Waarschijnlijk is het je niet ontgaan: de kerstdagen komen eraan. Half Nederland heeft de boom al opgetuigd, menigeen slaat alvast de kerststollen in en ik heb ook al heel wat geweldige kerstpyjama’s voorbij zien komen. Ook ik maak me klaar voor de feestdagen. De eerste kerstlunch op mijn werk is al geweest en ook mijn kerstvakantie komt alsmaar dichterbij. Meer dan ooit zie ik uit naar kerst en naar alles wat daarbij komt kijken. Ik neem je in deze bijkletsblog met een kersttintje mee in mijn kerstvoorbereidingen. En ik laat je graag een kerstcadeautje aan mezelf zien.

Mijn verheugmomenten voor kerst

De kerstliedjes op de radio kunnen voor mij niet vroeg genoeg komen. Hoe fouter, hoe beter. Net als de mooie lichtjes op straat. De winkelstraat vlak bij mij is al een paar weken mooi verlicht. Hetzelfde geldt voor mijn favoriete stad (Amsterdam!), waar ik dankzij de twinkelende lampjes en kerstversiering met nog meer plezier doorheen wandel. Verder neemt mijn lijst met nog te kijken kerstfilms alsmaar toe. Ondertussen fantaseer ik over wat mijn kerstpakket dit jaar zal zijn en probeer ik vriendlief te overtuigen dat de All You Need Is Love kerstspecial van drie uur écht geweldig is. Wish me luck!

Knus doen met kerst

Waar ik nog meer naar uitzie? Mijn kerstvakantie! Het afgelopen jaar stond in het teken van hard werken. Begin dit jaar was dat fysiek werk bij het klussen in mijn woning. Daarna vooral denkwerk met een computer, ook voor mijn onderneming. Over dat harde werk hoor je mij overigens absoluut niet klagen. Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn huis en ook voor alle mooie ondernemerskansen die op mijn pad zijn gekomen. Wel vind ik het stiekem heerlijk om het jaar ontspannen te eindigen met deze vakantie. Kat op schoot, lichtjes aan, fröbelend aan een kerstkaart en me alleen maar druk makend over wat voor leuks ik vandaag ga doen.

Kerst in huis

Mijn huis heeft ondertussen een mini make-over ondergaan om de kerstsfeer en gezelligheid ook in mijn woonkamer te halen. Eerst twijfelde ik nog of kerstversiering in huis halen wel nodig is als je alleen woont. Foute gedachte! Ik geniet enorm van de kerstsfeer in huis. Zelfs als niemand anders mijn boom zou zien (wat niet zo is), kan ik er ook zelf heel wat gelukkige blikken op werpen. Dat ik de boom met mijn vriend heb uitgezocht en versierd, maakt het alleen maar nóg specialer.

Naast de kerstboom heb ik overigens ook iets anders moois in huis gehaald om de gezellige sfeer te vergroten. “Is het een bewaarding voor uien?”, vroeg mijn vriend. Maar nee, het is iets veel mooiers dat voor extra gezelligheid zorgt en nog heerlijk ruikt ook.

geurwolkje review

Ontmoet Geurwolkje!

Dit is Geurwolkje. Een geweldige naam die precies beschrijft wat het ding doet: een geurige mist verspreiden. Niet alleen vind ik Geurwolkje er prachtig uitzien met de houten huls, maar ook brengt hij gezelligheid en een verrukkelijke en rustgevende geur in de kamer. Toen de eigenaar van Geurwolkje mij benaderde voor een samenwerking, twijfelde ik geen moment. Alleen al de missie van het bedrijf achter Geurwolkje sluit naadloos bij mij en mijn blog aan:

Wij zijn Geurwolkje. Een jonge en gedreven onderneming met een duurzame missie en een duidelijke visie: feelgood, smell good and be happy.

Wat is Geurwolkje?

Geurwolkje is een aromadiffuser: een geurverspreider en luchtbevochtiger ineen. Naast het geurige aspect maakte ook het laatste mij enthousiast. Ik heb de afgelopen maanden last van droge lucht in huis, zeker nu de verwarming aanstaat. Wat extra vocht in huis kan ik dus wel gebruiken. Datzelfde geldt trouwens voor mijn kamerplanten, waar de diffuser ook een positief effect op schijnt te hebben als je kamer vochtarm is. Tja, tel daar de verspreiding van een heerlijke geur in huis bij op en ik kon niet anders dan bij voorbaat al flink enthousiast zijn.

Olie met een heerlijk geurtje

Om mijn diffuser te vullen, ontving twee flesjes met heerlijk geurende olie van Geurwolkje. Mijn grote favoriet? Vanille! Hoe kan het ook anders. Wie mij goed kent, weet inmiddels dat ik voor geuren bijna altijd direct naar de vanillevariant grijp. Ook deze vanille-olie ruikt verrukkelijk. Echt zo’n luchtje waar mijn kamer de hele dag wel naar mag ruiken.

In de flesjes zit overigens etherische olie, wat ook een ontspannende werking zou hebben. Of de olie daadwerkelijk die wonderen verricht, kan ik na een paar keer testen natuurlijk niet zeggen. Wel vind ik het zeker wat sfeervols hebben als de diffuser op een thuiswerkdag naast mij aanstaat. Een heel leuk kerstcadeautje voor mezelf dus!

De diffuser staat inmiddels op mijn nachtkastje te shinen, waar ik hem regelmatig voor het slapengaan een tijdje aanzet. Een fijne (en lekker geurende) afsluiting van de dag!

Winactie: win je eigen Geurwolkje!

En het leuke is: ik mag iemand blij maken met een eigen Geurwolkje én een flesje met heerlijke etherische olie met sinaasappelgeur.

Wil jij kans maken op je eigen Geurwolkje, net op tijd voor kerst? En op een flesje etherische olie voor erbij? Doe dan mee via Instagram. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Volg mij en Geurwolkje op Instagram.
 • Like op mijn Instagram mijn post van vandaag.
 • Tag 2 vrienden die je ook wel een Geurwolkje gunt.
 • Voor een extra kans: laat een reactie achter onder dit artikel.

That’s all! De winactie duurt tot en met zaterdag 21 december. Op zondag 22 december ontvangt de winnaar persoonlijk bericht van mij.

Mijn huis kerstklaar maken

Terwijl ik in huis al geniet van de heerlijke geur, de stralende kerstboom en het ultieme gevoel van knusheid, moet ik me inhouden om niet volop te gaan kerstshoppen. Ik heb me voorgenomen om de shopsessies uit te stellen tot na de kerst, zodat ik in de uitverkoop mooie versiering voor volgend jaar op de kop kan tikken. Een boom die zich vult met steeds meer bijzondere ballen en decoratie – het liefst met zorg uitgezocht – blijft mijn allergrootste kerstdroom.

All You Need Is Love is er niets bij

Dus ja, ik zie uit naar kerst. En deze kerstdagen worden volgens mij extra bijzonder. Het is al heel wat jaren geleden dat ik kerst gezellig samen met een geliefde vierde. We schuiven samen aan voor het laagdrempelige kerstdiner bij mijn familie (lees: opa krijgt zijn eigen bakje vanillevla, omdat hij dat lekkerder vindt dan welk luxe ijs dan ook!). Op tweede kerstdag breng ik de dag door bij de familie van mijn vriend. Kerst samen vieren, kerstfilms kijken in mijn eigen huis bij mijn eigen kerstboom en met mijn eigen kat – hoe speciaal is dat! Daar kan voor mij geen All You Need Is Love-tranenentrekker tegenop, hoor.

Waar kijk jij het meest naar uit in deze kerstperiode?


Mijn aromadiffuser en de olie heb ik ontvangen ter review van Geurwolkje, een mooi bedrijf dat ik graag in het zonnetje zet.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 17 december 2019 op 6:53 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke plannen heb je de komende periode. En ik gun iemand anders de aromadiffuser, omdat ik al iets soortgelijks heb 🙂

 2. Lautjehetvrouwtje 17 december 2019 op 7:26 am - Beantwoord

  Ah wat een leuk artikel! En super leuke plannen heb je in het vooruitzicht! Zo’n geurwolkje lijkt me heerlijk! Ik had ook al gereageerd op je insta 🙂
  Ps: Ben echt gek op jouw blog en insta account!:)

 3. Lotte Grouwe 17 december 2019 op 7:39 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen en uiteraard zijn we zeer enthousiast vanwege de winactie, geweldig!!

 4. bychristiana 17 december 2019 op 8:05 am - Beantwoord

  ‘Is het een ding voor uien’. Haha, die mannen van ons!! Slim idee om kerstspulletjes te shoppen na de kerst. Vaak kun je dan echt super leuke dingetjes shoppen met wel 70% korting. En een ornament dat je nu koopt, is volgend jaar nog steeds leuk;-)

  • Romy 21 december 2019 op 10:13 am - Beantwoord

   Haha, mannen… Het erge is dat Bart bloedserieus was toen hij me vroeg of ik een nieuw uiending had gekocht. Ach, als ik er zelf maar blij mee ben 😉

 5. Jantine 17 december 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Heerlijke genietblog, dit! Ik zie je zitten op je bank met je lekkere luchtje in huis en een leuke kerstfilm aan…
  Ik loot graag mee voor de diffuser, hij ziet er prachtig uit!
  Groetjes
  Jantine

 6. Anouk 17 december 2019 op 8:49 am - Beantwoord

  Ik kijk het meest uit naar dat ik volgens week samen met mijn broertje een kerstsprookje ga kijken, een heel cliche kerstverhaal van 30 minuten op een dvd die mijn vader ooit in een kerstpakket kreeg. Ik kijk hem elk jaar, maar mijn broertje is afgehaakt toen hij ging puberen, maar dit jaar gaan we hem samen kijken. Ultiem jeugdsentiment.

  • Romy 21 december 2019 op 10:15 am - Beantwoord

   Ah wat leuk! En al helemaal tof dat je broertje de video toch weer een kans wil geven 😉 Geniet er lekker van samen!

 7. Naomi 17 december 2019 op 8:57 am - Beantwoord

  Je vriend moet sowieso dit jaar kijken hoor, naar All you need. Anders kan hij er geen mening over hebben. Zo, probleem opgelost;).

  • Romy 21 december 2019 op 10:16 am - Beantwoord

   Haha, dat vind ik nog eens een goede redenatie! Ik zal je reactie vandaag ook even aan mijn vriend laten lezen 😀

 8. Elvira 17 december 2019 op 9:03 am - Beantwoord

  Nou, je vriend heeft eigenlijk wel gelijk…. het zou iets kunnen zijn voor uien?. Heerlijk he, de voorbereidingen op kerst… Geur hoort daar voor mij ook bij. Ik heb altijd andere geurkaarsen in huis rond kerst. Lekker..! Ik ben heel benieuwd naar deze disfuser. Vooral de combi geur en vocht lijkt mij erg fijn!

 9. Audrey 17 december 2019 op 9:11 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een heerlijke kerst! Wij doen inderdaad ook niet aan ingewikkeld opgedirkt gedoe, maar gaan gewoon lekker eten samen. Ik vind de All You Need is Love-kerstspecial echt genieten altijd. Gelukkig is mijn vriend net zo’n fan, haha.

  • Romy 21 december 2019 op 10:17 am - Beantwoord

   Haha, heerlijk om samen All You Need Is Love te kunnen kijken. Ik vind het stiekem het toppunt van romantiek om met z’n tweeën op de bank te zitten en dan zoiets te kijken. Nu alleen nog zien of mijn vriend het daarmee eens is 😉

 10. Anne 17 december 2019 op 9:16 am - Beantwoord

  Geniet van je vakantie! Je geurwolkje staat echt heel leuk op je nachttafeltje! Ik zou het super vinden om er eentje te winnen ?

 11. evelien 17 december 2019 op 9:27 am - Beantwoord

  Wat heb je heerlijke plannen met de feestdagen! Ik ga volgende week dinsdag kerstshoppen, en allerlei cadeautjes kopen. <3
  Daarna spendeer ik de kerstdagen met mijn ouders, en schoonfamilie. Super veel zin in!
  Wat een fantastische winactie! Ik heb meegedaan. 🙂
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 21 december 2019 op 10:17 am - Beantwoord

   Jouw plannen voor kerst klinken ook geweldig. Geniet van de feestdagen!

 12. Anna 17 december 2019 op 10:36 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik wens je alvast hele fijne kerstdagen! (Ik kan stiekem niet wachten, ik heb zoveel zin in de All You Need Is Love kerstspecial haha :D)…

  • Romy 21 december 2019 op 10:17 am - Beantwoord

   Thanks! Jij ook alvast heel mooie kerstdagen natuurlijk! Enne, geniet van All You Need Is Love! Altijd weer een feestje om te kijken 😀

 13. Aline Bouma 17 december 2019 op 11:07 am - Beantwoord

  De Wow factor is heeeeeeel erg hoog hoor. Dit zou een topkado zijn voor onder de kerstboom.. Ik doe heel graag mee

 14. Giovanna Jansen 17 december 2019 op 11:10 am - Beantwoord

  Leuke plannen heb je voor de komende tijd! Ik kijk uit naar vooral veel quality time met mijn liefste, omdat het een pittige tijd is geweest met de ziekteperiode en het overlijden van mijn vader. Dus waar ik het meeste behoefte aan heb is warmte, gezelligheid en rust, onder het genot van een warme kop thee (of chocolademelk ;-)), een sfeervolle kerstboom en gezellige lichtjes. Kersttijd wordt voor mij dit jaar bijtanktijd. 🙂

  • Romy 21 december 2019 op 10:19 am - Beantwoord

   Ik geef je groot gelijk dat je in de kerstperiode vooral lekker gaat bijtanken na een heel heftige periode. En wat fijn dat je deze tijd alsnog met je partner in goede gezondheid kunt vieren na wat er is gebeurd <3

 15. Anita te Gussinklo 17 december 2019 op 1:16 pm - Beantwoord

  Lachen die opmerking van je vriend. Lijkt me heel erg fijn. Ik ga meedoen.

 16. Saskia 17 december 2019 op 2:31 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk vooruitzicht en de infuser ziet er erg mooi uit<3
  Ik kijk ook erg uit naar de kerstdagen, de eerste met Noa en daarbij de fijne vakantie die we als gezin voor het eerst hebben. Ik denk dat genieten bovenaan staat 🙂

  • Romy 21 december 2019 op 10:20 am - Beantwoord

   Jouw vooruitzichten voor de kerstperiode klinken ook héérlijk. Geniet er enorm van als gezinnetje! En heel fijn ook om even wat vrije dagen van werk te hebben!

 17. Ilona Wielinga 17 december 2019 op 2:33 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke plannen heb je zeg. Ik heb het zelf niet zo op de feestdagen, maar ben al ontzettend blij dat ik het lekker thuis kan vieren. Vorig jaar ‘vierde’ ik het namelijk in de kliniek.

  • Romy 21 december 2019 op 10:21 am - Beantwoord

   Wat mooi dat je deze kerstdagen wel thuis kunt vieren! Een mooie ontwikkeling waar je zelf heel veel stappen voor hebt gezet en daar maar je in deze tijd zeker even wat extra bij stilstaan! <3

 18. Mellany 17 december 2019 op 7:38 pm - Beantwoord

  Wat een leuke plannen! Wij vieren altijd kerstavond bij mijn ouders thuis, 1e kerstdag dit jaar bij schoonfamilie en 2e kerstdag lekker met ons gezin thuis ♡
  Ik doe natuurlijk ook graag mee voor zo’n prachtig geurwolkje!

 19. Lien 18 december 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Ik geniet ook zo van de kerstsfeer in huis en de lichtjes overal maken het sombere weer (deels) goed.
  Het Geurwolkje lijkt me echt aangenaam voor in de winter. De lucht is inderdaad binnen heel droog en ik twijfel al een tijdje over zo’n diffuser. Jammer genoeg kan ik niet meedoen aan de winactie, want mijn vrienden gebruiken geen Instagram ?

 20. Bianca 18 december 2019 op 1:54 pm - Beantwoord

  Mijn dochter Anouk gaf al aan dat ze samen met haar broertje het kerstsprookje gaat bekijken wat ze samen als Kids ook altijd bekeken.
  Ik verheug mij er nu al op om mijn nu grote kids (21&18) samen naar HUN sprookje te zien kijken.
  Ze weten precies hoe het gaat en ik weet nu al dat ze voorpret zullen hebben omdat ze weten dat een bepaald stukje zo komt
  @ Anouk. Je bent een superlieve zus. Ik hoop dat jij in de prijzen valt?

 21. Anita H. 18 december 2019 op 5:02 pm - Beantwoord

  Ik waag graag een kans! Waar ik het meest naar uitkijk, is naar het feit dat ik mijn hele familie tegelijk zie.

 22. Ester 19 december 2019 op 9:55 am - Beantwoord

  Wat een bofkont ben jij dat je zo’n stylish Geurwolkje mocht krijgen! Ik was de bezitter van een luchtbevochtiger die meer op een ruimteschip leek. Niet heel erg stylish dus en hij is opeens hardstikke keduuk. Zitten barsten in die niet te verklaren zijn. Een Geurwolkje staat al enige tijd op mijn wenslijst, dus deze kans kan ik natuurlijk niet laten schieten. Buiten het feit dat de lucht nu natuurlijk erg droog is door de verwarming, kan ik de extra ontspanning van de heerlijke geurende etherische oliën wel gebruiken tijdens mijn ademhalingsoefeningen die ik dagelijks probeer te doen vanwege mijn burn-out. Ik ga dus heel hard duimen voor mezelf ???

 23. Elian 19 december 2019 op 10:09 am - Beantwoord

  Lieve vakervrolijk, wat een leuke winactie en wat zou ik deze graag cadeau krijgen met de kerst. Ik heb deze aromadiffuser cadeau gedaan aan mijn moeder voor kerst en ik ben nu al jaloers want wat staat dit geurwolkje al lang op mijn verlanglijstje ✨ heerlijk genieten van de lekkere geuren in de kamer & echt even lekker kunnen ontspannen, wat zou dit een heel gewenst cadeau zijn! Het afgelopen jaar was een behoorlijk bewogen jaar en dit zou het perfecte ontspanningscadeau zijn ?????

  Liefs Elian

 24. Rieneke 19 december 2019 op 11:58 am - Beantwoord

  Ooh wat een gave winactie! Ik waag graag een kansje mee! Ik kijk deze kerst het meest er naar uit dat we lekker kerst vieren met beide families in ons nieuwe huisje! ? Dat gaat echt heel gezellig worden!

 25. Mai 19 december 2019 op 12:00 pm - Beantwoord

  Jaa wagen graag een kansje! Staat sws op mijn wish list voor kerst/verjaardag maar een extra winnen dan heb ik gelijk een voor op de kamer van ons zoontje v 6 mnd. Continu verkouden en verstopte neus! Denk dat hij dit heerlijk zal vinden en mama een voor beneden ?

 26. Anda 19 december 2019 op 3:03 pm - Beantwoord

  Wat een leuke actie en wat een leuke site!

 27. Rooz 19 december 2019 op 10:18 pm - Beantwoord

  Wat een gezelligheid! Ik hou er ook zo van ? dit jaar ook voor het eerst mijn eigen huis versieren! Een geurwolkje zou het helemaal afmaken dus ik geef deze knapperd graag een plekje tussen de kerstversiering!

 28. Liefslorraine 20 december 2019 op 2:16 am - Beantwoord

  Via Geurwolkje en deze winactie op deze site gekomen. Blij mee, want wat een vrolijke en fijne site! Hopelijk een win-win voor mij. Fingers crossed 🙂

 29. Svenja 20 december 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  Geweldig, het is alsof ik dit zelf heb geschreven. Waar ik nog naar uit kijk is om de kerst maandag af te trappen met lekkere hapjes en een kerstfilm op de bank samen met man en onze twee lieve kindjes. Ondertussen staan de kerstliedjes al een paar weken op. Mijn dochter van 3 zingt ‘last christmas’ al zelf, of ja.. ze mompelt een paar onverstaanbaar engelse woorden in de melodie van het liedje. Te lief om te horen! Een aromadiffuser zou de gezellige sfeer in huis af maken. Ook ben ik erg benieuwd naar de positieve effecten hiervan. Oh ja, nog iets: vanille is ook mijn favoriet. Op dit moment doen we het met een hoop vanillekaarsjes ;).

  • Romy 21 december 2019 op 10:43 am - Beantwoord

   Wat heerlijk om kerst te beginnen met gezellig een kerstfilm kijken samen. Geniet er volop van! Net als de schattige eerste kerstliedjes van je dochter 🙂

 30. Anouk 20 december 2019 op 4:42 pm - Beantwoord

  Een geurwolkje winnen lijkt me heerlijk.
  Ze zeggen dat het goed is voor ontspanning, na een heftig medische traject is inspannen niet meer zo makkelijk. Ik ben begonnen met mijn plantjes pagina wat mij afleiding geeft. Mensen blij maken met mijn plantjes maakt me gelukkig. Een diffuser bij mijn groen is niet alleen gezond voor hun maar ook voor hun plantenmama ???

 31. Natascha 20 december 2019 op 5:12 pm - Beantwoord

  Voor bij ons in huis wil ik ook al een hele tijd een geurwolkje. Naast dat het er erg mooi uitziet lijkt zo’n fijne geur mij geweldig. Met katten en een kindje in huis is dat geen overbodige luxe ;). Ook nu mijn dochtertje erg verkouden is zou het heel fijn zijn want dan kan ik het op haar kamer zetten met wat eucalyptus erin.

 32. Evine 20 december 2019 op 5:57 pm - Beantwoord

  Leuke blog! Geurwolkje ziet er leuk uit en het ruikt waarschijnlijk heerlijk!

 33. Geke 20 december 2019 op 6:22 pm - Beantwoord

  Leuke blog. En dat Geurwolkje vind ik geweldig…

  @mydailyhomebyge

 34. Anne 20 december 2019 op 10:15 pm - Beantwoord

  Leuke blog. Lijkt me heerlijk een geurwolkje te mogen gebruiken ???? fijne feestdagen toegewenst

 35. Claire 20 december 2019 op 11:06 pm - Beantwoord

  Super leuk! Zou zo graag een geurwolkje willen! Heerlijk voor mijn gezondheid lekker ontstresen!

 36. Nikita 1 januari 2020 op 6:05 pm - Beantwoord

  Ik keek dit jaar een stuk minder uit naar Kerstmis door mijn opa die overleden is, maar ik heb er wel het beste van gemaakt. De afgelopen weken waren hele zware en ik heb het idee dat ik een beetje uit mijn dip aan het raken ben op dit moment. En dat geeft natuurlijk heel veel hoop. Het was gewoon geen gemakkelijk jaar en daarbij ook geen gemakkelijke feestmaand. Dus ik ben eerlijk gezegd opgelucht dat januari er is. Maar dat neemt niet weg dat ik iedereen wel een fijne kerst toewenste uit de grond van mijn hart. Kerst was voor mij dit jaar gewoon niet wat het moest zijn, maar dat is oke. Er komen wel betere jaren 🙂

  • Romy 2 januari 2020 op 10:57 am - Beantwoord

   Kerst moeten vieren zonder iemand die je dierbaar is, is intens verdrietig. Ik kan me voorstellen dat de feestdagen daardoor niet waren wat je ervan had gehoopt. Gelukkig is inmiddels een nieuw jaar aangebroken en merk je dat de dip al ietsje minder wordt.
   Ik hoop oprecht dat 2020 je veel moois zal brengen en dat je langzaamaan alle heftige dingen uit 2019 op jouw tempo een plekje kunt geven.