broek2 1

Outfit | Blauwe bloementop & pantalon op een warme dag

 • 3 augustus 2019
 • 23 Reacties
Categorieën: Outfits
steps kanten top met bloemen

Tijdens de hittegolf afgelopen week was een outfit samenstellen soms een ware uitdaging. Want wat trek je aan als ieder laagje stof eigenlijk al te veel is, terwijl de gelegenheid er ook niet echt naar is om in je bikini rond te lopen? Gelukkig had ik nog genoeg hangen om kledingstress te voorkomen. Mijn bloementop bleek een uitkomst. En ook mijn tweedehands pantalon mocht met 40 graden wel uit de kast komen. Tijd om je mijn hittebestendige outfit te laten zien (ook al heeft de hitte, nu ik dit schrijf, plaatsgemaakt voor een flinke plensbui).

Daar is-ie weer: de fleurige top!

Dat mijn nieuwe kanten top van Steps groot favoriet is, is na mijn vorige outfitartikel vast geen verrassing meer. Ik heb de tijdrovende handwasjes graag over voor dit fleurige item. Dat ik er laatst zelfs spontaan een compliment over kreeg van een vreemde, maakt dat ik de top met extra veel plezier aantrek. Dit keer niet in combinatie met shorts, maar met een lange pantalon. Ja ja, weer een broek! Hoewel ik over het algemeen vooral een groot jurkjesliefhebber ben, heb ik de laatste tijd tot mijn grote verbazing ook weleens zin in een fijne broek. Het liefst een pantalon. Dat soort broeken zitten zo lekker.

kanten top met pantalon
gestreepte pantalon stradivarius

Een streepje voor?

De pantalon dus. Ik kocht hem laatst bij de kringloopwinkel voor een prijs waarvoor ik hem absoluut niet kon laten hangen. Onder andere door het vrolijke strepenpatroon had de broek bij mij direct een streepje voor (woordgrappenmodus aan!). Toch is de broek wel wat anders dan mijn andere broeken (dit klinkt alsof ik een hele collectie heb, maar ik heb niet meer dan vier broeken): het is geen broek met rechte pijpen, maar juist eentje die smal toeloopt aan de onderkant. Ik moest eerst even aan het model wennen. “Lijkt het niet net een pyjamabroek?”, vroeg ik nog aan mijn moeder. Maar zij schudde wijselijk haar hoofd. Inmiddels ben ik helemaal overtuigd en draag ik de broek met plezier. En niet als pyjamabroek dus.

kanten top met pantalon
steps kanten top met bloemen

Goed gestrikt!

Dit soort broeken vind ik op warme dagen echt een uitkomst. Helaas kan ik juist op warme dagen mijn steunkousen niet thuis laten vanwege de luchtvochtigheid. Tegelijkertijd voel ik me er (nog) niet oké bij om de deur uit te gaan met kniehoge kousen onder een jurkje. Een lekker wijde pantalon is dus perfect. Luchtig genoeg om de Hollandse hitte te trotseren en ondertussen zijn mijn kousen mooi verstopt. En zo’n broek zit ook nog eens heerlijk. Een blouse erin stoppen, een strik maken en je bent klaar om te gaan!

outfitfoto's rood haar
outfit voor warme dag

Blauw, blauw en nog eens blauw

Valt het trouwens op dat ik de laatste tijd gek ben op blauw? Ik vind bijna alle kleuren wel leuk en heb natuurlijk ook nog altijd een zwak voor roze, maar ik merk dat er meer en meer blauw in mijn kast komt te hangen. Om een of andere reden trekt die kleur me wel aan. Alhoewel ik natuurlijk niet uitsluit dat mijn volgende aanwinst weer oudroze, pimpelpaars of knalgeel wordt.

roze all stars metallic

En oudroze aan mijn voeten!

Over oudroze aanwinsten gesproken, mijn oudroze All Stars hebben inmiddels al wel bewezen dat ze hun geld meer dan waard zijn. Ik kocht ze twee maanden geleden en ze hebben inmiddels een plek in de gang veroverd waar ze zo voor het grijpen staan. Kan ik ze vaak aantrekken! De schoenen hebben een subtiel glittertje en zijn natuurlijk precies mijn kleur. Tegelijkertijd vind ik ze netjes genoeg om eventueel naar het werk te dragen. En als we het toch over comfortabele outfits hebben – comfortabel zijn deze schoenen ook zeker. Geen overbodige luxe met de warmte!

Kanten top: Steps
Gestreepte pantalon: Stradivarius (tweedehands)
Schoenen: Converse All Stars

Bril: Polette

Wat draag jij het liefst als het nogal warm is?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 3 augustus 2019 op 7:29 am - Beantwoord

  Een hele mooie outfit. De top is prachtig! Ik draag het liefst linnen items als het zo warm is. Lekker luchtig 🙂

  • Romy 3 augustus 2019 op 10:01 am - Beantwoord

   Dank je! Linnen kleding is met dit weer natuurlijk ook ideaal, en het staat nog mooi ook 🙂

 2. Ilona Wielinga 3 augustus 2019 op 8:20 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke combinatie zeg. Ondanks dat ik me er niet altijd comfortabel bij voel trek ik met het hele warme weer toch gewoon een korte broek aan.

  • Romy 3 augustus 2019 op 10:01 am - Beantwoord

   Goed dat je toch gewoon een korte broek uit de kast trekt. Dat zit bij de nogal hoge temperaturen wel het lekkerst natuurlijk.

 3. Naomi 3 augustus 2019 op 8:28 am - Beantwoord

  Prachtige outfit. En dat je spontaan een compliment kreeg over de top, kan ik wel begrijpen. Gave schoenen ook, trouwens!

  • Romy 3 augustus 2019 op 10:00 am - Beantwoord

   Dank je wel! Wat leuk om te horen! Met de schoenen ben ik ook erg blij (al is het maar omdat ze ook nog eens heerlijk zitten).

 4. Cindy 3 augustus 2019 op 10:05 am - Beantwoord

  Leuk! Jij ziet er sowieso altijd leuk uit, in alle outfit-blogs die ik tot nu toe heb gezien, jij kunt volgens mij ook echt álles hebben.
  In tegenstelling tot mijzelf, ik voel me met lengtestreepjes drie keer langer dan de 1.80 die ik ben 😉

  Ik heb nu vakantie (week drie is bijna voorbij), dus ik hoef er niet écht over na te denken wat ik draag (mag op mijn werk ook zelf bepalen wat ik draag), vooral rokjes dus en af en toe mijn korte broek. En de laatste dagen ‘s avonds lekker mijn pyjamabroek bij het bankhangen 😉

  De All Stars heb ik ook, in wit leer. Kunnen dus ook prima onder een wat nettere outfit, ware het niet dat de flappen al heel snel grijs werden door de ijzeren veteroogjes…
  Krijg er alleen bij iets langere wandelingen, zoals het dagje dierentuin wat ik laatst met mijn broer deed, fikse blaren van!

  • Romy 5 augustus 2019 op 7:52 am - Beantwoord

   Wat een lief compliment, zeg! Dank je wel! 🙂 Ik moet zeggen dat er ook dingen zijn die mij totaal niet staan, haha. Zo kan ik laag uitgesneden jurkjes niet echt hebben en lijk ik in veel lichte kleuren (zalmroze, wit of pastelgeel) net een lijk door de combinatie met mijn lichte huidskleur 😛

   Heerlijk dat je nu vakantie hebt trouwens! Dan is een pyjamabroek natuurlijk ook een perfect outfitonderdeel. Daar is het vakantie voor 🙂
   Leuk dat je witte All Stars hebt. Ik blijf het mooie sneakers van, alhoewel ze inderdaad voor echt lange stukken wandelen niet ideaal zijn.

 5. Irene 3 augustus 2019 op 1:03 pm - Beantwoord

  Leuke outfit Romy! Ik vind vooral het topje echt heel mooi en het staat je mooi ook. Met die hitte kon ik lange broeken wel echt niet verdragen. Ik heb toen alleen maar van die super luchtige jumpsuitjes gedragen want alles wat ook maar een beetje strak zat of bedekte vond ik direct te warm :p
  Tof ook die Converse! Ik zit ook te azen op een paar maar dan de hoge versie en ook roze natuurlijk 😀

  • Romy 5 augustus 2019 op 8:21 am - Beantwoord

   Dank je! Wat leuk dat jij ook op zoek bent naar roze All Stars. Volgens mij zijn ze eens in de zoveel tijd bij Kruidvat te koop voor een vriendelijk prijsje. Je zou daar eens de folders goed in de gaten kunnen houden 🙂

 6. Anja - Minimalist Dutchie 3 augustus 2019 op 3:13 pm - Beantwoord

  Wat mooi om te zien dat je helemaal shine-t in deze outfit. Vind de pantalon ook erg geslaagd. Bij mij is het vaak juist zo dat ik broeken draag, maar als het warm is, ga ik graag voor een jurkje.

  • Romy 6 augustus 2019 op 7:37 am - Beantwoord

   Wat een mooi compliment. Dank je wel! En grappig (en leuk!) dat jij juist met warm weer wél naar een jurkje grijpt.

 7. Anouk 3 augustus 2019 op 7:16 pm - Beantwoord

  Ik draag het liefst mijn jurkje met spaghetti bandjes of een simpel broekje met een hemdje. Ik snap heel goed dat je je niet comfortabel voelt om met je steunkousen de deur uit te gaan, ondanks alle body positivity post op het internet zou ik dat ook niet durven!

  • Romy 6 augustus 2019 op 8:01 am - Beantwoord

   Jouw zomerse outfits klinken ook erg leuk! Vooral dat soort luchtige jurkjes zijn altijd fijn bij hoge temperaturen.

 8. Josephine 4 augustus 2019 op 8:42 pm - Beantwoord

  Erg leuk, Romy! Zowel de blouse als de broek. Ik zoek zelf ook nog zo’n model broek, maar ik ben er nog niet wat voor kleuren ik wil.

  • Romy 6 augustus 2019 op 8:35 am - Beantwoord

   Dank je wel! Deze broeken zijn er tegenwoordig ook in zó veel kleuren dat ik me je “keuzestress” wel een beetje kan voorstellen 😉

 9. Lisa 5 augustus 2019 op 7:46 am - Beantwoord

  Mooie combi en zo tof, bloemetjes en streepjes combineren! En het staat leuk, dat blauw wit in je kleding voor die rode bloemen.

  • Romy 6 augustus 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Dank je! Leuk om te horen dat je het een geslaagde combi vindt 🙂

 10. Anna 5 augustus 2019 op 12:45 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke broek! Ik ben ook dol op dit soort pantalons 😀

  • Romy 6 augustus 2019 op 5:57 pm - Beantwoord

   Thanks! Dit soort pantalons staan jou ook altijd zo mooi.

 11. Nikita 7 augustus 2019 op 11:11 am - Beantwoord

  Mooie top! En die broek is ook echt heel mooi. Bij jou dan. Ik zie mezelf meer in een jeans, maar we zijn allemaal anders natuurlijk. Dat All Stars zo comfortabel en goed zitten kan ik als geen ander bevestigen. Ik draag ze dagelijks. Ik wissel wel af tussen twee paar, maar ik loop wel elke dag op sneakers. Omdat ik daarvan hou, ik me daar het beste in voel. Trouwens, ik vind All Stars prima als nette schoenen. Als ik naar een feestje ga (heel zeldzaam, maar ‘t gebeurt haha) dan doe ik een mooie blouse aan, een nette jeansbroek en daaronder sneakers. Ook op sollicitaties draag ik geen hakken of ballerina’s. Natuurlijk zal ik niet de eerste beste hoodie aantrekken dan, maar ik ga wel op sneakers. Gewoon omdat ik ten eerste vind dat je je ook op dat gebied niet anders moet voordoen dan je bent. Natuurlijk zorg ik er wel voor dat ze netjes zijn. Solliciteren met bijvoorbeeld hondenpoep of kauwgom op die witte top van je sneakers is geen goed idee. Maar ik zorg goed voor mijn schoenen waardoor ze altijd proper zijn. Met de nodige zwarte vegen, want dat hoort er nu eenmaal bij als je witte toppen hebt. Op warme dagen draag ik vaak een licht shirtje, een shortje en zoals je al doorhebt sneakers. En sneakersokjes, maar die draag ik eigenlijk altijd gewoon. Ik ben geen jurkjesmeisje, en dat zal ik ook nooit worden. En dat is helemaal prima.

  • Romy 9 augustus 2019 op 12:59 pm - Beantwoord

   All Stars kunnen inderdaad prima ook naar nettere gelegenheden of naar een feestje. Ze staan bij bijna alles wel leuk en staan bij veel outfits wel netjes.
   Jouw zomerse outfits klinken trouwens ook erg leuk. Sneakers met een shirt en shorts zijn de perfecte combinatie voor een zomerse dag 🙂

 12. Nienke 8 augustus 2019 op 4:05 pm - Beantwoord

  Leuke outfit! Ik draag vooral rokjes en jurkjes zodat de wind lekker door de beentjes kan.

Recente blogs

Mijn ultieme recept voor meal prepping (< 10 minuten)

21 september 2019|Recepten|

Soms heb je van die dagen waarop je je afvraagt hoe je in vredesnaam tijd moet vinden om iets klaar te maken. Tot voor kort waren dat de momenten waarop ik naar de supermarkt sjeesde om een maaltijdsalade te kopen. Een euro of zes armer werkte ik een van de twee vega-opties uit het koelschap naar binnen. Niet echt vullend en nogal prijzig. Dat moet toch anders kunnen, bedacht ik laatst. En dus duik ik tegenwoordig zelf de keuken in als ik haasje-repje wat te eten moet hebben. Dit is mijn ultieme recept voor meal prepping dat je binnen 10 minuten klaar hebt. Doet het goed op een bord én in een tupperwarebakje om mee te nemen!

Outfit | Mijn waanzinnig warme winterjas met 367 vakjes

25 oktober 2022|Outfits|

Vorig jaar deed ik een belangrijke ontdekking: het is best een belangrijke eigenschap van winterjassen dat ze goed warm zijn. Tot vorig jaar koos ik altijd voor de prachtigste trenchcoats, die ik nog steeds fantastisch mooi vind, maar die me om eerlijk te zijn wel heel veel verkleumde momenten opleverden. Voor de koudste dagen van het jaar waren ze voor mij als koukleum veel te frisjes. Sindsdien heb ik een degelijke én kleurrijke jas aan de kapstok hangen van Protest. Dit jaar kwam er nog één bij die zelfs een tandje warmer is. Kom maar op met die koude dagen! Ik kan ze aan (met mijn jas aan).

Macrofotografie: mijn eerste uitprobeersels

18 november 2016|Lifestyle|

Fotografie is voor mij eigenlijk een groot experiment. Jullie hebben al eerder over mijn vorderingen bij de fotografiecursus kunnen lezen, maar ik vind het ook heerlijk om zelf een beetje te 'prutsen' met mijn camera. Deze week liep ik een blokje om en ging ik met mijn tweedehands macrolens (Canon 28-105 mm) aan de slag te gaan. Macrofotografie is voor mij nog helemaal nieuw; tot nu toe deed ik alles met mijn gewone lens en af en toe met een zoomlens. Vandaag laat ik mijn eerste uitprobeersels zien.

Ga naar de bovenkant