Action kaart

DIY: kaarten maken met Action knutselspullen

 • 2 oktober 2016
 • 14 Reacties
Categorieën: DIY

Drie dagen geleden deelde ik mijn budgetaankopen voor kaarten maken van de Action. Daarbij beloofde ik tegelijkertijd een DIY waarin ik stap voor stap uitleg hoe je met deze spullen een kaart kunt maken. En beloftes zijn er om waar te maken, dus waagde ik me gisteren aan deze uitdaging. Normaal gesproken combineer ik vaak budgetspullen met wat duurders. Maar dit keer maakte ik een uitzondering om aan jullie (en mezelf!) te bewijzen dat je ook met alleen budgetspullen prima uit de voeten kunt. Dus zette ik mijn schaar in het papier, maakte ik mijn handen flink vies met inkt en rolde er uiteindelijk een kaart uit mijn handen. Ik legde op foto’s vast hoe dit kaartje tot stand is gekomen. Dus pak je knutselspullen en doe gezellig mee!

vaker_vrolijk_action_kaart

Benodigdheden

Voordat je aan de slag kunt, is het wel zo handig om eerst te weten wat je precies nodig hebt om dit kaartje te maken. Alle materialen komen dus van de Action, op een paar basisbenodigdheden na. De exacte prijzen van de spullen weet ik helaas niet meer, maar de artikelen zijn per stuk of per pakje nooit meer dan €1,00. Bovendien heb je aan deze materialen genoeg voor meerdere kaarten.

Maar goed, dit zijn dus de spullen van de Action die ik voor mijn kaart gebruikte:
vaker_vrolijk_action_benodigdheden

Gebruikte Action aankopen

 • Metallic linnencardstock
 • Colourful Fairytales paper pad (15×15 centimeter)
 • Chipboard embellishments uilen
 • Pearl stickers
 • Clear stempels
 • Diverse houten figuurtjes (verkrijgbaar in doosjes met 45 stuks)

Daarnaast gebruikte ik een aantal basisbenodigdheden, die je misschien zelf al wel in huis hebt of anders vrij goedkoop kunt aanschaffen.

vaker_vrolijk_benodigdheden

Basisbenodigdheden

 • Sterke lijm
 • Bruin inktkussen
 • Sponsje om de inkt mee aan te brengen – Hiervoor gebruik ik een klein sponsje dat ik op een oude kapstokhaak heb geplakt, maar je kunt ook gewoon met je handen een stukje van een schuurspons gebruiken.
 • Dubbelzijdige tape – ook verkrijgbaar bij de Action.
 • Zwarte inkt
 • Schaar
 • Acrylblok of cd-hoesje – Dit is de glazen plaat op de foto, maar je kunt deze dus ook vervangen door bijvoorbeeld een cd-hoesje.

Stap-voor-stapuitleg 

Heb je alle benodigdheden bij elkaar liggen? Dan is het nu tijd om de kaart te maken. In totaal ben je hier ongeveer 20-30 minuten mee bezig. Het hoeft dus absoluut niet veel tijd te kosten om iets leuks te maken.

vaker_vrolijk_action_kaarten_maken

 1. Neem een vel linnencardstock en vouw het doormidden. Haal vervolgens drie vellen papier uit de paper pad en snijd hieruit drie rechthoeken die steeds iets kleiner zijn dan de dubbelgevouwen kaart. Zo kun je straks een stapeleffect creëren.
 2. Zet de randen van de rechthoeken aan met inkt, zodat de verschillende meer van elkaar loskomen.
 3. Voorzie de achterkanten van de rechthoeken van dubbelzijdige tape en pulk zelf het witte gedeelte van de tape af.
 4. Plak de rechthoeken op de dubbelgevouwen kaart.

vaker_vrolijk_action_kaarten_maken_2

 1. Plak de stempel van de bloemenkrans op het acrylblok of het cd-hoesje. Het acrylblok zorgt ervoor dat je een mooie strakke afdruk kunt maken. Wrijf de stempel in met zwarte inkt en stempel vervolgens de bloemenkrans in het midden van de kaart.
 2. Neem drie figuurtjes van het chipboard vel en zet deze aan met bruine inkt met behulp van het sponsje.Ik koos voor een uil, bij en rups.
 3. Plak de figuurtjes, samen met een houten hartje, met lijm op de kaart.
 4. Stempel met het acrylblok en de zwarte inkt twee vlinders op een vel papier uit de paper pad. Knip de vlinders uit en plak ze op de kaart.
 5. Versier de kaart ten slotte verder naar wens met pareltjes, houten figuurtjes en eventueel een tekst.

vaker_vrolijk_action_kaart

Zoals je ziet, heb je echt niet veel spullen en niet veel tijd nodig om een vrolijk kaartje te maken. Ik vond het in ieder geval een leuke uitdaging om eens met alleen budgetspullen te knutselen. Mission accomplished wat mij betreft. Ik hoop dat jullie ook eens met schaar en (budget)papier aan de slag gaan. Creatief bezig zijn, kan zo heerlijk ontspannend en fijn zijn! En bovendien gaat er niets boven een zelfgemaakte kaart cadeau geven of krijgen, toch?

Maak jij weleens zelf kaarten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Liset - Beautydagboek 2 oktober 2016 op 8:32 am - Beantwoord

  Dit deed ik vroeger altijd! Het is inderdaad ontspannend en echt zo’n leuke zondagbezigheid :). ACtion is dan de perfecte winkel om dit soort spulletjes te kopen. Leuke kaart heb je er van gemaakt!

  • Romy 2 oktober 2016 op 9:50 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Het is inderdaad heerlijk om dit op zo’n druilerige zondag te doen.

 2. Danielle 2 oktober 2016 op 10:34 am - Beantwoord

  Hey wat creatief! Ik heb een keer eerder in m’n leven n kaart gemaakt… maar mijn fijne motoriek zorgt ervoor dat het er nooit zo mooi uitkomt haha! Ik kan niet zo goed knutselen…

  • Romy 2 oktober 2016 op 11:32 am - Beantwoord

   Dankje! En ik weet zeker dat je creatiever bent dan je denkt 🙂

 3. Els 2 oktober 2016 op 11:22 am - Beantwoord

  Echt een hele leuke kaart geworden :-).

 4. Vlijtig Liesje 2 oktober 2016 op 11:41 am - Beantwoord

  Nee, echt nooit! Ik ben nogal een lakse kaartenverstuurder en geen knutselaar. Maar ik vind jouw kaart erg mooi geworden. De kleuren vind ik mooi.

 5. Iris 2 oktober 2016 op 11:42 am - Beantwoord

  Wat is hij leuk geworden! De Action is echt ideaal voor dit soort dingen. Ik haal er ook altijd verf en schildersdoeken

  • Romy 2 oktober 2016 op 1:15 pm - Beantwoord

   Dankje! Ja voor schildermateriaal ga ik ook altijd graag naar de Action!

 6. Nienke 2 oktober 2016 op 12:20 pm - Beantwoord

  De action heeft zoveel leuke dingen!

 7. Sher 3 oktober 2016 op 1:28 am - Beantwoord

  Wat ben je creatief! Super leuk om te zien.
  (Vind je blog ook heel erg leuk!)

Recente blogs

Havermout met kurkuma, mango & rozijnen

7 januari 2024|Recepten|

Havermout met kurkuma. Het was een voedingsdeskundige die dat recept voor het eerst opperde toen ik last had van mijn buik. Mijn eerste reactie was een wat vertrokken gezicht. Is dat eetbaar, havermout met kurkuma? Een paar maanden geleden waagde ik me er toch aan. En guess what, het is niet gewoon eetbaar, het is mega-lekker! Tenminste, als je het combineert met de juiste ingrediënten. Voor deze heerlijke kurkuma-havermout combineer ik de havermoutpap met onder andere mango, rozijnen, kaneel en pindakaas. Het resultaat is een heerlijk verwarmende havermout die zoet, kruidig en lekker winters is. Nieuwsgierig? Bekijk het recept hieronder en maak deze winterse havermout zelf.

Even niets doen?! 7 tips waarmee dat wél lukt!

23 oktober 2017|Zelfliefde|

Soms fantaseer ik over een dag in pyjama doorbrengen met niets anders dan een tijdschrift, de afstandsbediening en mijn favoriete pantoffels. Maar als ik heel eerlijk moet zijn, ben ik eigenlijk niet zo'n ster in niets doen. Toch probeer ik de laatste tijd iets vaker een moment zonder verplichtingen in te plannen. Oftewel iets doen wat niet per se als nuttig wordt gezien. Bijvoorbeeld een wandeling maken of door in een tijdschrift te bladeren. Heb jij ook weleens moeite om tijd vrij te maken voor dat fijne tijdschrift, die leuke serie of een uitgebreide baddersessie? Dit zijn 7 tips om even helemaal niets te doen. 

Onderprikkeling & bore-out | Wat is het en wat doe je ertegen?

20 juli 2020|Carrière en ondernemen, Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Veel mensen hebben weleens gehoord van een 'burn-out'. Oftewel, opgebrand zijn door structurele overspanning. Maar wist je dat je ook opgebrand kunt zijn door onderprikkeling, als je je niet voldoende uitgedaagd voelt? Bore-out wordt dat ook wel genoemd als het ernstige vormen aanneemt. Ook ik heb een tijdje last gehad van onderprikkeling. Geen feest! Maar het heeft me wel gebracht waar ik nu sta. Omdat ik zelf merkte dat er nauwelijks over onderprikkeling wordt geschreven, wil ik er graag wat aandacht op mijn blog aan wijden. Dit zijn mijn ervaring en tips.