Kerstactie | Wil jij een kerstkaart van mij ontvangen?

26 nov 2017 | Lifestyle | 35 reacties

Vandaag heb ik iets leuks voor je in petto. Hoewel Sinterklaas nog in het land is, ben ik namelijk al fanatiek bezig met kerstkaarten maken. Juist in een tijd waarin kerstwensen vaak via Facebook of WhatsApp worden verstuurd, vind ik het leuk om nog echte post te verzenden. En dit jaar doe ik dat niet alleen naar bekenden, maar ook naar 5 lieve volgers van mijn blog! Om jullie te bedanken en iets liefs terug te doen, maak ik namelijk 5 volgers blij met een kerstkaart mét persoonlijke boodschap. Lijkt dat je wat? Lees dan snel verder.

zelfgemaakte kerstkaarten kerstactie

Een bedankje voor jou

Nog elke dag beleef ik heel veel plezier aan mijn blog. En dat komt mede door jou! Door jou als jij de tijd neemt om mijn blog te lezen, om een reactie achter te laten of zelfs een e-mail te sturen. Door jou als jij mijn blog al tijden trouw volgt of gewoon af en toe in stilte meeleest. Of door die collega die de moeite neemt om een kijkje te nemen op mijn blog, de lieve vriendin die regelmatig een artikel leest of zelfs de vrouw van de kringloopwinkel die mijn blog trouw blijkt te volgen. In het kader van dankbaarheid wil ik daar graag eens bij stil staan. En daarom bedacht ik een klein kerstcadeautje voor jou!

Echte post is zoveel leuker

Nu had ik een enorm kerstpakket kunnen samenstellen om weg te geven, maar ik wilde graag iets persoonlijkers doen. Zelf vind ik het nog altijd een feestje om leuke post te ontvangen, maar leuke post versturen is ook iets wat ik graag doe. Niet alleen als excuus om te knutselen, maar ook omdat mensen vaak blij verrast zijn als ze nog iets zelfgemaakts en persoonlijks ontvangen in een tijd van appjes en social media. Het liefst zou ik natuurlijk iedereen die mijn blog volgt een zelfgemaakte kaart sturen, maar dat lukt helaas niet zonder fulltime job als kerstkaartenmaker. Daarom wil ik 5 bloglezers blij maken met een kerstkaart, inclusief een persoonlijke boodschap. 

zelfgemaakte kerstkaarten kerstactie

Hoe doe je mee?

Begin december wil ik 5 zelfgemaakte kaarten naar de brievenbus brengen. En misschien valt er wel één op jouw deurmat. Kun jij deze kerst wel een vrolijke boodschap gebruiken? Of een kleine peptalk in een moeilijke tijd? Of zie je het gewoon wel zitten om eens iets anders dan een belastingenvelop of folder per post te ontvangen?

Meedoen is heel eenvoudig!

✴ Laat hieronder een reactie achter met een korte uitleg waarom jij een kaartje wilt ontvangen (ook Belgische lezers mogen meedoen!).

✴ Kies ik jou uit? Dan mail ik je op 3 december om je adres te vragen.

✴ Een paar dagen later kun jij een kerstkaart met persoonlijke kerstwens in jouw brievenbus verwachten.

Have yourself a merry little Christmas!

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

35 Reacties

 1. Jamie

  Wat een ontzettend leuke actie! In een tijd van social media is het zeker leuk om een echte kaart te ontvangen.. Dit wordt steeds minder, erg jammer.
  Ik ben de lezer die in stilte meeleest en erg geniet van je blogposts maar meestal niet reageert… oops!
  Moet ik eigenlijk wel vaker doen ;)

  Ik hou heel erg veel van kerstmis en vind kerstkaarten dan ook superleuk om zelf te versturen maar ook zeker het ontvangen vind ik een feestje!
  Ik doe dus graag mee ♥

  Antwoord
 2. carola donkelaar

  super leuk!
  ik kijk elke dag in mn brievenbus maar is steeds vaker leeg tegenwoordig
  zou het heel leuk vinden om een kaart te krijgen
  lijkt me tof met een inspirerende quote voor het volgende jaar
  heb weer genoeg goede voornemens :)

  fijne dag!

  Antwoord
 3. Eva Janssen-Loth

  Ik zou heel graag een kerstkaart van jou ontvangen! Ik volg je blog met veel plezier. Helaas wordt er steeds minder post gestuurd en dat is ook te merken met de kerstkaarten. Mij lijkt een kaart van jou heel fijn! Hij krijgt hier een mooie plek. ?

  Antwoord
 4. Willy van der Eijken

  Het lijkt mij een heel leuk idee..ik ken je al een paar jaar…via facebook….je weet ik maak zelf ook kaarten..lijkt mij leuk om van jouw een kaart te mogen ontvangen..je krijgt er natuurlijk een mooie kaart terug ?

  Antwoord
 5. Neverdullmoments

  Wat leuk Romy! Jouw kaarten zijn altijd prachtig :) Het lijkt me heel leuk om nu een soort kerstkaartenslinger in ons nieuwe huis te maken, daar past een kaartje van jou vast mooi tussen!:)

  Antwoord
 6. Josephine

  Wat een ontzettend leuke actie! Echt heel lief! Ik heb al een paar keer een mooie kaart van je gehad, dus deze keer gun ik graag iemand anders een kaart die wat minder post ontvangt.

  Maar nogmaals: wat een mooie actie. ?

  Antwoord
 7. Marije

  Wat een super lief idee van je!

  Ik ben het iig zat om alleen maar reclames en rekeningen te ontvangen dus een leuke kaart is altijd welkom!

  Antwoord
 8. Laura

  Super leuk dat je dit doet! Ik zat al vol bewondering naar je zelfgemaakte kaarten te kijken. Ik stuur sinds een paar jaar kerstkaarten, dus ik vind het ook super leuk om ze te mogen ontvangen. Een zelfgemaakte is helemaal speciaal!

  Antwoord
 9. Jantine

  Wat een leuke, lieve actie, Romy. Ik ben een stille lezer van je blog, reageer maar af en toe. Maar met zo’n leuke actie reageer ik zeker. Ik ben zelf ook erg van het kaartjes maken en versturen, maar merk dat steeds minder mensen in mijn omgeving dat ook doen, terwijl echte post inderdaad zoveel leuker is… ik loot dus graag mee voor jouw actie.
  Groetjes en bedankt voor al je vrolijke blogs!
  Jantine

  Antwoord
 10. Darina

  Een ontzettende mooie actie Romy. Ik volg je blog al bijna vanaf het begin en vind het altijd een feestje om je inspirerende artikelen te lezen. Het lijkt mij superleuk om een kaart van jou te mogen ontvangen om nog meer vrolijkheid aan mijn kerstdecoratie aan te brengen.

  Antwoord
 11. Kirsten

  Wat een super lief idee! Echt iets voor jou ook, vind ik :) Ik lees je blog al lange tijd, maar pas sinds kort ben ik beginnen reageren.
  Nu echte post voornamelijk uit rekeningen en reclame bestaat, zou ik heel graag een kaart van je ontvangen. Het wordt bovendien een kerst die anders zal zijn dan anders, door een aantal persoonlijke en familiale redenen, dus ik ga zeker wat extra lichtpuntjes kunnen gebruiken in de feestperiode.

  Antwoord
 12. Tanja

  Beste Romy wat een ontzttende leuke actie! Wij willen graag een zelfgemaakte kaart van je ontvangen! Wij hebben een zwaar jaar achter de rug, maar volgend jaar wordt een goed jaar. Dat weet ik zeker! Een mooie zelfgemaakte kaart zal daartoe zeker bijdragen.

  Antwoord
 13. yvonne

  Wat lief dat je dit doet! ik sla even over want ik heb niet zoveel met kerstkaarten. Maar vind het erg lief dat je dit doet. Zullen vast veel mensen blij mee zijn.

  Antwoord
 14. Sandra

  Ahhh wat heb je toch weer iets leuks verzonnen Romy! Super gaaf en lief idee om kerstkaarten te versturen. :) Ik zou maar al te graag een kaartje van jou willen ontvangen hoor! Dan krijgt hij een mooi plekje in mijn nieuwe huis, hihi. Jou kennende maak je vast weer de meest creatieve kunstwerken! Mensen in mijn omgeving sturen al een paar jaar nooit meer kerstkaarten, dus het zou leuk zijn om er alsnog eentje te ontvangen. :D

  Antwoord
 15. Hennie

  Wat een ontzettend lieve actie is dit. Helemaal in de stijl van je blog en – ik vermoed – van je karakter. Zo zie je maar dat het digitale tijdperk niet alleen voor ellende, maar ook voor leuke dingen kan zorgen. En natuurlijk doe ik heel graag mee!

  Antwoord
 16. Elisabeth

  Wat een ontzettend leuk idee van je! Ik zou het leuk vinden om een mooie kaart van jou in mm brievenbus te krijgen! Ik ben super fan van post sturen maar ook ontvangen. Ik zou het leuk vinden om je dan ook een kaart terug te sturen.
  Groetjes

  Antwoord
 17. Irene

  Ooh wat leuk Romy! Ik ga denk ik zelf ook zoiets organiseren :) ik deed al een keer zoiets en vond het zelf zo fijn om kaartjes te schrijven! Ik blijf ook elk jaar stug kerstkaartjes schrijven. Veel te leuk! Maar ik vind het natuurlijk dubbel leuk als ik zelf ook een kaartje mag ontvangen. En jij maakt altijd van die p r a ch t i g e kunstwerkjes! Vind het altijd leuk om gekregen kaartjes tentoon te stellen dus je kaartje zou hier een mooi plekje krijgen.

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk om te horen dat je ook zoiets wilt organiseren! Ik vind het ook zo leuk om dit te doen en andere mensen blij te maken :) Heel leuk dat je meedoet!

   Antwoord
 18. Fleur

  Oh wat een ontzettend leuk én lief initiatief! Hoewel ik zelf er niet zoveel om geef en het daardoor ook nauwelijks doe vind ik het wel echt bij de kersttijd horen en gezellig staan. Mijn opa en oma (de generatie waarbij het nog een soort van ‘gewoon’ is) hangt de muur ieder jaar weer vol, zo gezellig:).

  Antwoord
 19. Evelyne

  Hoe leuk! Ik wil wel graag een kaartje ontvangen omdat ik dit gewoon té leuk vind. Echte post in mijn brievenbus! I love it. Ik stuur zelf ontzettend graag kaartjes en zeker met de kerstperiode. Ik kan al niet meer wachten om ze te schrijven, hihi.

  Antwoord
 20. Mevrouw Marloes

  Wat leuk! Ik stuur zelf ook altijd graag kaarten naar vrienden met de feestdagen of als ik op vakantie ben. Om er eentje te ontvangen van jou lijkt me natuurlijk ook heel leuk! :) Kaarten en post vind ik zoveel leuker dan berichtjes op social media.

  Antwoord
 21. Talitha

  Echte post is de bomb dus ik wil er ook wel eentje ontvangen!

  Antwoord
 22. Nikita

  Dit vind ik zo leuk! Weet je, een jaar geleden kon ik die boodschap heel goed gebruiken. Maar nu nog steeds. Ik vind Kerst een moeilijke periode omdat mijn oma vorig jaar is overleden en Kerst bij opa dan echt heel anders aanvoelt. Maar ook omdat mijn familie dan grotendeels verdrietig is en ik hun verdriet mee oppik, waardoor ik een groot stuk van de kerstvakantie down ben. En natuurlijk mis ik zelf ook mijn overleden dierbaren. Dus Kerst heeft een veel minder waardevolle betekenis voor mij dan vroeger.

  En trouwens, ik wil jou ook bedanken voor alle mooie blogposts en boodschappen en reacties die je achterliet zowel op mijn reacties als op mijn blog zelf. Sommige herinner ik me nog elke dag en blijven me enorm bij. Dus ook jij bedankt lieve Romy :) Je hebt me zelfvertrouwen gegeven, leren positiever denken en je blogposts komen altijd op het juiste moment en zijn op hun beurt een lichtje als het een moeilijke dag is geweest. Knuffel!

  Antwoord
  • Romy

   Wat ontzettend naar dat kerst voor jou ook een moeilijke tijd is door het overlijden van je oma. Ik kan me voorstellen dat het gemis juist dan heel groot is. Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! Ik word er helemaal stil van en vind het zo bijzonder dat ik iets voor je heb kunnen betekenen met mijn blog :)

   Antwoord
 23. Esther Potters

  Wat een leuke actie!
  Kijk ik verheug me er nu al op om kerstkaarten te versturen en nog leuker om ze te krijgen!
  Die van jou zien er echt prachtig uit en ik vind ze heel origineel en uniek omdat je ze zelf
  gemaakt hebt! Ik hoop dan ook dat ik bij de 5 gelukkige zit die word uitgekozen, en ik kan je
  nu al zeggen dat -ie een bijzonder plaatsje (op de schouw) bij me krijgt! Liefs, Esther

  Antwoord
 24. Janne

  Wat een lief en leuk idee! Ik twijfelde vanochtend of ik zou reageren met “er zijn vast anderen die nóg meer plezier hebben van zo’n kaartje, dus stuur maar niet aan mij” of “wat ontzettend leuk, ik doe mee!”. Ik heb besloten tot de tweede optie, want ik zou heel erg blij worden van een kaartje van jou. Of anderen er meer plezier van zouden hebben dan ik, kan ik ook helemaal niet weten!
  Ik ga zelf binnenkort ook aan de slag met kerstkaartjes. Ik vind het heerlijk om kaarten te sturen aan iedereen die ik maar kan bedenken. Vroeger op de middelbare school heb ik een keer een kaart gestuurd naar mijn mentor en die was helemaal ontroerd, zo leuk vond ze het dat ik aan haar had gedacht. En dat met een zo’n simpel kaartje.
  Je schrijft dat je gaat kiezen wie de kaartjes krijgen… Dat wordt nog een klus. Als ik jou was zou ik loten :P Veel succes in ieder geval! Groetjes en veel plezier met alle kerst-voorpret :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je toch hebt gereageerd voor een kerstkaartje! :) Het wordt inderdaad nog een flinke klus om 5 mensen uit te kiezen. Ik ga volgende week maar eens kijken hoe ik dat ga aanpakken, want 25 kaartjes versturen lukt helaas niet ;)
   Wat mooi om te horen dat het je mentor zo veel deed om een kaart te ontvangen. Soms kan inderdaad een klein gebaar al heel bijzonder zijn.

   Antwoord
 25. Johanne

  Superleuk Romy! Waren er maar meer mensen zoals jij op deze aardkloot :) Ik wil eigenlijk ook wel heel graag een kaartje van je ontvangen,. Niet omdat ik een oppepper nodig heb, maar gewoon omdat het me superleuk lijkt om van jou een kaartje te krijgen. Het ziet er ongetwijfeld hartstikke mooi uit en je weet je weg met woorden. Dus dat kan niet anders dan een prachtig kaartje worden!

  Antwoord
 26. Rosita Elise

  Wat super leuk Romy, bijzonder! Het lijkt mij heel erg leuk om een keer een echte kerst kaart te ontvangen! Ik vind jouw positiviteit richting het leven super mooi. Zelf heb ik nogal struggles en jij inspireert mij dan om toch met je positiviteit wat te doen. Er met de pakken neer zitten; dat ken jij niet! Die mentaliteit moet ik mijzelf ook maar eens gaan aanmeten. Hopelijk geniet je van je kaarten en ; ik zou met liefde een kaartje terug sturen!

  LIEFS!

  Antwoord
 27. Dinja

  Aaah wat een leuke actie zeg! Ik moet alleen wel even overslaan want mijn kop staat helemaal niet naar de feestdagen… Maar het idee vind ik zoo leuk!

  Antwoord
 28. Maaike

  Oh wat een gave actie! Ik doe graag mee, omdat ik het erg fijn vind om persoonlijke post te ontvangen. Ik bewaar al mijn verjaardagskaarten en kerstkaarten van de afgelopen jaren. Het geeft me altijd een blij gevoel. Ik ben blij met de kleinste dingen. Een kaartje kan iemand zoveel goeds doen! Een mooi gebaar en zoveel fijner dan een tekst via social media enz. :-) Helaas krijg ik niet zoveel kaarten meer, omdat mensen dat tegenwoordig te veel moeite vinden, lijkt het wel. Zelf stuur ik ze wel. Dus ik zou het super gaaf en lief vinden als ik er één zou krijgen <3 Plus je geeft mensen altijd een positief gevoel met je berichten op je blog.

  Antwoord
 29. Lilian

  Wat een leuk idee! Ik doe graag mee. Als ik dan wel een kaartje terug mag sturen? Ik vind het ook leuk om kerstkaarten te maken, maar ik heb er niet genoeg tijd voor, dus ik maak er vaak een paar voor de mensen die het echt waarderen als je je ze zelf maakt. En samen met m’n dochter maken we vaak de kaartjes zelf voor haar liefste vriendjes en vriendinnetjes.

  Antwoord
 30. Kaylin

  Heel leuk en origineel idee! Ook heel tof dat je je Belgische lezers de kans biedt om mee te doen hieraan. Bij deze neem ik ook graag deel.
  Net zoals jij ben ik dol op echte post. Ik verstuur brieven met drie personen en vind het echt tof om op deze “ouderwetse” manier mensen beter te leren kennen. Daarbij vind ik het ook geweldig om zelf alles van mij af te schrijven. Naast deze brieven zou een zelfgemaakt kaartje van het feestje in mijn brievenbus compleet maken.

  Antwoord
 31. Lieke van Veen

  Super leuk ik doe graag mee omdat ik altijd blij wordt van leuke post!

  Antwoord
 32. Wendy (B)

  Zo tof!
  (Maar ik ben te laat want het is nu al 3 december.)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs