kerst3 1

Kerst 2020 | Mijn kerstgedicht voor jou

 • 25 december 2020
 • 19 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
kerstgedicht 2020

Kerst 2020. Ik schrijf dit artikel met mijn kersttrui aan, een vensterbank vol kerstverlichting, een koelkast gevuld met lekkere dingen en een heleboel lieve kerstkaarten van anderen naast me op tafel. Oh ja, en met frisse zin in de All You Need Is Love-kerstspecial van vanavond die “emotioneler dan ooit” lijkt te worden (oh yeah!). Heel veel lijkt hetzelfde als anders. Toch zijn deze kerstdagen een tikkeltje anders. Waarom? Dat weten we inmiddels wel. Ik had zin om jou een kerstboodschap te schrijven – en dit keer eens in dichtvorm. Lieve lezer, deze kerstwens is voor jou.

Lieve lezer,

In een kerstjurk met een chique knot,
of in joggingpak op de bank – ook een genot.
Voor zeven gangen aan tafel, keurig verzorgd,
of op de bank met pizza, net vers bezorgd.
Kijkend naar een kerstfilm – of wel tien,
ook al heb je ze soms al tig keer gezien.
Of juist dansend en springend met champagneglas,
proostend en belovend dat dit écht je laatste was.

Sommige dingen zijn hetzelfde als altijd,
gewoontes en tradities raak je niet zomaar kwijt.
Maar kerst 2020 is ook anders dan gedacht,
niet het familiediner dat je graag had verwacht.
Geen knuffels en selfies met het hele gezin,
en etentjes in restaurants al evenmin.

Het was een gek jaar, het zijn gekke dagen.
Had COVID de kerst nu maar overgeslagen.
Maar weet dat ook deze tijd voorbij zal gaan,
en dat we volgend jaar kerst vast ergens anders staan.
Blijf alsjeblieft genieten, hopen, er voor elkaar zijn,
lachend om lichtpuntjes, pratend over pijn.
Bel, app of Zoom als je je eenzaam voelt,
en lach ook als er juist vreugde in je woelt.

Misschien mis je iemand van wie je houdt,
en voelt kerst daardoor nu minder vertrouwd.
Wellicht heb je zorgen, een gespannen gevoel,
om jezelf, om anderen of om een heleboel.
Misschien voel je je alleen – ziek thuis op de bank,
of je mist je feestjes – niet samen aan de drank.
Weet dat je alleen vóelen niet staat voor alleen zijn,
praat over je gevoel, deel met anderen je pijn.
Al voel je je zo, je bent niet alleen,
liefde gaat over vele kilometers heen.

kerstgedicht 2020

Volg op wat nu even jouw behoefte is,
gun jezelf juist dit jaar iets fijns met Kerstmis.
Daarom trek ik mijn mooiste jurk uit de kast,
en schuif ik meer in de oven dan in mijn buik past.
Ik zet All You Need Is Love nog eens aan,
benieuwd hoe Robert het dit jaar heeft gedaan.
Kat op schoot, hakken aan mijn voeten,
wetend: dit is een tijd van even niets moeten.
En zo strooi ik iets te veel glitters in mijn gezicht,
en brei ik een eind aan dit kerstgedicht.

Lieve lezer, volger, stalker of wie je ook bent,
deze dagen zijn misschien niet zoals gewend.
Wees er voor elkaar, tel de lichtpuntjes die er zijn,
geniet van het eten, wees zuinig met de wijn.
Koester wat er is, focus op wat wél kan.
geef om elkaar, maak er samen wat van.
Zet de kerstmuziek voor de tigste keer aan,
en wees trots op al wat jij dit jaar hebt gedaan.

Fijne feestdagen en een dikke kerstkus voor jou!
Er is niets wat ik jou liever wensen zou
dan hoop, liefde en licht voor nu en morgen.
Laten we dat onszelf en elkaar juist nu bezorgen.

Liefs,
Romy

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 25 december 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Wat een mooi kerstgedicht. Hele fijne feestdagen!

 2. Darins 25 december 2020 op 9:30 am - Beantwoord

  Prachtig kerstgedicht heb je geschreven. Hele mooie kerstdagen gewenst!

 3. Zo simpel is dan geluk 25 december 2020 op 10:39 am - Beantwoord

  Heel erg mooi geschreven. Ik wens jou ook hele fijne dagen toe vol met warmte en liefde.

 4. Noor 25 december 2020 op 11:56 am - Beantwoord

  Fijne feesten!❤

 5. Ida 25 december 2020 op 1:08 pm - Beantwoord

  Mooi en grappig gedicht! Fijne feestdagen!

 6. Saskia 25 december 2020 op 2:35 pm - Beantwoord

  Fijne dagen <3

 7. Naomi 25 december 2020 op 6:58 pm - Beantwoord

  Wat mooi! Ik hoop dat je, ondanks het heftige jaar dat achter je ligt en ondanks alle ‘beperkingen’, toch fijne dagen hebt.

  • Romy 27 december 2020 op 4:00 pm - Beantwoord

   Dank je wel! <3 Dat is zeker gelukt. Ik heb heel fijne dagen gehad. Hopelijk jij ook!

 8. Anne 26 december 2020 op 9:12 am - Beantwoord

  Wat een mooi kerstgedicht heb je geschreven

 9. bychristiana 26 december 2020 op 12:26 pm - Beantwoord

  Gelezen met een enorme lach op mijn gezicht! Dankjewel lieve Romy voor al jouw oprechte vrolijkheid en positiviteit dit afgelopen jaar;-) Ik kom (bijna) elke dag met plezier even bij je lezen en hoop dat nog heel lang te kunnen blijven doen;-)

  • Romy 27 december 2020 op 4:00 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dank je wel! <3 Ik lees jouw blog andersom ook elke dag met veel plezier. Hoop dat je fijne dagen hebt gehad!

 10. N8W8 26 december 2020 op 1:48 pm - Beantwoord

  Grandioos!!!!

 11. Johanna 26 december 2020 op 2:23 pm - Beantwoord

  Een heel mooi gedicht! Taal is werkelijk je ding! jij ook prettige feestdagen!

  • Romy 27 december 2020 op 4:01 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Hopelijk heb jij ook fijne feestdagen gehad.

 12. Iris 27 december 2020 op 12:02 am - Beantwoord

  Wauw! Heel leuk bedacht. Je hebt hier echt talent voor! Heerlijk om nog even voor het slapen gaan te lezen.
  Hopelijk heb je een leuke kerst gehad en hopelijk ga je in 2021 nog heel veel positieve artikelen met ons delen!

  • Romy 27 december 2020 op 4:01 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt, dank je wel! Ik hoop dat jij ook heerlijke kerstdagen hebt gehad samen met je gezin.

 13. Anouk 27 december 2020 op 3:18 pm - Beantwoord

  Wat prachtige Romy! Een beetje te laat, maar een fijne derde kerstdag!

 14. Anna 28 december 2020 op 3:49 pm - Beantwoord

  Wat een prachtig gedicht <3

 15. Giovanna Jansen 28 december 2020 op 9:18 pm - Beantwoord

  Wat mooi!! <3

Recente blogs

Een goede werk-privébalans als ondernemer? Mijn 9 tips als zzp’er!

14 maart 2022|Carrière en ondernemen, Zelfliefde|

Eigen baas zijn heeft vele voordelen. Laat ik dat vooropstellen. Maar een valkuil die het met zich meebrengt, is dat werk en privé door elkaar kunnen lopen. Of laat ik het zo zeggen: dat is een valkuil waar ik soms in trap. Als je het fantastisch leuk vindt wat je doet en geen collega’s hebt aan wie je het werk kunt overlaten, hoe voorkom je dan dat je 24/7 door je bedrijf wordt opgeslokt? Ik kan zeggen dat ik er steeds meer mijn weg in vind. Vanuit mijn ervaring deel ik 9 tips om je werk-privébalans als ondernemer niet te verliezen.

6 simpele tips voor iets meer zelfvertrouwen

17 mei 2017|Persoonlijke groei|

Laatst kreeg ik het verzoek voor een artikel met tips voor meer zelfvertrouwen. Zelf ben ik ook niet iemand die barst van het zelfvertrouwen, dus ik heb de titel ietwat voorzichtig geformuleerd. Ik denk dat problemen met je zelfvertrouwen soms diep kunnen zitten. Zelfvertrouwen is niet iets wat je zomaar van de ene op de andere dag kunt krijgen. Wel zijn er volgens mij een paar simpele dingen om je zelfvertrouwen een klein beetje op te krikken. Hoe dan? Dit zijn 6 simpele tips die mij een beetje helpen als boost om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Tijd voor een Vaker Vrolijk winactie!

23 maart 2017|Lifestyle|

Vandaag heb ik een aantal feestjes te vieren. Mijn blog bestaat iets meer dan een half jaar, ik heb 200 volgers op Bloglovin en op Instagram heb ik de 400 volgers gehaald. Nu gaat bloggen natuurlijk niet alleen om cijfertjes, maar toch wil ik graag jullie bedanken voor alle support. Zonder de lieve reacties, likes en e-mails zou het bloggen niet zo'n feestje zijn geweest als het nu is. Daarom staat er vandaag iets leuks (al zeg ik het zelf) voor je klaar. Ik ga namelijk een klein prijspakketje weggeven aan één lieve volger. Ik shopte daarvoor een aantal leuke items bij elkaar bij HEMA, Kruidvat en AliExpress. Doe je mee met mijn winactie?

Ga naar de bovenkant