Juni 2018 | De maand van…

 • 1 juli 2018
 • 36 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Juni was een hectische, spannende en onvergetelijke maand. Op een positieve manier dan. Tja, wat wil je als de maand begint met een sollicitatiegesprek en eindigt met een nieuwe baan? Ook werd er een portret van mij gemaakt, knutselde ik een Sarah-pop in elkaar en boekte ik deze maand mijn zomervakantie. Verder had ik een opdracht als zzp’er en waren mijn eerste weken als nieuwbakken Netflix-liefhebber een feit. Oké, genoeg verklapt. Tijd voor een terugblik op de afgelopen maand!

maandoverzicht juni 2018

Juni 2018 was de maand van…

 • …een nieuwe baan!!! Ja, die drie uitroeptekens waren écht nodig. Dit was toch wel mijn hoogtepunt en belangrijkste mijlpaal van deze maand. Begin juni had ik mijn sollicitatiegesprek en twee dagen later wist ik zeker dat ik me vanaf augustus bleeidsmedewerker mag noemen binnen een talenplatform op mijn oude, vertrouwde universiteit. Benieuwd naar alle ins & outs? Die kun je teruglezen in mijn eerdere artikel. Deze week heb ik een eerste brainstormsessie voor deze baan en alleen al dáár word ik erg enthousiast van.
 • …leven in een stroomversnelling. Tegelijkertijd bracht een nieuwe baan ook hectiek en spannende dingen met zich mee. Het nieuws bekendmaken op mijn huidige werk vond ik bijvoorbeeld best lastig. Doe mij maar liever sollicitatiegesprekken! Ook betekende mijn baanswitch een ontslagbrief schrijven, overdrachten schrijven en de zoektocht naar mijn opvolger van dichtbij meemaken. Gelukkig is het het allemaal méér dan waard, maar soms brengt het wel de nodige stress en schuldgevoelens met zich mee.
 • propvolle (leuke!) weekenden. Mijn weekenden zaten de afgelopen weken propvol met leuke afspraken. Je hoort mij niet klagen, hoor. Ik ging bijvoorbeeld op housewarming bij Lianne, sprak met Claire af in Utrecht (waar we ook It’s a Present spotten), had wel 3 verjaardagen, ging naar de IJ-hallen en ging shoppen in Hoofddorp met een vriendin. Gezelligheid ten top!
 • …Lion King de musical. Wat een mazzelaar ben ik dat mijn vader net zo gek is op musicals als ik. Daar maak ik graag dankbaar gebruik van, dus boekte ik als Vaderdagcadeau twee kaartjes voor Lion King de musical. Een enorme aanrader! Dit prachtige spektakel was het in ieder geval meer dan waard om de volgende dag ietwat slaperig (want: de musical was later dan verwacht afgelopen!) op werk te verschijnen.
 • …de allereerste zzp-opdrachten. Deze maand had ik voor het eerst 2 leuke opdrachten als zzp’er, ook al ben ik door de drukte nog niet heel fanatiek met mijn onderneming van start gegaan. Deze maand mocht ik onder andere een scriptie nakijken voor iemand met wie ik via via in contact kwam. Stiekem vind ik scripties dus écht een van de leukste opdrachten om me op te storten. En toen ik daarna een officiële factuur mocht versuren, voelde dat toch ook wel heel gaaf.

maandoverzicht juni 2018

 • …mezelf als karikatuur. Afgelopen maand hield ik aan een Familiedag op het werk een karikatuurtekening van mezelf over. Het resultaat zie je in de collage rechts bovenin. Ik ben blij verrast. Wel lieten een paar volgers op Instagram weten dat ze het jammer vinden dat mijn haar niet oranje is gemaakt. Daar kon ik me wel een beetje in vinden, dus waarschijnlijk wil ik dat zelf nog gaan inkleuren. Daarna ga ik de tekening laten inscannen, zodat ik hem ooit op een iets handzamer formaat in een lijstje kan ophangen.
 • …Modern Family. Oh Netflix, ik zie u graag. In alle opzichten. Afgelopen maand startte mijn abonnement voor Netflix en er ging een wereld voor me open. Ik was gewend om alleen Nederlandstalige B-series te kijken op Uitzending Gemist, die overigens soms ook verrassend leuk zijn. Maar door de komst van Netflix kon ik na jaren eindelijk verdergaan met Modern Family. Helemaal mijn ding, deze luchtige komedieserie!
 • …tweedehands shoppen totdat je een ons weegt. Ook deze maand gaf ik met plezier toe aan mijn voorliefde voor kringloopwinkels, tweedehandsmarkten en vintage boetiekjes. Zo tikte ik het nieuwe boek van Esther Verhoef voor een prikkie op de kop, kocht ik gebloemde Vans-sneakers en scoorde ik twee musicaltickets (voor de eerste rang!) op Marktplaats. Noem me een gierige Nederlander, maar ik kan echt blij worden van zulke koopjes.
 • …een lang weekend. De maand juni sloot ik af met een heerlijk weekend van 4 dagen. Ik had donderdag en vrijdag vrijgenomen, wat achteraf gezien geweldig goed uitkwam. Niet alleen was er bussenstaking die dagen (lees: mijn werk bereiken was onmogelijk geweest, maar ook was het heerlijk weer. Ik heb ervan genoten!
 • …de geknutselde Sarah-pop. Mijn oom en tante vierden deze maand hun 50e verjaardag. Aangezien mijn tante gek is op knutselen (en ik ook!) aan mij de eer om voor haar cadeaus te shoppen en die in de vorm van een Sarah-pop cadeau te geven. Elk excuus om de Action leeg te kopen is een goed excuus, dus dat deed ik vol overgave. Gelukkig viel de pop met rolletjes washitape als benen en lintjes als haar in de smaak.
 • …vakantieplannen maken. En deze maand sloot ik af met geweldige plannen: onze zomervakantie boeken die voor augustus op de planning staat! Het is een reis door Noord-Italië geworden, waar we onder andere Venetië en Verona gaan bezoeken. Mijn voorpret is groot en ik kan niet wachten om de komende weken alvast onze reis uit te stippelen.

Wat was jouw belangrijkste gebeurtenis van afgelopen maand? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Neverdullmoments 1 juli 2018 op 8:48 am - Beantwoord

  Wow het is alweer juli! Wat een toffe maand was dit voor jou 🙂 Op naar een nieuwe, zomerse maand!

 2. Anna 1 juli 2018 op 8:50 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand! Die tweedehandkoopjes… HEERLIJK! Kan ik ook zo vrolijk van worden. En vakantieplannen zijn ook geweldig…

 3. Darina 1 juli 2018 op 9:03 am - Beantwoord

  Een geweldige mooie maand voor jou! Een hele fijn vakantie alvast!

  • Romy 2 juli 2018 op 12:37 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een mooie maand juli toe 🙂

 4. Shirley 1 juli 2018 op 9:49 am - Beantwoord

  Ik kan me voorstellen dat het een drukke en hectische maand was. Wat heb je veel gedaan, waaronder veel nieuwe dingen. Ik ben net terug van een taalcursus on Lyon, dat was erl een hoogtepunt. Maar… later vandaag onthul ik op mijn blog een ander hoogtepunt, dat te maken heeft met een nieuw appartement. Cliffhanger (sorry), al kun je misschien al wel iets raden 🙂

  • Romy 2 juli 2018 op 1:06 am - Beantwoord

   Superleuk, jouw nieuws! Zo te horen heb jij ook een spannende maand achter de rug met een paar stoere stappen! Knap hoor! 🙂 In ieder geval al heel mooi om te horen dat de taalcursus in Lyon echt een hoogtepunt was.

 5. Super gefeliciteerd met je nieuwe baan!! Dat voelt vast heel goed. En wat is die karikatuur leuk geworden!

 6. Elisabeth 1 juli 2018 op 11:02 am - Beantwoord

  De maand juni was zeker hectisch, maar ook druk en gezellig zo te lezen! Mijn belangrijkste gebeurtenis was op bloggebied. Volgens mijn sites statistieken ging ik de maand juni de 1000 bezoekers voorbij. Was ik heel blij en verrast mee!

  • Romy 2 juli 2018 op 1:07 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben inderdaad zo blij met de nieuwe baan 🙂

  • Romy 2 juli 2018 op 1:08 am - Beantwoord

   Absoluut! Juni was zeker een geslaagde maand voor mij 🙂 Wat een mooie mijlpaal heb jij trouwens bereikt met je blog in juni. Die bezoekersaantallen mag je zeker trots op zijn 🙂

 7. Lizzy 1 juli 2018 op 11:15 am - Beantwoord

  Ik volg je al sinds het begin van je blog en nu dat ik eindelijk zelf een blog ben begonnen, wilde ik ook eens een berichtje achterlaten. Ten eerste natuurlijk hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe baan! En je vakantieplannen klinken geweldig 🙂

  • Romy 2 juli 2018 op 1:09 am - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk dat je me al een tijdje volgt én dat je een reactie achterlaat! Dankjewel, ook voor je felicitatie! 🙂
   Hartstikke leuk ook dat je zelf een blog bent begonnen. Daar ga je vast geen spijt van krijgen, want bloggen is zo’n heerlijke hobby. Ik wens je veel blogplezier toe!

 8. jonna@burgertrutjes 1 juli 2018 op 11:18 am - Beantwoord

  Yeah, love Modern Familiy! Een van mijn lievelingsseries ooit! En wat fijn dat jullie de zomervakantie geboekt hebben. Heerlijk hoor naar Italie. Wij gaan eind september naar Kaapverdie, ook een fijn vooruitzicht.

  • Romy 2 juli 2018 op 1:09 am - Beantwoord

   Wauw, Kaapverdië, wat gaaf! Ik kan me voorstellen dat je daar nu al erg naar uitziet 🙂

 9. Marije 1 juli 2018 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand heb je gehad! Kan mij voorstellen dat je hier ontzettend blij van werd.

 10. Iris 1 juli 2018 op 1:04 pm - Beantwoord

  Wat een fijne maand en helemaal met je nieuwe baan! Wat leuk dat je ook wat zzp-opdrachten hebt gekregen 😀 En tweedehands shoppen is altijd leuk. Ik scoorde ook een paar toffe tweedehandsdingen!

  • Romy 2 juli 2018 op 1:11 am - Beantwoord

   Superleuk dat jij ook voor een aantal tweedehands aankopen bent geslaagd! Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie 🙂

 11. Mei Qi 1 juli 2018 op 1:22 pm - Beantwoord

  Aah wat een fijne maand voor jou! Gefeliciteerd met je nieuwe baan!!

 12. Alex 1 juli 2018 op 2:59 pm - Beantwoord

  Leuke review! En natuurlijk gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ik weet precies hoe dat voelt, bij mij is het ook net één jaar geleden. Ik vond het ook super lastig om op werk te vertellen dat ik een paar weken later gewoon niet meer hier zou werken, want het team was op zich best leuk. Maar soms moet het gewoon 🙂

  • Romy 2 juli 2018 op 1:11 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 2 juli 2018 op 1:12 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! En wat stoer dat jij deze stap een jaar geleden ook hebt gezet qua werk! Je hebt helemaal gelijk: het is geen leuk nieuws om mee te delen bij je huidige baan, maar soms zijn dit soort spannende stappen nodig om je hart te volgen of een stapje verder te komen 🙂

 13. Zo simpel is dan geluk 1 juli 2018 op 6:25 pm - Beantwoord

  De Lion King heb ik ook zo van genoten, wat een prachtige musical.
  Heerlijk dat je een vakantie in Italië in het vooruitzicht hebt. Geniet van de nieuwe maand!

  • Romy 2 juli 2018 op 1:13 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een mooie maand juli toe! En wat gaaf dat jij ook naar Lion King de musical bent geweest. Ik vond het een heel indrukwekkende voorstelling.

 14. Nikita 1 juli 2018 op 9:01 pm - Beantwoord

  Mooie juni heb je gehad! Zoveel leuke dingen, maar juni was ook een hele leuke maand. Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe baan!! Ik vind het zo fijn voor je en ik hoop dat je nieuwe kansen en hele leuke dingen mag doen door je nieuwe baan 🙂

  Juni was een topmaand, ook voor mij. Afstuderen met 73,4 procent op mijn 21ste verjaardag dan nog. Beter wordt het niet. Dat was toch wel echt het hoogtepunt van mijn maand. Want ik heb tijdens het afscheidsetentje ook heel veel plezier gehad. Een avond om nooit te vergeten en ik ga hem ook echt niet vergeten. Het was zo gezellig! Ik mis het wel, maar het is tijd om door te gaan. Ik wil mijn dromen waarmaken en de dingen waar ik echt van hou gaan doen. Desalniettemin ga ik de mensen op school heel erg missen. Maar ik merk ook dat ik er mentaal goed mee omga. Net als met mijn vertrouwenspersoon die ik al een heel jaar op Facebook heb. Ik word nog steeds blij als ik hem hoor (zoals op mijn verjaardag, de verjaardagswensen en felicitaties voor mijn afstuderen), maar ik merk ook dat ik het los aan het laten ben. En dat is goed. En ja, de nasleep van al die drukte ervaar ik nu, maar ik pak het stapje voor stapje aan. Laat die zomer maar komen!

  • Romy 2 juli 2018 op 7:07 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn nieuwe baan!
   En wat onwijs mooi om te horen dat jij ook een fijne maand achter de rug hebt en dat je stapje voor stapje je middelbare school durft los te laten. Het is niet makkelijk om zo’n periode af te sluiten, maar zo te horen hoef je nog niet alles achter je te laten. Fijn dat je bijvoorbeeld je vertrouwenspersoon nog digitaal kunt spreken en zijn felicitaties mocht ontvangen. Juni was zo te horen een maand vol mijlpalen voor jou. Ik hoop dat je in juli echt van de rust en van je afstuderen kunt genieten en daarin ook lief voor jezelf durft te zijn 🙂

 15. Saskia 1 juli 2018 op 9:05 pm - Beantwoord

  Propvolle weekenden zijn het leukste<3
  Momentjes van afgelopen maand? De boek signering met Karin Slaughter en het ontvangen van de handtekening van Sebastian Fitzek.

  • Romy 2 juli 2018 op 7:10 am - Beantwoord

   Wat een gave momenten! Zo te horen heb jij ook een maand met fijne dingen achter de rug 🙂

 16. Smurfigeknutselfan 2 juli 2018 op 5:31 am - Beantwoord

  Een nieuwe baan is mooi en spannend. Ik had dit al gekezen, maar toch veel succes ermee.
  Leuk van de sarapop, plaats je er nog een foto van? Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt.
  Alvast een fijne juli maand gewenst.

  • Romy 2 juli 2018 op 7:11 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je succeswens! 🙂 Helaas was ik vergeten de Sarah-pop op de foto te zetten. Oeps! Niets voor mij, maar ik had de pop al gegeven voordat ik bedacht dat een foto wel handig was geweest 😉
   Ik wens jou ook een mooie maand juli toe.

 17. Irene 2 juli 2018 op 9:22 am - Beantwoord

  Zalig dat je papa ook zot is van musicals. Ik zou David nooit meekrijgen naar zoiets :p ik weet nog dat we naar Belle & het Beest gingen en hij had verwacht dat het gewoon een film zou zijn maar het bleek dus ook een musical (wat ik stiekem wist :p hihi). Zijn gezicht. Haha. Geweldig.
  Fijne maand heb je gehad en tof dat je al opdrachten hebt kunnen doen! Scripties nakijken lijkt me ook wel tof! En gefeliciteerd met je nieuwe baan! ^^

  • Romy 3 juli 2018 op 12:49 am - Beantwoord

   Haha, hilarisch dat David “per ongeluk” bij een musical belandde en daar niet direct heel enthousiast van werd. Wel een slimme truc om zo een jongen of man mee te lokken naar een musical 😉
   Dankje voor je leuke reactie en voor je felicitatie met mijn baan! 🙂

 18. Anna 2 juli 2018 op 9:53 am - Beantwoord

  Zo te lezen was juni een super leuke maand! Ik word ook altijd blij van koopjes, hoor. En boeken van Esther Verhoef, daar ben ik ook dol op!

 19. Jessica J. 2 juli 2018 op 11:39 am - Beantwoord

  Zo grappig, die karikatuur! Lijkt echt op jou! Alleen inderdaad jammer dat je haren niet oranje zijn. Nogmaals van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan, Romy!

  • Romy 3 juli 2018 op 12:53 am - Beantwoord

   Haha, grappig hè?! Ik vond hem ook wel lijken. Ik ga deze week de haren alsnog oranje kleuren en hoop dat de tekening dan nog net iets kleurrijker is 🙂
   Dankje voor je leuke reactie!

 20. Esmeralda 5 juli 2018 op 5:36 pm - Beantwoord

  Wat leuk om zo terug te kijken op de maand. Veel dingen om dankbaar voor te zijn zo te lezen! Tim is de 18e 26 geworden, dat was toch wel de leukste dag van de maand 😀

Recente blogs

Blogideeën | 40 onderwerpen voor een persoonlijke blog

20 oktober 2017|Lifestyle|

Heb jij, net als ik, een persoonlijke blog en zit je weleens zonder onderwerpen om over te bloggen? Ook met een persoonlijke blog kan het weleens voorkomen dat je onderwerpen gewoon op lijken te zijn. Zelf heb ik daar gelukkig nog niet zo vaak last van gehad. Ik heb zelfs nog heel veel onderwerpen voor mijn persoonlijke blog die ik ooit nog eens wil uitwerken. Daarom leek het me leuk om anderen eens van wat bloginspiratie te voorzien voor hun persoonlijke blog. Dit zijn daarom 40 tips voor onderwerpen om over te bloggen op een persoonlijke blog. 

9 vegetarische recepten die ik nog wil maken

2 november 2019|Recepten|

Nee hoor, een geboren culinair wonder ben ik niet. Wel doe ik regelmatig dappere pogingen om toch iets smakelijks op tafel te zetten. Naar mijn eigen bescheiden mening heb ik een redelijke groei doorgemaakt als je je bedenkt dat ik vijf maanden alleen maar vegetarische AVG'tjes met diepvriesgroenten maakte. Ik heb zelfs een nieuwe hobby gevonden in het ontdekken van vegetarische recepten die ik nog eens wil proberen. Met een Pinterest-bord gevuld met meer dan 200 recepten kan ik nog wel even vooruit. Dit is een selectie van 9 vegetarische recepten die ik écht nog eens wil gaan maken.

Moeite met keuzes maken? 7 lessen uit ‘De kracht van keuze’

27 mei 2024|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Zal ik naar die verjaardag gaan en daarmee de ander blij maken? Of kies ik toch voor mezelf en kruip ik vanavond vroeg onder de dekens? Neem ik deze extra opdracht aan om sneller te sparen? Of zeg ik hem af om voor mezelf meer vrijheid te creëren? Keuzes, keuzes. We moeten er nogal veel maken op een dag. Maar hoe hak je al die knopen door als je moeite met keuzes maken hebt en je hoofd er eindeloos over breekt? Wat als je bang bent om verkeerde keuzes te maken, piekert over oordelen van anderen of last hebt van doemscenario's in je hoofd? Ik las er het boek 'De kracht van keuze' over van Kelly Weekers. Dit zijn 7 lessen die het boek mij leerde om makkelijker betere keuzes te maken.