Meisje in mij

Nog steeds een klein meisje? | Mijn kinderlijke voorliefdes!

 • 13 april 2018
 • 30 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Ik mag dan bijna mijn 25e verjaardag vieren, maar in veel opzichten schuilt er zeker nog een klein meisje in mij. Hoe vaak het wel niet voorkomt dat ik baal dat een schattig jurkje maar tot maat 92 verkrijgbaar is of dat een roze tutu geen geschikte outfit is voor naar mijn werk. Het kleine meisje in mij wordt nog altijd opvallend blij als ze toevallig een glimp van een tekenfilm opvangt, heeft een extreme voorliefde voor roze servies en draagt nog steeds met plezier een Bambi-pyjama. Kleine meisjes worden groot? Niet helemaal! Ik geef je een inkijkje in een aantal voorliefdes van mijzelf als klein kind die ik als 24-jarige nog steeds nauwelijks kan onderdrukken.

Alle items zijn van Emob: Hanglamp roze met sterren: €59,00 | Set met 2 grote kussens Love: €89,00 | Shadowbox confetti flamingo: €29,95 | Boekenkast Alice: €139,00 | Bureaustoel Eva: €59,00 | Tafellamp Happy: €34,95 | Dekbedovertrek Disney Bambi: €33,99.

Een knalroze bureaustoel en Bambi-dekbed

“Waarom een zwarte bureaustoel kiezen als je ook een knalroze optie hebt?”, vraag ik me weleens af. Ook zie ik mezelf liever slapen onder een lieflijk Bambi-dekbed (hoe leuk is de bovenstaande hoes!) dan onder een degelijke en oersaaie dekbedhoes. En ben ik op zoek naar lampen? Dan kan ik het niet laten om even op de kinderafdeling gaan te kijken, waar regelmatig de allerleukste exemplaren te vinden zijn. Oké, voordat ik naar de kassa ga, houd ik mezelf dan toch in. Want hé, wonen in een knalroze poppenhuis uit mijn meisjesdromen is misschien niet zo handig als ik ook visite over de vloer krijg. Daarom houd ik het maar bij fantaseren en struin ik met veel plezier online rond bij webwinkels als meubelwinkel Emob, die heel wat leuke items voor onder andere kinderkamers verkoopt.

Roze tutu’s en Oilily-tassen

Ook qua kledingsmaak ben ik soms net een klein meisje. Het is dat ik al jonger word geschat en daarom oplet dat ik me niet té jeugdig kleed, maar anders zou ik maar al te graag dagelijks ronddartelen in een roze tutu. Als ik online kleding shop, ben ik dan ook al regelmatig per ongeluk in de kinderkledinghoek beland. Hoe vaak ik wel niet de website van Steps heb vervloekt, omdat ze dat leuke gestippelde jurkje maar tot maat 156 verkopen. Joh, wie zegt dat ik daar als 24-jarige niet in wil rondlopen?! En een zwarte aktetas mee naar kantoor? Nee hoor, ik sjouw gewoon een vrolijk exemplaar van Oilily mee. Er hangt nog net geen Hello Kitty-sleutelhanger aan mijn rits.

Dekbedovertrek flamingo – Emob.nl: €24,95 | Blond Amsterdam-schaal – Bol.com: €19,95 | Vilten verzorgingstas – Emob.nl: €64,95 | Flamingoknuffel – Jut en Juul: €23,95 | Roze tutu – H&M: €12,99 | Tafellamp Little Red – Emob.nl: €34,95 | Schommelstoel grijs – Emob.nl: €89,99. 

Minnie Mouse-oren en sprookjeskastelen

Ook tekenfilms vind ik nog net zo leuk als jaren geleden. Op tv kijk ik nog regelmatig mee als die animaties toevallig opstaan. Uiteraard tegen wil en dank, zeker niet omdat ik die series zelf zo leuk vind. Nee hoor! Ik heb nog steeds een zwak voor Disneyland Parijs en zou daar maar al te graag voor het Doornroosjekasteel en met een Minnie Mouse-diadeem op poseren. Om vervolgens met de allergrootste Disney-knuffel naar huis te gaan en toch nog even na te vragen of die ene prinsessenverkleedjurk niet ook in een volwassen maat verkrijgbaar is. Verder maakt mijn hart nog steeds een sprongetje bij het zien van vrolijke printjes (liefde voor het Roodkapje-lampje hierboven!), snoezige stofjes en alles met polka dots en hartjes.

Teddybeertjes en Diddl-blaadjes

“Schattig” is een woord dat ik nog steeds iets te vaak gebruik, mijn verzameling Diddl-blaadjes koester ik nog steeds en op Valentijnsdag kun je mij niet blijer maken dan met een schattig knuffelbeertje. Ik zing nog steeds met plezier de liedjes uit K3 mee, heb nooit mijn kinderboeken kunnen wegdoen en heb een zwak voor gehaakte knuffels, ook al ben ik de knuffelleeftijd al lang ontgroeid. Toch houd ik me in en doe ik hard mijn best om enigszins volwassen op te treden. Ik hoop gewoon dat ik over een aantal jaar zelf kinderen heb, zodat ik wél naar hartelust en zonder schaamte op de kinderafdeling kan shoppen. Voor mijn kindje uiteraard, niet voor mezelf. Dat zeker niet – ahum!

Welke kinderlijke voorliefde heb jij nooit kunnen loslaten?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 13 april 2018 op 6:19 am - Beantwoord

  Ik blijf nog steeds een groot Nijntje en Hello Kitty fan. Cant help it.

  • Romy 14 april 2018 op 9:06 am - Beantwoord

   Nijntje en Hello Kitty blíjven ook gewoon leuk 🙂

 2. Darina 13 april 2018 op 6:57 am - Beantwoord

  Hele schattige items! Ik blijf mijn kinderboeken mooi vinden en een paar heb ik alweer herlezen. Ze blijven leuk 🙂

  • Romy 14 april 2018 op 9:06 am - Beantwoord

   Absoluut! Sommige kinderboeken zou ik ook nooit weg willen doen. Het blijft gewoon leuk om ze te lezen of om er doorheen te bladeren.

 3. Manon 13 april 2018 op 7:55 am - Beantwoord

  Schattige items! Die dekbedden zijn zo ontzettend leuk! Ik denk alleen dat mijn vriend daar niet heel gelukkig van zou worden..
  Ik ben ook gek op roze. En op eenhoorns. En Belle & het Beest.

  • Romy 14 april 2018 op 9:08 am - Beantwoord

   Haha, ik kan me er inderdaad iets bij voorstellen dat mannen wat minder enthousiast worden van bijvoorbeeld een Bambi-dekbed. Dan is het toch een beetje een kwestie van een compromie vinden waarschijnlijk 😉

 4. Jantine 13 april 2018 op 9:05 am - Beantwoord

  Snoopy heeft nog steeds mijn hart gestolen ?

  • Romy 14 april 2018 op 9:08 am - Beantwoord

   Snoopy is ook gewoon leuk! Ik zie regelmatig nog de leukste pyjama’s met Snoopy voorbijkomen 🙂

 5. Johanne 13 april 2018 op 10:00 am - Beantwoord

  Oh, ik zou willen dat roze de lievelingskleur van mijn vriend was, haha. Dan had ik ook al deze spullen in mijn huis gezet! En dan zouden we onder deze lieve dekbedden liggen. Superleuke spulletjes. Vind die rok ook geweldig! Ik heb geloof ik niet echt een voorliefde voor iets uit mijn jeugd meer….moet diep graven, iig! Hoewel…Disney!!

  • Romy 14 april 2018 op 9:09 am - Beantwoord

   Haha, ik denk dat zo’n roze huis inderdaad iets lastiger te realiseren is als je met een man in huis woont. Ik geloof dat mannen niet altijd even gecharmeerd zijn van een huis vol roze 😉
   En Disney blijft ook gewoon leuk! Daar kan ik ook op mijn 24e nog geen genoeg van krijgen 🙂

 6. Liset - Beautydagboek 13 april 2018 op 10:08 am - Beantwoord

  Haha, je moet ook altijd gewoon lekker jezelf blijven met je ‘kinderlijke’ smaak :). Heerlijk toch als je daar vrolijk van wordt? Van roze word ik ook gewoon nog altijd blij :).

 7. Irene 13 april 2018 op 10:20 am - Beantwoord

  Ik heb echt iets met van die schattige patroontjes. Ik zat gisteren een ander achtergrondje voor mijn blog te kiezen en had echt bijna iets genomen met van die schattige beertjes en pastelkleurtjes maar ik durfde nog niet goed. Haha :p Ik zou liefst ons hele huis vol hangen met vlagjes en een muur roze schilderen. Geef mij roze, bloemetjesprint en glitters en ik ben blij. Haha 😀 Ik probeer tegenwoordig ook wat meer op mijn kleding te letten omdat ik ook altijd als jonger gezien wordt maar de aantrekkingskracht van die leuke printjes is toch te groot hoor. En als ze het in volwassen maten maken, dan kan het toch gewoon?

  • Romy 14 april 2018 op 9:11 am - Beantwoord

   Precies! Ik zou overigens nooit mijn huis inrichten met alleen maar schattige, roze items, hoor 😉 Dan ga ik toch wel voor iets serieuzers. Maar het lijkt me wel tof om twee of drie iets meer kinderlijke eyecatchers te hebben staan. Zolang je niet je hele huis inricht met roze, eenhoorns en regenbogen, kan dat volgens mij best leuk staan 🙂

  • Romy 14 april 2018 op 9:12 am - Beantwoord

   Haha, nu maak je me natuurlijk heel nieuwsgierig naar dat achtergrondje voor je blog! Ik herken jouw voorliefdes helemaal. Een roze muur, glittertjes, prints met bloemen… ik word er nu al enthousiast van 🙂
   IK ben het helemaal met je eens trouwens dat een schattig printje op z’n tijd best moet kunnen. Dan maar iets jonger worden geschat. Als je maar iets kunt dragen waar jij blij van wordt 🙂

 8. Anna 13 april 2018 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een super leuk artikel! Ik herken dit wel een beetje, al zou je mij niet zo snel in een roze tutu zien, haha! Maar ik ben wel dol op knuffelbeesten, roze items en schattige dingen van vroeger: Ik heb mijn Diddl spulletjes ook nog, zo leuk! En een stippen jurkje kan best hoor, dat droegen ze in de jaren 60 al ;-).

  • Romy 14 april 2018 op 9:14 am - Beantwoord

   Dat stippenjurkje vind ik inderdaad ook nog best prima kunnen nu. Een roze tutu zou ik zelf ook niet snel dragen, omdat dat wel heel kinderlijk overkomt (vooral omdat ik vaak al wat jonger word geschat). Maar een beetje roze, schattige knuffels en leuke Diddl-spullen moet best kunnen. Ook als je in de twintig bent 😉

 9. marleen 13 april 2018 op 11:05 am - Beantwoord

  hahahaha, you are not alone, ik heb tot grote ergernis van mijn vriend vorige week Bassie&Adriaan zitten kijken hahahahahaha! Fantastisch vind ik dat!
  En ja, roze is top 😉 Flamingo’s, Disney, Bambi! Allemaal even leuk 🙂

  • Romy 14 april 2018 op 9:14 am - Beantwoord

   Haha, geweldig! Volgens mij hebben wij daar ook nog video’s van in de kast staan. Ik heb zo’n vermoeden dat ik nog steeds enthousiast zou worden als ik die video weer eens aan zou zetten 😉

 10. Jenn 13 april 2018 op 12:07 pm - Beantwoord

  Leuk! Ik blijf Disneyfan. En van roze word ik ook blij.

 11. Michelle 13 april 2018 op 8:00 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien! Ik blijf knuffels leuk vinden en aangezien dochterlief ( 17 maanden ) nu er ook interesse in begint te tonen, zullen er nog vele knuffeldieren in dit huis volgen denk ik. Vind deze mama niet erg 😉

  • Romy 14 april 2018 op 9:17 am - Beantwoord

   Haha, ideaal als je dochter een voorliefde heeft voor dingen als knuffels en roze, zodat je die als moeder ook ongegeneerd voor haar kunt shoppen 🙂

 12. Lilian 13 april 2018 op 9:04 pm - Beantwoord

  Belle en het beest en de Zeemeermin. Die eerste heb ik inmiddels ook met Anna gekeken (en ze vindt het ook leuk!) en die tweede kijken we vaak liedjes van.

  In mijn jeugd had je K3 nog niet en toen was Kinderen voor Kinderen helemaal the bomb. Maar nu dus nog steeds, alleen met wat hippere nummers 🙂

  • Romy 14 april 2018 op 9:18 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je die films nu met je dochter kijkt! En inderdaad best bijzonder dat Kinderen voor Kinderen nog steeds populair is en ook nog steeds nieuwe nummers uitbrengt. Dat blijft ook gewoon leuk 🙂

 13. Mariska 14 april 2018 op 9:06 am - Beantwoord

  Ah heerlijk dat je ook zo lekker blijft doen waar je jezelf goed bij voelt! 🙂 En het is toch best fijn om af en toe kind te zijn?

  • Romy 14 april 2018 op 9:22 am - Beantwoord

   Absoluut! Soms is het heerlijk om het kind in je nog even te koesteren 🙂

 14. Nikita 14 april 2018 op 7:46 pm - Beantwoord

  Mooi! Het is fijn als je gewoon jezelf kan blijven. Ik denk dat je dan het allergelukkigst wordt. En ook, het is belangrijk om dat kindje in jezelf te koesteren en af en toe boven te halen!

  Zelf ben ik 20, maar volwassen? Ik denk dat dat een begrip is dat wel bij me past. Maar ik heb zeker nog mijn kindertrekken. Neem vandaag, ik kon kiezen tussen een normaal flesje water en eentje van Disney. Ik heb mijn hand in die koelkast van de winkel gestoken om die van Pluto te pakken omdat die schattig is. Ik krijg daar wel eens opmerkingen over dat ik me naar mijn leeftijd moet gedragen maar weet je wat? Ik heb daar geen zin in, ik blijf lekker kinds 😉 Ik kan ook heel volwassen dromenvangers aan de muur hangen en zelf de nagels in de muur kloppen (zonder dat de muur kapot is of mijn vingers blauw zijn haha) en even later als een kind van vijf staan dansen en springen op de nieuwe K3-clip. Is dat hoe een twintigjarige zich hoort te gedragen? Absoluut niet. Word ik er gelukkig van? Zeker weten! En dat is zoveel belangrijker dan al die standaardnormen van de maatschappij. Laat ze ze maar lekker zelf naleven, ik doe wat ik leuk vind 😉

  • Romy 15 april 2018 op 1:17 pm - Beantwoord

   Ik geef je groot gelijk dat je voor het Plutoflesje hebt gekozen. Er is niets mis mee om het kind in je af en toe naar voren te laten komen. En als zo’n flesje er zo leuk uitziet, waarom niet?! 🙂
   Het belangrijkste is dat je zelf gelukkig bent, of dat nu is door een leven te leiden dat heel volwassen is of door af en toe het kind in je te laten spreken. Ik voel me zelf best volwassen, maar ben blij dat ik ook af en toe dit soort kinderlijke voorliefdes heb 🙂

 15. Saskia 15 april 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Oh dat Bambi dekbed<3
  En dat blond bord. Liefde!

  Het leuke van mijn werk is dat ik lekker kinderlijk mag zijn 😉
  Ik hou van Disney films en kan op mijn werk lekker gek doen met de kinderen.

  Fijne Zondag!

  • Romy 15 april 2018 op 1:27 pm - Beantwoord

   Heerlijk om door je werk met kinderen ook soms nog even lekker kinderlijk te kunnen zijn. Dat lijkt me ook het leuke aan ooit (hopelijk) moeder worden. En tot die tijd schroom ik maar vooral niet om lekker Disneyfilms te kijken en af en toe leuke roze dingen te kopen 😉

 16. Odetta 16 april 2018 op 6:58 am - Beantwoord

  Kinderboeken, knuffels, speelgoed uit mijn tijd, poppen etc.

Recente blogs

Fotografie: 12 maanden in 12 foto's

24 september 2016|Lifestyle, Persoonlijk|

Hoe dol ik ook ben op zinnen in elkaar puzzelen met woorden, ook fotografie heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb al jaren een spiegelreflexcamera en ga daarmee graag op stap om leuke kiekjes te maken. Helaas ben ik van het type ik-kan-het-wel-zonder-gebruiksaanwijzing, dus mijn foto's zijn vaak meer uitprobeersels dan goed doordachte composities. Soms zijn ze regelrecht mislukt, soms heb ik een mooie toevalstreffer. Het leek me leuk om vandaag eens een overzichtje in beeld in plaats van woord te geven. Ik scrolde al mijn fotomappen door en heb voor elk van de afgelopen 12 maanden mijn favoriete foto uitgekozen.

Vegan ratatouille uit de oven met aardappelpartjes

13 september 2023|Recepten|

Als kind was ik al gek op ratatouille. Ik kende het nog uit de blikjes van Bonduelle. Maar toen ik ontdekte dat je ratatouille nóg lekkerder zelf kunt maken, werd het mijn go-to-recept om wekelijks op tafel te zetten. In mijn eerste jaar op mezelf kookte ik het soms wel twee keer per week. Inmiddels is mijn avondmenu iets gevarieerder, maar ik ben en blijf een ratatouille-fan. Het is gewoon een perfect gerecht om heel veel (lekker gekruide!) groenten binnen te krijgen en om snel klaar te maken. Deze vegan ratatouille maak je in de oven en serveer ik met geroosterde aardappelpartjes. Ik garandeer je een kleurrijk groentefeest op je bord (binnen 35 minuten!).

9 creatieve hobby's die ik nog graag zou proberen

15 december 2019|Lifestyle|

Een bezige bij kun je mij wel noemen. Zeker als het op creatieve hobby’s aankomt. Fotograferen, bloggen, kaarten maken, scrapbooken, handletteren, interieurstyling… ik vind het allemaal leuk. Het luxeprobleem waar ik mee worstel? Ik heb “iets” te veel hobby’s voor de tijd die ik heb. En dan te bedenken dat ik nog heel wat hobby’s kan opsommen die ik óók eens wil proberen. Als iemand me een doosje extra tijd cadeau zou doen, staan deze 9 creatieve hobby's zeker op mijn lijstje om ook op te pakken.