gele kamer 18

Mijn logeerkamer met okergele muur | Binnenkijken!

 • 18 juli 2019
 • 37 Reacties
Categorieën: Interieur

Dat minstens één muur in mijn woning okergeel moest worden, stond voor mij als een paal boven water. Net als dat ik ergens botanische printjes wilde laten terugkomen. De logeerkamer was in beide gevallen de gelukkige. Mijn logeerkamer is qua kleuren helemaal mijn ding geworden. Ik zou er haast zelf gaan logeren. Alle gekheid op een stokje, ik neem je graag mee voor een mini-rondleiding door mijn logeerkamer met okergele muur.

dekbedovertrek botanische print

De okergele muur in mijn logeerkamer

De gele muur dus. Misschien wel mijn favoriete muur in huis, maar ook eentje waarbij het verfwerk wat voeten in de aarde had. Er zitten namelijk zeven (ZEVEN!) lagen verf op. Eerst verfde ik twee lagen met een blijkbaar meer gifgroene kleur. Niet heel mooi! Mijn tweede kleurkeuze (die luistert naar de bijzondere naam “Kaas” – ik hoorde het meisje achter me in de rij al gniffelen…) was een betere keuze. Maar twee lagen later bleek dat de elektricien een deel van de muur moest openbreken en waren fris stucwerk én drie lagen nieuwe “Kaas”-verf nodig om tot dit resultaat te komen.

Ach, nog elke keer als ik de muur zie ben ik een beetje trots dat de muur toch nog egaal kaasgeel is geworden.

geel in huis gele muur
kamer met okergele muur

Logeerkamer a.k.a. washok aka Pippa’s speelpaleis

Logés heb ik nog niet verwelkomd in deze kamer, maar Pippa heeft de kamer met liefde verklaard tot haar persoonlijke speelpaleis. Niet gek natuurlijk, want haar krabpaal (gekocht bij Lidl) heeft hier ook zijn plek gevonden. En de krabpaal is in Pippa’s ogen meteen een uitnodigend opstapje naar het logeerbed, waar ze graag heerlijk op (of onder) ligt te slapen. Daarnaast is de kamer perfect als wasophangplek met de balkondeur open. Multifunctioneel dus, zo’n logeerkamer! Overigens heb ik de kamer zelf ook een keer uitgetest. Je moet toch weten wat je je logés aanbiedt.

slaapkamer met gele muur
Het logeerbed heb ik overigens tweedehands overgenomen van mijn oom. Waar het vandaan komt, weet ik niet precies.
plank met accessoires
accessoires bij gele muur
geel vaasje botanische details

Botanische details

Naast de okergele muur barst het in deze kamer van de botanische details, waar ik al lange tijd een zwak voor heb. Een echte plant staat er (nog) niet, maar wel ligt er onder andere een botanisch dekbedovertrek van het merk Walra op het logeerbed. Daarna vond ik bij Loods 5 de neppe bladeren en kocht ik bij Action de botanische fotolijst voor de hoofdprijs van € 1.

Verder staan op de wandplank boven het bed een houten spiegel, een oud vaasje, een okergeel klokje van Loods 5 en en een houten stadskaart van Amsterdam. Het plankje is overigens afkomstig van het merk WOOOD en heb ik gekocht bij Basic Label. Exact hetzelfde plankje hangt in mijn slaapkamer.

geel in huis gele muur slaapkamer

Amsterdam aan de muur?

Waarom een stadskaart van Amsterdam? Tja, ik woon niet in Amsterdam en heb daar ook nooit gewoond. Toch heeft Amsterdam wel een speciaal plekje in mijn hart (even voor de duidelijkheid: dat heeft niets met voetbal te maken). Het is mijn geboorteplaats en het is ook de plek waar ik veel heb meegemaakt (studeren, mijn eerste en tweede baan, mijn rijbewijs halen en veel kleine mijlpalen). Daarom vond ik dat onze hoofdstad wel een mooie plek in mijn huis verdiende.

Ik heb de stadskaart overigens besteld met shoptegoed voor Wereldkaarten.nl, dat ik had gewonnen via Iris’ blog. Dankjewel nog daarvoor!

kussens ter decoratie op bed

Kussens op het bed

Een bed is voor mij niet compleet zonder een paar decoratieve kussens. Niet altijd even praktisch, maar wel leuk! Er zijn nu eenmaal zo veel leuke kussens verkrijgbaar tegenwoordig. In mijn logeerkamer heb ik drie kussens tegen de okergele muur staan. Het groene kussen en het bolletjeskussen zijn allebei van Loods 5. Het kussen met geborduurde bloemen is mijn persoonlijke favoriet en komt van Kwantum. Het is inmiddels uitverkocht, maar is zeker een van mijn beste budgetkoopjes voor in huis geweest. Ik betaalde er maar € 7,- voor!

binti home kwantum kleedje

Warme voetjes voor mijn logés

Verder ligt er op de vloer een vrolijk gekleurd kleedje. Deze is van Binti Home en is ook een budgetkoopje van Kwantum. Ik nam het in de aanbieding mee voor maar € 20,-. Goede deal, toch?! Dankzij dit kleedje hoeven potentiële logés niet bang te zijn voor koude voeten als ze ’s ochtends hun bed uitkomen. En Pippa ook niet als ze haar slaapplekje weer eens op deze kamer heeft gevonden.

okergele gordijnen

Bijpassende gordijnen bij mijn okergele muur

Eerst hingen in deze kamer geen gordijnen, maar alleen luxaflex. Ook zat er plakfolie op de ramen, dat ik met nogal grof geweld heb moeten wegkrabben. Na lang wikken en wegen heb ik toch gordijnen voor deze kamer besteld bij een lokale gordijnenspecialist. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! De beige/geel-achtige tint van de gordijnen is nog mooier dan ik me had voorgesteld. En de gordijnen houden alle licht en warmte tegen op zonnige dagen. Ik ben dan ook inmiddels wel overtuigd dat kwalitatieve gordijnen hun geld zeker waard zijn.

mexicaanse souvenir okergele wanddecoratie

Nog meer geel in huis: een souvenir uit Mexico

Een laatste detail is deze mooie Mexicaanse wanddecoratie (hoe noem je zoiets?), die ik van mijn broertje heb gekregen. Mijn broertje is begin dit jaar in zijn eentje door Mexico gaan rondreizen en nam deze mooie souvenir voor mij mee. Een lief cadeautje dat perfect bij de kleuren van mijn logeerkamer bleek te passen. Zo heb ik meteen de verwarming wat kunnen opvrolijken! Overigens sluit ik niet uit dat ik aan de witte muur nog eens een mooi schilderij of een rotan spiegel ophang. Maar alles op z’n tijd! Ik ben al heel blij met hoe mijn logeerkamer met gele muur er tot nu toe uitziet. Nu maar hopen dat eventuele logés er net zo enthousiast over zijn als ik.

Zou een okergele muur ook iets voor jou zijn?

slaapkamer met gele muur
kamer met okergele muur

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 18 juli 2019 op 7:46 am - Beantwoord

  Het ziet er echt heel tof uit! Hij kan zo op AirBnB, al zou Pippa dat waarschijnlijk minder leuk vinden 😉

  • Romy 18 juli 2019 op 11:04 am - Beantwoord

   Dank je wel! Haha, ik heb inderdaad zo’n vermoeden dat Pippa het daar niet mee eens zou zijn 😉

 2. Darina 18 juli 2019 op 8:11 am - Beantwoord

  Een hele mooie kamer! Ik hou van okergeel en je hebt het heel gezellig ingericht.

 3. Karin 18 juli 2019 op 8:28 am - Beantwoord

  Mooi! Ik hou van geel aan de muur 😀 We gaan binnenkort mijn vriend z’n mancave op zolder ook geel schilderen. Zijn lievelingskleur is oranje, maar dat zag er toch te veel uit als bouwplastic/wk. Dus nu mogen we nog een keer :p Hopelijk zijn er geen 7 lagen nodig!

  • Romy 18 juli 2019 op 11:05 am - Beantwoord

   Leuk dat jullie zijn muren ook geel gaan verven. Haha, toch jammer als een eerste kleurkeuze niet helemaal uitpakt zoals je had gehoopt. Ik duim met je mee dat nog twee lagen verf voldoende zijn 😉

 4. Jorinde 18 juli 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Wow, heel leuk geworden! Snap dat je er zelf wel zou willen logeren, haha! Wat is geel toch een toffe kleur ook!

  • Romy 18 juli 2019 op 11:06 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vind geel ook zo’n mooie, zonnige kleur. Ik sluit niet uit dat ik misschien ooit nog eens een andere muur in die kleur verf.

 5. Naomi 18 juli 2019 op 9:02 am - Beantwoord

  Prachtig vind ik ‘m, je logeerkamer. Voor mij zou een okergele muur een beetje te veel onrust geven, denk ik. Hoewel…ik heb knalrood. En met de kleur ‘kaas’ zou ik een kaasplankje neerzetten voor je gasten;).

  • Romy 18 juli 2019 op 11:06 am - Beantwoord

   Haha, een kaasplankje is een leuk idee! Dat ga ik onthouden voor eventuele logeerpartijen 😉

 6. Iris - Thebeautymagazine.nl 18 juli 2019 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat een leuk kamertje! Zo gezellig en helemaal af! Ik vind het vloerkleedje en het zwarte kussentje van de Kwantum ook helemaal geweldig!

 7. Janne 18 juli 2019 op 10:52 am - Beantwoord

  Ik vind het een prachtige kleur! Ik zou het niet zozeer okergeel noemen, maar eerder zonnig geel. Het doet me denken aan zonnebloemen. Misschien zou dat ook wel een leuk onderdeel van decoratie kunnen zijn.
  Je logeerkamer ziet er zowel fris als warm uit, hoe vaag dat ook klinkt. Ik bedoel dat het er warm uitziet door de gordijnen en de kleuren van geel en hout, maar ook fris omdat het er niet te vol is en omdat het er licht is.
  Als ik een gok zou wagen, zou ik zeggen dat het een Ikea-bed is, maar geen idee. Handig dat je het kon overnemen, dat scheelt weer.
  Je hebt het goed voor elkaar met zo’n fijne logeerkamer in je huis en een lekker plekje voor Pippa. Ik hoop dat je er nog veel logeerpartijen mag houden.

  • Romy 18 juli 2019 op 11:09 am - Beantwoord

   Zonnig geel is inderdaad wel een goede benaming. Ik zocht iets tussen knalgeel en okergeel in, en dat bleek dus “Kaas” te zijn 😉
   Dank je wel voor je enthousiaste reactie! Ik hoop ook dat er nog regelmatig van de kamer gebruik wordt gemaakt, door Pippa en door andere logés. Zeker geen slecht idee trouwens, die zonnebloemen! Misschien leuk om een bloempot met zonnebloemen in de hoek van de kamer te zetten. Alhoewel ik dan even in de gaten moet houden of Pippa daar niet aan gaat kauwen, haha. Ze vindt bloemen nogal “interessant”.

 8. Ilona Wielinga 18 juli 2019 op 11:07 am - Beantwoord

  Wauw wat ziet dit er heerlijk uit! Ik snap wel dat Pippa daar graag ligt 😉

 9. Carmen 18 juli 2019 op 5:38 pm - Beantwoord

  Onze slaapkamer is bezig “mosterd” te worden. Wat ik ook een mooie, maar lastige kleur vind (om op de muur te krijgen dan…….). Nu bezig aan de vierde laag.. Jouw kamertje is heel leuk geworden 🙂

  • Romy 21 juli 2019 op 9:33 am - Beantwoord

   Wat mooi zeg, mosterdgeel. Ook een prachtige kleur op de muur. Hopelijk was de vierde laag voldoende 🙂 Ik ben benieuwd naar het resultaat.

 10. Irene 18 juli 2019 op 7:26 pm - Beantwoord

  Ik denk dat je logees blij zullen zijn met zo’n vrolijk kamertje! Die gele muur vind ik ook echt super leuk net zoals het tapijtje en dat souvenir. Super mooi!
  En 7 lagen, pfoe! Ik heb onze woonkamer van bordeauxrood in het wit geverfd en heb ook zeven lagen nodig gehad denk ik voor het echt helemaal wit was. Ik kon daarna wel echt geen verfborstel meer zien!

  • Romy 21 juli 2019 op 9:34 am - Beantwoord

   Dank je wel! En pff, wat een gedoe om zo’n felgekleurde muur wit te krijgen. Na een tijdje ben je dan inderdaad echt helemaal klaar met het verven.

   • Marije 28 juli 2020 op 10:29 pm - Beantwoord

    Volgende keer de muur eerst grijs verven en dan de kleur die je wilt. Scheelt een aanzienlijk aantal lagen Zomergeel is onze bijna 12 meter lange muur, vrolijk en het maakt de ruimte niet kleiner

 11. Cindy 18 juli 2019 op 7:40 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke logeerkamer! Ik zou zo komen logeren, dan mag Pippa weer bij mij op de logeerkamer logeren 😉
  Ik vind het geel ook echt mooi, zeker in combinatie met het botanische tintje. Een fijne mini-vakantie kamer 🙂

  Toen wij hier kwamen wonen was de muur naar de keuken mosterd-geel, een andere muur zalmroze en op de laatste muur zat lelijk behang. Écht niet mooi, vieze kleuren, beschadigd behang. Dus op het muurtje naar de keuken kwam ‘Jazz’ van Histor (beetje paspoort-kleur) en op de zalmroze muur kwam vanille-geel. Het lelijke behang afgestoomd en op de kale muur ook vanille-geel gedaan. Helaas werden de gaatjes in het beton niet opgevuld door de verf…
  Na een paniekende hond kwam er wat geel terug naast de deur en toen we ook nog een nieuwe ketel + klokthermostaat kregen (en er een mooi, geel kader om de nieuwe thermostaat zat…) werd het tijd voor wat nieuws. Dat werd antraciet. Het is maar een klein muurtje, dus zo’n donkere kleur kan daar prima. De andere muren hebben we 14,5 jaar vanille-geel gehad. Was ik na al die tijd ook wel klaar mee, dus afgelopen mei hebben we op de geschilderde betonnen muur behang geplakt (zonder ruzie, hoera!), de andere muur is lichtgrijze verf op gekomen (daar zit nu dus behang op, zalmroze verf, vanille-gele verf én grijze verf). En omdat we tóch bezig waren en hij blijkbaar in ‘schilder-mood’ was, hebben we de gang beneden én de gang boven ook gelijk lichtgrijs gemaakt (dag vanille-geel, hoera!)
  Ik ben er nog steeds blij mee, oogt veel rustiger zo. Als ik het dan ook iets langer opgeruimd kan houden dan 2 dagen zou ik helemáál blij zijn… 😉

  De slaapkamer wordt een volgend project, maar dat weet mijn vriend nog niet, die laat ik eerst nog even bijkomen van ons laatste schilder-en-behang-feest… 😉
  Misschien wil ik daar wel iets van groen (zit nu lichtblauw en donkerblauw), al zal ik dan ook mijn beddengoed moeten aanpassen… 😉

  • Romy 21 juli 2019 op 9:39 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je enthousiaste reactie! Wat leuk om te horen welke kleuren jullie op de muren hebben! Jullie nieuw keuzes klinken ook heel mooi. Ik kan me voorstellen dat je sowieso na een tijdje weer uitgekeken bent op de kleuren die je er eerst had. En ideaal dat je vriend ook in de schildermood was, haha. Ik ben benieuwd of die mooie slaapkamermake-over er ook nog van komt 🙂 Groen is ook prachtig op de muur volgens mij.

 12. bychristiana 19 juli 2019 op 7:02 am - Beantwoord

  Ah wat mooi Romy! Opnieuw een heel gelikte combinatie van kleuren. Zo leuk om te zien dat jij ook niet terug deinst voor kleur. Zoals je weet, ik ook niet;-) Ik vind trouwens die foto waarin je jou in de spiegel ziet heel erg leuk. Ik moest echt even twee keer kijken, want de spiegel lijkt op deze manier net een schilderijtje!

  • Romy 21 juli 2019 op 9:42 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je het mooi geworden vindt! Ik vind het ook geweldig om zo over kleurencombinaties na te denken en nieuwe dingen te proberen.
   Haha, leuk dat je mijn foto in de foto ontdekt hebt! Ik vond het eerst storend dat ik mezelf op de foto zag, maar later bedacht ik me dat het eigenlijk nog best wel een grappig gezicht is.

 13. Simone 19 juli 2019 op 9:41 am - Beantwoord

  Wat een gezelligheid! Super leuk en vrolijk, past helemaal bij je. Wij hebben voor ons nieuwe huis ook okergele gordijnen en de slaapkamer word donkergroen (behang met aan de kant van het bed met bladeren en de rest zelfde tint maar dan effen). Vond deze kleurencombi toch wel een beetje spannend, maar het zag er al super gaaf uit!

  • Romy 21 juli 2019 op 9:50 am - Beantwoord

   Dank je wel! Jullie kleurencombinatie klinkt ook prachtig trouwens. Het is natuurlijk altijd spannend van tevoren of alles uitpakt zoals je had gehoopt, maar ik weet zeker dat het heel mooi zal worden. En okergele gordijnen…zo mooi! <3

 14. Jacqueline 19 juli 2019 op 7:46 pm - Beantwoord

  Ik vind okergeel echt een prachtige kleur, maar zou het niet meer op mijn muren willen. In mijn eerste huisje (éénkamerflatje) had ik 3 muren geel en daar was ik op een gegeven moment wel op uitgekeken. Geel is toch best wel aanwezig. 😉

  • Romy 21 juli 2019 op 10:09 am - Beantwoord

   Klopt! Geel is niet echt een kleur die je snel over het hoofd ziet. Voorlopig ben ik er in ieder geval nog niet op uitgekeken 😉

 15. evelien 22 juli 2019 op 11:06 am - Beantwoord

  Wat een prachtige logeerkamer! En wat tof dat je hebt gekozen voor een gele muur.
  In mijn eigen slaapkamer heb ik ook een (oker) gele muur, en heb er geen moment spijt van gehad. Het is zo vrolijk!
  De souvenir die je van je broertje hebt gehad is trouwens echt heel erg leuk 🙂
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 26 juli 2019 op 7:52 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik vind okergeel ook zo’n leuke en zonnige kleur. Het ziet er inderdaad altijd vrolijk uit 🙂

 16. Jessica J. 22 juli 2019 op 3:38 pm - Beantwoord

  Wat een fotogenieke kamer, zeg! Ik begin oker hoe langer hoe mooier te vinden. En zulke kaarten zijn zo fijn! Ik wil er binnenkort eentje van Antwerpen laten maken. ?

  • Romy 26 juli 2019 op 8:00 am - Beantwoord

   Wat leuk! Ik vind zo’n kaart zelf ook wel heel mooi staan. Er zit toch een beetje een betekenis achter en het staat nog fotogeniek ook.

 17. Odetta 4 augustus 2019 op 7:13 am - Beantwoord

  Op de zolderetage waar Rob en ik hebben gewoond hebben wij uit de verfserie Coleur Locale van Flexa de kleur Havana geel gekozen voor de muren in de woonkamer. Ook begonnen wij 20 jaar geleden met een leren bank en 2 zitstoelen in de kleur okergeel. Het blijft een warme kleur. Maar ik weet niet of ik het nog een keer zou doen. Er zijn nog andere mooie kleuren om uit te proberen.
  Je logeerkamer ziet er heel gezellig en uitnodigend uit!

  • Romy 6 augustus 2019 op 8:04 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie toen ook voor okergeel hebben gekozen. Het is inderdaad zo’n mooie, warme kleur. Maar het feit dat er eigenlijk héél veel mooie kleuren bestaan maakt de keuze niet altijd makkelijk 😉

 18. Marleen 21 februari 2021 op 10:03 pm - Beantwoord

  Wauw! Dit is precies de kleur die ik ook ga gebruiken voor ons vakantiehuisje op Terschelling. Ik wist al dat ik een wand geel wilde maar op zoektocht via Google naar de juiste kleur kwam ik op jouw website terecht. Kaas gaat het dus worden, hihi. Van welk merk is dat? Want als ik dat hier tegen de mensen van de verfwinkel zeg op het eiland dan weet ik niet zeker of ze het wel weten…..Bedankt in elk geval, ben helemaal blij met deze kleur. En Repelsteeltje ook! Groetjes Marleen

  • Romy 28 februari 2021 op 11:06 am - Beantwoord

   Ah wat tof dat je deze kleur geel wilt gaan gebruiken! Je kunt hem bij GAMMA laten maken; ‘Kaas’ is een GAMMA-kleur. Ik heb daarbij voor Flexa als basis voor de verf gekozen (in plaats van GAMMA-huismerk), omdat die verf kwalitatief wat beter is 🙂
   Hopelijk heb je daar wat aan.

 19. Elisa 26 maart 2021 op 2:32 am - Beantwoord

  Gave kleur geel Romy! Heerlijk zonnig!
  Oker haal ik er niet uit, maar heb je een filter over je foto’s gebruikt?

  Zit nog even te twijfelen tussen deze kleur “kaas” en zonnebloemgeel van Flexa 🙂
  Normaal zou ik gelijk de bouwmarkt instappen, maar zo’n gedoe in deze tijden.

Recente blogs