullie een week zijn gaan proefsamenwonen en ook dat jullie elkaar daarna nog lief vonden, haha. En loveee je jurkje, zo heerlijk vrolijk vind ik dat merk! Ik heb afgelopen week eindelijk een tas gekocht waar ik al jaren over nadenk, het was tijd en ben er zo blij mee! 😀

 20. Justine 3 augustus 2020 op 3:13 pm - Beantwoord

  Dit lijstje is helemaal leuk! Moest wel lachen om jullie proefsamenwonen. Goede test, dat zeker! En geslaagd dus ook, jeeej 😉
  Al met al klinkt het als een goede maand. Op naar nog zo’n topper!

Recente blogs

Gebakken gnocchi met pesto, limabonen en romige saus (vegan)

1 mei 2024|Recepten|

Voor gebakken Italiaanse pastaballetjes (a.k.a. gebakken pesto) kom ik met liefde zelfs om de meest onmogelijke tijden nog mijn bed uit. En voor één combinatie al helemaal: gnocchi met pesto. Serveer deze geweldig lekkere meelballetjes met een romige saus van pesto, limabonen en groene groenten en je kunt reken op een lentefeestje op je bord. Een vleugje Italiaanse smaken met een flinke scheut romigheid, heel veel smaak en ook nog verrassend veel groenten. En het wordt nog iets beter: in maar 25 minuten heb je deze gnocchi-favoriet al stomend en geurend op tafel staan. Met dit recept maak je dit verfrissende gerecht zelf.

15 vrolijke opdrachten om vandaag (nóg) leuker te maken

12 maart 2018|Positiviteit|

"It is a good day to have a good day." Die quote ben ik al regelmatig op kaarten, posters en Pinterestplaatjes tegengekomen. En stiekem is het een quote die ik alleen maar kan toejuichen. Of je nu een geweldige dag tegemoet gaat of een dag beleeft die maar een beetje 'zo zo' lijkt te worden, van elke dag is wel iets te maken. Ik bedacht daarom 15 concrete opdrachten die jouw dag (nóg) leuker maken. Ze kosten allemaal maar een klein beetje van je tijd, maar kunnen jouw dag misschien net dat gouden randje geven. Let's make today a good day!

28 uitjes in de kerstvakantie (voor als je iets origineels zoekt)

30 november 2023|Lifestyle|

Ben jij één van de gelukkigen die rond de kerstdagen extra vrij heeft? Lucky you! Als je nog niet alle dagen volgepland hebt met verplichte familiebezoekjes, Eerste tot en met Vijfde Kerstdag of de zoveelste gourmetschotel, dan heb ik nog een paar ideeën voor kerstvakantie-uitjes. Onze kerstvakantie is dit jaar een verhuisvakantie, dus veel spannende uitstapjes (anders dan die naar de PAX-afdeling bij IKEA of een bioscoopbezoekje) zitten er bij ons niet in. Maar voor wie tijd én zin heeft om meer te doen dan kerstfilm-marathons houden en gourmetrestantjes eten, komt dit lijstje misschien als geroepen. Zie hier 28 leuke uitjes in de kerstvakantie voor in je eentje, met je partner, met vrienden of met het hele gezin.