kerstkaart 14

Kerstknutsels, kerstpret & een kerstwens voor jou

 • 25 december 2019
 • 23 Reacties
Categorieën: Lifestyle

De dag voor kerst begon gisteren met lange rijen bij de supermarkt. Half Nederland leek zich last minute te willen klaarmaken voor kerst. Heel wat kerststollen, (vega)rollades en de lekkerste hapjes vlogen als warme broodjes over de toonbank. Ook ik begaf me tussen het stressende winkelpubliek om me voor te bereiden op twee heerlijke dagen gevuld met liefde en familie. De kerstkaartjes zijn de deur uit en mijn kerstjurk hangt klaar. Zelfs ons geïmproviseerde kerstmaal staat al in tupperwarebakjes te wachten om morgen op het kerstdiner te verschijnen. Maar dat doe ik natuurlijk niet voordat ik – in dit artikel – mijn kerstwens voor jou met je deel.

zelfgemaakte kerstkaarten
zelfgemaakte kerstkaarten

Kerstknutselsessies

Ik heb nog nooit zo uitgezien naar de kerstdagen als dit jaar. Dat komt vast onder meer doordat mijn kerstboom langer stond dan ooit. De voorpret begon al toen ik in het weekend voor kerst voor het allereerst mijn eigen kerstboom kon optuigen. Dat inclusief de combinatie van blauwe en roze ballen waar ik al jaren van droomde. Daarna sloeg ik enthousiast aan het kerstkaarten maken. Elk jaar een flinke klus, maar wel een goede én leuke stok achter de deur om weer eens lekker creatief bezig te zijn. Een aantal kaartjes die het resultaat waren van deze knutselsessies kun je in dit artikel bewonderen.

Het leuke is dat mijn vriend uit zichzelf aanbood gezellig mee te doen met kerstknutselen. Er waren dan ook een paar kerstkaarten van zijn hand. En ik moet zeggen: ik was blij verrast. Oordeel zelf maar aan de hand van de foto hieronder.

zelfgemaakte kerstkaarten
Twee kaartjes die mijn vriend in elkaar knutselde. Goed gelukt, toch?!

Voorpret op de dag voor kerst

Aangezien ik mezelf op een heerlijke kerstvakantie heb getrakteerd, kon ik de dag voor kerst al doorbrengen met mijn lieve vriend. We sloofden ons uit in de keuken op een heerlijk nasigerecht voor het kerstdiner, om vervolgens te besluiten dat het zo lekker rook dat we hetzelfde graag die avond al uitgebreid wilden “voorproefden”. Ook deden we een mislukte poging om Pippa met kerstmuts op de foto te krijgen en probeerden we nieuwe bagels bij Bagels & Beans. Dat alles was al een feestje op zich, en dan was kerst nog niet eens aangebroken.

Ik stelde All You Need Is Love dan ook met liefde uit tot vandaag, zodat ik daar na mijn ontbijtje uitgebreid in mijn eentje van kan genieten. No problemo! Ik sta vanochtend vast extra enthousiast naast mijn bed, wetende dat ik meer dan twee uur lang getuige mag zijn van de vele omhelzingen, smakzoenen en dansjes op Schiphol waar Robert ten Brink me jaarlijks op trakteert.

zelfgemaakte kerstkaarten
zelfgemaakte kerstkaarten

Mijn plannen voor kerst

Mijn kerstdagen zijn dit jaar alles wat ik had kunnen hopen: gezelligheid, dierbaren om me heen, leuke gesprekken en aan tafel zitten met een tafel gevuld met lekkere gerechten. Ja ja, de kerstclichés zijn compleet! Op Eerste Kerstdag ben ik bij mijn ouders thuis te vinden voor een gezellig kerstdiner met onze familie. Op Tweede Kerstdag schuif ik aan bij Barts familie en staat een gourmetavond op het programma. Ik mag me weer hijsen in mijn mooiste kerstjurkje, zie uit naar de autoritten met kerstliedjes op de achtergrond en verheug me ook op de vele andere kerstclichés die ik toch echt verrassend leuk vind.

Mijn kerstwens voor jou

Voordat ik zelf het kerstfeest inluid, rest mij natuurlijk nog jou heel fijne kerstdagen toe te wensen. Of je kerstdagen nu gevuld zijn met gezellige plannen of dat je je terugtrekt met een kerstfilm op de bank, ik hoop oprecht dat deze dagen je heel wat lichtpuntjes brengen.

Zijn deze kerstdagen om welke reden dan ook niet wat jij ervan hoopte? Weet dan dat er mensen zijn die aan je denken. Als je verdrietig bent met kerst, een dierbare moet missen of opziet tegen de gezelligheid waar je juist niet op zit te wachten, weet dan dat je er niet alleen voor staat. Je verdriet mag er zijn. Er zijn mensen die je steunen. Ik hoop oprecht dat er ook voor jou een piepklein lichtpuntje is dat deze dagen alsnog ietsje mooier maakt.

Ik wens je mooie kerstdagen toe en hoop dat jij de kerstdagen mag vieren op een manier die jou gelukkig maakt. Of dat nu is met een huis vol visite en cadeautjes onder de kerstboom of met je kat in een foute kersttrui voor de buis – geniet!

Veel liefs,
Romy

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 25 december 2019 op 7:53 am - Beantwoord

  Jullie ook hele fijne kerstdagen gewenst! De kaarten van je vriend zijn echt supergoed gelukt.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:04 pm - Beantwoord

   Gaaf hè?! Ik vind ook dat hij echt kaartenmaaktalent heeft 🙂

 2. Neverdullmoments 25 december 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  Mooie kerstwens en wat hebben jullie heerlijk geknutseld! Hele fijne dagen met elkaar!

 3. Audrey 25 december 2019 op 9:01 am - Beantwoord

  Fijne Kerst, Romy! Ik heb All You Need is Love ook nog tegoed voor zometeen 🙂

 4. Naomi 25 december 2019 op 9:07 am - Beantwoord

  Prachtige kaarten heb je gemaakt! Ik wens je een heerlijke Kerst. En ja, ook hier nog All You Need tegoed.

 5. Janne 25 december 2019 op 9:16 am - Beantwoord

  Je alinea over “Zijn de kerstdagen niet wat jij ervan hoopte?” komt aan… De opa van mijn vriend is vannacht overleden nadat hij een verkeersongeluk had gehad. Ik weet niet hoe de kerstdagen er nu uit gaan zien en ik vind het heel lastig hoe weinig ik kan doen voor mijn vriend.

  • Daenelia 25 december 2019 op 5:58 pm - Beantwoord

   Soms is het genoeg om er gewoon te zijn: luisteren, hand vasthouden, zorgen dat er iets warms te drinken is.
   Het lijkt misschien even dat het leven stil staat, maar kleine zalen gaan gewoon door. En je vriend ziet dat nu even niet. Maar die hand of de schouder om op te leunen, die ziet hij wel. Geef ruimte, maar wees ook aanwezig en dat is wat belangrijk is.
   Sterkte.

  • Romy 25 december 2019 op 9:43 pm - Beantwoord

   Ah jeetje, wat heftig om dat te horen! En dan ook nog eens op zo’n verschrikkelijke manier. Ik kan me je onmacht heel goed voorstellen. Heel erg veel sterkte, voor jou en je vriend. Wat Daenelia ook zegt, ik denk dat alleen al het feit dat je er voor hem bent en een arm om hem heen slaat hem heel goed zal doen.
   Een dikke virtuele knuffel!

 6. Zo simpel is dan geluk 25 december 2019 op 10:04 am - Beantwoord

  Geniet van de Kerst, het lekkere eten en de lieve mensen om je heen.

 7. Gaby 25 december 2019 op 8:14 pm - Beantwoord

  Wens je fijne kerstdagen en goed 2020 toe

 8. Laurine 25 december 2019 op 8:42 pm - Beantwoord

  Oh wat een leuke kaarten! Ik word ook altijd zo heerlijk ontspannen van knutselen. 🙂 Fijne feestdagen!

 9. Saskia 26 december 2019 op 8:37 am - Beantwoord

  Mooi verwoord! Ik heb ook zeker mijn gedachte bij mensen laten gaan die alleen zijn met kerst of iemand missen (zoals bijvoorbeeld mijn opa) Wij hebben hele fijne dagen gehad zo de eerste kerst van Noa. Zeker wel bijzonder, vooral omdat we vorig jaar rond deze tijd iedereen vertelde in verwachting van hem te zijn.

  • Romy 1 januari 2020 op 10:13 pm - Beantwoord

   Echt een bijzonder idee dat jullie vorig jaar met kerst jullie zwangerschap aankondigden en dit jaar kerst met de lieve kleine Noa samen konden vieren! <3

 10. Jantine 26 december 2019 op 12:06 pm - Beantwoord

  Heel mooie kerstkaarten maakten jullie, wat leuk dat Bart mee deed. En wij hebben All you need ook gisteren pas gekeken, heerlijk. Mijn zus en ik samen en mijn lief op de achtergrond, die kan ruim 2 uur liefdesgeluk niet zo goed aan ?
  Fijne dagen nog,
  Jantine

  • Romy 1 januari 2020 op 10:16 pm - Beantwoord

   Dank je voor je lieve reactie! Ik was ook blij verrast dat Bart het leuk vond om samen kerstkaarten te maken. En hij deed het nog verrassend goed ook!
   Leuk dat jij ook All You Need Is Love is gekeken. Haha, wat dat toch is met dat programma en met mannen… Bart heb ik helaas ook niet weten te overtuigen om mee te kijken. Misschien volgend jaar een nieuwe poging wagen 😉

 11. Giovanna Jansen 26 december 2019 op 9:47 pm - Beantwoord

  Wat leuk allemaal! Fijne dagen!

 12. Anouk 26 december 2019 op 10:15 pm - Beantwoord

  Een beetje te laat om je een fijne kerst te wensen,maar hopelijk heb je fijne dagen gehad. De kaarten zijn jn elk geval goed gelukt

 13. Els 28 december 2019 op 11:10 am - Beantwoord

  Wow, wat een mooie kaartjes en wat leuk dat je vriend mee deed. Ik moet eerlijk zeggen die kaartjes zien er ook super leuk uit!

  • Romy 1 januari 2020 op 10:43 pm - Beantwoord

   Leuk hè?! Ik was ook blij verrast dat hij uit zichzelf aanbood om kaarten te maken én dat zijn kaartjes zo goed gelukt zijn 🙂

 14. Nikita 1 januari 2020 op 7:04 pm - Beantwoord

  Zoals ik al eerder heb gezegd, Kerstmis was geen gemakkelijke feestdag deze keer. Ik heb er dan ook alles aan gedaan om er toch een fijne dag van te maken. Maar ik besefte me ook dat het oke is om verdrietig te zijn. De maatschappij verwacht altijd dat je rond de feesten vrolijk bent en lacht en danst. Dat is gemakkelijk als je het fijn hebt. Maar niet als je net iemand dierbaar bent verloren. Kerstmis zelf was gezellig met mijn zusje, maar ik ben vooral opgelucht dat het januari is. Al vind ik al die lichtjes, sterretjes en kerstbomen wel heel gezellig 🙂

  • Romy 2 januari 2020 op 11:09 am - Beantwoord

   Heel begrijpelijk dat je ook weer blij was toen de feestdagen voorbij waren. Als je dierbaren moet missen, zijn de feestdagen helaas niet altijd even fijn en feestelijk. Ik vind het knap dat je je er toch zo doorheen hebt gevochten en hoop dat het nieuwe jaar je heel veel rust, groei en nieuwe mooie momenten zal brengen.

 15. zwartraafje 9 januari 2020 op 5:26 pm - Beantwoord

  Oops! Het is nu wel heel laat om te reageren op een kerstwens maar ik wilde je toch even laten weten dat jullie kaartjes super leuk zijn geworden. Zo fijn dat jullie daar samen aan konden knutselen. Ik heb er zelf ook weer heel wat (65) gemaakt en ben nog aan het overwegen of ik er opnieuw een stap-voor-stap blogposts over zou maken. Het lijkt me immers precies een beetje gek om daar nu nog mee af te komen.

  • Romy 10 januari 2020 op 12:02 am - Beantwoord

   Dank je wel! En wauw, 65 kaartjes zijn er nogal wat. Wel heel erg gaaf dat je die allemaal zelf hebt gemaakt.
   En waarom niet? Je kunt altijd een paar stap-voor-stapideeën delen van kaarten die misschien net iets meer winters in plaats van kerstachtig ogen.

Recente blogs

Het leven is niet te plannen (en dat is juist leuk!)

13 juli 2017|Persoonlijke groei|

Jarenlang dacht ik dat ik mijn leven precies kon uitstippelen. Als heuse controlfreak had ik mijn lijstje met kindernamen al klaarliggen en een eerste schets gemaakt van de trouwjurk van mijn dromen. De dromer die ik was als 16-jarige ben ik al die jaren gebleven. Tegelijkertijd heb ik wel geleerd om meer met beide benen op de grond te staan. Als in: het leven is niet te plannen en het komt zoals het komt. Mijn leven is niet zoals ik had verwacht toen ik als brugpieper net om de hoek kwam kijken. Maar dat betekent niet dat het minder leuk is of dat er iets mis is gegaan. Integendeel, ik geniet ervan!

Omgaan met kritiek? Dat kun jij! (met deze 7 tips)

13 november 2018|Persoonlijke groei|

Altijd overladen worden met complimenten? Niets anders dan lovende woorden krijgen omdat je zo goed, slim, aantrekkelijk, leuk, sociaal én ook nog eens perfect bent? Tja, in het echte leven hoort kritiek op z'n tijd er toch echt bij, terecht of niet. Kritiek kan soms heel vervelend zijn, zeker als je je kritiek persoonlijk aantrekt. Ook voor mij is omgaan met kritiek altijd een leerschool geweest. Maar als het mij beter afgaat dan eerst, dan kun jij dat ook bereiken! Daarom deel ik 7 tips voor omgaan met kritiek. Doe er je voordeel mee (en vat het vooral niet te kritisch op!).

Het leven vieren | 15 tips om zelf de slingers op te hangen

18 mei 2020|Positiviteit|

Over precies een week ben ik jarig. Dat vier ik dit jaar niet met een verjaardagsfeestje (wel met taart!), maar daar ben ik niet rouwig om. Het leven vieren gaat over meer gaat dan die ene dag waarop je huis vol slingers hangt en er taart op het menu staat. Elke dag is een reden om het leven te vieren. Juist als niet altijd alles meezit! Op veel dingen in het leven heb je geen invloed, maar je kunt er wel wat aan doen om zélf de slingers op te hangen. Dit zijn 15 simpele dingen die ik doe om elke dag wat feestelijker te maken.