kledingkast opruimen 9

Je kledingkast opruimen | 11 bruikbare tips (ook voor niet-opruimgoeroes)

 • 18 april 2023
 • 8 Reacties
Categorieën: Outfits, Lifestyle

Als structuurmiep ga ik erg lekker op orde en netheid. Ook in mijn kledingkast heb ik het liefst alles op nette stapels liggen en op kleur gesorteerd aan hangertjes hangen. Maar opgeruimd of niet, er komt altijd een moment dat je kledingkast dichtslibt. Je hebt meer kleding dan plek, je bent het overzicht kwijt of de ooit zo nette stapels zijn veranderd in ongeorganiseerde hoopjes kleren. Ook ik heb daar na een tijdje last van. Daarom las ik elke 3 maanden een opruimsessie in. Een Marie Kondo ben ik niet, maar ik heb wel zo mijn eigen tips om je kledingkast op te ruimen. Dit zijn 11 dingen die ik doe om de kast netjes te maken en te houden.

Je kledingkast opruimen – heus geen straf om te doen!

Sinds ik de trotse eigenaar ben van een PAX-kast kan ik het niet laten om elke drie maanden een keer mijn kledingkast op te ruimen. Het klinkt misschien niet als de leukste besteding van een weekendmiddag, maar het resultaat ervan is heel wat waard. Na een opruimbeurt kan ik altijd beter zien wat ik heb liggen, kom ik opeens weer items tegen die ik nog niet kende en wordt het een stuk makkelijker om ’s ochtends een outfit bij elkaar te sprokkelen (zonder steeds dezelfde combinatie aan te trekken).

Met dat idee in mijn achterhoofd dwing ik mezelf dus elke drie maanden tot een opruimbeurt. Overigens heb ik nooit tegenzin om dat te doen. Je kledingkast opruimen is juist fijn, vind ik zelf. Zeker als je er een podcast of muziekje bij aanzet!

Waarom zou je je kledingkast opruimen?

 • Je ontdekt nog eens nieuwe kledingstukken. Zo heb je er een hele garderobe bij, zonder daar ook maar een cent voor te betalen.
 • Je kunt nieuwe combinaties bedenken, waardoor je er in een compleet nieuwe look bij loopt.
 • Je hebt meer overzicht, waardoor een outfit samenstellen een stuk sneller gaat in de ochtend.
 • Een chaotische kledingkast is niet elke ochtend één van de eerste dingen die je ziet. Het geeft mij rust als alles er overzichtelijk bij hangt.
 • Je waardeert je kleding meer, omdat je alleen dingen hebt hangen die je écht mooi vindt.
 • Je kledingkast kan meegroeien als je kledingstijl verandert. Je hebt dan niet nog allerlei dingen hangen die meer de “jij van tien jaar geleden” zijn.
 • Je kunt kledingstukken een tweede leven geven. Bijvoorbeeld door ze te doneren aan een goed doel of er vrienden blij mee te maken.
 • Het biedt ruimte om nieuwe dingen te shoppen. Ik kan niet ontkennen dat ik spontane kringloopzin krijg na een opruimbeurt (en dan niet alleen om spullen weg te brengen…).

Nu zijn er allerlei methodes om je kledingkast op te ruimen. Je kunt er hele boeken over lezen of documentaires over kijken. En hoewel ik een zwak heb voor Marie Kondo en regelmatig op ‘minder meuk’-blogs terechtkom om iets nieuws te proberen, houd ik er zo mijn eigen methode op na. Deze 11 tips pas ik zelf toe. Kijk vooral wat voor jou wel en niet werkt wanneer je je kledingkast gaat opruimen.

kledingkast opruimen 3
gele regenjas 9
lange jurk

1. Haal alle kleding uit je kast

Als puber zocht ik mijn kleding vaak per stapeltje uit. Het nadeel was alleen dat ik vluchtig door de stapels heen ging, niet alles netjes opvouwde en alsnog dingen liet liggen die ik eigenlijk niet meer droeg. Tegenwoordig pak ik het radicaler aan. Ik haal in één keer alle kleding uit mijn kast en gooi het op een grote berg. Dat motiveert namelijk extra om écht elk item kritisch te bekijken, een nieuw opruimsysteem te bedenken en alles netjes gevouwen terug te leggen.

Reserveer er wel een hele middag of in elk geval een paar uur voor. Dan heb je de tijd om door de hele stapel heen te gaan en alles te bekijken, en hoef je niet nog een week tegen de halve berg kleding aan te kijken. Yep, ik spreek uit ervaring.

2. Verdeel kleding over vijf stapels

Afstand doen van items die je ooit met plezier hebt gekocht of gedragen, blijft lastig. Daarom werk ik nu niet meer met alleen een weggooistapel, maar met vijf stapels:

 1. Kleding die ik wil houden. Die berg ik meteen weer op in de kast.
 2. Kleding waar ik iets mee moet. Denk aan kleding waar ik een knoopje op moet naaien, waarvan de rits kapot is of waarbij ik de pijpen nog een keer moet laten inkorten.
 3. Kleding die ik weggeef. Daaronder valt kapotte kleding die niet meer te maken is (= rijp voor de textielbak of container!), maar ook kleding die nog prima draagbaar is maar niet zoveel waard is. Die laatste categorie doneer ik aan de kringloopwinkel of aan een goed doel.
 4. Kleding die ik wil verkopen. Items van mooie merken of kledingstukken die nog redelijk wat kunnen opbrengen, verkoop ik. Die houd ik apart en breng ik niet naar de kringloopwinkel.
 5. Kleding waar ik over twijfel. Alle items die ik niet vaak draag maar die ik ook niet zomaar wil wegdoen, gooi ik op deze stapel. Daar maak ik later een keuze over.

3. Ga kritisch door de twijfelstapel heen

Met die twijfelstapel kun je een paar dingen doen. Hoe ik het zelf meestal aanpak, is dat ik de twijfelitems stuk voor stuk nog een keer aantrek en ze dan aan Bart laat zien. Hij geeft me advies om iets wel of niet te houden. Als ik er dan nog niet uitkom, laat ik het kledingstuk een week op mijn bureau liggen en stel ik mezelf na een week nog een keer de vraag “Wel of niet houden?”. Vaak kan ik tegen die tijd wel een knoop doorhakken.

Als je echt nog twijfelt, kun je het item ook voor de komende twee maanden in je kledingkast laten hangen. Heb je het in die twee maanden gedragen, dan houd je het item. Heeft het al die tijd alleen maar ongedragen in de kast gehangen, dan doe je het na die periode weg.

Handige vragen voor twijfelitems

Dit zijn vragen waarmee je kunt bepalen of je een item wel of niet houdt:

 • Past dit item nog? Is het waarschijnlijk dat ik het binnen een paar maanden pas?
 • Heb ik dit item regelmatig gedragen het afgelopen jaar?
 • Is het item nog heel en mooi van kwaliteit? Dus is het vrij van pillen, gaten, scheurtjes, etc.?
 • Zou ik dit item opnieuw kopen als ik het vandaag in de winkel zou zien?
 • Is dit item goed te combineren?
 • Past dit item nog bij mijn huidige kledingstijl?
 • Zit dit item comfortabel? (Zo deed ik laatst met pijn in mijn hart mijn vreselijk kriebelende trui weg. Hij ziet er fantastisch uit, maar vanwege de intense jeuk draag ik hem toch niet.)

Hoe meer vragen je met ‘nee’ beantwoordt, hoe groter de aanleiding is om het item dan maar weg te doen.

kledingkast opruimen 4
motivatie om te sporten 3
kledingkast opruimen 8

4. Bedenk combinaties met elk item

Van een kledingwinkel kreeg ik ooit de tip dat je elk item op minimaal 3 manieren moet kunnen combineren. Als je twijfelt welke items je wel of niet houdt, is dit een fijne tip om knopen door te hakken. Check per item of je er minimaal drie combinaties mee kunt bedenken. Dat helpt om eventueel nog meer items weg te doen. Bovendien is het een leuke manier om tot combinaties te komen die je nog nooit bij elkaar hebt gedragen.

Overigens las ik eens online dat het ook slim kan zijn om de combinaties die je bedenkt op de foto te zetten. Als je dan zonder outfitinspiratie zit, kun je de foto’s er nog eens bij pakken. Zelf ga ik niet zó ver. Maar ik vind het wel heel leuk om bij een “vergeten” item te bedenken hoe ik met andere items kan combineren. Soms wordt zo’n vergeten kledingstuk dan opeens een nieuwe favoriet.

5. Houd je kledingkast opgeruimd dankzij kledingadvies

Misschien herken je dit wel. Je kledingkast is na de opruimsessie keurig op orde. Maar als je niet oplet, lijkt het binnen no-time weer een slagveld. Bij mij was de oorzaak daarvan in mijn puberteit vooral dat ik flink kon inslaan bij het kledingshoppen. Dat doe ik nu al jaren niet meer, en sindsdien ziet mijn kledingkast er een stuk overzichtelijker uit.

Mijn tip om je kast opgeruimd te houden, is dan ook om kritisch te kijken naar alles wat er in je kledingkast bij komt:

 • Ga naar kledingwinkels waar iemand je goed kan adviseren. Zo weet je zeker dat je met een item thuiskomt dat daadwerkelijk iets doet voor je figuur, dat past bij je stijl en dat je met de rest kunt combineren. Lutz is bijvoorbeeld een fijne kledingwinkel (online en in Vinkeveen) waar je persoonlijk stylingadvies krijgt. Zo ga je altijd naar huis met items waar je niet snel op uitgekeken zult zijn.
 • Koop items die van goede kwaliteit zijn. Check bijvoorbeeld van welke stof kleding is gemaakt en koop liever van merken die voor kwaliteit staan dan van bijvoorbeeld Primark of H&M. Dan hoef je niet bang te zijn dat je items al snel vergaan zijn.
 • Laat een kleurenanalyse doen. Dat heb ik vorig jaar gedaan en ik vond het een leuke en leerzame ervaring tegelijk. Je krijgt dan persoonlijk advies over welke kleuren mooi staan bij je huidtint, haarkleur en oogkleur. Daardoor kan ik gerichter shoppen en kom ik minder snel thuis met kleuren kleding waarvan ik later denk “Mwah, toch niet!”.
 • Ga niet shoppen om het shoppen. Als je mij vijf kledingwinkels in sleurt, dan kom ik ook altijd wel iets leuks tegen. Dat zijn alleen negen van de tien keer dingen die ooit op mijn twijfel-stapel belanden. Daarom ga ik zelf eigenlijk nooit shoppen om het shoppen, maar bezoek ik alleen kledingwinkels als ik echt niets nodig heb. Dan kom ik minder snel met miskopen thuis.
 • Slaap een nachtje over online aankopen. In webshops is kleding zo geshopt, soms al voordat je er goed over hebt kunnen nadenken. Daarom probeer ik zelf niet direct op de bestelknop te drukken, maar mijn online winkelmandje te laten rusten tot de ochtend erna. Als ik de volgende dag nog net zo’n fan ben van het item, mag ik het bestellen. Anders klik ik de site weg. Bijna altijd is dat laatste het geval.

6. Vraag niet te veel mensen om advies

Samen je kledingkast opruimen klinkt heel gezellig, maar ik vind het zelf niet altijd even fijn werken. Soms hebben andere mensen meer moeite met kleding wegdoen dan jij. Of het kan ook zijn dat iemand anders een item fan-tas-tisch vindt, terwijl jij er juist van overtuigd was dat dit meer bij je 17-jarige jij past. Dan is het zonde als iemand je opnieuw aan het twijfelen brengt, waardoor alsnog de helft van je weggooistapel weer opgeborgen in de kledingkast terechtkomt.

Zelf vraag ik gerust een keer een vriendin via WhatsApp om advies over een specifiek item. Maar verder probeer ik het opruimen in mijn uppie te doen. Dat gaat sneller en zo laat ik me niet door “Weet je het zeker? Doe je dat echt weg?”-vragen verleiden om iets te houden.

blauwe jurk
jurk fabienne 9
paarse rok

7. Geef kleding een tweede leven (dat maakt afscheid minder pijnlijk)

Afscheid nemen van kleding is soms – hoe graag ik ook wil van niet – toch een beetje sentimenteel. Ook al heb ik een item al een half jaar niet gedragen, het voelt toch wat verdrietig om er voorgoed afstand van te doen. Gelukkig heb ik van dat sentimentele gedoe minder last als ik weet dat kleding een goed tweede leven krijgt. Of als ik er nog wat geld aan kan overhouden.

Zelf doe ik met kleding die ik niet meer gebruik één van de volgende dingen:

 • Ik verkoop het via Sellpy (lees over mijn ervaring met Sellpy). Dat is een online platform dat alles rondom de verkoop voor je regelt (inclusief foto’s maken, items beschrijven en de verzending). Je houdt 30% van de verkoopprijs over. Houd er wel rekening mee dat daar nog best wat administratiekosten bij komen. Het is dus vooral gunstig voor duurdere items.
 • Ik doneer ze aan de kringloopwinkel of aan een initiatief als Dress for Success, Leger des Heils Reshare of de Kledingbank.
 • Ik verkoop items via Appel & Ei. Dat is een tweedehands winkel met filialen in heel Nederland. Je kunt hier (merk)kleding inbrengen. Die wordt in de winkel voor je verkocht. Je ontvangt als inbrenger 40% van de verkoopprijs.
 • Ik vraag rond bij vriendinnen of anderen of zij een bepaald item willen hebben. Dat doe ik overigens niet in de wilde weg, maar alleen als ik iets tegenkom waarvan ik denk “Dat is wel iets voor die persoon”.
 • Ik vraag in een Facebook-groep of iemand interesse heeft in bepaalde gratis kleding. Op die manier kun je mensen die minder te besteden hebben, soms een groot plezier doen met jouw oude kleding.
 • Soms doe ik iets in de kledingbak. Dat schijnt niet de meest duurzame optie te zijn. Maar kleding met een gaatje of die wat versleten is, wordt op die manier wel hergebruikt voor bijvoorbeeld autostoelen. Altijd beter dan de kliko!

8. Breng orde aan in je kast

Na het grote haal-alles-uit-de-kast-verhaal moet wel alles terug in de kast. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om alles netjes te ordenen. Daarvoor kijk ik ook hoe ik mijn kleding slim kan sorteren. Zelf houd ik van items ophangen op kleur. Daarnaast heb ik stapels met blouses, stapels met tops, stapels met vesten, etc. Jurken en colberts hang ik altijd op, zodat ze mooier blijven.

Als je merkt dat je vaak kledingstukken vergeet, kan het slim zijn om voor een andere sortering te kiezen. Leg bijvoorbeeld dingen gesorteerd op print terug in de kast (bloemetjes bij bloemetjes, stippen bij stippen) of maak alvast setjes en leg die bij elkaar.

Dit zijn een paar manieren om je kledingkast te ordenen:

 • Sorteer items op kleur. Ik heb bijvoorbeeld al mijn jurken op kleur hangen. Zwart bij zwart. Geel bij oranje. Dat maakt combinaties maken voor mij makkelijker, omdat ik veel kleur draag.
 • Hang en leg hetzelfde typen items bij elkaar. Ik heb bijvoorbeeld één plank voor truien, één voor vesten, één voor blouses en rokken en één voor sportkleding.
 • Kijk voor welk seizoen items bestemd zijn. Leg winteritems achterin als het weer lente wordt.
 • Leg items die je vaak draagt (of fijne basics) bij elkaar. Zorg ervoor dat ze voor het grijpen liggen.
 • Sorteer kleding op het type stof. Dan heb je je favoriete katoenen tops snel gevonden als het hartje zomer snikheet is.
pax 4

9. Kleding opruimen als een pro? Doe als Marie Kondo

Dit is mijn ultieme droom voor als ik weer eens door mijn kledingkast heen ga. Marie Kondo is natuurlijk dé koningin van het kleding vouwen. Het lijkt me geweldig om mijn kast ook op die manier te ordenen. Met topjes en broeken opgerold in plaats van gevouwen, zodat ze minder ruimte innemen. Dat geeft meteen veel meer overzicht.

Op YouTube kwam ik deze vouwvideo tegen, waarmee ik volgend weekend mijn inner Marie Kondo wil gaan ontdekken. Eens zien of het wat voor mij is! Het schijnt een tijdrovende methode te zijn, maar het resultaat ziet er wel verbluffend uit. Eens zien of ik er het geduld voor heb!

10. Daag jezelf uit om “vergeten” items opnieuw te dragen

Dit vind ik één van de leukste dingen aan mijn kledingkast opruimen. Je komt bijna altijd iets onderop de stapel tegen waarvan je helemaal was vergeten dat je het had liggen. Soms is dat omdat het item totaal je smaak niet meer is (zoals die ene Elmo-trui die je als tiener fantastisch vond). Soms was je vergeten dat je dit fantastische kledingstuk ook nog had liggen.

Na opruimsessies leg ik vergeten items bewust op een meer opvallende plek terug in de kast. Ik daag mezelf dan uit om het de weken daarna weer extra vaak te dragen. Zo loop ik er weer eens in andere outfits bij dan anders en voorkom ik dat een vergeten kledingstuk opnieuw achterin de kast vergeten ligt te worden.

11. Beperk het aantal kledinghangers in je kast

Dit is voor mij dé tip om mijn kledingkast niet uit zijn voegen te laten barsten. Ik heb een beperkt aantal hangers in mijn kast hangen en heb met mezelf afgesproken dat ik nooit méér hangkleding koop dan wat ik aan hangers heb. Die truc zorgt ervoor dat ik niet te veel kleding shop. Als ik wel een keer zó veel nieuwe dingen heb gekocht (vaak door een middagje kringlopen) dat het niet meer past, dan móet ik iets anders wegdoen of mijn kast slimmer indelen. Vaak vind ik dan vanzelf weer een item dat weg kan. Zo is er in no-time weer plek en blijft mijn kast overzichtelijk. Ook na een shopsessie.

Ruim jij regelmatig je kledingkast op?

1 5
1 4

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 18 april 2023 op 8:26 am - Beantwoord

  Goede tips. Ik vind mijn kledingkast uitruimen heel leuk om te doen, juist omdat ik dan soms weer kleding tegenkom die ik ‘vergeten’ was. Ik doneer veel kleding maar verkoop ook veel bij een tweedehands winkeltje.

 2. Nikita 18 april 2023 op 8:35 am - Beantwoord

  Voor mij komen deze tips op het perfecte moment. Ik ben bezig met mijn kledingkast te vernieuwen (via Vinted en de kringloop, dus ik ben wel duurzaam bezig) omdat ik aan het healen ben en als bijgevolg ook aan het veranderen ben. Mijn kledingstijl is daar eentje van. Het wordt niet heel drastisch, maar ik draag wel meer kleur. Ik ga over een tijdje ook eens met een kritische blik door mijn kast heen om te kijken wat er naar de kringloopwinkel mag. Al zijn er wel een paar items waarvan ik zeker weet dat ze in mijn kast zullen blijven vanwege de herinnering. Ik ben wel kritischer geworden in kleding kopen, ook via Vinted. Meestal als ik nu thuis kom uit de winkelstraat is het met nieuwe boeken, maar die maken me nog altijd blijer dan nieuwe kleren, dus dat blijf ik ook doen.

 3. Ellen 18 april 2023 op 11:15 am - Beantwoord

  Ik ga ook regelmatig door mijn kledingkast om op te ruimen en plek te maken voor de nieuwe items. Met uitzondering van winterse truien en vesten die dan zouden gaan doorhangen, hangt bij mij alle kleding op hangers. Ik heb 2 roedes boven elkaar, één voor lente-zomer en één voor herfst-winter. Per roede hangt het per soort bij elkaar (blouses samen, rokjes bij elkaar etc.). Items die voor beide seizoenen zijn, zoals jeans, hangen op beide roedes. Verder heb ik nog een kastdeel met een langer hanggedeelte voor jurkjes / jumpsuits / lange rokken. Ik vind het erg overzichtelijk als alles hangt, en ik heb eigenlijk nooit dat ik kleding uit het oog verlies of niet draag. Ook geraakt kleding niet gekreukt als het op hangers hangt, wat ik wel had met stapels (doordat je dan net een item onderaan de stapel nodig hebt en de rest dan niet meer netjes ligt en dus kreukt).

 4. Daenelia 18 april 2023 op 1:05 pm - Beantwoord

  Ik ben net bezig! Tijd om de lente en zomer weer in de kast te leggen en hangen. Ik heb mijn eigen vouw en rol methode. Voor sommige kledingstukken is dat handig en het beperkt het kreuken of van een hangertje afvallen.
  Ik heb dus wel veel vintage in mijn kast. Prima kleding die ik als 17 jarige droeg, kan nog steeds. Mijn oma kleedde zich bijvoorbeeld wel naar haar leeftijd en dat vond ik vreselijk. Moet er niet aan denken om me als oud vrouwtje aan te kleden als er zulke leuke spullen zijn voor jonge vrouwen.
  Daarom heb ik ook een roze mini-jurk gekocht 😀 Dat zou ik als 20er nooit gedragen hebben, maar nu denk ik: lekker doen. Is leuk. Nu nog even mijn abs bijwerken en ik kijk uit naar de Crop Top Summer 😄

 5. Simone 22 april 2023 op 1:20 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Ik heb laatst ook voor het eerst van een kledingketting gehoord. Al is dat niet per se opruimen, want je ruilt in feite een kledingstuk voor een ander. Op zich een heel leuk initiatief, alleen zo’n tas komt ongeveer elke maand bij je langs. Dat vind ik persoonlijk te veel van het goede. Maar wie weet dat jij of andere lezers wat aan deze tip hebben 🙂

 6. Saskia 25 april 2023 op 1:39 pm - Beantwoord

  Toevallig pas de kledingkasten opgeruimd en uitgezocht. Vooral van Noa even alles gesorteerd en vooral ook veel op Vinted gezet om te verkopen.

 7. Patricia 29 april 2023 op 8:27 pm - Beantwoord

  handige tips hoor, ik vind mn kledingkast moeilijk, ik ben geen fashionista en weet niet zo goed wat mij wel of niet staat dus ik draag eigenlijk altijd heel lang hetzelfde, koop af en toe wel wat maar het is het allemaal net niet ofzo! Ik heb ooit gedacht aan een capsule wardrobe maar ook daar kom ik totaal niet uit! Het word wel weer tijd om mijn kast te doen, want hij puilt weer uit van vanalles wat ik nooit pak dus misschien lukt het met deze tips

  • Romy 4 mei 2023 op 10:24 pm - Beantwoord

   Hopelijk heb je iets aan de tips om toch wat orde te krijgen in je kast 🙂 Mijn ervaring is dat je soms al veel makkelijker tot leuke combinaties komt als je alleen nog dingen hebt hangen waar je écht blij van wordt.
   Je zou anders ook eens eenmalig advies kunnen vragen in een kledingwinkel over wat voor kleuren of typen kleding bij je passen. Soms helpt dat om wat gerichter te shoppen. Mij heeft de kleurenanalyse bijvoorbeeld heel erg geholpen om niet steeds naar pasteltinten te grijpen, die ik daarvoor wel vaak kocht maar dan nooit aantrok (omdat ik er zo bleek van werd).

Recente blogs

Review Natural Heroes arganolie, aloe vera juice & glycerine

22 april 2017|Groen doen, Lifestyle|

Het is vandaag weer tijd voor een beautyreview. Stiekem vind ik deze reviews zo leuk om te maken. Sinds ik ben overgestapt op dierproefvrije cosmetica, kom ik ook regelmatig met nieuwe merken in aanraking. Zo werd ik een tijdje geleden door Natural Heroes benaderd. Zij verkopen in hun webshop 100% natuurlijke producten. Meestal ben ik nogal van de fijne geurtjes en producten met een vrolijk kleurtje. Maar aan de andere kant zijn volledig natuurlijke producten weer goed voor het milieu. Ik was dan ook nieuwsgierig wat ik van deze natuurlijke cosmetica van Natural Heroes zou vinden. In dit artikel laat ik je weten hoe een aantal producten van Natural Heroes me zijn bevallen.

Outfit | Zwieren in een maxi-jurk met Ibiza-vibes

10 mei 2024|Outfits|

Ken je van die lange, soepel vallende jurken waarin je jezelf op slag pirouettes ziet draaien op een Spaans strand? Zo'n jurk heb ik sinds kort in de kast hangen! Ook al staat er geen reis naar Ibiza of de Costa Blanca op de planning, in deze jurk waan ik me elke dag een beetje in boho-sferen. Bij Tantilly zocht ik een mooie maxi-jurk uit waarvan elke centimeter bedrukt is met vrolijke bloemen. Kortom: deze jurk is helemaal mij! Ik trok er voor de zoveelste keer mijn beste tweedehands vondst ooit bij aan: het heerlijk zachte teddy-vestje. Et voilà, een Ibiza-achtige outfit die toch warm genoeg is om het minder zonnige Hollandse weer mee te trotseren.

Mijn kleurrijke mokkencollectie (Spannend? Nee! Vrolijk? Zeker!)

22 maart 2020|Lifestyle|

Het is tijd voor een inkijkje in mijn mokkencollectie. Spannender kan ik het niet maken, kleurrijker wel. Er staan namelijk nogal wat vrolijke exemplaren in mijn kast te pronken. Waarom ik ze laat zien? Je komt nog eens op ideeën als je plotseling meer tijd voor je eigen servieskast doorbrengt in plaats van met een werkmok in je hand. Hopelijk ben ik niet de enige die blij wordt van de vele gekleurde drinkbekers. Van tweedehands vondsten tot gewoon leuke roze mokken - ik heb er een plank vol mee. Een paar van mijn favorieten laat ik je vandaag zien.