Collage juni 2020

Juni 2020 | Klein geluk & ondergewaardeerde uitjes

 • 1 juli 2020
 • 24 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
juni 2020

In mijn hoofd is het pas net lente. In werkelijkheid is het alweer hartje zomer en is de periode van slapen boven de dekens weer aangebroken. Oftewel, de maand juni zit er alweer op! Het was een fijne en hectische maand. Maar wel op een positieve manier! Een maand waarin ik iets belangrijks afsloot en nieuwe dingen opstartte, en waarin ik meer dan ooit genoot van kleine uitstapjes en deels betaald kreeg voor nietsdoen. En nee, dat laatste is geen nieuw businessmodel. Dit is mijn terugblik op de afgelopen maand!

 • Ik beleefde deze maand een paar eerste keren waarvan ik vóór corona nooit had gedacht dat dat nog eens een mijlpaal zou zijn. Zo bezocht ik weer voor het eerst een kringloopwinkel, ging ik voor het eerst sinds lange tijd naar Ikea en bezocht ik mijn oude werkplek voor het eerst sinds maanden. Ook ging ik na 4 maanden weer naar de orthodontist. Niet een favoriet uitje, wel hard nodig!
 • Tegelijkertijd vond ik de versoepeling ook ingewikkeld. Nou ja, soms. Vanwege kwetsbare mensen om mij heen blijf ik extra voorzichtig en vermijd ik bijvoorbeeld horeca. Better safe than sorry! Dat betekende dat ik ook regelmatig dingen afzegde (feestjes, etentjes, etc.). Wat nu als anderen daar wat van vinden? Inmiddels heb ik daar gelukkig mijn weg in gevonden. Ik ben vooral gaan beseffen dat ik me niet hoef te verantwoorden. Niet met corona, maar ook niet als deze hele pandemie voorbij is. Uitgebreide toelichting is niet altijd nodig. Net als schuldgevoelens. Soms is ‘nee’ goed genoeg.
 • Eén van mijn hoogtepuntjes van de maand was een bezoekje aan Ikea. Gezellig samen met mijn vriend! Dat dus echt als een bijzonder dagje weg. Een ondergewaardeerd uitstapje haast. Ik wist ook nog eens goed te slagen. Ik kocht een mooi tafeltje voor in de woonkamer en scoorde ook eindelijk een nieuwe bureaustoel. Wat een verademing is dat! Vrolijk en stijlvol is de stoel niet bepaald, maar ergonomisch is-ie wel. Mijn rug blij. Ik blij.
 • De volgende dag al bleek dat ik die stoel toch echt met mijn lieftallige collega (a.k.a. Pippa) zal moeten delen. Mevrouw wist mijn stoel binnen no time te claimen (zie deze foto). Tja, ook als kat wil je natuurlijk wel een beetje ergonomisch verantwoord zitten.
 • Nieuwe spullen kopen betekent ook oude spullen wegdoen. Op een luie zondag had ik opeens de Marktplaats-kriebels te pakken. Ik ben niet altijd fan van Marktplaats (mensen die niet komen opdagen, onzinbieders – je kent het wel!), maar besloot het toch weer eens een kans te geven. Tot nu toe ben ik al een paar spullen armer en waren alle kopers hartstikke fijne mensen. Heb ik mooi weer meer ruimte in huis én een extra zakcentje op mijn spaarrekening.
 • Juni was ook de eerste hele maand waarin ik voor mezelf werkte. Heel gek eigenlijk dat dat pas anderhalve maand zo is. Het voelt alsof ik al veel langer fulltime tekstschrijver ben. Hoe het bevalt? Supergoed dus! Ik mag qua opdrachten niet klagen, heb onwijs toffe klussen lopen en geniet tegelijkertijd van de vrijheid en het eigen baas zijn. Wat een feestje is het om te doen waar ik blij van word!
 • Over ondernemen gesproken, deze maand sloot ik ook iets belangrijks af. Acht maanden lang volgde ik een coachingstraject voor ondernemers in mijn gemeente. Een heel leerzame en motiverende ervaring die mij zelfs dé schop onder mijn kont heeft gegeven om volledig voor mijn onderneming te gaan. Via Zoom vierde ik het slotfeest mee met de andere ondernemers. Ik kreeg een oorkonde en een mooi persoonlijk praatje. Een bijzondere afsluiting van een bijzonder traject!
juni 2020
 • Ik zette de eerste zakelijke stappen op Instagram. Ik heb altijd een haat-liefdeverhouding gehad met online zichtbaar zijn als ondernemer. Daar moest ik maar eens een liefdeverhouding van zien te maken. Iemand gaf me het laatste zetje om eindelijk een zakelijk Instagram-account bij te houden. Dat blijkt nog best leuk ook!
 • Ik schreef deze maand een van mijn meest kwetsbare artikelen: dit artikel over zelfacceptatie. Vond ik best spannend! Maar te horen krijgen dat ik er een paar mensen mee heb geïnspireerd, was zo’n magisch gevoel. Dát is waar ik het voor doe.
 • Daarnaast ging ik de strijd aan met de hitte in huis op de eerste hete dagen. Vanwege Pippa kan ik niet alle ramen in huis wagenwijd openzetten. Ik wil natuurlijk niet dat poeslief een salto vanaf twee hoog naar beneden maakt. Een hor kopen staat dan ook hoog op mijn lijstje om eventuele aankomende hittegolven goed door te komen.
 • Ook nam ik een spannend besluit. Na bijna vier jaar dagelijks bloggen vond ik het een tikkeltje (zeg maar gerust: een flinke tik) spannend om deze maand een belangrijke knoop door te hakken. De reacties op mijn artikel daarover waren nog veel liever dan ik me had kunnen voorstellen. Ik plaats sinds vorige week 5 in plaats van 7 artikelen per week. Het voelde best wel vreemd toen er voor het eerst geen artikel op zaterdag verscheen, maar ik ben nog steeds blij met mijn keuze. Ik heb nu meer tijd, nog meer inspiratie en ook nóg meer zin om te bloggen.
 • Verder was een van de hoogtepuntjes om weer bij opa en oma in de tuin te zitten. Op gepaste afstand en zonder knuffels, maar wel met een grote glimlach omdat ik hen na maanden weer kon zien.
 • Verder liet ik gisteren bijna een bijzondere mijlpaal onopgemerkt voorbijgaan. Op 15 mei was al mijn laatste werkdag in loondienst, maar officieel eindigde mijn contract dus gisteren pas. Alle andere dagen had ik als vakantie opgenomen. Voelde best goed trouwens om salaris doorbetaald te krijgen terwijl je ergens niet meer werkt. Daar werd ik even extra blij van op mijn laatste pay day.
 • Verder genoot ik van leuke, ontspannende dingen. Ik ontdekte een paar nieuwe Nederlandse series op NLZIET, ik sloeg samen met mijn vriend aan het diamondpainten, ik las leuke boeken en genoot ook van de app Tijdschrift.nl die ik voor mijn blog mocht testen. Ik liep hard, pakte ik wat vaker de fiets en had bloggen zoals altijd als een heerlijke uitlaatklep. Eén ding is zeker: van verveling was in juni geen sprake. In andere maanden ook niet trouwens, maar dat terzijde.

Wat was jouw hoogtepunt van de maand juni?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 1 juli 2020 op 6:32 am - Beantwoord

  Een hele mooie maand heb je beleefd met mooie momentjes om te koesteren. Spannend om echt fulltime als ondernemer aan de slag te gaan. Heel veel succes!

 2. Lianne 1 juli 2020 op 6:52 am - Beantwoord

  Mooie maand heb je gehad en mooie beslissingen heb je genomen! Fijn dat het fulltime ondernemen zo goed gaat! Lijkt me wel grappig, nog geld krijgen terwijl je er al een maand niet meer werkt, haha, wel lekker! Ik heb een hele fijne maand gehad, onder andere het uitbrengen van Zomerdromen en de mooie reacties die we erop krijgen! 🙂

  • Romy 4 juli 2020 op 9:27 am - Beantwoord

   Jij hebt ook echt een mooie en bijzondere maand achter de rug met natuurlijk een mega-mijlpaal. Echt iets om heel trots op te zijn! 🙂
   Het was inderdaad wel heel apart om nog een loonstrookje van mijn oude werk inclusief vakantiegeld te ontvangen. Voelt toch een beetje als betaald krijgen voor niets, haha.

 3. Anna 1 juli 2020 op 7:49 am - Beantwoord

  Wauw Romy! Ook weer een ontzettend mooie maand! De hitte het huis uit krijgen is denk ik voor iedereen wel heeeeel herkenbaar! Liefs!

 4. bychristiana 1 juli 2020 op 8:27 am - Beantwoord

  Wat een fijne en productieve maand heb je weer achter de rug! Wij zijn vorige week voor het eerst weer uit eten geweest, maar verder doen we ook nog niet echt uitstapjes of zo, het ‘voelt’ gewoon nog niet helemaal goed. Wij zijn verder heel erg blij dat onze tuin ‘af’ is. Nou ja, ‘af’ is ons huis wat mij betreft nooit, maar er hoeft nu in ieder geval niet meer te worden gesjouwd met zakken zand en stenen, er komen nu waarschijnlijk (zeker weten eigenlijk) af en toe nog wat plantjes bij om het nog gezelliger te maken.

  • Romy 4 juli 2020 op 9:29 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk vooruitzicht dat jullie tuin nu (voorlopig) af is! En dat jullie klaar zijn met al het sjouwen. Dan kan het grote genieten van de tuin nu echt beginnen 🙂 Laat het heerlijke weer maar komen!

 5. Audrey 1 juli 2020 op 8:59 am - Beantwoord

  Een bijzondere maand dus! Ik heb erg genoten van mijn twee weken vakantie die voelden als een eeuwigheid. Aan etentjes heb ik me ook nog niet gewaagd. Het voelt nog als te vroeg voor mij.

 6. Hermien - KouweKleren 1 juli 2020 op 8:59 am - Beantwoord

  Ik herken het ook dat ik de versoepeling lastig vond: eerst was het gewoon duidelijk en toen moest je toch weer eigen keuzes gaan maken en inderdaad: niet iedereen staat daar hetzelfde in. Goed dat je beseft dat verantwoorden niet nodig is! Horeca vind ik met die afstand en de grotere terrassen trouwens meer ontspannen dan ooit. Al zit echt met vrienden zijn er daar natuurlijk nog niet in. Daarmee spreek ik dan lekker buiten af het liefst.

  • Romy 4 juli 2020 op 9:33 am - Beantwoord

   Eigenlijk wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben die de versoepeling soms wat ingewikkeld vindt. Ik spreek zelf ook inderdaad het liefst met vrienden buiten af. Dat voelt fijner dan op een druk terrasje zitten zonder die afstand.

 7. Anouk 1 juli 2020 op 9:06 am - Beantwoord

  Juni is echt voorbijgevlogen, en nu is het ineens juli en ga ik deze maand trouwen (!). Ik maakte afgelopen maand ook eindelijk weer een ikea en een kringlooptripje. We gaan onze keuken anders inrichten en daar hadden we wat spulletjes voor nodig 🙂

  • Romy 4 juli 2020 op 9:34 am - Beantwoord

   Wauw, hoe bijzonder en mooi dat je deze maand gaat trouwen. Echt heel erg spannend! Ik ben nu al heel benieuwd naar je trouwfoto’s straks. En natuurlijk naar het resultaat na de keukenveranderingen 🙂

 8. Shirley 1 juli 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Zo lekker dat je nog vakantie kon opnemen voor je werk. Dat had ik vorig jaar ook toen ik ging emigreren. Dat voelt echt lekker, kan me voorstellen dat die pay day extra leuk was. Je hebt weer veel gedaan deze maand, ben ervan onder de indruk. Mijn hoogtepunt was een spontaan weekendje weg. Ik vind het wennen dat zulke dingen opeens weer kunnen, maar ik geniet er wel enorm van. Ik heb zelf alweer wat meer mensen gezien (maar wel nog binnen de regels), maar als iemand dat niet wil, heb ik daar alle begrip voor.

  • Romy 4 juli 2020 op 9:35 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je weer wat meer mensen kon zien! Ik kan me voorstellen dat het ook heel gek was om je moeder en zusje een tijdje niet te kunnen zien door de sluiting van de grenzen. Zo fijn dat dat nu weer kan! Het spontane weekendje weg klinkt ook heel fijn trouwens. Toch mooi dat dat soort “kleine” dingen door corona opeens veel bijzonderder voelen 🙂

 9. Naomi 1 juli 2020 op 9:22 am - Beantwoord

  Oeh, dat was een fijne maand voor je! Grappig trouwens, dat je op deze manier bijna je laatste officiële werkdag in loondienst zou vergeten. Zó tof dat het is gelukt om helemaal je eigen onderneming te runnen en daarbij niet meer in loondienst te werken. Op naar een mooie maand juli!

 10. Anna 1 juli 2020 op 9:33 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik vind ook dat de maanden voorbij vliegen in de lente en de zomer. Bizar om te bedenken dat we de langste dag nu alweer gehad hebben, haha. Note so self: Nog meer genieten! ;-). Wat fijn dat je nu een echt goede bureaustoel hebt aangeschaft, daar zou ik eigenlijk ook in moeten investeren.

  • Romy 4 juli 2020 op 9:38 am - Beantwoord

   Zeker doen hoor, zo’n investering in een nieuwe bureaustoel! 🙂 Al helemaal als je er elke dag opzit, is dat absoluut het geld waard. Het scheelt bij mij zo veel klachten.

 11. Daenelia 1 juli 2020 op 10:30 am - Beantwoord

  Je hebt ondanks alles ook echt een leuke maand gehad. Ik ook. En dat bewijst maar weer eens dat je je vooral op de mooie en fijne dingen in het leven moet richten en je niet moet blindstaren op de minder leuke dingen. Mijn hoogtepunt was eigenlijk iets waar een ander van zou zeggen dat het een behoorlijke tegenslag is. Maar dat is dus relatief.
  Mijn gozer achter een rollator zien lopen was een hoogtepunt … Ja, ik snap dat dat erg raar klinkt, maar gebroken been, niet naar buiten kunnen, toch moeten lopen om been te laten genezen en dan op een mooie dag rustig in de zon lopen naast mijn gozer… dan ben je zo’n rollator ook ineens dankbaar. (Het gaat elke dag beter, en het komt goed.)

  • Romy 4 juli 2020 op 9:41 am - Beantwoord

   Wat heftig zeg, de situatie van je vriend! Kan me voorstellen dat die rollator dan een hoogtepunt op zich was. Hopelijk gaat het steeds wat beter met hem. En ik hoop natuurlijk met je mee dat de tegenslag van juni uiteindelijk juist een mooi lichtpuntje oplevert.

 12. johanna 1 juli 2020 op 10:39 am - Beantwoord

  leuke dingen, en ja het wordt weer een beetje normaler. Overigens verkoopt Ikea ook “kattenmeubels”, maar die zijn vast niet zo in trek. Mijn hoogtepunt van juni? Dat we weer mensen hebben uitgenodigd voor een borrel, en dat ik veel heb gelezen.

 13. Iris 1 juli 2020 op 8:14 pm - Beantwoord

  Wat een mooie maand weer Romy! Leuk ook dat je spullen bent gaan verkopen op marktplaats. Ik ben er ook een tijdje mee bezig geweest en vond het eigenlijk wel om een eigen winkeltje te hebben haha. Ik vind daarnaast de versoepelingen ook wel lastig hoor. Ik weet nog niet met alles of ik het wel prettig vind en kijk ook nog een beetje de kat uit de boom. Stap voor stap!

  • Romy 4 juli 2020 op 9:50 am - Beantwoord

   Precies! Gewoon stap voor stap kijken wat goed voelt met de versoepelingen. En als dat beter voelt, kun je beter iets te voorzichtig dan iets te soepel zijn met de maatregelen, denk ik 🙂 Zo sta ik er ook in.

 14. Giovanna Jansen 1 juli 2020 op 8:51 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand met zo veel klein en groot geluk had je! Grappig dat ik ergens ook nog het gevoel heb dat het pas net lente is terwijl de zomer al begonnen is. Ondanks de toch echt al erg zomerse dagen. De versoepeling vind ik soms ook best lastig, wat mocht ook weer al en wat nog niet? Maar ook: wat is wijs en gaan sommige dingen niet te snel? Blijft opletten en je verstand gebruiken denk ik. Maar wel heel fijn dat winkelen, uit eten gaan en zo veel andere dingen weer kunnen.

  • Romy 4 juli 2020 op 9:52 am - Beantwoord

   Precies! Het belangrijkste is om je verstand te blijven gebruiken en te doen wat voor jou goed voelt en wat jou het beste lijkt. De maatregelen van het kabinet zijn richtlijnen en het is eigenlijk aan ieder persoon zelf om daar een weg in te vinden. Ook als je liever wat voorzichtiger bent dan van het kabinet uit moet.

 15. jenn 2 juli 2020 op 3:24 pm - Beantwoord

  Klinkt als een mooie maand. Ik was blij dat er weer iets meer mogelijk was deze maand.

Recente blogs

Nederlands studeren | Misvattingen en hoe het écht was!

6 augustus 2017|Persoonlijk|

"Dus jij studeert Nederlands? Wat wil je daar dan mee gaan doen?" Hoe vaak ik die vraag tijdens mijn studie wel niet heb gekregen. Er zijn niet zoveel studenten Nederlands, maar wel heel wat misvattingen over de studie Nederlands. Nederlands studeren, wat doe je dan eigenlijk? Was ik echt alleen maar stoffige literatuur aan het lezen en grammaticaregels uit mijn hoofd aan het stampen? Waren we dagelijks d/t-fouten aan het ontdekken en zinnen aan het ontleden? Nu ik een jaar ben afgestudeerd, vertel ik je graag alles over hoe het écht was om Nederlands te studeren. Alvast een tipje van de sluier: met de stoffige literatuur en grammaticaregels viel het hartstikke mee.

10 fijne dingen die ik in coronatijden doe

29 maart 2020|Persoonlijk|

Verveling komt in mijn woordenboek niet voor. Ook niet als ik (op een enkele wandeling na) de deur niet uit mag. Deze quarantainetijden geven me juist de tijd om leuke dingen te doen waar ik anders niet zomaar aan toekom. Geen spannende uitstapjes deze lente. Een bezoekje aan de Keukenhof zit er dan misschien niet in, maar ik focus me liever op het positieve. Er is nog zo veel wat wel kan. Dit zijn 10 fijne dingen waar ik juist in coronatijden de tijd voor neem.

Nieuwe vleesvervangers van Lidl | Review & kritische smaaktest

5 april 2020|Lifestyle|

Goh, je had mijn gezicht moeten zien toen ik laatst langs het vegaschap bij Lidl liep. Al die nieuwe vleesvervangers - ik werd er spontaan een hamsteraar van. Niet omdat ik bang ben eten tekort te komen, maar wel omdat ik het liefst ALLES wilde testen. Er belandde dus een hele lading nieuwe vleesvervangers van Lidl in mijn boodschappenmandje, zodat ik thuis enthousiast aan het proeven kon slaan. Welke vleesvervangers waren een groot succes en welke - ehm - niet? Je leest het in deze review.