Collage kattencafe scaled

Kattencafé Kopjes: thee drinken in een kattenwalhalla

 • 23 september 2016
 • 10 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Op reis

Dat ik dol ben op katten hebben jullie al eerder kunnen lezen. Tv kijken of een kopje thee drinken met een kat op schoot is mij niet vreemd met twee poezenbeesten in huis. Maar wist je dat je nu ook aan je kopje thee kunt nippen tussen de krabpalen en het kattengras of red velvet cake kunt eten terwijl je wordt omringd door acht knuffelkatten? En nee, daarvoor hoef je tegenwoordig niet meer naar Japan of Amerika. Ook in Amsterdam zit nu een kattencafé, genaamd Kopjes. Ik ben inmiddels groot fan en neem graag andere kattenliefhebbers mee om twee gezellig uurtjes tussen de katten door te brengen. Benieuwd waarom? In dit artikel vertel ik je wat ik zo leuk vind aan het kattencafé en deel ik een paar kittige foto’s met je die ik in het kattencafé heb gemaakt.

vaker_vrolijk_kattencafé_kopjes_1

Waarom zou je thee drinken tussen de katten?

Als je aan katten in een café denkt, dan trek je in eerste instantie misschien een vies gezicht. Haren in je koffie? Kattenbrokjes op de grond? Afgekloven speeltjes in de vensterbank? Maar niets is minder waar. Het kattencafé is schoner dan de gemiddelde bruine kroeg. Als je binnenkomt, krijg je meteen een fles desinfecteermiddel toegeschoven om je handen mee schoon te maken. Verder ziet het er in het Kattencafé hartstikke netjes uit. Je vraagt je bijna af hoe ze het met 8 katten de boel zo netjes weten te houden. Mijn moeder zuigt zich namelijk al een ongeluk met ‘maar’ twee van deze harige vriendjes in huis.

Eenmaal gedesinfecteerd en ingelicht over de huisregels, stap je de zitruimte in. De hele ruimte straalt een soort fifties-gevoel uit. Er hangen borduurwerken van katten en oude kleedjes aan de muren. Ook alle meubels zijn helemaal in retrostijl. Het is net alsof ik bij mijn oma in de huiskamer zit en ik voel me direct thuis. Verder is er een ding wat direct duidelijk wordt: jij bent hier te gast, de katten zijn hier thuis. De fijnste stoel met een heerlijke schapenvacht is al ingepikt door een typische Whiskas-kater. Aan de muur hangt een enorm parcours van houten trappetjes en huisjes, waar de katten zich  kunnen uitleven. In de vensterbank ligt een schattig poesje heerlijk te soezen en vlakbij haar houdt een zwarte kater zijn nog lege voerbak nauwlettend in de gaten. Overal om je heen hebben katten hun eigen plekje veroverd. Aan jou de taak om een vrij plekje tussen alle viervoeters te vinden waar je iets kunt eten en drinken.

vaker_vrolijk_kattencafé_kopjes

Goed vertoeven voor kat én mens

Wat ik zo mooi vind aan het kattencafé is dat het hier voor de katten goed vertoeven is. De katten zitten hier niet om mensen te entertainen. Nee, ze doen hun eigen ding, vragen af en toe om een knuffel en genieten vooral van hun rust en vrijheid. Het zijn bovendien allemaal katten uit het asiel. Sommige katten markeren wat – zo is er een met maar één oog. Hoe mooi dat asielkatten op deze manier nog een heel goed bestaan kunnen hebben.

Maar niet alleen voor de katten is het in het kattencafé goed vertoeven; ook ik weet me hier elke keer goed te vermaken. Wie denkt dat je bij het kattencafé kattenbrokjes in gelei te eten krijgt, heeft het goed mis. Op de menukaart staan de meest bijzondere soorten taart, cookies en brownies. Je kunt er verse thee bestellen, maar ook biologische appelsap, ijsthee of limonade. Wel krijg je al bij binnenkomst de waarschuwing dat er één kat is die net zo van alle lekkernijen houdt als jij. Je bordje omhoog houden als hij in de buurt komt, is dan ook een must. Ach, het heeft wel wat om, net als katten in het wild, je eten te moeten beschermen tegen indringers. In de tussentijd kun je katten aaien, knuffelen of gewoon kijken hoe ze ieder hun eigen karaktertje hebben. Als fotograaf wannabe neem ik steevast mijn camera mee om de mooiste kattenkiekjes te schieten.

Na twee uur je ogen uit te hebben gekeken onder het genot van een drankje en een hapje is het tijd om weer naar huis te gaan. Wellicht naar je eigen harige vriendje(s) toe. Bij thuiskomst weet ik in ieder geval altijd één ding zeker. In mijn volgend leven wil ik een kat zijn. Maar dan wel een kat in het kattencafé graag!

Lijkt het je nou ook leuk om bij kattencafé Kopjes langs te gaan? Dan is het wel belangrijk dat je van tevoren reserveert. 

Lijkt het jou wat om naar het kattencafé te gaan?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Vlijtig Liesje 23 september 2016 op 10:48 am - Beantwoord

  Nee, niet echt. Maar ik heb ook niet zoveel met koe knuffelen. Ik heb altijd het gevoel dat de boer stiekem lacht om die mafketels die zijn koeien willen knuffelen.

  Ik drink wel graag koffie met mijn eigen kat en hond : )

  • Romy 23 september 2016 op 11:56 am - Beantwoord

   Haha, daar zit wat in! Maar met je eigen hond en kat koffie drinken is ook altijd fijn!

 2. wellnewss 23 september 2016 op 10:55 am - Beantwoord

  Oh dit wil ik echt zo graag eens doen! Lijkt mij heerlijk gezellig tussen al die lieve beestjes. Eigenlijk had ik nog wat foto’s verwacht bij het artikel, maar nu zal ik er ook goed in. Xx Laura

  • Romy 23 september 2016 op 11:56 am - Beantwoord

   Ja, echt doen 🙂 Deze foto’s bij het artikel zijn overigens gemaakt in het kattencafé 😉

 3. Babs 23 september 2016 op 7:09 pm - Beantwoord

  Leuk café en zo slim bedacht. In Japan heb je ze ook, ik vind het briljant en zo leuk voor de katten.
  Toen ze nog moesten opstarten heb ik hun banner op de site gezet om ze te “steunen”, nu moet ik er nog een keer naartoe.
  Maar ik heb thuis ook 2 bengels.. Marie en Toulouse, ik heb mijn handen eraan vol, zulke schattepetatten zijn het 🙂

  • Romy 23 september 2016 op 9:25 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je er ook zo enthousiast over bent 🙂 Ik hoorde inderdaad dat het concept uit Japan is komen overwaaien.
   Hopelijk kun je snel eens langs het kattencafé gaan! En tot die tijd kun je in ieder geval met je eigen katten knuffelen 😉

 4. Saskia 24 september 2016 op 8:32 pm - Beantwoord

  Oh ja. Hier zou ik echt een hele middag kunnen zitten<3 Lijkt me echt geweldig eens heen te gaan. Leuk artikel met mooie foto's heb je gemaakt.

  • Romy 25 september 2016 op 1:04 am - Beantwoord

   Dankje! En een aanrader is het zeker!

 5. Marjolijn 25 september 2016 op 8:46 am - Beantwoord

  Het lijkt me erg leuk om eens naar het kattencafé te gaan. Ik ben zo dol op katten, maar daar nog nooit geweest. Er gaat niets boven een lekkere kattenknuffel op z’n tijd, toch?

  • Romy 25 september 2016 op 9:08 pm - Beantwoord

   Precies! Het lijkt me ook echt iets voor jou als kattenliefhebster!

Recente blogs

Dit leerde ik in mijn 24e levensjaar

24 mei 2017|Persoonlijk|

Morgen ben ik jarig en staat de teller alweer op 24 levensjaren. Wauw, ik ben gewoon al bijna een kwart eeuw oud. Te bizar voor woorden. Ik word toch ook altijd een beetje sentimenteel als het weer tijd is om er een jaar bij op te tellen. Op de laatste dag van mijn 24e levensjaar kijk ik graag nog eens met je terug op de wijze lessen die ik vanaf 25 mei 2016 heb geleerd. Met deze lessen ga ik mijn 25e levensjaar in!

Review: Hygge – gezelligheid & geluk op z'n Deens

31 augustus 2017|Lifestyle|

Hygge. Oftewel een Deens woord dat nog het meest lijkt op het Nederlandse ‘gezelligheid’ en dat alles te maken heeft met geluk. Het blijkt namelijk dat Denen hele gelukkige mensen zijn. Best bijzonder als je je bedenkt dat het Deense weer te wensen overlaat en dat het er in de winter vaak hele dagen donker is. Een retourtje Kopenhagen om dat Deense geluk zelf te ervaren, leek me wat prijzig. Maar voor iets minder geld kun je je ook met het boek Hygge even in de wereld van de Deense gezelligheid begeven. Een boek vol Scandinavische plaatjes en met onderzoek uitgevoerd door het Happiness Research Institute klonk mij als muziek in de oren. Maar is Hygge echt een aanrader?

Over klein leed en groot geluk

28 september 2017|Persoonlijke groei|

Op elke doodnormale dag maak je waarschijnlijk wel iets mee waar je een beetje (of flink) van baalt. Misschien laat je een overvolle boodschappentas vallen, komt de bus niet opdagen of ben je je SD-kaart thuis vergeten op een perfect fotomoment. Nu is zoiets natuurlijk nogal balen, maar laatst besefte ik hoe gezegend ik eigenlijk ben dat ik me druk kán maken over dat soort klein leed. Het klinkt misschien gek, maar eigenlijk is het een goed teken als iets relatief kleins voor jou vervelend genoeg is om over in te zitten. Lees je mee met mijn overpeinzingen over hoe klein leed soms een teken is van groot geluk?