Sinds gisteren is ons gezin uitgebreid met een heel lief en schattig meisje. Een fluffy meisje welteverstaan, dat luistert naar de naam Lily. Gisteren gingen we met een lege reismand naar Dierenopvang Amsterdam (DOA) om daarna thuis te komen met een dotje van een poes. Ik deel mijn slaapkamer nu dan ook met dit heerlijk aanhankelijke poezenmeisje, dat de liefste groene kijkers en onwijs schattige grote oren heeft. Wat een feestje! Ik stel Lily graag aan je voor.

kat uit het asiel lily vaker vrolijk

De zoektocht naar een nieuwe kat

In mei is onze vorige poes Beertje op 16-jarige leeftijd overleden. Gelukkig hadden we nog steeds onze lieve kater Paco, maar toch wilden we er graag een lief en knuffelig poesje bij. Aangezien Paco een kat met een gebruiksaanwijzing is die niet de beste vriendjes is met alle katten (helaas ook niet met Beertje), besloten we in het asiel specifiek op zoek te gaan naar een poes die qua karakter bij Paco zou passen. En dat poesje vonden we dus gisteren bij Dierenopvang Amsterdam!

Twee grote groene kijkers die ons aanstaarden

De medewerker van Dierenopvang Amsterdam wees ons direct op een poes met een tijgervachtje. Wij hadden aangegeven specifiek een knuffelig poesje te zoeken dat Paco’s machogedrag goed langs zich heen kan laten gaan. En daar zat ze dan…een poesje dat luisterde naar de naam Olivia. Ze bleek 1,5 jaar oud en keek ons met haar grote, groene kijkers aan vanuit een hoekje. Toen ik naar haar toe liep om haar een aaitje te geven, liet ze dat meteen toe. Ze kneep haar oogjes dicht en het leek net of ze glimlachte. Je begrijpt vast: ik smolt à la minute! Ook mijn moeder was direct verkocht.

ervaring kat uit asiel dierenopvang amsterdam

Het verhaal van Lily

Even later hoorden we het hele medische verhaal van de poes aan wie we zojuist ons hart hadden verloren. Ze bleek al heel wat te hebben meegemaakt: gebroken bekken, een misgelopen zwangerschap en een staartamputatie. Gelukkig doet Lily het nu, dankzij de zorg van het asiel, écht heel goed. “Als er een poes is die het verdient om nu een warm thuis te krijgen, dan is zij het wel!”, zei de medewerker. Toen waren wij al helemaal om. Hoeveel lieve katten er ook in de andere ruimtes zaten, dit poesje kregen we niet meer uit ons hoofd.

Een voorbeeldige kat

Een uur later liepen wij dan ook het asiel uit met een gevuld reismandje. Ter plekke besloten we dat Lily haar nieuwe naam zou worden. Thuis stapte Lily de reismand uit alsof ze hier al jarenlang woont. “Het duurt vaak wel 3 dagen voordat katten uit het asiel iets gaan eten”, had de asielmedewerker ons nog verteld. Maar nee hoor, Lily had al na 3 uur haar hele voerbakje leeg. Haar slaapplekje had ze ook direct gevonden (dat was uiteraard niet het te dure mandje dat we net voor haar hadden aangeschaft – eigenwijs is ze nu al!). Daarnaast wil ze niets liever dan continu geaaid worden, ligt ze regelmatig te knorren en rolt ze steeds op haar rug in de hoop minutenlang over haar buik gekriebeld te worden. Wat een lieverd!

kat uit het asiel lily vaker vrolijk

Welkom, lieve Lily!

Op advies van het asiel gaan we Lily pas over een paar dagen laten kennismaken met Paco. Fingers crossed! Tot die tijd laten we haar alleen nog op mijn kamer, omdat het hele huis wat te overweldigend is (niet dat we in een villa wonen, maar je snapt wat ik bedoel!). Uiteraard vind ik dat geen enkel probleem. Niets fijner dan ’s ochtends wakker worden met zo’n lief beestje op het kleed naast mijn bed. Welkom in je nieuwe huis, lieve Lily!

Nu we zo’n lief poesje in huis hebben, vind ik het bijna jammer dat ik vast niet nog twee jaar thuis woon. Ha, wie weet is zo’n lief kattenbeest wel een slim idee voor ouders die willen dat hun “nestverlater” nog regelmatig thuiskomt. Missie geslaagd, mam!

kat uit het asiel dieren opvang amsterdam

Shoot out: nog meer adoptiekatten!

Nog even een shoot out voor de vele andere asielkatten trouwens. Tot nu toe hebben wij onze katten altijd als kittens gekregen, maar eigenlijk is het ook geweldig mooi om een dier uit het asiel een nieuw thuis te geven. Mocht je nog een kat of een ander huisdier zoeken, neem dan zeker eens een kijkje bij de vele lieve beestjes bij Dierenopvang Amsterdam of bij een asiel bij jou in de buurt. Hierboven zie je slechts een greep uit de vele andere katten die we alleen met moeite in het asiel konden achterlaten. Ik weet zeker dat ik hier nog eens terugkom als ik een eigen huis heb en een fluffy huisgenootje zoek. Maar nu eerst lekker genieten van Paco en Lily!

Heb jij weleens een huisdier uit het asiel gehaald?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 19 augustus 2018 op 7:28 am - Beantwoord

  Wat een schatje. Hopelijk gaat het goed met Paco samen.

  • Romy 19 augustus 2018 op 9:27 am - Beantwoord

   Ja, ze is echt heel lief! Ik hoop ook dat ze goed samen zullen gaan, maar daar heb ik op zich wel vertrouwen in 🙂

 2. Geke 19 augustus 2018 op 7:36 am - Beantwoord

  Wat een mooi beestje, en inderdaad, prachtige ogen!
  Hopelijk het begin van veel mooie en liefdevolle jaren in jullie gezin <3

 3. Iris - Thebeautymagazine.nl 19 augustus 2018 op 8:48 am - Beantwoord

  Ah wat ik Lily een schatje!! Leuk dat jullie haar in huis gehaald hebben. Wij hebben een straatkat uit Griekenland. Die had daar verder geen leven. Maar nu hij bij ons is doet hij net alsof hij de koning is. Hij zou eens moeten weten… baha

  • Romy 19 augustus 2018 op 9:28 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat hoop ik ook inderdaad, maar ik heb zo’n vermoeden dat dat wel goed zal komen met haar 🙂

  • Romy 19 augustus 2018 op 9:29 am - Beantwoord

   Wat lief dat jullie hem nu zo’n goed leven geven, nadat hij in Griekenland op straat moest leven! Zo te horen heeft hij het heel goed voor elkaar bij jullie 🙂

 4. Fleur 19 augustus 2018 op 9:36 am - Beantwoord

  Wat een lieverd! En wat ontzettend goed en fijn dat ze zich al zo snel op haar gemak voelt. Hopelijk gaat het wennen over een paar dagen ook zo makkelijk met Paco! Geniet er van:).

  • Romy 20 augustus 2018 op 7:22 am - Beantwoord

   Ja, echt zo fijn dat ze zich al snel thuis lijkt te voelen! 🙂 Ik ben ook benieuwd hoe het vandaag zal gaan als we Paco en Lily met elkaar laten kennismaken. Fingers crossed! 😉

 5. Darina 19 augustus 2018 op 9:48 am - Beantwoord

  Wat een schatje! Ik hoop dat de kennismaking met Paco goed gaat 🙂

 6. Linda 19 augustus 2018 op 9:56 am - Beantwoord

  Wat is Lily een prachtige dame! En mijn hart smelt als ik hoor dat jullie deze pech poes een nieuw thuis bieden. Het verhaal doet mij aan mijn Jip denken, die heeft ook zijn bekken en poot gebroken en lichamelijk veel pech gehad. Regelmatig hebben mensen ons voor gek verklaard dat wij hem op lieten lappen. Maar er niets aan doen en afscheid nemen ging er bij ons niet in. Daarom word ik éxtra blij van jouw verhaal. Het is zo zoet en lief! Hopelijk kiezen meer mensen voor een katje met een rugzak, want dat doet niets af aan het karakter van het beestje. En wat zal het gezellig zijn op jouw slaapkamer ♥️

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:16 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend lieve reactie! En zo mooi om te horen dat jullie hard hebben gevochten voor Jip om hem toch een goed leventje te geven. Sommige katten hebben een tweede kans gewoon meer dan verdiend! <3
   Ik verbaas me er steeds over hoe lief en aanhankelijk Lily nu al is, terwijl ze in haar korte leventje al veel voor haar kiezen heeft gekregen. Zo mooi om te zien! En het is inderdaad een feestje om haar hier te hebben rondlopen 🙂

 7. Haydée 19 augustus 2018 op 10:34 am - Beantwoord

  Een prachtig verhaal over een kat die je ongetwijfeld veel liefde zal geven! Super mooi dat jullie haar een nieuwe thuis hebben gegeven.

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:16 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂

 8. Janne 19 augustus 2018 op 10:43 am - Beantwoord

  Wat een mooie naam, Lily. En een schattige kat. Ik wens jullie veel geluk met haar!

 9. Annelies 19 augustus 2018 op 10:45 am - Beantwoord

  Prachtig verhaal en zo fijn dat jullie haar een nieuwe goede thuis kunnen geven! Geniet van jullie poezenbeesten.

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:18 am - Beantwoord

   Dankjewel! We hebben, al voordat we naar het asiel gingen, flink gebrainstormd over kattennamen, maar vonden Lily toch wel het beste bij haar passen 🙂

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:19 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat genieten gaat vast helemaal goed komen 🙂

 10. Meaghan 19 augustus 2018 op 11:08 am - Beantwoord

  Wat een lieverd is Lily! Super schattig! Mooi verhaal zit er ook achter. Leuk dat jullie je meteen vertrouwd voelden met Lily (en zij ook bij jullie). Wat fijn dat jullie haar een prettig thuis kunnen bieden! Geniet van jullie nieuwe poes en veel plezier met haar!

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:20 am - Beantwoord

   Bedankt voor je onwijs lieve reactie! En genieten van onze lieve katten doen we zeker 🙂

 11. R J 19 augustus 2018 op 12:38 pm - Beantwoord

  Wat een mooi beestje!

 12. Sandra 19 augustus 2018 op 12:49 pm - Beantwoord

  Wát een mooierd en schatje om te zien! Ahhh, mijn kattenvrouwtjeshart smelt, haha. Ik vind het zó mooi dat jullie haar uit het asiel hebben gehaald! Dat beestje verdient net zo goed een geweldig thuis en ik weet zeker dat ze het super goed heeft bij jullie. En ja, wakker worden met zo’n beestje naast je is zoooo fijn. ♡

 13. Johanne 19 augustus 2018 op 1:09 pm - Beantwoord

  Het is echt een dotje!! ? En wat een verhaal zeg. Arme meid. Zo blij dat ze bij jullie haar veilige plekje heeft gevonden.

  Ik heb zelf nooit een beestje uit het asiel gehaald, vooral omdat ik eigenlijk niet wist hoe belangrijk het was (is) om dat te doen. Een volgende poes komt zeker weten uit het asiel!

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:28 am - Beantwoord

   Aww, het is ook echt een schatje! 🙂 Wat een lieve reactie, dankjewel! <3

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:30 am - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Wij hebben vóór Lily ook nooit katten uit het asiel gehad, maar ik vond het eigenlijk zo mooi om dit te doen. In het asiel zitten heel veel beestjes die eigenlijk een heel goed nieuw huis verdienen 🙂 Het fijne is ook dat je vaak al een goed beeld hebt van het karakter van een kat, omdat de medewerkers uit het asiel de katten daar al goed kennen. Dat vonden wij in ieder geval een groot pluspunt 🙂

 14. Marjoleine 19 augustus 2018 op 1:22 pm - Beantwoord

  Aw wat een schatje! Heel veel geluk met haar, maar dat gaat vast goed komen 🙂

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:32 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat inderdaad vast helemaal goed komen 🙂

 15. missynicolekatje 19 augustus 2018 op 2:37 pm - Beantwoord

  Wat een knapperd is dat zeg gefeliciteerd

 16. Larissa 19 augustus 2018 op 4:26 pm - Beantwoord

  Wat een lief beestje als ik het zo lees. Ik heb gelijk jouw verhaal aan mijn vriend verteld in de hoop dat ik hem kan overtuigen ook zo’n lief huisdier te adopteren.

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:34 am - Beantwoord

   Aww, wat leuk om dat te horen! Ik ga hard voor je duimen dat je vriend net zo enthousiast is en dat er binnenkort ook een lief adoptiedier in jullie huis rondloopt 🙂

 17. Justine 19 augustus 2018 op 10:01 pm - Beantwoord

  Wat een dotje zeg, echt heel lief! Ik vind het eccht heel tof dat jullie d’r geadopteerd hebben. Zulke beestjes verdienen een fijn thuis zoals bij jullie. <3

 18. Lianne 19 augustus 2018 op 10:17 pm - Beantwoord

  Ahh wat een schatje! Wat fijn dat jullie meteen de geschikte kat vonden in het asiel en er weer een maatje bij hebben in huis 🙂 Ik kan me voorstellen dat je ongelofelijk blij bent! En wat is ze mooi zeg 🙂 Ikzelf heb eerlijk gezegd altijd best een vertekend beeld van een asiel, waarin dieren echt in veel te kleine hokjes tot aan het plafond opgestapeld zitten, wat je altijd in films ziet. Erg eigenlijk! Gelukkig is dat helemaal niet zo, aan jouw foto’s te zien en hebben jullie er een lief katje uitgezocht om weer een goed leven te kunnen geven 🙂

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:36 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Dit soort beestjes verdienen het inderdaad gewoon om ergens een fijn plekje te krijgen. Hopelijk kunnen wij dat in ieder geval aan Lily bieden 🙂

  • Romy 20 augustus 2018 op 8:40 am - Beantwoord

   Ja, het is zó leuk om weer een poesje erbij te hebben 🙂 Lily is een schatje en doet het zo goed. Echt heel fijn!
   Het asiel is inderdaad tegenwoordig een veel fijnere plek dan hoe het jaren geleden was. Het ligt er ook aan waar je naartoe gaat, maar in de meeste asiels zitten katten gewoon met een paar andere katten in een ruimte ter grootte van één kamer. De kleine hokjes zijn alleen bedoeld voor katten die net zijn binnengekomen, omdat ze die katten eerst moeten onderzoeken op ziektes en dergelijke. Anders kunnen ze andere katten of zelfs mensen besmetten. Maar zodra alles goed blijkt en een dier geen medische zorg meer nodig heeft, dan mogen ze gewoon naar een fijne ruimte waar ze vrij kunnen rondlopen 🙂

 19. Jessica J. 20 augustus 2018 op 11:19 am - Beantwoord

  Wat een lief beestje! Hopelijk loopt het helemaal los met Paco. Een vriendin van me heeft ook pas een kitten en zij is hem al wekenlang, beetje bij beetje, aan het laten kennismaken met haar oudere kater. Haar eerste kat was een vondelingetje en is geen andere katten gewend, vandaar dat het zo moeizaam verloopt, maar het gaat steeds beter! 🙂

  • Romy 20 augustus 2018 op 11:53 pm - Beantwoord

   Goed om te horen dat het tussen de katten steeds iets beter gaat! Het is ook best lastig voor zo’n oudere kat, lijkt me, om opeens een enthousiast jong beestje erbij te hebben 😉 Wij hebben vandaag de katten laten kennismaken en dat was ook nog wat onwennig. Lily is er vrij rustig onder en viel na 5 minuten zelfs in slaap met Paco in de kamer, haha. Maar Paco begon wel even flink te blazen. Gelukkig deed hij verder niets en wilde hij vooral graag weg om zijn eigen ding te doen. Nog best een goed teken op zich. Al worden ze niet de beste vriendjes, als ze in ieder geval maar enigszins met elkaar door één deur kunnen 😉

 20. Karin 20 augustus 2018 op 2:48 pm - Beantwoord

  Lief! En zo goed dat jullie (weer) een tweede katje hebben! Wij hebben twee broertjes (waarschijnlijk wel van een andere papa…) en omdat ze vaak alleen thuis zitten wanneer wij aan het werk zijn, hebben ze altijd nog elkaar om gezelschap te houden.

  Wel zielig dat ze zoveel pech in het verleden heeft gehad 🙁 Heeft ze helemaal geen staart meer?

  • Romy 21 augustus 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Wat mooi dat jullie twee broertjes hebben genomen, zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden! Paco is eigenlijk wel een kat die heel erg op zichzelf is, dus we hielden even ons hart vast. Maar hopelijk gaat het stap voor stap iets beter tussen hem en Lily en kunnen ze ooit ook een beetje genieten van elkaars gezelschap 🙂
   Lily heeft inderdaad helemaal geen staart meer. Er zit alleen een stompje. Gelukkig is het mooi gehecht en geheeld en lijkt ze er verder geen last van te hebben.

   • Karin 21 augustus 2018 op 11:55 am - Beantwoord

    Bij sommige asielen (asiels?? ) is het zelfs een policy dat je niet slechts een kat mag nemen, maar dat hij/zij altijd een vriendje nodig heeft. Ze maken wel eens ruzie, maar het merendeel van de tijd zijn ze vriendjes en slapen ze samen. Het is ZO schattig als ik ’s ochtends beneden kom en ze als een soort yin-yang symbool samen opgerold liggen 😀 Ik hoop dat jullie Paco en Lily ook vriendjes worden!

    Ah zielig van het staartje 🙁 Ik ken ook een kat met maar 3 pootjes, maar die kan zelfs zonder haar ene voorpootje muizen vangen als de beste!!!

    • Romy 21 augustus 2018 op 9:25 pm - Beantwoord

     Oh echt? Wel een goede regeling op zich! Bij dit asiel in Amsterdam gaven ze specifiek per kat aan of de kat goed samen kan gaan met andere katten of liever alleen is.
     Zo lief dat jouw katten vaak heel goed met elkaar kunnen opschieten! Met onze eerste twee katten ging het ook altijd heel goed. Zo lief hoe ze dan opgekruld tegen elkaar aan lagen! Tot nu toe zijn Lily en Paco nog niet echt vriendjes, maar Paco gaat er gelukkig wel redelijk goed mee om. Dat was al een hele opluchting 😉

     Wat toevallig trouwens van die kat met drie pootjes! Paco heeft namelijk ook drie pootjes (hij mist 1 achterpoot) en vangt ook muizen als de beste. We noemen hem weleens gekscherend een driewieler, omdat het net lijkt alsof zijn ene achterpoot nu in het midden zit 😉 Best knap hoe dieren soms ook met een “handicap” nog zo goed kunnen functioneren 🙂

 21. Ivon 20 augustus 2018 op 3:59 pm - Beantwoord

  Wat een knapperd!! Ik ben ook helemaal gek van huisdieren, maar wij hebben ook nog nooit eentje uit het asiel gehaald nee. Ik vind honden en katten als kittens en puppies juist zo schattig!!! Maar eigenlijk is dat een stomme reden om geen dier uit het asiel te halen.. Als ik (hopelijk nog lang niet!) nieuwe katten neem zal ik dit zeker eens overwegen…

 22. Talitha 20 augustus 2018 op 4:49 pm - Beantwoord

  Yes, onze kat komt ook uit het asiel (Stichting Amsterdamse Zwerfkatten). Sowieso ben ik heel erg van het principe ‘adopt, don’t shop’ en geef ik iedereen die me vertelt dat ze een hond/kat uit een winkel of online hebben gekocht standaard een preek daarover. Dieren moeten niet verhandeld worden, zeker als er nog zoveel in het asiel zitten te wachten om gered te worden.

  • Romy 21 augustus 2018 op 12:46 am - Beantwoord

   Wat goed dat jij ook zo’n voorstander bent van dieren uit het asiel halen in plaats van ze bij fokkers of in dierenwinkels te kopen! Ik kwam pas in aanraking met het adopteren van dieren toen we een tijdje geleden voor mijn oma een wat oudere kat wilden uitzoeken. Toen besefte ik pas hoe mooi en belangrijk het eigenlijk is om een dier uit het asiel een tweede kans te geven en een nieuw thuis te bieden in plaats van een jonge kitten te kopen. Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat huisdieren in het asiel vaak al meer een eigen karakter hebben gekregen, waardoor we veel beter een kat konden uitzoeken die goed bij ons zou passen (en andersom) 🙂

 23. Dinja 20 augustus 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

  Awwh wat een schatje!

 24. Iris 20 augustus 2018 op 8:08 pm - Beantwoord

  Zo leuk vind ik dit en wat goed dat je een kat uit het asiel hebt genomen! <3 Fijn ook dat ze meteen de eerste dag al heeft gegeten. Kom maar op met die kattenspam, haha!

  • Romy 21 augustus 2018 op 6:52 am - Beantwoord

   Dankjewel! <3 Haha, met de kattenspam gaat het vast helemaal goed komen! Ik heb tot nu toe al bijna elke dag foto's van Lily gemaakt 😉

 25. Giovanna Jansen 20 augustus 2018 op 9:31 pm - Beantwoord

  Wat een schatje en wat een mooie ogen heeft ze. Wat fijn dat ze bij jou terecht is gekomen na alles wat ze meegemaakt heeft.

  • Romy 21 augustus 2018 op 6:53 am - Beantwoord

   Ja, ze is echt heel erg lief! 🙂 We zijn ook heel blij dat ze nu hier woont. Dat wordt nog wat als ik het huis uit ga en haar moet missen 😉

 26. Hilly Nicolay 21 augustus 2018 op 10:14 pm - Beantwoord

  Wat een snoezepoes.
  Heel veel plezier van Lily.

  Wij hebben ook een poes uit het asiel ze heet Milly.

  • Romy 22 augustus 2018 op 6:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat een schatje, hè?! 🙂 En wat leuk dat jullie ook een asielpoes hebben. Milly is ook echt een leuke naam trouwens!

 27. Nikki 22 augustus 2018 op 8:39 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met de aanwinst! Ze ziet er fantastisch uit!

 28. Saskia 25 augustus 2018 op 3:06 pm - Beantwoord

  Awww wat een leukerd <3
  Geniet van deze gezinsuitbreiding 😉

  Ik hoop nog veel fijne foto's te zien!