Kerst 2017 | Mijn kerstoutfit én mijn wens voor jou

Christmas is here. Het kersttafelkleed ligt op tafel, de urenlange show van All You Need Is Love zit er alweer op en alle kerstaankopen zijn binnen. Een van die aankopen is mijn kerstoutfit voor dit jaar. Dit jaar heb ik even moeten zoeken naar het jurkje dat mijn hart sneller deed kloppen. Ik had dan ook een eisenlijstje waar je ‘u’ tegen zegt. Zo moest het jurkje ook draagbaar zijn bij andere gelegenheden, wilde ik iets kleurrijks en moest de jurk niet te strak én niet te los zitten. Wonder boven wonder ben ik toch geslaagd. Ik laat je vandaag mijn kerstoutfit zien. En heb uiteraard ook een kerstwens voor jou!

kerstoutfit paarse jurk c&a

Missie geslaagd!

In mijn jaarlijks terugkerende zoektocht naar hét jurkje, wilde ik de hoop bijna opgeven. Ik heb minstens 10 jurkjes gepast die het allemaal net niet waren. Te bloot, te groot, te strak of te saai. Uiteindelijk besloot ik het een half uur voor sluitingstijd nog eens bij C&A te proberen. De laatste tijd vind ik hun kleding een stuk hipper dan eerst en kom ik bij C&A regelmatig iets leuks tegen. Voor deze paarse jurk van C&A viel ik meteen als een blok. De jurk heeft een glanzende stof, is een beetje getailleerd en in de stof zit ook een mooie drapering. Dat kun je op de foto’s hieronder (in mijn professionele fotostudio aka ietwat rommelige huiskamer) zien.

kerstoutfit paarse jurk c&a

Jurk: C&A | Vestje: Steps | Panty: Primark | Ketting: AliExpress | Armband: Bijoux Brigitte | Oorbellen: Mostert Juweliers | Bril: Pearle.

Het kerstvestje

Ik combineerde de jurk met een fluffy vestje van Steps. Dit vestje kocht ik een paar jaar geleden bij Steps voor kerst en inmiddels is het mijn traditionele ‘kerstvestje’ geworden. Elk jaar als ik me met kerst afvraag wat ik bij mijn kerstjurk kan aantrekken, is dit vestje steeds weer wat ik uit de kast trek. Verder draag ik bij mijn jurk een statementketting. Die ketting kocht ik een tijdje geleden eigenlijk als betaalbaar foto-object voor mijn blogfoto’s op AliExpress. Voor de grap besloot ik hem toch eens om te doen en ik vond de ketting eigenlijk wel leuk staan bij deze jurk. Juist omdat mijn jurk egaal is, vind ik dat de ketting mijn outfit net iets extra’s geeft.

mostert juweliers pareloorbellen

Ik ging voor chic!

Bij mijn outfit draag ik prachtige parel oorbellen, die ik mocht uitzoeken bij Mostert Juweliers. Ik zocht al een tijdje mooie zilveren oorbellen die ik zowel naar iets feestelijks als naar mijn werk kan dragen. Bij Mostert Juweliers viel ik voor de prachtige ‘zilveren parel oorbellen 7 mm’. Al eerder liet ik de oorbellen in de mooie verpakking zien op Instagram en deze kerst ga ik ze met veel plezier dragen. Ik vind de oorbellen subtiel en chic, maar ook niet te tuttig. Bij Mostert Juweliers vind je overigens ook nog veel andere parel oorbellen, zowel goud als zilver. Voor elk budget is er wel iets te vinden.

Make-upwonderen?!

Verder dook ik speciaal voor kerst iets dieper in mijn beautycase dan het vakje met mascara en lipstick. Ik besloot weer eens voorzichtig aan te klooien met oogschaduw, oogpotlood, highlighter en blush. Ik geloof dat ik mezelf heb verrast met mijn verborgen make-uptalenten. Oké, niet overdrijven. Ik ben in ieder geval blij met het resultaat. Nu maar eens kijken of het vandaag net zo goed uitpakt als toen ik aan de slag ging voor deze foto’s…

kerstoutfit paarse jurk c&a

Mijn kerstwens voor jou

Allemaal leuk en aardig, die kerstoutfit. Maar eigenlijk wil ik je met dit blogartikel vooral heel fijne kerstdagen wensen. Ik weet dat kerst niet voor iedereen makkelijk is. Misschien heb je zorgen of spanning of staat je iets heel spannends te wachetn. Toch hoop ik dat iedereen een beetje van kerst kan genieten. Je bent niet alleen en er zijn mensen die jou graag bij hen hebben, ook deze kerst. Ik wens iedereen hele fijne en gezellige feestdagen toe samen met al je dierbaren om samen mooie momenten te beleven. Zet je zorgen even opzij, gun jezelf de rust, vrijheid en het genieten van dingen die je misschien niet zomaar altijd doet. En daarom wens ik jou, terwijl hier Mariah Carey nog een uithaal verzorgt op de radio, een (vaker) vrolijk kerstfeest toe.

Liefs,
Romy

De oorbellen heb ik ontvangen van Mostert Juweliers.

Volg:
Deel:

38 Reacties

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 10:30

   Dankjewel! Heel fijne kerstdagen! ♥

 1. Maaike
  25 december 2017 / 08:43

  Inderdaad missie geslaagd! Een prachtige outfit! En de sieraden zijn er ook mooi bij. Ik vind die foto van jou met de oorbellen in close-up echt bijzonder goed gelukt! Zalig kerstfeest!
  Maaike blogde over…Kerstgedachte en onze kerststal

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 10:31

   Dankjewel, ook voor het mooie compliment over de foto (met dank aan mijn moeder overigens, die de foto maakte :))! Ik wens jou ook een heel mooi kerstfeest toe!

 2. Darina
  25 december 2017 / 07:53

  Mooi jurkje en de oorbellen vind ik prachtig! Hele fijne kerstdagen xx
  Darina blogde over…Mooie Kerstdagen!

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 10:30

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel fijne kerst toe! xx

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 10:31

   Dankjewel! Ik wens jou ook heel fijne kerstdagen toe!

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 18:30

   Juist dan is een kersttrui voor de afwisseling wel leuk en dat zit vast ook heerlijk ? Fijne feestdagen!

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 10:31

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel fijne kerst toe! ♥

 3. 25 december 2017 / 10:38

  Je ziet er prachtig uit Romy ! Wat leuk dat zo’n vestje uitgroeit tot een kerstvestje.

  Hele fijne dagen gewenst.

  Groetjes Jeanine.
  Jeanine blogde over…Onze kerstkaart.

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 18:30

   Dankjewel! Ik wens jou ook heel fijne kerstdagen!

 4. 25 december 2017 / 10:41

  Mooi hoor Romy!! Een belangrijke vereiste voor een kerstjurk is idd dat ‘ie niet te strak mag zitten, haha. Geniet van je dagen! ??? oh, en wat een mooie oorbellen ook!
  Johanne blogde over…De Nostalgische Jaarwisseling TAG

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 18:31

   Dankjewel ? Heel fijne kerstdagen!

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 18:31

   Dankjewel! Ik wens jou ook heel fijne kerstdagen toe ❤️

 5. 25 december 2017 / 14:49

  Je ziet er prachtig uit! Bedankt voor je mooie Kerstwens en ik wens jou en je familie ook fijne Kerstdagen toe!
  Josephine blogde over…Fijne feestdagen!

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 18:32

   Dankjewel ☺️ Geniet van de feestdagen!

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 18:32

   Dankjewel! Geniet van de kerst ☺️?

  • Romy
   Auteur
   25 december 2017 / 18:32

   Dankjewel! Nog een heel fijne Eerste Kerstdag!

 6. Nikita
  25 december 2017 / 19:53

  Jij bewijst perfect dat je geen dure jurken nodig hebt om er mooi uit te zien met Kerst :) Ik vind je oprecht prachtig met die jurk en dat vestje! Je straalt :) En die achtergrond erbij straalt echt sfeer uit!

  Moet eerlijk zijn, ik had gisteren een klein dipje en daar heb ik mezelf wel een beetje weten uit te werken. Kerst blijft een lastige periode. Ook wel mooi, maar ook lastig. Ik kon wel een oppepper gebruiken en die heb ik vanmorgen gelukkig wel gekregen. Maar ik weet ook wel dat er mensen om mij geven en dat ik omringd ben door familie. Maar als je op de dag voor Kerstavond bij je opa bent en je daar het liefst je oma en opa ziet, dan doet dat soms gewoon een beetje pijn. En ik wil van Kerst absoluut geen negatief feest maken, maar het blijft gewoon lastig. Ik denk dat je me wel snapt. Desalniettemin wens ik jou wel hele mooie feestdagen toe Lieve Romy!

  En trouwens, mijn Kerstdag is wel goed gegaan en dat is door iets wat cadeautjes zelfs niet eens kunnen brengen. Iedere eerste maandag van de kerstvakantie komt het kerstrapport online en weet je dus hoe je examens waren, hoeveel je hebt en hoe je rapport is. Mijn rapport was werkelijk prachtig. Je moet weten, in het vijfde kwam ik aan zonder tekenervaring en ik had toen voor mijn kerstrapport 65 procent en twee onvoldoendes. En voor de rest van de praktijkvakken mocht ik blij zijn met 55 procent. (Ja, in België werken onze rapporten met procenten) en deze keer? Ik had zin om het hele huis bij elkaar te schreeuwen van blijdschap, maar iedereen sliep nog. Dat mocht dus niet haha. Maar ik heb 76,7 procent gehaald in totaal en mijn theorievakken schommelen tussen de 74 en 97.1. Wat gestoord goed is. En praktijkvakken? De meeste zijn nu 80 procent. Er is zoveel meer in een opleiding dan punten en resultaten (de liefde voor je opleiding om te beginnen), maar ik ben toch echt wel trots op mezelf. Een mooier Kerstcadeau had ik denk ik niet kunnen krijgen voor vandaag. Het heeft vrij weinig met je blogpost te maken, maar ik wil het vertellen aan iedereen gewoon omdat ik zo blij ben :)
  Nikita blogde over…The Power of Music

  • Romy
   Auteur
   26 december 2017 / 00:45

   Dankjewel voor je onwijs lieve complimenten!
   Ik kan me voorstellen dat kerst voor jou heel dubbel is nu je oma er niet meer is. Juist met de feestdagen is dat gemis waarschijnlijk zo duidelijk voelbaar. Ik snap dat het heel confronterend is als je oma er niet meer bij is, terwijl je de kerstdagen eerder met je opa en oma samen vierde. Ik vind het alleen maar goed dat je dat gemis er ook laat zijn. Veel sterkte! ♥
   Wat een positief nieuws heb je aan de andere kant gekregen over je toetsresultaten. Echt geweldige scores heb je behaald en wat een mooie vooruitgang ten opzichte van je eerdere scores! Daar mag je met recht heel trots op en blij mee zijn. Je bent een topper!

  • Romy
   Auteur
   26 december 2017 / 00:41

   Dankjewel! Nog een mooie Tweede Kerstdag! :)

 7. Esmee
  26 december 2017 / 15:24

  Bedankt voor de mooie wensen Romy! Je ziet er stralend uit! Fijne feestdagen :-)

  • Romy
   Auteur
   27 december 2017 / 01:06

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik hoop dat jij ook heel mooie feestdagen hebt gehad! ♥

 8. 26 december 2017 / 21:06

  Ja wauw! Heel mooi outje Romy. Ik vind dat het bontje fantastisch, het maakt het feestelijk!

  • Romy
   Auteur
   27 december 2017 / 01:08

   Dankjewel voor je lieve reactie!

  • Romy
   Auteur
   27 december 2017 / 01:11

   Dankjewel! Mijn kerstdagen waren heerlijk. Ik hoop dat jij ook een fijne kerst hebt gehad.

  • Romy
   Auteur
   27 december 2017 / 21:42

   Dankjewel! Ik ben zelf ook al een paar jaar helemaal weg van dat vestje. Eigenlijk jammer dat ik het bijna alleen met Kerst draag ;)

 9. yvonne
  3 januari 2018 / 18:54

  Leuke outfit! Staat je mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge