Barcelona11 1 1

Kerst 2017 | Mijn kerstoutfit én mijn wens voor jou

 • 25 december 2017
 • 38 Reacties
Categorieën: Outfits

Christmas is here. Het kersttafelkleed ligt op tafel, de urenlange show van All You Need Is Love zit er alweer op en alle kerstaankopen zijn binnen. Een van die aankopen is mijn kerstoutfit voor dit jaar. Dit jaar heb ik even moeten zoeken naar het jurkje dat mijn hart sneller deed kloppen. Ik had dan ook een eisenlijstje waar je ‘u’ tegen zegt. Zo moest het jurkje ook draagbaar zijn bij andere gelegenheden, wilde ik iets kleurrijks en moest de jurk niet te strak én niet te los zitten. Wonder boven wonder ben ik toch geslaagd. Ik laat je vandaag mijn kerstoutfit zien. En heb uiteraard ook een kerstwens voor jou!

kerstoutfit paarse jurk c&a

Missie geslaagd!

In mijn jaarlijks terugkerende zoektocht naar hét jurkje, wilde ik de hoop bijna opgeven. Ik heb minstens 10 jurkjes gepast die het allemaal net niet waren. Te bloot, te groot, te strak of te saai. Uiteindelijk besloot ik het een half uur voor sluitingstijd nog eens bij C&A te proberen. De laatste tijd vind ik hun kleding een stuk hipper dan eerst en kom ik bij C&A regelmatig iets leuks tegen. Voor deze paarse jurk van C&A viel ik meteen als een blok. De jurk heeft een glanzende stof, is een beetje getailleerd en in de stof zit ook een mooie drapering. Dat kun je op de foto’s hieronder (in mijn professionele fotostudio aka ietwat rommelige huiskamer) zien.

kerstoutfit paarse jurk c&a

Jurk: C&A | Vestje: Steps | Panty: Primark | Ketting: AliExpress | Armband: Bijoux Brigitte | Oorbellen: Mostert Juweliers | Bril: Pearle.

Het kerstvestje

Ik combineerde de jurk met een fluffy vestje van Steps. Dit vestje kocht ik een paar jaar geleden bij Steps voor kerst en inmiddels is het mijn traditionele ‘kerstvestje’ geworden. Elk jaar als ik me met kerst afvraag wat ik bij mijn kerstjurk kan aantrekken, is dit vestje steeds weer wat ik uit de kast trek. Verder draag ik bij mijn jurk een statementketting. Die ketting kocht ik een tijdje geleden eigenlijk als betaalbaar foto-object voor mijn blogfoto’s op AliExpress. Voor de grap besloot ik hem toch eens om te doen en ik vond de ketting eigenlijk wel leuk staan bij deze jurk. Juist omdat mijn jurk egaal is, vind ik dat de ketting mijn outfit net iets extra’s geeft.

mostert juweliers pareloorbellen

Ik ging voor chic!

Bij mijn outfit draag ik prachtige parel oorbellen, die ik mocht uitzoeken bij Mostert Juweliers. Ik zocht al een tijdje mooie zilveren oorbellen die ik zowel naar iets feestelijks als naar mijn werk kan dragen. Bij Mostert Juweliers viel ik voor de prachtige ‘zilveren parel oorbellen 7 mm’. Al eerder liet ik de oorbellen in de mooie verpakking zien op Instagram en deze kerst ga ik ze met veel plezier dragen. Ik vind de oorbellen subtiel en chic, maar ook niet te tuttig. Bij Mostert Juweliers vind je overigens ook nog veel andere parel oorbellen, zowel goud als zilver. Voor elk budget is er wel iets te vinden.

Make-upwonderen?!

Verder dook ik speciaal voor kerst iets dieper in mijn beautycase dan het vakje met mascara en lipstick. Ik besloot weer eens voorzichtig aan te klooien met oogschaduw, oogpotlood, highlighter en blush. Ik geloof dat ik mezelf heb verrast met mijn verborgen make-uptalenten. Oké, niet overdrijven. Ik ben in ieder geval blij met het resultaat. Nu maar eens kijken of het vandaag net zo goed uitpakt als toen ik aan de slag ging voor deze foto’s…

kerstoutfit paarse jurk c&a

Mijn kerstwens voor jou

Allemaal leuk en aardig, die kerstoutfit. Maar eigenlijk wil ik je met dit blogartikel vooral heel fijne kerstdagen wensen. Ik weet dat kerst niet voor iedereen makkelijk is. Misschien heb je zorgen of spanning of staat je iets heel spannends te wachetn. Toch hoop ik dat iedereen een beetje van kerst kan genieten. Je bent niet alleen en er zijn mensen die jou graag bij hen hebben, ook deze kerst. Ik wens iedereen hele fijne en gezellige feestdagen toe samen met al je dierbaren om samen mooie momenten te beleven. Zet je zorgen even opzij, gun jezelf de rust, vrijheid en het genieten van dingen die je misschien niet zomaar altijd doet. En daarom wens ik jou, terwijl hier Mariah Carey nog een uithaal verzorgt op de radio, een (vaker) vrolijk kerstfeest toe.

Liefs,
Romy

De oorbellen heb ik ontvangen van Mostert Juweliers.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sabine 25 december 2017 op 6:49 am - Beantwoord

  Hele leuke outfit Romy! Ik wens jou ook hele goede kerstdagen ?.

  • Romy 25 december 2017 op 10:30 am - Beantwoord

   Dankjewel! Heel fijne kerstdagen! ♥

 2. Darina 25 december 2017 op 7:53 am - Beantwoord

  Mooi jurkje en de oorbellen vind ik prachtig! Hele fijne kerstdagen xx

  • Romy 25 december 2017 op 10:30 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel fijne kerst toe! xx

 3. Maaike 25 december 2017 op 8:43 am - Beantwoord

  Inderdaad missie geslaagd! Een prachtige outfit! En de sieraden zijn er ook mooi bij. Ik vind die foto van jou met de oorbellen in close-up echt bijzonder goed gelukt! Zalig kerstfeest!

  • Romy 25 december 2017 op 10:31 am - Beantwoord

   Dankjewel, ook voor het mooie compliment over de foto (met dank aan mijn moeder overigens, die de foto maakte :))! Ik wens jou ook een heel mooi kerstfeest toe!

 4. Marije 25 december 2017 op 8:50 am - Beantwoord

  Super leuke outfit! Hele fijne kerstdagen! X

 5. Shirley 25 december 2017 op 10:08 am - Beantwoord

  Hele fijne feestdagen! Ik draag iedere dag van het jaar jurkjes, maar met kerst komt mijn kersttrui uit de kast. Met een rokje eronder.

  • Romy 25 december 2017 op 6:30 pm - Beantwoord

   Juist dan is een kersttrui voor de afwisseling wel leuk en dat zit vast ook heerlijk ? Fijne feestdagen!

 6. Aneta 25 december 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Missie is zeker geslaagd! Hele fijne dagen lieve Romy

  • Romy 25 december 2017 op 10:31 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook heel fijne kerstdagen toe!

  • Romy 25 december 2017 op 10:31 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heel fijne kerst toe! ♥

 7. Jeanine 25 december 2017 op 10:38 am - Beantwoord

  Je ziet er prachtig uit Romy ! Wat leuk dat zo’n vestje uitgroeit tot een kerstvestje.

  Hele fijne dagen gewenst.

  Groetjes Jeanine.

 8. Johanne 25 december 2017 op 10:41 am - Beantwoord

  Mooi hoor Romy!! Een belangrijke vereiste voor een kerstjurk is idd dat ‘ie niet te strak mag zitten, haha. Geniet van je dagen! ??? oh, en wat een mooie oorbellen ook!

  • Romy 25 december 2017 op 6:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook heel fijne kerstdagen!

  • Romy 25 december 2017 op 6:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel ? Heel fijne kerstdagen!

 9. Neverdullmoments 25 december 2017 op 11:00 am - Beantwoord

  Heel erg leuke outfit! Om vrolijk van te worden. Voor jullie ook heerlijke Kerstdagen! Liefs xxx

  • Romy 25 december 2017 op 6:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook heel fijne kerstdagen toe ❤️

 10. Josephine 25 december 2017 op 2:49 pm - Beantwoord

  Je ziet er prachtig uit! Bedankt voor je mooie Kerstwens en ik wens jou en je familie ook fijne Kerstdagen toe!

 11. Sam - singlereadytomingleblog 25 december 2017 op 4:20 pm - Beantwoord

  Voor jou ook een heel fijn kerstfeest! 🙂

  • Romy 25 december 2017 op 6:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel ☺️ Geniet van de feestdagen!

  • Romy 25 december 2017 op 6:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Geniet van de kerst ☺️?

 12. Evelyne 25 december 2017 op 5:35 pm - Beantwoord

  Hele fijne kerstdagen!

  • Romy 25 december 2017 op 6:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Nog een heel fijne Eerste Kerstdag!

 13. Nikita 25 december 2017 op 7:53 pm - Beantwoord

  Jij bewijst perfect dat je geen dure jurken nodig hebt om er mooi uit te zien met Kerst 🙂 Ik vind je oprecht prachtig met die jurk en dat vestje! Je straalt 🙂 En die achtergrond erbij straalt echt sfeer uit!

  Moet eerlijk zijn, ik had gisteren een klein dipje en daar heb ik mezelf wel een beetje weten uit te werken. Kerst blijft een lastige periode. Ook wel mooi, maar ook lastig. Ik kon wel een oppepper gebruiken en die heb ik vanmorgen gelukkig wel gekregen. Maar ik weet ook wel dat er mensen om mij geven en dat ik omringd ben door familie. Maar als je op de dag voor Kerstavond bij je opa bent en je daar het liefst je oma en opa ziet, dan doet dat soms gewoon een beetje pijn. En ik wil van Kerst absoluut geen negatief feest maken, maar het blijft gewoon lastig. Ik denk dat je me wel snapt. Desalniettemin wens ik jou wel hele mooie feestdagen toe Lieve Romy!

  En trouwens, mijn Kerstdag is wel goed gegaan en dat is door iets wat cadeautjes zelfs niet eens kunnen brengen. Iedere eerste maandag van de kerstvakantie komt het kerstrapport online en weet je dus hoe je examens waren, hoeveel je hebt en hoe je rapport is. Mijn rapport was werkelijk prachtig. Je moet weten, in het vijfde kwam ik aan zonder tekenervaring en ik had toen voor mijn kerstrapport 65 procent en twee onvoldoendes. En voor de rest van de praktijkvakken mocht ik blij zijn met 55 procent. (Ja, in België werken onze rapporten met procenten) en deze keer? Ik had zin om het hele huis bij elkaar te schreeuwen van blijdschap, maar iedereen sliep nog. Dat mocht dus niet haha. Maar ik heb 76,7 procent gehaald in totaal en mijn theorievakken schommelen tussen de 74 en 97.1. Wat gestoord goed is. En praktijkvakken? De meeste zijn nu 80 procent. Er is zoveel meer in een opleiding dan punten en resultaten (de liefde voor je opleiding om te beginnen), maar ik ben toch echt wel trots op mezelf. Een mooier Kerstcadeau had ik denk ik niet kunnen krijgen voor vandaag. Het heeft vrij weinig met je blogpost te maken, maar ik wil het vertellen aan iedereen gewoon omdat ik zo blij ben 🙂

  • Romy 26 december 2017 op 12:45 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve complimenten!
   Ik kan me voorstellen dat kerst voor jou heel dubbel is nu je oma er niet meer is. Juist met de feestdagen is dat gemis waarschijnlijk zo duidelijk voelbaar. Ik snap dat het heel confronterend is als je oma er niet meer bij is, terwijl je de kerstdagen eerder met je opa en oma samen vierde. Ik vind het alleen maar goed dat je dat gemis er ook laat zijn. Veel sterkte! ♥
   Wat een positief nieuws heb je aan de andere kant gekregen over je toetsresultaten. Echt geweldige scores heb je behaald en wat een mooie vooruitgang ten opzichte van je eerdere scores! Daar mag je met recht heel trots op en blij mee zijn. Je bent een topper!

 14. Rosita Elise 25 december 2017 op 11:47 pm - Beantwoord

  Hele fijne feestdagen Romy! En wat een vrolijke kerstoutfit! <3

  • Romy 26 december 2017 op 12:41 am - Beantwoord

   Dankjewel! Nog een mooie Tweede Kerstdag! 🙂

 15. Esmee 26 december 2017 op 3:24 pm - Beantwoord

  Bedankt voor de mooie wensen Romy! Je ziet er stralend uit! Fijne feestdagen 🙂

  • Romy 27 december 2017 op 1:06 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik hoop dat jij ook heel mooie feestdagen hebt gehad! ♥

 16. Nesrin 26 december 2017 op 9:06 pm - Beantwoord

  Ja wauw! Heel mooi outje Romy. Ik vind dat het bontje fantastisch, het maakt het feestelijk!

 17. Simone 26 december 2017 op 10:26 pm - Beantwoord

  Wat een leuke vrolijke outfit! Hopelijk heb je hele fijne en gezellige dagen gehad!

 18. Anna 27 december 2017 op 8:41 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik hoop dat je een hele fijne Kerst hebt gehad <3 Ik vind je Kerst vestje echt heel schattig!

  • Romy 27 december 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben zelf ook al een paar jaar helemaal weg van dat vestje. Eigenlijk jammer dat ik het bijna alleen met Kerst draag 😉

 19. yvonne 3 januari 2018 op 6:54 pm - Beantwoord

  Leuke outfit! Staat je mooi.

Recente blogs

Essence Glitter in the Air review lipstick en blush

7 maart 2017|Lifestyle|

In het kader van buiten mijn comfortzone stappen, besloot ik om me eens aan een beauty-artikel te wagen. Toen ik dit weekend voor het schap van Essence stond bij Trekpleister, viel mijn oog namelijk op de Essence Glitter in the Air lijn. Deze lijn zag er alleen al qua vormgeving zo chic en mooi uit. Ook zit je met glitter bij mij altijd goed. Ik kon het dan ook niet laten om een paar producten mee te nemen. Ik koos voor het Strobing Blush and Highlighter Powder en voor de Velvet Lipstick. Beide producten testte ik uit voor een review.

Inkiekje #5 | Ongelukjes, ontdekkingen & ovenbaksels

23 april 2020|Persoonlijk|

Na twee razend spannende weken (nee hoor, valt mee!) vond ik het weer tijd om je een inkiekje te geven in de foto's op mijn telefoon. Of nou ja, er gebeurden toch wel een aantal spannende dingen. Zo had ik mijn eerste echte huis-tuin-en-keukenongelukje, waagde ik me aan een nieuw soort broodbeleg, mislukte een nieuw gerecht volledig en was Pippa in gevecht met mijn potlood. Spannend of niet, ik laat je weer graag meegenieten van mijn weken in foto's.

Vintage shoppen bij de IJ-hallen | 10 tips voor koopjes

16 september 2018|Lifestyle|

De IJ-hallen zijn voor mij een walhalla om vintage te shoppen. Vooral op het gebied van tweedehands kleding kun je hier je hart ophalen. Je vindt hier van alles: van simpele zomerjurkjes tot kwaliteitsjassen of unieke vintage items. Elke maand verkopen particulieren bij de IJ-hallen (in Amsterdam-Noord) hun oude spullen voor kleine prijsjes. Bij elk bezoekje kom ik wel terug met leuke aankopen en daar krijg ik regelmatig vragen over. Hoe ik leuke spullen op de kop tik? Dit zijn mijn 10 tips voor vintage shoppen bij de IJ-hallen. Wie weet kun jij er je geluk ook mee beproeven!