Collage maand juni 2019

Juni 2019 | Hittegolf, hobbykamer & Hollandse hits in huis

 • 1 juli 2019
 • 32 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
maandoverzicht juni 2019

De eerste helft van het jaar 2019 zit erop. De laatste dag van deze eerste echt zomerse maand van het jaar is voorbij. Een maand waarin ik de rust een beetje terugvond na maanden van verhuisperikelen en grote mijlpalen. Zo had ik weer tijd om favoriete series te ontdekken, me te verdiepen in kruimeldieven en mijn skills als plantenmoeder naar een niveau hoger te tillen. Bovenal was juni een fijne maand, waarin ik enthousiast sorteerdozen omkieperde, lachte om de ondeugende acties van mijn voedselliefhebbende kat en ook nog de nodige tripjes buitenshuis maakte. Ik praat je bij in dit maandoverzicht.

Juni 2019 was de maand waarin…

 • …ik getrakteerd werd op een live-concert. Vlak bij een winkelstraat wonen betekent dat je op een feestelijke dag zowaar op een live-concert wordt getrakteerd vanaf 11 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds. Ik moest er wel om lachen. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze [vul naam in van een Nederlandstalige C-artiest) vanuit hun appartement horen zingen.
 • …ik maar liefst twee keer naar Rotterdam ging, een van de weinige steden waarvan ik altijd zei dat ik er niet veel mee heb. Wie weet kom ik daar toch nog op terug!
 • …ik het allerleukste vaderdagcadeau kocht (al zeg ik het zelf). Over concerten gesproken, ik besloot mijn vader voor Vaderdag (en als dank voor al zijn klushulp) twee tickets voor BLØF cadeau te doen. Raad eens voor wie het tweede kaartje bedoeld was? Moi! We hebben nog even om ons op dit toffe concert te verheugen.
 • …heel Nederland pufte van de hitte. De hittegolfdagen waren niet te missen. Op een van de heetste dagen van het jaar liet ik enthousiast mijn kledingkast online zien, maar ondertussen liep ook ik vooral rond in zo min mogelijk kleding om het maar uit te houden.
 • …ik op kruimeldievenjacht ging. Leuk Scrabble-woord! Met een half-langharige kat in huis bleek een kruimeldief al snel geen overbodige aankoop. Als een ware huisvrouw verdiepte ik me dan ook volop in deze hippe huishoudtool. Ik ben helemaal tevreden met mijn handige handstofzuiger mét drie opzetstukken en voel me een echte TellSell-verkoper als ik dat zeg.
 • …ik mijn 1000e blogartikel schreef. Ja ja, inmiddels staat de teller op 1021. Ik schreef er dit terugblikartikel over en deelde 26 feitjes over Vaker Vrolijk.
 • …ik plaatsnam in de ortho-stoel. Ik voelde me net een brugklasser toen ik op een woensdagmiddag plaatsnam in de wachtkamer bij de orthodontist tussen de vele tieners. Ik ben me aan het oriënteren op een onzichtbare beugel en krijg binnenkort een mogelijk behandelplan onder ogen. Daarna moet ik beslissen of ik er echt voor wil gaan of niet. Spannend!
 • …ik veranderde in een crazy cat lady. Ik heb nog net geen camera thuis hangen om Pippa in de gaten te houden, maar verder ben ik wel een dolenthousiast kattenvrouwtje sinds Pippa er is. Ik kan minutenlang toekijken hoe Pippa achter een bromvlieg aanrent, word helemaal blij als ik bij thuiskomst haar gemiauw hoor en kon stiekem niet anders dan heel hard lachen toen ik laatst ontdekte dat de kattensnoepjes Pippa in een heuse vreetzak veranderen (mevrouw had ’s nachts het dichte doosje toegetakeld, zodat ze de hele inhoud naar binnen kon werken). Ja, Pippa maakte mijn maand leuker. Veel leuker!
 • …ik mijn nieuwe hobbykamer inrichtte. Al een paar weken lang was mijn hobbykamer vooral een verhuisdozenwalhalla. Nu mijn Ikea-kastjes gemonteerd en wel in de kamer staan, vond ik het hoog tijd om mijn kamer echt in te richten. Hobbydozen omkieperen en opnieuw verdelen over sorteerbakjes is een van mijn guilty pleasures, dus ik vermaakte me uitstekend. De kamer is nu echt bijna af!
maandoverzicht juni 2019
 • …ik weer eens mijn hobbyspullen gebruikte. Toen die stapel hobbydozen eenmaal uitgepakt was, ging het ook kriebelen om weer eens creatief bezig te zijn. Jolanda kwam langs en ik maakte voor het eerst sinds maanden weer een kaartje. Zie de foto hierboven.
 • …ik heel wat uren bellend doorbracht. Een Sim Only-abonnement met onbeperkt bellen blijkt een ware uitkomst nu ik op mezelf woon. Alleen wonen en bellen is een goede combinatie. Zo hing ik zonder het zelf door te hebben twee uur met een vriendin aan de lijn en zien mijn ouders ook regelmatig mijn nummer op hun display staan. Ach, ik heb nog niemand horen klagen.
 • …ik het series kijken weer oppakte. Ik sloot deze maand een Videoland-proefabonnement af, maar was net een dag te laat met stopzetten. Oftewel, ik kijk nu maar snel van alles voordat ik het abonnement volgende maand alsnog stopzet. Judas en Nieuwe Buren zijn wat mij betref helemaal goedgekeurd.
 • …mijn plantenskills me niet in de steek lieten. Mijn pilea heeft zijn eerste “baby’s” gekregen. Hier spreekt een trotse plantenmoeder, zeker aangezien ik tot voor kort enkel een verzopen cactus op mijn cv als plantenmama had staan. Dat wordt binnenkort toch echt met aarde, potjes en plantenbindspul in de weer gaan.
 • …veel energie kreeg van mooie opdrachten. Een van de websites waarvoor ik de afgelopen tijd de teksten mocht schrijven, staat inmiddels live: Lachend Hart. Wat ben ik trots dat ik hieraan mocht meewerken. Ik merk dat het freelancen me sowieso veel voldoening geeft. Mijn maand eindigde met een gesprek over een mogelijke nieuwe opdracht waar ik heel enthousiast over ben. Fingers crossed!
 • …ik twee weken vakantie heb ingepland. Het is aftellen geblazen! Half juli heb ik mezelf twee weken vakantie cadeau gedaan. Ik ga niet op reis, maar ga hopelijk wel genieten van wat meer vrije tijd in mijn eigen huisje en van leuke dagjes weg. Mijn freelance opdrachten gaan wel gewoon door (daar geniet ik oprecht heel erg van!), maar verder ga ik me lekker vermaken met niet-werkdingen.

Wat is jou bijgebleven van de afgelopen maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 juli 2019 op 7:13 am - Beantwoord

  Een mooi overzicht! Fijn dat je vakantie opneemt om lekker te genieten.

 2. J 1 juli 2019 op 7:14 am - Beantwoord

  Wat is de maand toch weer voorbijgevlogen! Leuk om te zien wat jou allemaal bezighield in juni. Ik ben wel heel benieuwd naar je beugel, mocht je daar meer over weten en dat eens willen delen! Oh, en wat een heerlijk vooruitzicht dat je binnenkort vakantie hebt! Dat wordt vast genieten.

  • Romy 1 juli 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

   Ja, echt heerlijk dat me binnenkort een vakantie te wachten staat. Ik zie er nu al naar uit!
   Mocht ik inderdaad voor de beugel gaan (ik wil nog even het advies van de orthodontist afwachten), dan ga ik er zeker een keer wat over delen. Ik was zelf ook blij verrast toen ik ontdekte dat er zoiets als een onzichtbare beugel bestaat.

 3. Ilona Wielinga 1 juli 2019 op 8:05 am - Beantwoord

  Wat een leuk overzicht en fijn dat je de rust weer een beetje terug hebt gevonden. En heerlijk dat je binnenkort vakantie hebt!

 4. Marije 1 juli 2019 op 8:06 am - Beantwoord

  Mooie maand heb je gehad, ondanks dat het bloedheet was ?

 5. Josephine 1 juli 2019 op 8:09 am - Beantwoord

  Een fijn lijstje, Romy! Ik moest erg lachen om je tell sell-moment. 😛 Zou je misschien willen zeggen welke kruimeldief je gekocht hebt? Wij hadden er ook een aangeschaft en die accu was telkens binnen 5 minuten leeg. Dus tips zijn welkom. 🙂

  Alvast een fijne vakantie gewenst! Ik ben benieuwd naar je dagjes uit. Kleine hint: Je laatste alinea staat iets daarboven dubbel geplaatst.

  • Karin 1 juli 2019 op 8:51 am - Beantwoord

   Heerlijk allemaal…
   Je bent zo enthousiast over je vakantie, dat je die dubbel noemt. Dan heb je het vast dubbel verdiend!

  • Romy 1 juli 2019 op 11:51 pm - Beantwoord

   Oeps, dankjewel voor de tip over de dubbel vermelde vakantie. Ik was blijkbaar wel heel enthousiast over dat vooruitzicht 😉
   Leuk dat je benieuwd bent naar mijn kruimeldief! Ik heb de naam even opgezocht en ik moet zeggen dat die een wel heel hoog Tell Sell-gehalte heeft: het is de Princess Turbo Tiger 😉 Het is een kruimeldief met een stekker (wel een heel lange, dus hij is alsnog vrij mobiel), maar die stekker vond ik zelf wel ideaal omdat ik accu’s vaak vergeet op te laden. Ik vind hem heel goed werken, ook om kattenharen van textiel te verwijderen. En vergeleken met veel andere kruimeldieven was hij heel betaalbaar.

 6. Laura 1 juli 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Dit klinkt als een leuke maand! En fijn dat je weer creatief bezig hebt kunnen zijn na alle verhuisperikelen. Nog even en dan heb je vakantie, geniet ervan!

 7. Meaghan 1 juli 2019 op 8:18 am - Beantwoord

  Fijne maand zeg! Wat leuk dat je Rotterdam steeds meer gaat waarderen. Ik kom uit de buurt van Rotterdam en ik studeer daar momenteel aan de Erasmus Universiteit, dus ik ben er vaak te vinden. Ik vind het zelf wel een leuke stad, maar je moet wel echt de leuke plekjes ontdekken! En wat lief dat je een concert van BLØF cadeau hebt gedaan aan je vader. Zo kunnen jullie samen wat leuks gaan doen! En wat spannend dat je een beugel gaat nemen! 🙂
  Ik had meerdere hoogtepunten afgelopen maand! Een gezellig meidenavondje met een vriendin, mijn researchproject ter afsluiting van mijn pre-master ging heel erg lekker en de samenwerking met mijn groep is top, het nieuws dat mijn vriend zijn scriptie heeft gehaald (en vandaag zijn verdediging daarvan heeft, spannend!) en een financiële meevaller waren allemaal hoogtepunten in juni!

  • Romy 1 juli 2019 op 11:48 pm - Beantwoord

   Wat je zegt over Rotterdam klopt wel inderdaad. Je moet denk ik maar net de leuke plekjes weten te vinden. Misschien moet ik er gewoon regelmatig komen om steeds meer de charme van de stad in te zien 🙂
   Jouw lijstje met hoogtepunten is ook heel fijn trouwens. Wat goed dat je je researchproject hebt afgerond. Gefeliciteerd! En hopelijk ging de verdediging van je vriend vandaag ook heel goed, zodat jullie vanaf nu echt van een welverdiende vakantie kunnen genieten 🙂

 8. Naomi 1 juli 2019 op 8:25 am - Beantwoord

  Klinkt als een prima maand. En wat een tof cadeau voor Vaderdag. Heel slim om twee kaartjes te geven en er één voor jezelf te reserveren. Ik doe dat met musicalkaartjes die ik aan m’n zusje cadeau geef;).

  • Shirley 1 juli 2019 op 3:00 pm - Beantwoord

   Klinkt als een heerlijke maand. Samen iets leuks doen, is inderdaad altijd een goed cadeau. Op maar een nieuwe maand (de tweede helft van het jaar, het gaar zo snel). Lekker dat je twee weken vakantie in het vooruitzicht hebt.

   • Romy 1 juli 2019 op 11:42 pm - Beantwoord

    Ja, bizar hè hoe snel de tijd gaat. Voor mijn gevoel is Oud & Nieuw pas net achter de rug 😉

  • Romy 1 juli 2019 op 11:45 pm - Beantwoord

   Haha, dat doe je goed! Samen een leuk uitje beleven vind ik stiekem altijd een stuk leuker dan aankomen met de zoveelste fles douchegel of een boek. En zo heb je er zelf ook nog wat aan 😉

 9. Karin 1 juli 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Heerlijk allemaal…
  Een hobbykamer hebben is zo fijn!

  Je bent zo enthousiast over je vakantie, dat je die dubbel noemt. Dan heb je het vast dubbel verdiend!

  • Romy 1 juli 2019 op 11:44 pm - Beantwoord

   Haha, oeps, je hebt helemaal gelijk. En daar zit wat in: ik zie gewoon dubbel uit naar de heerlijke vakantie. Heb het maar wel even aangepast in de tekst 😉

 10. Anna 1 juli 2019 op 11:18 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Ik kan me voorstellen dat het heel gezellig is in huis met zo’n lieve kat <3 En wat fijn dat je straks vakantie hebt, geniet ervan 😀

 11. Sandra 1 juli 2019 op 12:13 pm - Beantwoord

  Die Pipa van jou die rent tenminste nog achter een vlieg aan. Ik heb hier vier katten wonen, maar die kijken er naar en slapen vervolgens weer gewoon verder. “Laat vrouwtje dat maar mooi zelf oplossen”, denken ze dan.

  Gelukkig is de ergste hitte weer eventjes voorbij en kunnen we op adem komen. Lekker mijn huisje weer poetsen dus.

  • Romy 1 juli 2019 op 11:43 pm - Beantwoord

   Haha, dat hebben jouw katten slim bekeken. Ik moet zeggen dat het bij Pippa ook bij wat kijken en achterna rennen blijft; ze heeft me nog niet echt van een vlieg weten te verlossen, maar vindt het wel razend interessant 😉

 12. Simone 1 juli 2019 op 8:24 pm - Beantwoord

  Heerlijk Romy, twee weken vakantie! Ik ben trouwens erg benieuwd naar het behandelplan rondom de doorzichtige beugel! Ik wil er misschien zelf ook voor gaan.

  • Romy 1 juli 2019 op 11:39 pm - Beantwoord

   Goed om te horen dat jij ook geïnteresseerd bent in de Invisalign! Ik ben zelf ook echt heel benieuwd wat het voor effect kan hebben. Mocht ik inderdaad voor de onzichtbare beugel gaan, dan ga ik er zeker een keer wat over delen 🙂
   Het is bij mij nog even afwachten of een Invisalign goed werkt of dat ik alleen slotjes kan (in het laatste geval wil ik het misschien niet, omdat ik 2 jaar slotjes wel een ding vind, haha). Ben heel benieuwd wat de orthodontist over een paar weken zal zeggen.

 13. Anouk 1 juli 2019 op 9:06 pm - Beantwoord

  Komt er nog een blog over je hobbykamer? Ik ben namelijk enorm nieuwsgierig (en jaloers dat je een hele kamer voor hobby hebt, haha)

  • Romy 1 juli 2019 op 11:40 pm - Beantwoord

   Ha, wat leuk dat je zo nieuwsgierig bent naar mijn hobbykamer! Het voelt ook wel echt als een luxe dat ik mijn spulletjes daar allemaal kan uitstallen. Ik ga hem zeker binnenkort laten zien 🙂 Ik moet nog een paar dingen opruimen en ophangen en kan niet wachten om mijn kamer daarna uitgebreid te showen.

 14. Amy 1 juli 2019 op 10:10 pm - Beantwoord

  Wat zit je in een fijne, positieve vibe zo te lezen! Leuk! Ben heel benieuwd naar je hobbyisme, dat zal vast een mooie plek worden. En gezellig met je vader naar Bløf klinkt inderdaad als een topcadeau. Veel plezier met de voorpret!

  • Romy 1 juli 2019 op 11:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! Het was zeker een fijne, positieve maand. Het voelt sowieso heerlijk om nu de verhuisdrukte achter me te kunnen laten. Ik hoop binnenkort een keer wat foto’s van mijn hobbykamer te delen 🙂

 15. Maaike 1 juli 2019 op 11:38 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat van je kat! 😀 Ik herken het helemaal bij mijn eigen kat <3

 16. bychristiana 2 juli 2019 op 8:06 am - Beantwoord

  Wat ontzettend spannend dat je bezig bent met een beugel. Ik kan alleen maar zeggen; DOEN! Ik heb ongeveer vijf jaar geleden gebeugeld, puur vanwege cosmetische redenen. Mijn ouders vonden het vroeger niet nodig dat ik ging beugelen, maar ik was toch niet tevreden met mijn gebit. Ik heb dus vijf jaar geleden ongeveer drie kwart jaar gebeugeld en ik ben nog steeds elke dag blij met het resultaat. Ik was een beetje bang dat mensen het ‘raar’ zouden vinden, maar ik heb alleen maar lieve en bemoedigende reacties gehad. Ik ben benieuwd waar jij uiteindelijk voor gaat kiezen. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen.

  • Romy 3 juli 2019 op 11:35 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je zo tevreden bent over het effect van de beugel! Ik moet zelf ook een beetje aan het idee wennen dat ik misschien op deze leeftijd een beugel heb. Maar als ik er veel baat bij heb, vind ik het zeker de moeite waard.

   Het is bij mij zowel cosmetisch als functioneel (mijn tanden staan wel recht, maar mijn kiezen sluiten niet goed op elkaar aan), maar de orthodontist vermoed dat ik wel 2,5 jaar bezig zou zijn met beugelen als ik alles perfect wil krijgen. Ze gaat nu twee behandelplannen voor me opstellen: één volledig plan inclusief kaakoperatie voor als ik alles perfect wil en één wat eenvoudiger plan waar ik ook veel baat bij heb maar dat iets minder tijd kost en met een onzichtbare beugel zou kunnen. Binnenkort krijg ik de plannen te zien, dus ik ben héél benieuwd.

 17. Jenn 2 juli 2019 op 4:36 pm - Beantwoord

  Heerlijk, leuk overzicht van een fijne maand 🙂

 18. Nikita 3 juli 2019 op 12:50 pm - Beantwoord

  Mooi overzichtje! Gelukkig keert de rust na al de verhuis-stress en klussen weer terug. Die live-concerten vanuit je huisje lijken me ook wel zalig haha. Nergens last van en toch goeie muziek! Ik moest wel lachen met Pippa. Ze was toch lekker slim met die snoepjes. Dus je hebt sowieso een slim exemplaar geadopteerd. Voor de rest vind ik het een supertof overzichtje. Het enthousiasme dat je had voor het inrichten van je hobbykamer voelde ik tot hier. Ik ben nu eenmaal ook een creatieveling. Zelf heb ik geen hobby-kamer, maar dat wil ik later wel graag 🙂

  Juni was een rustige maand. Wel een spannende maand. Ik ging terug aan de slag voor het eerst sinds maanden en daar was ik heel blij mee. Ik heb er enorm van genoten. Daarnaast werd ik 22 jaar, wat rustig voorbijging gezien ik ook moest werken. Maar dat vond ik niet zo erg, het was heel leuk. Ik begon ook in juni in een nieuw schetsboek wat me al veel plezier en geluk heeft gebracht. Het lijkt erop dat mijn perfectionisme aan het dimmen is en dat is heel fijn! Niks blokkeert je creativiteit meer dan dat.

  • Romy 4 juli 2019 op 7:47 am - Beantwoord

   Een slimmerik is Pippa zeker, haha. Ik moet regelmatig lachen om haar grappige en snuggere acties.
   Wat fijn dat jij een fijne maand juni hebt gehad en ervan kon genieten dat je weer aan het werk bent gegaan. Zo te horen heb je ook mooie stappen gezet deze maand, waar je absoluut heel trots op mag zijn.

Recente blogs

31 kleine en grote lessen die ik in mijn 31e levensjaar leerde

17 mei 2024|Persoonlijk|

Over een week mag ik het cijfertje van mijn leeftijd overal aanpassen. Dan maakt de Big Thirty plaats voor een jaar erbij: 31. Grootse verjaardagsplannen heb ik dit jaar niet. Maar het leek me wél leuk om, naast taarten bakken, vorkjes taart meeprikken en cadeautjes uitpakken, terug te blikken op mijn 31e levensjaar. Want wat heb ik geleerd in de afgelopen (bijna) 366 dagen? Van rozekleurige ontdekkingen tot lessen over persoonlijke groei. En van levenslessen die ik leerde door tien keer in dezelfde valkuil te kukelen tot aankopen die ik veel eerder had moeten doen. Dít leerde ik in mijn bijna afgeronde levensjaar.

Servies, lampen & meer | Dit heb ik al wél voor mijn uitzet!

2 oktober 2018|Lifestyle, Interieur|

Je uitzet bij elkaar sparen: ja of nee? Ik schreef er al eerder een artikel over. Hoewel ik heel veel dingen nog niet in huis heb voor mijn toekomstige eigen plekje, heb ik wel degelijk een bescheiden uitzet bij elkaar gespaard. Van mooi serviesgoed tot leuke lampen en mijn geliefde Disney-dvd's, in dit artikel laat ik je zien wat ik tot nu toe aan spullen voor de uitzet in mijn kast heb staan. Inclusief mijn grote trots: mijn mooiste Blond Amsterdam-servies.