kerst1

Mijn kerstwens voor jou (+ mijn feestelijke kerstoutfit)

 • 25 december 2018
 • 43 Reacties
Categorieën: Outfits

Het is zover: Kerstmis! Tijd van gezelligheid, van foute kersttruien én van glitters en lichtjes. De een viert kerst met een uitgebreid kerstdiner, de ander kijkt liever naar een kerstfilm onder het genot van afhaalpizza. Misschien liggen er talloze cadeaus onder de boom die je met je familie uitpakt, of wellicht kom je op kerst juist liever tot jezelf zonder kerststress en drukte om je heen. Hoe je het ook viert, ik wens jou geweldige kerstdagen toe. In dit artikel laat ik je mijn kerstoutfit voor vandaag zien én deel ik natuurlijk mijn kerstwens voor jou.

kerstjurk van steps

Een spannende kerstjurkenjacht

Hoewel wij helemaal niet veel waarde hechten aan chic en stijlvol voor de dag komen met kerst, kan ik het nooit laten om met kerst iets extra moois uit de kast te trekken. Maar dit jaar bleek het vinden van een mooie kerstjurk een ware uitdaging te zijn. Ik trotseerde de extreme kerstdrukte in de winkels voor mijn zoektocht, maar kwam niet veel meer tegen dan talloze little black dresses die allemaal op elkaar leken. Maar ik wilde iets met kleur. Een jurk waar ik blij van zou worden en die anders is dan anders. Na een paar niet al te succesvolle winkelbezoekjes kwam mijn kerstjurkenjacht dan eindelijk tot een positieve ontknoping: ik vond dé jurk die mijn hart sneller deed kloppen.

kerstjurk van steps

Kerstparade, koffie & kanten jurken

Mijn jurk kocht ik na een bezoekje aan de kerstparade in Amstelveen, die mijn vader en ik zaterdagavond bijwoonden. We stonden eerste rang te koukleumen, maar het was het allemaal waard. De ene wagen was nog mooier dan de andere en de rondrennende kinderen en gezellige kerstmuziek maakten er een waar feestje van. Na de parade wilde ik nog één laatste poging doen bij Steps om een mooie jurk op de kop te tikken. De verkoopster ontving mijn vader ondertussen hartelijk met een kop koffie, waardoor het zelfs voor hem nog goed vertoeven was in dit jurkenwalhalla. Ondertussen was ik in mijn nopjes dat ik toch nog met een mooie jurk naar huis ging die nog perfect paste ook. In de sale overigens, want anders vind ik Steps helaas wat prijzig.

kerstjurk van steps
kerstjurk van steps

Op mijn kerstbest in kant

De jurk is gemaakt van roze, rood en blauw kant. Er zit uiteraard een onderjurk aan vast, zodat je niet in een nietsverhullende outfit bij het kerstdiner verschijnt. En hij past nog perfect ook! Ik had verwacht dat de jurk niet zo mooi zou zijn als je niet met een grote voorgevel gezegend bent, maar dat viel me alles mee. Ik heb de jurk zondag al met plezier gedragen naar mijn opa en oma, en trek hem vandaag met net zo veel plezier opnieuw aan. Onder de jurk draag ik een dikke panty (#koukleum) en mijn rode hakken met strikjes, die ik onlangs bij de IJ-hallen scoorde. Mijn sieraden zijn van DRKS. Ik heb ze eerder al in dit artikel laten zien en ben er nog altijd heel blij mee.

kerstjurk van steps

Mijn kerstwens voor jou

Maar belangrijker dan wat ik draag met kerst, is mijn kerstwens voor jou.
Ik wens jou en je dierbaren een sprankelende kerst met magische momenten of lichtpuntjes, hoe groot of klein die ook zijn. Ik hoop dat jij kerst kunt vieren op een manier waar jij vrolijk van wordt. Of je het nu groots viert met een hele groep en een zevengangendiner of liever met je kat op de bank All You Need Is Love terugkijkt, geniet van jouw kerstdagen. En als jij dit jaar geen lichtpuntjes ervaart, weet dan dat ik aan jou denk en dat ik graag een klein sprankje hoop jouw kant op stuur. Volgend jaar met kerst kan alles zomaar mooier, magischer en fijner zijn dan je je nu kunt voorstellen. ♥

Jurk: Steps
Panty: Action
Schoenen: tweedehands
Armband en oorbellen: DRKS

Fijne Kerstdagen, lieve lezer!

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hilly 25 december 2018 op 7:55 am - Beantwoord

  Je hebt die leuke schoentjes aan bij een prachtige jurk.
  Helemaal top!

  • Romy 25 december 2018 op 10:43 am - Beantwoord

   Dankjewel! Het bleek eigenlijk toevallig een goede match te zijn 🙂 Helemaal blij dat ik mijn schoentjes nu kan aantrekken!

 2. Marije 25 december 2018 op 9:00 am - Beantwoord

  Wauw hele leuke en mooie jurk.

  Hele fijne dagen ?

  • Romy 25 december 2018 op 10:43 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ik wens jou ook heel fijne kerstdagen toe.

 3. Zo simpel is dan geluk 25 december 2018 op 9:12 am - Beantwoord

  De jurk past goed bij je! Hele fijne dagen.

  • Romy 25 december 2018 op 10:43 am - Beantwoord

   Dankjewel! Voor jou ook heel mooie kerstdagen 🙂

 4. Judith 25 december 2018 op 9:26 am - Beantwoord

  Prachtige jurk! Love de kleuren! Hele fijne Kerst gewenst 🙂

 5. Darina 25 december 2018 op 10:24 am - Beantwoord

  Een prachtige jurk! Staat je geweldig mooi. Fijne dagen!

  • Romy 25 december 2018 op 10:44 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook heel fijne kerstdagen toe!

  • Romy 25 december 2018 op 10:44 am - Beantwoord

   Dankjewel! Voor jou ook heel mooie feestdagen!

 6. Jacqueline 25 december 2018 op 10:28 am - Beantwoord

  Superleuke jurk! En die rode schoenen maken het helemaal af.
  Fijne kerstdagen!

  • Romy 25 december 2018 op 10:45 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met de jurk, zeker in combinatie met de schoenen.
   Ik wens jou en je dierbaren ook heel fijne kerstdagen toe.

 7. Katrien 25 december 2018 op 10:51 am - Beantwoord

  Wat een schitterende jurk. Heel erg feestelijk én kleurrijk, een combinatie die moeilijk te vinden is. Jij bent er helemaal in geslaagd. Fijne kerst en veel plezier tijdens deze feestperiode.

  • Romy 25 december 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment en lieve wens! Ik wens jou ook nog heel veel plezier in deze fijne feestperiode! <3

 8. Mei Qi 25 december 2018 op 10:52 am - Beantwoord

  Aaah wat een mooie foto’s!! Jij ook hele fijne feestdagen!! X

  • Romy 25 december 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Voor jou ook heel fijne dagen! 🙂

 9. Saskia 25 december 2018 op 11:16 am - Beantwoord

  Prachtig outfit, ik vind de jurk helemaal Romy<3
  Hele fijne dagen gewenst ! Geniet ervan…

  • Romy 25 december 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel voor je mooie, lieve woorden! Voor jou en je dierbaren ook heel fijne dagen! <3

 10. Anita 25 december 2018 op 11:30 am - Beantwoord

  Prachtig is tie ? Maar de allergrootste kerstster ben jij!?, omdat je zoveel licht verspreid met jouw liefde en positiviteit op je blog. Al had iedereen maar een klein stukje Romy, dan zou de wereld er zoveel mooier uitzien. Fijne kerstdagen voor jou!

 11. Janne 25 december 2018 op 11:37 am - Beantwoord

  Vrolijk kerstfeest, Romy! Je jurk is prachtig 🙂

  • Romy 25 december 2018 op 11:49 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Voor jou en je dierbaren ook heel fijne feestdagen! 🙂

 12. Josephine 25 december 2018 op 12:04 pm - Beantwoord

  Jij ook fijne kerstdagen, Romy! Je ziet er prachtig uit en dank voor je mooie kerstwens. 🙂

 13. Karin 25 december 2018 op 1:57 pm - Beantwoord

  Wat lief! Ik hoop dat jij ook een fantastische kerst hebt!

  Wat een mooie jurk, die kun je straks ook prima aan als de feestdagen voorbij zijn 😀

  • Romy 25 december 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Ik wens jou ook heel fijne feestdagen toe samen met je dierbaren.

  • Romy 25 december 2018 op 11:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik ben inderdaad van plan om de jurk ook na kerst nog aan te trekken 🙂 Hij kan bijvoorbeeld ook prima naar mijn werk met een net jasje eroverheen. Ideaal! 🙂
   Voor jou ook heel fijne feestdagen!

 14. Irene 25 december 2018 op 2:23 pm - Beantwoord

  Oh leuke jurk Romy! Staat je mooi.
  Ik wens jou ook een héél fijne kerst toe! xx

  • Romy 25 december 2018 op 11:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel, lieve Irene! Fijne dagen! 🙂

 15. Ilona Wielinga 25 december 2018 op 6:04 pm - Beantwoord

  Mooi artikel ❤ en hele fijne feestdagen gewenst!
  Ik vier kerst dit jaar helaas in opname bij de acute psychiatrie, maar tis zoals tis en we maken er hier t beste van

 16. Myrthe 25 december 2018 op 10:29 pm - Beantwoord

  Wauw, wat een fantastisch mooie jurk ?. Hij staat je ook heel mooi. Ik heb vandaag heerlijk mijn kerstoutfit gedragen op mijn werk in het verpleeghuis. Ik wens jou vanuit het hoge noorden nog hele fijne feestdagen toe

  • Romy 25 december 2018 op 11:52 pm - Beantwoord

   Oh jeetje, wat ontzettend heftig en heel erg schrikken! Ik wens je veel sterkte toe en hoop dat het snel beter met je gaat <3 Knuffels voor jou!

  • Romy 25 december 2018 op 11:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Ik hoop dat jij een fijne werkdag achter de rug hebt (wat leuk dat je in kerstoutfit hebt gewerkt!) en wens je een heel mooie Tweede Kerstdag toe 🙂

 17. Sabrina 25 december 2018 op 11:37 pm - Beantwoord

  Heel erg mooi! Jij ook fijne feestdagen!

 18. bychristiana 26 december 2018 op 9:22 am - Beantwoord

  Nou….geloof het of niet, maar ik zag deze jurk en het eerste wat ik dacht was ; ‘Die komt van Steps’ Haha, serieus! Ik vind hem heel erg leuk en ook echt bij je passen. Merry XMAS!

  • Romy 26 december 2018 op 12:16 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te horen dat je direct wist waar de jurk vandaan komt. Dankjewel voor je lieve reactie en voor jou ook een fijne Tweede Kerstdag! 🙂

 19. Johanne 26 december 2018 op 2:29 pm - Beantwoord

  Prachtig jurkje! Staat je geweldig en heel erg mooie gecombineerd met je nieuwe (ouwe) schoenen. <3

  • Romy 26 december 2018 op 8:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik was ook helemaal blij dat de schoenen en jurk toevallig dezelfde kleur rood bleken te hebben 🙂

 20. Laurine 26 december 2018 op 5:17 pm - Beantwoord

  Wauw wat staat die jurk je geweldig! Zalige Kerst voor jou en je familie!

 21. Haydée 26 december 2018 op 8:54 pm - Beantwoord

  Wat staat die jurk je mooi, zeker in combinatie met de schoenen! Jij ook een heel fijne feestperiode Romy!

  • Romy 27 december 2018 op 8:28 am - Beantwoord

   Dankjewel! <3 Heel fijne feestdagen! 🙂

 22. Pauline 27 december 2018 op 3:30 pm - Beantwoord

  Wauw, die schoenen ook erbij! Prachtige outfit!
  Die panty van action heb ik trouwens ook gedragen, echt een aanrader hè?!

  • Romy 27 december 2018 op 5:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Ja, de panty’s van Action zijn echt fijn! Ze houden het bij mij best wel lang uit, zelfs langer dan de panty’s van Hema die een stuk duurder zijn 🙂

Recente blogs

Minder streng voor jezelf zijn? Begin nu! (7 tips)

29 september 2020|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Heb jij ook weleens last van een vervelend stemmetje dat je allesbehalve opbeurende woorden influistert als er iets misgaat? Het stemmetje gaat soms flink tekeer en laat zich niet zomaar de mond snoeren. "Waarom doe ik het nou nooit eens goed?!" of "Ik kan ook niets!" En het frappante is: eigenlijk zijn het je eigen woorden. Maar hoe ga je daar tegenin? Wat helpt om minder streng voor jezelf te zijn? Deze 7 tips helpen je misschien om die lastige tetteraar de mond te snoeren.

Recap: hoe zit het met mijn plannen voor de lente?

11 juni 2017|Persoonlijk|

In maart plaatste ik een artikel met mijn plannen voor de lente. Het leek me leuk om tegen het eind van de lente eens terug te blikken. Wat is er van mijn plannen terechtgekomen? En welke plannen blijven er staan voor de zomer? In dit artikel praat ik je helemaal bij en kan ik gelukkig al door een groot aantal plannen een streep zetten.

Een vraag per dag | Een leuk boek als cadeau (voor jezelf)!

12 oktober 2018|Lifestyle|

Al een tijdje geleden kocht ik het boek 'Een vraag per dag' als verjaardagscadeau voor iemand anders. Maar – zoals dat bij mij wel vaker gaat met cadeaus – ik vond het boek zó leuk dat ik het ook graag aan mezelf cadeau wilde doen. In dit leuke, roze boek beantwoord je vijf jaar lang elke dag een vraag. Ieder jaar krijg je op dezelfde datum (bijvoorbeeld 12 augustus) dezelfde vraag voorgelegd. Zo heb je na vijf jaar een heel boek vol met antwoorden en herinneringen. Leuk om te geven of om lekker zelf te houden! Omdat ik zelf vrolijk word van dit boek, geef ik je graag een inkijkje in 'Een vraag per dag'.